Új privát üzeneted érkezett!

berni. tolgybol van az agy meg az asztal. az agy mellett levo fiokos meg IKea.

KépKép
KépKép
mush589

Hihi! Mindjárt megyek glükózt szlopálni a laborba. Na jó, csak 7-re, de úgy korog az éhgyomrom, hogy nem bírok aludni! :lol: Nekiálltam pakolászni, tenni-venni...mindjárt reggel :wink:
Nektek további nyugodalmas jó éjszakát!

Kép
zölddisznó

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 19:28-kor.
Vendég

Sziasztok!

Betti nagyon sajnálom sok eröt és kitartást kívánok nektek.Talán ha meg tudjátok oldani utazatok el egy csandes helyre a pároddal.A lényeg sokat beszélgesetek és ami még fontos és mindenki már leírta ne okold magad!!!

Csajok itt a Német c&a-ba nagyon le vannak értékelve a kismama cuccok talán Magyorországon is.El mesélem mit vettem:
-két kismama gatyát egy halász egy hosszú
-4db kismama felsöt
-5db bugyit ok ez nem kismama
-1db csöscskabát (mell tartó) és ezzért fízettem 38€ elötte voltam a h&m-be ott egy gatya ami bejött nekem na az volt 40€!!

Egy kérdés több gyermekesekhez akinek van testvér kocsija mit érdemes figyelembe venni egy testvérkocsinál?

na megyek fözni hétvégén átt akarjuk rendezni a lakást és így úgy kell föznöm hogy két napra elég legyen.Székely káposzta lesz meg túrós palacsinta tudom nem paszol de ezt kívánom :D :D :D :D A fiamnak meg külön kell valamit ki találni.Tegnap ki mondta 2* hogy mama!èn meg olyan boldog voltam hogy bögtem szegény meg csak nézet hogy most mi van és adott olyan nyálas baba puszit istenem úgy imádom.

na jó lelövöm mgagam bocs ha sok voltam......

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Betti!
El sem tudom mondani mennyire sajnálom, hogy ilyen szörnyűséget kell átélnetek!!! Ne hibáztasd magad, nem tehettél volna többet!!! Az élet tényleg rettenetesen kegyetlen tud lenni... És a döntésetek miatt se érezz lelkifurdalást! Rengeteg erőt és kitartást kívánok neked és a párodnak is!!! És kívánom, hogy később gyönyörű egészséges babáitok legyenek!!!

Kép
Kép
lbernuska

Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat.

Tudom, hogy meg fogom csinálni, tudom, hogy túl fogom élni, csak még most nem tudom hogyan, de majdcsak eltelnek a percek valahogy.

Gondolom a "szülés" nem lesz olyan, mint az igazi, nagyon picike még ez a kis emberke, már csak abban tudok reménykedni, hogy gyorsan lezajlik.
Megpróbálom a táppénzt kitolni egy két hónapra, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni, semmi kedvem emberek között lenni, a munkahelyemen mindenki tudta már, hogy lesz baba, válaszolni a kérdésekre nincs kedvem, sajnálkozásra meg nincs szükségem, hogy nap mint nap el kelljen mesélnem újra.
Ha vége ennek a történetnek majd bejelentkezem még, nem tudom ma délelőtt mit mond a dokim, de szeretném, ha még ma túl tudnánk jutni rajt. Én hétfőig nem várok, hogy számoljam az órákat, meg érezzem ahogyan mozog. Nagyon erős kis rúgásai vannak már.

Én nem is akarlak ezzel terhelni titeket, hiszen nem illik szörnyűségeket mondani a boldog babavárás alatt, nem erre van szükségetek, csak jó kiírni magambó.
Párom fantasztikus, hol én vagyok erősebb, hol ő...Tegnap mikor megtudta, hogy kislány nála tört el a mécses, én jobban bírtam.
Ő az aki jobban kitart amellett, hogy engedjük el, én nem tudnám egyedül megtenni, jó, hogy ő határozottabb.

Majd jelentkezem.

Betti
Kép
betti0412

Betti! Egyaltalan nem terhelsz minket! Azert vagyunk itt egymasnak, hogy el tudjunk mesleni jot, rosszat! Tenyleg gyere, BARMIKOR!!!! IRJ, IRJ! Mi meghallgatunk, es egyutt erzunk veled! Merem allitani, hogy itt mindeki sokat gondol Ratok! Es varjuk a hireket. Mi szeretnenk tudni, hogy hogy vagy, es barmiben segiteni, ha tudunk.
Es kivanom, hogy higyj benne a sors meg karpotol es lesz tobb egeszseges babad. Kitartas! Es a mai naphoz extra sok erot kivanok Neked. Nem lesz konnyu.
Mit mondott a genetikus?

KépKép
KépKép
mush589

Betti képtelenség felfogni, hogy ez megtörtént. Nem is tudom mit lehet ilyenkor tanácsolni, mondani. Csak azt tudom mondani, hogy legyél erős. A párod ott van melletted.

Kiborultam! Egyébként is nagyon nagyon rossz hangulatom van pár napja.

Kép
dcili81

Cili! Neked miert van rossz hangulatod?

KépKép
KépKép
mush589

Nem tudom, napok óta a sírás kerülget. Itt van a torkomban.

Nagyon sokat vagyok egyedül, a párom heti 7 napból 6-t dolgozik reggeltől estig, ha meg nem dolgozik hajtja a munkát. Egyfelől jó, mert kell a pénz, de már alig bírom az egyedüllétet.

Szinte már semmi nem köt le.

Kép
dcili81

cili.gyere ide tobbet. majd mi szoval tartunk! fel a fejjel!
miket szeretsz csinalni? baratnok?

hemej. gratulalunk a ket mamahoz!!!
babkocsi ugyben en nem tudok segiteni!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Betti:
Persze, hogy meghallgatunk és nem terhelsz egyáltalán. Nyugodtan irj ki magadból mindent ami bánt.Legalább ennyiben lehessünk a segitségedre...Sok erőt kivánok nektek!És gyere bármikor tudsz, ha ugy érzed...

Mush:
nekem nagyon tetszenek a kis ruhácskák.Hogy volt olyan olcsó? Hasonlókat néztem az e-bay-en és közel 5 font volt+ postaköltség :shock: :roll:

Hemej:
Gratula a mama-hoz! Megzabálni valók ilyenkor! :wink: Nekem nem volt testvér babakocsim, hanem KiddyBoard-om volt.Azt nagyon élvezte Robi. Köztük egy év 9 hó a különbség.

Voltam ma laborban, lecsapoltak... :evil: Csak 3 szór szúrtak meg, amig valahogy 3 kémcső megtelt... Nem akar folyni a vér a vénámból... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

betti: Erőt és kitartást!

cili: Én is néha úgy érzem bedilizek egyedül, de azért lehet jókat csinálni. Barátokkal találkozni, itt fórumozni, olvasgatni, tanulni, filmeket nézni. :)

A magzatvizet honnan ismerem fel?? Az előbb vmi kifolyt belőlem, kimentem WC-re és ott is folyt.. Elég ijesztő. Ha elfolyik vagy szivárog a magzatvíz azért utána érzek görcsöket is, nem?? Honnan ismerem fel most tényleg?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szeretek főzni, sütni, de ebben a melegben nem kívánkozom ki a konyhába (szauna).

Olvasok, netezek, pihenek, festegetek, prbálom fejben összerakni a gyerekszobát, azért elvagyok, csak olyan rossz itthon egyedül.

A barátaim közül sokan dolgoznak. VAgy éppen messze laknak. Így marad az e-mailezés.

Kép
dcili81

Nem voltam mindig így csak most tört rám ez az érzés.

Kép
dcili81

Nem tudtok olyan helyet, ahol jó kismamafelsőket lehet venni?

Fehérvár és környéke.

Kép
dcili81

Aida: honnan folyt az a valami? Most komolyan!!!!!

Kép
dcili81

Hát a hüvelyemből. Ezért is lepődtem meg.
Bár hüvelytablettát használok a fertőzésemre, most jobban elgondolkoztam, esetleg az lehetett? Az szokott ilyen furcsaságokat csinálni. Vagy most mennem kéne orvoshoz? Vagy már túlparanoiás vagyok?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: tényleg honnét folyt? Milyen állaga volt? Én úgy tudom, hogy a magzatvíz enyhe görcs kíséretében folyik el. Megnyugtatásodra menj orvoshoz vagy hívd fel!
Cili: na úgy látszik mindenki maga alatt van. Én tegnap bőgtem is. Az előzményeket leírtam egypár oldallal ezelőtt. De most megnyugodtam és eldöntöttem a baba az első és nem húzom fel magam semmin. Te se idegeskedj. Találj ki valami új dolgot, hallgass zenét jó hangosan (nekem mindig bevállik ha magányos vagyok) és írogass ide sokat. Bármit ami nyomja a szíved-lelked.
Vendég

Akkor szerintem elképzelhető, hogy a tabletta volt az, egy időben nekem is kellett használnom és az valóban okoz ilyen dolgokat.

Egy kicsit lehet, hogy túl paranoiás vagy. Ne izgulj ennyit, mert az nem tesz jót se neked, csak a babócádnak.

Kép
dcili81

azt akartam írni, hogy sem a babócádnak
dcili81

Aida:
a magzatviz enyhén, de nagyon enyhén rózsaszines, mivel előbb a nyákdugó, ami elzárja a méhszájat távozik, vagy együtt a magzatvizzel, ami megszinezi egy kissé rózsaszinre.Neked valószinű a hűvelykup miatt van ez az érzésed..De ezt tudod ellenőrizni, ha beteszel egy betétet és pár órán belül megtelik, akkor irány a doki!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida iszol elég dolyadékot, mert a görcsöket ez is okotzhatja?

Kép
dcili81

Oké, ez nem volt rózsaszínes. Akkor ráfogom a tabira. Görcsöm sem volt, sőt most még keményedés sem. Egyszer csak puff jött, aztán puff megint. De most éreztem a baba mozgását. Akkor sztem jól van és aggodalomra nincs ok..
Amúgy sztem ez a baba már megszokta, hogy az anyukája ilyen. :) Najó ez nem vicces. Már pár napja olyan jól elvagyok itthon, ahhoz képest előtte mennyit most csak tényleg akkor aggódom amikor fura dolog történik. Mint pl. most. Mert már használom a tabit egy 5 napja, de most először tapasztaltam ilyet és először eszembe sem jutott, hogy az is lehet.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: szerintem is a hüvelytabletta. Amikor én Utrogestant használtam hasonló tüneteim voltak.
Cili: kismami felső! Annyira nem vagyok ismerős azon a környéken pedig voltam egypárszor. Nézd meg a C&A-ban, ott szoktak lenni és sokszor van leárazás akkor tuti jókat ki lehet fogni olcsón.
Vendég

dolyadék=folyadék

Kép
dcili81

Bocika1 köszi, mindenképpen meg fogom nézni.

Előbb a Quelle-s ruhákat néztem, én nem tudom de lehet, hogy bennem van a hiba, kinek van M-s mérete így félidősen?

Kép
dcili81

Nem tudom. Amennyit csak tudok iszok szerintem. Bár az lehet hogy nem elégséges.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A nagyokosok azt mondják napi 2 liter, nem tudom én ezt simán túllépem vagy úgy hogy másféllel is. Mi lehettem előző életemben....

Kép
dcili81

Megjöttem.

Aida! Milyen kúpot nyomsz?

Kép
zölddisznó

Klion D-100, orvos írta fel múlthéten, amikor a zöld cuccost találta ott ahol nem kellett volna. 10 napos adag és már csak 3 van. :) Remélem használ is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
Biztos a kúp lehetett, ez nálam is okozott ilyet, még régebben. NYugi, egyik barátnőm mindig azt idézte egy viccből: 'Nem kell beszarrrrrni! Nem kell beszarrrrrni!'. Na, ne izgulj, mi lesz, ha meglesz a baba, állandó gyerekorvosi ügyeletet kérsz? Mondjuk az lenne a tutti az első hetekben.
Akkor ha jól tapasztalom, Te most betegállományban vagy? (csak képletesen, tudom.)

Tényleg Ti már beszéltetek a leendő gyerekorvosotokkal?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

cili.
majd kerdezd Sarmont. o kozel lakik Fehervarhoz.
En 40-es rucikat veszek/hordok jelen pillanatban.

aida. ne parazz sokat! Relax! Tuti a huvely tabletta. Az neha olyan mintha a Niagara folyna ki az emebrbol.

zoldi. tulelted a cukros lotyis eloadast? mikor lesz eredmeny? egesz ejjel nem aludtal? akkor most biztosan durmolsz... :lol:

KépKép
KépKép
mush589

marti. gondolom ok is megvettek ott, ahol en, aztan dragabban adjak el. hogy en erre miert nem gondoltam???
mivel nem reagaltatok, igy tegnap visszavittem. sajnalom. de majd nyitva tartom a szemem, mert itt tenyleg lehet fillerekert rucikat kapni. es postan el tudom kuldeni. vinni mar nem. tele a borond. szerintem tul sulyt is kell majd fizetnem. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Betti :cry: :oops:

Remélem nem zavarlak de nagyon sajnálom ami történt én is igy jártam sajna most máricus 26-án. Nem akarlak elkeseríteni de nem egy leányállom :oops: sajna rendesen kell általában megszülni.
Leírom neked ha akarod elolvasod ha nem nem, megértelek és nem elszörnyültetni akarlak csak sajnos nem csak te vagy igy nagyon sokat igy járnak :oops: :cry: Hát elég nehéz de túl kell esni rajta és én már most újra próbálkozok és egy egészséges kisbabám lesz :lol: (remélem) :lol:
fiú volt:
Én 34 éves vagyok most, elmentem maszek genetikai vizsgálatra (vérvétel+uh) és ott derült ki a vérvételből, hogy nagy az esélye a downkórnak (1/32, azaz 3% esély), javasolták az azonnali méhlepényből való mintavételt, de mivel az egész méhlepényem a méhszájat fedte nem mertek kockáztatni, mert nagy volt igy az esély a vetélésre. Ezért meg kellett várni a 16. hetet a magzatvízvételhez, hát nem volt egy leányálom, de kibirtam (a Telki magánkórházba csinálták, nagyon rendesek voltak). És sajnos már kép nap múlva jött a telefon hogy beigazolodott a downkór, azt mondta a doki ez sajnos biztos.
Ezek után a klinikán a dokim elküldött a genetikára hogy akkor intézük a papírokat, hogy minél hamarabb túllegyek az egészen, de ott ezt a két napos gyorstext eredményt nem fogadták el, meg kellett várni a rendes leletet (két hét), pedig csak az volt a különbség a két lelet között, hogy a másodikon ott volt, hogy a 21 kromoszomából van eggyel több. Ekkor már majdnem 20. hetes voltam. Befeküdtem én is megkaptam a pálcikákat, folyadékot és tabletát (tudom én is, hogy ez nem volt egy leányálom) pedig a doki azt mondta, hogy olyan lesz mint egy erősebb nőgyógyászati vizsgálat (hát egyáltalán nem olyan volt). Na mindegy, szóval másnap reggel kaptam én is oxitocint de csak vérezgettem és nem jöttek a fájások, én mondogatam, hogy a méhlepény a méhszájat fedi és lehet hogy azért nem tudom megszülni (nem tudom miért vannak ott a dokik). Aztán este akartak mégegyszer ilyen feltöltés csinálni (amit én nem igazán szeretem volna mégegyszer átélni), de aztán az esti ügyelets dokinak igy elmondtam a méhlepény dolgot és erre utánanézett és azt mondta, hogy másnap császárral elveszik, de előtte azért lesz még egy uh, hogy milyen a méhlepényem. És végülis megcsászároztak, de előtte közölte a doki, vagy ki kell venni a méhemet, mert sajnos a legrosszabb a méhlepényem és lehet, hogy egybenött a méhhel, vagy elszakad két artéria (jó volt igy a műtőbe menni). Mikor felébredtem az volt az első kérdésem hogy meg van-e még a méhem, de szerencsére az megmaradt. Viszont az a két artéria elszakadt igy újra fel kellett nyitni és elkötni, hát majdnem ottmaradtam a műtőasztalon. Kaptam 5 zacskó vért és 3 plazmát. De én már túlvagyok rajta és lassan kezdhetünk az újabb babaprojektbe. Megbeszéltük a férjemmel hogy még egyet próbálkozunk, utána feladjuk.

Kép
Kép
minimano74

Bocsi Lányok hogy ilyeneket irtam de hátha segít szegény Bettin hogy én nagyon át tudom érezni amin most átmegy.

MÉGEGYSZER BOCSI Kép

Kép
Kép
minimano74

Betti:

Bár már biztos nem olvasod, de iszonyatos fájdalmat érzek a veled történtek miatt. Lehetne okolni az egészségügyet, hogy miért is nem szóltak előbb, de a végkifejlet tekintetében nem sokat javított volna. Te semmiképp nem lehetsz hibás. A döntés nagyon nehéz lehetett, de én sem tettem volna másképpen. Pihenjetek, szeressétek egymást, és néhány hónap múlva hajrázzatok egy kisbabára, az talán gyógyír lehet. És várjuk ennek a jóhírnek a bejelentését.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Ja és Betti én kb. 8 hétig voltam otthon a kórházival együtt (én kórházban másfél hétig voltam) én se akartam visszajönni dolgozni de egy idő után muszály sajnos. :cry:

Kép
Kép
minimano74

Minimano:

Őszinte részvétem a történtek miatt. Én nem értem a magyar egészségügyet, de ilyenkor legfőképpen az orvosokat. Nem lehet megérteni, hogy ilyenkor ez milyen lelki fájdalommal jár. Minél előbb könnyíteni kellene szegény kismamákon. Én egyébként nem hiszem, hogy az én dokim ezt hagyta volna. Legalábbis remélem.
Miért nem mentél a Telki-be a műtétre is?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Hagyjuk a horrort, elvégre boldog várandós kismamák vagyunk, nemde?

Zölddi: irigyellek, hogy túlvagy a lötyin.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Betti: :cry: sok-sok erőt és kitartást kívánok nektek az elkövetkező időszakhoz! Ezt túl kell élni :( Lesz még babátok és lesz majd egy kislány aki majd fentről vigyáz a kistesóira!
Vendég

Brigitta!

Hát a Telkit nem tudom megfizetni :cry: mert a magzatvizvizsgálatot a maszek genetikai klinika álta nekem, nem került semmibe, mivel ha rossz az eredmény a többit ők állják (és nekem nem kell fizetni).

Kép
Kép
minimano74

A dokim meg igazából nagyon jó orvos (megmentett engem is meg a méhemet :lol: ) és a lányomnál semmi gond nem volt. Mert szerencsére van már egy 10 éves nagylányom. :lol:

Kép
Kép
minimano74

Kép
Kép
Kép
f.marti

4.99+2,30 font :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

aida: csak egy jótanács. A baba most ott belül teljesen rád van hangolódva. Ha álmodsz akkor mozizik, ha jó a hangulatod neki is jó, ha rossz akkor meg stresszeled. Az összes stressz ami most ér bizony átmegy a babára. Ez van sajna. Nem véletlen, hogy stresszes munkahely miatt is kiírhatnak valakit veszélyeztetettnek.

Most hergelheted magad minden miatt, sajnálhatod magad, érezheted magad betegnek, olvasgathatsz horror sztorikat de ezzel csak rosszabb lesz. Nem most a terhesség alatt hanem később. Gondolom te sem szeretnél egy hasfájós vagy sírós babát csak azért mert sokat stresszeltél a terhesség alatt.

Én a helyedben a programozási könyvek helyett szépen elkezdenék ráhangolódni arra, hogy nemsokára a kezedben lesz egy gyönyörű és egészséges kisbaba akinek egy nyugodt, nem parázós (!!!!!!) nem túlféltő saját magában és az ösztöneiben megbízó anyukára van szüksége. Ennyi. Vannak nagyon aranyos terheskönyvek amik abszolut nem paráztatnak, vannak jógakönyvek amikkel otthon is gyakorolhatsz (persze csak a nem necces gyakorlatokat), megpróbálhatod megszervezni a jógárajárást (ld. párod elvisz, elmegy egy órára akárhová és érted megy) vagy akármi. A lényeg az, hogy nem minden rossz és borzalmas ami most veled történik, ha hüvelycuccot használsz az bizony kifelé is folyhat (soha nem használtál gynoflort? na az aztán tud folyni:) stb. stb.

Csak ennyi. A terhesség már csak ilyen. Ha valaki elhagyja magát annak jajj... és ez ugye ha már ott a baba csak roszabb lesz... ha már most agyonparázod magad akkor mi lesz ha ott szuszog a baba? Agyon fogod félteni... az meg maga a borzalom (mindkettőtöknek).

Bocsi, de ez már nagyon kikívánkozott...

(Én is paráztam Lillánál, az első 10 hetet végigvérezgettem, úgy mentem a 12 hetes UH-ra, hogy HÁTHA ott lakik még annyira necces volt az egész... de eldöntöttem, hogy én élvezni fogom/akarom a terhességet. Még keresztszemes hímezni is megtanultam :) (persze az elkezdett takarót a mai napig se fejeztem be de megfogadtam, hogy a kistesó első szlinapjáig befejezem:)))))

(na jó, azért látom ám, hogy jobb a hangulatod és optimistább vagy, csak néha az az érzésem, hogy direkt keresel valamit ami miatt panaszkodhatsz. Bocsi. Nem azért írtam, hogy bántsalak, csak szeretném ha végre tényleg élveznéd a babavárást és nem éreznéd ekkora tehernek...)
Vendég

Csajok, a lötyivel semmi baj nincs, abszolút nem vészes. Szerintem ez is túl van lihegve, Ha befogja az ember az orrát, mindent le lehet nyelni, mert nem érzel ízeket. De ehhez még azt sem kell, egy édes limonádé és kész.

Eredmény kedden.

Minimanó! Én elhiszem, hogy segít a gyászod feldolgozásában, ha kiírod magadból a fájó történteket. De biztos, hogy egy ilyen fórumon kell? Azt írod Bettinek, hogy nem akarod elkeseríteni...hát akkor ne tedd! Én biztos priviben szólítottam volna meg Őt, és nem így zúdítottam volna rá a történtek elmesélését. Ha érdekli a tapasztalatod, akkor úgyis megkér, hogy mesélj neki, de ez az én olvasatomban egy kicsit "erőszakos" megnyilvánulás. Persze, át lehet ugrani, de szerintem nem biztos, hogy jót tettél vele, hogy ide beírtad.

Kép
zölddisznó

Minimano.
En is nagyon sajnalom, ami veled tortent! Szornyu, hogy nemely orvosok mennyire hagyjak szenvedni a kismamakat. nem csak a testi, hanem a lelki fajdalom is. Orulok, hogyl leglabb a mehed megtudtak menteni, es tudtok probalkozni. Remelem hamarosan te is jo hirrel kukkantasz vissza hozzank!

KépKép
KépKép
mush589

ebben van valami. lehet, hogy job lett volna privit irni bettinek.

marti. na ja. majd legkozelebb okosabb leszek, es en is megprobalom eladni inkabb. £2.30 postakoltseg?? alig van sulya. horror. tartsd rajta a szemed, szerintem nem fogjak tudni eladni. :))
viszont vannak ott nagyon cuki rucik sokkal olcsobban is. majd otthon megnezem.

KépKép
KépKép
mush589

Mush! A leveleket megkaptad? Nem működik rendesen a freemail és nem tudom elmentek-e.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?