hadd panaszkodjak kora hajnalban...
Tegnap voltunk Nándival bőrgyógyászaton (tudjátok, ekcémás már kéthónapos kora óta, tartom is a tejmentes diétát). Már egyszer voltam egy sima rendelésen ott kaptunk szteroidos krémet, de a főorvosnőhöz csak mostanra kaptunk időpontot. Ő ennek a témának a szakértője.
Na, először is leültünk a bőrgyógyin, épp levetkőztettem a kicsit, amikor kijött az aszisztens és mondta, hogy az 5. emeleten van a főorvosnő. Ki a lifthez, állati huzat volt, fel az 5-re. Ott mondták, hogy nem, nem, az 1. emeleten van. Huhh. Vissza a hidegbe, le. Ott már egy csomóan vártak, na mondom ez klassz. Időpontra hívtak minket, totál időben odaértünk, de már sor volt, és még meg sem kezdték a rendelést...
Aztán hívták be az embereket sorra, mindenki bejutott már, csak ketten vártunk kint, és rákérdeztem az aszisztensnél, hogy számít-e, mikorra hívott minket a doktornő. Azt mondta, nem tudja, ő csak szólítja azokat, akiket neki mondanak. Hát mondtam nézze már meg, jó napon jöttünk-e...
Kihozta a naptárt, és benne voltunk. Na, akkor mondta, hogy kicsit későn kezdte a doktornő a rendelést, csúszás van
hát várjunk.
A kicsi már rendesen nyűgös volt, mire bejutottunk. Ott lefektettem ugye az ezerwattos lámpa alá, pucérra kellett vetkőztetni, és elkezdte a doktornő a karját forgatni, levenni a pelusát - na ekkor kezdett Nándika ordítani. Befeszített és kikiabálta a bánatát, hogy neki nem tetszik ez a dolog!
A doktornő ekkor közölte, hogy a gyerek izmai túl feszesek, és egyáltalán, mit tud csinálni, fordul-e. Mondom, igen. És miért nem engedi magát, hogy kinyújtsa a kezét. Mondom, ez egy kicsit stresszes helyzet neki, talán amiatt. Hát, hozzá mindenki így jön, és mégis többet tudnaka hasonló korú babák.
És mászik-e. Mondtam, nem, csak hátrafelé kicsit kúszik. Hát, biztos nem éri otthon elég inger...
és hogy vegyem fel sokszor, ringassam.
Már megkérdeztem ekkor, hogy ez javít majd a bőrén?
Azt mondta, hogy igen...
Kérdezte, hogy a tesója is ennyire kötött izomzatú-e. Hát, mondtam neki, hogy egész nap szaladgál, pörög, nem tudom, milyen izomzata van!
(Ekkor már annyira kisült az agyam a méregtől, hogy alig bírtam figyelni.)
Mindez öt perc alatt zajlott le, már fel is kellett öltöztetnem az ordító kicsit, közben írjak alá egy papírt, meg mondta, hogy felír egy még erősebb szteroidot, mert még mindig sebes a bőre.
Kértem, írjon fel fürdetőt is, meg carbamidos krémet, erre közölte, hogy ezeket legközelebb majd az általános rendelésen írassam fel, mert erre nincs ideje...
Kérdeztem, hogy és a hozzátáplálás?
Ja, mondta, azzal nem kell semmi különösebb, ez nem étellel összefüggő ekcéma, mert nem egész testfelületen van! De már a következő gyerek ott állt levetkőzve az asztal mellett, és az egész
ÖT PECIG TARTOTT!!!!
Hát én elég vörös fejjel jöttem ki, az az igazság. Öt perc alatt megítéli, hogy a gyerekem ingerszegény környezetben van, hathónaposan nem elég, hogy fordul és kúszik hátrafelé, és nyilván nincs eleget kézben ringatva, azért feszesek az izmai és sebes a bőre. Hát megáll az eszem!!!!
Az a baj, hogy anniyra badarságokat mondott az első három percben, hogy kételkedem abban, hogy azt az erősebb szteroidos krémet tényleg rá kell-e kennem a kicsire... és ez nem jó.
Ja, és két hónap múlva LÁTNI AKARJA Nándit, ezt mondta. Nem tudom, visszaviszem-e hozzá, mert a gyerek sokkot kapott gyakorlatilag. Na meg én is.
Bocs, hogy ilyen hosszan fárasztottalak benneteket, de máris könnyebb, hogy leírtam ezt a kis kalandot. Jó, jó, nehéz napja volt nyilván a doktornőnek is, én nem kételkedem ebben. De mi meg három órát autóztunk ezért...