Sziasztok!
Úgy látom szinte teljesen kibeszéltétek már az elevites témát.
Ha nem baj, azért én is leirom a véleményem. Én a várandósságom második hónapjától szedtem. /Legközelebb előtte is fogom/ Sosem hánytam a 9 hónap alatt, bár nem hiszem hogy ez miatt volt, inkább szerencse..
Én annakidején 4350grammal és 57 centivel születtem a párom hasonló paraméterekkel rendelkezett. Igy én nagy babára számitottam . Arról nem hallottam senkitől, hogy a vitamintól lenne nagy a baba, de nem is hittem volna el. Úgy gondolom ez még onnantól él az emberekben, hogy: -Kislányom edd meg a répafőzeléket, sok vitamin van benne, ettől nősz szép nagyra...
!
De a lányom meg is cáfolta, hiszen a 41. héten született 3650grammal, 51 centivel. Pedig végig szedtem Elevitet,sőt utána is 3 hónapig. Nekem is szednem kellett Magne B6-ot.Voltak jóslófájásaim az utolsó 8 hétben. Sőt vérszegény is voltam, ezért még Ferrofolgammát is.
A lányom egészséges, eleven, érdeklődő gyerek. Szépen fejlődik. Én nem láttam hátrányát a gyógyszer szedésének.
Még annyit , hogy én nem javasolnám mindenkinek. Mert aki viszonylag egészségesen és főleg változatosan táplálkozik, annak tényleg felesleges minden vitamint és ásványi anyagot utántölteni..sőt ez még káros is lehet.
A baba valóban megkap mindent ami kell neki, de magadra is gondolj!!
A foghullást is megelőzheted, érdemes megnézned mennyi kalciumot fogyasztasz naponta. Ha jól tudom 1000mg kell kismamáknak. Napi 10-15 dkg sajt, vagy egy nagy pohár tej. De ha más nem, létezik Kalcium tabletta /Béres kalcium/. Vagy ezernyi pezsgőtabi...Persze természetes módon jobb magunkhoz venni.
Na, megint belelendültem .Bocsi, nem akartam okosnak tűnni.
Mindenkinek kellemes várandósságot. Gyönyörű szülést..és egészséges babát kivánok.
Betti
Ui. Én egyedül arról hallottam , hogy aki terhességi vitaminkészitményt szed végig, annak hiperaktiv lesz a gyereke. Nem tudom mennyi igazság van benne..Ha tudtok erről valamit, irjatok.
Milyen életkorban lehet észrevenni, ha egy gyerek hiperaktiv?