Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Húúú, jó sokat írtatok, tuti nem tudok semmire reagálni, olyan lyukas az agyam, hogy hihetetlen. :(

Sajna a beszerzéseink továbbra is állnak, bár ma vettem három pár kis zoknit :lol: állítólag kellhet nyáron is, csakúgy, mint a sapi.

Ti az aranyérrel hogy álltok? :oops:
Nekem iszonyatosan néz ki... :cry: :cry:
Egyelőre nem fáj (lekopogom), csak néha vérzik és hát baromi-elképesztő ronda. Kenegetem, de ennek már mindegy szerintem... :( Tök kétségbeejtő, szerintem tuti műteni kell majd, hát nagyon örülök...

A babó amúgy tombol továbbra is, ma pont azon filóztam, lehet, ikrek, mert egyszerre tud mindenhol rúgni, forogni, pörögni. Persze az is lehet, hogy csak óriási... A 24. héten voltam utoljára uh-n, akkor 858 gramm volt asszem...

Ami a keményedést illeti, ha felállok, az esetek 90%-ban kemény a hasam, ráadásul manapság elkezdődött az is, hogy felállok, kemény a hasam és egyszer csak mintha egy zsinórt húznának meg a köldököm tájékán, ilyen "égő" érzésem lesz belül... Elég nehéz elmondani... Mintha belül, mondjuk úgy a hüvelyem mélyén rándulna össze valami... Nem tudom, érthető-e, gondolom nem... :? De "hátha" más is tapasztalt már ilyet... Ezzel egy időben (a rándulással) sokszor megerősödik a folyás is... Elég kellemetlen. Félek, nyílik a méhszáj de ugye nem tudom csekkolni... Nem görcsös fájdalom, inkább olyan nyilalló... És hamar vége.

Na mindegy. A hétvége látom másnak is szar volt, csatlakoznék, az aranyér és ez a nyilallás kikészített... :( Lehet, hogy a fertőzéstől van ez a fura érzés? Ki tudja... :?

Tök jók a rucik és a pocakok amúgy. :) Nagyon tetszettek.

hibernia

Kaptunk egy Hauck háromkerekűt. (szürke-narancs) Az elég nehéz, ráadásul nem bolygós a kereke, viszont nagy, szóval télen lehet, hogy nagy hasznát veszem majd, amikor a kis kerekű nem megy a hóban... A másik pedig egy régi-régi Peg Perego Caravel (sötétkék alapon mintás). Ha nem kapjuk meg Apától az újat, azt fogjuk használni. :D Igazából az tetszik, de ebbe a Haberkorn-ba bele vagyok zúgva! :)

Én meg az ágy köré nem vettem szúnyoghálót, pedig lehet, hasznos lenne.

Igen, mi úgy tűnik, megpróbáljuk a mosható pelusozást. Nem mondom, hogy egyáltalán nem tartok tőle, de sok szempontból kényelmesebb szerintem.

Húha, mennem kell! Majd a többire később reagálok!

KépKép

KépKép
barbazso

Jó reggelt!

Torpilla, üdv köztünk! Gratula a kisfiúhoz! Nekem mindhárom nevetek tetszik, de gondolom így nem lesz könnyű választani, hogy párodnak csak ez az egy. Pont egy időre vagyunk kiírva szülni :-)

Barbazso, ez a Haberkorn-os babakocsi tényleg szuper! Bár végül is, ha már van kettő, akkor meggondolandó. És az a kettő is tök jó lehet.

Hibernia, én is hasonló nyilallásokat érzek már hétvége óta a hasamban, sőt nekem inkább lent a hasam alján vannak. Én is attól parázok, hogy esetleg nyílik a méhszáj. És a keményedéseim is egyre gyakrabban vannak, pedig már sokat fekszem napközben is pont emiatt..... ma délután megyek nődokihoz, aztán majd kérdezem tőle, hogy mi ez, meg néz tuti méhszájat. Remélem minden ok. Aranyerem nekem egyenlőre nem jött ki. Le is kopogom gyorsan. Szerintem ez amúgy terhesség után helyre áll, csak nem kell műteni. Nekem talán most ez a kajálás segít kicsit, mert csak ilyen rozsos cuccot eszem, meg sok zöldséget és ez nem igen okoz problémát egyenlőre. Vagy az aranyér csak úgy magától is kijöhet? De a krém segít, nem? Hány hét múlva jössz haza?

Most látom: hétvégén majdnem 20 fok lesz! 8) 8) 8) Örülök, de azért reménykedem, hogy ez annyira nem visel majd meg minket, mint a hidegfront.... Nem igaz, hogy nem tud normális lenni az idő és lassan felmelegedni....

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Nekünk quinny buzz babakocsink van, nagyon szeretem.
Bejelentkeztem holnapra egy másik dokihoz, remélem Ő is jó lesz. A derekam nekem is iszonyatosan fáj. Alig tudok felállni, meg menni. Remélem csak a front, vagy Vince nyom valamit, és nem fog így maradni a végéig.
hibernia, nekem még soha nem volt aranyerem (kopp-kopp), remélem most sem fog kijönni.
barbazso, nagyon szupi a kocsi amit kinéztél :) és bátor vagy, ha újszülött kortól moshatózni szeretnél. én nem mernék.
törpilla, üdv itt, én sem vagyok még régi darab :)

remélem a többiekkel is minden ok. :)

megyek kitalálom mit kellene főzni... :?

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!
Jelentem én is vagyok! :) Élünk és virulunk! :) Csakhogy Kendra szobáját nagy erőkkel csináljuk! Már a fal le van glettelve, ma csiszolja após, és holnap kerül rá a festék! :) Hát már alig várom! Most egyenlőre hatalmas a por és a kosz! Utálom, de hát ez van! Szerencsére apósom 1000 mester és ő csinál nálunk mindent! Megvettük már a szobába a lámpákat is! Nagyon szépek! És képzeljétek körbe jártuk az összes boltot ahol lehet kapni ilyen Disney-s lámpákat, a legnagyobb választék a Bauhaus-ban volt, és az ár is itt volt a legjobb! Úgyhogy rögtön vettem egy fali lámpát és egy kisebb lámpát a pelenkázóra! Ezt a két fajtát nem is láttam máshol! Úgy örültem neki! :D Szóval ha minden simán megy, és az időjárás is valóban tavaszi lesz, akkor szerintem kb. 2-2,5 hét és teljesen készen lesz Kendra szobája! Mondjuk addig még van munka bőven. Hétfőn levettük a függönyöket és ablakot pucoltam, estére jól elfáradtam és a hasam is bekeményedett, de azért még sétáltam egy jót a kutyukkal este! :)
Voltunk a szülésznőnél vasárnap este! Nagyon szimpi volt a páromnak - hiszen ő még nem ismerte- nekem ugye könnyű volt, hiszen a tesómnál ott voltam és akkor találkoztam vele! Egy csomó kérdésemre válaszolt, és mondott ő is olyanokat amiket nem tudtam! A lényeg, hogy bármikor hívhatom majd, és ha úgy alakul, hogy mondjuk éjszaka ő nincs bent, hát azt mondta, "lehet előbb beérek majd mint Ti"! Ez nagyon megnyugtatott! :) Ma megyünk a dokihoz, és végre újra láthatjuk Kendrát! Már alig várom! :) Remélem minden rendben van úgy méhszáj ügyileg, mint Kendrával! :) Különösebben fájdalmam nincs, bár mondjuk tegnap éreztem először, hogy picit nyomja a szemérem csontomat, de azét elviselhető volt!

Anita!
Sajnálom a dokidat, és igazad van, hogy tényleg nem tudod kihez fordulj, azt hiszem a helyedben én sem tudnám! Remélem akihez most bejelentkeztél legalább annyira szimpatikus lesz, és legalább annyira meg leszel vele elégedve, mint a régi dokival! Kíváncsi leszek milyen lesz az első benyomás! Majd írd meg, hogy milyen volt! Ő egyébként melyik kórházban van? Vagy a kórház marad ugyanaz, csak a doki lesz más?

Törpilla!
Üdvözöllek én is köztünk! Gyere amilyen gyakran csak tudsz, és mesélj, még akkor is ha "nem törpénik :D semmi"! :)

Barbazsó!
A mosható pelus tuti jó, bár én úgy vagyok vele, hogy szerintem lesz mit mosnom majd! :) De ha belegondolsz nekünk még csak ilyen mosható pelusaink voltak. Nem tudom, hogy ezeknek milyen a minősége, de azt tudom, hogy ami nekünk volt, azok szuperek voltak, mert anyukámnak még van egy-kettő belőle és azoknak az állapota egészen jó! Én mondjuk textil pelust vettem büfizéshez, a kiságyba....stb., de annyira nehéz jó minőségűt és megfelelő anyagút kapni, hogy csak na! Mire találtam egyet - tesóm javaslatára - két darab van egy csomiban, a tesco-ban lehet kapni 860,-Ft/csomag! Hát majdnem leültem, de úgy voltam vele, ha a tesóm azt mondja, aki 2x anyuka, hogy jó, akkor neki elhiszem, és vettem is már két csomival. Tervbe van, hogy veszek még, mert ugye 4 db nem elég.! :(

Hibernia!
Azt hiszem én is úgy vagyok mint Te! Kendra egész álló nap bulizik a pocakomban, és néha én is úgy érzem, hogy az egész hasamban pörög-forog! Néha tesz olyan mozdulatokat, amelyek kellemetlenek abban a percben, de aztán jókat mosolygok rajta! Én sokat beszélek hozzá, és nagyon szereti ha simogatom a hasam. Meg azt, ha este fürdés után bekenem a krémmel a hasam és masszírozó mozdulatokkal szoktam kenegetni! Hát az nagyon csípi, meg a zuhanyzást!
Az aranyeret nem kéne megmutatnod valami dokinak? Mert az addig ok, hogy a terhesség egyik "kiváltója" lehet, de ha tényleg baromi ronda, érdemes lenne elmenni és megmutatni!

Most ennyi fért bele az időmben, bocsi, akinek nem írtam külön, de itt 1000 a meló még, és azért szeretnék kicsit segíteni! Na a porba azért nem megyek be, de van itt még más is!

Legyen szép napotok. Nálunk nagyon süt a nap remélem tényleg hamarosan itt a jó idő! Én már alig várom, hogy az erkélyre tudjak teregetni, mert akkor teljesen más illatuk van a ruháknak! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Csigaby...mondjuk ha dolgozol majd baba mellett az épp elég.. szóval nem csodálom, hoyg amin tudsz egyszerűsítesz.
A mosható pelus szerintem már nem annyira macera mint régen volt, napi 1x kimosod a napi adagot 60 fokon, megszárítod és ennyi..semmi vasalás, öblítés, fertőtlenítés vagy bármi... Mosnimeg így is úgy is sokat fodunk most hogy épp mit teszek a mosógépbe...arról nem is beszélve annó azért nem ilyen mosógépek voltak..ha éppen voltak....
Na mindegy..a lényeg hogy a gyerek tisztába legyen téve aztán hogy ki hogy csinálja az már egyéni döntés..azért remélem bírni fogjuk, bár én személy szerint nagyon lelkes vagyok :D :D

Ercsikati, tök jó, ogy így haaldtok..nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre. a lámpa tippet köszi, szerintem elnézünk oda, mert eddig amiket néztünk vagy nem tetszettek vagy 3x annyiba került mint egy norm lámpa csak azért mert gyereknek lesz..ilyenkor kicsit azért forrongok!!

Hibernia! Jobbulást!!! Neem szerencsémre terhesség alatt nem jött ki az aranyér, annó volt de akkor sem volt vészes, de azért kellett javítanom a táplálkozásomon is. Amúgy az anionos betét aranyérre is jó!!!! Kinn nem lehet kapni? nagyon híres ez a lovemoon-os betét szerintem csak van nálatok is. Amúgy azért egy dokit én is javaslok..már ha valaki hajlandó megvizsgálni odakinn.... :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam már benézni mert írtó rosszul voltam,kicsit be is pánikoltam.Voltunk az önkormányzaton,pénteken 9-re kaptunk időpontot.Még elmentünk anyumhoz meg párom nővéréhez előtte mert náluk voltak az anyakönyvi kivonatok.Aztán kiderült hogy páromnak a kezeléshez kell beutaló.A fül-orr-gégszeti rendelés meg csak délután van.Szal ott ültünk fél4-ig a párom nővérénél,mert nem akartunk hazajönni utána meg visszasétálni mert fújt a szél és páromnak nem tesz jót.Viszonylag hamar bekerültünk a rendelésre,megkaptuk a beutalót,aztán mentünk a kezelésre.Onnan még mentünk a pékségbe ahol friss meleg cuccokat lehet venni és onnan haza.
Hazafelé jövet csigatempóba jöttünk,mert begörcsölt az egész hasam.Kemény nem volt csak olyan volt mintha folyamatosan összehúzódna a hasam.Ez vajon gáz lehet?Persze a bordám is szúrt,azt hittem néha már elbőgöm magam annyira fájt.Persze apuék meg jól leszídtak hogy miért nem szóltam hogy jöjjön értünk.Mondjuk logikus,de nekem eszembe se jutott.Hazaérve párom csinált nekem melegszendvicset és csak feküdtem,alig bírtam megmozdulni is.
Ma megyek a bordámmal uh-ra,megnézik a szerveimet hogy hogyan rendeződnek,remélem semmi komoly baj nincs,bár felkészültem a legrosszabbra is.

Zsu:köszi a gratulációt.Képet természetesen majd rakok fel g-mailre.

Barbazso:Ez a kínai piac a Sárkány Center.Budapesten a Felsőcsatári úton van.Kőbánya Kispestről megy oda sok busz,többek között a 200-as reptér busz is.Minden fehérneműsnél érdemes rákérdezni mert nem mindenhol teszik ki.terhes nadrágot is ott vettem.Vastag farmer 5000ft-ért.Persze azt se teszik ki,csak ha rákérdezel hogy van-e terhes naci akkor hozza a gatyókat.

Nadina:grat,hogy ilyen szépen tudod tartani a diétát,és hogy a cukorszinted is ilyen szupi!Már csak pár hét és vége ennek a diétának!

Törpilla:Üdv közöttünk.Már a többiek mindent megkérdeztek amit én akartam :lol: Még annyit hogy hol laksz,hol fogsz szülni?Gratula a kisfiúhoz.

Ercsikati:tök jó hogy ilyen jól álltok,és még az idő is a ti oldalatokon áll.Bízom benne hogy marad is ez a jó idő.Természetesen várjuk a képeket!

Na megyek reggelizni aztán meg lassan készülődöm.Délután jövök az infókkal!Remélem jókkal!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, akkor várjuk a híreket az uh-ról! Talán csak az lehet a baj, hogy a szerveid nyomják picit egymást. A babóval tuti semmi sincsen. nekem, ha többet eszem picit a kelleténél akkor pl. olyan érzésem van, mintha a gyomrom a gerincemet nyomná hátul :shock: és levegőt is nehezebben kapok akkor.
Tök jó, hogy írtad a Sárkány Centert! Én is ismerem, de már egy ideje nem voltam. Elnézünk majd valamikor, mert ott biztos a babának is csomó mindent meg lehet kapni olcsón. Mi régen parfümöket vettünk ott, most már arra annyira nincs szükség :D én még mindig nehezen viselem az illatokat/szagokat, lehet ez már sosem múlik el.

Zsu, ez tök jó, hogy ilyen lelkes vagy "pelenka ügyben". Biztosan nem lesz így nehéz! Minden elismerésem amúgy a tiétek emiatt!

Ercsikati
, jó, hogy azért néha jelentkezel. Már nagyon kíváncsian várom a szoba fotókat! De jó nektek, hogy már itt tartotok. Én még csk most keresem a festőt :?
Látom Te is ma mész dokihoz. Akkor ezek szerint már kisebb-nagyobb panaszai szinte mindenkinek vannak, így ez talán normális is már a 30. hét körül talán. Mindenesetre én ma jól kifaggatom a dokimat.

Na megyek én is megint kajálni valami tízórai félét :? Nálunk nem süt a nap, de remélem jó idő lesz azért ma, mert már ki kéne mennem sétálni, napok óta csak bent punnyadok, vagy a kórházi rendelőben ülök...
Szép napot nektek!

KépKép

KépKép
nadina01

Syastok!!!

Jó sokat írtatok,nagyjából bele olvastam,de időm szinte semmi most mindenre reagálni,előre is sorry érte. :oops:

Csöpplány mi történt?Mitől pánikoltál be?
Ilyen hasgörcsöm nekem is szokott lenni,ha sokat gyalogolok.Nem hinném,hogy gáz lenne.Szerintem.Szorítok az uh miatt. :wink:

Nadina,örülök,hogy rendben a cukrod!Ez a két hónap már hamar elmegy!!! :wink:

Anita,sajnálom a dokidat. :cry:

Torpilla,szia,üdvözöllek én is!!Gratula a pici fiadhoz!!Nem teszel fel róla képet?

Tegnap megjött a kiságy,még este fel is állítottuk(nem volt egyszerű),majd dobok róla fotót.
Még jövök,szép napot!!! 8) 8) 8)

Kép
mayday

Sziasztok!

Gondoltam,én is irok pár sort.
A 32. hétnél tartok. Úgy 3-4 hete erős fájdalmaim voltak a szeméremcsontnál, alig tudtam menni, seperc alatt elfáradtam. Aztán kiderült,hogy 1 ujjnyira kitágultam :? A doki sok pihenést irt elő, mára már elmúltak a fájások, jól vagyok, jövök-megyek. Vigyáznom kell, ne emeljek nehezet, és ha csak tehetem, felteszem a lábam. Van, aki végig nyitva van, különösebb probléma nélkül.

Én is az eldobható pelenka hive vagyok, bár azt hiszem a Pamperst kihagyom,az nagyon drága. A dm-be lehet venni, Babylove a neve, azt mondják, jó. Hát majd kipróbálom
:)

Járok terhes oktatásra. Egy csajszi feszt simogatta a hasát, erre a védőnő rászólt,hogy inkább ne tegye, méhösszehúzódást idézhet elő. Most már én is kevesebbet simogatom :?

Aranyér. Nekem volt még jóval a terhesség előtt, akkor olyan kis gyűrűket raktak rá,ami elszoritotta,és leszáritotta. Nem volt kellemes. Mostanság is már egyszer bevérzett, és akkor bekentem Aloe Verás szájbalzsammal (és ez igaz :lol: ), meg utána is több napon át,azóta nem jelentkezett,lekopogom. Ez az az Aloe termékcsalád,amit amolyan piramisjáték forma cég árul, de nem drága, és tényleg nagyon jó. Persze amit az aranyérre vettem,azt csak oda is használom :P

Amúgy kisfiút várunk, Péter lesz a neve :)

Kép
dixus80

Nadina: Mit mondott a doki? Remélem nem a méhszáj az... :? Mondjuk ami vigasztal, hogy nálam ez megerőltetés során jön elő (már amennyire megerőltetés a séta / állás), szóval fekve vagy ülve soha... Szóval ki tudja, mi ez. Jóslófájásnak nem mondanám, mert ahhoz nem túl erős.
Az aranyérre a doki (meg a net) azt írta, simán is kijöhet, ha rostosat eszel, akkor is. Kötőszöveti gyengeség... A lábamon is csúfak a visszerek, gondolom ugyanez megy lenn is, gyengék a vénáim. :( Meg ugye egyre jobban nyomja a medencét a súly, az sem tesz jót. De olvastam, hogy a kriston torna ezen is segíthet... Sajna nekem terhesség előtt is volt már, de ez az időszak nem javított a helyzeten, sőt... Az a jó, hogy nem fáj egyelőre, csak hát elég csúnya... Otthon kérdeztem a dokimat, azt mondta, terhesség alatt a műtét nem javasolt, max. utána. Ő nem mondott rá semmit, persze ő nem aranyér orvos, szóval "joga" sincs megítélni milyen, de hát a net alapján úgy látom, elég vészes a helyzet... De ki tudja. Itt tuti nem megyek senkihez, kb májusban mehetnék szerintem több száz euróért... Inkább otthon. Április elején-közepén már otthon leszek.

Anita: Tornázol? El is felejtettem mondani, hogy sajnálom a dokidat. :( Mi lesz most?

Zsu: Köszi a tippet. :)

Csöpplány: Dokinál mi volt? Ez a gyaloglásra keményedés ismerős, ilyenkor úgy megyek, mint egy csiga kb. Nem múlik, míg le nem ülök... :?

Dixus: Ez az, szeméremcsonti fájdalom... De olyan nehéz leírni... :( Én is azt olvastam, ha a külső méhszáj nyitott, az nem olyan vészes. A belső a legveszélyesebb. Lehet, nekem is ez a gyűrűs cucc kéne. :( Nem belül, kívül van az aranyér. :( Mondjuk így tudom kenegetni meg látom, milyen. :) (Bár ne látnám. :lol:) Mi is a Petin gondolkozunk... :) :)

Mocorgás: Nálam most kezdte el, hogy a csontjaimba rúg bele. Tök fura... :lol: Hol a bordámat piszkálja, hol a medencecsontom, hol a szeméremcsontom... :) Egyértelműen érezni, mintha belerúgna... Szerintem óriás lehet... :lol: Tegnap este forgolódott a férjem tenyere alatt a hasam tetejénél és közben bal alul rugdosott. Vicces volt.

hibernia

Sziasztok!

Húú ez a méhszáj nyiódás most kicsit megijesztett..
Nekem is szokott szemáremtájt fájni de fura időpontokban, pl mikor fekszem és helyetvltoztatok és akkor kicsit feszül a pocak, az izmos meg ilyenek, ha pisilnem kell akkor nagyon tud mellé hasogatni + ha csak a jobb lábomon állok :oops: Ez furi dolog tudom, de mikor pl veszem le a nacimat szoktam tapasztalni... ilyen is van :)
Nekem is állva keményebb a pocim mint üllve vagy fekve de mvel állok gondolom a hasizmom is jobban megfeszül, tartania kell magát így n ezt arra fogom..

Na mindegy..én jövőhét kedden megyek a dokimhoz..neki is esek szegénynek :D Egyrészt fel akarom kérni és megpróbálok erőt venni magamon én rákérdezni az árra....

Csajok mindenkinek drukk aki ma megy dokihoz/UH-ra..na meg nagyon várjuk az inokat!! :D

Hibernia..lehet jó lesz már neked végre itthon..sok orvossal :D :D

Dixus, olvastam én is hogy koraszüléshez vezethet a sok simogatást mert méhösszehúzóhatása van de szerintem ez túlzás...a fogorvosomat idézem mikor féltem nála: "ha a szextől nem indul be a szülés ettől sem fog" :lol:
Szerintem ha amúgy nem vagyunk koraszülős esetek akkor nem lesz gond..és a picik szerintem szeretik..na mindegy hiába ragozom..én nem tudnék leállni róla :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Amúgy én a krémezést nem értem akkor... Akkor is simogatsz... :) Mindenesetre én úgy olvastam, végstádiumban, körkörös mozdulatokkal, sokáig nem szabad simizni, mert az vezethet koraszüléshez... Meg hogy jobb, ha fogod a hasad, csak úgy, mintha mozgatod a kezed rajta, mert az túl nagy inger a babának, nem csak méhösszehúzódást okozhat, hanem zavarhatja a babót is.

hibernia

Mondjuk nekem sosem volt ingerem, hogy simizzem a hasam, lehet, mert már régóta ezt verték belém, hogy nem jó neki... Én csak úgy nyugtatom a kezem rajta, fogom simán, mozgás nélkül. Akkor mindig odakucorodik, tök vicces.

hibernia

Zsu, megnéztem a hordozót, tényleg jónak tűnik, bár a képek alapján nem egészen értettem, hogy hogyan is van. :? Még szerencse, hogy meg lehet élőben nézni. :wink: Én nagyon örültem, amikor megláttam, hogy nyílik ez a mamami bolt.

Aki nem vett még kocsit, nézze meg a brendon honlapot! A kifutó modellek akciósan vannak! :wink:

Nekem is az anionos betét jutott elsőre eszembe az aranyérről! :) Már megrendeltem a próbacsomagot, annyira kíváncsi vagyok rá! Nekem is régebben volt, amikor nem ettem rendszeresen, és főleg nem egészségesen. Egy picike dudor látszik szerintem (a férjem szerint nem). Azért attól kicsit félek, hogy a szülésnél az erőlködéstől majd kificcen valami, aminek nem kéne. :) De én is azt hallottam, hogy azért az esetek többségében ez magától helyre jön majd. Amúgy a fertőzéses/gombás dologra is olvastam valamit! Ismeritek a Bába válaszol című könyvet? (Ingeborg Stadelmann) Most azt olvasom, és egy kismamának ilyen panaszokra azt javasolta, hogy reggel és este vegyen ülőfürdőt (ő a bidékagylót javasolta erre, én a lavórt választanám, meg hát nincs is bidénk...), amibe tegyen 1 evőkanál holt-tengeri sót, 5 csepp rózsafa-teafa esszenciát és egy bemetszett fokhagymagerezdet. A csajnak 1 hét alatt elmúlt a fertőzése. Beírtam a keresőbe ezt az esszenciát, rögtön kidobott pár lehetőséget, szóval itthon tuti lehet szerezni, de szerintem nálatok is.

Csöpplány, drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Ijesztő lehetett a görcsölés, de reméljük, tényleg csak elnyomott valamit a baba. Mostanában nekem is egyre merészebben nyúlkál, és tapos. Néha nem túl kellemes... Főleg, amikor majd' bepisilek, mert hirtelen belerúg a húgyhólyagomba. :)

Tegnap visszamentünk az Auchanba (már vasárnap tettünk egy kört, de nem jártunk sikerrel), mert szülinapomra kikunyiztam egy hintaágyat, aminek ággyá dönthető a háttámlája. Szombaton hozzák, már alig várom! Ha végre jó idő lesz, csak kiülök a kertbe olvasgatni, vagy alszom... :)
Na, de nem ezt akartam írni, hanem hogy találtam Auchan márkájú babamosószert és vettem valami csecsemő öblítőt is (csak utántöltő volt), ami fertőtleníti is a ruhákat (a pelusok miatt jól jön). Sajna az illatát nem érzem, mert nagyon erős az az utántöltő zacsi. Úgyhogy már alig várom, hogy eljöjjön az áprilisi nagy babacucc mosás! :D Mondjuk gondolkoztam a mosószóda/mosódió (az van itthon), ecet kombináción is, de talán annyira nem leszek elkötelezett... :) Azért szeretem, ha puhák és illatosak a ruhák. Majd meglátom.
Viszont a két szobában áprilistól már nem nagyon szeretnék vegyszereket alkalmazni. Azt olvastam, fertőtlenítésre jobb (a baba szempontjából különösen) az ecetes vagy az illóolajos víz (teafa/citrom/levendula).

Ja, Ercsikati, le a kalappal az ablakmosás miatt! Én amíg nincs legalább 20 fok, nem tudom rávenni magam. :) De addig is még kicsit bizakodom, hogy a férjem nem enged létrázni... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Olyat én is érzek, hogy fáj odalent a csontom. Eddig csak elöl, de az utóbbi napokban már végig a szeméremcsontomtól a fenekemig. Főleg akkor érzem, amikor sokat mászkálok, vagy amikor öltözködöm, és magasabbra kell emelni a lábam. De én eddig nem féltem ettől, mert annak tudtam be, hogy tágulnia kell ott a helynek, hogy majd kiférjen a baba. Szóval kb. úgy kezeltem, mint a légszomjat. Én legközelebb csak 31-én megyek dokihoz, de nem hiszem, hogy aggódnom kéne. Remélem... :) Ha pedig baj van (a belső méhszáj is tágul), annak fogjátok látni a jelét a bugyitokban...

Ja, igen! A Kriston tornán erről is volt szó! Ott mindhárom alsó izmot erősítettük, és a végén személyre szabott feladatsort kaptunk. Hibernia, én mindenképp elmennék a helyedben. Még a kismamásra nem tudom, menjek-e. Tudom, hogy hasznos lenne, de... Könnyebb lenne rávennem magam, ha jönne ismerős... :) Ti végül nem kérdeztetek rá, hogy feltétlen szükséges-e az alaptanfolyam elvégzése előtte?

Én mindig odanyúlok, ha mocorog. Olyan jó felvenni vele a kapcsolatot! Szoktam köszönni is neki, meg dumálni hozzá. :) Simogatni is szoktam, de azért azzal óvatosan bánok. Szerintem mi ösztönösen érezzük, hogy mit szabad és mit nem. Mert ha a férjem monoton mozdulatokkal simogatja, azt néha úgy érzem, hogy nem jó, és leállítom. Szegény, olyan nehéz lehet ilyen kívülállóként!
Erről jut eszembe, tegnap megint rám jött a sírás!!! Nagyon vicces volt, mert azon bömböltem a kocsiban, hogy a kasszánál a néni hátradobta a szomszéd (üres) kasszához az én kiválasztott, gyönyörű karalábémat, mert nem mértük le. Pedig ki volt írva, hogy darabra árulják!!! Azt persze én sehol nem olvastam, hogy ettől függetlenül mindent le kell mérni... De nagyon bosszantott, hogy meg sem kérdezte, hogy vissza akarunk-e menni lemérni, hanem eldöntötte, hogy akkor azt mi otthagyjuk. Életemben ennyire nem kívántam a karalábét, mint hazafele úton... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Köszi Hibernia az info-t..körkörösen csak mikor bekenem a pocim akkor szoktam úgy simogatni, amúgy én is rajta pihentetem a kezem és a hüvelykujjammal birizgálom őnagyságát :D
Apa szokta este még simogatni de mindíg jól regaál..főleg az apjára..már most oda vannak egymásért... :D már előre látom mikor majd együtt felfedezik a világot...de jó is lesz az :D :D

Barabzso, úgy látom mi azonos téma felé kacsingatunk, a bába válaszol címü könyvet én is meg akarom venni, nagyon tanácsolták és tetszett is az az egy két dolog amit láttam beblőle..és a mamai boltnak is örültem :D
Mosás: bár amit tudok szeretek megtenni a környezetemért de mi sem leszünk mosódiósok :D Maradok a mosópornál + babacuccok tekinetetében én ecetnél, mert nem tudtam olyan öblítőről ami esetleg használható..az ecet viszont kell hogy lágyítsa a vizet...

aranyérre az aloe vera tényleg nem rossz!!!!! Van belőle egy first nevű spriccelős cucc na az amolyan mindenre jó dolog...hallottam gátsebre is alkalmazzák, peluskiütésekre is babknál... ismerősöm akkor vette mikor született a lánya, most 1 éves a kiscsaj és most fogyott ki neki a flakon. Ja és a forever akármitől (living talán)lehet beszerezni üzletkötőkön keresztül, de tényleg jó hogy szóba jött, nagyon jó cuccok!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok lányok!

Hybernia az aranyered mutasd meg dokinak majd,de addig is kend mastu kenőcsel,az jó rá.Nekem is kijött,de nem olyan vészes,néha bizony tud fájni de elviselhető egyenlőre.

Ercsikati biztos szép lesz a babaszoba.Milyen színű lesz?Mi holnap megyünk megvenni a festéket és valószínű,hogy hétvvégén már neki is állunk a lakás festésének,mert olyan jó időt mondtak.Auz OBI-ban vesszük meg ott van holnaptól akció,így még olcsón meg is úszuk.Festőt meg amúgy se kell hívni a párom meg a haverja csinálja majd.Ez is pénzmegtakarítás :lol:
Többet költhetek majd a babára :lol:
A babaszoba kék lesz,a konyha,előszoba az citromsárga,a mi szobánk meg narancssárga.
Már alíg várom hogy elkezdjük csinálni.

Anita nekem is leszakad a derekam,meg a hátam is néhade én tudom az okát,mert van egy gerincsérv a derekamnál nekem attól fáj,de még azért elviselhető,persze azért vannak olyan napok amikor úgy beleszúr hogy alíg bírom visszatartani a sírást,de ez van.

Csöpplány gratula az esküvőhöz.
Hát a tervek szerint Tatabányán fogok szülni.Csak egy kicsit félek mert nincs fogadott dokim,és nem tom hogy jól teszem-e ha nem fogadok.Nem tom mi legyen,majd még filózok rajta.

Zsu csináltam egy topicot ezzel a címmel"hyperechogén papillaris izom" ott bele tudsz olvasni hogy mért kellett Pestre menni a babával,de már minden rendbe van az izom is felszívódott.És a 4d uh is megnyugtatott teljessen úgyhogy már nem érdekel a dolog.
Nyugodtan várom hogy meglegyen a bébikém :oops: :lol:

Mayday már próbáltam felrakni képet,de nem engedte nem tom miért nem ment.

Nadina kitartást a diétához.Mennyi volt a cukrod?Nekem a második terheléses cukor vizsgálatom 7,2 (az első 7,6 lett)de nem küldtek diabetológiára,pedíg azt hittem hogy mennem kell,már bele is éltem magam,de annyit mondott a védőnő,meg a doki hogy figyeljek oda.7,2-vel nem küld el.
Ennwk csak örülni tudok,de azért figyelek hogy mit és mennyit eszek. :roll:

Na most megyek,mert a konyhába bomba robbant délelőtt rakott krumplit csináltam és még semmi nincs elpakolva.
Na majd később még benézek.
Sziasztok[/b]

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla, küldtem privit arról, hova töltsd a képeket! Így egyszerűbb. Nem tudom, más szólt-e már róla, bocs, ha már hatodik vagyok, aki megírta... :)

Tatabányán szült azt hiszem a szomszédom is, de még bent vannak a kórházban. (Pénteken császározták 36. héten, szóval nem tudom, mikor találkozunk legközelebb.) Ha hazajön, esetleg tudok kérdezősködni. Neki volt fogadott orvosa, csak nem emlékszem a nevére.

Ma nekem is fáj a hátam, pedig már hónapok óta nem is éreztem. Azt hiszem, előkapom a cosmo disket. :D

Tényleg, az aloe spray! Apuék beléptek, de nem nagyon foglalkoznak vele. Majd megkérdezem, tudnának-e rendelni nekem egyet. Azért az jól jöhet a babához. Meg nyáron, ha kint felejtem magam a napon... :)

Az olyan jó, amikor odabújik a baba az apukája tenyeréhez! Már én is mondtam a férjemnek, hogy tuti fel fogja ismerni idekint is azt a nagy, meleg, védelmező kezet. :)

Zsu! Eddig nem is írtam, de amikor házat néztünk, Ürömön is keresgéltünk! :) Végül Bicskén találtunk nagy kerteset, jó közlekedéssel, olcsón. Végül is nem bántuk meg, nagyon szeretjük ezt a helyet, de szegény férjemnek másfél óra az út a budakalászi munkahelyére. (Kocsival "csak" egy.)
Azért remélem, ha meglesznek a babák, majd így is össze tudjuk rántani néha a társaságot valami semleges helyen, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok! Olyan nagyon-nagyon messze senki nem lakik, ha jól emlékszem. Persze még azelőtt kéne összehozni, mielőtt Hibernia visszamegy Írországba... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Mármint Pesttől nem lakik olyan messze senki... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso..Üröm..IMÁDOM!! :D Egyetlen hátránya hogy anyósomékkal lakunk egy házban..külön lakás!!!! De akkor is csak 1 emelet....bár az elmúlt 1-2 hónapban kedvező fordulatot vettem észre nála, remélem ezt a gyerek születése sem töri meg :D
Kriston tornát elfelejtettem megkérdezni eddig talán holnap de bevallom egyre kevesebb a lelkesedésem mindenfelé eljárni így is most jön a neheze, a bevásárlás, a rendezkedés, babaruha mosás, szülőszoba látogatás, még megyünk életmentő tanfolyamra... és még mindíg a szakdolimat íropm és készülök az angol szigorlatra szóval ááááá :D
Valószínü veszek egy-két DVD-t és unalmat óráimban jógázgatok kicsit hogy lazítsam a medenveizmaimat aztán valahogy úgy is megszülök :D :D

Én is remélem hogy össze tudunk jönni majd nyáron, mikor még jó az idő és ki tudjuk pakolni a babókat a fűre :D
Milyen élménybeszámoló lenne/lesz majd :D :D ....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Voltam uh-n,vesetágulatom van :cry: A baba elnyomja a jobb oldali húgyvezetéket és ezért nyilall annyira.Olyan mintha vesekövem lenne,ami elzárná a vesémet,csak jelen pillanatba a baba nyomja el.
Azt mondták ha jelentkezne láz,vagy csípne a vizelet akkor azonnal mennyek urológiára,mert akkor valószínű fertőzést kaptam.(Mert nem tud kiürülni az a vese).Nem aludhatok se háton se jobb oldalon.Hát hogy ezt hogy fogom megoldani??Azt mondták hogy sajnos ez csak a szüléssel fog elmúlni :? Marhajó :?

Babaruci mosás:már én is alig várom hogy kimoshassam őket és a tavaszi napsütésben megszáradjanak.Én a mi mosószerünkkel fogom mosni a ruháit,azt mondták hogy ha a baba nem allergiás rá akkor nyugodtan.Öblítőt mindenképp fogok használni,a Dreft-et ajánlották.Mondjuk mivel vasalni fogom a ruhácskákat nem tudom hogy sok értelme van-e az öblítőnek.

Mayday:attól pánikoltam be hogy begörcsölt a pocakom úgy hogy lépni alig tudtam,és mindemellett majdnem sírtam annyira szúrt a bordámnál.Még nem volt ilyen nálam és kicsit megijedtem.

Dixus:te is jó rég nem jelentkeztél.Pihenj sokat!Ne erőltesd meg magad.Most ne kockáztass,bár én is azt hallottam hogy ha csak a külső nyitott az nem olyan nagy gáz,persze próbáld magad minél jobban tehermentesíteni.Grat a kisfiúhoz!Fogsz tudni többször jönni,hogy könnyebben nyomon tudjunk majd téged is követni? :D

Simogatás:rám is rámszólt egy nővér amikor páromat látogattam a kórházba.Mellettem meg egy háromgyerekes anyuka csak nézett.Mondta hogy ő a mind a 3 gyerekét agyon simogatta és soha nem volt baja tőle,nem is görcsölt,sőt túlhordta mindegyiket.Nem tudom hogy lehet-e benne valami,de én ha úgy érzem akkor mindig simogatom,legalább érzi hogy törődöm vele.Eddig még nem volt ebből semmi baj.

Uh-n nagyon el voltak ájulva a babótól.Kérdezte a csaj hogy megnézheti-e a babót az uh-n.Mondtam hát hogyne! :lol: Ott ájuldoztak hogy milyen édes,éppen tátogott,nyelte a magzatvizet!Megcsodáltuk a hatalmas lábait is! :lol: Ott uuuu-ztak hogy milyen édes,szinte már kellemetlenül éreztem magam,de nagyon büszke voltam a kicsi fiamra :lol: Rúgdosott is közben aminek szintén nagyon örültek.Csinált is róla rögtön 3 képet is amit meg is kaptam!nagy sikert aratott a szonográfusnál! :lol: De Balázsnak is nagyon bejöhetett a szonográfus csaj mert szépen kipakolta a cuccost a kirakatba8eddig minden uh-n szégyenlősködött alig tudtuk meglesni) :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Lányok ez a találka nagyon jól hangzik.Tényleg jó lenne csinálni egy babás találkozót,bár én egy sima pocakos találkába is benne lennék.Bár most már talán mindenkinek nyűgösebb lenne összehozni a dolgot.Nemsokára kezdődnek a ctg-k és kezdhetünk izgulni egymásért! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok

küldtem képet a közösbe. :)

képzeljétek, ma bicajoztam egy csomót. :lol: Szt. Patrik nap van nálunk, gondoltam megnézem a felvonulást, úgyhogy becangáztam a központba (kb 20 perc oda - most, hogy csiga vagyok)... látni persze nem láttam semmit, de tologattam még kicsit a járgányt, aztán hazajöttem, tök jó volt. néha keményedett a hasam, de a gyaloglás gázosabb. ez így legalább gyors is volt. :roll:

az anionos betétet akkor most már tuti beszerzem ha hazaérek. :)
a teafa olajról én is hallottam, ez az ülőfürdő kicsit meredek nekem, de lehet kipróbálom.

én még nem tudom, mivel mossak... :oops: úgy értem a babacuccokat...

a kriston tornát még én sem kérdeztem meg, mert amíg nem volt tuti, mikor megyek haza, nem volt értelme... de mg érdekel a dolog, lehet írok nekik este mélt.

barbazso: a karalábés eset vicces - kívülről. :) én nem vagyok sírós a terhesség miatt abszolút, de tegnap a 7 hónap alatt másodszor rám jött, mert eszembe jutott, hogy itt van a férjem, tök nagy meg minden és közben olyan dolgokra költi a pénzét, hogy babazokni meg kiságy... nem tudom, ezen úgy elszomorodtam. szar, hogy mostanság alig keresek valamit, eléggé idegesít. és ez még így lesz egy darabig... :? lehet, kitalálok valamit, de még nem tudom, hogyan szerezhetnék pénzt... :)
a tali tök jó ötlet! :) meg kéne várni a júliust, hogy mindenki tuti mozgékony legyen már... :lol:

torpilla: hát akkor neked is részvétem. :( mondom, én annak örülök, hogy nem fáj - még... én reparont használok. :lol:

csöpplány: hát ez szomorú... a körzetim mesélte otthon, hogy volt egy betege, neki is veseproblémája volt - de terhesség után hopp - elszállt... tuti ez lesz veled is, már csak pár hét. :) alvást illetően aludj a bal oldalon. én is csak ott tudok. :? jobb oldalt a gyomrom fáj valahogy... :?

engem megint alhasnál gyúr a kis drága, hihetetlen, miket művel, mintha ki akarna törni... :lol:

na megyek, este megyünk szülinapozni egy barátukhoz, remélem nem alszom be... :)

hibernia

Jesszus, szegény! Reméljük, nem kapsz fertőzést! Azt nem mondták, hogy igyál sokat, hogy jó híg legyen a pisid? Ezt az alvást nem tudom, hogy fogod kibírni. Kitartást hozzá!
Még decemberben én is voltam vese UH-on, és olyan jó volt, tényleg, ahogy lelkendeztek a babáért. Nálunk is ott sikerült talán a legjobb kép, mert Samu integetett. :) Vicces, hogy a klinikán nem adtak a genetikai UH-nál képet, itt meg rögtön nyomtatott a nő, hogy emlékbe, apunak. :) Egész más a hozzáállásuk, ők ritkán látnak babákat, örülnek, ha arra téved egy kismama. :)

Na, nem bírtam ki. Beraktam egy világos mosást az új szerekkel... Hmmm! Kivételesen élveztem a teregetés minden pillanatát! :) Nagyon finom illatú!

Zsu, nem lehet könnyű ilyen közel lakni... :) Mondjuk én egy rossz szót nem tudnék anyósomékra mondani, de igaznak tartom a mondást, hogy a szülők ne lakjanak túl messze, de ne lehessen papucsban átugrani... :lol: Férjem szülei sajnos elég messze laknak, erdélyiek, de mindig számíthatunk rájuk. Az utolsó hetekben valószínűleg ideköltöznek, hogy ha valami hirtelen baj történne, ne kelljen mentőt hívnom. Szegények, férjem múltkor már pedzegette nekik, hogy mikor hazajövünk a kórházból, szeretnénk már intim magányunkban lenni... :) Azért szerintem nem leszünk ilyen szigorúak. Még jól is fog jönni pár napig a segítség (főzés, mosogatás,...) És hát ki tudja, mikor fognak erre járni legközelebb, hogy lássák az unokájukat. Nekik Samu csak a második lesz. Ráadásul a férjem nővéréék még messzebb, Ausztriában laknak.

Az a gond, hogy a lelkesedésem nekem is nagyon lohad, pedig tudom, hogy jó volna az a Kriston kismama felkészítő. Ezért lenne jó, ha jönne ismerős. :wink: Valaki? :)

KépKép

KépKép
barbazso

Hibernia, itt Magyarországon most nagy divat lett a bankautomata-lopás. :D Szerintem inkább pihenj, a férjednek is biztos fontosabb a pénznél, hogy veletek minden rendben legyen. :wink:

Hú, én nem mernék bringázni! A napokban olvastam, hogy így a vége felé totál ok nélkül még séta közben is elzakózhatnak a kismamák. :) Azért ez tök durva, bár bevallom, ilyen élménybeszámolót még egy anyuka/kismama ismerősömtől sem hallottam...

KépKép

KépKép
barbazso

Az igazat megvallva én sem indulnék most a tour de france-on. :lol: A sebességem hagy némi kívánnivalót maga után meg nem volt kellemes fel-le ugrálni a bicajról-bicajra (fesztivál van, mindenki az utcán), de jóóóóóval gyorsabban haladtam így és kevésbé volt fárasztó a dolog, mint a gyaloglás. Boltba nem tudok így menni, mert nincs jó lezárónk, ha ellopnák a bicajt, az nem lenne túl nyerő, de "edzésnek" meg ha egy konkrét helyre megyek, ahol biztonságban van a canga, tökéletes. Mivel parkolni a központban lehetetlenség (hétvégén is), tömegközlekedés, mint olyan, nincs igazán, gyalogolni meg irtó nehéz már, ez a bicajozás most jó option... :)
Amúgy akit érdekel, kissé túlzó összkép az írekről... :) (Na jó, nagyon túlzó...)
http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2010/03/17/az_irek

hibernia

Csöplány, jobbulást NekedT Hát ez a csak baloldalon alvás...egyrészt már értem az okát, mert hallottam az a legegészségesebb, de hát a megoldás..esetleg ha párnákkal kiékeled magad és ellehetetleníted a mozgolódást :D na jó nem viccelek ezzel... reméljük nem lesz semmi gond!

Hibernia..bringát én sem mernék bevállalni... de bátor csj vagy :D és ha lenne bátorságom illetve biztonságérzetem a bicajon tuti mennék 1-2kört

barbazso, én holnap megpróbálom felhívni kristonéknat és megtudni milyen feltételei vannak..aztán lehet rászánom magam a dolgora :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!
Csöpplány kitartást már nincs sok hátra.
Barbazso köszönöm hogy megadtad az e-mail címet.

Felraktam a képeket majd nézétek meg.Én is menéztem a képeket nagyon jók.Szépek a babák :lol:

Én azt olvastam valahol hogy bicózni nem lehet terhesség alatt.Nem tudom mi az igazság benne,de az án bicóm nem is jó.

Ma egész nap keményedett a pocóm,meg gyomorsavam van de nagyon,már akkor is ha lehajolok a cipőt felhúzni,ráadásul levegőt is alig kapok.Nemrég feljöttem a 4.-re és fél órába telt míg felértem,nem jó hogy a 4 emeleten lakunk.És még hol a vége?
Na megyek enni.
Írjatok hogy milyenek a képek! Lehet-e látni a kisfiamat rajta?
Sziasztok

Kép

KépKép
torpilla

Hát úgy van állítólag, hogy a beágyazódásnál nem hasznos a bicajozás, mert a rázkódás ronthatja az esélyeket, szóval a "tilos a canga" csak az első időszakra igaz. (Mondjuk én akkor is volt, hogy tekertem... :oops:) A 3. harmadban meg azért nem egyértelműen javallott a dolog, mert egyensúlyozni kell és a megváltozott testképpel ez nehezebb... Szóval nekem ebből az jön le, hogy aki nem biztos magában, ne most kísérletezzen.
Mondjuk én 5 éves korom óta rengeteget cangáztam, szerintem még az életben nem estem bicajjal... (kop-kop) Fénykoromban Visegrádon tekertünk folyton, ezerrel jöttünk le a hegyről óóó a régi szép idők. :lol:

Sportokat illetően:
Az úszás, a vízitorna, a séta, a jogging, a kerékpározás, a „low impact aerobic” - az egyik láb mindig a földön marad -, a szteppelés a kockázatmentes sportágak közé tartoznak. Természetesen az ideális a kifejezetten kismamáknak összeállított tréning, szakavatott vezetéssel.

A sportok területén megfelelő gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező hölgyek például megszokott egyesületükben vagy fitnesz-stúdiójukban továbbra is végezhetik megszokott testmozgásukat, azonban nagyon figyelniük kell önmagukra, és el kell tudniuk dönteni, hogy mely gyakorlatok esnek jól és milyen intenzitással!

Ellenjavallt: A síelés, a lovaglás, a szörfözés, a hegymászás vagy a sárkányrepülés már amúgy is veszélyes sportágak, ezért a terhesség folyamán egyenesen ellenjavallottak. Egyedi esetekben természetesen a kismama az, aki eldönti, hogy meddig és milyen mértékben teszi ki magát és babáját egy esetleges esés kockázatának. Azok a labdajátékok is, ahol túl hirtelen, túl rövid terhelési csúcsok vannak, és lehetséges az ütközés, ugyancsak kockázatos sportágaknak számítanak.

A kép tök jó a babáról! Én felismertem. :) :)

hibernia

Én is láttam a babát! Nagyon vagány arca van! Tuti nem lesz egy elveszett gyerek! :)

Zsu, tök jó lenne, ha összejönne ez a torna! :) Drukkolok, hogy ne legyen előfeltétele az alaptanfolyam.

Az ír közlekedésről már hallottam. Egy barátnőm szintén Dublinban él a férjével. Mázlija van, mert egy kollégájának útba esik, így ő fuvarozza a munkába. :) És hát az egészségügyről is van rossz tapasztalata sajnos...

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma, alig győztem olvasni :-)

Csöpplány - jobbulást neked. Szorítok, hogy picit megmozduljon és ne nyomja el ennyire.

Valaki még írta, h megy ma dokihoz, de elfelejtettem, h ki :oops:
Azért majd számoljon be :-)

Én tegnap este voltam, nem cicóztam rákérdeztem az árra :oops:, Visszakérdezett, h most egy pontos számot várok tőle? Mondtam, h igen, szerintem az mindkettőnknek jobb :-) Megmondta :-)

Letiltottak mindenről munka, házimunka, pakolás, utazás :-(
Az a baj, hogy én viszont ezt nem bírom ki :-(
Teljesen szétkaptuk a lakást hétvégén. Párom szerint hagyjam, ha nagy a gáz majd anyukája segít. Mondtam is, hogy még csak az kéne, hogy az ő anyukája takarítson nálunk. Még a sajátomnak sem engedtem soha, nemhogy az övének :oops:

Ma be kellett mennem dolgozni, de óvatos voltam és inkább taxiztam, nem kockáztattam a bkv-t.

Mi holnap megyünk intézni a papírokat, március 27-re kaptunk időpontot az esküvőre, csak még azt kéne megálmodnom, hogy mi legyen a nevem...

Hibernia - a nagybátyám feleségével is ez volt a helyzet. Ugyanabban a kórházban megbeszélte egy dokival az aranyér műtétet. Rögtön a szülés után meg is csinálták neki. Azóta nincs gondja vele.
A biciklit tényleg nem javasolják, légy óvatos!

Bocsánat ha valamit kihagytam.
Remélem mindenki jobban van/lesz...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok,

Olvastam, csak írni már nem volt időm, meg fájtam is.
Rossz hír, C1111, holnap kórház. Drukkoljatok, hogy még sokáig bent maradjon Ádi.
Vigyázzatok Magatokra és a babákra!
kriszta15

Sziasztok!

Kriszta! Drukkolunk nagyon, hogy még bent maradjon Ádi baba! A kórházban biztos jó kezekben lesztek, és folyamatosan figyelik majd. Azért, ha esetleg tudsz jelentkezz a hírekkel! És kitartás!

Ez a hír most kicsit sokkolt :( Eddig én is felkészültem minden héten, hogy esetleg a cukrom miatt bekerülhetek bármikor a kórházba, aztán kezdtem megszokni, hogy nincs nagy baj. De most megint eszembe jutott. Azt hiszem össze is pakolom most már tényleg a kórházi cuccomat is.
Voltam tegnap nődokinál, elmondtam minden bajomat, a haskeményedést meg a nyilallásokat, egyből meg is vizsgált, de azt mondta szerencsére teljesen zárt a méhszáj, így most megnyugodtam. Úgyhogy lányok úgy tűnik ez ilyenkor már normális is lehet, hogy szarul vagyunk... Azt mondta szedjek megint 3*1 Béres magne b6-ot és vegyek kálciumot pl. pezsgőtablettát és naponta 500mg - ot abból is szedjek.
Ja meg kaptam megint hüvelykúpot, mert a multkori fertőzésem nem múlt el :? De ez most csak sima hüvelyflóra visszaállító tabletta: Gynoflor. Azt mondta terhesen is nyugodtan használható, elolvastam, bár rá van írva, hogy terhesen ne nagyon, csak ha feltétlen szükséges... azért elkezdtem, de lehet nem fogom 6 napig használni. Azt mondta a doki, hogy terhesség alatt előfordul ilyen fertőzés, és ez nem okoz semmit, mert nem gomba, hanem valami baktérium, ami amúgy normális, csak nekem több van picit és ez nem mehet fel a babához. Remélem.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, neked is kitartás a bal oldali fekvéshez! Biztosan nem lesz baj,végül is még a baba is változtathat a helyzetén és akkor megoldódik, vagy ha nem, akkor is már alig 2 hónap és vége a parának. Azt nem mondták, hogy esetleg tudsz-e mondjuk több folyadékbevitellel segíteni a dolgon? De azért pihenj sokat most már, az biztos jótékony hatású. Meg még az jutott eszembe, hogy esetleg nem lenne jó egy kis torna? Már csak amiatt, hogy a baba hátha akkor másképp helyezkedik, mert nekem pl. a jógán össze vissza mászkál a hasamban, van úgy, hogy szerintem egész felhúzódik, mikor olyan gyakorlatokat csinálunk. Egy próbát esetleg megérne talán.

Csigaby
, akkor tényleg ne törődj most a takarítással. Anyósod biztos szívesen segít. Nem hiszem, hogy bármi rosszat gondolna emiatt, hogy megkéri párod, hogy segítsen. Hozzám néha a nagymamám jön és ő segít, pedig hát ő már 70 éves :oops: de esküszöm több az energiája, mint néha nekem. Aranyos, mert magától jön, és mindent megcsinálna, ha nem szólnék már neki, hogy elég :D

KépKép

KépKép
nadina01

Torpilla, de jó nektek, hogy ti is már a festésnél tartotok! Mi még csak elméletben tervezzük. Nekem 9,8 lett a cukrom, úgyhogy emiatt kell hetente járnom, mert ez nagyon magasnak számít. Elvileg terhesen a felső határ pont 7,6. Gondolom mikor neked másodjára kevesebb lett, akkor úgy látták nem szükséges ezzel foglalkozni. Szerencséd van, mert sajna elég gázos minden héten menni, és persze a diéta is elég szigorú.

Na most nem tudok többet írni, így is eleget írogattam itt magamban :D Megyek mosni, bár sajna még nem babaruhát. Majd még jövök ma.
Most mondták, hogy ma már akár 16 fok is lehet. Várom! 8) 8) 8)
Szép napot!

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt!

köszönöm a biztatásokat!Remélem hogy hamar elröppen ez a 10 hét.a kitámasztásos dolog nem jött be,így is sikerült háton aludnom,de hogy hogyan azt nem tudom.Párom mondta,meg hogy még horkoltam is mellé :? Nagyszerű.A dokik nem mondták hogy segítene ha Balázs arrébb menne,de majd megpróbálom böködni kicsit,meg tornázni kicsit hátha arréb menne és enyhülne.Folyadékot nem mondták,mert így se tud kiürülni a vesém és lehet hogy akkor nagyobb esély lenne a fertőzésre?Egyedül még a haslógatást javasolták,úgy nagyobb hely van bent mindennek.

Kriszta:sajnálom a dolgot! :? És akkor most már végig bent kell lenned?Tudunk majd hallani felőled?Remélem Ádi okos fiú,és megvárja a kiírt időpontot!Megy a drukk ezerrel!+++++

hibernia:a bicuzásra én is gondoltam,mert hát elég sokszor kell lejárnom a rendelőbe,páromat is mindig lekísérem.De valahogy én nem merek felülni rá.Néha még így gyaloglás közben is egyensúlyomat vesztem és dülöngélek,mintha részeg lennék.Párom meg ilyenkor jókat röhög rajtam :lol: Nem kockáztatok inkább

Nadina:remélem hogy neked is zárt marad minden és majd csak akkor kezdesz el nyílni mikor itt van az ideje.Lassan én is elkezdem megvásárolni a dolgokat.Kórházi pakkal sehogy se állok.Legkésőbb 3 hét múlvára akarok kész lenni vele.Nagyon ügyesen csinálod a diétát,nem lesz baj.Hesssss el pesszimista gondolat.Ezek a fertőzések nagyon csúnyák tudnak leni,nem szeretnek elmúlni.Nekem anyu küzd mindig valamivel.De még jó,hogy zárt vagy és van idő kikezelni és nem jut fel a babához.

CSigaby:miért tiltottak el?Te bementél dolgozni? :shock: Gondolom nem ok nélkül tiltottak le mindenről,vigyázz magadra és pihenj most már sokat.Hallgass párodra,majd akad neki más segítsége.Nehogy korábban babázz a kelleténél :? Gratula az esküvőhöz előre is.Párom nekem ragaszkodott hozzá hogy az ő nevét is felvegyem ezért leszek J...né T......M.....Van verzió ami között vacilálsz?

Torpilla:feküdj te is sokat!Gyomorsavra ajánlani tudom a frissen facsart narancslevet,akár pár korty is enyhíthet rajta.Nekem bevált.Mindig tartok itthon narancsot emiatt.Én is látom a kis krapekot,édes :D Írtam neked privit.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Torpilla...tényleg vagesz a csávó :D

Csigaby..szerintem is tartsd be a doki utasításait!! Bár megértem hoyg nehezen emészted meg hogy bitorolják a háztartásod, ezzel én is így vagyok..kimenekülnék a világból ha anyósom takarítana, de nálam férjem heti 1x kitakarít az elég..neki is meg a lakásnak is :D
Na de a lényeg hogy most a baba miatt lehet kicsit félre kell tenni ezeket és átengedni valakinek ezeket a dolgokat...

Bátor vagy hogy rákérdeztél a dokinál...remélem nekem is menni fog :D Bár nem is értem miért parázok rá erre a kérdésre (mennyibe kerül) :oops:

Nadina - nyugi, tényleg tök ügyi vagy, nem hiszem hoyg gond lenne majd a cukroddal nagyon szépen és fegyelmezetten csinálod..le a kalappal!!!!!

Kriszta, innen is megy a drukk, és a sugallat Ádinak hogy még jó pár hetet üdüljön a mama pocakjában :D

Csöplány..nálatok holnap lesz a nagy nap :D :D :D
Az alváshoz kitartást, biztos hamar kitapasztaljátok hogy jó, a torna jó ötlet!

Barbazso, ma megpróbálom nem elfelejteni a kristonékat felhívni és jelentek a torna kapcsán :D

Húú nálunk amúgy semmi nem történt....tegnap kidőltem mint egy darab fa :D De ma nagyon feltölt a gondolat, hogy mintha megérkezett volna a tavsz :D :D

Szép napot Nektek csajok!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!
Jó sokat fecsegtek, ez gondolom azért van, mert már a 90%-uknk nem dolgozik! De ez klassz, hogy ilyen jókat tudunk dumcsizni! Én sajnos addig amíg nem készül el Kendra szobája nem nagyon tudok sokat jönni, de ígérem, ahogy van időm jövök, és próbálok válaszolgatni, és hozzászólni a dolgokhoz! :)

Tegnap voltunk dokinál! Tökre jó volt! Annyira szeretem ezt a dokit! Mindig vidám, jó kedvű és mindig van egy-két jó szava az emberhez! Megvizsgálta a méhszájat és UH-t is csinált! A méhszáj szépen zárt és a méhnyak jól tartott! - ezt szó szerint így mondta! - Azt hiszem ekkor esett le a kő a szívemről, hogy csak na! :D:D
Kendra nagyon jól érzi magát a pocakomban, ennek jelét is adta, nem is egyszer! A szonográf fejet úgy megrúgta 2x is, a doki csak mosolygott! :D A méretei alapján a születése június elejére került, de mondta a doki, hogy ez lehet mérési hiba is, és hogy ne aggódjak ezen! Hát én nem teszem, mert tudom, hogy úgyis akkor jön amikor ő akar! :D A méretei: BPD: 75 mm; THQ: 77 mm; FL: 55mm; a súlya pedig 1,58 kg. Végzett teljes UH-t megnézett rajta mindent! A várható születési súlyt csak becsülni lehet ilyenkor, de azt mondta, hogy átlagos baba lesz 3,00 - 3,30 közötti! A kis szíve is nagyon szépen vert! Magzatvíz normális, és nem fejfekvésű, hanem a gyomromnál van a kis feje és éppen a hólyagomon táncolt! :) A doki azt mondta, hogy nagyon szép kislány, és hogy mondaná, hogy vigyük vissza 18 év múlva...... de hát ő hol lesz akkor már! :D Jót nevettünk! De én azért büszke voltam ám rá! :D 1 hónap múlva kell visszamennem, akkor lesz valami vérvétel, meg utána már elkezdődnek a CTG-k! Hát kb. ennyi volt! De a lényeg, hogy megnyugodtam a méhszáj miatt! Mondtam neki a keményedéseket, és a szemérem csonti fájdalmat, azt mondta, hogy "lehet neki", csak menstruációs görcsök ne legyenek! Mondta, hogy sétáljak sokat most már jön a jó idő, és egyek sok-sok gyümölcsöt, meg zöldséget! :) Hát abban nincs hiány! Eddig +7 kg-t híztam, de azt mondta, hogy most kicsit többet fogok, ne aggódjak! Gondoltam "dehogy aggódom"! :D

Kriszta!
Nagyon-nagyon drukkolok Ádi babának! Remélem még egy jó ideig a biztonságos pocakban marad! Én drukkolok nagyon, és ha lehet valahogyan valakit értesíts majd, hogy mi van veletek! LÉCCCCCI!

Nadina!
Hajrá diéta! Mondjuk én nem tudom hogyan bírnám! Amióta terhes vagyok, azóta nagyon jóízűen tudok enni! Főleg a leveseket és a főzelékeket! Előtte sem voltam egy válogatós típus, de most aztán! Előtted pedig le a kalappal, bár biztos ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, vagy bárki más, ugyanezt tennénk! Kitartást azért! :)

Csigaby!
Én is azt mondom amit a lányok! Hogy amit a doki mond, az úgy legyen. Nem véletlenül és nem hülyeségből mondja! Biztos rossz, hogy azt kell látnod, hogy más végzi azokat a dolgokat amiket eddig te végeztél, és nem úgy csinálják, ahogyan te csinálnád, de most szerintem ezt tedd félre, és tartsd be a doki utasításait Mindkettőtök érdekében! :) PIHENJ! Szerintem a babó megszületése után egyikünk sem fog!

Törpilla!
Én gyomorsavra az almát is tudnám ajánlani. Nekem bejött! Nem kell megenni belőle egy egészet, elég egy fél, vagy ha akkor éppen nem kívánod, akkor egy-két harapás is segíthet! Remélem tudtunk segíteni! És tényleg vagány a kiscsávó! :):D
Nálunk a babaszoba fala rózsaszín lesz, a plafon pedig orhidea fehér! Mi a festékeket a Bauhausban vettük, itt minden olcsóbb, mint bárhol! Hidd el nekem, az összes barkácsáruházat bejártuk mielőtt megvettük volna! Az Obiban a festék amivel festünk (DULUX 5 l-es) 7.000,-Ft, a Bauhausban pedig 5.700,-Ft! Szerintem ha még "csak" pár ezret is spórolsz megéri! És én is úgy vagyok mint te, hogy amit spórolok, azt inkább Kendrára költjük! :)

A tali tényleg nagyon-nagyon jó ötlet! Bár nem tudom, hogy pocakosan meg tudjuk-e még szervezni, de a babás az nagyon jó lenne! :)

Lehet kicsit sok lettem! :oops:
További szép napot! Nálunk süt a nap és klassz az idő! Igazi festéshez és sétához való idő! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért! Vannak eladó kislány ruháim, ha esetleg érdekel valakit, akkor írjon privit!
Személyes átvétel megoldható Dunakeszin, Budapesten, ill. hétvégén Budaörsön és Törökbálinton is.

Itt tudtok bogarászni:
http://picasaweb.google.hu/116991720972723749533

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Kriszta - nagyon szorítok. Ha tudsz adj hírt magadról.

Engem ezért tiltottak le mindenről, nehogy ugyanígy járjak...

Munka - most már 80 százalékban itthonról csinálom, de hetente egyszer muszáj bemennem. Én adok fizetést, meg fizetem ki a munkadíjakat a külsősöknek. Meg is lincselnének ha ezt kihagynám :-)

Igyekszem tényleg többet pihenni, mert nem szeretnék úgy járni, mint Kriszta, de sajnos elég rossz vagyok ilyen szempontból :oops:

Engem már az is feszélyez ha anyós nálunk jár és körülnéz, ha meg ő takarítana, na az igazi stressz lenne számomra :D

Nem baj majd lassan, mindig egy picit...
Annyi mozgás meg kell is.

Csöpplány - én nagyon nem tudtam eldönteni a nevet, nem is gondolkodtam ezen régebben, ráadásul az is váratlanul ért, hogy ilyen gyorsra kaptunk időpontot.
Kérdeztem páromat, azt mondta neki mindegy, gondoltam megtartom a nevem, akkor nincs semmi plusz ügyintézés. Az most nem nagyon hiányzik...
Aztán este megjegyezte, hogy de milyen fura lesz, hogy nekem tök más a nevem, mint neki meg a gyereknek, úgyhogy a kompromisszumos kötőjeles megoldást választottam.
Viszont így csináltathatom újra a papírokat, a bank, közművek stb. ne is beszéljünk :-(
Mindegy, ami fontos azt elintézem gyorsan, a többit meg fokozatosan menet közben.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!
Nagyon szuper idő van.

Nemsokára megyek anyuhoz már várom mert sétálhatok egy kicsit.
Megvettük a festéket.Elvileg hétvégén neki is állunk a kisszobának.
Még kell szélszegőt venni az állmenyezethez,meg dekorcsíkot.Nahát ettől már most kerülget a frász,mert ez a jó ember kamionos,meg kocsis dekorcsíkot nézett ki.Undorító!!!!
És le lettem szólva hogy csak ne nézegesem a mackós csíkot mert az nem való neki.Hát ezt megkaptam,de úgyse hagyom magam ugyis az lesz amit én akarok.

Kriszta remélem nem jön előbb a babóca.Még egy kicsit maradjon bent a pocakodban.Vigyázz magatokra!!!!!

Na örülök,hogy lehet látni a drágám,mert azt mondták egy páran hogy nem tudják felismerni. :cry:
De ők nem tudták,hogy mit kell nézni. :lol: :oops:

Köszi csajok,hogy írtatok pár dolgot a gyomorsavra,eddig mindenki a tejet meg a kekszet javasolta,de már az sem válik be.
Egésznap jön fel teljesen mindegy hogy mit eszek.
Nagyon rosz!! :cry:
De nem baj,ennyi kell ez vele jár.

Na meg a másik a terheségi csíkok.Merhát azok is kijöttek :cry: hiába kentem a krémmel.
Valakinek van?Szerintetek mikorra fog elhalványulni?

Na ez az anyós téma engem kiborít!Ugyanis nálunk laktak 1 évig a párom öccsével,mert a pasijával összeveszett.Ne tudjátok meg milyen szar volt.Anyagilag kicsit padlón voltunk,már úgy volt hogy visszamegyek anyuhoz,de elmentek mikor mondtam hogy lehet baba lesz. Többet soha nem jönnek ide az biztos!!Pedig nincs rá egy szavam se csak jobb ha nem egy fedél alatt laktok.
De ne is jöjjön takarítani se.
Anyuval se jobb a helyzet,mert ő meg 2-3 naponta jár,de már tudja akkor kell jönni,ha dolgozik a párom,mert akkor nem zavarja a kis életünket. :lol: :oops:
Na most megyek
Pihizetek sokat!És ha tudtok sétáljatok ebben a jó időben!

Kép

KépKép
torpilla

Szió!

Anyós..nos nekem csupa jóindulat..csak nagyon-nagyon sok tud lenni és nem veszi észre a határokat... ha rajta múlna lekötözne valahova és ő nevelné fel a gyerekemet, mosna főzne vasalna stb. Mikor elutarztunk nászútra képzeljétek..átrendezte a szobánkat, belenyúlt a ruhásszekrényembe stb. Pedig csak annyit kértünk hoyg locsolják meg a virágokat.... Szóval én is a papucsban ne tudjon átjönni elvet vallom de sajna nálunk ez nem áll fenn..azonban a férjem totál mellettem áll és apósom is megért minket így az elmúlt 1-2 hónapban sikerült normalizálnia helyzetet :D Bízom benne, hogy így is marad...de anyukámat sem tudnám ilyen közel elbírni... ilyenkor már kell a külön élet..de mikor itt lesz a baba lehet kénytelen leszek félretenni egy-két dolgot és beengedni az életterünkbe anyóst..de per pill kiráz a hideg ha arra gondolok más főz/mos rám vagy bármi... de tény, babaó mellett átrendeződnek a dolgok. Illetve egy okos ember mondta nekem: a gyerek mindenkiből a legjobbat hozza ki...hát ámen :D

Ez az idő tényleg csodás, de én ma 6ig dolgozom :( De szombaton megyünk kirándulni, már alig várom!!! :D

Babaszoba...nos hát nálunk mici macis lesz a tervek szerint bár lehet mivel fiú lesz egy két verdás dolog azért elkéne :D

Majd alakul valahogy :D

Terhességi csícsok: pocak az rendben..mellemen 1 db új megjelent de azon sajna régebben is voltak így az az egy nem számít... a pocakomat féltem nagyon... kenegetem is aztán ha megtörténik úgy sem tudok mit tenni..amúgy szerintem pár hónap és kifehéredik..de mindenképp csak szülés után!.....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Kamionos,... :D Mondd meg a párodnak, hogy mire 6 éves lesz, újrafestitek... :D :D :D

1 év, az kemény lehetett. Kicsit én is félek a májustól, amikor idejönnek, de nem miattuk, mert tök rendesek. Csak ugye az én komfortérzetem... Már annyira megszoktam, hogy egész nap csak az állatokkal vagyok itthon, nyitott ajtónál wc-zek, akkor kelek, amikor akarok,... :) Ráadásul én nem bírom elengedni magam, ha idegen is van a házban. Még azt sem tudom, hogy a kórházban hogy fogok tudni nagy wc-zni, és állítólag vannak helyek, ahol az eredményt szülés után be kell mutatni!!! :oops: Remélem, a klinikán nem! :)

A hasamon nincsenek csíkok, de a mellemen már a legelejétől, hiába kentem mindenfélével. :( Teljesen nem múlnak el, de sokkal halványabbak lesznek idővel. Szerintem max. pár hónap. Valamelyik magazinhoz adtak egy kuponfüzetet, amiben volt valami csíkeltüntető krémhez is kupon. Hát nem tudom, megéri-e kipróbálni... Nagyon drága, és ha nem válik be?!

Kriszta, gondolunk rátok! Gondolom, a kórházban elég szigorúan veszik a fekvést, nem lesz semmi baj!

Izgi ez a sok esküvő hirtelen! Csöpplány, már csak 1 nap! :) Hol töltitek a mézesheteket? :lol:
Csigaby, te milyen ruhát veszel fel? Szerintem most hirtelen az is elég, ha a személyit és a lakcímkártyát elintézitek. A TAJ kártyát majd a babáéval. :) A többihez meg lehet, hogy elég telefonon, vagy e-mailben intézkedni.

Ercsikati, nem értem, miért tették át az időpontot júniusra. Ez a súly szerintem pont a korának megfelelő. Na, mindegy, a doki tudja... :) Aztán a baba úgyis akkor jön, amikor akar. :)

Zsu, várom a jelentést torna ügyben! :)
Én úgy kérdeztem rá az árra, hogy "Doktor úr, nem tudom, mi cikibb: kérdezni, vagy nem..." Jót röhögött, rögtön tudta, miről van szó... És gyorsan közbevágott, hogy "Várjon, akkor segítek." És elmondta, hogy mennyit szoktak adni, de úgy kezdte, hogy neki ez a dolga, és tulajdonképpen nem várja el. A készenléti díj miatt szoktak neki adni, hogy ugye bármikor ugraszthatjuk.
A legújabb, amit hallottam egy kismamától, hogy a csecsemős nővérnek is szokás pénzt adni. Ti hallottatok már ilyet? Én mondjuk azt sem gondoltam, hogy a nővérek be vannak osztva az anyukákhoz...

Ja, Csöpplány, állítólag én is durván horkolok. Néha a férjem reggel átmegy a nappaliba, a kanapéra aludni. :) Olvastam, hogy a terhességgel jár, hogy eldugulnak ott a dolgok, de akkor is annyira ciki! Emiatt is félek, hogy be ne kelljen korábban feküdnöm a kórházba. :D Már vettem Respir activ orrtapaszt is, de nem használt!!! Úgy ég a fejem emiatt! :oops: :D

KépKép

KépKép
barbazso

Hát én szerintem nem az anyósom fog jönni segíteni,ha meglesz a baba hanem anyu.Legalábis belőle előbb kinézem hogy segít,mint az anyósomból.Hát nem tom majd elválik.Anyu az bizos szó nélül jön. :) Aminek azért örülök.
Már nagyon be van zsongva az unokája miatt.Ez lesz az első neki.

Nekem kijött a stria a mellemen is(nagyon megnőttek),meg a pocón is,de ez már nem fog elmúlni.Pedig nem is híztam olyan sokat(mihez képest)12 kg-ot szedtem fel eddig.9-10 kg már 21 hetesen rajtam volt és csak most jöttek ki.

Kép

KépKép
torpilla

Barbazso..ma nem vették fel a telcsit..holnap újrapróbálom a tornát.
Amúgy én sem érzem magam otthon annyira komfortosan ha nem ottholakók is vannak ott... ugyanatokból az okokból :D

Én kérdeztem már szült kismamákat, hogy a nővéreknek is adni kell -e de azt mondták nem kell. Viszont sok helyen azt hallottam hogy amíg az orvos és szülésznőgárda isteni addiga csecsemősök kritikán aluliak....és sajna ezt már több ehlyről hallottam az ÁEK-ra így előre félek mit fognak szivatnia "drága" nővérkék.

Csigaby..tényleg, én még nem is gartuláltam :oops: De persze majd az igazi utána :D
Szerintem is a személyi és lakím a legfontosabb, nekem a közüzemik mai napig nem lettek átírva... a Bankban mondjuk könnyű volt, mert ott dolgozom :D De ha nem íratod át sincs nagy gond..majd ha legközelebb arra jársz megteszed..
A TAJ kártya meg amúgy 10 perc..szóval az a legkisebb gond szerencsére..de ezek mind-mind ráérnek csaka személyi meg lakcím nem!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na, attól kirázna a hideg, ha benyúlkálna valaki a szekrényembe, pedig nem rejtegetek semmit! :lol: Még szerencse, hogy a pasik jó irányba terelgetik anyósodat... Banyek, eddig eszembe sem jutott a mosás! Na, azt nem tudom, hogy fogjuk megoldani. Az én fehérneműimhez ne nyúljon más...! Kezdek aggódni... :) Majd Samut győzködöm, hogy bújjon ki hamar. :) Olyan hülye vagyok, mert tök tapintatosak, csak attól félek, hogy majd én nem merek szólni, hogy na, azt inkább bízzák rám... Majd a férjem... Mégiscsak ő a fiuk. Már azzal is meglepett, hogy múlt héten előállt nekik azzal, hogy csak addig legyenek itt, amíg szükségünk van rájuk... Na, nem így mondta, de én akkor sem mertem volna... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Ez jó volt :lol: ,majd megmondom neki ha hazajön,de én is ezt mondtam neki egy kisbabának nem való még kamionos csík a falra.Macis való neki ugye?!
Hát nekem a védőnő mondott egy krémet hogy az milyen jó aztán bementem a gyógyszertárba és a nő mondta hogy 6000 forint :roll: ennyi pénzt meg nem fogok kiadni egy krémért,ami lehet nálam be se válik.ki tudja nem biztos hogy használna.
Én úgy tudom hogy a szülés után a pisit kell bemutatni ezt még a szülés felkészítésen mondta a szülésznő akit meghívtak(azt hiszem addig nem engednek ki a szülőszobáról míg nem pisilsz egyet)Na már nem nagyon emlékszem rá de szerintem nem a kakit nézik.Na jó témánál vagyunk :lol: :oops:
Nővéreknek pénzt?Nahát erről még nem hallottam.Elég furcsa.A dokinak meg a szülésznőnek szoktak pénzt adni.

Kép

KépKép
torpilla

Én is olvastam a klinikáról, hogy a gyerekágyas osztályon a nővérek, mint a pokróc... :) Kicsit félek, mert ha velem valaki egyszer bunkó, utána már inkább nem is merek tőle segítséget kérni. De biztos van egy-két kedves is, és mi majd hozzájuk kerülünk. :) Nekem azt mondta az a kismama (nem ott szült, ahol én), hogy előre adjak, és akkor majd jobban odafigyel ránk a nővérke, de szétenne az ideg, ha utána bunkó lenne, vagy másnap egy másik jönne hozzánk.... Szerintem én nem adok, főleg nem előre. Azért majd megkérdezem a szülésznőt, vagy a dokit, hogy mi a szokás. Vele már úgyis olyan gördülékenyen megy a téma... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Ja amúgy ti hogy tudjátok meddig lehet itthon maradni a babával május 1 után?Mert ugye változik a törvény :cry: Hogy van a gyed?Mennyi ideig fogjuk azt kapni?Én nagyon nem vagyok képbe.Mondjátok el ha tudjátok.léccccci
köszike
csigaby én sem gratuláltam még.
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek.[/b]

Kép

KépKép
torpilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?