Hamis májgombóc leves
Hozzávalók:2 db erő leves kocka. 5-6 evő kanál búzadara 1 tojás csipet ,só ,1 konzerv májkrém 1,5 l víz,2 sárgarépa, 2 fehér répa
Elkészítés:répákat a zöldségeket kevés olajon megdinsztelem,majd rádobom a húsleves kockát,és ráöntök kb1,2 liter vízet. Hagyom főni, ez idő alatt összekeverem a darát ,tojást, sót és a májkrémet is. A forrásban lévő alaplébe, kanál segítségével beleszaggatom a masszát. Kavarni nem kell! 5 percnyi főzés után már fogyasztható.
Holstein szelet,kicsit másképp:
Hozzávalók:sertés lapocka,de jó a comb is,olaj,mustár,fokhagyma,bors,só,sajt(az eredetibe kell tükörtojás,és bacon és ezeket most kihagytam)
Elkészítés:A húst felszelem,besózom,borsózom,fokhagymás mustárral megkenem,és mindkét oldalát kevés olajon hirtelen megsütöm.Ha megsült,beleteszem tepsibe és rakok rá sajtot,és pirosra megsütöm(nem kell rá fólia) Sült burgonyával tálalom.
Marinált csirkecombok:
hozzávalók:3evőkanál paradicsom püré,2gerezd fokhagyma(én többet raktam hozzá),2evőkanál méz,só,bors,kakukkfű,olaj,és a csirke combok
elkészítés:a hozzávalókat összekeverem egy edénybe és felmelegítem,majd egy tepsit kibélelek alufóliával és beleteszem a combokat,és megkenem mindkét oldalát ezzel a mártással.hagyjuk legalább egy órát állni.
Ezekhez pedig tepsis krumplit csináltam,de ezt szerintem mindenki ismeri:)
És desszertnek pedig Kapucíner szeletet csináltam
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
KRÉM: 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk. 5 dl tejben felfőzünk 2 csomag tejszín ízű (esetleg vanília ízű) pudingot. A tejszínes és a vajas krémet összekeverjük, majd kétfelé vesszük, az egyik felébe 1 evőkanál kakaóport, a másikba 1 evőkanál fekete kávét keverünk. A tészta tetejére, először a fehér, majd a barna krém kerül. A tetejére csoki mázat teszünk.