Na, már megint nem dolgozom..
Böbi: Bocsi... Utánanéztem, és valóban én happoltam el a fehér felsőt előled...
Házassági ak.kivonat: 300 nap? Nem 30?... Hát igen, változnak a z idők... 7,5 éve még nem adták ki előre. Ahová tartozott területileg az adott kórház (nálunk a VI. ker. volt), oda ment Apuci a gyerkőc megszületését követően kikérni. De mindig gyorsan ment. Mondani kellett, hogy újszülött ak.hez, és azonnal előrevették.
Tejci: nekem egy Medela kézi mellszívóm van -már körbejárta abarátnőket, rokonságot. Az elektromossal vigyázzatok, mert van, akinek nem bírja a melle a "strapát". Túl intenzív...
Én akkor fejtem, ha vizsgázni v. suliba kellett mennem. Amúgy pár hét alatt beállt mindig a kereslet-kínálat. Ha stimulálod állandóan, logikusan több tejed lesz. (Ez az általános, persze vannak itt is kivételek.) De ha nem muszáj, minek állandóan fejni?..
Tinu : Totál egyetértek. Én is csak azt írtam le, amit tapasztaltam. Nekem így könnyebb volt egy csomó minden. Nem is tudom, hogyan bírtam volna anno 2 picivel (nem egész 19 hónap van közöttük), ha cumisüvegeket meg cumikat kellett volna keresgélnem, mosogatnom, stb. +mellette dolgoznom, meg tanulnom. Lehet, hogy a lustaság beszél belőlem, de akkor is....
Pelus: Hát én nagyon örültem, hogy nem kell áztatgatni-mosogatni-szárítgatni-vasalgtani... Nem is tudom, hogy a 32 nm-es lakásban ezt hol csinnáltam volna? + munka+ tanulás...
A 3.nál viszont emlékszem, kíváncsiságból kiszámoltuk, hogy mi-mennyi. Mikor kiköltöztünk, a pici még pelusos volt rendesen. Itt nincs csatornázás, és a szippantás piszok drága! + rengeteg víz (ez sem 2 fillér)+ mosószer -ezzel megint a környezetet szennyezem... + a sok meló. Egyértelműen az eldobható nyert. Pedig nagy környezetvédő vagyok.
Ami szerintem fontos: nem érdemes olcsó pelust venni, mert: 1/ sokkal több fogy belőle -> jobban szennyezed a környezetet, 2/ az is +szennyezés, hogy a pisis/kakis cuccokat ki kell mosnod...
Nálunk mind3-nál a LIBERO vált be. A Pampers gumírozása túl szoros volt. (Nálunk mind3 olyan "husislábú" kisbaba volt, már újszülöttnek is...) A DM-es (ez mondjuk kb.7 éve volt, és akkor még nem volt ekkora választék, mint most...) nagyobb babának már szupi volt, de éjszakára akkor is LIBERO-t adtam rá... A többi felejtős.
Megkérdezem Hugicámat, Ő abszolút otthon van most a témában (5 hónapos Ikreik vannak...) Állítólag a MÜLLER drogériában kapható sajátmárkás nem rossz.
Mozza:
Nálunk is pontosan így van
Apuci mindent odakészít, de pl.: nem rakja össze a kiságyat (mondjuk 4 db csavar -kb.5 perc, tehát nem nagy ügy...), és mindent öszeírok, pontos hely-név megjelöléssel, és Ő beszerzi. Lehet, hogy babona, de nálunk az ismerettségi körben volt egy elég szomorú eset anno, és mi úgy gondoljuk, hogy ez így jobb. Egyébként sem dől össze a világ, ha megszületik a kicsi, és még nem tökéletes minden. Úgy sem lesz soha az
Annyit csináltam meg, hogy 1-2 kis ruhácsát kimostam-kivasaltam a 36.hét körül, hogy ha kell, kéznél legyen + az egészet egy zacsiban beletettem a hordozóba, amiben hazahozzuk majd a törpikét.
Emlékszem, a 3.nál nagyot nevettünk, mert 62-es ruhát nem is vettem elő, hogy úgyis csak később kell majd, Bazsi meg 60 cm-rel született, és a kikészített cuccok közül semmi nem ment rá... Aztán Apuci feltalálta magát.
Persze, egy csomó minden Apuci-függő is. Nálunk az a szerencsés helyzet állt fenn, hogy már anno 12 éve, mikor a Nagylányunk született, Apucink benne volt a "sűrűjében", mert együtt laktak az egyik nővérével, és a Keresztlányát rendszeresen pelusozta + beletanult a dolgokba. (Néha még szégyelltem is magamat,hogy jobban képben volt egyes dolgokkal, mint én...)
Na, ismét szómenésem volt. Most már muszáj dolgoznom.