Új privát üzeneted érkezett!

Sarmi! De ismerős! :lol:
Ahány képet felraksz, mindegyiken van egy babakocsi :wink:
Kitartás!

Mush! Ti hozzáépítést csináltok, ugye?

Eszterke! Nagyon kellemes nyaralást nektek! Merre mentek?

Jajjjjj Sina! Gratulálóóóóóóóóók! Nászutaztok valamerre?
Mi a Szent István Parkban voltunk nászúton, aztán meg a CBA-ban vacsorafőzéshez alapanyagért, miután jól berugtunk a két tanunkkal az 5 perces "esküvő" után :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Sarmi! De ismerős! :lol:
Ahány képet felraksz, mindegyiken van egy babakocsi :wink:
Kitartás!

Mush! Ti hozzáépítést csináltok, ugye?

Eszterke! Nagyon kellemes nyaralást nektek! Merre mentek?

Jajjjjj Sina! Gratulálóóóóóóóóók! Nászutaztok valamerre?
Mi a Szent István Parkban voltunk nászúton, aztán meg a CBA-ban vacsorafőzéshez alapanyagért, miután jól berugtunk a két tanunkkal az 5 perces "esküvő" után :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi!

a Tisza-tóhoz megyünk ( Abádszalók) de a mai időjárás.... :? :(
remélem jó idő lesz,, mert júliusban is a 4 napból kettőt a jégeső fényképezésével töltöttünk..
most nem akarok 2 hetet a házban ülni...

No megyek, mert megigértem apának hogy mire ellátja a "kollégáit" addigra bepakolok.. és még nem sokra haladtam :oops:

Kép
eszterke24

Ja elfelejtettem! Sina: gratula az esküvőhöz.
Zöldi: nem semmi nászútatok volt, de szerintem romantikus.
Eszterke: jó nyaralást.
Én ismét kukoricát főzök.
Vendég

Na, apjukat elvittem a vonathoz. Elment Londonba haverozni, holnap este 11 korul jon. Enyem a haaaaaaaaaaaaaaz!!!

Sarmi. meg eszembe jutott, hogy egyszer a kulonbozo idokben helyeken szerzett szokicsebol egyszer ezzel allt elo: "Szereted nagy fekete kuki?" Hat azt hittem bepisilek a rohogestol.

Eszterke. Jo nyaralast!

Zoldi. Viccesen hangzik a naszutatok.:)
Igen hozza epites lesz. Icikie picike most a konyhank. szoval lesz egy nagyobb, lesz egy mosokonyhank, egy garazsunk es az emeleten plussz 2 szobank. majd teszek illusztracoit, ahogyan haladunk. tegnap kaptuk meg az epitesi engedely. de apanak sok a meloja, igy nem tudnak hamarabb kezdeni. remelem idoben kesz lesz! o november kozepet saccol. :?

KépKép
KépKép
mush589

Tegnap eldontetett 95%-ban, hogy a kislany nevunk Isabell Kincso Walker, a kisfiu nevunk meg Aaron Bence Walker.
abban meg nem vagyunk biztosak hogy az Isabell-t egy vagy ketto ll-lel irjuk majd.

KépKép
KépKép
mush589

Mush! Én dec. 6-re vagyok kiírva...szerintem mi dec 5-én készülünk csak el. Izgi lesz!

Eszterke! Már most nagyon fasa idő van! Szép hely az a Tisza-tó nagyon. Jó pancsizást!

Bocika! Ízletes kukikat neked!

Apa jön délután, megyünk KIKÁzni, aztán este barátokhoz és aztán Balatóóóóóóóóóón! Egész hétvégén babaruhákat fogak válogatni! Imádom!

Kép
zölddisznó

Zöldi: remélem jók lesznek a kukik. Még gyorsan összeütök egy carbonarat is, az apa kedvence. Jó válogatást, és Balatonozást!
Mush: szép nevek! Gratula!
Vendég

Félreértettetek.. :( Én nem azon "síránkoztam", hogy Noel babáért itthon kell feküdnöm és pihennem kell sokat, hanem hogy ezt szokkal szívesebben és jobb kedvvel tenném egészséges terhesen.

Tescoba miért mentem el? Mert pont itt hallottam oly sokszor, hogy az én problémám ugye nem olyan nagy és hogy ne aggódjak ennyit. Hát megtettem, elindultam. Természetesen mindenféle cipekedés nélkül, mivel párom velem volt és ő vitte az összes cuccot.

Más: Citromfű teát gondoltam kipróbálom a keményedésekre, mert görcsoldó és nyugtató hatású, szerintem jót tenne. De! Sok gyógynövény nem alkalmazható terhesség alatt. Erről ilyet nem találtam. Alkalmazhatom szerintetek? Orvost nem akarom megint hétvégén hívogatni ilyen kérdésekkel.

Fő nálunk is a kukorica! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

total raizgultam egy balaton szeletre, erre ra kellett dobbennem, hogy bizony azt se ehetek. :cry: :cry: :cry: :cry: nincs igazasag! :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Miért nem ehetsz Balaton szeletet mush?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Citromfű

"A nyugalom gyógynövénye"

Népies neve:orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke
A növény leírása: Az ajakosvirágúak családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.
Hogyan gyűjtsük?

Az illóolaját az illatszeripar hasznosítja különböző parfümök alkotórészeként .
A gyógyhatású "csodaszert", a karmelitavizet a svájci Paracelsus készítette el elsőként, amelynek egyik fő hatóanyaga a citromfű volt.
Hajtásait és levelét érdemes szedni, a leveleket virágzása kezdetén, amely július-augusztusra esik.
Mi van benne? A citromfű leveleinek hatóanyagai az illóolajok , cseranyagok, flavonoidok, kávésav.
Mire jó? Hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó citromfüvet alkalmazni. Ismeretes még izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is. Az illóolaj reumás panaszok enyhítésére használható fürdőként és bedörzsölő szerként.
Hogyan használjuk?

Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk. Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le. A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt. Tinktúra: Öntsünk 100 ml vodkát 4 teáskanálnyi citromfűre, és hagyjuk állni két hétig meleg helyen, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén dörzsöljük be a halántékot a tinktúrával, de herpesz esetén, illetve depresszió oldására is alkalmazható. Illóolaj: Övsömört is gyógyíthatunk vele; egy teáskanálnyi olívaolajhoz adjunk 5 csepp illóolajat, és masszírozzuk be a kívánt bőrfelületet. Feszültségoldásra is kiváló. Fűszerként: Halak, szárnyasok, saláták, desszertek ízesítésére kiváló.

Jó tudni! Illóolaját belsőleg csak orvosi felügyelet mellett használjuk!

Kép
zölddisznó

korabban irtam, hogy kiderult kiderult, hogy liszterzekeny vagyok. es semmi buzaliszteset nem ehetek. csak glutenmentes cuccokat. egy csomot haborogtam hogy milyen draga.
na es persze a balaton szeletben az ostyalapokban buzaliszt. :cry: pedig imadom.

KépKép
KépKép
mush589

Mert nem gluténmentes! Én figyelek ám!

Kép
zölddisznó

zöldi: Igen én is ezt olvastam a citromfűről. Ebben nincs szó arról, hogy terhesen ne.. Szóval azt hiszem neki látok. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: menthol ne menjen terhesen, kakukkfű se menjen, vízhajtókkal nagyon óvatosan stb. (csak ezeket jegyeztem meg mert a mentatea a kedvencem most meg tilos -valamit bekavarHAT a baba szemfejlődésébe meg valami másba is, ez szoptatás alatt is tilos volt... az oregano is, a kakukkfű meg megfázásnál jó és az is tilos... meg majdnem minden más is tilos... én mondjuk most találtam egy állat jó zöld teát, azt szoktam inni - mangó aroma van benne:) plusz Rooibush-t. Nyugtatónak/altatónak ott van még a Sedatif PC ami homeós bogyó. Nekem is van egy dobozzal csak mindig elfelejtem bevenni... (ritka xarul alszom amióta terhes vagyok... )

Ja... a vízhajtó azért tilos terhesen mert általában ugye méregtelenítő hatása is van. Ami viszont kiürül az anyából az megy a véráramba és onnan egyenesen a babába.

Az ilyenekkel jobb vigyázni. Akkor már jobb a dinnye, az máshogy működik viszont jól átmossa a vesét:)
Vendég

aida. akkor te most nem mentel le a szuleidhez?

zoldi. koszi, hogy figyelsz!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Mivel tegnap a tescoig mentünk autóval és már az nem volt jó és éjjel is majdnem végig feszült, húzódott meg keményedett a pocim, így most kihagytuk a 180 km-es kocsikázást.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mush :( Sajnálom a balatonszeletet :( Van egy olyan csoki ami puffasztott rizs csokival bevonva... nekem az a kedvencem és szerintem nálatok is lehet kapni. Azt érdemes még nassként bevetni:) (remélem a csokimázban nincs glutén) Plusz a rizstallér Nutellával (talán abban sincs glutén)... nyami:)

(Az Isabell szép név... nálunk is esélyes az Izabella bár így leírva elég csúnyácska... de lövésünk sincs mit kéne választanunk... szerencsére azért még van egy kis időnk)
Vendég

Egy másikon azt olvasom, hogy kávé helyett is jó kismamáknak, élénkítő hatása miatt.

Kép
zölddisznó

Sziasztok Csajok!
Ma jártunk a Baby Outletben és megvettük a babaágyat meg a matracot is. Sőt, anyósom vett nekünk néhány zabálnivaló body-t is. :-D Valaki írta múltkor, hogy kinézte az itt található 63.000.- Ft-os Graco Quattro Delux babakocsit. Megkérdeztem: nincs már nekik (anno mi hoztuk el az uccsó darabot) és várhatóan már nem is kapnak belőle. A 69.000.- Ft-os kékből még van.

Tegnap éjjel a viharban egy villám a házunktól pár méterre csapott le. Úgy felijedtem, a szívem a torkomban dobogott... Persze erre Zsófi is beindult...

Sinaszi!
Eszembe jutott 08.08.08.-án az olimpia megnyitója közben, hogy te is aznap mész férjhez! Hát nagyon nagy gratula az ifjú párnak! Sok boldogságot nektek! :-D

Betti!
Sokat fogok rátok gondolni!!! Nagyon erős vagy. Rengeteg kitartást neked!!!

Enikő!
Jó utat neked! Vigyázz magatokra! És siess vissza!

Sarmon!
Ez a falbontás nem semmi!!!

Mush!
Gyerkőcötök irigylésre méltó helyzetben lesz: egyszerre két nyelvet fog tudni anyanyelvi szinten.

Eszterke!
Neked is jó nyaralást és vigyázz magatokra te is!

Zölddi!
Milyen romantikus esküvőtök volt! :lol: Jó Balcsizást a hétvégére!

Csakegy!
Azt írtad, hogy mentol ne menjen terhesen. Az After Eight is ez a kategória??? Én azt imádom és már ettem is párszor. :shock: :?

Kép
Kép
lbernuska

csaki. nem eszek en sok edesseget. jol megvagyok csoki nelkul, de ezt most ugy megkivantam. majd utana nezek a csokis puffasztott rizses vminek. a csokiba csak nem tesznek mar lisztet. a nutellat en meg inkabb magaban eszem. de most az sincs itthon. sebaj. legalabb nem hizok!

KépKép
KépKép
mush589

lbernuska: az is tiltott de persze most én is azon élek:))))

(na jó, a mértékletesség a kulcs... most kaptam egy dobozzal a szülinapomra, azon osztozunk a férjemmel, napi max. 2-3 darabot eszünk fejenként (na jó, én néha csalok és zugeszek), annyi még tutira nem gáz. A mentatea is hasonló, iszonyú gyengére kell csinálni és akkor mehet... na de akkor már nem tudom olyan jóízűen/tiszta lelkiismerettel inni úgyhogy inkább teljesen kihagyom... bár az emésztésre pl. kifejezetten jó, nekem még gyengére csinálva is elmulasztotta a gyomorégésem a 3. trimeszterben... Ami nekem nagyon bejön csak a cukrom miatt eléggé tiltott gyümölcs az Ovomaltine. Szoptatás alatt az volt a fő-fő italom. Tele van vitaminnal és hasonlókkal plusz olyan mint a kakaó... Csak iszonyúan megdobja a cukrom sajna így le kellett róla szoknom)
Vendég

Vera: Úgy tudom az Izabell-t nem lehet így anyakönyvezni csak Izabellának :(
Vendég

Hát, asszem dobjuk az Izabellát... csak tudnám hogy fogjuk hívni... a "ketteske" mint munkanév az jó de decemberig találnunk kell valamit...
Vendég

mi maradunk az Isabelnel egy l-llel, szerintem.
vera ne izgulj a magyar nevunk valoszinu hogy kincso lesz.

csakegy. annyi szep nev van. majd irok neked egy listat. :lol:

eppen hallgatom a gyerekkori kedvenc mesemet. ha jol tudom mar hallanak hall a baba, szoval gondoltam hallgassuk meg egyutt. meg mindig nagyon jo! jokat rohogok rajta.

KépKép
KépKép
mush589

csakegy:
Legyen Kíra az olyan szép név! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja amugy a minden eger szereti a sajtot a mese cime.

csakegy:
Abigel, Adel, Agnes, Aliz, Anna, Bianka, Boglarka, Csenge, Dorina, Emma, Eszter, Rege, Hajni, Kata, Lea, Lena, Milli, Orsi, Panni, Reka, Sara, Veda, Viki, Virag, Zoe.
Tetszik valamelyik?

KépKép
KépKép
mush589

az nem Kiara?

KépKép
KépKép
mush589

Skacok, elköszönök... holnap (izé... ma) reggel indulunk és még sehol sem tartunk a pakolásban... Ha lesz valahol net akkor benézek:)
Vendég

Kiara is van az is szép.:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csakegy. Nagyon szuper nyaralast nektek! en egy het mulva megyek haza, de ott is tudok majd netezni. jossz a talira?

aida. De az is lehet hogy Kiera? asszem itt az a nev van.
mas: elkezdtem olvasni a Lelki koldok zsinor cimu konyvet. Azt hiszem teged is erdekelne. Baba-mama kapcsolatkanalizirol szol.Irnak rola, hogy ezzel a modszerrel meg lehet allitani a mehlepeny korai eloregedeset, a koraszulest stb. A Nok Lapjaban is volt egy cikk sorozat, egy lany jart ilyen analizisre, es nagyon szerette. Otthon van is lehetoseg, hogy esetleg te is elmenj ilyenre.

a heten infromalnom kell a munkaadomat, hogy terhes vagyok, mikorra vagyok kiirva, es meddig akarok dolgozni. 15 hettel a szules varhato ideje elott kell, de en pont otthon leszek, szoval a heten el kell inteznem. arra jutottam, hogy 4 het plusz van meg 4 nap szabim. tehat november 10-en dolgozom majd utoljara. meg pont 3 honap!

Most biztosan hulyenek neztek, de en elkezdtem a karacsonyi bevasarlast. Itt novembertol iszonyatos tomeg van, es nagy hassal nekem nincs kedvem tolakodni. szoval szep lassan gyujtogetek.

KépKép
KépKép
mush589

egy ma készült fotó:

Kép

KépKép
lyndee

Nagyon szep poci. Jo sovanyka vagy! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

nem vagyok ám annyira sovány mint amit a kép muatat.viszont még nem híztam egy dekát sem a hányások miatt.a mai ebéd is a wc-ben landolt :cry: :cry: :cry:

KépKép
lyndee

az nem jo. Jobbulast Lyndee!

KépKép
KépKép
mush589

Csakegy!
Na, akkor most megint furdal a lelkiismeret... Én a terhességem alatt eddig 2 dobozzal ettem meg Apa segítségével, szóval kb. a felét a teljes mennyiségnek és néhány nap leforgása alatt... késő bánat. :shock: De azért nem izgulok, már kár is lenne ezen... Miért nem adnak a terhesség elején egy tiltó listát az ember lányának??? :evil: Ha nem olvasunk utána, akkor semmi ilyen infónk nincs...

Harivera!
Izabell nagyon szép név!

Mush!
Ez a mesehallgatás jó ötlet. Nekem pont ma jutott eszembe, hogy elhozok a régi mesekönyveim közül néhányat a szüleimtől és abból fogok Zsófinak felolvasni.

Lyndee!
Szép a pocid! Te még most is hánysz??? Nagyon sajnálom!!! Elég sz*r lehet...

Ma voltunk Corában és vettünk néhány akciós rucit Zsófinak. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Nekem anyukák azt tanácsolták, hogy téli babának hosszú ujjú body kell és arra ujjatlan rugdalózó. Jó ez így? Lehet ezt variálni pl. úgy, hogy a body ujjatlan és a rugi hosszú ujjas? És mit kell ráadni még pluszba, ha kiviszem sétálni a hidegbe? Én most kezdek izgulni azon, hogy semmi tapasztalatom ilyen téren... Segítsetek!!!

Kép
Kép
lbernuska

Lyndee: szép poci, de tényleg sovány vagy.
Ibernuska: szerintem lehet variálni. Mondja ezt olyan akinek úgyanúgy nincs tapasztalata. Ha kiviszed sétálni télen, adj rá egy kardit vagy pulcsit és bele a bundazsákba. Persze sapka is kell, meg be kell takarni. De attól is függ mennyire van hideg.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a gratulációkat, aranyosak vagytok!

Nászút!? Tegnap kimentünk Osztrákiába... megvettük a babakocsit! :) Nagyon tetszik! Ez a nászút és nászajándék! :)

Ja! Zöldi! Ma voltunk a Visegrádiban! 26 ezret vertünk el.... :oops: De azért jó, hogy megmutattad. Kicsi férjemnek :) is tetszik az üzlet!

Aki nyaralni megy: Kellemes időt és jó szórakozást!

Lyndee! Nem irigyellek... Viszont akármit mondasz, azon a képen nagyon kis vékonyka vagy! De csini!
Vendég

Mush! Be vagy már sózva!? Várod a hazautat!?

Aida! Táblázat? Ha ráérsz, felrakod?

Zöldi! Te pedig a másik táblát beteszed? Ja! Nekem a helyszín mind 1 :) Ki az, aki biztosan jön talira? Nem ám aztán megint hárman leszünk!!!!
Vendég

Tényleg! Edoci! Merre vagy!?
Vendég

Sziasztok!

Sinaszi!
Én is gratulálok!!!

Betti!
Szoritok én is sak azt tudom mondani mint a többiek. Tényleg fantatasztikus vagy, hogy ekkora erővel tudod ezt a szörnyűséget végigcsinálni. Toscana pedig tényleg gyönyürű hely, tuti sikerül ott kikapcsolnod.

Mi az elmúlt napokban ingáztunk Fehérvár és Miskolc között lakáskeresés címen. Most úgy érzem sosem lesz Fehérváron lakásunk de lehet, hogy csak mi vagyunk túl macerásak (ill. a pénztárcánk). De attól függetlenül nagyon jó volt jönni- menni még a hosszú autóutat is élveztem most.
Pénteken útbaejtettük a Genesis-t Pesten mert nem voltam megelégedve az itteni Uh -kal.

Jelentem kislányunk lesz. Apa szerint Alexandra lesz szerintem Odett. :oops: Decemberig csak eldől. :wink:

Kérdésem lenne tud -e vki olyanról információt: a hölgy a genesis -ben azt mondta nincs baj csak úgy látja minhta a bal lábfeje kissé befelé rotálna.
Állitólag ez korrigálható születetés utánés nem naj baj de azért engem nem hagy nyugodni a dolog.

És egy fotó a Babuciról: Kép
Vendég

Köszi a gratulát Orsi! Én is gratulálok és üdvözöllek a csajos kismamák táborában! Sajna a tappancs dologhoz nem értek, de valószínűleg nem nagy probléma, ha "csak" mellékesen említették....
Vendég

Ja! És tökéletes a csajszi profilja!!!! :)
Vendég

orsolya:
Gratulálok a kislányhoz, édes a pofikája! :)

Igen rakok fel táblázatot. Elnézést a kérdésért, jobb esetben az illetékes nem is olvassa, de akkor Bettit levegyem róla? Nem akarom azért saját kezűleg eltörölni onnan, olyan .. de az ő babája sorsa már biztos, nem?

Mostanában Noli baba a húgyhólyagomon csücsül és azt rűgdossa és ilyenkor folyamatos vizelési ingerem van. :( Kellemetlen, de azért maradjon sokáig ott. :) Mármint ne pont ott, de odabent. :D Ma olyan jól voltam, kb. 2-3 alig keményedésem volt egész nap, sokat nevettünk, játszottam egy nagyon aranyos számítógépes játékkal most pedig nézem a Nicsak ki beszél még aranyos filmet. :D Minden napom legyen ilyen.

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Az alábbi svájci jó minőségű kiccsajszi ruhák érdekelnek itt valakit, ha a teszveszen senki nem csap le rá? :) Elcserélhető hasonló kaliberű kisfiú ruhákra. Eléggé le kellett rontanom a minőségét. :( Remélem az
látszik.
Kép [/url]

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?