Új privát üzeneted érkezett!

Igen, a pisit még a szülés után, mielőtt leengednek az osztályra, de a kakira is rákérdeznek, mielőtt hazaengednének, mert ha székrekedésed van, adnak hashajtót, különben az erőlködéstől gond lehetne a gátsebbel. És van, ahol nem csak rákérdeznek...
Azt hallottam, hogy két hashajtót már alapból odakészítenek a kis szekrényre, az ágy mellé, aztán vagy kell, vagy nem. Van, aki azzal indít, hogy a kettőt egyszerre. :D

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, igen, és az ciki, ha otthon történik valami baj a sebeddel...

Fú, nem is tudom pontosan. Talán fél évig jár a nagyobb pénz, utána pedig a baba kétéves koráig a kisebb. Most hirtelen nem is tudom, mi ebből a TGYÁS, a GYED és a GYES. Én is össze vagyok zavarodva, és őszintén szólva bizakodom, hogy a választások után visszaállítják a régi rendet... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Hallottam, hogy érdemes valami enyhébb hashajtót vinni mert amit a kórházban adnak az durva!
Nővéreknek norm kórházi ellátásban már divat pénzelni, de az azért már nagyon-nagyon sok...fizetünk a dokinak... és akkor még szülésznő meg nővérek..a portásnak ne fizessünk?? Tököm..tudom, hogy keveset keresnek de ezt ők is tudták mikor a pályára léptek ezt vagy hivatásként kezelik vagy sehogy sem.... szóval valószínü én nem adok pénzt, de azért az infok érdekelnek :)

Május 1 után: 168 napig kapunk TGYÁST, amit maximum a szülés előtt 4 héttel lehet megkezdeni (de érdemes szülésig táppénzen lenni), a TGYÁS a magasabb összeg, függ az előző évi jövedelmedtől, utána a gyerek 2 éves koráig kapjuk a GYED-et ez is fiutól függ + mennyit voltál munkában, mert ha csak fél évet dolgoztál gyerek előtt csak fél évet kapod a GYED-et.
+ anyasági támogatás, ez egyszeri és 64 ezer HUF
+ családi pótlék azthiszem 11e HUF
www.adozona.hu-n ki lehet számolni amúgy hogy kapod a pénzedet, ajánlom figyelmetekbe :D

Mosás: én sem bírom mikor a szennyesemben turkálnak...ha valamit le kell passzolnom én valószínü a főzést fogom, mivel megfőzni otthon is meg tud minkei, csak át kell hozni..gonosz vagyok, tudom, de nekem jelen állás nem hiányzik, hogy egész nap valaki ott nyüzsögjön mellettem..majd ha hiányzik szólok :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Köszi a gratulációkat. Nem tervezünk semmi extrát. Odamegyünk 2 tanúval, letudjuk és jövünk haza. A családnak is csak utána fogjuk megmondani.

Mivel nekem csak a terhesfarmer és egy kertészfarmer jó, ezért tuti, hogy farmerben leszek, a fölsőt még nem tudom, de abból se túl bő a választék.

Próbáltak minket rábeszélni a bevonuló zenére, pezsgőre stb., mert, hogy anélkül olyan mint egy seggberugás :D Ezt az anyakönyvvezetőtől idéztem, de úgy döntöttünk, hogy nem kérünk semmit.
Igazából még gyűrű sem hiszem, hogy lesz :oops:

Csíkok - nekem vannak bőven a mellemen és a csípőmön, de egyik sem most jött ki a terhesség miatt. Sajnos ilyen vacak a bőröm. A mellemen pl kamaszkorom óta van. És ne higgyetek semmilyen krémnek nem használ. Van pár krém, ami amíg használod halványít, de mihelyt abbahagyod, ugyanolyan. Nekem nem jött be semmi, szerintem kár erre költeni, főleg 6000 Ft-ot. Ezek megőrültek... :twisted:

Nekem semmi bajom anyósommal, nem is jönnek hozzánk csak nagyon ritkán, csak kellemetlen. Még anyukámtól is kellemetlen volt ha pakolt, pedig ő nem "idegen".

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

A horkolás nekem is előjött, tök gáz :oops: , de nagyon bízom benne, hogy elmúlik...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

na akkor ha jól értelmezem 2 évig kapjuk a gyedet.ugye?Nem 1 évig?mert én azt hittem hogy fél évig kapjuk a TGYÁST és utánna fél évig meg a GYED-et és 1 évig a GYES-t.De akkor ez nem így van ugye?
Jaj ennek nagyon örülök :lol: :P :) :roll:

Kép

KépKép
torpilla

Csigaby, tök jól tettétek, hogy nem fogadtátok el a zenét pezsgőt ilyeneket..nekünk se volt (ugye mondtam, hogy mi először csak szük körben 2 tanu meg mi házasodtunk) és nem volt gáz. Bementünk leülltünk, az anyakönyvveztő azért aranyos volt, pár szót elmondott ő maga emelte a nap fényét :) bár gyűrű az volt, meg hitvesi csók...de ennek pont az volt a romantikája...a totális egyszerűség ami nem szólt másról csak arról hoyg szeretjükegymást és egymáshoz szeretnénk tartozni... na jó ez már nagyon nyálas lett..de nekem így él az emlékemben... :D

Krémek: én egy 400 Ft-os DM-s olajat használok (baby love) szerintem csudi jó :D De amúgy az olivaolaj is jó ha van otthon.... kicsit sem jobbak szerintem sem mint a 6.000 Ft-os kéremek + inkább arra jók szerintem, hogy nedvesítsék a bőrt így a rugalmasságát segítik elő de aki hajlamos repedni...az sajna repedni fog már 2 kiló hízástól is nemhogy egy babától... :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Torpilla, ha dolgoztál 2 évet a szülés előtt akkor a gyerek 2 éves koráig megkapod a GYED-et. de GYES-t már nem kapunk, ami eddig a baba 2 és 3 éves kora között járt....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok
csak benézek, mert készülnöm kell az órámra.

nekem azt mondták az oepnél, hogy a szülés előtti két évben kell hogy legyen 180 valami ledolgozott (biztosított) napom... ezt növelik 360 valamennyire a jelenlegi álláspont szerint.

hibernia

Zsu - mi is így gondoljuk :-) A gyűrűt még átgondoljuk.
Akkor mi már csak max. 2 évig maradhatunk itthon a babákkal? :-(

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

köszi Zsu!Így már érthetőbb volt :lol: :oops:
Az jó mert a fizetésünk 70 %-át kapjuk,áh ennek most nagyon örülök :D :) :lol: :P

Kép

KépKép
torpilla

Mi a gyűrűt anyósoméktól örököltük, és méretre meg ízlésre igazíttattuk, a polgári szintén tanúk +sógorom kamerával. Amikor ott voltunk, és vártunk az anyakönyvvezetőre, arra gondoltam, kellett volna rajzolni lufifejeket, és a székekre kötni. :)
Viszont a templomi... Azt nagyon megterveztem és a lagzit is. Olyan jó volt!
Ja, a polgáriról jut eszembe, hogy pont előtte nyertem egy ingyenes sminkelést a West Endben, és direkt az esküvő előttre kértem az időpontot. Persze a fodrász jól elhúzta az időt, én meg rohantam beöltözve a rózsaszín kisestélyimben, csokorral a kezemben végig a bevásárló központon... :) Mindenki jól megnézett. Szegény sminkes lányt úgy sürgettük! Elég poénosra sikerült ezzel a nap. A csokrot én akartam kötni, de megvették a férjem elől az utolsó rózsaszín rózsacsokrot (10 db-osat), aztán olcsóbb volt, hogy választottunk egy előre kötött csokrot. Pedig előtte már szereztem borostyánt is, meg mindenfélét... A videókat azóta sem néztük meg. De azért jó, hogy megvan emlékbe. :D

KépKép

KépKép
barbazso

Én már szeptember óta 70%-ot kapok a táppénz miatt, de nem érte volna meg kockáztatni... Napköziztem, és 40 gyerek volt a csoportomban. Persze nem a legelitebbek :), és hát sajna a szülők sem. Idegileg totál ki voltam néha... Szuperül elvárták a legtöbben tőlem, hogy a saját gyerekükkel a 39 másik mellett többet foglalkozzam, mint ők maguk. Ez annyira gáz, nem?! És persze állandóan betegen jönnek suliba a gyerekek. Láz, hányás, hasmenés nem visszatartó erő a szülőknél... Mázlim volt, mert pont azon a héten, amikor már itthon voltam, tök magas lázzal vittek be egy kisfiút. Szép lett volna, ha elkapom pár hetes terhesen... Tudjátok, nyáron már elment egy babánk, mert elkaptam egy vírust. Emiatt nekem az első 4 hónap tiszta para volt.
Így viszont itthon üdülök, és végül is a semmiért kapok pénzt! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Nagyon belendült a fórum, alig bírom visszaolvasni! :lol:

Egyik kérdésem lenne Csöpplányhoz: olvastam, hogy részt vettél elsősegélynyújtó tanfolyamon babák részére. Hol voltál? Neten keresgéltem, de rengeteg lehetőséget felkínál.

A másik kérdés mindenkihez szólna: szerintetek mi kell egy babaszobába? Eddig kiságy, komóddal, pelenkázóval rendben van. Szeretnénk még stabil pelenkázószivacsot venni és pelenkákat és zárható szemetes is kell majd. Még valami??

KépKép
charlott

Nem Csöpplány vagyok, de én jövő pénteken 10 órakor megyek a Heim Pálba ilyen tanfolyamra. 3000.- családonként. Rávettem a férjemet, hogy vegyen ki egy szabadnapot. :) Az unokatesóm is ott volt, és azt mondta, nagyon jó.

Olyan pelenkakuka nem tudom, mennyi újonnan, nekünk nem lesz rá szükségünk... De pont most láttam egyet a babaszobán.
http://www.babaszoba.hu/services/aprohi ... id=1190369

Esetleg mérleg,... Szerintem más nagyobb bútor nem kell. Láttad Zsu listáját a gmailen? Azon minden hasznos dolog rajta van, amire szükség lehet.

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Megy ám a pörgés.Nem is nagyon tudok mindenre reagálni.Holnap lesz az esküvő!!! :lol: Izgulok! :lol: Olyan vagyok mint a kisgyerek Karácsony előtt! :lol: Mézes hetek maximum otthon lesz.Nem tervezünk semmit.Meggyőztem magam hogy veszek mégiscsak kiságyat a babának.Elvileg örököltünk volna,de ki tudja mikor tudják odaadni,meg aztán ott is van picur aki még ki tudná használni.Olyat akarok nézni ami kombi,és később komóddá és heverővé alakítható.

Charlott:A János kórházba voltam.Ingyenes volt az előadás.Én azt hittem hogy azok lesznek csak akik vettek angelcare légzésfigyelőt és ahhoz jár elvileg ingyenesen.De rengetegen voltak és volt olyan is aki csak hallott róla és gondolta megnézi.pl másik fórumról is az egyik csaj.Áprilisban lesz még egy ilyen előadás.Lehetett kérdezni,sok mindent elmondtak.De magához a készülékhez is van egy rajzolt útmutató hogy mit hogyan kell.
Ami esetleg még kelhet az szennyesgyűjtő külön a kicsi ruháinak.Babapipere,ágyneműgarnitúra,babaruhák,éjjeli lámpa/fény.Plusz bármilyen egyéb "kütyü",gondolok itt ágyra forgó zenélő,pihenőszék,szoptatós fotel.Kinek mi minden fér bele.Konkrétan még mire lennél kiváncsi?

Én is úgy tudom hogy a május 1-el született babáknál már csak 2 évet maradhatunk otthon.Gyest azt nem fogunk kapni.Először lesz a tgyás,aztán a gyerkőc 2 éves koráig GYED.Én is reménykedem benne hogy visszatér a régi rend mert elég szomorú hogy az én gyerekem már csak 2 évig lehet mellettem,aztán meg oldjam meg.Pedig szerintem egy gyereknek 3 éves koráig szüksége van az anyjára.Én szeretném nevelni és látni a fejlődési ugrásait.Mindig elszomorodom amikor erre gondolok :cry:

Csíkok:nekem a mellemen mindig is volt és a combomon is.A hasamon még nincs de igazából elég pici még a hasam.Párom vett egy krémet,remélem jó lesz.3000 volt.BABE márkájú,használom az arcápoló termékcsaládját és nekem nagyon bevált.Remélem ebbe sem fogok csalódni.

Én is úgy tudom hogy mielőtt haza engednének,produkálni kell.A dél pestibe nem nézik meg,de tudniuk kell róla hogy volt-e.

KépKép
Kép
csöpplány

Mindenkinek ingyenes? Hát akkor én sem fizetek érte... Kell regisztrálni? Ha igen, tudsz telefonszámot adni? Volt gyakorlás is mű babán? Az elmélet már nagyon megy nekem... :)
Zsu, mikor is lesz pontosan? Te tudsz időpontot, ugye?

Csöpplány, hogy van a holnap-már-férjed arca? Javult? Jó, hogy pont mostanra lett ilyen jó idő! Legyen nagyon emlékezetes, vidám napotok! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Charlott, találtam egy ilyet:
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=kelengye
Ennek szerintem egy része fölösleges, de itt a legapróbb dolog is fel van sorolva. Arra jó, hogy átfussa az ember. Hátha segít... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Tegnap este 18 órakor megszületett barátnőm fia 3.150 grammal és 51 centivel :D :D
De én azóta tisztára beparáztam... barátnőmmel ugye 2 hónap csúszással estünk teherbe és végig napi szinten pletyóztunk ki hogy van, milyen tünetek, mi lesz majd ha itt lesz a baba stb..és tessék..eltelt egy kis idő és itt a baba..és ez eszembe jutatta, hogy basszus szülni fogok...és elfogott az izgalom, a félelem, a kétségbeesés, a gyönyör a döbbenet és minden amit el lehet képzelni.... nem csak álom..tényleg megszületnek a babák :D
Tudom jókor jövök rá én is :D :D
Húúú totál ki vagyok...bocsi amúgy a kirohanásért...de most teljesen a hatása alatt vagyok a tudatnak, hogy lesz egy fiam... és ez valahogy napról nara egyre inkább tudatosul bennem...úgy érzem magam mint valami nagy vizsga előtt, ha értitek mire gonolok :D :oops:

No de az itteni témák, életmentőtanfolyam, április 13 a köv időpont 16 órától. Az angel care honlapján lehet regisztrálni de oda kell gyáriszám a készüléknek. Viszont ahogy csöplány szavaiból kivettem sokan úgy mentek, hogy nem regisztráltak!

Charlott...babaszoba szerintem ennyi..mármint nagy bútorok az ágy, pelenkázó meg tárolók... de babakelengye + tisztálkodó szerek között akad bőven vásárolni való. Ahogy már írták gmailre átküldtem listát amit a védőnő adott, ez szerintem kezelhető nagyságrendű...persze lehet a végén kiderül ebből is van ami haszontalan....

Csöplány..gonolok rád ma :D :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Zsu, gratula a barátnődnek!!! A parát megértem :D Néha én is szoktam ilyeneken gondolkodni.

Csöpplány, várunk majd az élménybeszámolóval! És nagyon gratulálok nektek!!!

Lányok, én annyira nem tudom eldönteni, hogy milyen kiságyat vegyünk. Odáig eljutottam, hogy legyen fából, és különállót szeretnék a pelenkázótól, de hogy még miket kell rajta nézni.... Akinek megvan már, ő milyet vett? Milyen szempontok szerint?

Ma végre tényleg jó idő lesz!!! 8) 8) 8)
Nekünk meg pont ma viszi el a szerelő a kocsinkat :? Több mindent meg kell már rajta csináltatni, mert lassan használhatatlanná válik...remélem nem kerül sokba. De legalább már nincs szar idő és gyalog is mehetek bárhová.
Szép napot nektek!

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina, mi azt néztünk, hogy a fekvőmélység állítható legyen, és a rácsait ke lehessen majd venni. Ennyi. Mi ma megyünk megvenni a nappali bútorral együtt..teljesen be vagyok lelkesedve és nem is tudok koncentrálnia munkámra, csak arra gondolok hogy végre vásárolunk Gabinak :D :D

Jajj ez a jó idő meg..mi holnap megyünk kirándulni szentendrére..már alig várom :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

zsu84:
szia !mennyi idős terhes vagy?éna másodikat várom és legalább annyira izgulok ,mint te sőt egyre türelmetlenebb vagyok. a 31 hetet töltöttem nekem kislányt ígértek van már egy 4,5 éves kisfiam .
Szóval én megértelek. A húgom is most árja az elsőt képzeld csak 1 hét különbség van köztünk.
És nekem faros ő is mint a fiam szóval azt se tudom még hogy császár lesz vagy sima szülés .Kitartás és jó egészséget nektek! :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu84:most nézem egyidős terhesek vagyunk bár beelőztél 1 nappal :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Szia Kismami!
31 hét 5 nap..szóval jöna finish :D 2 nap van kettőnk között... de az megnyugtató, hogy tapasztaltabbak is izgulnak.
Most hirtelen annyi minden eszembe jutott..de enm is bánom..eddig kicsit lila ködben szemléltem a szülést és most kezdem átélnia lényegét... de gondolom ez kell is ahhoz hogy ott majd akkor megálljam a helyemet :D

Jajj hát az nagyon jó hogy húgoddal majdnem egyszerre szültök... nagyon tuti :D :D

Második babaát már engednek farosan is természetes módon megszülni....illetve van még 1 hónaunk hoyg beforduljon (nekem a 28. heti UH-n még faros volt, most nem tudom), de azt olvastam hogy a sok séta pl segíti a befordulást, szóval megyünk si gyalogtúrára holnap :D
Neked is kitartást és jó egészséget :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

zsu84:én is mondtam a páromnak hogy vegye ki az 5 nap szabit ami jár nemek ne költözzön ide anyós nem mintha bajomlenne de én iszeretek a saját dolgaimat rendezni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu84:képzeld egyszerre jelentettük be a szülőknek majdnem rosszul lettek de volt nagy öröm :D
nem hinném hogy farosan megengedik szülni főleg mert az első is császár volt ugyan ezért szóval ha faros marad tuti a császár :cry:

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kismamai...sajnálom a császár lehetőséget..de gondolom a lényeg, hogy Te is meg a Baba is jóllegyetek!
Én még reménykedek hogy a babó befordul..mert miért is ne tenné? :D ÉS hogy majd májusban minden rendben lesz... bár tényleg belegondolok hogy szülni fogok és elfog a drukk vagy mi :D

Gondolom a szülőket...nekünk ez az egy is döbbenet volt..nem hogy ha még valamelyikünk tesója is csatlakozott volna :D :D
Jó hogy a férjed otthon marad, mi is így tervezzük, hogy ha kijövünk a kórházból rögtön kiveszi apa azt az 5 napot.... sokat fog jelenteni hogy ott lesz..egyetlen szomorúságom viszont hogy május 20on akárhanyadikán el kell mennie páromnak 3 napos konferenciára balcsira és sajna pont ez az a konferencia amit nemlehet kihagyni :( de sebaj... ezért utána legalább még 1 hétig otthon tartom velünk :D :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Juhéééé,itt a tavasz :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A kedvem is mindjárt jobb!
Én Vajdaságból irok. Itt a 36. héttől kiírják a szülési szabadságot,ha akarod,ha nem, és egy évig tart, maximum fizetéssel. És utána már mehetsz is vissza dolgozni :( Vagyis még egy éves sem lesz a gyerkőc,mikor újra munkába kell állni. Sz..r ügy,de ez van.

Mit irjak? Jól vagyunk,jelenleg panaszmentesek, lekopogom. Ma készülünk egy hosszabb sétára, bemegyünk a városba találkozni a koleganőkkel,és persze egy jót pletyizni. December óta nem dolgozok, hiányzik a társaság, a munka viszont cseppet sem. Csupán a pénz, most 65%-on vagyok, és hát nem túl sok.
A nagyobb dolgok már megvannak a babának, most már arra kell koncentrálnom,hogy a táskámat bepakoljam, meg a babónak megvegyem azt a sok-sok apróságot,amire majd szüksége lesz. És ez a sok apró misz-masz, hát, ez is elég sokba kerül. Még jó,hogy vannak leendő nagymamák :D
Mindkét helyen első unoka lesz. Lehet,hogy majd kissé el lesz kényeztetve? :?

Gratula azoknak,akik most mennek férjhez!!! Legyen szép napotok!

Én 7 éve vagyok férjnél, 4 év után sikerült összehozni a babát.....pedig úgy terveztem anno,hogy ilyenkorra már túl leszek mind a kettőn............de ennek biztos igy kellett lennie.
Ti hogy voltatok ezzel? Terveztétek a babákat? Könnyen összejött?

Járok terhesoktatásra, hetente kétszer. Meg vagyok elégedve. Van elmélet,nem kevés, de a végén mindig relaxációs gyakorlatokat végzünk, meg tanuljuk a helyes légzést. Torna is lenne,de épp egy "veszélyeztett csapat" jött össze,igy az kimarad. Jövő órán a szoptatás lesz a téma, és azt mondták,hogy elő is vesszük a ciciket,és úgy fognak mindent megmutatni :shock: , hát kiváncsi vagyok. Még műbabát is kapunk. Szerintem muris lesz :lol:
Azután pedig majd apukás óra lesz, téma a fürdetés és pelenkázás. Csak tanulják meg szépen ők is! Szerencsére a férjem már alig várja,hogy majd ő is kivegye a részét, szerintem ebből nem lesz problémám,nem kell majd mindent egyedül csinálnom.
Utolsó órán bemegyünk a szülészetre, hogy lássuk,hol fogunk vajúdni,szülni stb. Dijazom az agyam,hogy beiratkoztam, ezt kár lett volna kihagyni. Főleg,hogy még ingyenes is.

Na most ennyi. Üdv nektek,és legyen szép napotok!!!

Kép
dixus80

Sziasztok!

Gyönyörű az idő, de lehet azért érzem így, mert ma sikerült végigaludnom a teljes éjszakát :-) Nem is emlékszem mikor volt ilyen.

Barbazso - igazad volt, h abbahagytad a munkát. 40 gyerekre felügyelni nem semmi + a szülők és a betegségek... Ez tényleg veszélyeztette volna az egészségeteket.

Mi holnapra tervezünk egy kisebb bevásárlókörutat, hacsak nem kell a páromnak dolgoznia. Megnézzük a brendonos babakocsikat.

Csöpplány - szép idő lett az esküvőre :-)

Zsu - tök jó így a barátnőddel együtt :-) Mindent meg tudtok osztani egymással. Sajnos én senkit nem ismerek a környezetemben, akinek most lenne kisbabája. 1-2 barátnőm van, akiknek már nagyobb, de az más már...

Kismami - nem tudom szabad-e ilyet kérdezni, de milyen élményeid vannak a császárról? Engem ijesztgettek, hogy a vérnyomásom miatt lehet az lesz a vége.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!

Immáron mint J...né T.... M...... jelentkezem :D Kiválogatom a jobban sikerült képeket,mert apu fotózott és néha elkapta a gépet és kicsit homályos lett pár kép.Fél órán belül fent lesznek.Szerintem a gmail-ünkre teszem fel,ha jó nektek úgy.Balázs is mocorgott folyamatosan,remélem helyeselt ő is odabent! :lol:

A tanfolyam ingyenes volt,bárki bejöhetett,nem néztek abszolút semmit.Kinyitották az ajtót és betódultunk a tanfolyamra.Igazából gyakorolni nem lehetett babán csak megmutatta hol kell alkalmazni a szívmasszázst,meg szóban mindent elmondott.Lehetett kérdezni,mindenre készségesen válaszoltak.Viszont a végén ott lehetett maradni és odamenni ,és gondolom ki lehetett próbálni a babán is aki nem bízott magában.Utána volt a szoptatásról is előadás csak mi azon nem maradtunk mert túl későn értünk volna haza.

Dixus:jó hogy te is jelentkeztél,ezer éve nem hallottunk felőled.Örülök hogy jól vagy és tök jó hogy felétek van ilyen ingyenes felkészítés,itt csak fizetős van :cry:

Nálunk is így lesz hogy párom a szülés után,mikor hazajövünk akkor veszi ki a szabiját.Terveim szerinte kb másfél hetet fog tudni itthon lenni velünk.addigra talán belerázkódunk mindketten a dolgokba.

Kismami:én is úgy hallottam hogy császár után kis esélye van a természetes szülésnek a heg miatt.Főleg hogy ha faros is a baba.Orvossal beszéltél erről?Mert gondolom ha tényleg császár lesz akkor konkrét időpontban lesz a dolog.

KépKép
Kép
csöpplány

Nem a g-mail-re teszem fel,oda csak a linket küldöm ahol meg tudjátok nézni!

KépKép
Kép
csöpplány

Szép Napot!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Csöpplány,illetve J....né Nagyon Sok Boldogságot kívánok Nektek!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Látom jó sok minden történt ebben a két napban.
Kriszta,Nektek megy a drukk,biztos nem lesz semmi gond!!!Ádám tudja mikor kell jönni!! :wink:

Jó kis rohangálós napok vannak mögöttünk,de legalább már lassan tényleg csak a Bálint hiányzik a gyerekszobából.Tegnap délelőtt voltam fodrászomnál(nagyon imádom a csajt),és megmutatta miket túrkált a fiának,kb 15 ruhát 4000-ért.Délután mi is elmentünk.és sikerült 1800-ért 7 kis rucit szerezni a picinek,köztük 600ért egy Benetton mellényt!!!!Kis jó,örülök nagyon!!!

Na,kajálok és visszaolvasok kicsit komolyabban.

Kép
mayday

Ez a simogatástól való összehúzódás nagyon brutál...Ilyen tényleg van???? :shock: Én tök automatikusan megsimizem,ha mocorog.Hm,érdekes.

Kép
mayday

Babatervezés:mi terveztük végülis,csak kicsit későbbre.Bár én az igazat megvallva már kb 3-4 éve szeretnék gyereket,de az ex-vőlegényemmel valamiért nem jött össze...

Kép
mayday

Sziasztok!

Gartulálok J....né :D :D

Dixus..hát az az egy év az nem sok :( Ilyenkor rájön az ember, hogy csak jó nekünk itthon még így is...

Babatervezés: mi terveztük, és 2. alkalommal jött össze, mert júliustól kezdtünk el próbálkozni. De igazi szerelem baba lett így nászútról hoztuk haza, így visszaszámolva az időt :D

Jajj már olyan mehetnékem van ebben a jó időben és még 3ig itt kell benn üllnöm :cry:

Mayday: de jó... mármint a rucik, meg hogy ennyit ennyiért...sokaktól hallottam hoyg turizni a legjobb :D :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Éljen az ifjú pár! :wink:

Kismami, tök jó lehet, hogy csak 1 hét van köztetek! Nagy lesz az izgalom májusban... Még az is lehet, hogy egy napon születnek. :)
Nem próbálsz ki ilyen átfordító praktikákat? (Elemlámpázás, meg ilyenek...) Nem tudom igazából, hogy ez mennyire veszélyes, mert azt is hallottam, hogy annak oka van, ha a baba farral fordul. Viszont van egy csomó történet, ahol meg sikerült befordítani a babát, és minden baj nélkül, egészségesen született. Én biztos zargatnám ezzel a dokim.. ...ha engedné. :) Minden esetre még van idő a 36. hétig. :)

Zsu, én pont azon gondolkozom napok óta, hogy vajon mikor fogok itt tartani, ahol most Te! Valahogy olyan távolinak tűnik, képtelen vagyok elképzelni, milyen lesz. Közben már csak egy hét és két hónap...

Dixus, rossz lehet, hogy csak egy évig maradhattok otthon. Hibernia is amiket ír az ír helyzetről...! Mi meg itt panaszkodunk! :) :) Mondjuk nekünk csak azért nagy szívás, mert pont a mi gyerekeinket érinti ez a változás... Nem irigylem azt az anyukát, aki április végére van kiírva, és a baba bent akar még maradni... :)
Viszont az a terhesoktatás tök jó lehet!
Lelkileg hogy bírtad ki ezt a 4 évet? Nekünk fél évet kellett várni, de már nem bírtam volna sokáig. :) Végül természetes úton jött a baba?

Ó, ha ráadásul négykor kezdődik a Jánosban, akkor még a szabadnapunk is megmarad a babára! :) Majd vigyünk ilyen kis táblákat, mint a tüntetésekre, hogy 2010 májusi babák, és akkor megtaláljuk egymást! :lol:
Mi úgy tervezzük, hogy az 5 nap ajándék apaszabi után még 5-öt kivesz a férjem, hogy jó sokat lehessünk együtt. Még így is marad neki majd 15 vagy 16 nap.

Babaágyban mi is azt néztük, hogy állítható legyen a magassága, és az egyik oldalon kivehető a rács, hogy ha már ki tud mászni az ágyból, inkább úgy jöjjön ki... Bár őszintén szólva addigra szeretném, ha már a kistesó lakna benne... :) És a színét... :oops: A hálóban minden bútor fehér. Nem akartam ezt megtörni. :) Én mondjuk már nagyon régóta szerelmes voltam ebbe a kiságyba (ikeás), és alig vártam, hogy jöjjön a baba, és megvegyük. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Zsu,ez tök királyság,hogy a nászúton jött össze a Pici :wink: :D

Turi:soha életemben nem jártam turiba,de már majdnem hogy bánom,mert tényleg naon klassz cuccokat lehet kifogni.Én csak ajánlani tudom most már!!!
:D :D :D

Kép
mayday

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort, Kende fel van ma pörögve. :D Voltam tegnap az új dokinál, nagyon kellemeset csalódtam, aranyos, kedves, türelmes. Amitől kicsit beparáztam, Vince bpd-je 82 mm. Kendének szülés előtt 4 nappal 92 volt. Remélem nem lesz sokkal nagyobb. Egyébként minden rendben van, már pályára állt, vagyis lefordult. Legközelebb 3 hét múlva kell mennem. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok
Csöpplány gratula az esküvőhöz!!! :lol:
A babócát mi is terveztük,fél évet kellet várni rá de itt van és már nemsokára a karomban tarthatom.Már nagyon várom :lol:
Ma voltunk a tescoba és képzeljétek el le volt akciózva pár kisruha és vettünk kisnadrágot neki 2db 600 ft volt,nagyon jól néz ki.
Kipróbáltuk a festéket is hát egy kicsit sötét,de higítva pont jó lesz a színe,vagy csak egyszer lesz rákenve a falra.

Kép

KépKép
torpilla

Csöpplány, nagy gratula az esküvőhöz! Akkor most már asszony lettél :lol: :lol: :lol: Hát Asszonyom, várjuk a fotó linket a gmailre, vagy ide :lol: :lol: :lol:

Mayday, tök jó olcsó rucikat vettél. Azt hiszem én is ellátogatok egy-két turiba. Régebben vettem magamnak jó cuccokat ilyen helyeken, de a babának még nem néztem. Viszont olvastam, hogy max. 3 hónapig jó neki egy méret az elején, így érdemesebb körbe nézni.

Zsu, holnapra jó kirándulást! Tuti jó idő lesz! 8)

Barbazso, az ikeát még nem néztem, de akkor bepótolom. A fehéren én is gondolkoztam, hogy jól nézne ki. Az is jó ötlet, hogy kivehetős rács legyen benne.

Dixus, az egy év tényleg nem sok sajna. És akkor hogy működik utána? Minden gyerek megy bölcsibe? Annyi bölcsi van nálatok?
Amúgy itt is gáz lesz, mert ha nem állítják vissza a 3 évet, akkor szerint rohamosan megtelnek a bölcsik és, ha nem lesznek újabbak, akkor nem tudom hová tesszük a piciket.... azért én nagyon bízom, hogy vissza állítják a 3 évet. Bár mi elvileg 2 gyereket szeretnénk, és nem túl nagy korkülönbséggel. Úgyhogy, ha minden jól összejön, akkor maradhatok itthon továbbra is.

KépKép

KépKép
nadina01

Anita, ez jó, hogy szimpi az új dokid! És a baba "pályára állása" is jó hír :lol: :lol: :lol:

Torpilla, pont ma megyek délután a Tescoba, akkor én is megnézegetem a baba cuccokat. Ajánlották is már, hogy egész jó minőségűek az ott kapható ruhák, és az áruk is baráti.
Mikor festitek a szobát?

KépKép

KépKép
nadina01

Mi is az ikeából vesszük a kiságyat de mi az antikolt hatásút..nyers fa színü igazából...

Anita, örülök hogy az új dokival minden okés..azért nem kis szó :D
Na meg a pályára állás is nagyon jó hír, a buksija meg nem hiszem hogy mostmár annyit fog nőni (remélem jól tudom hogy az a BPD és nem égek be :oops: ) inkább mostmár híznak, nem?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Éppen ma beszéltük a párommal hogy még egy babát szeretnénk,szóval mi is ráálunk a dologra ha már vissza kéne menni dolgozni.Nem akarom beadni 2 évesen a bölcsibe :cry: .
zsu jól írtad az a buksija a BPD
Anita nem agódj ez miatt,nem fog olyan sokat nőni már a feje.
Nadina kislányod lesz vagy fiú?Mert fiú rugdalozó is le van akciózva
3500-ről 1500-re és nagyon szép(elefántos :lol: ).
A kislány rucikat nem néztem,de abból is volt akció,csak nem tom milyen ruhákra vonatkoztak,de nagyon megéri most elmenni oda.

Kép

KépKép
torpilla

Küldtem g-mailre pocó meg kiságy fotót.

Köszi Törpilla a Tecós tippet,gyorsba át is ugrottam,de pont készlethiány van. :cry: (itt szinte mindig) Amúgy minden ruha és cipő akciós mától a készlet erejéig.
Én hétfőn megyek uh-ra,kíváncsi vagyok már a méreteire,Remélem minden norm.Elvileg mához 2 hónapra szülök.Majd meglássuk.

Kövi baba:mindenképpen szeretnénk kistesót Bálintnak,de csak olyan 4-5 év múlva.Szerintem kell a tesó!!!El se tom képzelni milyen lenne Öcsém nélkül.Szerencsére mi nagyon jó "testrészek" vagyunk!! :lol: :D :lol:

Kép
mayday

Anita - örülök, hogy jó lesz az új doki :-)

Az ikeát egyébként én is ajánlani tudom, vettünk ott mi is dolgokat elég jó áron.
Ágyat nem, mert azt elméletileg kapunk, de vettem pl. ágynemű huzatot, kapucnis fürdőlepedőt, hálózsákot ilyesmiket. Sőt az ágyhoz a szúnyoghálót is ott vettük.

A Tesco-t már nekem is sokan dicsérték, de még nem néztem szét.

Tök jó, hogy mindenki már a következőt tervezi, én még az elsőt sem fogtam fel teljesen :D :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

csigaby: nekem nem volt rossz élmény a császár nem volt kellemes de nem volt rossz csak amíg bent volt a cső a vágásban a katéter nem fáj picit csíp mikor felteszik de semi extra vigyázni kell a heg miatt nem lehet ugrálni de minél előbb összeszeded magad annál jobb előbb felépülsz reméljük nem kerül rá sor de ha igen nincs miért aggódnod az orvos odafigyel mindenre és inkább ez mint hogy bármelyikőtöknek baja essen

szurkolok neked :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

barbazso:
megmondom az őszintét hogy nem akarok semmivel próbálkozni ha nem fordul le annak oka van és ha netán lefordítják elnyom egy eret vagy ilyesmit aztán baj lesz inkább egy császár mint hogy baj legyen
Egyébként tök jó hogy a hugival szinte egyszerre szülünk bár én úgy érzes enyém meglesz április végén :)

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

csöpplány_

GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐHÖZ!
Hát itt Veszprémben úgy van hogyha ugyanaz miatt a dolog miatt pl farfekvés nem fordul meg a pici programozott császár van a 38.héten
És mivel az első császár volt esély sincs a sima szülésre faros babánál mert ha az első normál szülés akkor megpróbálják a sima szülést max császár lesz a vége de így

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok

na jó rég jártam erre, látom jó sokat írtatok. :)
Mindenki halad... :roll:

Mayday: most néztem a fotódat, hát szépen növögetsz... :) Kíváncsi leszek, hol állsz meg. :lol: De szép kerek pocak!! A kiságy-polcrendszer dolog meg szerintem tök jól néz ki, olyan kis hangulatos...

Nadina: Mi is most nézegetünk kiságyat... :? Nem egyszerű... Otthon mennyi amúgy egy kiságy? Itt újonnan olyan 120-tól indul az, amelyik nem dől össze egy fújásra, gázosakat már olyan 60-70-től lehet venni, de mi szerintem használtan veszünk jó minőségűt, mert azt már olyan 70-80 körül lehet szerezni... Matrac nélkül persze. Az egy újabb 50-100 euro (abból mindenképp újat szeretnék)... Mindenesetre mi az alábbiakat nézzük:
- Lehessen állítani a matracmagasságot (2-3 pozíció)
- Lehessen kiszedni pár rácsot vagy az egész oldalt, ha már ki akar mászni a babó
- Le legyen normálisan csiszolva a cucc
- Vastag lábakon álljon
Plussz:
- Ha lehet legyen rajta "teething rail", ez olyan izé, hogy ne rágja szét a babó az ágyat
- Ha lehet, legyen tömör a lába meg a feje, mert az jobban tetszik :oops:

Mi ezeket nézzük... :D Csak ennyi a vágyunk...

Csöpplány: Gratula az esküvőhöz!! Várjuk a képeket!!!

Bölcsi: Nálunk úgy van, hogy fél évig kapja az anyuka a fizuja 100%-át és utána semmit, csak a családi pótlékot, ami lószar, kb annyi, mint otthon... Fél évesen tehát bölcsibe mennek a gyerekek - de hoppáááá, az összes bölcsi magánbölcsi, úgyhogy minimum 1000 Euro / hó... :D (Egy átlagos, teljes munkaidős nettó fizetés itt 1700-1800 Euro... persze melyik anyuka tud elmenni 8 órát dolgozni? mennek részmunkaidőbe 900-ért kb és 1000 a bölcsi... Na ezt rakjátok össze... :lol: :lol:) Ezért kell ide annyi babysitter, akik kb 10 Euro / óráért őrzik a babát... A fél éveset... :(

Hát lányok, én nem tudom, mi van, de napok óta úgy pörög a babó, mint a propeller... Van, hogy órákig le sem áll... Nagyon brutális. Tegnap be voltam takarva egy pléddel és azon át látszódott, hogy rugdos. Hihetetlen. Már alig merek ennyi, mert akkor még jobban felpörög. Eddig éjjel nyugton volt, de most pár napja felébredek és érzem, hogy akkor is mocog. És így rugdalja a csontjaimat belül... A csípőcsontom, a szeméremcsontom, amit ér... :)

Tök jó rucikat vettetek, tényleg. :) Én egész héten 3 zoknit vettem szegénynek... :oops: De azok szépek. :lol:

Ja és köszi a kelengye linket!!! Nekünk még bazi sok minden hiányzik (helyesebben alig van vmi....)... :? De a hétvégén talán meglesz a kocsi!!!! Úgy várom.

hibernia

Marha boldog vagyok,most kakált be a hajszárítóm,használat közbe :twisted: :twisted: :twisted: Nagyon ürülök,pfúúúúú..... :twisted: :twisted: :twisted:

Hibernia,nekem az a fotebe ülős,pocó fogós képed tetszik nagyon,tiszta aranyos!!! :D :P
Amúgy már lassan tényleg megállhatna a hasnövésem,már alig tudok egyedül cipőt húzni. :cry:
Kiságyak,hát nem tom,tök változó mindenhol.A miénk 55-ről volt leakciózva 46-ra,matrac nélkül.De láttam szimpla ágyat is 62-ért.Szóval változó.
Az én fiam is igen aktív,újabban azt élvezi,hogy totál neki feszül a hasamnak és majdnemhogy előre lök.Aranyos gyerek,mi? :lol:

Ez a bölcsi dolog nagyon gáz... :x Még én se tom,hogy oldom majd meg.Amúgy is naon nehéz bekerülni.

Kép
mayday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?