Új privát üzeneted érkezett!

Anuk: belököd a narancsot. Ez jó volt, legalább megmosolyogtatott.
Ugyanis épp felszívtam a vizet, drága párom egyik alkalmazottal közösen rendezik az én nevem alatt levő részlet törlesztést is.
Már kaptam sms-ben, levélben, most meg fel is hívtak, hogy tartozom valami 9 svájci frankkal. áááá, kicsit sem vagyok ideges. Még péntekig fizethetik, aztán bekerítik a nevemet a rossz fizetők táborába (országos adatbázis, nagyjából egy életre elbasszák a lehetőséget, hogy hitelhez juthassak).
Ha legalább az egész 102 frankos részletet nem fizették volna, de minek hagytak meg egy nyúlfarknyit?
A hülye bank is qrva hatalmas összegért baszogat. Megéri nekik sms-t írni, levelet küldeni, telefonálni ennyiért?
Ja, ha 10 nap alatt a 6,8-ból 8,8-ra duzzasztják az összeget....

a derekam pedig továbbra is lehasad. Ha ülök nincs baj, no de nem abból áll az élet, hogy nyomom a valagam.

Ja, hívjam fel a felmosógépes szervízt.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Heni: boldog névnapot! A babaszoba egy álom!

Kissmanó: olyan jó volt látni a táblázatban a soromat- egész meghatódtam...
Amúgy a bank velünk is szívózott, 8-án kellett átutalni a köv. törlesztést, át is utaltuk, de az ugye vasárnap volt, 7fő reggel mindketten kapunk sms-t, h utaljuk már a tartozást... na ugye, még nem vezették át a bankok- erről meg nem tehetünk. de kiderült, h az van a papíron, h nekik a 8.a előtti munkanap kell,ha az hétvége. Nem tudom, mit féltik ennyire pénzüket- mert anyósékkel is eljátszotta egy cég, akitől részletre vettek vmit, holott már ők is átnyomták a zsét.

Mormota:
cuki a kis Mormi!

Hű, biztos jó volt a topictali, mert annyira lekesen írtatok! Remélem, látunk képeket!

Most voltam a fogorvosnál, kb 1 perc alatt végeztem, mindenem okés, a fogkövem is minimális, úgyhogy most békén hagyott- büszke is vagyok magamra, h 24 év alatt no fogkövet gyártottam! :lol:

Kölödököm nekem is kezd eltűnni, bár kicsi még van. És a pocim 2 oldala nem egymagasságú, a jobb oldal eléggé kidomborodik, biztos úgy fészkelte be magát Borcsa. :lol:

Preta: nekünk babycontroll van légzésfigyelőbe, de még nem tanulmányozttam, h mennyire bonyolult.

Benta: örülök, h jó volt a pihenés. Sajószentpéteren lakunk, Miskolc mellett egy kisváros.

Bölcsitéma: nem tudom, 2 év alatt mennyire igénylik egymás társaságát meg a közösséget- én ennyi ideig otthon lennék. már az ovitól is tartok, mert ki tudja, milyen a felhozatal. A közeli oviban frankó új játékok vannak az udvaron, csak néha látom a gyerekeket is, akik járszanak vele... na, nem akarom, h Borcsa 3 évesen tudja már az összes argo szót a közösülésre... szóval nehéz lesz ovit keresnünk a környéken...

Na lépek, megyek intimtornára, remélem, megértem, mert mindig elég lassú felfogású voltam tesin is, a finommozdulatok elsajátítása nehezen ment- a gyógytornász mindig azon röhögött,h egy izom helyett nekem kb 5 mozog egyidőben :)
Este meg jön a kályhás, pont nem leszek itthon, de ha hamar döntünk, május közepén 3 nap alatt felrakja a kályhát. REmélem, hagy itt vmi katalógust, mert a honlapján nincs túl sok kép.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kismanó, nem lehet, hogy valami átváltás - árfolyam különbözet lehet az ok? Vagy pl. valami banki költség?
Ezek a bankok nagyon köcsögök tudnak lenni!

Engem múltkor az ELMŰ hívott fel egy 3000 Ft-os tartozás miatt. Szinte a hasznukat elvitte az ügyintézés - vicc!

Csillagtáncos, az intimtornát sokat kell gyakorolni, szerintem ez a titka.
Ami a rossz, hogy senki nem tudja ellenőrizni, hogy jól csinálod-e...

Nálunk már vége a munkának. Nagyon szépen dolgoztak! Olyan jó, hogy ilyen gyorsan haladnak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

nem tudom, mi lehetett az oka ennek a bankos cirkusznak.
de az előbb apa odament, oszt rendezte (állítólag).

Csillag: szinte-szinte ecceris Sajópálvalvi lakos készült belőlem. Most szépen közel lennénk egymáshoz.
No, de én nem bánom, hogy füstbe ment az egész akkor.

Benta: igen...apa már csak ilyen. Karácsonyra is ugye megkaptam álmaim mosógépét. A ruhaszárítót anno én alkudtam ki magamnak, de azóta azon a véleményen van, hogy minden háztartásban kötelezővé tenné.
Mosogatógépre anno ő dumált rá, én nem akartam (asszem akkor még naív voltam, bár már a 2-ik gyerekem pocakban volt). Mosogatást útálja (mint minden pasi aki valamit ad magára :wink: ), de a gépet megpakolja bulik után (vagy ha szépen megkérem, mert én kivagyok). Scooba-val is már párszor felmosott (igaz bulik után azért a felmosórúdat is vette kézbe). Na, de hát neki van szórakozási lehetősége olykor (ugye a terepautózása), nekem meg....
A szervízben túl sok jóval nem bíztattak (ezt még akkor vettük mikor az európai piacon ez a termék hivatalosan nem volt megjelenve), de megnézik. Talán holnapután megy is valaki a fővárosba, hátha....

Noémi: igen, kis ufó, de imádnivaló.

Kép
kissmanó

sziasztok, bocsi hogy nem jöttem , de tegnap nagyon fájt a pocom...a teteje, nem akart múlni, se ülve se állva se fekve nem volt jó :? húzodott az izmom, olyan érzés volt, pár mgb6 elég volt meg egy kis apasimi :D

holnap jön a kiságy, jajj alig várom, szépen meg fogom csinálni, mert azt hiszem így könnyebben fel tudom fogni hogy abban fog valaki lassan feküdni :D

és ma megvettük a név izét betüket...csak azt nem tudom hogy milyen festékkel fogom kifesteni rózsaszínre meg akarok rájuk még csinálni valamit...esetleg tudja valaki hogy milyen festékkel lehet hungarocellre festeni???

Kép
Kép
mniki84

sziasztok, bocsi hogy nem jöttem , de tegnap nagyon fájt a pocom...a teteje, nem akart múlni, se ülve se állva se fekve nem volt jó :? húzodott az izmom, olyan érzés volt, pár mgb6 elég volt meg egy kis apasimi :D

holnap jön a kiságy, jajj alig várom, szépen meg fogom csinálni, mert azt hiszem így könnyebben fel tudom fogni hogy abban fog valaki lassan feküdni :D

és ma megvettük a név izét betüket...csak azt nem tudom hogy milyen festékkel fogom kifesteni rózsaszínre meg akarok rájuk még csinálni valamit...esetleg tudja valaki hogy milyen festékkel lehet hungarocellre festeni???

Kép

Kép
Kép
mniki84

upsz..bocsi... :oops:

Kép
Kép
mniki84

Lányok, nagyon köszönöm a köszöntéseket.

Noémi, nagyon örülök, hogy ilyen szépen haladnak a srácok a munkával. Lehet, hogy akkor hamarabb végeztek a tervezettnél?
Anuk, de édes vagy! :) Tök jó Neked, hogy 3 kg összesen, ami följött, és ráadásul Emma baba is szépen fejlődik. Persze az, hogy az eredeti súlyodhoz képest még mínuszban vagy, az azért nem rossz, nem? :) A 86-hoz még nekem is kell egy 10-es majdnem. :)
Kissmanó, tök jó, hogy ilyen szuper segítséged van a takarításhoz. Mondjuk 3 gyerek mellett nem is lehet másképp, én is inkább velük tölteném az időmet a takarítás helyett. :) Remélem, Scoobát meg tudják gyógyítani a fővárosi bácsik. :)

Intim torna: én már nagyon régóta csinálom, viszont még mindig nem tudom, hogy van-e vmi eredménye. Beni néha úgy fekszik, hogy vmijével nyomja a hólyagomat, és akkor nincs az a köhögés vagy tüsszentés, ami... szóval még jó, hogy van betét. :oops: De jó, hogy bmikor ha eszembe jut, csinálhatom. :)

Heni

Kép
szheni

Niki, ez nagyon jól néz ki így naturban is. :) Akrilfestékkel tudsz rá festeni. Én vizes bázisút szoktam használni. Bhol lehet venni, még az Auchanban vagy Tescoban is, de érdemes jó minőségűt kb 1500-ért, mert annak nagyon szép élénk színei vannak. Esetleg Müllerben, ott van egy-egy színből nagyobb kivitel is. Pl: ha rózsaszínt akarsz, akkor nem kell 12 színű vegyeset megvenned, mert pl a zöldet nem használod belőle. A nagyobb flakonok ott olyan 4-600 Ft között vannak, ha jól emlékszem.

Heni

Kép
szheni

Lányok mostanában nagyon passzívak vagytok! :(:(
Gondoltam visszaolvasok- erre látom nincs mit. Meséljetek ki mit csinál!

Niki tök jól néznek ki a betűk! Hova szánod őket? Látom elég vastagok, a szobájában lesznek.
Látom a képen, hogy megvan neked a Spock doktor c. könyv. Nekem is ezt ajánlotta Anyukám mint bibliát - bár elég húzós ára van.
Remélem meg is lep vele! :)

Heni, tuti hamarabb végeznek a tervezettnél! Eredetileg 6 munkanapról volt szó - ugye akkor hétfőre végeztek volna + utána jött volna a festő, szóval jövő hét vége volt az eredeti terv. Most úgy állunk, hogy pénteken már jön a festő, és ha nem sikerül rábeszélnem, hogy jöjjön szombaton is, akkor is hétfőre ő végez + még a takarítás - jövő hét közepére tip-top lesz minden. Ami jó is, mert Viktor csüt-pénteken van itthon, akkor meg tudja majd csinálni a pelenkázót!

Képzeljétek az ikres barátnőm holnap szül. Ő az első 7.30-kor császározzák! Olyan izgalmas, már alig várom a képeket! :)
Annyira vártam, hogy megszüljön, mert hogy utána én jövök. És most itt van!
Hihetetlen, hogy már csak kb. 10 hét, és én is ANYA leszek! :)

Kismanó, Te írtad, hogy kismajom - én is azért írtam, hogy ideadhatod, vigyázok rá! Biztosan tündéri! Kíváncsi leszek mit szólnak majd a lányok Géza babához! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ez a mai nap szörnyű volt, ami a munkát illeti :( De legalább jól kezdődött, ugyanis sikerült a forgalmi vizsgám :D

Mindjárt visszaolvasok és jövök vissza! Addig is, beteszem az első topiktalis képet :)

Kép

És balról jobbra így lennénk:
Tabati, jómagam, Poker, Tökmag, Noémi :)
magdii

hűha, Kismamik, csodaszépek vagytok!!!! Annyira jó titeket nézegetni!!!

intimtorna nagyon jó volt, komolyan sajnálom, h nem az a nő a védőnőm, aki tartotta! Mindig külön mondta nekem a kismamás dolgokat, és az utolsó alkalom után még külön fog velem beszélgetni! Nekem az egész nagyon tetszett, és meglepően jól tudtam érezni mindent, amit kellett- de az biztos, h sokat kell gyakorolni. Viszont azt mondta, hogy állítólag akár 50százalékkal is csökkenhet a szüléskor a fájdalom, ha gyakorolsz+ szüléskor megcsinálod azokat a gyakorlatokat, amiket adott.
Heni: nekem sem volt eddig pisicsöpögés, de most pár napja van, ha tüsszentek- és egészen biztosan attól, hogy Borcsa nyomja a szerveim, úgyhogy szerintem ez az, amit nem biztos, h tudunk befolyásolni, mert ha egyszer úgy fekszik, h rugdossa a húgyhólyagod, akkor hiába tudod visszatartani egyébként...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Iszonyúan viszket a mellbimbóm. Van/volt ilyen valakinek? :roll: Nem tudom, mivel kenjem, nem látok rajta semmit.

Gyes-gyed.ovi téma:
Erre sincs jó sablon, itt is minden családnak más az igénye. Máté 3 évesen ment oviba, kár volt, egyszerűen totál éretlen volt rá. Én is :cry: . Kellett volna még egy év, de ezt előre nem lehetett tudni. Bölcsi itt nincs, sehol. Családi napközi van a szomszéd településen, de 2 diplomávan nincs 100 a nettóm, abból 60 a csana, ebben mi a poén? Nincs részmunkaidő, a kisgyerekes anyákat a legtöbb munkáltató lenézi, lekezeli. Pedig igen hatékony munkaerő az, aki sietne a gyerekéhez. Budapest és a nagyvárosok legalább rendelkeznek bölcsivel, de vidéken gáz a helyzet, tehát nincs választási lehetőség. Még az ovi is nehéz, innen a faluból az emberek zöme Bp-re jár be dolgozni. De 4 után már kinézik a gyereket az oviból, addigra meg ki ér vissza? Sokaknak szitter viszi haza emiatt a gyereket, pedig hivatalosan 6-ig van ovi. És a szünetek? Meg a nevelés nélküli munkanapok, amikor még ügyelet sincs? Nálunk messze vannak a nagyszülők, barátnőimmel, ismerős anyukákkal oldjuk meg az alkalmankénti vigyázást, hazahozást. Mikor ki szabad. Szóval nehéz, nagyon. És összetett dolog. Van gyerek, akinek jó a bölcsi, de nem bírja mindenki. Máté idén /4. éve ovis/ már nem sír reggelente, de csak azért, mert a táppénz miatt minden délben haza tudom hozni. 3 éven át sírt minden reggel. Krisztiánt egy idióta nem is tudom, minek nevezzem teremtmény miatt másik oviba kellett iratni, mert terrorizálta a vaddisznó. Minden nap megverte. Hiába volt minden, inkább behordtuk Bp.-re oviba, nagy élmény volt a hurcolászás. Kistelepülésen nem dilemma, hogy melyik óvodát válaszd, van 1, és kész. Én nem szándékozom teljes állásban visszamenni dolgozni, és nem érzem emiatt kevesebbnek magam. Persze aki akar, az meg had menjen, de legyenek meg a feltételek hozzá. UFF.

Kiváltotta már vki a Felicitász-csomagot? MI van benne?

Jó éjt, csajok!

Benta

Kép
benta

Noémi, milyen jól haladtok! Szuper! Majd tegyél fel ilyen volt-ilyen lett képeket!

Magdi, gratulálok a vizsgádhoz!

Gyönyörűek vagytok, lányokí! De jó kép! Madonnák, ez jutott elsőre az eszembe, ahogy rátok néztem.

Benta

Kép
benta

Heni, így a nap végén én is szeretnék nagyon sok boldog névnapot kívánni Neked! Belegondoltál már, hogy a következő névnapodon Benito majdnem egy éves lesz és kúszik-mászik majd körülötted? :) :D

Az én főnököm is kérdezte már, hogy meddig szeretnék itthon maradni, és Sünihez hasonlóan, én is 1,5 évet mondtam. De azért hozzátettem, hogy mindenképp a kisfiam érdekeit fogom nézni, és ha ő nem áll készen arra, hogy közösségben legyen, akkor lehet, tovább maradok majd...

Noémi, nagyon szorítok barátnődért és a kislányokért! Biztos tündériek lesznek a kiscsajszik és végre barátnődnek is megszűnik a vizesedése, gondolom nem lehet egyszerű így neki...

Nah most felkutatom az okmányirodát, hogy hol és mikor tudom leadni a papírokat a jogsihoz :D
magdii

ÚÚÚ.....ilyen bevezető kép után tényleg sajnálni lehet csak a talicskáról való távolmaradást. na jó, nem ragozom, de ez az ízelítős kép is csúcs.

Noémi: sejtettem, hogy ha nem reagáltam le a kismajmos ajánlatot, akkor majd jössz te. Eccerűen elfelejtettem a délután. Hát a csajom egyre inkább kezd belekerülni a dackorszakba, pedig hol van ő még az ennek kikiáltott 3 évtől? Szoktam is mondani, hogy 2 nővére ebben a korban összesen nem volt olyan raplis mint ő.

Ráadásul ma extrém érzékeny is vagyok, a derekam nagyon kivan. S ez komoly. Asszem holnap sűrgősségi eljárással bevetetem magam a dokinénihez. Ugyanis mikor Grétit szültem, akkor a vajúdásom kb. arról szólt, hogy fáj a derekam, s poénkodtunk is, hogy de hát ugye nem derékban szülünk. S mivel emlékeim szerint tökre azonos a két derékfájás, ezért vagyok most úgy odáig meg vissza.
Mikor a középső csajszi hazajött (sajna apa el kellett menjen), akkor lefeküdtem itt a dolgozó szobában az ágyra, a két csaj meg elvoltak. Én meg pihiztem. Pihi alatt semmi baj nem volt, remélem holnapra hiss-huss megszűnik.

Ma voltam laboron, szerdára lesznek kész a leleteim.

Kép
kissmanó

Hűha, Benta, ha jobban meggondolom, lehet két babánál megállunk :) persze mindenkinél más, tudom, de azért le a kalappal, hogy bevalláltátok a harmadikat :D A helyedben én se mennék vissza teljes munkaidőben, az állam meg jobban tenné, ha megfizetné az ilyen anyukákat, akik saját költségükön, erejükön nevelnek ilyen okos srácokat - később persze ők rángatják ki az országot a pácból, tervezik a hidakat, stb... :wink:

Szép a talisfotó, illetve az alanyok :)
preta

Noémi: én a könyvtárból vettem ki dr. Spockot. Még nem volt időm beleolvasni, de jónak tűnik.

Zsu: mi is ezt a Gracot vettük, ismerősöknek is ez van, náluk eddig 2 gyereket szolgált ki, de teljesen újnak tűnik, azt mondta rá, h ez tíz gyerekre is jó lenne, és sajnálja, h az övé még pont használni fogja, mert kölcsönadná szívesen. (ezután vettük meg mi a kocsit). Szerintem fogadd el nyugodtan, kezelni is elég könnyű, kárt elég nehezn tudnál benne tenni! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Azért ne vegyétek Spock bácsi minden szavát szentírásnak.
Vannak dolgok benne, amiket azóta kissé régimódinak kell kikiáltsak.

Kép
kissmanó

Jajj, lányok, nagyon-nagyon szépek vagytok!!!!! Pont ilyennek képzeltelek el Titeket!! Annyira de annyira jól áll Nektek a kismamiság!! Büszke vagyok Rátok! :):):)

Magdi, nagyon tündér vagy, köszönöm a köszöntést. Hát ez eddig még csak egyszer jutott eszembe, az sem a névnapommal kapcsolatban... egyszer Anuknak írtam, hogy az idei anyák napja már nekünk is szól egy kicsit. Merthogy mi már most is anyukák vagyunk. :) Drága Noémi, Te is... úgy készülsz Áronra, mintha már ott lenne Veled-hiszen ott is van. :) Érzed Őt minden nap, és igen, lassan Te jössz a bnőd után. :) Lassan el kell hinned... :):):) Nagyon fogok szurkolni a bnődért és az ikrekért! :) Remélem, semmi baj nem lesz. Dehát mi is lehetne??

Benta, teljesen egyetértek Veled. Gyakorló anyukaként meg már pláne van tapasztalatod ezen a téren.

Kissmanó, pihenj minél többet, ha úgy jó a derekad. Remélem, nem az van, amit írtál... írj majd, hogy mit mondott a doktornéni holnap!!!

Magdi, gratulálok a vizsgához! Nagyon ügyes vagy! És milyen ügyes a férjed is! Szép képet csinált Rólatok! :):):):)

Képzeljétek, estére jöttek a bnőmék köszönteni. Öcsém meg, akivel eddig olyan jóban voltunk, a szülinapomat is elfelejtette egy hónapja és ma sem dobott egy smst sem... biztosan sok dolga volt. :( Vagy lehet, hogy már annyira el van tiltva tőlünk hogy ezt sem teheti meg? :roll: Már tuti, hogy írtam régebben, hogy milyen az ő párja is...
Mindegy, megyek én is aludni, mert még mindig fáj az a csontom... délután volt, hogy annyira szúrt, hogy alig tudtam fölállni.
Jó éjt mindenkinek és szép álmokat!

Heni

Kép
szheni

Lányok, köszönöm mindenkinek a gratulációt a jogsihoz! Ha megkapom a jogsit, az utak réme leszek :D :D

Heni, ugye, hogy minden kismama szépséges? :wink: :)

Én is megyek, lefekszem, a holnapi nap is hosszúnak ígérkezik sajnos... nem tudom a dolgozó kismamik hogy vannak vele, de nekem egyre nehezebb nap mint nap a mindennapi munkát végigcsinálni...

Jó éjszakát!
magdii

Sziasztok!

Gyors reagálás lesz, mert hulla vagyok, megint tíz után értem haza a kresz- ről. De már csak három nap!!

Noémi: hogy álltok? Szombaton azért tudsz jönni jógára, vagy még meglátod?
Nagyon kíváncsi vagyok az előtte- utána képekre! Ugye csináltál a régi állapotról fotót?
Képzeld, nem is meséltem!! Mikor hazajöttem jógáról, Peti a kezembe nyomott egy kicsi füzetecskét… Na mi volt az? Hát amiről a jógatanár mesélt: a szoptatás kézikönyve! A védőnőnél „szerezte”! :D
Drukk a barátnődnek, majd számolj be, hogy mi volt!

Heni drága: nagyon boldog Névnapot kívánok!! Szerintem én vagyok az uccsó, de még beleférek éjfélig. :)
És legközelebb már Te is ott leszel velünk a fotón! ;)

Benta: szerencsére nem sok mindent kell megvonnom magamtól, mert csokit mostanában amúgy sem kívántam, a zöldköretet megszoktam a 90 naposnál, sütit sem eszek (kivéve Noémi muffinját! :D ), szóval elvagyok. Ami kicsit hiányzik az a tej (vagy kakaó). :cry:

Magdi! Annyira nagyon örülök, hogy sikerült a forgalmi, ügyes vagy!! Gratulálok! És nyugi, a cicás autód dorombolni fog alattad!! :)

Kép
tökmag79

Noémi: még 10 perc, és fél nyolc. Drukk az ikreknek meg anyukájuknak.

Aludni jól aludtam, de ha felkelek az állapot ugyanaz. Nem bírok létezni a derekammal csak fekve. Remélem ez sem nem az uccsó pár méter, sem nem azt jelenti, hogy az elkövetkezőkben feküdni kell. Azt én igencsak rosszul viselném.
Asszem ma lehívom az anyukám, aztán holnap felszállítjuk Grétit hozzájuk. Cipeljék ott a fenekét.

Magdi: csak így tovább, leszel te az utak réme. Csak bele kell jönni, s ha a lelkesedésed megvan (nem úgy látom mintha csak tessék-lássék csinálnád), az már fél siker.

Kép
kissmanó

jó reggelt

csajok nagyon csinik vagytok, ragyogó kismamik :D

én már elmentem a Felicitas csomiért: egy csomó papír, pelus, aventes tejtároló pohár, egy cumi (természetesen nekem kék jutott, esetleg rószaszinre becserélem) teáminták, férfi intim mosakodó :?: ööö azt hiszem ennyi, ja meg egy babavíz

a Spockos könyv nekem is könyvtári még, de anyukám meg akarja venni, mert szerinte ennél átfogóbb nincs...nem kell 6 könyv...ebben minden benne van...még én se nyitottam ki... :oops:

magdii: ügyes vagy!

manó: derekadra vigyázz, néha nekem is le akar szakadni

Kép
Kép
mniki84

Hát szép reggelt! Mire jövök? Sok szép, pocis, mosolygós anyukára! :D Na most már tényleg irigykedek, hogy nem tudtam menni a talira. Várom ám a további képeket is.

Hát nálunk nincs olyan sok változás. Emma tegnap este megint fordult, s ennek örömére a bal lengőbordámnak nyomta magát. Alig kaptam levegőt a fájdalomtól, hogy a gyomorrugdosásokat ne is említsem :D Most keresztben van a kis fruska.

Tudom, hülye vagyok! Nyugodtan mondjátok ki. De Rod rokonsága tegnap délután megint sikeresen megríkatott. :( Hiába ezt a nyílt semmibe vételt nagyon nehezen viselem.
Fogták magukat (anyós huga, meg a három kölkéből két felnőtt lánya) egyszercsak megjelentek a sógorral. Hatalmas pakkokkal felszerelkezve, alig fértek be az ajtón. Én meg néztem, mint a luki nyúl, hogy mi van.
Sógort jöttek köszönteni szülinapja alkalmából! Persze itthon nem volt semmi kínálni való, de így utólag nem is érdekel. Megint jól beletapostak kicsi lelkembe. Rodot annyira méltatták múlt hónapban, hogy telón kapott egy sms-t.
Aztán olyan kijelentést tett anyós huga, hogy majd leestem a székről. Beszélt anyóssal mielőtt jöttek, és a „drága szent asszony” közölte velük, hogy ne vegyenek nekünk semmit, mert minek. A kölyöknek így is túl sok vackot összevásároltunk. :shock: Persze a két lány rögtön közölte, hogy amelyiknek előbb lesz gyereke igényt tartanak a ruhákon kívül minden másra ami új, ajándékként, mert a ruhát tudják használtan vettük és az nekik úgy nem kell. Mindezt így a képembe!!!
A következő „élmény” akkor ért, mikor mondták hogy egy általam soha nem látott unokatestvér a nyáron nősül, és elvárják, hogy min 300.000! Ft-al járuljunk hozzá a lakodalmukhoz. Minden családtagtól ennyit kérnek. Hát mi még egy nyamvadt kis akármit sem érdemlünk meg, ki akarnak túrni jogos tulajdonunkból, hogy az utcára kerüljünk, de mi adjunk? Úgy kiakadtam fél éjjel nem aludtam csak pityeregtem. Szegény baba az anyja kész idegroncs lett a terhesség alatt. :oopsz:

Anyóstól viszont kaptunk „ajándékot” turizott egy kis rugdalózót dicsekedett vele, hogy csak 100 Ft volt. Mondjuk nem csodálom. 46-os koraszülött méret, patentok kiszakadva, és tiszta folt a feneke, a tappancsa meg ki van kopva teljesen. Na ennyit szán az egy szem unokájának. :( (Magának meg vett vagy 5 felsőt, meg 2 nadrágot, meg egy tök szupi átmeneti kabátot)

Rod persze nem volt itthon, estig melózott maszekba amíg van mit. :(

Bocs, hogy csak panaszkodom, de úgy érzem ez a banda minket a végletekig ki akar használni. Miért ez a kiközösítés, miközben vigyorognak, hogy mennyire szeretnek stb? Sajnálom, hogy Emmának nem lesz igazi unokatestvére, mert nem fogom a közelükbe engedni. Hogy gúnyolják, mint szegény rokon kisgyereke?
Vendég

Niki a felicitas csomagban nekem is kék cumi van, de szerintem mindegy a babának. Legalább azt sem kell venni. Én így fogom fel.
Volt még benne 2 db chicco melltartóbetét, meg valami níveás babafenék kence is.

A férfi intim mosakodó gélen én is jót vidultam. Megszekáltam Rodot, hogy látod látod jól meg kell mosni a kukit. Persze morgott, nem értette a viccet.
Vendég

Anuk: egyszerűen nem vágtad az ajtót (pl. a ti szobátokét) a képükbe? Én tuti megtettem volna, s a szemükbe mondom jó előre, hogy booooocs, neked is van tesód, ő fogja megkapni tőletek amit vásárolgattatok Emmának, lévén ő is vásárolgatott most (pl. autósülés). Szal csak lássák, hogy nem ám úgy rángatnak ahogy.

Anno sógorom akkor nősült mikor Edina 7 hós volt, felesége akkor még úgy ahogy elment. Persze mit hoztak a gyereknek egyszeris? (alig pár hós volt) egy kb. 4-5 évesnek való fürdőrucit. Hja, kell az , kérem. Legyen meg időben.
Aztán mikor szült a drága, nem volt bőr a pofiján kérni semmit (apának előre elmondtam, hogy az 1 szem tréningen kívül amit még kaptak a csajok, nem hiszem valamivel viszonttartoznék). Pedig lányuk van, nekem meg akkor már volt 2. Aztán a kapcsolat még hűvösebb lett, de leszarom. Ők a hülyék, nem mi, szerencsére ezt az eléggé kritikus apósom is belátja. Igaz, sógoréknak van alkalmuk megmutizni a valós énjüket anyóséknak, hisz ugyanabban a városban laknak, míg nekünk hálisten jutott 200 km. távolság. Így meg nem is érdekel már, hogy milyenek.
Karácsonyra sem volt ajándékcsere, ha ők nem adtak, amit én vettem, megtartottam.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Lányok!

Köszönöm a drukkokat a barátnőm nevében is! Mikor épp olvasgattam jött az sms:

Megszülettünk: Noémi 2450 gramm, Petra 2050 gramm. Mindenki, az anyuka is jól van!

Annyira boldog vagyok, csak már alig várom a képeket! :):):)
Persze mondanom sem kell Viktornak alig tudtam felolvasni az sms-t, annyira pityeregtem! :)

Kismanó, azért reagáltam rá, mert azt hittem a kismajom miatt megsértettelek...
Remélem a derékfájás semmi komoly, csak esetleg megerőltetted magad - végtére is, szinte kettőt cipelsz, amikor a kicsidet felemeled!

Heni, köszönöm, nagyon kedves vagy!

Magdii, gratulálok a jogsihoz!

Tökmag, a jógát még mindig nem tudom...Mennék szívesen, de az emberektől függ, meg hogy akar-e jönni valaki dolgozni szombaton is. Ha igen, akkor az most a legfontosabb, ha nem, akkor megyek!

Az előtte - utána fotók majd mennek!

Anuk, elég taplók a rokonok. De szerintem ezt csak Rod tudja elintézni. Ha ő ezt az egészet lebeszéli, illetve megmondja a magáért, akkor nem is fognak többet próbálkozni. Nem éri meg sírni miattuk, hiszen 1.) ők erről mit sem tudnak. 2.) Emmának nem tesz jót - és neked sem! 3.) nem változik semmi.

Szerintem ülj le Roddal, mond el neki, és kérd meg, hogy végérvényesen közölje a tényeket az anyjával!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Csajok, ez a kép egyszerűen szuper!!!!!!!!

Magdi, gratulálok a vizsgához!!!! Resszkessen a többi autós! :D

Noémi, írj, ha van hír az ikrekről!!!!

Anuk, egyszerűen nem tudok mit írni...Rettenetes az ilyen család. Sok erőt kívánok Neked és éltessen az, hogy ott van Emma és Rod milyen sokat változott a kezdetekhez képest!

Meséljetek már erről a Felicitas csomagról, légyszi! Nagyon levagyok maradva a felújítás óta. :oops:

Nálam most kezdődik az érzékenyülős időszak. Reggel is a buszon már elképzeltem, mi lesz 2,5 hónap múlva. Jajjdenagyonvárom!!!

KépKép
süni76

Noémi, most olvasom: gratulálok barátnőd ikreihez. Egész szép súllyal születtek.

KépKép
süni76

Noémi: gratula az ikres családnak. Nem semmi a súlyuk úgy azért....
sok tejcsit, stresszmentes napokat nekik.

Kép
kissmanó

Köszi Lányok!

Reméljük úgy lesz!
Beszéltem az új apukával - persze szerintem azt sem tudta fiú vagy lány. A babákat 1 óra múlva nézheti meg, a barátnőmet majd 5 körül!

Kaptam képet is, de nagyon pici, alig látszik rajta valami - két kis manó épp hogy kivehető! :)

A Felicitas kupont a védőnőtől kaptt "Várandós anyák könyvében van". Főleg prospektusok, 1-1 mintával.
Az ikres barátnőm kettőt kapott, azt mondta mindkettőben más volt.

Mivel pénzbe nem kerül, érdemes kiváltani, ha már arra jár az ember. (a címek a kupon hátoldalán vannak)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Írtam egy csomót,de elszállt!!! :evil:

Kissmanó!
Derekadnak jobbulást! Nekem a szeméremcsontom akar szétszakadni, fél lábra már nemigen tudok állni....nem tudom, hogy lesz ebből este tornára menés.... :?

Heni!
Utólag is boldog névnapot!!! :oops: :D

Magdi!
Gratulálok a jogsihoz!!!

Noémi!
Barátnődnéknek sok örömet a csöppségekhez!!!

Anuk!
Én tuti nem állnék szóba az anyósoddal nézz át rajta!

Tegnap nagyon durva napom volt, egész nap rohangáltam, intézkedtem, cipekedtem.....erre éjszaka úgy begörcsölt a vádlim és a hasam, hogy alig bírtam mozdulni, ráadásul Nóri is megfordult, először keresztbe, aztán megint fejjel lefele, de most a bal oldalam felé van a háta....hát nem esett jól....

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Ebédszünet :)

Köszönöm a sok-sok gratulációt a jogsihoz :) Annyira jó, hogy végre túl vagyok rajta, mostmár csak el kell intézni a papírmunkát, de ez legyen a legkevesebb :)

Noémi: gratulálok barátnődéknek! Sok-sok boldogságot és jó egészséget kívánok Mindhárom leányzónak :)

Anuk: anyósod egy borzalom... és ő tényleg elhiszi, hogy jó fej, amikor ilyen "ajándékokkal" lep meg???? Ah, egyszerűen szavak sincsenek az ilyen rosszindulatú emberekre... :evil: Gondolom, nem egyszerű, de próbáld meg a lehető legkevésbé a lelkedre venni amit művel, mert tényleg nem tesz jót sem Neked, sem Emma babának!

Kissmanó, jobbulást! Nincs valami krém erre a derékfájásra?

További szép napot Mindenkinek, remélem még tudok ma jönni!
Magdi
magdii

Hú lányok: asszem az extra mennyiségű Mg lesz a befutó. Az este megettem 3 tablettát lefekvéskor (na jó, közel éjfél volt), aztán éccakai pisijáratkor még 2 tabletta, reggel 2 tablettával indult a nap, aztán most délben is 2 tabletta. Igaz, ez olyan 13 óra leforgása alatt már 9x250 mg, ez pedig közelít az állítólagos 3000 mg-os napi maximumhoz.
Na, nem áll szándékomban ezt meghaladni, ilyen mennyiséget is csak max 3 napig szeretnék szedni. Remélem okés leszek így Mg-os felturbózással.
Mert mintha azért hangyányival jobb a helyzet mint mikor a reggel felébredtem.

A másik hír: ugye felvettem a kapcsolatot a felmosógépem szervízesével. Írtó jó fej a pasi, eldumcsiztunk, majd átküldte a szervíz címét emilben, majd megírta, hogy ha valakivel beküldöm, akkor az is megoldható, hogy a városban találkozik ő az illetővel, ha épp nem tud az a valaki eljutni az ők címükre.
Ma pedig újabb emil jött, küldött egy tippet, hogy mit is nézzek még meg. Veszem a takarításbeli házvezetőnőmet, ki vele a konyhába, beindítom, hogy megfigyeljem a vákuum portján nyomja-e ki a levegőt. Hát asszem cirmos az orra a "házvezetőnőmnek", ugyanis egyből menekülőre fogta a dolgot a konyhaasztal alatt, s mosott mint a kisangyal. Azóta is végzi a dolgát. Hát ha nem próbálkoztam volna vele többször, keresgéltem volna a lehetséges megoldásokat, meg ha a technika teljesen elvont fogalom lenne előttem, akkor megérteném, hogy "szőkén" álltam a jelenség előtt, de így.....
Na, a pasinak megírtam, hogy egyenlőre tetszhalott volt a gép, köszönöm a kedves szavait, útmutatásait, s remélem sokára kerülünk ezen a vonalon kapcsolatba (de nem ejtőzöm az elérhetőségét, sose tudni alapon).

és kb. egy óra, itt van anyukám.
hurrá.

Noémi: különben nem tudom emlékszel-e, hogy Grétámra miért ragasztottam rá a kiscsimpánz nevet. Úgy mászik mindenhova, hogy áll meg az ütő bennem. S egyre veszélyesebb helyekre.
Elsőszülöttem sem volt félős, de ez ráadásul merész, bátor csajszi is.

Kép
kissmanó

Éééés Tökmag, kitartást kívánok a kreszhez, látod, végig tudjuk mi ezt kismamaként is csinálni :D Bár néha én is úgy éreztem, soha nem lesz vége, de megéri szenvedni vele :D
magdii

Sziasztok Lányok!

Nekem mára elmentek az emberek. Átteték az ablakot, felrakták a rácsot, és ami még jobb, úgy tűnik hogy már holnap délután végeznek!
Ma délután jön a festő megnézni, és remélem már csütörtökön tud jönni - legalább glettelni! :)

Elkezdtem közben a konyha nagytakarítását - hát mit mondjak, eddig alig haladtam, ráadásul a guggolás nem a legjobb...de meg kell csinálni, úgyhogy inkább lassabban haladok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Még nem volt időm visszaolvasni, viszont a képet láttam.
Csodaszépek vagytok! Mindenki olyan boldognak, és kiegyensúlyozottnak látszik. De ez így is van rendjén. Remélem kapunk még pár képet!

Egyébként csak bejelentkezni jöttem, mégis ma tudtam le a terheléses cukrot. Nem is volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam. Vittem sok friss citromlevet, és így még ízlett is. Igaz a csaj a felét sem kavarta el rendesen annak az izének, de azt mondta jó az így.

Most megyek sütni-főzni, apának ma van a szülinapja. Este jövök, és visszaolvasok.

Szép napot mindenkinek!

Zsu

Kép
bvigh

Lányok lányok vigyázzatok magatokra! :) Csak semmi túlhajtás.

Jó étvágyat az ebédelőknek, én most "zabáltam" be. Van még egy lavórnyi húsleves, meg csináltam virslis-nokedlis-paprikás krumplit. (szegény asszony abból főz amiből tud :) ) Imádom! Ja és mindenki tárja szélesre az ablakát :D Most készült el a mazsolás-vaníliás-kakaós kalács. Aki kér küldöm, igaz csak virtuálisan. :(

Pihizek egyet, azt elmegyek csavarogni, ha jó marad az idő. Nekem is kell a mozgás. Érdekes, ha valami bajom van vagy kézimunkázom, vagy főzök-sütök. Valahogy könnyebb feldolgozni. Egyébként tudtam letölteni pár babatáplálási könyvet a netről, ha valakit érdekel. Még nem néztem meg, de hátha hasznos lesz majd. Már várom, hogy mikor pempőzhetek Emmának is. :) Talán szakácsnak kellett volna tanulnom, nem könyvelőnek.
Lehet elmegyek a bababizományiba körülnézek pihenőszék ügyben. Nem érdekel senki, csak azért is fogok egyet szerezni drága Emmámnak. :) Nemsokára jön az apehtól a visszatérítés, 3-4 ezret rászánok, mégha nem is eszem egy hétig. :D
Vendég

Sziasztok!

Noémi: gratulálok az ikres családnak! Reksz majd fel tőül képeket, ha esetleg lesznek neked is?

Anuk: azért jól beolvastál nekik, ugye? Nem mondtad, h inkább jótékony céllokra fordítod Emma kinőtt cuccait, semmint nekik adjad? Annyira sajnállak emiatt a szemét bagázs miatt, próbálj meg nem idegeskedni!

Ma olyan levert vagyok, nem tudom, miért... lehet,h megint a korai kelés és az álmosság az oka, de nincs kedvem semmihez... Borcsa baba viszont nagyon aktív- legalább neki legyen jókedve!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Halihó Kismamik!

Nagyon sajnálom, hogy végül én sem tudtam csatlakozni a szép kismamikhoz a talin! Nagyon szépek vagytok!

Magdi, gratula a jogsihoz!!!!

Sajnos csak rövid időt tudok itt tölteni, gondoltam bejelentkezem azért. Sok a munka + házbefejezés (igen, mégmindig...) :)

Voltunk szombaton 4D-n, de sajnos ezúttal nagyon takarta Magát Nellike, 1 óra és 10 perc elteltével sikerült az alábbi képet elkapni, majd még kb. 10-et ugyanebből. Most nem volt szerencsénk, de sebaj, nemsokára úgyis személyesen találkozunk!

Noémi: Gratula a Barátnődnek és jó egészséget kívánunk Nekik!!!

Majd jövök valamikor, puszi Nektek!

Kép fél mosolygós pofi

Kép
cincibabus

Hát úgy látszik, nemcsak Áron nem mutatta meg magát, hanem a többi baba is hasonlóan cselekedett!
Azért aranyos a kép Cincibabus!

Csillagtáncos, nálunk is ez van. És is olyan nyomott vagyok - ráadásul alig haladtam ma a konyha takarítással...egyszerűen tökre elfáradtam benne...

Itt volt a festő - megegyeztünk az árban! Ha minden jól megy péntek szombaton meg is csinálja. Ha nem akkor csak hétfőn és kedden!
Remélem az előbbi lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!! Ez a nap... őrültek háza. :( Na, mindegy...
Cincibabus, én nagyon örültem volna, ha Beniből csak ennyit láttunk volna a múltkor. Annyira édes ez a kicsi lányka! És milyen kis vigyori... :):) Nagyon drága! :)

Anuk, nem értem, miért a ti cuccaitokra pályázik mindenki Rod családjából, amikor onnan szinte semmit nem kaptatok. A tesódnak nagyobb köze lehetne ahhoz, hogy "visszakérje" majd alkalomadtán Emma játékait, dolgait és biztos vagyok benne, hogy neki még oda is adnád, hiszen jóval többet segített Nektek, mint Rod családtagjai együtt. Azért ez tényleg pofátlanság!! De hidd el, nem éri meg idegesíteni Magad rajta, pláne, ha Rod nincs is otthon, mert árthat nektek... Vigyázz Magadra és inkább gyere ide közénk. Majd mi felvidítunk. :):)

Noémi, tök jó, hogy így haladtok a munkával.

Kissmanó, mi van a derekaddal? Voltál orvosnál? Mit mondott?

Amadea, tegnap nekem is hasonló "tüneteim" voltak. Ma már jobb a helyzet, legalább járni tudok, de ma is nagyon úgy érzem, mintha azok a csontok csúsznának szét... Viszont a fáradtság ma sem került el. Sokat dolgoztam, az is igaz, és most fejeztem be a tanítást is. De végre már kedd van, és holnapután csütörtök és megyünk Nyíregyházára!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Jajj, Noémi, a lényeg meg lemaradt: Nagyon nagy gratula a bnődnek. Igazán büszke lehetsz rá. Sok egészséget kívánok a babáknak és neki is, és remélem, sok-sok öröme lesz majd a családnak bennük. :)

Heni

Kép
szheni

Köszönöm Heni!
Lányok olyan kedvesek vagytok, pedig a barátnőmet nem is ismeritek - így már méginkább várom mikor én jöhetek a gólyahírrel!

Ma én is éreztem a csípőcsontomat, és a méhszalagokat is - pedig azokat már régen nem.
Végül is nőnie kell Áronnak! :):)

Amadea, el sem tudom képzelni, hogy hogyan tudod így érezni Nórit. Én csak azt érzem, hogy lakik valaki a hasamban, de hogy hogyan...arról fogalmam sincs!

Heni, de jó lesz neked hétvégén! Vasárnapig maradtok?

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:21-kor.

Heni

Kép
szheni

Helló Csajok!

Egyet mondjatok meg nekem! Honnan tudjátok, hogy hogy fekszik a baba??? Meg, hogy mit nyom??? Lehet, hogy csak én vagyok nagyon analfabéta ebben a témában, de fogalmam sincs.
Néha érzem, hogy picit kellemetlen amit rugdos, de hogy mi az?! :)
Azt nem tudom!
Tudunk valamit Ivettről? Talán lemaradtam, de az utolsó infóm, hogy Kissmanó vegye ki a táblázatból!
Remélem, nincs semmi gond!

Kép

Kép
mukkancs

Hát mukkancs most aztán jót kérdeztél :D Valahogy ösztönös azt hiszem. Egyedüli meglepetés a 18. heti UH volt, hogy hason alszik, de azóta valahogy mindig visszaigazolt az UH kép, hogy épp hogy heverészik a kisasszony.

Meg aztán amikor lenn a szeméremcsontnál nyom akkor fejjel lefelé van, mert a gyomromat rugdossa. (vagy az alsó bordám, amitől csillagokat látok) Legalábbis remélem nem bokszoló lesz és a mancsocskái olyan erősek. Meg akkor szokta aprókat pöckölni a hólyagom :oops:
Amikor fordul kitámasztja magát a csípőcsonton, akkor ott érzékelem, meg kiáll a hasam azon az oldalon, a méretéből ítélve a popsi :) Ha teljesen keresztben van, akkor mindkét oldalamnál keményebb a hasam, az eleje meg kicsit "laposabb" Elvégre kb másfél hete voltunk 38 cm-esek.

A védőnő is elájult már többször, mert mindig pontosan meg tudtam mondani, hol kéne keresni a szívhangot. Pedig már a hallgatóm nem nagyon használom, mert Emma nem szereti. :) Visszadobol. Így marad a "kislovacska felmegy a dombtetőre" játék, amit néha nagyon élvez. De az apjával nem hajlandó játszani :D
Vendég

Mukkancs, Beni egészen másképp mozog a kezével, mint a lábával. A keze sokkal lágyabban mozog,míg a lábával elég erőteljeseket rúg. :) Nekem nem nyom semmimet, legalábbis ezt nem érzem, bár a hólyagomat mindig érzem, mert futni kell pisilni. A gyomromat is elég határozottan rugdossa, olyankor fejjel lefelé van, az biztos. :) De most épp ő is keresztben fekszik, és tuti, hogy bal oldalon van a lába. :)
Ivettről én sem tudok semmit... :( Remélem, hogy semmi komoly nincs, de én elég naiv vagyok, hogy azt gondoljam, csak nincs ideje felnézni hozzánk, és fárasztónak találja, ha sokat kell visszaolvasni. Remélem, hogy csak erről van szó.

Heni

Kép
szheni

Mukkancs, szerintem erre nincs törvényszerűség!

Pl. amit Anuk ír, hogy a szeméremcsontnál nyom...
Nekem pl. volt olyan, hogy Áron nyomta a hólyagomat, és kiderült az uh-n, hogy azon ücsörgött.
Az is lehet, hogy azóta megfordult és a feje az.
Egyébként nekem a 4d most meglepetés volt, amiről én azt hittem, hogy a feneke az a feje volt. Méretbeli különbség nincs sok.

Úgyhogy szerintem ezen ne aggódj!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?