Sziasztok!!!
Betty köszi dícséretet az alakomra....hááát őszintén nem gondoltam volna 5 hónappal ezelőtt hogy sikerül visszaalakulnom
De hála az égnek igeeennn:)
Látom hozzátápi a téma....na mi nem siettük el a dolgokat Kornival....ugye ő valahogy pont 3-4 hós kora körül kapta el azt a fránya rotát.....húúúúú de kivoltam miatta és valami hihetetlen nehezen gyógyult meg pedig nyomtuk a protexint ezerrel...bár mai agyammal tudom hogy simán adhattam volna neki többet 1 zacskónál és akkor hamarabb helyrejön na de holtáig tanul az ember
Na szóval én is elkezdtem volna hamarabb de így meg sem próbáltam....mi csak 6 hós kora körül futottunk neki....és akkor sem ment simán.De mára már jó az étvágya csak inni nemnagyon akar a lelkem...egyszerűen se pohárból se cumisüvegből sehogysem....elkezd inni a pohárból és aztán pedig kiköpi ami bement a szájában bármi is az
Jaaa és mi most jutottunk el odáig, hogy Korni átalussza az éjszakát kellett hozzá kemény 10 hónap...persze ezt is a sok betegségnek tudom be mert most hogy behozta a lemaradását és jól lakik nappal simán elhagyta az éjszaki evést.Abból gondoltam hogy nem kér amikor a szokott időben bevittem a tápiját 130 ml és csak 30-at evett meg és hiába kínáltam neki tovább nem kellett pedig máskor a 130-at kb. 2 perc alatt lenyomta.Tegnap pedig nem adtam neki és 1 nyikkanás nélkül végigaludta az iccakát
Anna, igen nagyon jó hogy eljátszanak...mondjuk ezt úgy kell elképzelni, hogy Réka játszik.....Korni pedig odamegy és próbálja elvenni azokat a játékokat amivel Réka játszik....de megmondtuk Rékának hogy Korni csak kb.10 másodpercig érdeklődik az elvett játék iránt aztán eldobja na most ezt Réka vagy kivárja(ez a ritka) vagy azt is mondtuk neki hogy adjon neki helyette mást és akkor visszaadja amit elvett(ez általában bejön)de persze van vísítás is és akkor jön az hogy ez az enyééééémmm...nem....nem szabad Kojniii....és kiveszi a kezéből Korni meg csak pislog nagyokat(egyenlőre méééég)...lesz itt közelharc nem is olyan sokáraaa
De van olyan is hogy Réka bemegy a szobájába játszani persze Korni követi és szépen eljátszanak egymás mellett békésen
Szóval konkrétan még nem egymással játszanak hanem egymás társaságában játszanak.
Na ezt jól megaszondtam...remélem azért érthető:)
Jaaaj és a legnagyobb változás az életünkben, hogy Réka kb 2 hete intenzíven bilizik szóval nincs pelus csak kizárólag éjszakára de reggel mindig szárazon ébred már vagy 5 napja...szóval ameddig van pelus addig lesz éjszaka és amint elfogy akkor élesben megy az éjszaka is.
Na és ez úgy kezdődött, hogy sógornőmtől kaptunk 1 Elmo cd-ét aminek az a címe hogy Dobd el a pelust Elmo! Na ez Rékának nagyon bejött minden nap megnézte legalább egyszer(persze a szobatisztaságról szól) ez kb ment 1 hónapig közben persze beszélgettünk róla hogy Elmo milyen ügyes és Elmo már nagy mert nincs pelusa stb.Aztán már elkezdte Réka mondogatni hogy nem jó a pelus neki mert nyomja meg szúrja....jaa...és folyamatosan azt mondta,hogy kaka van pedig nem is volt...akkor nem is értettem(ma mártudom hogy kényelmetlen volt neki)ezután 2 hete egyszer csak turkáltam a fiókjában és megtaláltam amég nyáron vásárolt bugyikat.....és.....megmutattam neki.Na ő erre rögtön hogy vegyük fel.....fel akartam rá adni a peluson keresztül és akkor erre ő hogy azt nem úgy kell vegyük le a pelust
Megbeszéltük hogy akkor bizony a bilibe kell pisilni kakilni....ő persze hogy okéééé....én meg belementem(nanáááá).Aztén fél óránként biliztünk....pisi miatt...a kaki az persze be-be potyogott amíg ki nem tapasztalatam mikor is kakál a kisasszony és mik a jelek(ha legugol vagy térdepel és nem ül le a popójára) akkor bizony elcsíptem és megkérdeztem jön-e a kaka....ő pedig mondta hogy jön....persze volt olyan hogy nem is jött csak én paráztam minden esetre ráültünk a bilire és vagy jött vagy nem...de nagyjából ráérzetem a dologra.És mára már tudja mikor jön a kaka és szól...a pisinél is szól de azért ha már eltelt 1-2 óra akkor megkérdezem nem kell-e pisilni....persze dackorszak van és minden nem de azért rábírom hogy pisiljünk
Egyébként a dackorszak pont kapóra jött ez ügyben mert ha nagyon játszik és nem akar jönni bilizni akkor befenyítem hogy visszakerül a pelus na akkor betojik a lelkem és ezerrel teper bilizni
És állandóan el van háborodva ha pl. megyünk valahová és pelust kell felvenni mert ő már nagy és neki nem kell pelus....Nekemmmmm nem keeeeell pelenka!!!- de ezt ordítva
Mivel hideg van és még csak 2 hete bilizünk nem merem még pelus nélkül elhagyni a lakást de minden alkalommal száraz a pelus amikor hazaérünk vagy éppen nagyszülőknél vagyunk akkor pedig szól ha pisilni kell!Egyébként nagyon meg van dícsérve ha belemegy a kaki és pisi.....mondjuk neki hogy anya és apa nagyon büszke rá hogy ő már ilyen nagylány....na és persze az semmaradhat el hogy a bilit ő viszi ki a wc-be(büszkén) és ő húzza is le a pisit és kakit:)
Na szóval azért is írtam le mert szerintem érdemes Elmot megszerezni és érdemes figyelni a jeleket hogy kényelmetlennek érzi a pelust stb.
Húúúúúú de hosszú lettem bocsi!
Jó éjt!
Puszi
Niki