Hello.
Vérvételt úgy tudom, hogy a 12. hét előtt még kérni szokták a dokik. Mondta is multkor a dokim, hogy ezek kellenek, és ha pénteken megyek akkor megírja a beutalót: nagyrutint, vizeletből fehérjét és cukrot, vércsoport és ellenanyag vizsgálat. A serologia azaz a vírusok és ellenanyagok a szintje, mint pl. hpv, hcv, toxoplasma, antiHbsAg, rubeola nekem megcsináltatta velem a dokim, mivel mi lombikra készültünk, csak útközben megfogant a babócánk. Valószínű kelleni fog. A toxoplasmánál nekem pozitív lett az egyik része, de az csak annyit mutat, hogy átestem egy fertőzésen, és a szervezet emlékezik. Ugyanez a rubeolánál is megvolt. A toxoplazma fertőzést meg lehet kapni úgy is, ha nincs háziállat pl. nem megfelelően tisztított élelmiszert fogyasztasz ami szennyeződött macskaürülékkel (pl. saláta, eper nem megmosva).
Védőnőhöz a betöltött 12. hét után kell menni. Vinni kell az orvosi papírokat, leleteket. Vérnyomást, súlyt, haskörfogatot mérnek, minden alkalommal, kis tájékoztatókat adnak anyának-apának, van ahol szívhangot hallgatnak, vagy előadásokat tartanak mindenféle hasznos dologról. Ott kapjuk a kiskönyvet is amibe pecsétel a védőnő, és 3 vagy 4. alkalom után tudja az ember az adókedvezményt igénybevenni (fogantatástól számított 90nap után lehet igényelni. A 90napot a nődoki számolja ki.)
A genetika mindenképp kell. Mondjuk mi nem fogunk Afp-t kérni mert oly felesleges. Maradunk az egyszerű tarkóredő-orr-homlokcsont mérésnnél az Uh-on.
Ja, ha vkit érint érdemes az Istenhegyi centrumra rákeresni, mert keresnek kismamikat vmi tanulmányhoz...majd belinkelem.
Bocsi hogy kiregényt írtam, de volt amit a hétvégén tudtam meg, és úgy voltam vele hogy megér ennyi karaktert
A 2.trimeszteri vérnyomásos dolgot nem is tudtam...