Új privát üzeneted érkezett!

Biribon
simán lehet, hogy mensi nélkül is teherbeess. az egyik topictársamnak, 11-12 hós volt a fia, szoptatta, még nem mensizett a szülés után. ők már direktbe próbálkoztak a tesóval. a védőnő tanácsára csinált egy tesztet és pozitív lett. a szülés időpontját az uh alapján határozták meg, mivel uccsó menstriuáció nem volt. :wink: :lol: úgyhogy ilyen is van.

Én is vágyakozva olvaslak titeket. Mi is a kistesóval próbálkozunk már január óta. nyáron volt egy hó kimaradás, mert magas volt a vércukrom és diétáztam. úgyhogy már a 8. próbálkozós hónapnál tartunk. Amúgy Máté a 9. ben fogant, úgyhogy van remény. ha most összejönne, a kalkulátor szerint pont a szülinapomra (06.28 lennék kiírva.) :lol: kb. két hét múlva kiderül. :lol:

Ha lesz valami, feltétlen jelentkezem. Nektek gondtalan, problémamentes pocakosodást addig is.
:D

Kép

Kép
syrynx

Syrynx
Drukkolok!

Mennyi kistesó van készülődőben! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Torokka, egész pici korom óta ikrekre vágytam :D Úgyhogy nem bánnám, ha tényleg 2-em lennének.

Én is drukkolok mindenkinek, aki kistesó projekt előtt áll. Nekünk ő az első babánk, úgyhogy biztos sokat fogok kérdezősködni.

Egyébként a mellfeszülésen kívül még mindig nincs más tünetem. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de azért bennem van a para, hogy rendben legyen minden.

További kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
süni76

Sziasztok :)

Még mindig nem tudok biztosat, de azért olvasgatlak benneteket 8)

Süni, nekem sem voltak az elején Huncimmal tüneteim (mellfeszülés pl. soha), csak már miután tudtam, hogy pocaklakónk van... a legemlékezetesebb (a 6. héttől) egy 2 hétig tartó fasza viszketős hüvelynyálkahártyás megborulás :?

Továbbra is drukkolok hasonszőrű kistesóprojektes társaimnak (is) :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

2007 júliusiak közül fogadtok egy elméletileg ide tartozó tagot?
Dupla csíkosat már pisiltem, dokinál még nem voltam. De ha pocitesó van, akkor júni 8 az általam számolt kibújási dátum.
kissmanó

Süni
Akkor is az emberben van a félelem, ha minden klasszikus terhes tünete megvan :cry: :wink:

Kissmanó
Gratulálok :lol: :lol: :lol: :lol:

Baldwin
Drukkolok!

Rossz éjszakánk volt. Anna náthás :cry:
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a szíves fogadtatást!
Az az igazság, hogy elszámoltam magam, így nekem sem most fog kiderülni, hogy mi lesz az eredmény....legalább még egy hetet kell várnom a a biztos eredményhez. Már csináltam egy tesztet ami negatív, de aztán elővettem a naptárat, számoltam és kicsit hamar csináltam a tesztet.... :oops: :oops: Szóval bocsesz, de én is jöttem és olvaslak benneteket (egyenlőre).
Egyébként kicsit sűrűbben kell mennem a kétbetűs helységbe pisilni mint eddig, de lehet, hogy ez sem jelent semmi. :oops:

Torokka! Jó pihit! Egyszer már én is kipróbálnék egy ilyen hétvégét...még nem voltam soha... :wink:

Syrynx! Ha mindkettőnknek összejön a "dolog" :wink: akkor mi pár nap eltéréssel fogunk szülni!

Magdii! Ird le légyszíves a nőgyógyászod nevének monogrammját. Valahogy az az érzésem, hogy lehet egyhez járunk? :roll: Ez persze csak tipp, de ki tudja?

Kata0815! Aranyos a kép Anna lányodról! Én is kislányt szerettem volna elsőnek, de megmondom őszintén, nem bánom hogy fiam lett. Sőt ha a második is is fiú lesz, azt sem bánom majd...

Röviden ennyit, annyian vagyunk itt hirtelen, hogy a neveket sem tudtam megjegyezni mind és lassan ébred az elsőszülöttem is...

Mindenkinek további jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Kata: úgy látom, nagyon hasonló cipőben járunk, nálunk is kb. 2,5 év lesz a két gyerkőc között a különbség! Így is volt tervezve, de azért parázok, hogy milyen lesz kettővel! :shock: Bár Lillus akkor már sokat tud segíteni, legalábbis ebben reménykedem!
Milyen volt a hétvége?
Jobbulást a lánykádnak!

Mazsuzs, Syrynx, Balwin: DRUKK!!!

Torokka: nagyra tartom az olyan embereket, akik két pici gyermeket vállalnak!!! Én biztos nem lennék rá képes! Nem félsz egy picit?

Süni, Kissmanó: GRATULA!!!

Magdi: én is rohantam a dokihoz még anno Lillával, látni akartam, hogy tényleg ott van bent?! Veszteni nem fogsz semmit, ha elmész az UH-ra, lehet 2 hét múlva visszahívnak, hogy akkor már a szívverését is látni lehessen. Ha szerencséd van, még képet is kapsz a kezdetekről!
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Minden "új" pozitív tesztelőnek gratulálok! :lol:

Szép napunk volt ma, szülinapi ebédre összegyűlt a család, és, mivel elég ritkán szoktunk így együtt lenni, bejelentettük a kis pocaklakó érkezését :) Remélem nem kiabáltuk el a dolgot, így, uh előtt :roll:
Mindenki nagyon örült, könnyes szemmel gratuláltak, igazán jólesett ennyi őszinte jókivánság :)

Mazsuzs! A nőgyógyászom Dr. Cs.A., a XVIII.kerületben van magánrendelője és a Dél-pesti Kórházban is dolgozik.

Réka! Azért szeretnék minél később menni, mert magánrendelésre megyek, ahová az anyagiak miatt nem szeretnék két héten belül kétszer menni. Ezért dilemmázom, hogy mikor lenne igazán alkalmas... de, mivel párom szeretne jönni, és egész héten sokáig dolgozik (kivéve pénteken), ezért már biztos, hogy aznap fogunk menni. Addig lehet kikészülök a kiváncsiságtól és az aggodalomtól, hogy minden okés-e? :roll:

További szép estét mindenkinek!
Magdi
magdii

Sziasztok!

Már úgy járok ide írogatni mintha biztosan tudnám, pocaklakó van...
Ma már a párom is kérdezte, hogy mikor tudom megcsinálni azt a tesztet ami tuti eredményt mutat...

Réka, ezek a félelmek, hogy mit csinálok majd kettő gyerekel egyszerre, már bennem is felmerültek....(De azt hiszem nem vagyunk egyedül.. :))

Magdi: egy a dokink! :wink: :wink:

Mindenkinek további jó pocakosodást, azt hiszem eldugulok mert kezdem magam otthon érezni itt...:)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Jó reggelt mindeninek :)

Mazsuzs, ahogy mondani szokták, kicsi a világ :) Reméljük nem hiába érzed magad otthon a topicban és egy hónapban jönnek a babáink ugyanannál az orvosnál :) Nándi baba is nála született?
magdii

Sziasztok!:)

Én nagyon új vagyok még itt, most regisztráltam csak. Mi is babaával próbálkozunk és igaz csak 1 hónapja, de hát ez is valami.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudtok az Elevitről, mert én kb. 1 hete kezdtem el szedni.

Minden válasz érdekel!!!:)

Előre is köszönöm mindenkinek:)
bnicky

Sziasztok Lányok!

Győzött a kiváncsiság, és a dolgaink is szerencsésen alakultak, így elmentünk uh-ra ma :lol:
Van egy 10mm-es petezsákunk, két hét múlva kell újra mennem, akkor már többet fogunk látni, illetve akkor kell majd a szokásos vizsgálatokra is mennem.
Bnicky, az elevitről sok véleményt olvastam már, van ,akinek bejött, van, akinek nem. Személy szerint én két hónapig szedtem, most Gravidát szedek, de egyikkel sincs semmi bajom. A nőgyógyászom azt mondta, hogy elég a folsav, de azt mindenképp szedjem. De szerintem ahány ember annyi vélemény van a vitaminokról :)

Írjatok, ha ráértek, hogy kivel mi történt az elmúlt napokban :)
Magdi
magdii

Sziasztok Csajok!

Ismét köztetek. Nagyon jó volt a hétvége! Masszíroztak (persze csak finoman), és sokat aludtam. Köszönöm mindenkinek, hogy gondolt ránk és kellemes pihenést kívánt!

Biribon: A közeli születési dátum valahol kényszer, valahol szeretnénk is kérdése volt. Kényszer azért, mert ha visszamegyek dolgozni, akkor nem igazán jöhetek el mégegyszer, és vissza is kellene mennem dolgozni nem túl sokára (így ki tudom húzni, hogy Bongi 3 éves legyen. Kétszer 3 évet nem tolerálnának). A másik kényszer, hogy cigánykölcsönt (szocpolt) :) vettünk fel, és lejárt az idő felettünk. Sokáig éltük az életünket a férjemmel, úgyhogy most bele kellett húznunk. A szeretet kérdése pedig az volt, hogy imádom a gyerekeket, az én fiammal nagyobb problémák nincsenek, nem voltak, így be merem vállalni a következőt :) . No nem mondom, hogy a december környéki fogantatás nem lett volna jobb, de minden akkor jön el, amikor el kell jönnie. Az én fiam már nem szopik. Sajnos nem is volt túl sok tejem, és ő sem szeretett szopni. Furcsa, hogy egy gyerek ne szeressen szopni, de ő tényleg kifejezetten utált. Nem lehetett mellre rakni. Sem nekem, sem anyámnak, sem a védőnőnek, sem a doktornőnek nem sikerült. Befeszült, és verte a mellem ököllel. Ő már húst eszik mindenféle zöldséget, joghurtot, és gyümölcsöt. Még a tápszert sem hajlandó meginni.

Magdi: Nagyon gondoltam ma rád, és örömmel olvasom, hogy nemhiába! Hát nagyon sok gartula a kismamák világában! Fantasztikus érzés lesz napról-napra érezni, látni ahogy fejlődnek! :)

Réka: Édes vagy! Hát kicsit féltem, amikor megláttam a két csíkot, de annyira rosszul vagyok, és annyi dolgom van, hogy már nincs időm belegondolni, hogy mi lesz velem :). Őszintén: Félek! De pszt, nem vallom be senkinek!

Sok drukk a kétcsíkosoknak! És kitartást, ne rohanjatok a dokihoz egyből, mert elszomorító tud lenni, hogy várja az ember a megerősítést, a doki pedig közli, hogy nincs itt semmi és senki, és elmagyarázza az álterhesség jelenségét.

Puszi neketek! Kata2
torokka

Sziasztok!

Most csatlakozom hozzátok! 6 hetes kismama vagyok, 2 picivel a pocakomban. A családban nem voltak ikrek, de a férjemmel nagyon vágytunk rá, és úgy tűnik összejött :D :D :D :D Az orvosom szerint a 12. hétig nagyon kell vigyázzak, nehogy felszívódjon az egyikük (nagyon nem szeretnénk!!!). Most 6 mm -es az egyik, a másikuk 5,6 mm.
Kismama-tünetet egyenlőre csak annyit érzek, hogy megnőttek a melleim, és feszül a hasam (mintha egész éjjel hasizomgyakorlatot végeztem volna).

Mindenkinek jó babavárást kívánok! :D
vargaera

Kata2, köszönöm, hihetetlen érzés ez az egész, gondolom az állandó aggódás mostmár része lesz a hétköznapjaimnak :) Így végiggondolva amióta elkezdődött a babaprojekt nálunk, mindig aggódom valamin, először azon, hogy pozitív legyen a teszt, aztán azon, hogy az uh-n látszódjon aminek látszódnia kell, most azon, hogy két hét múlva is minden rendben legyen :) De ez biztosan mindenkinél hasonlóan zajlik :)

Vargaera, gratulálok a dupla pocaklakókhoz :) Szoritunk, hogy minden rendben legyen Veletek is!!!!

Puszi
Magdi
magdii

Sziasztok lányok!

Boldogan csatlakoznék a júniusi babavárókhoz. 2009.06.09-re vagyok kiírva. Első uh megtekinthető a 2008 babaprojekt és a 2009-június-július babát szeretnénk topicban. Tegnap voltam orvosnál. :) S még örülök is, hogy nem nekem kellett topicot nyitnom, más mama is van :D

Pocok szép nagy a korához képest, bár még nem indult meg a kicsi szive, de a hétvégére, mire nagypapi meg nagymami megtudja a hírt, addigra biztos!
Vendég

Vargaera és Anuk76 gratula a babákhoz!

Magdi: Nekem Bonginál nem volt semmi aggódásom. Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi baj lehet. Nem fórumoztam - mert egyébként hajlamosak a kismamák beparáztatni egymást - nem olvasgattam - csak a vége felé - és csak arra gondoltam, hogy a legtökéletesebben haladnak a dolgok. A mostani terhességemnél az elején volt bennem félsz, hogy valami baj lehet, de már elmúlt. Most sem olvasgatom, hogy kinek mekkora a babája, és mikor lett szívhangja, mert egy baba, ha meg akar születni, az meg is fog születni, és csak többet ártok azzal, ha idegeskedem, hogy az egyik kismamának már van szívhang, nekem miért nincs. Ilyenkor fejlődik ki az idegrendszerük, úgyhogy kellő nyugalom, minden zajlik a maga útján. Tehát nem idgeskedsz! És ígérd meg, hogy nem fogsz megijedni, ha valakinek a babija nagyobb, mást mondott az ő orvosa stb., mert mindenki más és más, így nem lehet a sablont ráhúzni senkire sem!

Puszi Kata2
torokka

Kedves Kata2 :)
Nagyon igaz, amit írsz, azt hiszem ha rámjön a para, sokszor el fogom olvasni :) Sajna néha tényleg rosszabb olvasni, hogy kivel, mikor éppen mi történik, és azt magamhoz hasonlítgatni. Azért az eszemmel én is tudom, hogy nem szabad parázni, de sajna én alapból kicsit problémázós tipus tudok lenni, főleg magamban gondolkodom, hogy mi történhet . Viszont az nagyon jó, hogy itt le tudom írni, és ilyen megnyugtató válaszokat kapok, mint a Tiéd :D
Tegnap, az orvosnál persze nem tudtam egy kérdést sem kinyögni, annyira a hatása alá kerültem a fekete pöttyömnek :) De szerencsére a doki mindent elmondott, amit tudni szerettem volna.

Anuk76 Neked is szintén nagy gratula a kisbabához :D

Puszi
Magdi
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:10-kor.

Heni

Kép
szheni

De jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szaporodik a társaság! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szheni
Szűrések: mikor Annát vártam, akkor is csak a kötelező vizsgálatokra jártam el, semmi plusz. Most is így lesz.
Azt úgyse lehet kiszűrni, hogy egy ördögfióka, vagy egy kisangyal lesz
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
(nekem egy ördögfiókám van :oops: :wink: )
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:11-kor.
szheni

Sziasztok!

2009 június első hetére várom az első babámat. Csatlakozhatok? :)
amadea

Üdv Amadea! Akkor Te kb velem egyidős vagy.:) Mizu Nálad?

Kép
szheni

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, bár nem vagyok jártas a fórumozásban.

Azt hiszem, most várom az első babámat - bár még orvoshoz csak okt. 31-ére kaptam időpontot, ami nagyon idegesít, mert jó lenne már valami biztosat tudni. Már volt egy pozitív tesztem, így ezek szerint a hatodik héten járok, de mióta olvastam fentebb az "álterhességről", elbizonytalanodtam. Ugyanis semmi más tünetem nincs, se mellfeszülés, se émelygés, semmi. Tudja valaki, mi az az álterhesség pontosan?

Az is aggaszt, hogy még olyan messze van az első vizsgálat (külföldön lakunk, úgy látszik, itt ráérősebbek) - nem lehet, hogy lemaradok valamiről???

Remélem minden aggodalmam csak para, mindenkinek a legszebbeket a babaváráshoz!
preta

Sziasztok Csajok!

Üdv minden új lakónak! :)

Preta: Nem vagy álterhes. Csak azért írtam, mert amikor az első babámat vártam, olyan hamar mentem a dokihoz, hogy semmit nem lehetett látni. Én éreztem a fogantatást, így biztos voltam abban, hogy terhes vagyok, mire a dokim leültetett és az álterhességről kezdett nekem mesélni, hogy ne éljem bele magam a terhességbe. Az a véleményem, hogy a sok férfi dokinak fogalma sincs, mi zajlik a nőkben, és mi nők pedig minden hülyeségen beparázunk, hogy mégsem úgy van, ahogy érezzük. Semmiről nem fogsz lemaradni! És annak pedig csak örülj, hogy jól érzed magad. Én végig émelygek és hányok, a pokolba kívánom a közérzetem! Üdvözöllek a kismamák között, és neked is nyugi! Ott van a rosszcsontod a pocakodban!

Heni: Én is abban a topicban írogattam, ahol Te, de nekem is hasonló volt a vélményem. Én megcsináltattam az integrál tesztet Bonginál, de szerintem pénzkidobás az egész. Ultrahangon is ugyanúgy meg lehet állapítani a down-kórt, és ha a dokid mondani fogja, épp elég akkor gondolkoznod a dolgon.

Hogy vagytok egyébként?

Még annyit akartam megjegyezni, hogy tényleg milyen központi téma a csíkos kismamik életében a félelem. Ígérje meg mindenki magának, hogy nem hasonlítgat, nem parázik, csak felhőtlenül örül a babi/knak! Szerintem a fórumot arra jó használni, hogy az ember kicsit kikapcsolódik a hétköznapok taposásából és barátokat szerez.

Visszaolvastam a soraimat, kicsit észosztó voltam. Bocsi csajok :) :oops:
torokka

Preta
külföldön sokkal kevesebb vizsgálatot csinálnak mint nálunk.asszem az egész idő alatt van kb. 2 uh, esetleg 3. itthon magyarországon meg minimum a 4! ezt onnan tudom, hogy olvastam itt a babaneten más hozzászólókat Németországból ill. Angliából. ne aggódjál! minden rendben lesz. persze hosszú az idő míg a doki lát (megvizsgál), de egyszer eljön az is. tünetek: nekem sem voltak és még sok más terhes anyukának se. nekem egyedül az álomkórosság volt az első 12 hétben. délelőttönként el akartam aludni a munkahelyemen. de amúgy még jöhetnek is a tünetek később, sokaknak csak a 6. után kezdődik az émelygés meg az egyéb "finomságok"....

Kép

Kép
syrynx

6. hetet akartam írni. :oops: (már késő van. 8) )

Kép

Kép
syrynx

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:11-kor.
szheni

Szép-jó reggelt Mindenkinek! Látom, nagyon gyarapodunk. Nem jövök pár napig és már azt se tudom ki kivel van :D Lassan jegyzetelnem kell :wink:
Remélem jól vagytok!

Én is köszönöm a megnyugtató sorokat. Úristen, ki is írta :shock: Mivel első babát várom, sok-sok év próbálkozás után, így én talán még aggódósabb vagyok/leszek az átlagnál. De remélem a jövő keddi uh-on majd megnyugtat a dokim!

További szép napot!
süni76

Szheni, ahogy nézem, 2 nap különbség van kettőn között :D Én pénteken leszek 7 hetes. A cickófájáson kívül nekem sincs más tünetem. Ma reggel picit megijedtem, mert eddig minden éjszaka kb. 2 óránként mentem pisilni, ma ma csak 1x. Na, abbahagyom a parát és elterelem a gondolataimat :wink:
süni76

...
szheni

Süni, helyes, tereld csak el. Képzelem, hogy meg lennél ijedve a helyemben, mert nekem nemhogy éjjel nem kell mennem pisilni, de egész nap max 3-szor kell...:) Szóval ha nem lenne képem a babáról, észre sem venném, h babát várok.:) Csak hát most már másodszor sem jött meg, és ez nagyon megnyugtató.:):):):):)

Kép

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Először is üvd a most csatlakozóknak és persze gratula! Örülök, hogy egyre többen idetalálnak!

Mazsuzs: mikor csinálsz tesztet?

Magdii: gratulálok a 10 mm-es babóhoz!!! :D

Bnicky: szorítok, hogy sikerüljön hamar várandósnak lenned! Én az Elevitet szedem, akkor kezdtem, amikor kiderült, hogy jön a tesó. Lillával is ezt szedtem, de csak a 12. hétig. Most is így tervezem, az első három hónap a rázósabb, meg a szervezetem úgy érezte, hogy többet nem kíván, alig tudtam lenyelni a vége felé, már a gondolattól is rosszul voltam, hogy be kell venni... Szerintem, ha a vérképeddel minden okés, felesleges tömni a szervezetet "kockázatokkal és mellékhatásokkal" ! :?

Vargaera: ikrek!!!! Gratula!!! :lol:

Ne aggódjatok Mamik, csak pozitív gondolatokra van szükségük a babóknak!!!! :!:

Nálam a szokásos jelek: cicifájás, álmosság, pisi. Úgy tervezem, hogy csak a 7. héten megyek dokihoz vagyis 3 hét múlva. Aztán már a védőnőhöz is mehetek.
Vendég

Kedves Kismamák,

nagyon hálás vagyok, hogy válaszoltatok, megnyugtattatok. Nagyon jó egészséget nektek is, majd még jelentkezem!

Nektek is feltűnt, mennyivel több babakocsis kismamát pillant meg az ember az utcán, mióta kismama? Vagy csak mert mindig ezen jár az eszem, eddig meg különösebben fel se tűnt? Olyan édik :)
preta

Sziasztok Csajok!

Mindenkinek problémamentes napot! Én a szokásos hányásomon már túl vagyok. Sajna még mindig fogyok. Ezt nem hiszem, hogy elárulom a dokinak, mert akkor kórház lesz belőle. De nem panaszkodom, mert minden nap ugyanazt tudnám elmondani. 3 gyereket szeretnék, de most elgondolkoztam, hogy kibírnék-e még egy terhességet... Az első is nagyon rossz közérzetű volt, de ez mindent visz!

Én tegnap voltam 7. hetes, és én csak a 9. héten megyek dokihoz legközelebb.

Lassan érnek a tesztesek is ismét :)!

Vitamin: Én bevallom nem szedtem semmi terhesvitamint. Csak gyümit és zöldséget ettem többet (ami bent maradt), ugyanis a védőnőm szerint ezektől a vitaminoktól nőnek 4 kg-osra a babák. És épp elég megszülni a 3 kg-osat is...És állítólag mind szintetikus, így még fel sem szívódik rendesen. De mindenki azt szedje, amit a dokija mondott neki (bár ők is pénzt kapnak azért, hogy reklámozzák), az Isten se tud kiigazodni ezekben. Anyukám semmit nem szedett velem, mégis egészségesen születtem meg.

Vigyázzon mindenki ma magára.

Puszi, Kata2
torokka

Sziasztok!!!:)

Remélem mindannyian jól érzitek magatokat!!!!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat az Elevittel kapcsolatban:)
Lenne még egy kérdésem:)
Szerintetek, ha 20án kellene(nem kellene) megjönnie, akkor mikor csinálhatok legkorábban tesztet?:) Annyira türelmetlen vok, hogy képtelen vagyok kivárni a 20át:)

Köszi
bnicky

Nicky: Hát az attól függ, mikor fogant a baba. Vagyis még attól sem biztos, hogy a 10. napon kimutatja a teszt. Nekem Bongorral a 10 napoős teszt kimutatta a fogantatástól számított 10. napon a babit. Viszont a mostani terhességemet csak az elmaradt menstruáció napjától mutatta ki. Nos, nem tudok tanácsot adni, mert én mindkettő szitut átéltem már. Az biztos, hogy 20-án tuti ki fogja mutatni :)
torokka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:12-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Hát remélem én is ide fogok tartozni, hétvégn nem kell megjönnie :wink: (már nagyon szeretném ha ide tartozhatnák) :wink:

Binciky!
Én is 19-20-án tudom meg az eredményt akkor fogok tesztelni, de én is nagyon türlemetlen vagyok.

Minden kismamának gratulálok :lol: Kép

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Nem jövök pár napig és milyen nagy a forgalom.

Magdi! Elsőszülött kisfiam is a közös dokinknál született! :)

Réka! A hétvégén de a legbiztosabb hétfő-kedd körül lesz már az eredmény.
Láttam egy tesztet amiben két "lap" van majd olyat veszek és megcsinálom hétvégén és a hét elején ha addig nem kopogtat a mikulás... Eddig még semmi (szerencsére..)!

Üdv az újaknak! bniky, vargaera, minimanó, anuk, szheni, amadea, preta!
(jegyzeteltem... :oops: ) Nem is tudom, olvastam-e már olyan topikot ahol ilyen sokan voltak...ugyanis néha bele-beleolvasok topikokban, az utolsó a 2008. októberében szülünk topik volt, de lassan már mindenkinek megvan a babája itt is.

Én az Elevitet szedtem mielőtt Nándival teherbe estem, és egy 90 darabos dobozt kezdtem el már jóval a "próbálkozás" előtt.
Nekem bejött. Viszont az lenne a kérdésem azoktól akiknem már a második babójukkal várandóssak, hogy nem volt gond a hajatokkal a szülés után?
De olyan gond ami azóta sem szünt meg? Egy kis tapasztalatcserét szeretnék ilyen témában...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Bocsi, az elírásért, szóval akik már a második babájukkal várandósak, azoktól kérdezném ezt a "haj-ügyet..."

mazsuzs

Kép
mazsuzs

bnicy!

Én is utánanéztem a témának ! Beszúrom Neked mit találtam az egyik orvos válaszol rovatban:

Amikor a terhességi teszt kimutatja a terhességet, akkor a petesejt még csak megtermékenyült, vagy már ekkor be is ágyazódott a méhbe?
Tehát, kb. mikor kezd el termelődni az a hormon, amit a teszt jelez, ill. ami a reggeli hányingerért felelős?
Válasz:
A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevű hormon okozza, amely lényegében egy vezérlő jellegű hormon. Termelődése a beágyazódáskor indul meg, tehát általában az elmaradt vérzés (ekkorra már két hét eltelt a megtermékenyüléstől) után jó egy héttel válik pozitívvá a teszt. Tudnia kell, hogy a "patikai" tesztek biztonsága elég siralmas: tapasztalataim szerint minden hatodik-hetedik esetben téves eredményt adnak, amibe persze bele kell számítani a tesztet végző személy "személyes tényezőit" is.
Lehet, hogy lakonikus, de az én véleményem szerint terhesség az, amelyet ultrahanggal ki lehet mutatni. Lényeges előnye az ultrahangnak, hogy a teszttel ellentétben a beágyazódás helye is megállapítható: egyáltalán nem mindegy, hogy a pete esetleg nem a méhen belül található...
A reggeli hányingerért egyébként nem direkt a HCG felelős. Hatására a "normál" ösztrogén és progeszteron szintje nagyságrendekkel nő és ez a közvetlen hatású. No meg persze az, hogy a terhesség elején ez utóbbiakat a petefészkek termelik, a kialakuló méhlepény a 12. hét körül veszi át a "vezérlést". A tapasztalatok is igazolják, hogy ekkor stabilizálódik a terhesség és szűnnek ezek a panaszok.
Dr. Nagy László

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mazsuzs: nekem elég rendesen hull jelenleg a hajam, terhesség alatt viszont megszünt /előző/, de erről olvastam is, a hormonok miatt van. Remélem, most is ez lesz, mert ha így folytatódik, nem marad hajam... :roll:

Bnicky: ha biztosra akarsz menni, várj hétvégéig, de ahogy Szheni írta, ha kíváncsi vagy csinálj most is egyet, csak ne keseredj el, ha véletlenül 1 csík jelenik meg, mert ez még semmit sem jelent!!! Én mensi előtt csináltam kb. 2-3 nappal tesztet, egy nem túl erős, de látható csík keletkezett. Gondolkodom rajta, hogy csinálok még egyet, hogy lássak végre erőset is. Ja, a DM-ben vettem azt a mosolygó jeles tesztet.
Vendég

Mazsuzs: A hajhullás? Gyakorlatilag csomókban hullik. Nem merek fésülködni és hajatmosni, mert mindig azt hiszem, hogy az utolsó lesz, mert megkopaszodom. Bár az is igaz, hogy az elmúlt 1 hónapban,mintha csökkent volna a hullás mértéke. Állítólag normálnak számít, mert 9 hónap alatt szinte semmit sem hullott, és azt most pótolja be a szervezet... No kedves vigasz, amikor a busa hajtömegből háromszál kóró marad :).
torokka

Heni: Köszi a támogatást. Én már csak röhög rajta, hogy a reggeli rosszullét nálam tényleg reggeli, mert reggeltől reggelig tart :) :lol:
torokka

Sziasztok!

Nekem minden "szokásos" tünetem megvan, bár érdekes, hányingerem főleg esténként van....a cicim akar nagyon leszakadni...
Én is paráztam addig, amíg nem láttam a babóca szívműködését, most már kezdek megnyugodni.... hét múlva kell kontrollra mennem, utánna a védőnőhöz. Ott mit fognak csinálni?

KépKép
amadea

szóval 2 hét múlva...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni minden kismaminak.
Másodszor pedig szeretnék csatlakozni hozzátok. Már van pozitív tesztem, és tegnap megnézte a doki is (ha már úgy is ott voltam). Apró pöttyöcske, de ott van. Jövő hét kedden kell visszamennem, hogy megnézze növekszik-e, bár szerintem még nem lesz szívhang, mert csak tegnap kellett volna megjönnie.
Rólam röviden annyit, hogy már több mint 2 éve próbálkozunk. Tavaly novemberben volt egy vetélésem. Most alacsony prolaktinra kaptam Bromo.-t. Ez a második hónap, hogy szedem, és ha minden igaz, már terhes is vagyok!! Bár eléggé félek, nem szeretnék úgy járni, mint tavaly.
Remélem maradhatok közöttetek.

Puszi mindenkinek.

Zsu

Kép
bvigh

Amadea!

Szerintem megkapod a kiskönyvedet meg pár jó tanácsot...pl. hogy mennyit hízzál meg hasonló. Nekem nem volt valami jó tapasztalatom a védőnőket illetően, állandóan "izélgetett" hogy menjek de mindig lecseszett hogy mennyit híztam .....
Mióta a gyerek megszületett, összesen három alkalommal volt nálunk védőnő. Pedig első gyereknél nem árt ha többször jön és megnyugtat bizonyos kérdéseket illetően.

De szerencsére nem ez az általános viselkedés! Nálatok biztosan jobb védőnők vannak! :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?