Szia!
Fura, nekem sokáig nehéz volt elfogadnom, h az emberek nem egyformák
. Mármint lelki értelemben. Én egy keveset problémázó ember vagyok, alapvetően úgy fogadom el a dolgokat, ahogy jönnek és ritkán tipródom rajta, h miért. Lehet erre azt mondani, h szerencsés dolog, de vannak, akik szerint ez nem viszi előbbre a dolgokat. Csak egy példa: szekrényt akartunk csináltatni apósommal (asztalos) a gyerekszobába, de csak nem lett a tervezésből semmi, pedig rágtam a Laci fülét már egy ideje, h csinálja már meg, beszélje meg apósommal, stb. Semmi. Végül mondtam Lacinak, h felejtős a szekrény, kitaláltam, h lehet anélkül is meglenni. Nem lenne ui kész már idén, énnekem meg semmi kedvem 9 hónapos terhesen a hatalmas jelenlegi szekrény tartalmát átmenekíteni egy másikba. Ebben meg is egyeztünk, bár Laci kicsit csodálkozott. Erre mondta a snőm, h ő már teljesen kiakadt volna, ilyenkor ő már kiabál és eléri, amit akar, mert különben semmi nem lenne náluk kész! És az ilyen lassú embereket, mint a férjeink, másként nem lehet cselekvésre ösztönözni. Neki tehát nagyon fontos, h "haladjanak", míg én elfogadok menet közben jött megoldásokat is.
No, ez nagyon hosszú fejtegetés lett. A lényeg, amit el akarok mondani, h igen, van akinek nagy szüksége lenne egy pszichológusra, h a problémáit meg tudja oldani, de azt hiszem én nagyon hülyén érezném magam egy ilyen dokinál.
Néha elképedek, h nők hogy tudják odáig lovallni magukat pl a szoptatási aggodalmakban, h végül tényleg baj lesz. tiszta öngerjesztés, h aggódok, nincs elég tejem, aztán tényleg nem is lesz. Nekem talán az volt a szerencsém, h "semmit" nem tudtam a szoptatási gondokról, a kórházban se izgatott senkit, h a fiam max 20gr-ot tudott megenni egyszerre, így én se kerültem stresszhelyzetbe. Mostanra viszont azért el tudom fogadni, h ez másoknak tényleg gond lehet, mert nem mindenki olyan szimpla agyú, mint én.
Eredetileg szociológus vagyok, de valójában jelzáloghitelezéssel foglalkoztam egy bankban. Hitelkérelmeket bíráltam el, ki kaphat, mennyit kaphat, milyen ütemezésben, stb.
Azt láttam a csirkerecept kapcsán a blogodban, h te színésznő vagy. Az rendes munkaviszony? Vagy vállalkozóként csináltad?
Rorate csak akkor sanszos, ha már a Laci szabin lesz. Ágoston 1/2 8-nál nem kel fel hamarabb, úgyhogy esélytelen a dolog.
Emlékszem, gyerekkoromban ministráltam és hetente többször is menni kellett suli előtt roratéra. Gondolhatod, h a hátam közepére kívántam a hajnalt meg a hideget!
De visszagondolva persze olyan kedves emlék! Sőt, még ovis, vagy elsős lehettem, amikor én voltam a kispásztor az éjjféli misén, piros kabátban (hogy miért pirosban?! A kántorasszony ragaszkodott hozzá, olyan voltam, mint egy mini-Mikulás. Semmi pásztoros nem volt benne), és elaludtam Mária ölében... Kár, h ezekről nincs kép.
No, megint szómenésem lett! Üdv: Viki