Új privát üzeneted érkezett!

Folyt.

Panni,
úgy tűnik, megtört a rossz átokKép - ügyelet.
Tejpép-tápi: anno Marcinál 5 hósan hozzá kellett már táplálnom, és én sem akartam tápot adni, ezért tejpépet adtam inkább, meg a szokásos krumpli stb.-t. Most olvastam vhol., h. a tejpép nem jó, mert tejes. A tápról gőzöm sincs, az igaz. Számomra Marcival is ez volt a legnehezebb időszak: akkor sem tudtam, most sem tudom, h. elég-e a tejem.
Még Téged-Titeket sem láttunk!

Aranka,
nagyon szép a nagylányod is. (Volt kitől örökölniük ezeknek a gyerkőcöknekKép )

Marqueza,
a "kerty party"-t úgy olvastam - ty-vel -, h. kerTY parTY.Kép
Élménybeszámolót kérünk - igaz, a sógornőd élményeit is meghallgatnám!Kép

Megyek, aztán ma el sem engedem Natit, asszem!

Jó sétát a napsütésben!
Adri
Vendég

Hello!
Adri!
Úgy látszik ketten maradtunk...remélem a többiek is visszatérnek!!Kép
Küldök képet magamról,bár elég rossz minőségű de majd megpróbálok jobbakat csinálni és küldeni.Egyébként utálom ha fotóznak,inkább én csinálom a rengeteg képet a gyerkőcökről.

Hízás-bébi:szerintem ha látszatra egészséges a baba és nem sír folyton akkor nem kell aggódnod gyarapodás miatt.Ha nem elég neki a tej azt biztosan jelezné,követelné a kaját,nem?!Néha egyébént én se tudom hogy elég-e neki a tejem.Kristóf is múlt hónapban 40 dkg-t hízott egy hónap alatt,most meg megint 1 kg-ot.Már 7 kg a drágám és 64 cm,mondjuk ő 3550gr-mal született és fiú.A lányok nem gyarapodnak ennyire,legalábbis a nagy átlag és ez a normális, azt mondják.
Egyébként nálunk is kb.egy-két hete marha sokat kakil a Kristóf.Majdnem minden etetés után,mint amikor csecsemő volt.A foga lehet??

Na szorítsatok mert holnap lesz a Márk kukiműtétje!!Tegnap volt a vérvétel,hát kész horror volt...Jó lenne már túllenni rajta,úgy sajnálom szegénykét,persze nem mutatom ki neki.

Jó hétvégét!!!
Panni
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Itt vagyok ám én is,csak lusta vagyok írni.Mire ideűlhetek a gép elé csak nézek ki a fejemből és jobban szeretm,ha a szemem jár és nem a kezem.

Panni !Örülök,hogy téged is látunk,jó így,hogy tudjuk kihez kötni a neveket.Nagyon édesek vagytok együtt.Megértelek,mert én is utálom,ha fotóznak.Öreg is vagyok,töttyedt is stb.
Miért kell Márkot műteni?Gergő most 27 hós és eddig nem nyúltunk a kukijához.A doki bácsink szerint kellene,az urológus szerint nem szabad hozzányúlni csak 2,5-3 évesen.Próbáltam már hátrahúzni neki a bőrt,de elég szűk,így nem megy.
Félek,hogy előbb utóbb valamit csinálni kell vele.De most előbb csináltatunk egy vérképet,ugyanis még mindig nem eszik.Már teljesen kikészít azzal,hogy szinte semmit nem eszik.

Adri!Na elengedted Natit?
Képzeljétek zsófi tegnap hasra fordult.Kétszer is.És ma is egyszer,bár beragad alá a keze és ott szenvedett,de nem sírt sokáig.Azután elkezdett üvölteni,hogynemlátodmitszenvedekösszevissztemegnemsegítesz?
Jó éjszakát nektek:-)
Kép
ari3

Szia Andi! Kép (elnézést a többi topiklakótól, hogy így bepofátlankodtam Kép)

Klasz volt nálatok szombaton! Tündériek a fiúk! Dani teljesen megbabonázott, egy kis házitündér! Levi pedig olyan édes volt, kár, hogy későn kértem el, még úgy ölben tartottam volna Kép.

Majd még írok privit.

Puszi
Noémi
Vendég

Hello!
Na hol vagytok csajok..Adri,Andi,Viki,Ari,Marq???...Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én vagyok,de mivel senki nem reagált a hozzászólásomra gondoltam itthagytatok.

Jövök ám majd,csak nincs kedvem most írni.A babaszobás Gabinak meghalt a babája.
ari3

Micsoda????????
Kép Kép Kép
Aranka mi történt vele??
Milyen babaszobás gabi????

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Én is itt vagyok, igaz, csak ritkán.

Aranka
szegény Gabi! KépKép hány hetes terhes volt? mi történt? Próbáltam még a múltkor keresni a topicot az alapján, amit írtál, de nem jártam sikerrel
KÉpzeld, egy ismerősnek a 26 hós kifiának is szűk a kukaca, már pont el akarta vinni az anyuka dokihoz, amikor hipp-hopp megoldódott a probléma Kép

Panny
megvolt a műtét? Hogy viselte Márk? És Te? nem fáj neki?

Dani mondja néha, hogy fáj a kukija, a múltkor megnéztem neki, és merevedése volt, biztos nyomta így szegénynek a pelus.

Marq
megvolt a party? sógiék segítettek?

Levi szépen növöget, még csak anyatejes, 4 hósan kerek 7 kg volt, jövő héten kapja az oltást.
Az éjszakáink pocsékok Kép Kb 2 hónapig tök jól átaludta az éjszakákat, most meg képzeljétek este 10-től 2-ig kb óránként ébred, fogalmam sincs mi baja, néha elég, ha csak megsimizem, vmikor szopi is kell, utána már alszik kb 8-9-ig. De most már ez megy minden egyes éjjel kb 1 hete Kép

Na megyek, mert felébredt
Andi
psandi

Hello!
Na megvolt Márknak a műtét.Nagyon jól viselte és viseli most is.Amikor bevitték a műtőbe,hát ne tudjátok meg,bőgtem mint egy kisgyerek,persze velem együtt a férjem is.Igaz hogy csak 10 perc volt,meg rutin plasztikai műtét, de én kész voltam...Kb.még 15 gyerek volt rajtunk kívül.Végül a váci kórházban csinálták,egy 5 tagú orvos-team akik több helyen bérlik a kórházak műtőit és direkte gyerekekkel foglakoznak.Egyik kórházhoz se tartoznak,Bt.formában működnek.Szóval az összes gyerek a műtét után rögtön felébredt csak az én kisfiam aludt még vagy másfél óráig.Gondolhatjátok hogy én már kombináltam...KépAztán a többi gye rek mind hányt,vergődött,sírt stb...a Márknak meg semmi baja nem volt szó szerint.Kialudta a dolgot és ez jót tett neki.Egyből jöttünk is haza mert a doki is látta mennyire jól van, már ugrándozott,szaladgált.Nem fájt neki egyátalán a kuki.Azóta minden pisilés után kezelni kell kamillával és betdinnal,de ez sem fáj neki.Az első pisilés volt csak rossz mert félt hogy csíp,de aztán az is elmúlt.Komolyan mondom ,sokkal rosszabbra számítottam mindenféle szempontból.Jó hogy túl vagyunk rajta.A dokikkal nagyon meg voltunk elégedve,a Kristóf köldöksérv gyanúját is velük fogom megnézetni,az biztos.

Kristóf ma kapta az oltást(egyszerre kettőt,4 hós)kicsit sírdogált de nem vészes.Szerencsére úgy látom nem viselte meg,se láz se lábbedagadás,szépen alszik.
Andi!
Akkor most nem lehetnek semmik az éjszakáitok...Én el se akarom hinni hogy Kristóf végigalussza az éjszakákat jóformán már a születése óta.Ha nem velünk történik,biztos nem hinném el...KépEste 8-9-től reggel 6-7-ig alszik egyhuzamban, a saját szobácskájában légzésfigyelővel.Az biztos hogy azt már nem igazán bírnám energiával ha ez nem így lenne...Megkezdődött a sulim is,meg két gyerek,meg háztartás...néha kicsit besokallokKépja és hozzátartozik hogy a férjem egyhuzamban keddtől szombat reggelig dolgozik,csak átöltözni jön haza a két munkahelye között,szóval minden rám hárul)Na jó nem panaszkodom már annyit,azért anyu néha besegít és tegnap is eltudtam menni tornázni,nagyon jót tett testileg-lelkileg.

Ari!
Mi történt a babaszobás Gabi babájával??

Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panni!Attól félek,hogy előbb utóbb Gergő kukijával is csinálni kell valamit.De egy kicsit megnyugtattak a soraid.Örülök,hogy ilyen könnyen túl volt rajta.

Andi!

Sajnálom,hogy ilyenek az éjszakáitok,biztosan visszaáll a régi rend.
Zsófi tegnap 7 kg és 1 dkg volt.
Gabiról az alábbi linkeken olvashattok.
Az elsőből mindent megértetek,a másik kettő a tragédia után nyílt.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=64652
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=69477
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=69592
ari3

ARanka

beleolvastam, iszonyat, itt bőgök KépKép Én azt hittem, hogy még fiatalabb terhes, és elvetélt. Mindenhogyan szörnyú, de mind közül talán így a legborzalmasabb Kép Remélem, hamar rendbejön az élete!! Nagyon klasszak vagytok, hogy így mellette álltatok végig és ezután is!

Andi
psandi

Hello!
Ari!
Én is elolvastam Gabi történetét elejétől-végig,hát ne semmi szegény lánnyal ami történtKép
Egyszerűen hihetetlen hogy ilyen megtörténhet.Nem olyan rég itt Gödöllőn is volt egy lány aki hasonlóan járt, csak ő a köldökzsinór miatt és nem orvosi hibából(MÁV-ban)
Mindenhogy borzasztó lehet egy babát elveszíteni,akárhanyadik hétben,de ez mind közül a legrosszabb.KépNagyon szuperek vagytok mindannyian akik mellette álltok!!!!!Az anyukája tényleg megváltozott jó irányban???Tragédia kellett hogy megjöjjön az esze...

Kristóf tegnapi oltása elég későn hozta meg a rossz mellélhatásokat.Ma egész nap nyügizett és csak ölben volt hajlandó lenni, és ott is sokat sírdogált szegénykém.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Panni!Kristóf jobban van már?Ez a négy hós oltás Zsófit is megviselte.

Ha érdekel benneteket Gabiról hír,itt olvashatjátok.De csak akkor ha elég erősek vagytok!
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=70037
ari3

Sziasztok!

Hol vagytok?Kép
Senki nem akar beszélgetni?
Zsófi már profi módon fordul hasra,de vissza még nem.Ebből általában nagy visítás lesz,mert elfárad.Éjszaka is,amint felébred,már fordul is.
Viszont nappal szinte egyáltalán nem alszik,ha mégis,azt véletlenűl sem Gergővel egyidőben.Így nem sok időm marad semmire.
Mi jövő héten megyünk az 5 hós és sokáig utolsó oltásra.Bár túl lennénk rajta már.

Hahóóóó,írjatok ti is!Légyszi,légyszi!

Kép
ari3

Hello!
Én mindig itt vagyok csak senki nem írt...
Kristóf is profin fordulgat és szintúgy visít a végén mert maga alá szorul a keze és ez dühíti.De va amikor egész jól elvan mert valami csoda folytán mégis ki tudja húzni a kezét, és akkor a fejét lábát az égnek emelve "bölcsőzik".Van amikor már a fenekét is tolja felfelé.Édes!!!Kép
Én is szeretnék már túl lenni az 5 hós oltáson(főleg ami a tv-ban este volt amiattKép) is és akkor tényleg egy darabig nyugi.Hál istennek Márknak is most 3 évig nincs oltás.
Krizsi is hasonló mint Zsófi,úgy látom.Éjszaka nagyokat alszik de nappal szinte végig kézben akar lenni és 5 perceket alszik.Persze a babkocsiban azért szundít de nem tudok egész nap menetelni vele...Tanulnom is kéne mert jövő héten vizsgázok de a kissrác nem hagyKépMúltkor magamra kötöttem és úgy tanultam,egész jól bírta(már most okosodik egy kis Stratégiai menedzsmenttel..hi.hiKépKépKép

Na megyek,írjatok többiek tényleg!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hello!
Én mindig itt vagyok csak senki nem írt...
Kristóf is profin fordulgat és szintúgy visít a végén mert maga alá szorul a keze és ez dühíti.De va amikor egész jól elvan mert valami csoda folytán mégis ki tudja húzni a kezét, és akkor a fejét lábát az égnek emelve "bölcsőzik".Van amikor már a fenekét is tolja felfelé.Édes!!!Kép
Én is szeretnék már túl lenni az 5 hós oltáson(főleg ami a tv-ban este volt amiattKép) is és akkor tényleg egy darabig nyugi.Hál istennek Márknak is most 3 évig nincs oltás.
Krizsi is hasonló mint Zsófi,úgy látom.Éjszaka nagyokat alszik de nappal szinte végig kézben akar lenni és 5 perceket alszik.Persze a babkocsiban azért szundít de nem tudok egész nap menetelni vele...Tanulnom is kéne mert jövő héten vizsgázok de a kissrác nem hagyKépMúltkor magamra kötöttem és úgy tanultam,egész jól bírta(már most okosodik egy kis Stratégiai menedzsmenttel..hi.hiKépKépKép

Na megyek,írjatok többiek tényleg!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Úristen, ez iszonyú. Csak ülök és bőgök, a férjem is itt ül és vígasztal, de teljesen kilett ő is, hogy ilyen hogyan történhet meg!!! Szavakat se találok. Ezt feldolgozni, ezen túltenni magát az embernek, lehet-e egyáltalán. A pernek talán azért lenne jó, mert Gabi vmiféle igazságtételt kapna. Meg jó nagy botrányt csinálni és a felelősöket közhírré tenni, mint anno a Herceg Szabolcsot. Ne haragudjatok, hogy most nem írok másról, de nagyon kibuktam a történteken.
Ari
Ha beszélsz ezzel a kislánnyal, mondd meg neki kérlek, hogy ismeretlen emberek, mint én energiát küldünk neki, gondolunk rá, hogy fel tudjon épeülni, ha erről egyáltalán lehet szó.
Köszi

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Panni!
Még a végén Kristóf hamarabb levizsgázik mint te.Zsófi már kikapja maga alól a kezét,és ő is tolja a popsiját,ebből hamar négykézláb lesz.Édes lehet Kristóf,amint hintázik.
Szinte semmit nem tudok egész nap csinálni,max,ha beleteszem a kenguruba.Ott kicsit elvan,bár így az én mozgásom darabos kissé.Így érezheti magát egy nagyon kövér nő,aki a hasától nem tud semmit csinálniKép)
Épp számolgattam,hogy egyidőre esik Gergő három éves,és Zsófi 15 hós oltása.Na az szép lesz.

Marqueza!Megértem az érzéseidet,hidd el nagyon szörnyű volt.Pláne,hogy vártuk a jó híreket éjszaka és jött az az SMS.Először nem tudtam kiről van szó.Vagy nem akartam tudni.Felfoghatatlan,mert egy magzat elvesztése mindig szörnyű,de akkor elveszíteni a gyermeket,amikor már majdnem a karodban van,ennél nincs szörnyűbb.Átadom az üzenetedet,nagyon nagy szüksége van rá,pláne,hogy az anyukája nincs mellette.
ari3

Ari!
Hogy -hogy nincs mellette az anyukája???Azt olvastam még nemrég a babaszobán amit küldtél,hogy mellette van???!!!Hogy tehet ilyet az anyja?És az apukája?Elmegy vele utazgatni?Engem is nagyon megrázott a dolog,sokat gondolok rá!!!

Más.Kiváncsi leszek mikor kezd majd mászni Kristóf mert a Márk is ezt csinálta és 11(!)hónaposan mászott csak össz-vissz 1 hónapot és utána járt.Akárhogy próbáltuk ösztönözni a mászásra mindenféle trükökkel,nem akart,csak csúszott ahova el akart érni.

Most voltunk a férjemmel moziba a Mr és Mrs Smith-t néztük meg,nagyon jó volt.Jó pasi ez a Brad Pitt!!!KépHázassági évforduló ünneplés gyanánt mentünk(szept.1.-én volt 4 éve)már kellett egy kis kikapcs.

Na megyek aludni,jó éjt!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hello!
Egy-két kép a lurkókról!
Panni
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panny!

Nagyon édesek vagytok a gyerekekkel együtt.Írtam neked E-mailt.
Kiváncsi leszek Zsófi mikor mit fog csinálni,mert Alexa mindent korán,Gergő későn kezdett.
Biztosan jó volt egy kicsit kikapcsolódni,a fílm szerintem is jó.
ari3

Sziasztok!

Bocsánat, h. így szó nélkül eltűntem, csak nincs elég időm.

Aranka,
Gabi KépKépKép, semmi olyat nem tudok írni, ami hűen tükrözné az érzéseimet...vagy méltó lehetne a fájdalmában való részvét kifejezésére.
Zsófika gyönyörű még mindig!

Panny,
Jó látni Téged, szép a családod! A tanuláshoz kitartást kívánok!
Marci kukijára kenőcsöt írtak. 4 hét kenés, 2 hét szünet, aztán visszamenni, ha nem javul, műtét.

Psandi,
milyenek az éjszakák? Nem javult újra? Nem az idegrendszere fejlődött, és az élményeket éjjel dolgozta fel az agya?

Marqueza,
nem ér eltűnni. Könyörögjünk, h. írjál már?!Kép Mi van a kis Lucával?

Helyzetjelentés rólunk:
Nati 5 hós, 6,1 kg (2,84-gyel született), 70 cm körül van (49-ről indult), átalussza 2 hós kora óta az éjszakákat, van egy foga, hasról hátra fordul, és mindkét irányban oldalra, hátról hasra nem, csak oldalra fordulva homorít, kezdi a kúszást, hol körbe-körbe, hol előre, hol hátra halad, emelgeti a popsiját, a fogás már elég jól megy (egyik kézből másikba is), még szopja a bal hüvelykjét, meg a lábujját, rág, még anyatejes, de néhány gyümit már kóstoltattam - többnyire fintorral kitolta, "dumaláda", ülni szeretne...
Imádják egymást Marcival, és ez (is) nagyon jó érzés.
Marci már nagyfiú, novemberben ovi... Szerdán megyek életem első szülői értekezletére szülőként. Tartani könnyebb volt, azt hiszem, nagyon izgulok.Kép Bekerül vmi újba az én kicsikém.Kép Remélem, szeretni fogja.

Nagyon szép hetet kívánok Nektek:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Húúúú,Adri,nem tudsz aludni?Kép)

Nati nagyon szépen fejlődik,és már van foga?Sokat szenvedett vele?
Az ovi nagyon izgalmas dolog lesz.Nem rossz egy kicsit neked?Amikor Alexát először vittem,olyan rossz volt nekem,hogy már nem csak az enyém.Persze ez az élet rendje,nem is mutattam,de nem volt jó.Pláne,hogy egyből jól érezte magátKépNa ez csak vicc volt,de tényleg soha nem volt gond,már első nap egész napra ott maradt,nagyon élvezte a gyerektársaságot.
Zsófi ma 5 hónapos,lehet,hogy mégsem viszem ma a szurira,még eldöntöm.

Szép napot mindenkinek!!!
Aranka
ari3

Sziasztok!

Aranka,
már 2 foga van. Eléggé megszenvedi, de nagyon "jókislány". 2 napja ébred fél 5-kor. Pedig van tejem elég mennyiség, csak szerintem már kevés neki csak az a tápanyag, egy kis ficánka lett. Kúszik, igaz elég sajátos technikával, ülni szeretne folyton (felhúzza magát, de természetesen még eldől), kis mosolybébi.
Marci szeret bemenni az oviba, ismeri jól az óvónénit, és nagyon szereti. Nálunk is egyből egész napra megy, az óvónéni szerint beszoktatni sem kell, be se menjek. (Persze azért bemegyek, bele is pusztulnék, ha nem látnám az első óráit bentKép)
De jól el lesz nélkülem is szerintem. Ez a része már nem szokatlan nekem, sohasem sírt utánam. Mióta megszületett, úgy neveltük, h. a Mamáékkal is minden nap találkozott, Anyósom is fürdette, ha volt hozzá kedve-ereje, azóta is többször aludt ott is (kertes ház, mi meg panelban lakunk), nem csináltam ebből gondot soha.
Mára olyan Marci, h. könnyen ismerkedik, s új ismerettség során is mondja, h. "veled szejetnék menni, nálad szejetnék aludni".
Gondolkodtam rajta, h. esetleg nem kötődik hozzám eléggé, de azért ha baj van, vagy tanácstalan vagy fáradt, hozzám jön. Nem tudom, mennyire fog változni.
Nehéz érzés amúgy, olyan, mint amikor Nati születésekor Marci hirtelen megszűnt a kisbabámnak lenni, a "nagyfiam" lett. Innentől kezdve már nem a miénk, hanem az ovié, aztán a sulié, aztán egy csajszié, meg a haveroké - biztos értitek, hogyan értem.Kép

Gratulálunk a kicsi Zsófinak, oltásügyileg szorítunk!

(Mi csúsztunk a 4 hóssal - dokinéni nyaralt -, így most csúszunk ezzel is. Nem baj. Méretni most hetente beviszem, aggódom, nehogy éhezzen nekem ez a bébi!Kép)

Nagyon szép napot kívánok én is:
Adri
Vendég

Adri!

Nem harap meg Nati?Engem Zsófi még fog nélkűl is harapdál.
Nekem Alexa volt ilyen barátkozós,mint Marci.Õt is otthagyhattam az első pillanattól.
Ma Zsófi megkapta az utolsó(legalábbis egy ideig)két szurit.Annyira sírt.A súlya 7350 g.

Adri!Hogyan kell ilyen vigyorgó fejet berakni?
ari3

Szia Aranka,

nem harap meg, magam sem értem miért.
Azt aaaaaa, Zsófi egy kilóval több, mint Nati.
Már gondolkodtam a hozzátáplálás megkezdésln (2 napja hajnali fél 5-kor ébred), erre most végigaludta, így még várok vele. Van itthon vésztartalék tejpép, meg gyümölcs, de azért jó lenne kihúzni még 3-4 hétig.

Marcinak szőlő lesz a jele; elég vegyes érzés ez az óvoda...

Vigyorgó fej: : O
(szóköz nélkülKép)

Holnap megyek Apukámhoz pár napra a gyerekekkel, addig maradunk, majd csak vmikor jövő héten jövünk haza. Ott nincs net, így kívánok Nektek jó hétvégét, szép jövő hetet!

Üdv:
Adri
Vendég

Hello!
Én is próbálgatom Kristófál a gyümit meg a tejpépet de egyszerűennem kell neki.Miért?Márk simán elfogadta.Krizsinél már sokszor próbáltam és semmi,ugyanaz a reakció.
Krizsi nem akar més abszolút a lábára állni ha fogjuk őt.Lenyaklik a térdére.Azt írják a könyvek ilyenkor már kéne álldogálni a lábán,és Márk ilyenkor már ugrált az ölünkbe folyton.Tudom nincs két egyforma gyerek,egyforam fejlődés de azért én parázok hogy mi lehet...Hülye vagyok?Túl aggódó?És képzeljétek voltam a Máv-ban kontrollon a Krizsivel mert a hátsó kutacsa nem nőtt még be a 6 hetes kontrollon,szóval még mindig nem nőtt be neki.Elvileg már a méhben be szokott nőni de néha (10-ből 2 gyerkőcnek)nem.Azt mondta a doktornő hogy ne aggódjak be fog az nőni szépen dehát...Kérdezte hogy szépen fejlődik-e,meg látta is hogy igen,úgyhogy azt mondta ne aggódjak,de azért figyeljük őt.Köszi,ilyet mondanak az embernek akkor egyből parázni fog,nem?!Tényleg csinál mindent amit a korához képest kell(megfordul,fog a kezeivel,mosolyog,reagál)de tuti hogy ezentúl ezen fogok idegeskedni.Az itthoni gyerekdokink meg azt mondja, régen nem is volt kop.uh és ki sem derültek ezek a dolgok, és az ember nem tudott róla ezért nem is idegeskedett, és szépen benőtt az a kutacs is.Na bocsi hogy ennyit írtam erről,csak ki kellett írnom az aggodalmaimat.

Egyébként Kristóf 3 nap múlva lesz 5 hós,7-8kg körül lehet,majd a jövő héten leméretem.Sokat igényli hogy ölben legyen,nagyon ragaszkodik hozzám és imádják egymást a tesóval!!Sajna mindjárt viszem őket anyuhoz mert muszáj egy pár órát tanulnomKép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok Adri, Ari, Panny, Psandi, Edinka!

Nem tűntem el végleg, csak egy kicsit.Kép De van mentségem: Luca. Az utóbbi időben szabotálja az alvást. Normális ez, hogy egy 5 és fél hós baba szinte semmit ne aludjon nappal??? Az utóbbi pár éjszakánk se volt semmi, szerintem jön a foga. És nagyon anyás is lett, állandóan ölben akar lenni. Egyik nap anyumra kellett bíznom kb 2-3 órára, kékre üvöltötte a fejét. Ahogy magamhozöleltem, néma csend lett. De hüppögött még vagy egy órát.Kép Hátról hasra fordul, néha vissza is, meg tekeredik minden fele és mindent megkaparint. Egyik kezéből a másikba teszi a dolgokat, a popsiját is felemeli már jó magasra, viszont felülni még nem nagyon akar. Ja, és enni se. Kizárólag banán-őszi-alma elegy, a többi "valami undorító, gusztustalan" (ilyen pofit vág kb) Naponta van, hogy csak 3szor eszik.

A kert parti sz... volt, mint amire számítottam. Ehhez csak annyit kell tudni, hogy anyósom úgy gondolja, ő a tökéletes anya és háziasszony, meg persze az ő két lánya, én meg a világ rossza, és szegény fia pont engem fogott ki. Ja, és lelketlen anya vagyok mert nem akartam!!! szoptatni a gyerekem. Férjem totál kiakadt, azt mondta, neki csak mi vagyunk Lucával a családja, a többieket látni se akarja többé, ezt anyósnak is megmondta. Nem részletezemKépKépKép

Most ne haragudjatok, hogy már megint nem reagálok a dolgaitokra, de olyan hulla vagyok.
Megint eltűnök, de most azért, mert elmegyünk az Õrségbe. Utána jövökKépKépKép Ja, a suli is elkezdődött (fúúújjj) azért se tudtam jönni.

Még annyit azért, hogy klaszak a fotók!

Ari! Mi van azzal a szegény Gabival? Soxor eszembe jutott.

Pussz, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

A helyesírási hibák a fáradtás miatt vannak, de remélem, ezért még szerettekKép
Tök furi, semmit nem ittam, de mintha be lennék rúgva...lehet, hogy el kénne mennem aludni????? Hú

marq
Kép
Kép
marqueza

Ari!
Boldog névnapot a pici lánynak!!!KépKépKépKép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Halihó!!!Kép
Hol vagytok????
Ne szűnjön már meg ez a topic!!!!
Légyszi!Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Na!Mi újság?Sehol senki?

Adri!Milyen volt otthon?Biztosan jólesett egy kis kikapcsolódás.Kép(köszi a jelmagyarázatot)

Panni!

Így utólag is köszönjük szépen a névnapi gratulációt,nagyon örűlt Zsófi,a puszikákat bezsebeltemKép

Marqueza!Örűlj neki,hogy a férjed így kiáll mellettetek,ez lenne mindenhol a normális.Remélem azóta lecsillapodtak a kedélyek.

Zsófi még mindig csak szopit kap,semmi mást.Még pár hétig nem is adok semmit neki.
Szegény kicsi lányom elkapta Alexától a vírust.Láza ,köhögés nem volt,viszont szinte 10 percenként kell a nóziját leszívni,és nagyon nyűgös.Rátesz még egy lapáttal,hogy a foga is jön,így van,hogy a cicit sem fogadja el,annyira érzékeny az ínye.Ilyenkor bedörzsölgetem Dentinox-al és egy kis ringatás után,már szopizik is.Éjszaka is sokszor ébred,de általában ilyenkor elég egy kicsi ringatás.Viszont ma is egy 20 perces időtartamot leszámítva,semmit nem aludt.Ráadásul Gergőt is felordította,ettől ő is hisztis lett,úgyhogy ma nem bánom,hogy este van,és végre alszanak.
Gergő tegnapelőtt leesett a csúszda tetejéről.Azt hittem szívrohamot kapok,amikor láttam,hogy zuhan.Nem engedi,hogy segítsünk felmenni,de ott szoktam a háta mögött állni.Most Alexa vitte be a csuszihoz,de neki sem engedte a segítséget,így ő hártalépett.A legfelső fokon megbillent és hanyattesett.Még szerencse,hogy kapaszkodott,meg hogy szélesek a fokok,így az tompította az esést.Meg,hogy homok van alatta.Így "csak"az orra lett sebes,meg benyelt vagy fél kiló homokot.Persze minek egy játszótérre víz,így rögtön ki sem tudtam mosni a száját.Még szerencse,hogy 20 méterre lakunk csak.De nem lett semmi baja szerencsére.
Jó éjszakát nektek,legyen szép holnapotok!

Ari

Kép
ari3

Sziasztok!

Megjöttünk az Õrségből, több, mint egy hétig nem jártam erre, és szinte semmi forgalom!!!Kép

Ari! Nagyon édi Zsófi, jó nagy haja van neki is! Gergővel minden rendben? (csúszda miatt kérdezem)

Adri! Mi ez a nagy hallgatás??? Panny, Psandi, Edinka! Írjatok már!

Na, az Õrség egyébként gyönyőrű, én most jártam arra először. Luca egész jól alkalmazkodott az új környezethez, igaz, mindent (=kis kirándulások) az ő alvásaihoz igazítottunk.
A ti babáitok hogyan alszanak? Én szerintem valamit elcsesztem, de nem tom mit. Luca eddig este 7-reggel kb. 6-7-ig aludt, éjjel háromkor kelt egyszer enni. Reggel kilenctől 10-ig ismét aludt, majd de. fél 12-kb. 1-2-ig, majd du. kb. 4-5-ig. Az utóbbi napokban viszont a déli alvás után már egyáltalán nem akar aludni délután, pedig láthatóan már izonyú fáradt. Így a lefekvés egyre korábbra kerül, mert du 6-kor egyszerűen már nem lehet vele bírni. Ma is már 1/4 7-kor le meg kellett fürdetni. Sztem valahol ott lehet a gond, hogy szinte az egész délelőttöt átalussza. Próbáltam már húzni az időt, hogy eltolódjanak az alvási idők, de nem lehet, mert annyira kifárad, hogy csapkod meg sikítozik, így kénytelen vagyok letenni. A másik, hogy így nagyobb kiruccanást, pl. anyumékhoz elmenni ebédre, egyszerűen nem tudunk kivitelezni, mert nem hajlandó elaludni "idegen" helyen, a végkimerülésig nézelődik és a vége iszonyatosan nagy cirkusz. Szerintetek mit csináljak?

Kellemes hétvégét! És írjatok!

marq
Kép
Kép
marqueza

Hello!
Na azért látom csak van aki ír..KépKépKép

Ari!
Nem lehetett semmi ahogy szegény Gergő esett...Gondolom hogy ti jobban megijedtetk mint ő,nem?!Márk se hagyja soha hogy segítsünk a mászókánál(van nekünk itthon egy)és minden alkalommal leizzadok az idegtől,hogy nehogy leessen.Öntudatos kis kölykök,igaz?!
Nagoyn édi Zsófi(szép kis mennyasszonjelölt a Kristófnak...KépKépKép)

Kristóf mostanában nem nagyon akar szopizni,vagyis hamar abbahygyja és nyűglődik.Arra gondolok hogy megjött és ilyenkor megszokott változni a tej íze,ugye?!
Még mindig nem hajlandó semmi mást enni.

Marq!
Tényleg azt kéne hogy kitolni a délelőtti alvását egyre későbbre,de könnyű ezt mondani...KépKépKristófnak még semmi rendszer nincs a napközbeni alvásában,annyira változó.Az mindig tuti hogy este 8-9-től reggel 7-8-ig alszik egyfolytában.Van amikor ezután csak 10-11 körül alszik és utána csak 2-3 felé.Szóval még nincs rendszer,de hál istennek ő bárhol képes aludni és szokott is.Van hogy a kocsiban éri a szunya vagy anyuéknál a kiságyban,teljesen mindegy.Szerencsés vagyok,rendes kis fickó!!KépKépKép
Remélem hamarosan megoldódik nektek a szitu!!Kép

Na jó éjt,és többiek írjatok!!!!!!!!!!!!!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást. Előbb hazajöttünk Apukámtól, mert Marci megbetegedett - 2 hete az már, így holnap harmadszor megünk dokihoz. Csütörtökön az egy hét múlva féléves Nati is megkapja végre az 5 hós oltását.

Panni,
sztem jóra tippelsz a tejet illetően.

Amúgy Marci kukija rendbejön, úgy tűnik, a krémtől. Még egy hétig kenni kell, aztán 2 hét szünet, és kontroll.
Nemsokára megkapja - persze ha rendbejött - a 3 hós oltást, és irány az óvoda.

Aranka,
látom, zajlik az élet nálatok is. Néha félek belegondolni, mennyi megpróbáltatás előtt állunk még...
Zsófi gyönyörű, s látom, nagyon eleven kislány.

Natival jól egyidősek ők. Õ a fejét emelve rákkúszást, fejét letéve hernyómozgást művel. Fordul mindenhogyan (ma először hátról hasra). Négykézlábra áll (2 napja, tegnap hajnal fél 4-től gyakorolt). Pocakon hintázik. Kezével magát megtámasztva megül. Van 2 foga. Még anyatejes, de valszeg már gyorsan emészti, mert éjjel többször ébred. Szóval nincs éjszakaátalvás kb. 2 hete.

Marq,
arra gondolok, h. esetleg az idegrendszere fejlődik, egyre több élmény éri. Natinál is gondoltam hasonlóra is, mert napközben nem kér gyakrabban enni.

Õrség miatt irigy vagyok Kép - szép időtök volt végig, ugye?
Nekem is vágyam 4-esben is menni. (Most csak én mentem a gyerekekkel - persze párom kétnaponta meglepiként utánunk jött.Kép Szülinapomon reggel egy tortával állított be - 100 km a 2 város között a táv.) Meg már szeretnék csak egy kicsit kettesben lenni a párommal, de úgy tűnik, Nati ebben nem lesz partner.

Ugyanis megfigyeltem Natin azt is, h. nagyon anyás lett. Ha kedve van, eljátszik a kiságyában vagy a földön (nálunk az a járókaKép), de ha cipelni kell, és az én kezem foglalt (tesóval, házimunkával stb.), akkor Apa hordhatja a nyomomba.
Marcit 1. hónapban anyós fürösztötte. Hosszú történet, h. miért, de engedtem neki, sőt kértem tőle, h. érezze, h. fontos...
Minden nap találkoztunk, vigyázott a kicsire. Viszont Nati tavaszi gyerek (meg talán már nem olyan érdekes), és nem ért rá anyósom (kerti munka), folyton fáradt, mert sokat dolgozik stb., én meg úgy voltam, ha fáradt, nem megyek 2 gyerekkel a nyakára. Tegnapelőtt először otthagytam egy órára a 2 gyereket, és Nati végigbőgte... Persze, anyóskám jól leb...tt, h. azért, mert én sosem hagytam ott, bezzeg a Marcika bla-bla-bla... Mondtam, h. Natinál sem volt letiltva.Kép
"Mer' anyósom az tudja!"

Na, ennél pozitívabbal most nem tudom zárni, nagyon-nagyon jó hetet kívánok Nektek, ha vmire nem reagáltam, bocsi, pótolom, s igyekszem jönni gyakrabban!

Írjatok, ha van időtök:
Adrienn
Vendég

Sziasztok!

Örülök,hogy ha néha néha is,de írogattok!Kép

Gergő a csúszdáról való leesése után,amikor éppen begyógyult az orra,elesett a lakásban és az orrnyerge pont a küszöb szélébe csapódott.Szörnyen nézett ki,véres dagadt,orral.Iszonyúan megijedtem.Az ügyeleten közölték nem tört el.Ennek örömére délután hanyatt beesett az asztal alá,csak úgy dörrent a feje a padlón.Az idegeim cafatokban.Kép

Zsófi már pár napja kutyázik,nagyon szereti.De még jobban Gergő,aki igyekszik utánozni őt.

Panni!
Kristófnak biztosan nagyon érzékeny az ínye,ezt Zsófi is csinálta pár napig.Ilyenkor szopi előtt bedörzsöltem neki Dentinox-al vártunk kicsit és ez hatott.De volt hogy adtam neki a homeopátiás kupot,ez is segített.

Marqueza!Én is irigyellek az Õrségért,csodálatos lehetett.Mi nem megyünk most még sehova,talán az őszi szünetben,de akkor is csak 2-3 napra.

Adri!

Milyen krémet kaptatok Marci kukijára?Gergőét sem lehet hátrahúzni és nem szeretném ha műtét lenne a vége.Az orvost szeretném kihagyni,legalábbis a mienket,mert ugyan megbízom benne,deállandóan azzal jön,hogy húzzuk hátra.Én meg félek,hogy bereped neki.

Zsófinak még nincs foga,de szerintem már nem sok kell,hogy kibújjon.Csak szopi van még,de már nagyon kapkod a mások által evett ételek után.Jövő héten megkóstoljuk az almát.Mármint ő,mert én már ismeremKépMármint az almát!

Szép napot mindenkinek!
Kép
ari3

Hello!
Ari!
Valszeg tényleg az ínye is érzékeny lehet mert iszonyatosan nyáladzik,mindig azt várom hogy kibukkan a fogacska.Márknál is ez volt és 11hósan(!) jött ki az első.
Igazad van hogy nem akarod hátrahúzni Gergő kukiját krém nélkül,mert tényleg berepd könnyen.Mi is így jártunk mert ez a nagytudású védőnő azt szajkózta,De mostmár Kristófnál sokkal okosabb vagyok "kukitéren".Egyébként Márknak nagyon jól szuperál a kuki a műtét óta,ég és föld a két állapot.

Nem semmi Gergő milyeneket esik?!Hát tényleg nem lehet egyszerű neked végignézni...

Adri!
Azért nem semmi a férjed hogy ilyen távot leküzdött a szülinapodonKépLe a kalappalKépBoldog szülinapot így utólag!!!KépKépKép
Egyébként nálunk is Kristóf sokkal anyásabb mint Márk volt.Én Márkot is már egész korán rábíztam anyura(anyósra nem!)mert tudtam hogy muszály lesz a suli miatt és hagy szokja.Az akkor nagyon bevált,mai napig imádják egymást anyuval.Kristófot is muszály volt már egyszer-kétszer a suli miatt otthagynom anyunál félnapokra,végülis ordítás nem volt de sokkal "rosszabbul"viselte mint anno Márk.Alíg várta hogy megjelenjek,nem sírt ugyan de semmi nem volt jó neki.Napról.napra jobb a helyzet.

Na hello,húzok aludni!!Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam ide, de most mindent végigolvastam, bár reagálni nem biztos, hogy mindenre tudok

Ari
szörnyűek ezek a balesetek, és mégszörnyűbb, hogy nem mindig lehet kivédeni őket Kép Dani is olyan kis kelekótya, folyton beüti magát mindenhova, elesik stb. Nem kell magyaráznom, gondolom.

Adri
boldog szülinapot utólag Kép

Mit is írjak? Kép
Levi még tisztán anyatejes , ill. eddig 2x megkóstoltattam vele az almát, nem ízlik neki, szinte fuldoklik, úgyhogy tartok pár nap szünetet. Kb 3,5 hós koráig tök jól átaludta az éjszakákat, azóta teljesen vegyesek az éjjeleink, van , hogy csak 1x ébred, de van, hogy 10x! Volt, hogy éjjel 1 és 6 között 10-15 perenként kelt, az iszonyú volt. Most kezd talán normalizálódni a helyzet (kopp-kopp). Amúgy a frontra, szélre, fogára fogtam, mikor mire Kép
Fogunk még nincs, csak vastagon nyálzik jóideje.
Még csak hasról hátra fordul, vissza csak félig-háromnegyedig. Néha kúszik hátrafele. 7,5 kg és kb 70 cm, kinőttük a 74-es ruhák zömét.
Ami viszont elkeserít, hgoy szinte csak velem van el. Ha sír, csak én tudom megvígasztalni, az apja sem. Ha nagyszülő kezébe adom, és kiesem a látószögéből, sír, sőt fuldoklásig hergeli magát úgy zokog Kép Danit ennyi idősen már javában anyámra hagyhattam néhány órára, simán megitta a lefejt tejet cumiból, röhögött, játszott, aludt, hát Levi nem. Most csütörtökön lenne este egy csajbuli, ahova elmennék kb 3 órára, de nem tudom, itthon merjem-e hagyni Levit, félek, hogy végig üvöltene. Na jó, nem panaszkodom tovább Kép

Igyekszem most már gyakrabban jönni
jó éjt!

Andi
Kép
psandi

Sziasztok!

Reggel én foglak ébreszteni Benneteket a topikon!Kép

Addig is jó éjt, és előre is szép hetet!

Adri
Vendég

Sziasztok!

No, nem lett ébresztés.Kép

Köszönöm a jókívánságokat!

Gyönyörűek a babók!

Nálunk semmi újdonság, még Marci nem kezdte el az ovit, Natinál viszont próbálkozunk a hozzátáplálással. Kóstolgat, de nem túl lelkesen - vasárnap volt féléves.

Ari,
a krém Dermovate, de ez szteroid. Orvos írta fel, s én nem is merném doki nélkül alkalmazni. Mi sebészetre mentünk, ott volt az első lépés ez. 2 hét múlva megyünk ellenőrzésre.

No, megyek, Nati morog.Kép

Szép estét:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Andi!

Voltál a csajbulin?Én is úgy elmennék,de nem sok esély van rá egyenlőre.
Levi gyönyörű!Kép
Zsófi napok óta letehetetlen,amint nincs ölben képes addíg ordítani,amíg hányingere nem lesz.Én meg ezt nem bírom.Jön a foga,már látszik az íny alatt,de nagyon lassan töri át.Ráadásul Gergőnek is a rágófogai jönnek,így duplán kijut az élvezetekből.Éjszaka felváltva sírnak fel.

Panni!

Nem nyulok Gergő kukijához,nincs vele gond.Úgy értem,hogy rendesen pisíl,egy urológus ismerősünk mondta,hogy nem kell piszkálgatni.Apáink nagyapáink is anélkűl nöttek fel,hogy ekkora gondot csináltak volna a dologból.Csak most van ekkora visszhangja.

Adri!
Köszi,de persze hogy nem kennék rá semmit az orvos megkérdezése nélkűl.Remélem nálatok sem lesz semmi gond.

Zsófi még csak anyatejet kap,eddig nem próbáltunk semmit.Holnap lesz fél éves,majd valamelyik nap megkóstoltatom vele az almát.Mert nézni azt nagyon tud,ha valaki eszik,vagy iszik.
Jó éjszakát nektek!

Ari,Zsófi(Mindjárt 6Kép)
ari3

Sziasztok!

Aranka
nem mentem végül el a csajbulira, mert nagyon sírós volt aznap Levi. Nálunk absz. kijött a szeparációs szorongás, amint kilépek a szoba ajtaján, üvölteni kezd Levi és ez addig tart, míg vissza nem megyek. Van, hogy csak akkor hallgat el, ha fel is veszem, de akkor egyből. Szegénykém ennyire félne, hogy eltűnök és sosem jövök vissza? Kép Daninál nem volt ilyen durva.
Nálatok meg ez a felváltva sírás... tiszta horror KépKép
Néha Dani is felsikolt éjszaka és kiabálva hív minket, ha melléfekszem, egyből visszaalszik. Talán rosszat álmodik? Kép

Kedden, kicsit késve megkaptuk az 5 hós oltást. Doki mondta, még ráérünk a hozzátápival, hát kihasználom az utolsó gond és pepecselésmentes napokat Kép jövő vasárnap fél éves lesz az én kis drágám Kép

Na megyek, mert enyhén késő van

Andi
psandi

Szia Andi!

Zsófi nem fél ennyire,különösen,ha Gergő is ott van,mert akkor őt figyeli.Viszont csak rövid ideig tudom letenni,mert azért visít.
Szegény Dani!Biztosan rosszat álmodik,de jó ha hamar meg tudod nyugtatni.Nálunk egy szobában vannak,így általában Zsófit is felébreszti Gergő.

Zsófi tegnap volt fél éves,még nem kezdtük el a hozzátáplálást.Majd holnap megkóstoljuk az almát,kiváncsi leszek mit szól hozzá?Kép

Úgy látszik a hideget szereti,mert ma kicsit előbb mentünk sétálni,még nagyon hűvös volt.Úgy elaludt a kocsiban,csak csodálkoztam,mert már rég volt ilyenKép
ari3

Hello!
Andi!
Dettó olyan a Kristóf mint amiket a Leviről írsz...A második gyerkőcök ilyenek???KépEgyszerűen én vagyok neki a "sztár",képes ő is olyat előadni hogy ahogy elmegyek elkezd "szenvedgetni"(mi így hívjuk viccesen)és nem sokra rá már sír is amíg vissza nem érek.És szinte egész nap ölben kell tartani,mert csak úgy érzi jól magát a fiatalember..KépKépAzért megnyugodtam hogy nem csak mi vagyunk így...
Néha Márk leköti őt pár percre de aztán Márk is megunja hogy még annyira aktívan nem tudnak egymással játszani.Remélem hamarosan talán ha majd ül Kristófka,akkor jobb lesz a helyzet.Nálunk az a ciki hogy 3 hetente suli+vizsga,na meg tanulnom is kéne néha(hi-hi)Eddig úgy bekkeltük ki anyuval a helyzetet hogy végig kinnt voltak a levegőn babakocsival és úgy nem sírt.Nagyon anyás és ragaszkodó,és nekünk se volr így ez Márkkal.Érdekes,nem?!
Azért talán egy kicsit az a szerencse ,hogy Kristóf ideig-óráig az apukájával elvan,természetesen kizárólag az ölében...

Ari!
Én se azért írtam ezt a kukidolgot mert "ügyet"csinálok belőle.Azt hogy nagyapáink se törödtek vele nem biztos hogy pozitívum volt,sőt!!Nem tudhatjuk hogy mitől voltak esetleg kellemetlenségeik az említett nagyapáinknak(pl.akár szexuális problámákat okozhat,ami természetesen gátlásosságot vált ki...stb)Szóval elég összetett dolog és szerintem igenis foglalkozni kell a dologgal.Nem beszélve a higiéniás oldaláról a kérdésnek.Remélem nincs harag mert ezeket írtam...Kép

Végigvonult a betegség a gyerekeken és most én vagyok benne!Szegény Kristóf élete 6 hónapjában antibiotikumra kényszerült a magas láza miatt.Szerencse hogy Márknak elég volt a köptető is.
Kristóf eddig nem akart semmit enni és láss csodát ma betolt egy üveg áfonyás-almát.Nagyon ízlett neki,emlékszem anno Márknak is ez volt a kedvence.

Na megyek tanulni,elment a család sétálni...
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Jaj,miért lenne harag.Én sem úgy gondoltam,hogy egyáltalán nem kell törődni vele,csak olyan esetekben mint például a Gergőé.Normálisan pisil,nincs kórosan beszűkülve,nincs letapadva sem.Mégis a doki állandóan hátra akarja erőltetni neki,ezt szeretném elkerűlni.Természetesen ha bármi probléma van,én is úgy gondolom,kell a segítség.

Szegény kicsi Kristóf,remélem már jobban van.Te is gyógyulgassak.
Zsófi tegnap evett először almát.A kezdeti fanyar arckifejezést felváltotta az érdeklődő tekintet,majd egy kis idő múlva a lelkesedés.Kép
Már közlekedik a szobában,ha leteszem a játszószőnyegre,rövid idő múlva a szoba túlsó felében van.
Neked jó tanulástKép
Ari

Kép
ari3

Szisztok!

Mostanában nem nagyon tudok jönni, mert a házunkat egy kicsit renováljuk, és anyunál lakunk addig, ott meg nincs net, d most hazaugrottunk, és már megint lenne egy kérdésem, légyszi írjatok!
Fősulis vagyok, és hetente kb. két alkalommal kel fél vagy egy napot suliban lennem. Teljesen kivagyok ettől lelkileg, annyira hiányzik nekem Luca, hogy sokszor azon kapom magam, hogy a tanár helyett rá gondolok. Normális ez szerintetek? Mert a férjem azt mondja, hogy tök hülye vagyok. Ilyenkor ált. anyu vigyáz rá, és már néha úgy látom, hogy anyut jobban is szereti, mint engem. Azt mondja anyu, hogy bebeszélem magamnak ezt. Ne haragudjatok, hogy már megint kérdésekkel terhellek benneteket, de Ti már többgyerekesek vagytok, és tapasztaltak, én meg kivagyok most emiatt.
Ne haragudjatok, hogy most nem reagálok az írásaitokra, csak még a fősuli miatt is neteznem kell és már menni kéne haza, hátha Luca felébred. Lehet, hogy oltári nagy hülyeség és önzőség, de én azt szeretném, ha Luca hozzám ragaszkodna a legjobban.
Ari, Zsófi nagyon szép, ahogy most segélykérek, látom a kis huncut pofiját, a hozzászólásom fölött kitölti a képernyőt.Kép
Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

kel=kell

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Maruqeza!

Ahogy mondod!KépKépKép

Sziasztok Lányok!

Ti is arról írtatok, amiről korábban én (bár Nati tényleg kevesebbet talizott a mamáékkal): nem marad el mással, sír ("szenvedget"Kép ez jóóóó), ha kimegyek a szobából, Apánál elvan - ölben, sétálva a lakásbanKép, Marci egy kicsit tudja szórakoztatni...

Ha magadhoz kötöd, Marqueza, kitolsz magaddal is (ha akarsz, sem tudsz elmenni), és vele is (félénk lehet, bizonytalan mások társaságában).
EZ CSAK EGY VÉLEMÉNY, TÉVEDHETEK IS!

Én sajnálom, h. Nati ennyire anyafüggő. Bár a "nagykönyv" vagy a "papírforma" szerint ebben a korban így kell lennie (szeparációs szorongás?). A játszótéren van olyan anyuka, aki magához láncolta a gyerekét. Marci nagyon szereti őket is, és az anyuka diadalittasan néz rám, mikor Marci mondja: "nálad szejetnék aludni".
Talán emlékeztek rá, h. nem is rég agonizáltam rajta, h. ez nem annak a jel-e, h. nem kötődik hozzám eléggé. De már egyértelműen úgy látom, h. nem, hanem a gyerekem biztonságban érzi magát. Kicsi baba kora óta emberek között van, anyósomékkal minden nap találkozott, másfél éves kora óta aludt ott is.
Így voltunk tavaly párommal kettesben Angliában 2 hétre, és egy percnyi gondot sem jelentett, míg Natival a kórházban voltam. Minden hétvégén egy éjszakát anyósoméknál tölt mostanában - a nagyszülők legnagyobb gyönyörűségére.

Máshol meg azt olvastam, h. azoknál a törzseknél, ahol a nagyszülők is belefolynak a gyerekek nevelésébe, ott a gyerek kiegyensúlyozottabb, érdeklődőbb. Persze ez vmi. tanulmány volt, s el sem tudom képzelni, hogyan mérték.Kép

Marci kukija talán nem szűkül vissza, jövő pénteken megyünk kontrollra.
Lassan kezdem hordani az oviba. Húzom-halasztom.Kép Úgy féltem a kudarcoktól.Kép
Nati ma megtette az első szabályos kúszó "lépést" előre.Kép De azért többnyire körbe és hátra halad, no meg négykézláb hintázik, vagy hason - kezét-lábát emelve - "repked".
2 napja végre nyitja a száját a kanálnak, és nem csukja.Kép
Jönnek a felső fogai, éjjelente éles sírás, s már egy kicsit duzzadt. Pedig mostanában az alsó kettővel is ráharap a tejforrásra, máskor meg a kis kezecskéivel gyűri, csipkedi, markolássza.Kép

Aranka!
Gyönyörű Zsófi, és ez a hajkorona! Boldog szülinpot és névnapot neki utólag is.Kép

Marq,
Luca Zsófi is hosszú hajú, ugye?

Panni,
jobbulást és kitartást!Kép

Lányok,
én néha mozdultam ki csajbulizni, aztán az osztályom találkozóján (oszifő nem hiányozhatKép), barátnőmmel sétálni, náluk szomszédolni- míg biztos éjszakaátalvó volt Nati -, s néha napközben is el-elmegyek félórára, órára, addig Apa levált.

Egyszer régen felmerült témaként a terhesség során felszedett súlyfelesleg. Izgultam, türelmetlen voltam, s most örömhír: mindenféle fogyókúra, diéta nélkül súlyra újra a régi vagyok (58 kg /173 cm/), állagra még van javítani való, de azt a koromnak (32) is betudhatomKépKépKép. Minden ruhám jó rám újra, pedig most is épp tömöm a fejem.Kép
Gondoltam, nemcsak nyavalygok-problémázok!

Na, szép hosszúra nyúltam.Kép

Jó éjt Nektek!
Adrienn
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép

Marci (nov. 4-én 3 éves), Nati (6 hós 1 hetes)
Vendég

Sziasztok!

ARanka
gyönyörű Zsófi! és az a hajkorona! Kép
örülök, hogy ízlik az alma, holnap mi is újra megpróbáljuk, már 1 hete nem kóstoltattam , hátha most ízleni fog. Ha nem, még mindig van 1 hetünk 6 hóig Kép
ja, nálunk is egy szobában vannak a gyerekek, azért néha nehéz emiatt, felébresztik egymást ha nem vagyok elég fürge, pedig nem biztos, hogy az a jó, ha első nyikkra kikapom Levit az ágyból, lehet, hogy vissza is aludni, na de ha ezt megvárnám, Danit altathatnám újra. Na de csak megoldódik ez is egyszer, fő az optimizmus Kép

Panni
én is azt gondoltam, h. a második gyerek majd sokkal talpraesettebb lesz, meg kevésbé félős, aztán jól megkaptam Kép persze, még közel sem alakult ki a személyiségük, remélem, nem lesz ennyire anyámasszony katonája később!
Ez a betegség rosszul hagnzik, szegény KristófKép de lényeg, h. már jobban van, neked is jobbulást! Szedjetek vmi vitamint, én Daninak elkezdtem adni a Béres cseppet, Levi meg időnként kap C vitamint.
Tanulás miatt nem irigyellek, még ha azt is bele kéne zsúfolnom a nem létező szabadidőmbe, hááááát... minden elismerésem!

Marq
megértem az érzéseidet, én ha csak 2 órára szabadulok el otthonról, akkor is a gyerekek járnak a fejemben, nehéz lehet heti 2 napot távoltölteni Lucától Kép De nem hinném, hogy féltékenynek kéne lenned anyukádra, inkább örülj, hogy ilyen jól elvan vele is, jó az, ha időnként, ha szükség van rá, van kire bízni a kislányodat

ADri
milyen ügyes már Nati Kép és milyen szép is, akárcsak Marci Kép Ügyin visszafogytál. Rajtam van még kb 2 kg, na meg a puding hasam :S

Levi kis lusti, még mindig nem tud hátról hasra fordulni, néha kúszogat hátrafelé, meg forog körbe-körbe, állati erő van benne. Dokinéni azt mondta, ne aggódjak, teljesen időben van, elég az, amit csinál

basszus infarktust kaptam, a hátam mögött eldőlt a szárító, tele ruhával, akkorát csattant. Még jó, h. a gyerekek nem ébredtek fel rá
most látom, ráesett a babygymre, ami el is törött Kép

na erre a nagy ijedtéségre iszom egy pohár almalevet Kép
aztán megyek aludni, jó éjt

Andi
psandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?