Új privát üzeneted érkezett!

Szep jo reggelt Kismamik!

Tegnap nagyon lecsusztam a forumrol. Este kivendegeskedtunk magunkat ejszaka fel 1-kor ertunk haza, vegre kimozdultunk :D

Dodo, Bibar: alomszukik, meg szundikaltok??? Vagy mar havat lapatoltok? :lol: :lol:
Bibarkak: 18. het hurra...csak igy tovabb kislanyok..

Edi: kicsit megkesve de nagy nagy gratula a 16. hethez, es persze szep nagy pocakhoz.

Zsani: most lattam...Ti is hetfordulosok voltatok, szinten nagy grat. 19. hurra

Sakura: nagyon jo uzletet kotottel a babakocsival, es igazi csini mami vagy..en mar azt is elfelejtettem milyen a furdorucim...

Emi: csini pocika, esa ruhacskak pedig tunemenyesek..nincs ma kedved nalam is fozni? :lol: :lol: :lol:

Bar ma egyedul leszek, igy nem fozok semmit, az ember dolgozik egesz nap.

Mamaki: de jo, hogy vegre hiztal 1 kg-t, es orulok, hogy most mar rendben vagy, nem faj a pocak, es mindenfele mozgogsz Te is. Minden okes lesz Maszatkaddal, lattod mar hizni is elkezdett. (Nem Te hiztal ne gondold, o volt :lol: ) :D :D

Freyja: Ti i ìs ma vagytok hetfordulosak...szpi eljen a 15.het

Dodo: pocak: tuti kisfius, Lizyvel milyen pocid volt? De jo vekony vagy..irigy -irigy

Manorka is ma tolti a 18 hetet...gratu

Csajok, de furcsa, hogy mindenkinek a hetforduloja hetvegre esik, latom anno hasznosan teltek a hetvegek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szep napot mindenkinek :D :D
pocaklako

Jó reggelt!

Váááááá megint havazik!!!!! :evil: :evil: :evil: Ésén már alig tudom behúzni a kabátomat - legyen már melegebb :oops:

Képzeljétek, tegnap a csajszi aki megvette a hordozónkat végül megvette a kengurunkat is :D Nagyon örülök, mindent eladtunk amit akartunk :D

Megyek, visszaolvasok! :)

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Jó reggelt!

manorka, pocak: köszönjük a köszöntőt :)

jó látni a sok pocit, szépen növöget mindenkinek! biztos jól érzik magukat a manók ilyen remek lakosztályokban :lol:

nekünk nagyon rossz éjszakánk volt, apa is és mi is forgolódtunk fél este. már kb 5kor felkeltünk, utána még fél órát lapultam, mert azt hittem apa alszik és nem akartam felkelteni. aztán kiderült, h ő is csak miattam nem mászott még ki az ágyból. szerintem délelőtt megint alvás lesz.....

Kép
zsani78

barbuss: grtaula az eladáshoz, tényleg nagyon ügyes vagy! a kabáttal én is így vagyok, a tegnapi sétánál már apáét vettem fel. még be tudom húzni a cipzáramat, de nem kényelmes a pocinak :(

Kép
zsani78

Barbuss: de jo, hogy sikerult mindenen tuladni....akkor most milyen babakocsit neztel ki?

Zsani: sajna elofordulnak a rossz ejszakak, de ma vasarnap van , pihizzetek

Megyek reggelizni, Mano mar dorombol, hogy ehes :D
pocaklako

Edi, szerintem se add el a rucikat, ki tudja milyen nyár lesz :? Emma sokat volt tavaly hosszúban, pedig szaladgált rendesen :wink:

Lányok, ahol fiú az első, lány lesz a második és nem terveztek több babát: nem akar vki nagyon fiús cuccokat nagyon lányosra cserélni? :)

Tali: Bibar, köszi a levelet, utána nézek! Manorka, köszi nagyon a felajánlást! AZ a baj, hogy vinném Emmát is, de ilyen időben nem merem gyerekülés nélkül :? Az Auchanig egyébként minden további nélkül el tudunk menni :)
Jövő héten hétfő és csüt du tuti nem jó, kedd lenne a legjobb :oops: De ha napközben, akkor az más :D
Edi, gyere Te is ha tudsz :D
Jövő hét után én már dolgozom :( Nem hiszem hogy tudok szabival indítani :lol:

Nekem sajna nem nő gyorsabban a hajam :( Pedig örülnék neki... Csak kicsit kevésbé zsírosodik.
Pattanás nincs, viszont borzasztó száraz a bőröm tetőtől talpig... Állandóan vakarózom :oops: Pedig kenem magam rendesen :roll:
Köldök: kisimul, egy síkba kerül a pocival, aztán talán ki is fordul :? Vááá igen, Niki, hogy fog az nyári ruciban kinézni... :?
Kilók: még mindig másfélnál tartok :roll: Félek, hogy meglesz ennek még a böjtje :lol:

Nálunk is lesz tesótól ajándék. Nem hiszem, hogy meg fogja kérdezni Emma, hogy honnan hozta :roll: (nekem se jutott eszembe, hogy ilyen kérdés felmerülhet :oops:)

Felfújható kerék – úgy tudom mint amit Edi is írt, de saját tapasztalatot nem tudok. 1-2 ismerős viszont panaszkodott, hogy kilyukadt :?

Zsani, én is j&j olajat vettem most, ill. azt a zselés verziót – kíváncsi vagyok, hogy hogy válik be :wink:

Edi, én is gyári szőke :D Nekem nem vállalta a fodrász a feketét, de ez már jóóóó pár éve volt :lol:

Mózeskosár: ha lesz, akkor nálunk is úgy mint Fókáéknál

Dodó! Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok! Biztos a munka körüli bizonytalanság miatt viselkedik így :? Gáboron is látszik ha vmi nagyon nem stimmel a melóhelyen :?
Nagyot nőtt a Te pocid is :)

Tonhalas spagi nálunk a jövő héten lesz :P Palacsintát meg tegnap csinált Anyukám :P

Poci – rongyosra olvastam a netet hordozókkal kapcsolatban és egy Manduca lett a végállomás :D (babakocsink már megvan :wink:)

Gabi! Naggggyon csini a rucid meg a pocid :D És szuper a kocsi is :)

Emi! Tök jó cuccokat vettetek! :P És csini a pocid :)

Edi! Mekkora ez a Boti pocak :shock: :P

TV – mi is inkább DVD-t nézünk, én a TV műsortól kész vagyok :? Azért 1-2 Helyszínelők becsúszik, de már össze-vissza ismétlik...

Na megyek, ma Apukám szülinapját ünnepeljük.

Ne írjatok sokat, nem tudok ennyit visszaolvasni :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Jó reggelt!!!
Edi, Dóri nagyon szép pocitok van Nektek is!!! Maki az 1kg nagyon jó!Lesz az még több is, na aggódj, Neked ilyen az alkatod és kész.A lényeg, hogy már nem émelyegsz!!!
Én most mértem, rajtam 5kg van!Az baj, mert azt tűztem ki magam elé, hogy a 20. hétig lehet 5kg, és addig még 2,5 hét....Úgyhogy most visszafogom magam. Akarok tornázni is,de para vagyok most a kicsi miatt így nem merek.Ez nagyon gáz, hogy tegnap ete is csak 2 picike rúgásfélét éreztem. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok Kismamik!

Köszönöm a dicséreteket! Tényleg nagyon jó látni a pocakokat.

edi: köszönöm az UH címet, párommal már meg is beszéltük, hogy elmegyünk. De azért előtte felhívom őket, hogy ha nem látszik, akkor addig nézik-e, amíg biztos?

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Hűha Poci, most nézem holnap félidősek vagytok!!! :shock: Azta elrepült az idő!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!
Vagyok én is...éjjelünk ramaty volt, de cserében 7-kor Ati kelt Lizyvel, én aludhattam fél 10-ig. :oops:
Most meg ő pihen még egyet, aztán megyünk a bevásárló KP-ba szekrényt nézni a gyerekszobába.....azt nem tudom, hogy meg is vesszük e már ma. Majd kiderül.

Látom bibar még nem járt ma itt. :shock:

Köszi a pocakdícséreteket!

pocak...majd megpróbálok egymás alá feltenni Lizys és tesós pocakot is kiseben.

barbuss!
Tényleg szuper, hogy ennyi mindent eladtatok!!

d.dodó

Még mindig az enyém a legmagasabb licit az angel sound-ra......de még egy hét. :(

d.dodó

Na, Lizyről nincs "konkrét" 16 hetes, 15+5 van (felső), és tesóval 16+1 (alsó)

Kép

Kép

d.dodó

sziasztok,

köszi mindenkinek a bíztatást, tanácsot, stb.
annyiban nyugodtam, hogy arra jutottam, sajna házasodni kell, a gyerek érdekében...na mind1.

manorka: még nem kaptam meg :(

email4: mitől függ, hogy ki kap kajajegyet táppénz alatt???

kutyafüle: én kedden fél órát kerestem angels-sel a szívhangot...mire megtaliztam, de ugye nem voltam bizti benne, hogy azt hallom amit....aztán szerdán dokinál kértem, hallgassa meg :D ....a doki 10 percig keresett, és tiszta fura pofit vágott....kérdeztem baj van????...mondta: nem, csak úúúúszkál 1000el :D , erre én: honnan tudja???...hallom :) , volt a válasz...és láss csodát 10 perc után meglett....a doki erre annyit kért, meg ne mozduljak, levegőt is csak finoman, mert én babócám olyan hiperaktív típus...míg bele nem nő a pocakomba :twisted:

jah, mocorgás nincs nálam sem, doki azt mondta, úúúgy a 20-22 hétig elsőbabás anyukáknál ez normális.

az én köldököm ugyanolyan mély, mint volt...csak a hasam nő....sokak szerint, lehet a piercinget sem kell kivennem a szülés napjáig....de azt majd meglátjuk.

ajánlom minden extra-száraz bőrűnek az oliva olajat, mint testápolót...

mamaki: én csak azt tudom, hogy a nem felfújhat kerék az kopik nagyon, a másik meg nem...de azt fújni kell...

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Dodó:
Írtó cuki a pocid! :)
Szerintem a Lizy-s poci mintha gömbölyűbb lenne, a tesó lakhelye meg csúcsosabb.

Manoka:
Sajnálom, hogy rátok hozza a frászt a picurkátok...nálunk is előfordul ez néha-néha.
Már-már amikor előkapnám a szívhanghallgatót, na akkor bezzeg megmozdul! :)
A tegnapi napon viszont írtó pörgésben volt, szinte egész nap meg sem állt, és este jókorát rúgott a tenyerünkbe. :lol:

Zsani:
Én is csatlakoznék az esti "rosszalvók"-hoz, én is felébredtem fél 2-kor, és csak fél 4-kor feküdtem vissza.
Nagyon rossz volt...tévéztem kicsit, aztán megéheztem...lenyomtam egy körtét...reggel, meg mint akit agyonvertek! :)
Ezen kívül meg a régen elhunyt nagymamámmal álmodtam, miután visszafeküdtem...remélem nem jelent rosszat! :shock:
Mondjuk jó volt látni őt...hacsak az álmomban is! :)

Poci:
Hűűűűű, holnap félidős leszel! Gratu-gratu-gratu! :)
Hogy van a babód a mocorgással? Gondolom, hogy rendesen kalimpál már odabent! :D

Emi

Emi

email4
Budapest

Mercy:
Azt sajna nem tudom, hogy ki kap, ki nem kajajegyet...talán cég függő, vagy a cég "jóindulatától" függ.
Én nem kapok...

Tényleg köldök...az én köldököm is lapul, már nem olyan mély. :)

Emi

Emi

email4
Budapest

ti mit főztök ma???

nálunk tartiflette lesz a vasárnapi ebéd....mert végre találtam hozzá sajtot :D
ez az a kaja, amit kedvenc síparadicsomomban, heti 7 napon át eszek, mert nélküle nincs síelés :D
na ma síelés nem lesz,mert le vagyok tiltva...ezáltal az 1300 km-es út is elmarad...deeee megsütöm, ééés nosztalgiázok :D

Mercy

mercedes79
Győr

Barbus
csak berakjuk az ülést Manorkáéba vagy nem?? :wink: :wink: én szivesen cserélek fiúsat lányra,majd körül nézek,mert ugy sok unisexet vettm,azt meg hordja a pici majd,de tuti vannak nagyon fiúsak is :wink: :wink: jaj és ha akarsz eladni kislányrucit én szivesen veszek tőled :lol: :lol:
mnekem mindegy mikor mert én ráérek :lol: :lol: péntek fodrász az nem jó,akkor már csak Manorkával kell egyeztetni,na meg Edivel!!! :lol: :lol:

Manorka
18 :P :P jaj elhiszem hogy paramami vagy,én is :oops: :oops: de nyugi nekünk,minden oké :lol: :lol: :lol: most már látni majd remélem tutira ki lakik a pocakban:)))

Pocak
séta volt és lapátolás :wink: :wink: :wink: most meg főzök egy kis tésztát :lol: :lol: köszi a hétköszöntést :lol: :lol: :lol:

jaj mennem kell,majd még jövök :lol: :lol:

bibar

merci!
Leírnád, hogy készül ez az étel? Sosem hallottam még róla. Pedig étteremben is dolgoztam othhon is, ausztriában is.

d.dodó

Hahó! Na, mi itthon maradtunk... Okulva a múlt hétvégéből, most nem mertünk elindulni :? De legalább nem olyan zsufi a hétvége :oops: Én szeretek itthon is lenni, de sokszor annyira teleszervezzük magunkat, hogy mindenhova eljussunk, hogy egy nagy rohanás az egész hétvége :? :oops: Aztán egy idő után kifakadunk, hogy na most akkor sehova se, mindent lemondunk, telefon kikapcs és nyugiban otthon pihizünk :D :lol:

Bibar, hát ha Manorka eljön idáig, akkor OK, de ezt nem akarom kérni (főleg ebben az időben szegény), amúgy meg ha buszozunk valameddig, akkor nem bírom cipelni a gyerekülést :roll: Na de megnézem a buszt is, van vmi körjárat elvileg, ami akkor lehet hogy közel rak le :wink: más kérdés, hogy mikor jár :roll:

Mercy, örülök, hogy jobban vagy :)

Én mostanában jól alszom, még éjszakai pisi sincs (kopp-kopp-kopp) ha elég későn fekszünk :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Bibar, írtam privit! :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

[quote="d.dodó"]m írta:d.dodóerci!
Leírnád, hogy készül ez az étel? Sosem hallottam még róla. Pedig étteremben is dolgoztam othhon is, ausztriában is.

francia kaja :D (ausztria tőlünk csak 50 km...)

Hozzávalók:
* 1 kg burgonya,
* 4 közepes fej hagyma,
* 45 dkg szalonna,
* 6 dkg vaj,
* 2 dl tejszín
* 2 dl tejföl,
* 1 guriga Reblochon vagy brie sajt
* Só, bors, szerecsendió.

1. a krumlit megfőzöm héjában, közben egy nagy serpenyőben vajon arany barnára pirítotani a felkarikázott hagymát, majd hozzátetenni a felkockázott szalonnát,megpirítottani, borsozni
2. ha ez összepirult, bele a tejszín és a tejföl keveréke (Crème fraîche helyett ---ez kéne bele gyárilag), majd további 10 percig lassan rotyogtatni
3. a krumplit hámozni, felkarikázni, 1 sort rakni a kivajazott jénai edény aljára, megsózni, csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesíteni
4. ráönteni a tejszínes, hagymás, szalonnás trutyit
5. rá újabb sor krumpli, ugyanúgy fűszerezve, mint az alsó sor
6. sajtot vágd félbe, rakd a jénai közepébe, a többit csíkozd, hogy befedd vele a szabad területet
7. sütőt előmeegíteni 200 fokosra, majd 25 perc sütés

Jó étvágyat!!!!

Mercy

mercedes79
Győr

Sziasztok!

Jelentkezem Pihi-Szigetről, vagy úgy is mondhatnám a Mennyei Finomságok Szigetéről. Annyi finomat ettem tegnap (családi ünneplések), hogy dagadok…+1 kg tutira, de még ne mertem megmérni.

Először is gratula a jubilálóknak!!

Maki: nagyon szépen köszi az ötletet, igen, a nagyobb cuccok (bútorok, babakocsi stb) nem fognak elférni, de tudok felszabadítani majd helyet ruciknak és kisebb dolgoknak, amint sikerül leszelektálni azokat a ruháimat, amiket belátható időn belül nem fogok hordani.

A vizsgálatok időpontjában én is bajban voltam, hogy ki mikor megy, nagyon jó, hogy ezt felhoztad, én is beleírom!!!

Gabi: örülök, hogy megvan a bébikocsi (ráadásul szuper áron) meg a ruci (én is megkuksiztam, nagyon szépek vagytok!!!).

Edi, Dodó: Ti is alakultok rendesen. Manók bővíti k az albérletet :D
Mint azt írtam, nekem ezen a héten kezdett el látszódni a poci, eléggé beindult, ha otthon leszünk, dobok én is képet. Rajtam +3 van, de szerintem tegnap óta még egy kiló, annyit ettem…

Emi: nagyon csini vagy! és a kislányod is csini lesz, ahogy nézem :)
Nálunk nincs bekötve a TV, de a net az igen, és hát Szerelmem IT-mérnök, nem lep meg, ha este a Linuxos oldalakat böngészi, azután meg elkezdi rendezgetni a farmját a Facebookon :) Hihetetlen! Remélem amikor költözünk, akkor is ilyen lelkes lesz, és nemcsak virtuálisan :) :) :) Egyébként amikor éppen visszaolvasok itt a babaneten, mindig beleskelődik, hogy miről tudunk ennyit írni, és amikor lefekszünk, mindig simizi a pocimat, már türelmetlen kissé, érezni szeretné a babót, hogy „kézzel foghatóbb” legyen a számára :)

Egy kolléganőm mondta tegnap, hogy az orvosa azt mesélte, hogy volt egy változó korban lévő páciense, aki sima rákszűrésre ment, aztán kiderült, hogy 2 hét múlva szül, fel se tűnt neki, hogy terhes. Szerintetek ilyen van??? Csak meresztettem a szemem…

Szép napot nektek, én most megyek segíteni Anyunak a konyhában.

Kép
Kép
csipetnyusza

Edi,Barbuss
válaszoltam :lol: :lol: :lol:

Merci
jól hangzik ez a kaja :wink: biztos finom :wink:

Barbuss
majd amikor már nincs hó mi is mehetünk hozzátok,mert nekem itthon van az autóm,csak behavazva,na és az utcánkat nem takaritják ugye :oops: :oops: na majd a következő randi nálatok lesz :lol: :lol: jó pihit nektek :wink: :wink: ja és az a busz amit küldtél a közeletekben megáll??

na megyek altatom az uraságot,aztán magamat :wink: :wink: :wink:

bibar

csipetnyusza:
Hűűű, akkor informatikus neked is a párod! :)
Nálunk van egy laptop, na meg egy normál számítógép is, mondjuk a TV nézés is megy nála.
Egyébként a férjem bátyja programozó! :)
Képzelheted, hogy miket szoktam átélni hétvégente, amikor tapasztalat-csere zajlik pl. ebéd közben. :shock:
Aranyos a párod, hogy simizi a pocid...az én párom is szokta.
Annyira óvatosan teszi a pocakomra a kezét, mert nem akarja megnyomni.
Mindig mondom neki, hogy ugyan már, így meg sem érzi a picur őt!
A múltkor a pocimra adott egy "lepkepuszit"...ami nálunk a szempilla rebegtetéssel járó puszi. :lol:
Cuki volt nagyon! Na de első baba...nálatok is!

Azt én sem tudom felfogni, hogy hogyan nem lehet észrevenni egy terhességet!!! Nagyon nem értem...
Azt hallottátok, hogy egy 9 éves kínai lány egészséges kisfiút szült?
:shock:

Emi

Emi

email4
Budapest

Sziasztok Kismamik!

Pocaklakó köszönöm :) :lol: növögetünk szépen lassan.
Majd csinálok pocis képet én is, csak várom az uh-t h azzal eggyütt tegyem fel. Sok sok képecske... :oops: :lol:

kaja: nálunk valami túrós lesz mert anyu tömegével hordja ide a túrokat. és rám romlik...ötlet? van 4kiló túróm :shock: :D

Csipetnyusza: az a furi h én érzem a pocaklakót,de apa még nem...
lányok "nálatok külső kéz" mikor kezdte érezni a bentlakót?

Kép
freyja

simán elküldtem pedig még nem fejeztem be :oops: enter helyett leokéztam :lol: dilis vagyok ma... sokat aludtam biztos.

Mercy: én ugy tudom azt a cég dönti el ad -e vagy sem. Sőt azt is h hideg vagy meleg étkezésit ad - e...pedig neki ugyanannyiba kerül mindkettő :evil:

köldök: az nekem már most csúnya :S van 3 mütéti hegem a pocin, ebből 1 a köldökön.és az csak nyúlik és nő és egyre jobban látszik :cry:

Kép
freyja

Sziasztok!!
Nálunk a tegnapi lesz a kaja.Ááá, nagyon kész vagyok!Rettenet náthás lettem reggelre.Úgyhogy ebéd után én bújok is ágyba,férjem babázhat.:) Megyek is, bocs,de nem vagyok túl jó formában!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

túrós tészta, túrós rétes....nálam ezek a nyerők :D

Mercy

mercedes79
Győr

Mercy

mercedes79
Győr

túróstésztán agyaltam én is...egyszerű és gyors :D

kutyafüle: jobbulást. SOK M ÉZ ÉS CITROM! 8) pikk pakk rendbejössz.

Kép
freyja

ohh Mercy köszi :oops:

Kép
freyja

Sziasztok!

Mercy, én nem vagyok egy nagy szakács, de ez a recept, mmmmmmm, ki is másoltam, ha egyszer lesz konyhám biztos kipróbálom...

Poci, a tonhalas tésztát hogy csinálod, paradicsomosan? Én nagyon szeretem a tonhalas kajákat és szoktam is csinálni tonhalas tésztát (mármint még Helsinkiben, ahol volt konyha, mert itthon még nincs), de mivel nem szeretem a paradicsomot, elég száraz lesz, ami engem ugyan nem zavar, csak a férjemet egy kicsit.

Meséltem egy barátnőmnek a tervemet, hogy szeptembertől már kicsit dolgoznék majd, mire küldött egy linket, hogy lehet cumisüveggel átverni a gyereket és úgy csinálni, mintha szoptatná az anyja, miközben nem... Láttatok már ilyet?

http://gyermekszoba.blog.hu/2009/10/20/igazi_mucici

Két kérdésem is van mára:

1. Reggelre nektek is lelapul a hasatok még mindig? Felkeltem, és mintha nem is lennék terhes... (na ilyenkor ijedek meg, de most már meg tudom hallgatni legalább a szívét, és akkor kicsit megnyugszom, ma még azt is megszámoltam, eleget ver-e egy perc alatt, és pont 140 volt!)

2. Holnap jön a védőnő, mit kell vele csinálni? Körbe kell vezetni a lakáson? Szabadkozzak, amiért nincs még konyha és mindenfelé dobozok vannak? Magyarázzam el, hol lesz a kiságy? (Egyelőre fogalmam sincs.) Mit gondoltok?

E.

Kép
emma.zunz

az én TARTILETTE-m már sül :D

emma: kicsit átverés, de azt ne feledd, nem vak :D

egyébként anyukám most mesélte a 7en, hogy én nem szerettem az anyatejet :D , születésemtől bármi kellett, csak a tej nem...pedig szegény anyu erőltette...aztán 6 7es koromban apukám megkóstolta :D , megállapította, hogy szerinte ez borzasztó, nem csodálja hogy nem szeretem...és innentől végérvényesen tápos gyerek lettem.

a sógornőméknek úgy kellett anyatejet venni az uncsiöcsém részére...mert belőle meg egy csepp tej nem jött...soha...

a barinőmből meg napi 40 ml jön ki nagy kínszenvedés fejés árán...

uhhogy szerintem nem jó semmire az a fura cumisüveg :twisted:

Mercy

mercedes79
Győr

jah, a védőnővel ne foglalkozz, csak körbe fog nézni....nem fog megbolondulni, hogy még dobozosak vagytok, úgyis érteni fogja a helyzetet ....szerintem kínáld meg egy üccsivel, oszt ennyi :D .... nálunk gyerekszoba se lesz, mert nincs hely, nem volt baja vele...
mondjuk enyém ritka jó fej...enged mindent...úszni, stb.....azt mondta milyen jókor vagyok kismami, fél nyáron mehetek úszkálni a Dunára :D

Mercy

mercedes79
Győr

Mercy, na igen, én is erre gondoltam, hogy oké, ha jófej a gyerek és cici helyett jó neki a cumisüveg is, meg vica verza, szóval lehet váltogatni, elhiszem, hogy jó érzés lehet, ha valami hasonló tárgyat kell a szájába venni, na de például a színe nem mindegy?! Ennyire szerintem se lehet átverni, de az ötlet vicces...

Azt mondják ez a tejdolog öröklődik, és az én anyukámnak rengeteg teje volt, akkoriban annyi pénzt adtak érte, hogy a szüleim abból vettek kanapét :) Úgyhogy nem lesz egyszerű...

Védőnénin jó lenne túllenni, olyan béna ez az egész, amíg nincs gyerek, nem?

Hát, én meg mikrózom valami jó kis ebédet :)

Kép
emma.zunz

Olyan van, hogy egy gyerek nem szereti az anyatejet? Ez furcsa, nem?
emma.zunz

[quote="emma.zunz"]O írta:emma.zunzlyan van, hogy egy gyerek nem szereti az anyatejet? Ez furcsa, nem?

...több ismerős próbált az elmúlt években rávenni, hogy kóstáljam meg...ha rágondolok is rosszul vok :D ....ez ered valahonnan....egyébiránt napi 2 l tehén vagy kecsketejet (ezt most nem, mert én nem tudok pasztörizálni, de ha kinn a babó forralva újra ihatom, sőt ezt babó is :D ..jahh, és ami a legszebb..én fejem őket) iszom meg.

öööö mi volt még??? szerintem a szopizós baba sima cumit is bírja...de tényleg jópofa :)

Mercy

mercedes79
Győr

jahh...és a mai napig bődület válogatós vok....pl: a kaját csak frissen eszem meg...mikrózva már nemigazán....meg a kajarepertoár sem egyszerű nálam...

Mercy

mercedes79
Győr

Sziasztok!
Megjöttünk a nézelődésből, vásárlásból. Kinéztük a szekrényt....kedden vagy szerdán megy érte Ati egy ismerősünkkel, mert a mi kocsinkba nem fér be.

Ezen kívül nem sokmindent vettem...Lizynek hosszu ujju bodyt, pizsamát, meg inkább kajaféléket, de jó volt kimozdulni.

merci!
Köszi, jegyzeteltem, nagyon jól hangzik ez az étel.

emma!
Asszem pont leírtam egyszer már pocaknak, de leírom ujra. Sokszor csinálok tonhalas tésztát, mert imádom...nem paradicsomosra csinálom, hanem tejszínesen. Kifőzöm a tésztát, egy jénaiba szórom. Majd egy tonhalv konzervet "morzsolok" rá (lé nélkül), majd szórok rá vegyes fagyasztott zöldséget...ugy fagyosan (répa, borsó, kukorica, de lehet brokkoli is), van hogy teszek még egy kis tenger gyümölcse mixet is (fagyosan - kagyló, koktélrák, poli, tintahal karika......), majd só, bors, szárított kapor (elhagyható), majd rálocsolok egy 2 dl-s tejszínt, és reszelek rá sajtot....az egészet igy kézzel jól összekeverem, ráteszem a jénai tetejét, majd sütőbe teszem....időt nem tudok, hogy mennyi időre, de látom mikor már "sűrűbb" a tejszín, de még van szaft, és nem párolgott el teljesen.

d.dodó

ezek szerint lehetett valami a levegőben, ha többen is rosszul aludtunk :( remélem a mai jobb lesz.

dodó: nagyon szép pocakod van! hegyesebbnek látszik, mint Lizyvel volt!

mercy: az olívát csak úgy, a'la nature kell magadra kenni? az én bőröm nem száraz, de ki tudja.... összecsorgott a nyálam, ahogy leírtad. az alapanyagok alapján biztos nagyon finom és ki is fogjuk próbálni! nem túl nehéz kaja?

email: az álom nem jelent rosszat! sokakat jó érzéssel tölt el, ha szerettüket láthatják! lehet csak jelezte, h figyel Titeket, fentről vigyáz Rátok!

kajajegyet sajnos a cégek döntik el, hogy adnak-e vagy sem és ha igen, akkor meddig! én sajnos nem kapok-kaptam :( a párom rendőr (volt, most már nyugdíjas) és a betegállomány alatt végig kapta.

nálunk a mai menü karalábéleves, rántott csirkecici és ízes törtkrumpli volt. holnapi ebédet is megfőztem, székelykáposzta lesz - csirkehúsból és pici füstölt-főtt tarjából.
korán ebédeltünk, utána elsétáltunk a falu másik végébe egy barátunkhoz. oda40-vissza 40 pert, jól esett egy kis levegőzés.
hazaértünk és megkívántunk egy kis palacsintát, most azt próbálom kiheverni. anyósomtól kaptuk a receptet, sós-csúsztatott, nagyon finom :)

barbuss: jó, hogy már nincs éjszakai pisi-járatod! köszi a kétablakos javaslatot -ha jól emlékszem Tőled kaptam, használom!

freyja: én imádom a körözöttet is :) bár 4 kg tényleg sok! abból túrós sütit, pogit, tésztát... érdemes csinálni.

Niki: jobbulást kívánunk és vigyázz magatokra!

emma: a védőnővel nem kell semmit csinálni :) kötelező kimennie, de szeritnem a konyha nemléte és a dobozok sem fogják kihozni a sodrából :) inkább azt nézik, hogy normál tisztaság van-e, ill. nem egy putriba kerül a babóka. bár szerintem sajnos akkor sem nagyon tudnak mit csinálni, ha szeméttombon él valaki (tv-ben minden nap látni szabolcsi, borsodi, nyírségi "érdekességeket", sajnos). ismered már? voltál nála? az enyém is mondta, hogy eljön majd, de engem nem zavar, mert tényleg nagyon kedves és borzasztóan közvetlen! így azért gondolom könnyebb!

Kép
zsani78

merci!
Amugy nálunk van creme fraiche. :)

d.dodó

[quote="d.dodó"]m írta:d.dodóerci!
Amugy nálunk van creme fraiche. :)

irigyellek érte :D

zsani: igen, csak úgy natúrban...és képzeld, tegnap voltam este egy védőnő frissbabás ismerősünknél - meséltem, aki jan. 1-én szült- ééés a fürci után ő a babára is sima oliva olajat ken. kérdeztem miért, mondta, hogy a bolti babaolajok teli vannak tartósítószerrel, fölösles illatanyagokkal, és ennyire nem is jók...

Mercy

mercedes79
Győr

Dodó, köszi a receptet, ezt is kipróbálom, ha lesz konyha :) Tejszín az jöhet, csak a paradicsomot nem bírom.

Zsani, egyszer voltam a védőnőnél, amikor adta a kiskönyvet, az a fajta, aki kötelességtudóan mosolyog, nincs vele semmi baj, ahhoz képest, hogy milyen horror történeteket lehet hallani védőnőkről, de nem leszünk barátnők, az biztos, tudom, hogy az a dolga, hogy kijöjjön, de azért eléggé zavar, hogy ilyen állapotban fogja látni a lakást. Na mindegy, holnap túl leszünk rajta, hogy mit akar látni, azt meg remélem, majd megmondja.

Kép
emma.zunz

Emma:
Nálunk is járt már a védőnő...én sem vagyok tőle elragadtatva, a férjem szerint kedves.
Nekem nagyon erőltetettnek tűnik az egész.
Hozzánk eljött, leült a nappaliban...nem kért semmit...és én mutattam neki meg a leendő gyerekszobát.
Kérdezte, hogy hogy vagyok, na meg mivel van kutyink mondta, hogy a babaszoba elé tegyünk majd fel babarácsot.
Kb. 10-15 percet lehetett.

Hogy mit lehetne túróból készíteni?
Én imádom a sztrapacskát! Nyam-nyam...tudjátok reszelt nyers burgonyából készített, nokedli-állagú tésztát kell kiszaggatni, vízben kifőzni...aztán jöhet rá sült szalonna zsírjával, valamint a túró tejföllel fellazítva (sózva, ha szükséges)...és zsupsz be a sütőbe.
Lila hagymával, és ráadás tejföllel szoktam enni.
Vaaaagy?
Túróval-sonkával töltött csirkemell rántva?
Ízlés szerint szükséges a túrót fűszerezni (pl. áttört fokhagyma, só, bors, hagyma, petrezselyemzöld), s a csirkemellre rakott szelet sonkába kell felgöngyölni, végét behajtani. Szokásos módon történő panírozás után kirántani. :)

Egyéb ötlet:
- körözött
- túrós palacsinta

Emi

Emi

email4
Budapest

Lányok egy gyors kérdés: másnak is volt már, hogy szúrt a köldöke? Elég kellemetlen, mondhatni fáááj :( ez normális? nekem még nem volt, de most legalább egy órája, fejfájással együtt jelentkezett. :evil:

Kép
zsani78

Zsani!
Nekem még nem volt.... lehet csak rossz helyen fekszik a babó.... de ha sokáig tart, vagy fájni is elkezd, mutasd meg inkább dokinak, nehogy köldöksérv legyen.

d.dodó

Sziasztok!

Na, már rég jártam így, elszállt, amit írtam nektek, pedig én is mindig Wordbe írok, csak még nem mentettem, és kidobott a program :evil: !

Szóval mi nagyon lustik voltunk ma a párommal, nem elég, hogy 8.30-kor keltünk (bár éjfél után feküdtünk le valamivel), de még ebéd után is szundikáltunk egy órácskát :) . Mondjuk nem bánom, mert fájdogál ma a pocakom.

Sajnos feszeget újra annak a fogamnak a gyökere, ami 5 évvel ezelőtt arcüreggyulladást is okozott :oops: . Pedig akkor antibiotikumot szedtem, és rendbe is tette a fogorvos, 1 hónapig nyitva volt gyökérkezelés után, hogy tisztulhasson. Remélem, most nem lesz gáz, de holnap már muszáj bejelentkeznem a fogdokihoz. Jajj, de nincs kedvem ehhez… :cry:
Ti hogy tudjátok, milyen fájdalomcsillapítót szedhetünk? Paracetamol tartalmút, ugye? Ameddig csak bírom, persze nem akarok bevenni…
Remélem, megúszom röntgen nélkül, de hát hogy látná másképp, mi fáj a gyökerén, fent az arcüregemnél? Egy esetleges fogciszta szerintetek veszélyes a babucira?

Én is minden hétfordulósnak gratulálok :D ! Pocak, te vagy az első félidősünk, ugye? Nem semmi, hogy rohan az idő!!!

Mercy, örülök, hogy megnyugodtál valamelyest…
Köszi én is a receptet, nagyon jól hangzik, és mentettem, mert szinte minden krumplis dolgot imádok :wink: !

Emma, szerintem se parázz a védőnő miatt, hiszen nem a miniszterelnök megy hozzátok :D !
Korábban is beszéltünk már erről, hogy Borsodban az egyedülálló 7 gyerekes anyukánál (az iszonyatos körülmények közt) járt-e valaha védőnő??? Úgyhogy nyugodj meg! Lazíts :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Rámlicitáltak az utolsó percben. Sose lesz szívhang hallgatóm. :cry:

d.dodó

Köszi a tippeket lányok :) csak egy tojásrántotta volt a mai menü :oops: lusti nap... de volt jó pár ötlet a túróra...talán holnap.

fog: nekem egyszerüen kettétört az egyik :S szó szerint szétroppant... :oops: szóval én sem uszom meg a fogdokit :cry: ugy tudom a panadolt szedheteted.

Kép
freyja

Maki
algopirynt szedjél!!!nekem a fejemre is csak azt lehet!!sajnálom,de én sem úszom meg,nekem is letört egy darabka a fogamból.holnap jelentkezek be én is :oops: :oops: eszi a bab a csontjainkat :wink: :wink: :wink: na jól van nem sajnálom tőle,mégha a fogamba is kerül :wink: :wink:

na jó éjt lányok,holnap kukorékolok itt korán,ma vendégek voltak,igy nem tudtam jönni :oops: :oops:

bibar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?