Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Heni: nagyon szupi! és nagyon ügyes vagy!

Topiktali: örülök, hogy jól sikerült! májusban megyünk pestre, szervezhetnétek akkora a következőt, hogy én is el tudjak menni :wink: !

Anuk: anyósodra azt mondhatnám, hogy örülök, de ez meg oan gonosz lenne. Bár nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ő sem nézett felétek sem, amit meg művel… Legalább lesz pár nap nyugalom!

Remélem a börze is jól sikerült.

Benta: Fiadnak jobbulást! És gratulálok, hogy ilyen ügyes!

Amadea: örülök, hogy anyukád jobban van, a műtétet sajnálom, de ha muszáj.

Preta: örülök, hogy jól sikerült a péntek 13!

Niki: nagyon csini a pocid!

Tegnap mi két órát tescostunk, ilyen már ezer éve nem volt, de 1500 ft-ért vetem 3 rugit, megvettem magamnak párnát is a fejem alá. Ma de. piacoztunk, lángos is volt:), bevásároltunk, jó idő is volt. Aztán ebéd (tejszínes gombás cs.mell rizzsel) és desszert is volt, rétes. túrós és meggyes. Hát a túrósból már csak egy szelet van :oops: , az egész rudat én ettem:). Jól esett.

Elolvastam Heni, amit átküldtél, a hogy ne legyünk.., jókat nevettem, jó ötleteket is adott.
Köszi még egyszer!

további szép 7végét!
Vendég

Heni, csodaszép lett a szoba! Én már azonnal be is költöznék! :)

Olyan szép idő volt ma, hogy nemrég jöttem haza.
A jóga is jó volt - mint múltkor is - és bejelentkeztünk (Tökmaggal együtt) egy apás szülésfelkészítőre, ahol majd a jógatanár csaj megmutatja mivel tud apuka segíteni, homeopátiáról is mesél majd! április 11-én! Én már nagyon várom, mert úgy néz ki nem lesz szülésznőm - mert ugye a mávban nem lehet - de így mindent elmondanak nekem is, amit nem tudnék!

Megvettem a szőnyeget, természetesen az eladók betették a kocsimba, szóval én hozzá sem értem! :)
Voltam a Baby outletben, vettem egy tündéri nyári sapit Áronnak - nehogy már megsüsse a fejét a nap! (nem mintha napra tolnám - de mindegy :):))

Most érzem, hogy a tegnapi nap hosszú volt, szerintem hamarosan elteszem magam holnapra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Kissmanó: törölj ki nyugodtan a táblázatból...

Minden jót!
Vendég

Ivett!
Mi a baj?

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:22-kor.

Heni

Kép
szheni

Csak beköszönök, mert holnap kezdjük a felújítást, így ezer a dolog. :)

A barátnőmnek van egy eladó kókusz matraca: 60*120-as 1 gyerek használta (de ő sem sokat). 3000 Ft-ot szeretne érte kapni. A XI. kerületben átvehető, illetve a Hungárián dolgozik, gondolom azt is meg tudja oldani. Ha valakit érdekel, írjon nekem privit!

Szép napot mindenkinek!

Tökmag, tegnap nem jöttél fel - jól sikerült a szülinap?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Örülök, hogy jól sikerült a tali! :D Kiváncsian várom a képeket.

Benta, szuper, hogy minden tökéletes volt a pihenésetek alatt. Sajnálom, hogy betegek a fiúk, jobbulást nekik. Nagyfiúnak meg gratula a szuper matek eredményhez!

Heni, nagyon szép a gyerekszoba. Nem győzőm mondani, hogy le a kalappal előtted, nagyon ügyes vagy! :wink:

Anuk, örülök, hogy ilyen jó kedved van, remélem sikerül klassz dolgokat venni a börzén.

Kismanó, 10 centis hó?? :shock: Elhiszem, hogy már sok és a csajok is várnák már a tavaszt. Csodás lehet a környéketek tavasszal is.

Noémi, kitartást a felújításhoz. Nálunk már 1 hete tart, de közel sem vagyunk túl a nehezén. Most is átköltöztettek anyuékhoz, mert férjem és apukám csinálják a gyerekszobát és a nappalinkat. Tegnap megvettük a parkettát és a hozzávalókat a gyerekszobához. Megbeszéltük, hogy mégis tapéta lesz, mert tartunk a fal repedezésétől. Ajtót, festéket (a nappaliba) és tapétát, bordürt talán holnap meg tudjuk venni. Lassan a kiságyat is megrendelem. Olyan jó már ez a készülődés :D

Na, megyek kicsit maszekolni. Most nekem sincs más dolgom, mert Anyukám főz.

Puszi mindenkinek! És BOLDOG MÁRCIUS 15-ÉT!!! :D

KépKép
süni76

Sziasztok!

Süni, Noémi, kitartást a felújításhoz! A nehézségekért árpótolni fog titeket a végeredmény, hajrá!

Tegnap este Krisz is hasament, de reggelre mind3 pasi meggyógyult, nem győztem sütni a pirítósokat reggelire.

Heni, ez a szoba gyönyörű, és ilyen nem lesz senki másnak, az tuti! Hihetetlen ügyes vagy!

Manó, ez a hó... brr. Tavaszt, most rögtön!

Ma punnyadás, regenereálódás a délelőtti program, délután meg jönnek ex-kollégák, csajos buli lesz, rétessel.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Heni!
Szuper lesz a babaszoba!!! :D
Én ma összepakolásztam (na, jó azért még bőven van mit elrakni) és kedden jön a kőműves...aztán már csak 1-2 hét és mi is rendezkedhetünk (remélem)....

Kissmanó!
Hó miatt nem irigyellek:?
Táblázat nagyon szuper!
Anyukámnak gerincsérve van már egy ideje, ami tavaly ki is szakadt, akkor meg akarták műteni, de anya nem mert belevágni, így jártunk csontkovácsnál, természetgyógyásznál, gyógymasszőrnél, vettünk rá mindenféle csodaszert....8 hónapig jól is volt, de most pénteken nagyon csúnyán beáltt a dereka, szó szerint nem tudott megmozdulni:(...szóval ezt már nincs hova halogatni....
Most jól van, ma már a lépcsőn is gond nélkül lement, alig bírom ágyban tartani.....
A buli végül elmaradt, de azért torta volt és délután átjött a nagyim is ...

Benta!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!! Alsópáhokra majd mi el szeretnénk menni...mondjuk jövőre....idén a Balcsira megyünk...
Képzeljétek, 3 apartmant kérdeztem meg, egyik már a foglalt volt, a másikban meg közölték, hogy 2 év alatti gyereket nem lehet vinni, de kutyát igen :shock: ...A 3.-nál tök rendesek voltak, így oda megyünk...
Betegeknek jobbulást! Nagyfiadnak pedig nagy gratula!!! :wink:

Képzeljétek Nóri végre fejjel lefele van, de nagyon lent, még a gyomromból is kivette a kis lábait és annyira nyomja a fejével a medencémet....érzem, hogy feszíti szét...nem korai ez még egy kicsit? :shock:

KépKép
amadea

Amadea: nagyon lent? Eddig csodálkoztam volna. De tegnap kisfiam is egészen lebarangolt, én meg folyamatosan várom, hogy jöjjön felfele, nyomjon mindent fel, alig bírjak akkor a fordított állapottól létezni.
Tehát ezek a kis pocokbérlők mindenre képesek. Noémi is arra panaszkodott, hogy Áron a gátjára van rányomulva (az sem jobb mint a húgyhólyag).

Gerincsérv? Grrrr...nem hangzik valami jól. Hát igen, lehet anyukád helyében én is ezt a sorrendet választottam volna. De ha muszáj neki a szike....akkor sajna ez van. Drukkolok Nektek, hogy minden hamar és zökkenőmentesen menjen ha belevágtok.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Kicsit be voltam havazva, még csak most olvasom vissza a pár napi termést. :)

A topictali csúcs volt, be sem állt a szánk! :lol:
Minden kaja nagyon fini volt, Magdi pedig szuper háziasszony!!

Tabati: képzeld, barátnőmék kéglijében még a miénknél is kisebb a lift. :) Én ezt már rég tudtam, hogy csak akkor fér majd be, ha összecsukom a babakocsit. Nem lesz egyszerű mutatvány, de még mindig jobb, mintha kézben kellene felvinni az elsőre (félemelet is van) a babával együtt (nincs tárolónk). Na az húzós lenne! Asszem leadnám hamar a pluszkilókat! :D

Noémi: azért így is finom volt a muffin, nem kell férjet lincselni. ;)
Milyen szőnyeget vettél? Azt amit már kinéztél egyszer?
Hát képzeld: mikor hazaértem a jógáról, felhívtam a barátnőmet, hogy mikor menjünk hozzájuk, vagy melyik játszóházban talizzunk, erre kiderült, hogy ők már réges- rég ott vannak és mindjárt indulnak haza. Nekik már nem volt kedvük kimozdulni, de olyan szép idő volt, hogy végül mi párommal elmentünk a Népligetbe mászkálni (200ft egy WC- használat!!!!), és este ugrottunk ki hozzájuk inkább. Kaptam egy csomó csajos rucit Adél babának, nagyon helyesek!!! Jó későn értünk haza, kb. fél kettőkor aludtunk el.
Hogy álltok a pakolással…? Ha kell segíteni, szólj ám, délelőtt ráérek, csak délután kezdődik a Kresz!

Amadea: nagyon sajnálom az anyukádat… remélem nem lesz semmi baj a műtétnél, és hamar talpra fog állni! Szerencse, hogy doktor néni vagy és szakszerű segítséget tudsz majd adni a lábadozásnál!

Kismanó: nyugodtan add az ívet a kajával- tegnap barátnőmnél voltunk és két kézzel tömte magába a fehér csokit (az a kedvencem…) meg egyéb fini dolgokat. Annyit nem volt gáz megállni, mert utána bementünk a Tecsóba és vettünk diabetikus nápolyikat. ;)
Csini lett a táblázat! :)

Benta: örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Volt kismama masszázs, meg vízi torna?
Gratula a fiaidhoz- tuti mérnökök lesznek, ha egyszer ilyen jó a reál érzékük. ;)

Anuk: Milyen volt a bababőrze?

Heni: király lett a szoba! Páromnak is megmutattam, egészen ihletet kapott tőle(d)! :D Mondta, hogyha kicsit leamortizálódik a festés (egy éve tataroztunk), tuti kipingálja ő is, de addig nem meri. :)

Kép
tökmag79

Sziasztok Lányok!
A múltkor beszéltünk a tehéntejről, és most megütötte a fülemet a tv-ben egy mondat. Tudjátok, mit hallottam? Hogy a tehéntejet nem tudja megemészteni a baba gyomra, ezért nem szabad tehéntejet inni. (gondolom, azért ez csak a házi tejre vonatkozik...)

Amadea, reggeltől én is ezt érzem. Mintha a csontjaim csúsznának szét. Nem tudom, hogy nem korai-e, de tényleg nem túl kellemes. :shock: Öcsémet 2 éve műtötték gerincsérvre, neki is ki volt már szakadva. 3 napot volt kórházban és hazaengedték, azóta kutya baja. Persze utána azért egy darabig nem nagyon emelgethetett... A MÁV kórházban operálták és nagyon meg volt elégedve az orvosával. :)

Tökmag, a magzatvízre nekem is azt mondták, hogy sok egy picit, de azt is mondta az orvos (nem a védőnő, mert az egy gyogyi!), hogy ez a várandósságnak ebben a szakaszában normális. Hogy hozták ezt összefüggésbe a cukroddal?

Heni

Kép
szheni

Heni: Frankón nem tudom, de azt mondta, hogy a labor alapján nem mondaná, hogy cukros vagyok, az UH vizsgálat után viszont igen. Hiszek neki mert nem az a túllihegős doki, de nem is hessenti el a problémát. A lábammal is ugyanez volt a szitu: mozogjak, tornázzak, nem kell állandóan feküdnöm- de inkább ne dolgozzak mert az gáz, hogy lóg lefelé a lábam.
Hát meglátjuk a következő vérvételt.
Megint meg kell majd csinálni a terhelésest...!

Kép
tökmag79

Heni a babaszoba egyszerűen csodás!

Noémi, Süni nem semmi kismamik vagytok. Így felújítani :) Én már nem mernék belevágni, olyan fáradékony vagyok.

Amadea szerintem nem baj, Nóra biztos gyakorol. Emma is be volt fordulva ma reggelig. Most meg keresztbe kepesztett, persze a lábait fennfelejtette. :D

Tökmag kitartás! Meglesz a baba, és minden elmúlik. Nekem már az elejétől mondták a cukros diétát kéne csinálnom, de én ha annyit ennék már rég felszedtem volna vagy +15 kg-ot. Majd estére méreckedek, sikerült-e azt a másfelet visszatornáznom ami volt-nincs.

Bababörze
Hát mivel is kezdjem. Rod morgott, mint a bolhás kutya, csinálta a jelenetet, hogy már 9 elmúlt és nem engednek be, ezért kellett korán kelni stb stb. Én meg égtem mint a rongy. Azt odasúgtam neki, hogy más apuka kibírja ő miért nem. Erre hangosan: Más apuka balek. Azt hittem ott süllyedek el a szégyentől. :oops:
Rengetegen voltak. Nagyon sok használt ruhás, azt szinte meg sem néztük, az új ruhások mellett is elmentünk. Lopva megnéztem egy amolyan „hazahozós” szerelést body-rugi-kiskabát-sapi ráadásul hímeztek volna rá nevet is 2000-ért lett volna+ 1000 a hímzés, hát én azért olyan letorkolást kaptam. Így meg is határozta az egész kedvem. :(
Hihetetlen mennyiségű babakocsi, babaágy, babaágynemű volt, Dunát lehetett volna rekeszteni, de a várt nagy akciós árak nem ezekben voltak szerintem. Hintaszék is csak 2 db volt, de nagyon drágán.

Viszont amit sikerült venni:
- Kókuszmatrac 5800 ! Krém színű, macis a tesóm vette nekünk meg, így Rod csak hümmögött
- Szivacsmatrac 2600 Krém színű bárányos apuéknál lévő ágyba, nyaranként úgyis otthon leszünk
- Pelusozófeltét 2600 Krém-sárga nyuszis-macis-babás vastag fajta, egy volt belőle szerencsére szín is passzolt
- Kókuszpólya 2800 Krém színű maci mintás látogatósereg abban tapizhatja csak meg
- Újszülött Libero pelenka 28 db-os 950 Ft-ért, kórházba bevinni jó lesz
- Eredeti cseh nagy méretű tetra pelenka 10 db-os 2500 Ft-ért (a kínai gyártmány 1750-ért volt, vagy negyed órát kínlódtam hogy megvegyük-e vagy sem a drágábbat)
- s a lényeg :D Komplett kezdő szopikészlet 21900 Ft akciósan, és el tudjuk számolni eü kártyára :D tartalma: 1 db kézi mellszívó, 2 db 125-ös és 2 db 260-as cumisüveg, 2 db 1-es és 2 db 2-es etetőcumi, 2 db cumit sterilen tartó utazóizébigyó, 1 db 0-6 hós fogszabályozós cumi, 40 db eldobható és 2 db mosható melltartóbetét, 1 db mikrós sterilizátor, alkatrész kütyük.
- meg a tesóm még vett etetőrendszert a fentihez 5db pohár, 5db fedél, 1db 2-es etetőcumi, 1 db adapter a mellszívóhoz

Így visszanézve Emmának szinte minden ágybavaló holmija krém-sárga-fehér árnyalat és macis-nyuszis pffffffffffff de neken nagyon tetszik :oops:

Ja anyóst ideette a fene, mire hazaértünk, mert a sógor elmondta neki, hogy hova mentünk. :? Gondolom kiváncsi volt, mit veszünk. Mindent végignézett aztán megjegyezte, hogy pénzkidobás, mert a gyereknek nincs erre a sok vacakra szüksége amit már összevásároltunk eddig, csak szeretetre, meg Jézus hitére. Persze azt is hozzátette, reméli sógornak vagy valamelyik másik unokatesónak gyorsan lesz gyereke, hogy oda tudjunk mindent ajándékozni, másnak ne kelljen semmit megvenni. (Nyaljon sót, az én babám úgyis mindent megkap amit meg tudok neki adni, és nehogy azt higgye, hogy mi százezreket csak úgy kidobunk az ablakon "ajándékozás" címszó alatt, mert bizony nem a középkorban élünk, hogy a földön egy pokrócba csavarva aludjon. A gazdagabbék meg ingyen dőzsölhessenek. Gyorsan el is húzta a csíkot :D )
Vendég

Anuk: sajnálom, hogy a pihiszék nincs képben a megvásároltak között. Ellenben amit vettetek az elmondottak alapján tényleg jó árakon van.
Ellenben anyóst a mentő nem vitte valami túl messzire. :x

Felmosógépem elromlott :( :evil:

Ellenben a dolgozószobát meg a konyhát felmosták a lányok, a nagy felmosta a saját szobáját, a középső várja, hogy a húga meg az apja ébredjenek (a két kicsinek még közös a szobája, majd borul ez az állapot kb. 1 év múlva), s akkor ő is mossa a sajátját.

És vettem másik élesztőt. A bosszú forralódik a tegnapiért :twisted:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Anuk, én is sajnálom, hogy nem kaptál pihenőszéket, de amiket vettél, azt jól tetted, hogy megvetted. :) Anyósnak meg majd alkalomadtán nyugodtan odamondhatod, hogy nem adod senkinek a cuccokat, mert kell Emma tesójának. :):) Hadd egye a fene azt a szerencsétlen beteg jóravaló asszonyt! :D:D

Tökmag
, sorry, de még csak most fogok privit írni, mert elég vacak délutánom volt...

Süni, Noémi, Amadea, én is úgy vagyok, mint Anuk. Nagyon nem bánom már, hogy a "felújítás" rám eső részét megcsináltam, mert nagyon- nagyon hamar elfáradok. Úgyhogy le a kalappal előttetek, én már biztosan nem tudnék csinálni semmit. Az elmúlt 3 napban úgy zuhantam be az ágyba, mint akit agyonvertek. Úgy aludtam, hogy nem is éreztem Benitot mocorogni... persze Miki meg jól elvolt vele, mert ő meg érezte, hogy rugdos, így ketten játszottak... de ennyire fáradt régen voltam már.

Kissmanó, milyen az a "felmosógép"? Nem is hallottam még ilyenről...
:oops: :oops:

Heni

Kép
szheni

http://i-robot.hu/?scooba

itt megsasolhatod.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Heni, Benito szobája egyszerűen csodálatos! :) Nagyon nagyon ügyes vagy!!!! És hogy még kész sincs? Már jelzőket sem fogok találni a szépségére, ha a befejezés után teszel fel képet :)

Amadea sajnálom hogy műteni kell Anyukádat :( De remélem a műtét megoldja a problémát, és utána nem lesz gondja vele!

Anuk, ügyesek voltatok a vásárlásban :)

Sok erőt és kitartást mindenkinek, aki most kezdi a felújítást! Ha esetleg elfogyna az erőtök, gondoljatok arra, hogy milyen szép lesz a végére :)

Megyek lefekszem, ma valahogy egész nap nagyon nyomott vagyok... lehet tavaszi fáradtság?:)
Jó éjt!
Magdi

Ui.: a topiktaliról küldtem képet mindenkinek, aki itt volt, úgy beszéltük meg, hogy ha mindenki rábólint, akkor felteszem, de még ketten nem jeleztek vissza. Szóval lesz ám hamarosan kép feltéve :)
magdii

Dehogynem, Magdi! :) Alig várom a képeket... biztosan nagyon ügyes a férjed, és nagyon szépek lesztek a képeken! :) Tavaszi fáradtság+ a 28. hét... :) Sztem ez a kettő együtt lehet a kimerültséged oka. Én is így vagyok vele...

Kissmanó.... csak ámulok és bámulok. Neked ilyened van? Ez nagyon jó lehet... érzékeli a port vagy a piszkos padlót és arrafelé takarít? Wouw! Az is lehet, hogy csak túl konzervatívan gondolkodtam eddig a felmosást illetően, de ez eddig nekem eszembe sem jutott, hogy lehetnek ilyen ketyerék is... Pedig milyen praktikus lehet!

Heni

Kép
szheni

Anuk: tök jól bevásároltál- sokkal jobban állsz, mint én. :)
Anyósod pedig csak nem úgy értette, hogy ingyen adjatok oda mindent a rokon gyerekeknek, mikor látja, hogy nem vet fel benneteket a pénz... Ugye megmondtad neki, hogy inkább segíteni szokás ilyenkor a pároknak, nem kihúzni alóluk a babakelengyét?

Kismanó: én is azt akartam épp kérdezni, hogy milyen az a felmosógép- de Heni megelőzött. :)
Hű, most néztem meg a linket amit feltettél- nagyon ufós! :D
És hatékony? Olyan, mint régen a Holdautó, ami ha nekiment valaminek, irányt változtatott...? Neked biztos nagyon praktikus, mert nem veszi el az időt a gyerkőcöktől! Van még rajta garancia, meg tudják javítani?

Kép
tökmag79

Szisztok Lányok!

Kezdődik a felújítás!!!
Én most nagyon jó erőben érzem magam, bár az is igaz, hogy esténként újra korábban fekszem (tegnap is kb. 1/2 10 körül aludtam el), de lehet, hogy ez tényleg csak a tavaszi fáradság.
Egyébként nekem szerencsém van, mert most generál kivitelező csinálja az egészet, szóval nekem a végső takarításon kívül nem sok dolgom lesz.
Az is tervezetem, hogy amíg ők dolgoznak, én elkezdem a konyha nagytakarítását - zsírtalanítását, illetve tanulok. - meglátjuk! :)

A tegnapi napunk egészen jól sikerült. Voltunk anyósomnál ebédelni, utána pedig bementünk az ikres barátnőmhöz a kórházba! Hát lányok ez a vizesedés nagyon durva tud lenni! Szombathoz képest is szemmel láthatóan romlott az állapota. Alig bír...létezni. Szegénykém mesélte, hogy úgy fáj neki a lába és mindene, hogy előző este nem tudott belépni a zuhanyzóba, mert az kb. 20 cm magasan van.
Ellenben úgy néz ki, hogy holnap de legkésőbb csütörtökön kiveszik a babákat! :) Már alig várom, hogy mehessünk!

Délután találkoztunk a barátainkkal 7 hónapos a kislányuk. Nem tudom miért de most valahogy annyira nem érdekeltek! Szerintem csak azért mert nekem ők nem olyan jó barátaim. Mert pl. az ikres barátnőm és a másik barátnőm babáit én is úgy várom - de valahogy ők most nem hoztak lázba...veletek volt ilyen? Olyan megmagyarázhatatlan...

Tökmag, nagyon köszönöm, de ez a pakolás nem volt túl nagy meló. Igazából csak kihoztunk pár apróságot a hálóból - azt is főleg Viktor!

Ma többször jövök, mert itthon leszek!
Írtam, hogy van a barátnőmnek egy kókuszmatraca - feljebb! Akit érdekel, írjon privibe!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:22-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, igen, már olyan régóta meg akartam kérdezni Bentától, hogy mi van a húgoddal Benta? :) Hogy viseli a várandósságot? Minden oké vele? Tudja már, ki lakik a pocijában?

Heni

Kép
szheni

Bakker, írtam egy regényt, erre ledobott :twisted:

Kép
benta

Sziasztok!

Heni: nagyon boldog névnapot!

Na,most csak ennyire futotta tőlem, majd jövök, amint lesz egy pár perc főnökmentes időm.

Szép napot!
Vendég

Köszönöm Puszedli! :):):):)

Heni

Kép
szheni

Heni, nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép
benta

Puszedli, megelőztél :lol: !

Heni,
tesóm nagyon jól van, szeremcsére, 19 hetes ééééééés kislánya lesz! Szerencsére vissza tudott venni az eddigi tempójából /maratonokat futott, Himaláját mászott/, rendes kismama. A Kaális dokiját azóta is emlegeti, hogy olyan kedves és rendes orvossal még nem találkozott sose.

Amadea,
anyukádnak jobbulást! Balatonnal mi is most futjuk a köröket, a jók között sok a foglalt. Ugyanakkor a szállodákban meg hihetetlen pangás van, tapasztaltuk. Mondjuk nekünk csak jó volt, hogy nem voltak sokat, de furcsa volt az eddigi teltházak után a félüzem. Remélem lánykád már arrébb mászott!

Süni,
irigyellek a felújításért, biztos nagyon szépek lesztek! Nálunk nem lesz babaszoba, Beni egyből egy focis-űrhajós nagyfiús szobába fog cseppenni.

Manó,
ez a robot tök jó, eddig csak porszívóban láttam ilyet! Az autóvarsenyzős vénádon dobtam egy hátast, nem semmi csaj vagy! A te férjed is olyan lehet, mint az enyém. A házimunkában nem ér rá segíteni, de megvesz bármit/bárkit, hogy neked könnyebb legyen. igaz?

Tökmag,
hogy bírod a diétát? A fiúk humán-reál beállítottsága nagyon érdekes, mert apai ágról mindenki reálos /fizikusok, informatikusok/, anyai ágról mindenki humán. Mi lesz belőlük? Krisz egyelőre mndenevő, Máté inkább természettudományos. A mi felelősségünk, hogy mndent megmutassunk nekik, hogy tudjanak válogatni, mindent kipróbálhassanak.

Tegnap este nagyon fájt a hasam, hányingerem volt, stb. Már majdnem megijedtem, hogy mi ez, mire eszembe jutott, hogy valószínű a fiúk kórsága. De nem lett semmi, szerencsére, lehet, nem kellett volna megenni egy fél rúd káposztás rétest? Meg azt a pár szeletke málnás-túrósat? :wink:

De arra jó volt az ijedtség, hogy elhatároztam, a héten megveszem a hiányzó dolgokat, magamnak is, a babának is. Ma megyek is és kifosztom a DM-et.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Szép hetet mindenkinek!

Én is csatlakozok az előttem lévőkhöz, és boldog névnapot kívánok, Heni! A Benito szobáját megmutattam a páromnak, el volt ámulva, meg persze én is, nagyon egyedi - bár az eddigiekből is sejthettük, kreatív pedagógus lehetsz! :wink:

Néha én is furin érzem magam, hogy mindenki megy dolgozni a családban, én meg letudom a heti 12 órámat és itthon készülgetek...mégis, olyan jólesik, mikor lemondanak 1-1 órámat - pedig nem tartom magam lustának, inkább csak a regenerálódás miatt. Persze anyósom így is kicsit ferde szemmel hallgatja terveimet, hogy 8 hónapot itthon maradok a babával, mert hát a hitel, meg minden olyan drága, nem lenne elég fél nap itthon és fél nap dolgozni?...hát, nekem a kisfiam lesz a drága, inkább élünk pirítóson meg puliszkán, de a kicsikémnek kijár ennyi. Végülis nem ugat bele az anyós, de valahogy mindig érezteti 1-1 megjegyzéssel, hogy ez luxus ám :?

Most jövök a dokitól - villámvizsgálat volt: vérnyomi, méhszáj, szívhang, fekvés - 5 perc. Itt csak minden második hónapban néznek meg alaposabban. A baba "szemrevételezés" alapján korának megfelelő méretű - ez annyit jelentett, hogy ránézett a hasamra :roll: Na de biztos van tapasztalata, most minek parázzak. Viszont közöltem, hogy szeretnék egy terheléses cukorvizsgálatot, mert az Mo-n kötelező - ő mondta, nem szükséges, mert se én nem vagyok dagi, se a baba, de ha megnyugtat, legyen -- persze hogy megnyugtat, jövő hónapban megyek cukros vizet inni, bár pont Húsvét utáni kedden :shock: szóval semmi zabi :(
Ja, a +8 kilómat megdicsérte! Mondta, 12-15-ig elmehetek, hátha utána megmarad egy kis tartalék is, kelleni fog :) Hát valóban nem szeretnék visszamenni 43-ra, mert az elég gáz volt, még a végén nehogy ne legyen elég zsíros a tejcsi :D

Itt Lux-ban az a szokás, hogy ajándéklistát készítenek a szülők, leadják egy bababoltban, és mindenki onnan válasszon ajándékot - hmmmm, mi nem akartunk, nekem ez olyan, mintha elvárnánk, de annyira nyaggatnak, hát legyen. A nagy dolgokat úgyis megvettük, ahol akciós volt, ezek az ajándékos üzletek viszont baromi drágák! Ha ragaszkodik mindenki, vegyen akkor márkás drága ágyneműt meg ilyeneket, tőlünk úgysem kap a gyerek :D

Azért nem semmi, milyen korán keltek, Noémi, Heni - még jó, hogy hamar ágynak dőltök. Reméljük szép lesz az új kéró :wink:

Egy utolsó kérdés, aztán eldugulok: légzésfigyelőből mindenki az Angelcare-t veszi? (AC300), vagy vannak egyéb márkák is? ill. ugyanez a mellszívóról: az Aventet emlegettétek, azt láttam is itt, de mintha vki mást is írt volna, nem találom...

Legyetek jók!
preta

Benta, Neked is köszönöm a köszöntést. :)
Nagyon jó lehet Neked, hogy ilyen rendes és okos fiaid vannak. :) Tök mindegy, hogy humán vagy reál beállítottságúak lesznek, a lényeg, hogy meg fogják állni a helyüket az életben. Én is ilyen fiúkat szeretnék. :wink:
Örülök, hogy ma már jobban vagy. Én még nem kezdtem el megvenni azokat a dolgokat, amik a kórházba kellenek majd a babónak és nekem... talán jövő héten, vagy az után. Meglátom, én mennyire leszek megijedve. :lol: :lol: Jó vásárlást!

Heni

Kép
szheni

Preta,
8 hónap a babával...Nem értem ezeket a rendszereket. Mellszívóból nekem Medela elektromos van, nagyon jó. De az elsőnél semmi se volt, sose fejtem. Most sem áll szándékomban. Középsőmnél azért volt, mert 5 hetes korában beteg lettem, kórház, és nem szophatott a gyógyszerek miatt. Akkor vettük a mellszívót, és csak akkor tudtam fejni. De se előtte, se utána nem használtam.

És akkor fogadtam meg, hogy dacolva minden divattal, a következő gyerek ismerni fogja a a cumisüveget a kezdetektől, mert Máté nem ismerte, így napokig éhezett, mire rájött, mit kell vele kezdeni :roll: Ezt nem tanácsként írtam, csak én így fogom csinálni.

Kép
benta

Sziasztok!

Mormota, nagyon édes Mara. Jól látszik a neme, és az arcocskája is.

Preta, drukkolok,hogy el tudjatok költözni anyós pajtástól minnél hamarabb. Én egy percig se bírnám.

Niki, pocakod szép, olyan kis formás.

Tali: kicsit irigykedem, látom mindenki jól érezte magát. Kíváncsian várom a képeket.

Noémi, látom sikerült a szőnyegvásárlás, azért segítenek a fiúk, főleg egy csini kismaminak.

Anuk, most aztán imádkozhat anyósod.....
Azért látom sikerült a börze, nálunk most vasárnap lesz,mi is menni akarunk.Jól olvasom,hogy anyósod mégsincs kórházban? Akkor csak felfújta a dolgot, vagy tényleg beteg?

Amadea, jobbulást anyukádnak.
Apartman: kutyát igen, gyereket nem?? Hát gondolom a tulajnak nincs gyereke, csak kutyája. Érdekesek az emberek....Én sokkal inkább egy kisgyerekes család mellett nyaralnék, mint állatokkal.
Nekem még mindig keresztbe van pocok, de nem is bánom. Kicsit félek attól,hogy még olyan sokáig nyomjon-rúgjon mindent, oldalt meg tök jó érezni.

Benta, gratulálok a nagy fiadnak, nagyon ügyes. És drukkolok a területihez.Látom már gyógyulnak a fiúk, ugye te nem kaptad el?

Heni, csodaszép lett Benito szobája, nagyon ügyes vagy. A kiságy is nagyon tetszik.
És én is boldog névnapot kívánok!

Nekem ez a hétvége is olyan hamar eltelt. Szombaton délelőtt apával csavarogtunk, délután anyukámékkal vásároltunk.Vasárnap a párom a szülei szőllőjében dolgozott,én meg meglátogattam anyukámat. Kitakarítottam belülről a kocsit (igaz 3*-i nekifutásra, mert hamar elfáradtam a sok hajlongásba). Este még itthon is ügyködtem. Szerintem jó hatással van rám a napsütés, bár esténkén hamar kidőlök én is. Tegnap még a barátnőmék is felugrottak. Vettek egy sport babakocsit a kisfiuknak, így felajánlották a másik kocsijukat. Így most nagy dilemmába vagyok. Graco Quattro Tour deLux van nekik, nagyon szuper, de még legalább 2 babánál akarják ők is használni. Így nem tudom elfogadhatom-e, nem szeretnék kárt tenni benne. Másrészt meg spórolnánk kb 70ezret. Ez sem mindegy. Nektek mi a véleményetek?
Most megyek, már így is sok lettem, de megyünk megsétáltatjuk az új babakocsit. :lol:

Zsu

Kép
bvigh

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, biztosan igazad van a barátokkal kapcsolatosan.
Az ikres barátnőm szerdán tölti be a 36. hetet - illetve reméljük nem tölti, mert holnap császár. Most beszéltem vele: csütörtökön feküdt be a kórházba, tegnapig +5 kg víz rakódott rá. Ez már tényleg nem normális. Most már nagyon reméljük, hogy nem halogatják neki tovább!

Boldog névnapot kívánok én is! :)

Petra, nekem tetszik ez az ajándékozós ötlet! Itthon sajnos ennek nincs hagyománya, pedig én úgy tartanék babaköszöntő bulit! (nem tudom néztétek e a Jóbarátokat, abban volt Rachelnek - nekem az nagyon tetszett)
Légzésfigyelőből az Angelcare vagy a Babycontroll van itthon én úgy tudom, illetve van egy új fajta, amit a babára raksz - mint egy csipogót. A babykontrollt a Heim Pál Gyerekkórházasok fejlesztették ki. Az angelcare nekem azért tetszik, mert az bébiőrrel együtt van.
Mellszívóból Avent vagy medela az a két márka, amiről beszéltünk.

Benta, ezt a cumisüveget én is így terveztem: A Suttogóban olvastam, hogy a baba, kb. 3 hetes koráig tudja megszokni. Ezért én is azt terveztem, hogy naponta 1x lefejt tejet kap majd üvegből - és lehetőség szerint apukájától, hogy nekik is legyen egy kis kettesben töltött idejük.
Erre a védőnő azt mondta, hogy ez nem biztos, hogy jó, mert a cumisüvegből olyan könnyű szívni a mellhez képest, hogy utána nem biztos, hogy el fogja fogadni. Mit gondolsz?

Zsu, ha neked bejön ez a babakocsi, szerintem fogadd el! Végül is 1 év múlva, Te is fogsz tudni sportkocsira váltani, addig meg úgysem tud a bébi kárt tenni a kocsiban.

Nálunk már szinte az egész loggiát szétverték, gyorsan haladnak - de az ablakosok nem ma jönnek, úgyhogy nem úgy tűnik, hogy időt spórolunk! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni, igaz, hogy mindennek a titka a jó bölcsöde, szerintem mégsem az a megoldás, hogy otthon 3 évig.
Egyébként szerintem ezt hamarosan el is fogják törölni, illetve nem adják rá még azt a kevéske összeget sem. Egész egyszerűen az államkassza ezt nem bírja.
Én nem tartom rossznak a külföldi rendszereket, csak tényleg lényeges lenne:
1.) hogy legyenek jó bölcsödék (jó felszereltséggel, étellel, kedves - odaadó gondozókkal)
2.) a nőknek az első időben ne 8 órában kelljen dolgozni

Lehet, hogy ezzel sokaknál kicsapom a biztosítékot, én mégis azt mondom, szerintem a gyereknek jót tesz a közösség! Én 1 éves koromtól bölcsibe jártam, és egészséges érzelemmel teli ember lett belőlem!
Hozzáteszem az első bölcsöde nekem sem jött be, a második viszont igen.

Amit írt nagymamádról - borzasztó! Nem is tudom, hogy viselkedhet így egy anya a saját gyerekeivel!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok, köszi a hasznos infókat - gyorsan rá is kerestem a weboldalukra, csak még árat nem találtam, viszont sok hasznos infót a szoptatásról, kezdőknek :oops:
Ilyen csiptetős légzésfigyelőt most látok először, bár nem tudom, ez a drót nélküli technológia...kicsit bizalmatlan vagyok, nem káros-e - végülis valamiféle rádióhullámok viszik az infót, nemde? Bár lehet, ez az Angelcare-nél is így van, de legalább nincs annyira közel a baba testéhez, nem? Meg különben is, ha hasrafordul?
Benta, jó hogy írtad a tapasztalataidat, azt hiszem, nem történik seemmi, ha csak egy hetes korától lesz megvéve a mellszívó, ne igyunk előre a maci bőrére...
Na böngészek tovább :)
preta

Heni, ez a nagyis sztori...azért remélem a Te anyósod nem ilyen, inkább csak jobb félni, mint megijedni alapon mondtad róla...

Zsu, nem terveztek következő babát? Csak nehogy a másodiknál ütközzön és vissza kelljen adni...amúhy meg tényleg nagy segítség.
preta

Petra melyik weboldalt nézted?
Tudok best price-os oldalakat mondani az Angelcare-re és a medelára is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Én csak azt mondom, amit a suliban és az óvodánkban látok. Nagyon sok olyan gyerek van, akinek a szülei nagyon korán visszakényszerülnek dolgozni. Nem mondom, hogy nem jó a bölcsőde, de én nem hiszem, hogy elvinném a gyereket, ha otthon is lehet vele lenni. Persze más dolog, ha az állam tényleg kényszerít rá, mint ahogyan 2 év után vszínű vissza kell majd mennünk dolgozni, de ha arra a sok hányatott sorsú gyerekre nézek, akikre már nincs sem türelmük, sem idejük a szülőknek, mert hulla fáradtak a 3 műszak után... hát nem tudom, melyik éri meg jobban. Nem magamról beszélek, mert nyilván én tudom, hogy egy gyerek viselkedését 3 éves koráig lehet kialakítani... amit addig nem nevelsz belé, később nagyon nehezen megy majd. Sőt, én még csak 3 műszakban sem dolgozom...Az is fontos, milyen példát lát otthon. Hidd el, Noémi, én láttam olyan gyereket a szemem előtt tönkremenni, akivel nem foglalkozott a kutya sem, mert mindkét szülő a megélhetésért küszködött... Ott, ahol Petra él, vagy akár Banka is, biztos, hogy megvan a feltétele annak, hogy az anyuka nyugodt szívvel rábízza a babáját egy babysitterre, egy képzett óvónőre vagy dadusra, de itthon... lehet, hogy én látom nagyon sötéten a helyzetet, de túl sok gyerek van az ismerőseim között, aki a családi körülmények miatt problémás, de egyébként nagyon is értékes. Benta, gondolom, azért Te is láttál már egyetsmást...
Igazad van abban, hogy a gyereknek kell a társaság... hát, mindegy, majd meglátjuk. Én viszont azt mondom, ameddig lehet, szeretnék itthon maradni vele és nem a saját önzőségem miatt, hanem az ő érdekében. Pláne ilyen helyzetben?? A város óvodáinak nagy részében már a nagycsoportosok 7-8 évesek, mert a kisebbséghez tartoznak, van olyan, aki még 7 évesen a wc-t sem tudja használni... ezeket a gyerekeket sajnos integrálni kell az óvónőknek, azaz "beolvasztani" a többiek közé. Két óvónő van együtt 28-30 gyerekkel, akinek a fele a kisebbség... ők is elfáradnak, nem figyelnek rendesen a gyerekekre... szóval nem tudom, mi lesz még itt. (És persze minden tiszteletem az övék és még mindig a fejlesztőpedagógusoké. De nem véletlen, hogy nekik is ennyi dolguk van.) Ettől függetlenül, hogy ezt így látom, nem gondolom, hogy ha Beni 3 éves korában megy majd óvodába, nem lesz iskolaérett 6 éves korára. És persze ettől függetlenül le fogom vinni őt az óvodába talán már másfél éves korától, hogy "szokja" a környezetet és a gyerekeket.
Remélem, nem bántottalak meg azzal, hogy az én véleményem nem "egyezik" meg a Tiéddel, mindezek mellett meg teljesen egyetértek Veled abban, hogy nagyon jó a külföldi példa. De ott megvannak a feltételei annak, hogy az anyuka visszamenjen dolgozni akár 6héttel a baba születése után.

Heni

Kép
szheni

Noémi, milyen volt, amikor Áron a gátadat nyomta? Én úgy érzem, mintha a szeméremcsontom szét akarna pattanni...dehát a gát nyilván hátrébb van... :oops:

Heni

Kép
szheni

Heni, én tökéletesen megértem a Te álláspontodat is!

Nekem valószínűleg sokkal egyszerűbb dolgom lesz: mi a II. kerületben lakunk - mondhatjuk úgy is a Rózsadomb részén.
Igazából itt van a mi panelünk, meg még egy ilyen sorházas típus, ezen kívül csak méreg drága lakások vannak erre felé, szóval én emiatt tényleg nem látom ilyen borúsan a helyzetet. Hál istennek semmi kisebbség - sőt néha az a parám, hogy Áron fog kilógni a sorból, mert mi bérből élünk - sok helybélihez képest jóval alacsonyabb szinten.
Szóval én ezért sem látom borúsan a helyzetet, és valószínűleg ebből adódik, hogy másképp gondolkodunk erről! Valószínűleg hasonló helyzetben én is azt tenném amit Te.

Most az jut eszembe, hogy régen a Keleti pályaudvarnál laktunk anyuval. Az meg a másik fele. Elintézték nekem, hogy az I. kerületbe járjak iskolába.
Emlékszem, egyszer megnéztük a helyi sulit, és mondtam anyunak hogy én nem akarok oda járni - persze csak kisebbség volt 90%-ban.
Szóval gondolom, hogy ha megnézel egy ilyen ovit/bölcsit nem akarod Benitot oda beadni - így tökéletesen megértelek.

Mikor a gátamat nyomta? Hát...mikor valaki jól punin rúg. Végül is a hüvelyem feletti részt éreztem, csak beljebb. Nehéz érzés volt - esténként még mindig szokta a lelkem! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát ez nem olyan érzés... inkább olyan, mintha a csontok rendeződnének... viszont a köldököm környéke elég viccesen néz ki! :):)

Heni

Kép
szheni

Az már nekem is.
A teteje kifelé dudorodik, az alja még bent van, és tök barna..

Nekem elég széles a csípőm, lehet ezért nem érzem még a csontok mozgását. Bár tuti mozognak, mert az első farmerom pont csípőben szorít, nem pocakban!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nekem még nem látszik a köldökömből semmi. :) Csak ahogy Beni kinyomja, ha épp ott "focizik". Közben kimentem a kertbe a kutyikhoz. Jajj, milyen aranyosak... alig hagyták, hogy összeszedjem a szétcincált dolgaikat. Folyton azt akarták, hogy őket simogassam meg, és hihetetlen, milyen féltékenyek egymásra. Közben Miki is megjött. :) Megyünk is ebédelni, mert éhen halok. Bolognait csináltam.

Heni

Kép
szheni

Tökmag igen, jól állunk ami a babakelengyét illeti. Alig van pár dolog ami kell még. Igazat megvallva örülök neki, mostanában nagyon gyorsan elfáradok. Bár még mindig fogalmam sincs, hogy miben hozzuk haza Emmát. Majd összekészítek többféle szerelést.
De sajnos anyós úgy gondolta, hogy ha valakinek jön a következő gyerek, akkor mi ingyen és dalolva mindent adjunk oda ajándékba. Össze se mertem számolni mennyit költöttünk már így is el, hogy szinte mindent használtan vettünk. Talán a kiságy, matrac, és a szopikészlet új. Egyébként amilyen hörcsög irigy vagyok inkább mindent leadok a bababizományiba, minthogy ingyen bármit is odaadjak. :D

Heni boldog névnapot! :) Vigyázz magadra. Nem olyan, mintha fel akarna jönni a savad, de valahol útközben megáll? Olyan furcsa az egész, de nem kapar, csak kellemetlen. Mert akkor egy húron pendülünk.

Preta nem semmi. Úgy látszik itthon valahogy szigorúbban veszik a kismamaságot. Bár mi szerintem rettegtünk a cukorterheléstől úgyhogy le a kalappal. :D Ja és anyósodat küld a fenébe. Én minden alkalommal megteszem, bár inkább keresztülnézek rajta. Persze, hogy Ő nem hízott, nem volt rosszul, nem volt probléma, nem volt fáradt, szülés előtti napon még dolgozott 8 órában, és 4 óra alatt megszült, tökéletes volt minden. (Mesében :D )
Ja mellszívó és társai: van avent, medela, tefal, pestonka. Másról hirtelen nem tudok. Az aventest nagyon dícsérik, a medelából is többféle van, na a húzkodós baromi hülyén néz ki és szerintem nehezebb is.

Bölcsi: sajnos én kénytelen leszek 2 évesen bölcsibe adni. :( Itt már 1 hónaposan be kell íratni, ha azt akarod, hogy 2 évesen bekerüljön. De hogy melyikbe adjam a 3 közül fogalmam sincs hol fogunk lakni.
Bár anyukám és apukám nyugdíjas, de írtam, hogy messze laknak és nyári szünetben lesz náluk Emma. Szeretném minél előbb odaszoktatni. Falu, kert, épített vidámpark, és szerzünk neki egy gyerekszerető kutyát is dögönyözni. :D (Retriver, vagy berni pásztor, mindkettő nagy és tűri a nyúzást is)
Anyósomra még egy tengerimalacot sem bíznék, bár szintén nyugdíjas. Állandóan kujtorog a barátnőivel, meg az aktuális szeretőjével. (Meg már írtam, hogy majdnem megdöglesztette a malackáimat mikor nyaraltunk, az elveszett hörcsögökről nem is beszélve. Az égő gázon felejtett bablevesről meg már szinte megfeledkeztem, szóval majdnem robbant a lakás, még jó, hogy korábban hazajöttem aznap, mert már ki volt lyukadva a lábos alja is, és tök fekete füst volt mindenhol)
Nem, nincs kórházban, de minden nap telefonál, és fél órát mondogatja, hogy milyen beteg, meg mennyire rosszul van stb stb. Én meg, hogy akkor talán orvoshoz kéne menni, meg kivizsgáltatni magát, nem csak nyöszörögni :D
Vendég

Sziasztok!

Heni, én is csatlakoznék az előttem szólókhoz: Boldogságos névnapot kívánok!!!

Beszéltem a dokimmal: jó lett minden csütörtöki eredményem!! :D vérkép, terheléses cukor, hüvelyváladék, ellenanyag, vércsoport. Pici baci volt a vizeletben, de az sajnos máskor is... Mindegy, legközelebb ismét megnézik.

A mi tökösünk keresztbe fekszik. Eddig még nem éreztem a hólyagom közelében. De így is kirúgja a háza falát :D

Noémi, továbbra is kitartást a felújításhoz! Nálunk már fent van a gyerekszoba ajtaja (eddig ott boltív volt). Lehet, hogy ma elmegyünk és megvesszük a tapétát, bordürt, festéket.

Benta, örülök, hogy végül nem nyelted be a fiúktól a bacit.

Munkába való visszaállás: Tőlem már kérdezte a főnököm, hogy hogy tervezem. 1,5 évig tuti itthon, aztán majd meglátom, a kissrác mit igényel. Egész jó bölcsi van a közelünkben. De ha megtudom oldani a rövidebb munkaidőt, akkor Anyuék is be tudnak segíteni.

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

lányok ma kész vagyok. a derekam egész álló nap készül leszakadni. ezt nem szeretem.

Anuk: anyósnak ló.... a seggébe. Másik 3 gyerkőccel én is dalolászva csináltam mindent, előtte dolgoztam, no de most? pláne ma? áááá, hagyjuk.
milyen beszélgetnivalótok van naponta? tuti leráznám, hogy bocs épp kell pisilni, meg bocs, épp a kaja készül odasülni, én nem tereferélnék vele. beszéljen sógorral, hisz úgy is ő a kedvence.

Heni: remélem nem késő még ebben az órában sem boldog névnapot kívánni.

Preta: a lányok a mellszívós felsorolásból kihagyták a NUK-ot. Légzésfigyelőben nem vok otthon, a bban hiszek nekik amit írtak.

bakker, sosem jön el 17:15 perc, hogy ezt a kismajmot apa levakarja rólam, én meg nyugiban legyek.

Kép
kissmanó

Noémi, a márkaweboldalakat néztem, ott nem volt ár, ha ráérsz, küldd már át légyszi ar áras linkeket!

Heni, Noémi, ebből is látszik, milyen egyenlőtlenségek vannak még egy ilyen kis országban is, mint MO. Hát még az EU-ban. Nem csoda, hogy nem lehet általánosítani, pedig ezek a törvények meg pont mindenkire egyformán vonatkoznak, így persze sose lesz igazság...Egyébként itt akinek rendes állása van, az gond nélkül kérheti a félállást 12 hónapon át, kötelező megadni neki, sőt választhat, délelőtt vagy délután dolgozza le stb. Magánbölcsi is van bőven, sajnos ez nekünk túl drága (6-800 euró fél napra :shock: ), szóval marad a szomszéd néni feketén megfizetve, vele elég jóban vagyunk. Van egy kiút, hogy ne kelljen 6-8 hónap után itthagyni a bébit: a kistesó :D Párom már esténként kérdezgeti, mikor lehet a következőbe belefogni :lol: Na majd erre visszatérünk szülés után 3 hónappal :wink:

A köldököm nekem is barna, kicsit már ki is dudorodik, de olyan puha, hogy szerencsére nem látszik ruhában :oops: még... Viszont alatta megy egy vonalszerű függőleges...ez vajon már terhességi csík? :cry: Este vettem észre...
preta

Manó engem sem kell ám félteni :D Gyakran előfordul, hogy szinte megállás nélkül mondja a magáét, én meg félreteszem a kagylót, azt csinálom a dolgom tovább. Ha gyanúsan nem jön hang, akkor néha benyögök egy ahát azt kész :D Neki lesz magas a telószámla nem nekünk. :evil:

Hát nekem a köldököm még nem szándékozik kifordulni, csak nagyon feszül. Mondjuk széles csípőm van, így jól elfér a kis fruska. Ja és méreckedtem :shock: Egy hét alatt visszajött nemhogy a leadott másfél kiló, de még + fél kiló is. Azt hiszem vigyáznom kell, 84-ről "indultam" most 87 vagyok ebéd után, bár a kezdő súlyomhoz képest még mindig mínuszban vagyok. Megmondom azuramnak ne nyaggasson az evés miatt, mert felhizlal mint a szilveszteri malacot vágás előtt. :D Ennek örömére bevágok egy narancsot.
Vendég

Petra, én a medela mini electric mellszívót néztem ki, és ez magasan a Mária bababoltban a legolcsóbb. (17000 Ft, de pl. a Brendonban 20 000 Ft)

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3186

Nekem a barátnőim ezt tanácsolták, mint a top mellszívót - szerintem nekem is ez lesz!
Képzeljétek: kaptam a védőnőtől egy anyatej magazint. Főleg szoptatásról, anyatejadásról ír. Ott is azt írja, amit korábban Kismanó, hogy a szívással növelni lehet a tej mennyiségét. Szóval úgy döntöttem megveszem! :)

Süni, köszi viszont! :) Mi egészen jól állunk! Kiderült, hogy gyorsabban haladnak, mint a terv, ezért úgy tűnik pénteken már jöhet a festő! Nagyon örülök, mert a lakás ahogy kinéz, az egy rémálom - ráadásul tök jó lenne hétvégén lerakni a padlószőnyeget!

Kismanó, én most unatkozom - lökd át a kismajmot, elszórakoztatom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?