JK
Bocsi, NK-t írtam elõbb.
Én is hallottam olyanról, hogy sokáig, szinte végig vérzett a terhes, és a végén szült. Hát ez csupán csak nagy szerencse, hogy nem történt semmi baj, de rendellenes a vérzés, az biztos. A hormonok miatt van, de a lepény is produkálhatja. A 2.3. harmadban a mélyebben vagy elõl tapadó lepényre is utalhat a vérzés, ha jól tudom.
Mindenestre, ahogy írtam sûrû UH vizsgálat, és ágynyugalom kell, mert bármi bekövetkezhet…sajna
Bemásolok neked a témáról:
"Ha a terhesség 14 hetesnél fiatalabb többnyire abban az idõpontban jelentkezik a vérzés, amikor menstruáció egyébként esedékes lenne. Oka, hogy a méhlepény termelte hormon nem elegendõ a méhnyálkahártya enyhe leválásának a megakadályozására. Általában nem veszélyezteti a terhességet, de helyes, ha orvost hív és lefekszik.
Kezelés: Ha orvosa is így látja, valószínûleg azt fogja tanácsolni, hogy a vérzés megszûntéig maradjon ágyban, esetleg hormonkészítményeket is rendel injekció vagy tabletta formájában.
A terhesség elsõ 12 hetében, különösen akkor, ha a fájdalmat vérzés elõzte meg, méhen kívüli terhesség lehetõségére is gondolni kell.
Ha több mint 28 hetes a terhes, akkor a szülés elõtti vérzés részleges placenta- (lepény-) leválás következménye lehet (ez különösen elõl fekvõ méhlepény esetén fordul elõ), de származhat megrepedt hüvelyi vénából vagy méhszáj-rendellenességbõl is. Néha vérrel festõdõ nyák megjelenése hívja fel a figyelmet a közelgõ szülésre.
Kezelés: Valószínû, hogy kórházba kell kerülnie, ahol alapos vizsgálatokra, többek között ultrahangvizsgálatra (jobbra) is lehetõség van. Kezelésre - ágynyugalmon kívül - gyakran nincs is szükség, de ha a vérzés nagymértékû vagy elhúzódó, szülésindítás vagy császármetszés is indokolt lehet."
Szóval szerintem, bármikor is van vérzés a terhesség során, irány a doki, és UH-zon meg még aznap, sajnos bármi lehet bármikor, de nem feltétlenül
Nikie