Szia Maruqeza!
Ahogy mondod!
Sziasztok Lányok!
Ti is arról írtatok, amiről korábban én (bár Nati tényleg kevesebbet talizott a mamáékkal): nem marad el mással, sír ("szenvedget"
ez jóóóó), ha kimegyek a szobából, Apánál elvan - ölben, sétálva a lakásban
, Marci egy kicsit tudja szórakoztatni...
Ha magadhoz kötöd, Marqueza, kitolsz magaddal is (ha akarsz, sem tudsz elmenni), és vele is (félénk lehet, bizonytalan mások társaságában).
EZ CSAK EGY VÉLEMÉNY, TÉVEDHETEK IS!
Én sajnálom, h. Nati ennyire anyafüggő. Bár a "nagykönyv" vagy a "papírforma" szerint ebben a korban így kell lennie (szeparációs szorongás?). A játszótéren van olyan anyuka, aki magához láncolta a gyerekét. Marci nagyon szereti őket is, és az anyuka diadalittasan néz rám, mikor Marci mondja: "nálad szejetnék aludni".
Talán emlékeztek rá, h. nem is rég agonizáltam rajta, h. ez nem annak a jel-e, h. nem kötődik hozzám eléggé. De már egyértelműen úgy látom, h. nem, hanem a gyerekem biztonságban érzi magát. Kicsi baba kora óta emberek között van, anyósomékkal minden nap találkozott, másfél éves kora óta aludt ott is.
Így voltunk tavaly párommal kettesben Angliában 2 hétre, és egy percnyi gondot sem jelentett, míg Natival a kórházban voltam. Minden hétvégén egy éjszakát anyósoméknál tölt mostanában - a nagyszülők legnagyobb gyönyörűségére.
Máshol meg azt olvastam, h. azoknál a törzseknél, ahol a nagyszülők is belefolynak a gyerekek nevelésébe, ott a gyerek kiegyensúlyozottabb, érdeklődőbb. Persze ez vmi. tanulmány volt, s el sem tudom képzelni, hogyan mérték.
Marci kukija talán nem szűkül vissza, jövő pénteken megyünk kontrollra.
Lassan kezdem hordani az oviba. Húzom-halasztom.
Úgy féltem a kudarcoktól.
Nati ma megtette az első szabályos kúszó "lépést" előre.
De azért többnyire körbe és hátra halad, no meg négykézláb hintázik, vagy hason - kezét-lábát emelve - "repked".
2 napja végre nyitja a száját a kanálnak, és nem csukja.
Jönnek a felső fogai, éjjelente éles sírás, s már egy kicsit duzzadt. Pedig mostanában az alsó kettővel is ráharap a tejforrásra, máskor meg a kis kezecskéivel gyűri, csipkedi, markolássza.
Aranka!
Gyönyörű Zsófi, és ez a hajkorona! Boldog szülinpot és névnapot neki utólag is.
Marq,
Luca Zsófi is hosszú hajú, ugye?
Panni,
jobbulást és kitartást!
Lányok,
én néha mozdultam ki csajbulizni, aztán az osztályom találkozóján (oszifő nem hiányozhat
), barátnőmmel sétálni, náluk szomszédolni- míg biztos éjszakaátalvó volt Nati -, s néha napközben is el-elmegyek félórára, órára, addig Apa levált.
Egyszer régen felmerült témaként a terhesség során felszedett súlyfelesleg. Izgultam, türelmetlen voltam, s most örömhír: mindenféle fogyókúra, diéta nélkül súlyra újra a régi vagyok (58 kg /173 cm/), állagra még van javítani való, de azt a koromnak (32) is betudhatom
. Minden ruhám jó rám újra, pedig most is épp tömöm a fejem.
Gondoltam, nemcsak nyavalygok-problémázok!
Na, szép hosszúra nyúltam.
Jó éjt Nektek!
Adrienn