aida: csak egy jótanács. A baba most ott belül teljesen rád van hangolódva. Ha álmodsz akkor mozizik, ha jó a hangulatod neki is jó, ha rossz akkor meg stresszeled. Az összes stressz ami most ér bizony átmegy a babára. Ez van sajna. Nem véletlen, hogy stresszes munkahely miatt is kiírhatnak valakit veszélyeztetettnek.
Most hergelheted magad minden miatt, sajnálhatod magad, érezheted magad betegnek, olvasgathatsz horror sztorikat de ezzel csak rosszabb lesz. Nem most a terhesség alatt hanem később. Gondolom te sem szeretnél egy hasfájós vagy sírós babát csak azért mert sokat stresszeltél a terhesség alatt.
Én a helyedben a programozási könyvek helyett szépen elkezdenék ráhangolódni arra, hogy nemsokára a kezedben lesz egy gyönyörű és egészséges kisbaba akinek egy nyugodt, nem parázós (!!!!!!) nem túlféltő saját magában és az ösztöneiben megbízó anyukára van szüksége. Ennyi. Vannak nagyon aranyos terheskönyvek amik abszolut nem paráztatnak, vannak jógakönyvek amikkel otthon is gyakorolhatsz (persze csak a nem necces gyakorlatokat), megpróbálhatod megszervezni a jógárajárást (ld. párod elvisz, elmegy egy órára akárhová és érted megy) vagy akármi. A lényeg az, hogy nem minden rossz és borzalmas ami most veled történik, ha hüvelycuccot használsz az bizony kifelé is folyhat (soha nem használtál gynoflort? na az aztán tud folyni:) stb. stb.
Csak ennyi. A terhesség már csak ilyen. Ha valaki elhagyja magát annak jajj... és ez ugye ha már ott a baba csak roszabb lesz... ha már most agyonparázod magad akkor mi lesz ha ott szuszog a baba? Agyon fogod félteni... az meg maga a borzalom (mindkettőtöknek).
Bocsi, de ez már nagyon kikívánkozott...
(Én is paráztam Lillánál, az első 10 hetet végigvérezgettem, úgy mentem a 12 hetes UH-ra, hogy HÁTHA ott lakik még annyira necces volt az egész... de eldöntöttem, hogy én élvezni fogom/akarom a terhességet. Még keresztszemes hímezni is megtanultam
(persze az elkezdett takarót a mai napig se fejeztem be de megfogadtam, hogy a kistesó első szlinapjáig befejezem:)))))
(na jó, azért látom ám, hogy jobb a hangulatod és optimistább vagy, csak néha az az érzésem, hogy direkt keresel valamit ami miatt panaszkodhatsz. Bocsi. Nem azért írtam, hogy bántsalak, csak szeretném ha végre tényleg élveznéd a babavárást és nem éreznéd ekkora tehernek...)