Új privát üzeneted érkezett!

szia kitykaty még mindenki alszik,addig írok,felébredtem már fél 7-kor . B udaörsön vannak ismerőseim,én 11.kerületi vagyok,de már 11éve nem ott élünk, építkeztünk Dunaharaszti környékén. amúgy hogy van a terhességed? hányinger? A " zabálós" korszak már jobb lesz. :) válogattál már a nevek közt? tudom,hogy még nem látszik a baba neme,de mit szeretnétek? Áldot ,békés és gazdag karácsonyt kívánok!

mó73

Sziasztok!

Én nem is néztem errefelé már egy csomó ideje, mert előtte mindig idenéztem, és csak a saját hsz-em köszönt vissza rám. :) És most arra jöttem vissza, hogy volt olvasnivaló! :)

Uxi, hajrá, már nem sok van hátra! Pedig milyen nemrég volt, mikor kiderült, hogy lakik valaki a pocakodban! :)

Kitykaty, neked is sok szeretettel gratulálok! :) Aranyos lehet nagyobb fiad, a kicsi meg még tényleg kicsi, de ott van, és ezek szerint már kicsit felborította az életed, de így van rendjén. :) Remélem, elmúlik lassan a rosszulléted!

Oltás: nálunk sok ember él együtt, minden felnőtt oltva van, mert a gyermekorovos ezt tanácsolta. Immunológus ismerősünk (azért valószínűleg a médiánál és nálam is jobban ért a dologhoz, és nem megvásárolható, tudjuk, hogy nem az) azt mondta, hogy azért érdemes oltatni, mert valóban nem veszélyesebb önmagában ez az influenza bármilyen más influenzánál, és valóban haltak már meg más influenzákban embereke, csak akkor nem darabonként közölte a tv, de mivel ez egy olyan új vírustörsz, amihez hasonlóval az emberiség csak a spanyolnátha idején találkozott, ezért az immunválasza a szerbóvezetnek fokozottabb. Ugyanis nem egy "megszokott", vagy vmi már ismerthez hasonlító dologról van szó, hanem egy teljesen más fajtájúról. Így tehát nem az influenza veszélyesebb, hanem az, hogy a szervezet erősebb gyulladásokkal, magasabb lázzal reagál, hogy irtsa, amitől megijedt. Így nagyobb a kockázata a valóban veszélyes tüdőgyulladásnak, ha nem is a végzetesnek, de mindenképpen olyannak, aminél lélegeztető gépre kell tenni az embereket. Svédországban az okozza a problémát jelenleg, hogy nincs elég gépük. Gondolhatjátok, hogy itthon is lehetne ebből kalamajka... Szóval a meggondolás tárgya: ha csak egy kicsi esély is van arra, hogy a védőoltással megakadályozzuk a súlyos kockázatot, akkor nem érdemes oltatni? Márpedig azok, akik tényleg értenek hozá, azt mondják, hogy aki beoltva (és nem haltak meg beoltott betegek) betegednek meg, sokkal enyhébb lefolyású influenzával találkoznak.
A védőoltás szinte teljesen ugyanaz, mint a már több évtizede jól bevált influenza oltás, ezért fogadják el a kis példányszámú tesztelést, de VOLT tesztelés is, csak nem nagy létszámú, mert egy dolgoban tér csak el, a vírus más benne. SZóval egy több évtizede sikeresen tesztelt oltóanyagról van szó, ahol kicserélték a vírust, hogy az a vírus legyen benne, ami ellen védenie kell...
A másik oldalon sajnos ugyanolyan lobbiérdekek állnak: szerintetek melyik a nagyobb buli, beoltani az embereket, vagy várni, hogy tömegesen megbetegedjenek, és a gyógyulásukra kínálni a rengetegféle gyógyhatású készítményt és gyógyszert? Hát ebből is meg lehet gazdagodni... Az a szomorú, hogy Magyarországon minden a pénzről szól. És mindenből politikai kérdést csinálnak. Nem kétlem, hogy egy kicsit nagyobb a félelemkeltés, mint amennyire indokolt lenne, de akkora sületlenségek hangzanak el az oltást ellenzők szájából, hogy az meg már a ló másik oldala.

Összegezve: mi azért döntöttünk az oltás mellett, mert nem tudnánk magunknak megmagyrázni, hogy miért nem oltattuk be magunkat, ha bármelyik gyermekünk elkapja, és súlyos következménye lesz. Nem tudnánk azt mondani, hogy mi mindent megtettünk, hogy ne így legyen, ha nem vagyunk beoltva. Samut pedig, ha meggyógyult, mert most éppen betegeskedik, akkor be fogjuk oltatni szintén. Eddig dillemáztunk még, de az előbb leírtakhoz hasonló megfontolásból végülis az oltás mellett döntöttünk.

Bocsánat, hogy hosszú lett, de ez is egy hívő anyuka/asszony vélekedése az oltás kérdéséről. És bár régen, de Kitykaty ilyesmit kért. :)

Mó, bocsi, nem bántani akrtalak, csak más szemszögből megvilágítani kicsit a kérdést. Remélem, nem veszed sértésnek, és nyugodt tudsz maradni a saját döntésedben! ;)

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok!

Egyetértek Zdórival oltás ügyben. Biztos, hogy fel van fújva a dolog mindkét oldalról.
Nálunk a család egy része be van oltava, de nem mindenki. (Én és a gyerekek igen, a férjem és édesapám nem.)

Mindenkinek azt kell eldönteni, hogy mitől fél jobban. Ha a vírustól, akkor oltasson, ha az oltástól, akkor ne.

Teljesen megértem azokat, akik ami ellen lehet beoltatják magukat, és azokat is, akik a saját szervezetükben jobban bíznak.
Egyedül azokat nem értem meg, akik a "sima" szezonális influenza ellen beoltatják magukat, a H1N1 ellen meg nem. :roll: Na, persze ilyen is akad a családunkban. :roll:

Kegyelemteljes Karácsonyt Mindenkinek!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

sziasztok, dehogy veszem sértésnek ,mindenkinek saját joga van eldönteni ,hogy oltatja magát e vagy sem. mi semmi képpen nem,meg az ismerőseim körében sem oltatják magukat,az orvos ismerőseink se ajánlották,de nem is kellett volna ajánlani,mert mi az üzleti részét jobban ismerjük. mindegy, mi semmi pénzért nem oltatnánk magunkat ! de már különben lecsengett a nagy média,már nem is beszélnek róla. úgyhogy ellehet felejteni ezt a dolgot szerintem. más téma: kitykaty hogy vagytok ? gondolom készülsz az ünnepekre, hát nálunk is van még mit csinálni,úgyhogy lépek is. mindenkinek áldott,békés karácsonyt kívánok !!

mó73

Sziasztok!

Oltásra visszatérve.
A látszat ellenére én is osztom zdóri véleményét. A hűtőben van az oltóanyag, amit be akartunk adatni nekem, csak vártuk a teszt eredményt. Nagyon féltjük a kisfiunkat.
Miután kiderült, hogy ketten vagyunk, újabb fejtöréses időszak következett. Elgondoltam mindkét verziót. Ha nem adatom be, esetleg meghalhatunk és árván marad a kisfiam és itt hagynám a férjem, akit nagyon szeretek.
De azt is elképzeltem, hogy ott ülök a dokinál és beoltatom magam. Képzeletben kirohantam onnan.
Ez alapján úgy döntöttem, hogy Isten kegyelmében bízok. Mert hát az egyik tuti megtörténne, a másik meg hiszem, hogy nem. Bár nyilván rosszabbul hangzik.

Mó, köszi az érdeklődést. Hát kicsit eltűntem ajándékokat gyártani. Rengeteg mézeskalácsot és még annál is több ablakdíszt. De megérte, mert mindenki örült nekik.

Lány vagy fiú? Szerintem kiscsaj. Azért gondolom, mert teljesen más mint Ákinál. Nem járok annyit WC-re, 3 kg-ot fogytam (Ákinál sosem voltam rosszul), ja és sajna szorulásom van.
Tényleg valaki tud erre valami megoldást írni?
De a névben még nem vagyunk biztosak. Szerintem ez a dolog utolsó percig fog érni.
Vendég

Mó, örülök, hogy nem haragszol!

Most olvastam vissza, mit írtam, hát tele van félrütésekkel, plusz- és hiányzó szótagokkal, még helyesírási hibákkal is... Azt hiszem, mindez a késői órának tudható be... És bocsi mindenkitől érte... :oops: Igyekezni szoktam figyelni, hogy helyes legyen, amit írok. :)

Kitykaty, örülök, hogy írtál, remélem, minden rendben veletek, és legyen neked a te hited szerint, ne kapjátok el ezt a fránya vírust!!!
Szorulásra rostos gyümölcslevek, narancs, barack, félbarna-, barna kenyér a fehér helyett, sok víz, ilyenek. Szóval szénhidrátokból a teljes kiőrlésű gabonafélék. Én ilyesmiket ettem mind2x, szorulásom sosem volt. Bár nekem 2 fiam van... :) AZért van ötlet névre? Nálunk is mind a 2x az utolsó pillanatban lett név, ráadásul nem is tudtuk (direkt) a nemüket, szóval izgis volt. :) Samuval a kórházban a 32 órás vajúdás alatt sem jutottunk dűlőre, de Apa rámondta a nevét Samura, mikor megszületett. :) Danival meg a kórházba menet a kocsiban dőlt el ,hogy vagy Dániel vagy ... lesz. Most azért nem írom le, mert ha lesz egy kislányunk, vlsz az lesz a neve. :)

Szépen teltek az elmúlt napok?

Minenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori

Köszi Dóri a tippeket.
Hát, amióta Áki van (már akkor is amikor vártam), áttértünk az egészséges táplálkozásra. Csak barna kenyeret eszünk (sütjük), sok zöldség, gyümölcs, rostos cuccok. Hát ezúttal ez sem segít.
Pedig nekem sosem volt ilyen problémám. (46 kg vagyok már 15 éve-előtte gyerek voltam:))
Na mindegy, most aszalt szilvával próbálkozom, meg kefirrel. Legutóbb ezt olvastam a neten.
Remélem változik valami, mert állítólag ettől még az aranyér is kijöhet...

A névre persze van már tippünk, hiszen nekünk is volt lány név tartalékunk. De 7 hónap alatt még ez is változhat. Bár mikor Ákost vártam a lány név marad, viszont az Ákos nagyon sokáig érett.
Talán azért is félek még leírni, mi lett volna, mert nem tudom biztosan hogy kis csaj lesz. Csak megérzés.
Ákosnál is lányt éreztem. Bár most tényleg minden tök más.

A helyesírás meg senkit sem érdekel. Engem legalábbis nem. Észre sem vetem. Bár nem vagyok magyar tanár. És hát ez ment legrosszabbul a suliban.

Nekünk szép karácsonyunk volt. Bár nem sok mindenkivel találkoztunk. Nem jöttek a rokonok, mert féltenek. (csak az apósom van beoltva)
De sokat pihentünk, játszottunk és finomakat ettünk.

Remélem nektek is jól telt a karácsony.
Vendég

32 óra az nagyon durva!
Nekem a 17 is sok volt. Én a végén úgy kifáradtam, hogy elájultam. Nem tudom mi lett volna 32 óra után.
Vendég

sziasztok, nálam úgy volt,hogy a fiúknál tök sokat hánytam,a lányoknál meg alig. egyébként Alexomnál nem volt egyáltalán lány nevünk,igaz tudtuk,hogy fiú lesz,de abszolult egy darab lány név se lett volna,szóval,ha véletlen mégis lány lett volna ,nem tudom mi lett volna. :) mindenkinek szép napot !

mó73

Szintén mindenkinek szép napo, csak ennyire jöttem. :) MEgyek vissaz a fiúkhoz. :)

Kitykaty! Remélem, a joghurt, szilva használ! A szilva tényleg jó, aszalva biztos még inkább. Meg a joghurt is. :) De a sok ivás az tényleg fontos. Eleget iszol?

Kép
Kép
Kép
zdori

sziasztok,csak benéztem én is, merre vagytok? zdori ti még terveztek babát vagy elég a 2? Ki hol tölti a szilvesztert? mi évekig itthon voltunk ,mindig hozzánk jöttek,de most örülök,mert a férjemmel 2-en megyünk egy jó szilveszteri buliba,nem lesz túl zsúfolt,kb 25-30 ember lesz. hát azért nem lehetünk mindig otthon. 8) na lépek is,mert főzőcskélek. :) előre is boldog új évet mindenkinek, ha addig nem jönnék véletlen. :!:

mó73

Sziasztok!

Az aszalt szilva segített, de az is lehet, hogy a paradicsomlé, amit éhgyomorra iszom. Szóval most már minden okés.

Mó, jól hangzik a szilveszteri bulitok. Hát nekünk most nem lesz nagy parti. Előreláthatóan 31-én gipszkartonozunk. De azt már nagyon várom, mert akkor végre berendezhetjük másik szobát is.
(Tavaly költöztünk egy régi házba. Hát kicsit elhúzódtak a felújítási munkálatok.)

Nektek mikor kezdődött a dackorszak? Mert náluk azt hiszem beköszöntött.
Nem tudtok valami jó keresztény gyerekneveléses könyvet?
Vendég

MIndenkinek nagyon áldott új évet kívánunk sok szeretettel! :)

Kitykaty, könyvet tudok, csak a pontos címét nem, de majd megkeresem, és megírom, jó? Nekünk bevált az elv... És nem azért, mert egy jó ötlet, hanem azért, mert ez a bibliai elv. :) Csak egy kicsit ki van bontva, hogy könnyebb legyen alkalmazni. Már tarthat egy ideje a dackorszak, mert vannak jelei, de abszolult kezelhető. :)

Mó, mi szeretnénk jövő ilyenkor már egy pocakbabával többen lenni! :) Konkrétan Dani 2 éves kora körülre szeretnénk még egy lurkót. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

sziasztok,nálunk is kezelhető a dackorszak,pedig Alex nagyon elvan kényeztetve,mert ő a "kicsi". na rohanok,mert este kiütéses lett Alex,bárányhimlő,tegnap még volt oviba,most meg itthon,ez van.majd jelentkezem. :)

mó73

Sziasztok!

Akkor úgy tűnik hasonló helyzetben vagyunk.

Na igen, elkezdődött nálunk is, bár nem olyan durva. Csak jó lenne ha idejében megtanulnánk kezelni a helyzetet.
Szerintem egyébként Ákos nagyon jó gyerek (a Ringatós gyerekekhez mérve), de azért egyre többször engedetlen. Leginkább akkor, amikor fel akar mászni a létrára vagy hasonló veszélyes mutatványokat akar produkálni.

Mi is olvastunk egy könyvet a Campbell, Dr. Ross - Életre szóló ajándék. Szerintem tök jó. Sokat lehet belőle tanulni, egészen új szemszögből világítja meg a gyereknevelés kérdést. De úgy érzem nálunk ennél is konkrétabb kell.

Alexnak gyógyulást kívánok! Remélem hamar túlesik ezen a fránya himlőn.

Jó éjt!
Vendég

Alexnak jobbulást!

Hát, akkor Ákos nagyon jó kisfiú! :) Hajrá a neveléshez!

Kép
Kép
Kép
zdori

Szia Dóri!

Hát igen, EDDIG MÉG elég jó. De szerintem azért, mert elég jó természet. Bár tök érdekes mert már most lehet látni, h mivel lesznek később problémái.
Szerintem elég türelmetlen, meg nem annyira kitartó.
Remélem ez azért változni fog, de mi is szeretnénk segíteni neki ebben.
Vendég

Dóri, úgy látom te is az az éjjeli bagoly típus vagy:)
Vendég

Kitykaty! Olyan érdekes, hogy tényleg van 1-2 olyan dolog, amibről látszik, hogyha nem segítek, abbül gond lehet később. Ezért kell jól figyelni... :) én is igyekszem. :)
Igenigyen, bagoly vagyok. :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori

sziasztok ! Mára végre megnyugodtam, az első 3 nap szörnyű volt ,vagyis inkább az éjszakák,szegény Alexom annyira viszketett,hogy alig aludt,de ma már jobban van,délbe is jót aludt,túl vagyunk a nehezén. :) veletek mi van? mindenki jól van? na majd jövök,sziasztok

mó73

Szia Móni!

Örülök, hogy jobban van Alex. Reméltem, hogy enyhébb lefolyású lesz. Nekem és a bátyámnak egyszerre volt bárányhimlőnk(kb. 4 és 6 év), de én szinte meg sem éreztem. Azt gondoltam, minél kisebb az ember, annál kevésbé érzi meg.
A lényeg, hogy túl vagytok rajta.

Nálunk az van, hogy Ákinak egy szemölcs szerú kinövés van az ínyén. Én, mint extrapara anyuka teljesen beaggódtam. Ilyenkor elkezdem bújni a netet. Azt találtam, h elvileg az új szopósaknál kialakulhat szemölcs. Persze hétfőn azért visszük a dokihoz.
Meg ultrahangra is megyünk.
Vendég

Amikor lefeküdtem, akkor villant be, hogy ujj helyett új-at írtam.
Elég durva hiba, még tőlem is.
Vendég

Sziasztok jó rég voltam már erre.Remélem mindenki jól van.Mi jól vagyunk,várjuk hogy jöjjön a második baba de még nem akar.Úgy néz ki hogy májusban megyek vissza dolgozni ha addig sem jön össze.
Vendég

kitykaty szia ! hát igen most már jobb ,de elég rossz volt. A többi gyerek is volt régen ,de nekik még enyhébb lefolyású volt,vagyis a középső fiamnak elég durva volt,mert ő akkor még csak 10 hónapos volt és ami nehezítette a pelenka ,szegénykém úgy szenvedett. Szóval hétfőn doki?! majd írj,hogy mit mondtak !!

mó73

Mó, örülök, hogy ti jobban!

Kitykaty, ugye tényleg nem komoly az a szemölcs-ügy? Majd mesélj az UH után! Gondolok rátok! :)

Gitka, hajrá azzal a tesóval! Remélem, májusig még jelentkezik! :)

Mi kicsit nehezen, mert nem tudják eldönteni, hogy beteg-e Dani vagy sem. Sosem sikerül a vizeletvizsgálata... Mindig közbejön vmi kisebb nagyobb zavaró körülmény... Így aztán van baci a mintában, de a Doktornő szerint csak szennyeződés miatt lehet, mert nem mutat egyéb tüneteket a gyerek. De most viszont már lassan lázas is. SZóval, lehet, hogy mégis van vmi...

Kép
Kép
Kép
zdori

Dóri!
Hiába, úgy tűnik meglátszik, hogy te kicsit tapasztaltabb anyuka vagy.

Hát igen, az a szemölcs másnapra eltűnt. De tényleg annak tűnt!!!!
A férjem is látta, és ő is meglepődött. Bár ő nem parázott.

Hát az UH jót is meg rosszat is mutatott.
A nyaki redő okés. De van egy amnioszalagom.
Gondolom senki nem hallott még róla (én még soha).
A magzatot körülvevő hártyából kialakult rostos húr, amibe ha beleakad a kicsi végtagja deformálódáshoz is vezethet.
Egyenlőre előtte ficánkol, de négy hetente kontrol.
Kérdeztem, hogy mit lehet tenni, ha beakad. A válasz: akkor meg kell szülnöm.
Szóval egy ima azért elkélne nekünk.:

:)
De fölöslegesen nem aggódok. Még nincs baj. Meg úgy sem tehetek semmit. Megint csak hinni tudok, hogy nem lesz baj.
Vendég

kitykaty szia, örülök,hogy eltűnt a szemölcs, nálunk a bárányhimlő kezdődött úgy múlt vasárnap,hogy Alex szemén egy kis hólyagocska volt,mint egy szemölcs,és mivel vasárnap volt gondoltam hétfőn viszem vele a szemészetre,de hétfőn már kijöttek a testén a kiütések ,és akkor döbbentem rá,hogy bárányhimlő. :shock: Elvileg így már vasárnap fertőző volt és pont aznap átjött a szomszédból egy fiatal házaspár hozzánk ,és épp tegnap beszélgettünk ,mondták,hogy ők még nem voltak egyikük se , és most rettegnek,hogy elkapták e ,mert 21 nap a lappangási idő,és állítólag felnőtt korban veszélyes.ráadásul most tervezik a babát is. hát remélem nem kapták el. :!: Én se hallottam még az amnioszalagról,reméljük semmi gond nem lesz! :!: épp a jó nagy melegben fogsz szülni,most nézem. :) Dóri, szia veletek mi a helyzet???? mit szóltok ehhez a jó időhöz??

mó73

Kitykaty, én hallottam már erről, és van is ismerősöm, akinek volt ilyen. De ők átvészelték, és egészségesen született a kisbabájuk. Imádkozom, hogy veletek is így legyen! :!: Örülök, hogy nyaki redő OK. :)

Mó, remélem, ezzel a bárányhimlő üggyel nem lesz semmi... Drukkolok, mert felnőttkorban tényleg nem egyszerű... :roll:

Hát, nem tudom, mi van velünk... Majd, ha tudom, beszámolok. Addig is, kérlek benneteket, imádkozzatok, mert lehet, hogy Danival komoly baj van. Nem tudunk semmit, tényleg, azért nem mondok semmit, majd utólag.

Mindenkinek puszi.

Kép
Kép
Kép
zdori

sziasztok! de Dóri mi a baj? hogy érted,hogy lehet,hogy komoly baj van??

mó73

Köszönöm, én is imádkozom Daniért.
Remélem nincs olyan nagy baj, mint sejted. Nagyon rosszul hangzott.
Viszont hatalmas csodák is vannak!

Kitartás, és írj, ha tudsz valamit!
Vendég

Ma lesz lelete a mintának, amit le kellett adni, csak pisi, szóval az még nem olyan vészes, de lehet, hogy krónikus hugyúti fertőzése van Daninak. Akkor pedig lehet, hogy már a veséjével is gond van. De nem akartam előre leírni... Jövő pénteken fogják megnézni hasi UH-gal. Most meg laborozás van, meg bacitenyésztés.
Aranyosak vagytok, hogy gondoltok ránk. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

szia, imádkozunk és drukkolunk ,hogy ne legyen semmi gond !! nem volt valami előzménye?megfázás vagy felfázás?? majd írj,hogy mi van!

mó73

Szia Dóri, én is imádkozok értetek.

De azért ne aggódj túlságosan. Bár én is mindig a legrosszabbra szoktam gondolni. De azt látom nálatok is sok a "lehet"! Nem vagyok orvos, de ha krónikus fertőzés, akkor már rég tart a dolog. Biztosan észrevettétek volna.
Meg a vese baj az szokott látszani. Nekem, amikor vesekövem volt, nagyon pattanásos lettem. De azt is hallottam már, hogy a kicsiknél piros táskák jelennek meg a szem alatt. Doki mondta.

Egyébként utánaolvastam, és a kisfiuknál a húgyúti fertőzés elég gyakori. Remélem tényleg nem krónikus.

Szóval a legjobbakat nektek!
Vendég

90%, hogy kórház. 7-10 nap, nem tudom, mi lesz... Ha tudok vmit, jelentkezem...

Kép
Kép
Kép
zdori

Sajnálom!

Nagyon sok erőt nektek!
Vendég

Sajnálom!

Nagyon sok erőt nektek!
Vendég

Sziasztok!

Január 8-án hajnalban megszületett kisfiunk Sámeul Ábel.
(3340 g, 51 cm).
A szülés végre (két nagyon nehéz után) most könnyű és gyors volt. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, nagy-nagy szeretettel gratulálunk! :) Mesélsz egy kicsit bővebben? Engem érdekelne... :)

Én is 1 jó hírrel jöttem (az Evangélium mellé... :) ): hazaengedtek minket, kiderült, hogy nincs semmi komoly baj. :) Tegnap azért voltam olyan szomorú, mert azt sejtették, hogy komoly vesekárosodása lehet Daninak. Arra kellett a mai UH vizsgálat, de az semmit nem mutatott. :) Szóval a veséje egészséges. :) És fertőzése sincs, legalábbis íaz ottani laboreredményei szerint. :)

Köszönjük az imákat!

Kép
Kép
Kép
zdori

dóri ,örülök! éreztem,hogy semmi nem lesz ! :) uxi ! gratulálok! sok boldogságot és sok egészséget kívánok nektek !!

mó73

Uxi!

Gratulálok! Nagyon szép neve van a kicsinek!

Dóri, nektek meg nagyon örülök!
Nem is mertem írni, hogy mi is betegek lettünk. Gondoltam a ti bajotokhoz képest semmi.
Szóval valami vírust összeszedtünk. Áki lázas volt két napig (ez a 3. remélem most nem lesz semmi)
Nekem meg eléggé fáj a torkom.
Hát ki tudja, lehet, hogy influenza. Remélem nem lesz semmi komolyabb.
Vendég

Kitykaty! Jobbulást nektek! És nem semmi egy betegség, szóval máskor nyugodtan írd le a saját bajotokat! :) Gondolunk rátok!

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok ! Most csönd van itthon egyedül vagyok! Eddig már annyian megkérdezték,hogy miért nem oltattam be Alexot a bárányhimlő elleni oltással ,hát egyrészt nem túl rég tudtam meg,hogy létezik ilyen oltás,másrészt meg nem tartottam szükségesnek,mert a bárányhimlőn átkell esni! ez a természetes, amiket ír ,hogy ilyen szövődmény meg olyan szövődmény az is csak olyan média lehet ,mint a h1n1....... azt nem vitatom,hogy felnőtt korban nem veszélyes,de hát épp azért kell túlesni rajta kisebb korban,és akkor nincs gond. 8) na szóval remélem még valaki nem kérdez az oltásról. :evil: bocsi,hogy nektek írtam ezt le ,de ezek voltak most a gondolataim. Kati nektek jobbulást kívánok! jó nagy hó lett megint ,a gyerekek örülhetnek. :) megyek,mert még főznöm is kell,meg itt a rengeteg házi munka . :wink:

mó73

[quote="zdori"]U írta:zdorixi, nagy-nagy szeretettel gratulálunk! :) Mesélsz egy kicsit bővebben? Engem érdekelne... :)

Én is 1 jó hírrel jöttem (az Evangélium mellé... :) ): hazaengedtek minket, kiderült, hogy nincs semmi komoly baj. :) Tegnap azért voltam olyan szomorú, mert azt sejtették, hogy komoly vesekárosodása lehet Daninak. Arra kellett a mai UH vizsgálat, de az semmit nem mutatott. :) Szóval a veséje egészséges. :) És fertőzése sincs, legalábbis íaz ottani laboreredményei szerint. :)

Köszönjük az imákat!

Dóri, de jó, hogy nincs komoly baj! :D Elhiszem, hogy megijedtetek!

Szülés: végre a két nehéz után most egész könnyű volt. :D
Kb olyan, mint amit elképzeltem, beavatkozás nélküli, viszonylag gyors, gátvédelemmel. Na persze fájt, de kinek nem fáj? Este fél 10 körül értünk be, eleve 5 perces fájásokkal kezdődött, úgyhogy sokat nem gondolkoztunk, menni kell-e, az időzítés tökéletes volt, aznap kijött a nagynéném, ha netán menni kell, tudjon vigyázni a gyerekekre (aznapra voltam kiírva), este még megvacsoráztunk, lefektettük a gyerekeket és utána indultak a fájások.

A kórház is jól viselhető volt, sikerült kétágyas szobába kerülnöm, ami nem is került horror összegbe, ám volt minden, ami kellett, főleg saját fürdő és wc. :D
Eddig még csak 5 ágyasban voltam, hát, zongorázni lehet a különbséget...
Most mintha nem is kórházban lettünk volna, hanem szanatóriumban. Nem is robbantam le, mint az előző két szülés után...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, örülök! Napjaitok hogy telnek nagycsaládosan? :)

Imádkozzatok nagyimért! Most ő rosszalkodik... De nagyon... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori

sziasztok, uxi! nálam is úgy volt pont,hogy az első 2 szülésem nagyon nehéz volt,a 3. meg olyan ,mint ahogy a tiedet leírtad! csak utána nekem még lett 2 császárom is. de ez van. van elég tejed vagy kell pótolni?

mó73

dóri! imádkozunk, de azért remélem nincs nagy baj ! :!:

mó73

uxi!
Jól hangzott a szüléstörténet. Remélem nekem a második hasonlóan könnyű lesz. Nekünk is kétágyas szobánk volt, ami tényleg elég jó. Főleg, ha jó a szobatárs. Nekem annyira tetszett, hogy mikor 3 nap után ki akartak dobni, kértem még egy napot.

Dóri!
A nagyidnak jobbulást! (jó, hogy neked még van) Egy fontos kérdés. Ő is kettős állampolgár? Mert ez a legfontosabb.
Sajnos az én családomban csak én és a keresztmamám vagyunk hívők. A többiek csak azt hiszik. :cry:

Móni, értem miről beszélsz. Én Ákosnál jöttem rá, hogy mindenki jobban ért nálam a gyerek dolgokhoz... Az anyósommal a hozzátáplálásnál akadtunk össze. A 3 hónapos 7 kg-os kisfiamnál hajnalban ránk telefonált, hogy könnyűnek érezte és egész éjjel alig aludt, mert azt hitte éhen hal. Előtte mindenáron valamit akart volna etetni vele. De még sorolhatnék sok hasonló esetet. Inkább megpróbálom megbocsájtani és elfelejteni a dolgokat.
Neked is ezt javaslom. Végül is Alex is túlélte, sőt a szervezete valószínűleg erősebb lett, mint ha oltottátok volna.
Nálunk egyébként még nem merült fel a bárányhimlő elleni oltás. Nem is tudom mikor oltják ez ellen a gyerekeket.
Valaki azt mondja, most már durvábbak ezek a régebben alap vírusok.
gak

Gak, sajnos ő is csak azt hiszi... :(

Kép
Kép
Kép
zdori

Van elég tejem, legalábbis remélem, nem mérem, mennyit eszik, de úgy tűnik, elég neki, szépen hízik. Bár tesz is róla, kétóránként éjjel-nappal tankolás van. :oops:

Dóri, jobbulást a nagymamádnak!

Bárányhimlő:
nekem eszembe sem jutott oltatni egészen szeptemberig. Amikor is szembesültem vele, hogy Emi ovis lett.

Megkérdeztem a gyerekorvost, mi a véleménye, ő azt tanácsolta, inkább oltassam be, nehogy hazahozza, mert pont addigra lesz járvány, mire a pici megszületik, és én hiába voltam bárányhimlős, ő nem lesz védett ellene, az meg igazából nem hiányzik neki, hogy ezzel kezdje az életét...

Úgyhogy megkapta, de teljesen nyugodt nem vagyok, én inkább amiatt aggódom, mi van, ha ez az oltás véd kb 20-25 évig, és pont akkor lesz majd védtelen, mire gyereke lehetne? Igaz, ezen ráérünk majd akkor gondolkodni, de akkor is. :roll:
Amúgy meg baromi drága, a két oltás 14 ezer Ft volt. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Még a védőoltáshoz: én '79-ben születtem, talán mi voltunk az első, vagy második évjárat, akiket már oltottak 11 évesen rubeola ellen.

26 éves voltam, mikor Emi született, gyerekintézményben dolgoztam, s bizony eléggé aggódtam, vajon véd-e még az a védőoltás, amit 11 évesen kaptam, mert az akkori nőgyógyászom szerint kb 15-16 évre nyújt védettséget. :roll:

Gyerekkoromban nem kaptam el a rubeolát, talán amiatt nem kellett volan aggódni - csak akkor még ezt nem tudtam- hogy azóta gyakorlatilag alig van rubeola, mert oltják ellene a kicsiket. Így paráztam rendesen az első 6 hónapban, amíg dolgoztam.

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?