Végre sikerült!...
28-a óta nincsenek itthon a gyerekek. Anyumék elvitték őket ""teleltetni". Ma este jönnek haza. Már nagyon hiányoznak! Olyan furcsa, hogy ilyen csönd van...
Egy pár gondolat az előző 4-5 oldalhoz:
- babakocsi: Én mindegyik gyerkőcnél - ha már nem kellett, eladtam, és a tapasztalatok alapján a következő alkalommal mindig egy kicsit jobbat vettem.
Tapasztalatok 3 gyerek után: Szerintem nagyon fontos, hogy hol -és milyen célra használod. Nekem mindig olyan kellett, ami könnyű, tömegközlekedéshez is jó (a Városmajor m,ellett laktunk anno...), de nagy kereke van, mert Anyumék erdő mellett laknak. Tehát kicsit "terepjárós" is. Mivel az 5. emeleten laktunk, és lift csak felfelé volt, már eleve az 1.szűrő nálam a babakocsi sajáttömege volt. Persze az is fontos, hogy újszülött kortól használni tudd, mert amelyik nem vízszintesig dönthető, kapásból kiesik... Az első 3 (vagy4?) funkciós volt, de egyáltalán nem használtuk ki. A mózeskosaras résszel olyan nehéz volt, hogy hamar kiszereltem belőle... Ez egy lengyelkocsi volt, amúgy nagyon strapabíró -csak hát ugye a tömege... A 2. egy Pierre Cardin. Ezzel nehezen barátkoztam meg. Könnyű is volt, meg stabil is, de mindig zörgött mindene... A 3. egy GRACO VOYAGER. Hu, ez nagyon tuti volt! Masszív, terepesm de városban is jó. Balázs (a 3.) is nagyon szerette, mert kilátott belőle, és mégis védve volt. Szóval szerintem maj most is valami hasonlót keresünk. De mivel babonás vagyok (legalábbis gyerek-szempontból...), mi csak akkor veszünk, ha már megszületett Babó.
-
járóka: Mint már írtam, mi 32 nm-en laktunk Bazsi 6 hónapos koráig -ott nem fért volna el, meg felesleges is lett volna egy szobában a kiságy mellé...-, utána meg egy ideig Anyósoméknál -ott meg két kiságy volt, egyik a nappaliban, a másik meg ahol aludtunk -ide sem kellett. Most nem tudom, lehet, hogy beszerzek majd egyet. majd meglátom.. Még ráérünk..
- kiságy: Nálunk is megvan még Férjem kiságya(sőt! +2 nővére is abban volt anno...) Ez Anyósoméknál van. Babó a családi kiságyban lesz, amiben 3 testvére is volt, szerencsére jó állapotban van még mindig az ágyikó...
Ha újat vesztek, olyat vegyetek, aminek a magassága min.3 fokozatban állítható + a rácsok közül 2-3 később kivehető. Nálunk nem ilyen volt, de kedves férjem megoldotta mindkét problémát
Vékony szivacs elég, mert a baba gerincének kemény, vízszintes felület kell. Nálunk 5 cm vastag szivacs volt csak a kiságyban. Emlékszem, Anyum teljesen kiakadt az első gyereknél, hogy micsoda spártai módszer, a gyerekorvosunk meg megdicsért, hogy milyen okos vagyok
A vízhatlan /gumi lepedő mindenképp kell -bármilyen szivacsot veszel, barmi nehéz a pisit+egyebeket kimosni belőle, nem beszélve arró, hogy a matracnak meg is kell száradnia, és az is idő...-. Én efölé gumislepedőt húztam. Ez bevált nagyon, mert mikor nagyobb lett a baba, akkor nem tudta "kicsomagolni" az ágyát... Tudom, nagyon sok helyen kerestem anno,mert olyan méretű kiságyun van, hogy a szabvány méretű gumis gyereklepedő természetesen nem volt jó rá, végül KORONCÓn találtam egy gyártót, onnan vettem 3-4-et (váltásnak is.)