Sziasztok!
Bár úgy látom, rég nem szólt hozzá senki, leírok valamit. Talán az utánamjövőknek hasznos lehet.
Szóval, nekem a legkorábbi tünetem az volt, hogy elkezdtem a 26. ciklusnapon a hőmérőzést, gondolván, hogy már lassan várható a vérzésem, s a következő hónapban már mérem majd az ébredési hőmérsékletet.
Úgy tudom, mensi előtt leesik a hő, nekem a 26. napon 37,3 volt.
Ezután még 2 napig ennyi volt, így az vérzés aktuális napján csináltam egy tesztet (Medi Lab), mert gyanús volt a hő. Ez úgy 8-10 perc után halványan 2 csíkos lett. Még 2 napig hőmérőztem, 37,2 és 37,3 volt, így vettem még egy tesztet (One Step). A 30. napon is halvány 2 csík lett.
A tüneteim: fájt a hasam, mintha meg akarna jönni, görcsölt, időnként puffadt. Ja, meg farkasétvágyam lett, és rengeteget pisiltem.(hányinger, rosszullét nem volt)
Mikor 12 napja késett a vérzésem, elmentem orvoshoz, aki megállapítottam ultrahanggal, hogy üres petezsákom van, valószínűleg elhalt a magzat, vagy ki sem fejlődött, és elmaradt vetélésem van. Azonnal beutalt a kórházba, azt mondta, ezt művi úton kell befejezni, feküdjek be, mert nem szeretné, ha éjjel elöntene a vér...
Eléggé kiborultam, mert nagyon szerettünk volna babát.A doki meg leszidott, mert elsírtam magam.
A kórházban megerősítették, hogy üres a petezsák, de az ottani doki azt mondta, még nem lehet eldönteni, hogy van-e benne baba, csak még kicsi, és nem látszik, vagy elhalt. Szóval hazaküldtek, hogy egy hét múlva menjek vissza kontrollra.
Másnap elkezdett fájni a mellem, főleg a bibmó, de nagyon.Meg nőtt is valamennyit.
Ma voltam a kontrollon (6 hét 5 naposan), már látszik a baba, 5,4 mm, és van szívverése is.
Mindezt azért írtam le, hogy aki hasonló helyzetbe kerül, ne essen kétségbe, másrészt talán lehet tanulni a "hibámból": nem érdemes túl korán orvoshoz menni, mert fölösleges aggodalmakat okozhatnak...
Elég 3 héttel a vérzés kimaradása után menni először, akkor már biztos látszik valami (vagy inkább valaki
).
Uxi