O Natikam! Anna is kohog, es sokat pruszkol, tantumot mar fujtam, dokihoz nem akarom levinni nics olyan rosszul, csak betegebb lenne a varoban.
Gyogyulj meg NAti Oti!
Oha Csabika! Az anyukadat hagyd neha aludni kiskiralyfi! Kulonben lassan lefordul a szekrol, es nem a sok nevetestol....
VEda: bolcsiban vagy gyermekotthonban. tudom hogy nagy feleloseg, de en gyerekekkel akartam orok eletemben foglalkozni!
Bruno anyukaja: olyan szep volt Bruno mar az elso percekben is, hihetetlne karakteres ferfias vonasai vannak. Te pedig igen csinos voltal, vagy!
HAt en epp multkor neztemmeg tuzetesebben az eskuvoi kepeket, hat eleg tehen voltam, es ahhoz kepest mar azt mondhatom jobb a helyzet!
Tita: na igen, ez az amit en sem tudok hogy tudom majd/fogom kezkelni ezeket a dolgokat. Nagyon nehez, es nincsenek mindenkinek bevalt modszerek. Az jo ha vannak elveid es ahhoz ragaszkodsz. Az mar viszont nem jo hogy Tamas mashogy gondolkodik errol.
Szerintem ezek sarkalatos dolgok a gyereknevelesben: biuntetes, jutalmazas, szigor. es azt hiszem jobb az elejen elcsipni ezeket a dolgokat, h csunya beszed, verekedes, szuloi tisztelet....
otletem nincs mert mas idegen gyerekkel baby sytterkent- bar en akkor is megkoveteltem ezeket a dolgokat-en ugy sejtem en leszek a szigorubb( en ugy nevelkedtem, bar annyira azer nem leszek), Aleko mar neha most ramszol miert terrorizalom azt a gyerket( mondjuk epp oltoztetem de Anna elmegy en visszahozom es addig nem mehet mig nincs kesz, Aleko hagyja max feladja fel uton az oltoztetest
)
Azt tudom karomkodni nem lehet itthon es tisztelnie kell minket.
Amugy mi a super Nanny fele modszert akarjuk majd alkalmazni, ha nem fogad szot, atlepi a hatarokat, akkor buntetes jar: teszem azt leulni egy kisszekre es elgondolkodni. a "modszer" lenyege: tudnia kell mik a harok, minidg elmagyarazni amit tett miert rossz, miert tett ez teged szomoruva, haragossa....,mindig a rosszasaghoz mert buntetes, KOVETKEZETESSEG, es bocsanat keres!
Azt hiszem mindenkinek nehez a gyerekneveles barmilyen temperamentumu is a gyerek, Ha nem 3 eves korban akkor majd az iskolaban, ha nem 10 evesen , akkor tinikent....es meg ha semmi ordongos nehezseg nincs is- agresszio, irigyseg, hiszti...- akkor is allandoan megkerdojelezodik az emberben biztos jol csinlat/ja e!
Szoval Tita draga kitartas! Es ne arra gondolj biztos rosszul csinalod, hanem arra a legjobba adod a gyermekeidnek!Es igen mint irod onnantol hogy kikerul kozossegben mar nem csak a te kezedben van a dolog:(
Viszont azt ne hagyd hogy Tamas ennyire mashogy reagalja le mondjuk a verekedest, mert az lesz a vege, te leszel a szigoru anya a szemeben es barmit el akar majd erni megy az apjahoz tutva o megengedi meg ha te nem is. Otthon nalunk is ez volt, megkerdeztuk anyat elmehetun e ide meg oda: nem, akkor jott apa: igen, szoval egy ido utan mar tudtuk apat kell kerdezni o igent mnd, igy hat anya ele allva mar csak azt kell mondani apa elengedett:)
NAgyon nehez dolog a neveles, de aki nevel az NOVEL!