2013.10.31 10:52
2013.10.31 14:04
Manócsek Teljesen igazad van, ha a gyerek van hátul, veszett balta nyele a hátizsák Csak mire akkorák lettek a lányok, hogy hátra vegyem őket, mindig újra terhes lettem és már nem cipeltem őket . Kirándulásnál meg a nagy hordozóján van táska, abba pakolunk (jártunk úgy, hogy egy elöl rajtam, egy hátul az apján).
Tényleg, ahány család, annyi igény babakocsi terén is .
Barbi Én mikor Szaffit vártam, a 2es villamoson egyszer közöltem egy öltönyös fiatalemberrel, hogy vagy átadja a helyét az ablak mellett, vagy lehányom, mert terhes vagyok. Átadta . Azóta, hogy sokat utazok gyerekekkel, megtanultam, hogy kérni kell a helyet és az esetek többségében tényleg szívesen átadják (igen, azok, akik teljes erővel koncentrálnak az ablakon kifelé bámulásra). Azért bunkók, mert nem néznek körbe, aztán meg jól esik nekik, hogy segíthetnek. Babakocsi fel-le rakásával is így vagyok, mindig megkérek valakit, csak délelőtt nálunk szinte csak trottyos nyuggerek, meg babakocsis vagy terhes nők közlekednek .
Keresztszülők, ne is mond, csak 2 gyereknyi keresztszülő van a családban, marhára bajban vagyunk ezzel . Lenne még esélyes, de szeretnénk, ha reformátusok lennének. Imádom a nővéremet, a párja a legjobb nagybácsi, akit a lányaim kaphattak, de csak nem lehetnek ateisták a keresztszülők, nem? Amúgy Mesó keresztelője is csak márciuban lesz még. Megint nagy pocakom lesz, Szaffinál is ez volt Ja, és minden keresztszülőnk holt szegény
Ma nagyon jó napunk volt mindannyiunknak, nagyot játszóztak a lányok, én jót pletykáltam a többi anyukával, sokkoltam egy barátnőm a 3. gyerekkel, szóval minden kerek volt Csak apa ne dolgozna megint sokáig! Ja, és a nagyszülőkhöz az istennek se tudok feljutni, hogy beavassam őket, mert sose érnek ránk . A végén még elszólja magát a velük egy házban lakó barátnőm és úgy tudják meg
2013.10.31 15:58
2013.10.31 16:18
2013.10.31 16:25
2013.10.31 18:08
2013.10.31 19:31
Era Pocakosan is cipeled a nagyot? Hol a kímélő életmód?! A derékpántról már ne is beszéljünk . Nálunk Szaffi 13 hónapos volt, mikor Mesó fogant, ő akkor már saját lábon jött mindenhová, közértbe, játszóra. Babakocsit toltam, mert abban volt a bevásárlás, homokozók stb . Mesó meg marha nehéz (10 kg), és utál háton lenni (úgy nem hord neki a nővére falevél-utánpótlást. Ahány gyerek, annyi szokás .
Apa még nem tudjaaaaaa???? Huh, ez kemény
Nina Éljen Két hét múlva már egész sok minden látszódhat belőle
Manó Gólyás kitűző nagyon jó ötlet, hol szerezted be? Barátnőmnek volt USA-ban egy „terhes vagyok, nem kövér” feliratos pólója Rajtam nagyon egyértelműen látszottak a lányok, de februári és áprilisi fogantatásúak, tehát pont az elején voltam kabát nélkül, úgy könnyű volt. Most reménykedek is, hogy nem látják meg az első trimeszter végéig, minimum.
Csak elmondtuk ma az anyámnak. Mégis felmehettünk, sütött gesztenyét (Mesó imádja). Szaffi meg játszott egy babával, és mondta, hogy „ez az én babám, anyának meg van egy a pocakjában”. Mire anyám meg akarta győzni, hogy nem, nincs
Nálunk apa tudta már a teszt előtt, együtt filóztunk, hogy az nem lehet, hogy terhes vagyok, ezek a tünetek vmi betegség jelei lesznek, mert nekünk csak lombikkal lehet babánk . Aztán felhívtam, mondtam, hogy + lett, mire ő, hogy még jó, hogy pont most kapott S-maxot, mert abba befér a 3 gyerekülés . Férfi .
2013.10.31 19:33
Sziasztok csajok!
Köszönöm a gratulációkat, és a jó ötleteket. Meg is fogadom a tanácsotokat, már szereztem is be néhány lezserebb felsőt, és a nadrágokat is megoldottam kis turpissággal, hogy betudjam kapcsolni. A probléma csak az, hogy egyre többen beszélnek rólam, mivel a nőgyógyásznál sok ismerőssel összefutottam, és az UH vizsgálatra amikor mentem, szinte oda csak kismamák járnak, és nem volt olyan ember aki ne szűrte volna le, hogy babát várok, hiszen amikor jöttem UH-ról 100 wattos vigyor, és a párom arcáról sem lehetett letörölni a mosolyt.
De mindegy! Attól függetlenül, ha a főnökség fülébe is jut a dolog, én mindent tagadok jó kislány módjára
Kül. most november 12-én kell mennem ismét UH-ra, és már nagyon kíváncsian várom, hogy mit is fogok látni, avagy hallani. A "nagykönyvek" úgy írják, hogy már lesz szívhang. Remélem, hogy hallani is fogom. Imádok terhesnek lenni, és imádom azt, hogy érezhetem (attól függetlenül, hogy ez csak pszichikai), hogy van valaki a pocakomba. Nincs perc, hogy ne gondolkozzak azon, vajon milyen baba lesz, hogy fog nevetni, vagy hogy fog sírni.
25 éves vagyok, és ahhoz képest, hogy tavaly még csak a gondolattól is rosszul voltam a baba hallatán, most nem tudom, hogy mi ütött belém, hogy ennyire babát akarok. De jó érzés nagyon!
2013.10.31 19:44
2013.10.31 20:03
2013.10.31 20:34
2013.11.01 03:22
2013.11.01 11:19
Maradtunk itthon, Szaffi belázasodott. Ennyit a hosszúhétvégénkről De legalább én is tuti pihenek így
Mylife Hát én is kis tök fejjel vigyorogtam az uh után, még jó, hogy a város másik felén rendel a doki Tök jó, hogy vagytok első-babások is, mert tényleg jó olvasni, hogy mekkora csoda is az, hogy egy kis ember nő bennünk. Én már a két manóm mellett örülök, ha napi 1-2 alkalommal rácsodálkozok, azt is akkor, ha émelygek vagy gyógyszert kell bevennem (ezért is kellenek nekem a fórumok, hogy kizökkenjek a mókuskerékből).
Nina De jót mulattam a teszteléseden . Ez örökre megmarad, minden gyereknél a legelső bevésődött emlékem, hogy tesztelek és hogy mondom el .
Barbi 4. unokának örült a nagyi, nővéremnek is van egy lánya aki 11 éves már. Mindenki itt lakik 5 percen belül, szóval anyám tényleg nagyiként működik, csak rosszul bírja a kiszámíthatatlanságot, ami a gyerekekkel jár . Örült nagyon, leginkább annak, hogy nem kell megint a lombik . Aztán röhögött, hogy a barátaikkal 2 éve terveznek egy Toscan borkörutat, de vagy unokája lesz valakinek, vagy műtenek valakit és most júniusra beszélték meg éppen, hogy mindenkinek jó .
Mellméretekre irigykedek, nekem ilyenkor néha eléri a B-t terhesen meg szoptatáskor, amúgy A-s, csak abból nem gyártanak 90-est (ugye tejmirigyek nélkül nehéz ez). Lehet, babád utálni fogja az almát, majd hozzátápinál mással kezdj
Zsiráfcápa Nekem is Manducám van!!! Imádom!!! Újszölöttnél én is kendőzök inkább, bár nekem nem rugalmas van (ezt örököltem), de mindig megfogadom, hogy majd a következőnél már beszerzek egyet… aztán nem . Mesónál jobb is, hogy nem, mert ő akkora volt, hogy a rugalmasat nagyon széthúzta (egyszer kipróbáltam máséban). Nagyon szeretek hordozni, főleg elől, ahol lehet puszilgatni a kis babaszagú buksit <3. Mesó viszont már utálja, úgyhogy pár hónapja leálltunk vele. Azóta ha kirándulunk, apa veszi fel a vázas hordóval a hátára, hát azt se igazán kedveli . Szaffinál is volt egy ilyen fél év, aztán megint megült apa hátán, még aludt is egyszer ott.
Ha már itthon vagyunk, meg kéne írnom az egyetemre három beadandót és megcsinálni a portfóliót… háááát 0 motivációm van Pedig jó lenne elvégezni még ebben a tanévben, mert 3 kicsi mellett végképp nem fog menni. Mondjuk a júniusi államvizsgát még nem látom, hogy fogom abszolválni, főleg, ha megint annyit leszek kórházban az utsó 3 hétben, mint Mesónál (belefeküdt az epémbe a „kicsike”)
2013.11.02 07:03
2013.11.03 08:27
No, mi van, 3 napos hétvégén mindenkinek van valami jó kis programja? Meséljetek, mi ki se mozdulunk, Szaffi folyamatosan lázas . Kezdek bedilizni ebbe az 1 hét betegség-bezártságba . Amúgy fogytam. Szaffinál 5 kg-t híztam az első trimeszterben, Mesónál semmit, most meg fogytam 1,5-et. Persze nem aggódok, így talán nem +16kgval, csak +15-tel zárom majd a 9 hónapot . (+11kg a maximum amit engedek magamnak, és akkor most is ugyanannyival megyek szülni, mint a lányoknál!). Émelygésből tök elegem van Pedig még 4-6 hét . Pocsék émelygés közben domestosszal kádat sikálni A kicsi belekakált a fürdővizébe, hát nagyon hiányzott ez este 8kor. Még jó, hogy a hétne külön fürdenek a betegségek miatt.
Karampampuli Hát, nem egyszerű a nickneved . Jó nagy korkülönbség lesz nálatok, de legalább a nagy már segítséget is jelenthet (pl. tuti nem akkor jön, hogy töröld ki a fenekét, ha épp eteted a kicsit ). Azért néha irigykedek, mikor az ismerősünknél a 9 éves tologatja a kertben a babát, amíg anya ebédet főz… Bár még beidomíthatom a 3 évesem én is
2013.11.03 14:20
2013.11.03 16:01
2013.11.03 17:20
2013.11.04 18:25
2013.11.04 20:46
2013.11.04 21:25
Barbi A Bolgárkertész utcában rendel a nődokim Két hét múlva, kedd 17:20ra megyünk, még találkozhatunk is . Árat nem tudok, Mesónál még az Istenhegyin csinálta, ott 35-38 körül volt, nem emlékszem pontosan. Egész délelőtti cukrozás után NE menj dolgozni. Ha ezután bemész, mikor maradsz otthon?! Szaffi nálunk is integetett ennyi idősen, ő folyton mozgott – azóta is. Mesó akkor is, most is minimum energiabefektetéssel üzemel . Kíváncsi leszek, Hármaska hogy talál magának egy harmadik végletet
Viki A szemeteszsákok kibírják a hányást, tapasztalat . Ugyan nem én, de Szaffi már tesztelte egy párszor .
Krampa… nem bírom megjegyezni, bocsi, nem vagyok otthon az italokban. Jól értem, a párod nem él veletek? A kicsi érkezésével sem változik ez? Én nem tudom elképzelni, hogy apa nélkül legyen babám, rengeteget segít. Ha tehetné, ő lenne gyeden (ő keres jól, én csak tanár vagyok).
Manócsek Szaffinál ez a betegség „gyanúsan pszichés” . Mikor Mesó fogant, 1,5 hónapig beteg volt (a lombik miatt zűrös időszak volt). Még kórházban is voltam vele (SzentLászló ertőző osztályán terhesen 4 nap…). Aztán semmi, Mesó születéséig, akkor megint 2 hónapig heti váltásban jöttek a betegségek. Aztán megszokta, és lám tök jól volt. Én azt hittem, a bölcsi betegségeket hoz majd, de nem, már 2 hónapja jár, és pont akkor lázasodik be, mikor elmondjuk neki a tesót… hááááát Ő így reagál, ez van. Imádom a tea-mentes teákat Én a hibiszkusz-csipkebogyó keverékre esküszök, de boltban veszem.
2013.11.05 09:11
2013.11.05 13:01
Oké, csajok, fórumtalálkozó a Bolgárkertész nőgyógyászati osztályán . Csak remélem, nem mind dr.Gasztonyihoz járunk, mert ha egyszerre találunk szülni, szegény rohangálhat a szülőszobák közt, mint a veszett egér .
Krampa… Ha bevált így, működni fog továbbra is, ez igaz . Bébiszitterre kicsit irigykedek, nálunk apa eléggé hajthatatlan ez ügyben, a gyereknek velünk a legjobb… pedig ez egy marhaság! Ha Mesó anyámmal teljesen jól elvan, amíg egyetemen vagyok, ha a 21 éves unokatesómmal nyáron elvolt a két lány délelőtt a telken, amíg én főztem/háztartottam, ha a barátnőmmel elvoltak, pedig háromhavonta egyszer látják, szerintem egy bébiszittert is megszoknak, ha mi meg tudunk bízni benne. Mintha attól, hogy pénzért vigyáz rá, nem mert rokon vagy barát, máris ártana a gyereknek.
Remélem, Mesónál megússzuk a pszichoszomatikus tüneteket, egész más alkat, mint Szaffi. Szaffi kontrollos, Mesó kényelem-személyiség egy adag hedonizmussal (ezzel még bajaim lesznek kamasz korára). De alapvetően mindketten kiegyensúlyozottak, úgyhogy majd átdöccennek, és úgyis a jót hozzák ki belőle, ezzel szerencsém van. Sokat számít a személyiségük abban, hogy akartunk harmadikat is.
Ma egész nap görcsöl a hasam . Úgy útálom ezt!!! Egyik percben pánikolok, aztán megállapítom, hogy akkor sem maradhat lent a babakocsi tárolóban az 1 évesem, ha fáj a hasam . Mindegy, legalább Szaffi végre bölcsiben, sőt lelkesen is ment (mejt ott jagasztunk cigát meg kadjót, de otthon azt nem szoktunk!). Gondolom délutánra az egész bölcsi tudni fogja, hogy „baba van anya pocijában!”
2013.11.05 16:12
2013.11.06 15:15
2013.11.06 15:17
2013.11.06 15:37
2013.11.06 17:08
2013.11.06 18:37
Tyű, látom, aktívak voltatok
Manocsek Simán lehet pár nappal fiatalabb, nyugi! Nálam a lányoknál a lombik miatt pontos volt a fogantatás dátuma, és ahhoz képest számoltak 6,5 hetet (a visszarakás után 4 héttel néztek először szívhangot). Ez ugye hagyományos úton betöltött 7 hetet jelent. De ha aggódsz, csinálj megint tesztet. A Clearblue-nak van digitálisa (egy vagyon) az kijelzi a fogantatás korát kb. (1-2hét, 2hét, 3hét, 3+hét). Nekem Mesót 3 héttel a visszarakás után 1-2 hetesnek jelezte, szóval fiatalabbnak, de nekem a lányokkal mindig alacsony volt a hCG szintem. Most meg nem nézte senki, furcsa is .
Guera Hát a lányaimat ismerve, lehetetlen lenne a hátamon tartani őket, ha kutyákkal is futkoshatnának . Kutyák itt is veletek vannak, vagy most nyugi van? Nem aggódsz, hogy a sok cipelés árt a benti babának? Jó, mondjuk én most is, Mesóval is kímélésre ítéltettem, úgyhogy próbálom csökkenteni a csajcipelést.
Zsiráfcápa Igen, Szaffi már jól van, sőt! Tiszta feldobott, amióta megint mehet bölcsibe :O Pedig én úgy éltem meg, milyen gonosz vagyok vele, hogy bölcsibe járatom . Nálad a „nagyok” oviban vannak már?
Krampampuli No igen, a kisebbnek mért babákról remek rémsztorikat lehet olvasni :S. Meg bármiről a terhesség témában . Mintha a jót ritkábban írnák ki magukból a nők . Eddig a Telkibe jártál? No, hát a Bolgárkertész tényleg nem olyan . Az én dokim az Istvánban vezet le szüléseket (meg a Telkiben ugye ), én az Istvánban szülök most is, az nagyon bejött már kétszer.
Annaivker Gratula a pocaklakóhoz! Hogyhogy máris megmondták a programozott császár időpontját? Barátnőmnek mindig a 32. hétig elhúzzák a konkrét dátumot. Aztán mindkettőnél megindult a szülés így mégse a program szerint ment a császár .
Elkezdett Mesó lépcsőzni Magától kezdte nagy vigyorral (kézen fogva persze), de feljött két emeletet a háromból a lábán. Aztán még egy felet négykézláb, ott leült és nekiállt játszani a koszokkal. Akkor azért felhoztam a hátralevő pár fokon. Remélem, megtartja ezt a jó szokását, és legalább felfelé könnyítve közlekedünk majd . Emlékeim szerint lefele nagy pocakkal járni lépcsőzni nem tudó gyerekkel elég horror volt .
Szenvedek az émelygéstől, mondtam apának, hogy sztem a lányoknál nem volt ennyire vészes. Mire ő: de, ott is folyton hisztiztél . Na köszi, a negyediket te hordod ki!!! (hozzáteszem, hogy minden terhességemnél ő is produkálni szokta a tüneteket és marhára szenved az émelygéstől. Sőt, ő Mesónál hányt is, míg én nem.)
2013.11.06 19:07
2013.11.06 20:14
2013.11.06 20:37
2013.11.07 10:05
2013.11.07 18:53
2013.11.07 19:50
2013.11.07 21:24
2013.11.08 12:50
2013.11.09 11:27
2013.11.11 20:03
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|