Sziasztok!
Babszi, de örülök, hogy kikerültek az inkubátorból és ilyen kis ügyesen tartják a testhőmérksékletüket. Még egy kicsit erősődnek, és akkor szonda se fog kelleni! Öröm olvasni amiket írsz!
Bent vagy még te is a kórházban? És te is jobban vagy?
Nekem is vannak napok, amikor nehezebben viselem, pl. múlt héten elég sokszor. Most az elmúlt 1-2 nap megint könnyebb volt, ilyenkor mindig az az érzésem, hogy még karácsonykor is bent lesznek
Próbálok velük egyezkedni, hogy még maradjanak, de olyan 20-a körül kijöhetnének azért. Ma megkaptam az első tüdőérlelőt. Na, persze nekem is kicsit értetlenkedtek. Azt hiszem, Katyus nálatok volt ez, hogy neked kellett vinni, ugye? Na itt is az volt, hogy felmentem a dokinővel, hogy akkor adják be. Erre a nővér kérdezte, hogy hoztam-e. Még ott volt a dokinő is, és ő is kérdeze, hogy miért hoztam volna, hát ezt itt szokták adni. Azt mondta a nővér újabban az van, hogy a kórházi készletből az kap, akit befektetnek. De rendes volt a dokinőm, mert mondta, hogy na csak ezért ne kelljen már befektetni engem. Jó, mondjuk annyi lett volna gondolom, hogy holnap délelőttig, mert 12 óránként adják. Végsősoron kibírtam volna, bár semmi cucc nem volt nálam, de azért így sokkal jobb, hogy visszamegyek még este meg majd holnap reggel is. Nem lakunk messze, úgyhogy ez nem jelent gondot.
A kis manók most lassultak be egy kicsit, most már nem nőttek annyit másfél hét alatt, azt mondta a dokinő, hogy nem túl husis babák, olyan 2300 g körül vannak, de ne aggódjak, mert ez ikreknél teljesen jó, olyan 1-2 lemaradásban vannak, de igazából a betöltött hetek száma számít. Szóval tényleg nagyon kis manóbabák lesznek:) De nem baj, csak más bajuk ne legyen, majd ha elkezdenek szopizni úgyis magukra szednek. A méhszájam is teljesen zárva van. Ma voltam vérvételen is reggel, annak leszek még kiváncsi az eredményére, mert kicsit vérszegény voltam mindig is, még a terhesség előtt is, most meg már pont ezért elég régóta szedek vasat. Szóval kiváncsi vagyok, hogy az előzőhöz képest jobb lett-e. Nagyon jó volt hallani a ctg-n a kis dobogó szívecskéiket, még sose hallottam őket
Ja, és igen, azért ez a délelőtti kórházi szaladgálás jól kivette belőlem az erőt, délután vagy 2 órát aludtam, de még most is kicsit úgy érzem, mint akit fejbevágtak. Persze gondolom ez a vérvétel miatt is van.
Katyus, a fodrászra én is kiváncsi vagyok, majd írd meg, hogy mi volt! Erősen gondolkodtam, hogy elmegyek én is még szülés előtt, egyedül az tart vissza, ha elmegyek, és vágatok belőle, akkor megint pont nem lesz akkora, hogy össze tudjam fogni, és valahogy az a fantáziám, hogy szülés alatt zavarna, ha nem tudnám összefogni. Viszont így gondolom legközelebb max. februárban tudok majd elmenni
Babszi, szerintem itt nincs olyan, hogy 2500 alatt nem adnak haza, itt is szerintem voltak apróbb babák, és ha minden oké, akkor hazamehetnek. De az is lehet persze, hogy kórháztól is függ, inkább ezt tudom elképzelni. Pl. nekem van olyan ikeres ismerősöm, akit már a 20. hét után befektettek, pedig semmi baja nem volt, csak ott egyszerűen ez volt a protokoll. Vagy ilyen ez a tüdőérlelő is, valahol már sokkal korábban adják, valahol 30. hét után. Valahol 35. hét után már egyáltalán nem adnak, mondván, akkor már tulajdonképpen fejlett a tüdejük. De egyébként szerintem nem is baj, hogy nincsenek ilyen egyetemes megoldások, mert mind kismama és minden baba meg minden várandósság más.