Új privát üzeneted érkezett!

Adventi naptár 12.

Benedek Elek

A karácsonyfa

Csingilingi, szól a csengő,
Jertek, fiúk, lányok!
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.

Arany a csengése,
Aranyosabb, szebb ez, mint a
Muzsika zengése.

Csingilingi, szól a csengő
Vajon kik csengetnek?
Mennyországból az angyalkák
A jó gyerekeknek.

Csingilingi, szól a csengő
Nyílik már az ajtó,
Cseng a szoba, zeng a szoba
Vidám gyermek zajtól.

Jertek, fiúk, lányok,
Föl van gyújtva, meg van rakva
A karácsonyfátok.

Kép
Kép
patr

Viki, írtam hajnalban, hogy aludtunk. Nálam ez már a sehogy kategória. :twisted:

Kép
Kép
patr

Evelin, nagyon köszi, sikerült megrendelnem még, szerencsére pénteken jönnek haza!
Van még valami ötleted hogy mire vágyom Amerikából? :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

Pattim! Tényleg írtad! Láttam is, de az agyamhoz nem jutott el!
20150601134430

Mennyi ünnepeltünk van ma!
:D
Emmusnak boldog hófordulót!

Nórikának boldog fél éves szülinapot!

Csuginkat Isten éltesse nevenapján!

Muffin: Szívesen, máskor is ha kell! :wink:
Eliot nagyon drágaságos! Milyen édesen mosolyog! Meg lehetne enni!
Karácsonyfás sztorin jót nevettem, a fénykép volt a csúcspont! :D Bár az az igazság, hogy tavaly mi is hasonló fával büszkélkedhettünk. :lol: Ugyanis amikor mentünk fát venni (mi is már az utolsó pillanatban), már mindenütt csak óriási fák voltak, nekünk meg az el sem fért volna, meg felesleges is lett volna, szóval mentünk fenyőárusról fenyőárusra, mikor is az egyiknél megláttunk a többi fenyőtől elkülönítve, szinte félredobva egy kisebb fenyőfát. Hiányzott a teteje, az a hosszú középső része, de egyébként szép formás volt. A hormonjaim egyből beindultak, kishíján sírva fakadtam, ahogy megláttam, annyira megsajnáltam. :oops: Párom meg rámnézett, kérdezte, hogy vegyük meg ezt? Egyből rávágtam, hogy igen! :lol: Ahogy beültünk az autóba, el is bőgtem magam, hogy szegény fa, a sok hülye ember nem elég, hogy kivágta, de még le is törte a tetejét! De nekünk nagyon szép karácsonyi hangulatot ajándékozott, és igazi fenyőillat lett a házban, így nem halt meg szegény hiába. Mellesleg az én férjem 2003-ban végzett programtervező matematikusként, és ugyanúgy vannak érdekes dolgai, mint unokatesódnak!:D Pl egy teát sem tud telefonos segítség nélkül megfőzni,:lol: de egy kisebb településen minden különösebb erőfeszítés nélkül képes megjegyezni az autókhoz tartozó rendszámokat. :shock: Csak úgy, mert megmarad a fejében. De már pesti viszonylatban is ismer jónéhány szép autóhoz tartozó rendszámot és ha az ország másik részében meglát egy általa ismert pesti autót, megjegyzi, hogy pl "Ezt mindig a Westend mellett szoktam látni hazafelé menet". :roll:

wera: Lea szerintem inkább az új ízek ellen harcol, nem is annyira a kanállal van baja. Onnan gondolom, hogy inni sem iszik meg nagyon mást cumisüvegből, csak a tápszert. :? Rakok fel én is egy képet, mennyire szereti a zöldborsófőzit. :lol:
Kapunk az ünnepeltről újabb képet?

kike: Sajnálom, hogy így kifogtátok ezt a vírust! Remélem, hamarosan túllendültök rajta. Jobbulást!

Viki: Lackótokat már meg sem merem mutatni Leának, mert még a végén elhagyná a lovagját. :lol:
Video nagyon ott van!!! :lol:
Jópofi becenevei vannak Lacusnak! Mi is szoktunk elvont beceneveket mondani Leának. Néha olyanokat is, amin szerintem megrökönyödnétek. :oops: :lol: Csak egyet mondok, pl szoktuk "Kiskolbásznak" is hívni, és amikor rosszalkodik, megkérdezzük tőle: "Kolbászkodsz? Huncut kolbász vagy? ":lol: Jó, tudom, kezeltetni kellene magunkat. :roll:

bondi: Izgalmasan és mozgalmasan telt a tegnap estéd és a ma reggeled. De azért látom, kemény fából faragtak, nem vég földhöz a dolog! :lol:

magdolnam: Kíváncsi vagyok, mit fog mondani a szolis bige. :?

Krisztina: Szerintem ezt minden anyuka maga érzi, hogy hagyja-e hason aludni a babáját vagy sem. van olyan ismerősöm, akinek a férje kijelentette, nem aludhat hason a gyerekük, és ezzel ő is egyetért. De pl a kórházban az egyik kedves védőnéni nekem azt mondta, neki mindkét gyerekének hason kellett aludnia ha akarták, ha nem, mert szerinte az a legbiztonságosabb. Szóval ezt neked kell érezni és eldönteni szerintem, mint egy csomó egyéb babával kapcsolatos dolgot is. :) Én személy szerint nem vagyok a hason altatás ellen, de az én gyerekem legutóbb kb 4 -5 hetes korában alhatott hason. Azóta nem marad meg úgy, legkevésbé tudna így elaludni. :lol:

dodo: Remélem, nem lesz semmi gond a repüléssel. Az is lehet, hogy majd meglepődtök, milyen jól bírja Lizy! :wink:

szly: Nagyon szívesen segítek, amiben csak tudok, vagy ha nem én, akkor valamelyik ismerősöm. :)

patr: Köszönjük az újabb szép versikét!

A mi éjszakánkról inkább nem írnék már semmit, mert már magam is unom saját magamat meg a nyomoromat. :shock: Lehet anyjuk szélsőséges és drasztikus tanácsát fogom megfogadni, és megpróbálom leszoktatni a betyár kölköt az éjjeli 2-3 óránkénti kelésekről. :roll:

Ajándékot még én sem adtam fel, de legkésőbb a jövő hét elején postára kerül. :oops: Legalább nem lesz kísértés a túloldalon, hogy sokkal hamarabb kibontsák az ajándékot. :lol:
fmarti

A kép lemaradt:

Kép
fmarti

Márti!
A Viborcul kúpot nem próbálod ki Leánál? Vagy a Sedatif bogyót is lehetne.
20150601134430

Lea nagyon cuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép
20150601134430

Fel is ébredt Ördi!
20150601134430

Viki; minden este kap Viburcolt, mióta jön a foga, kb egy bő hete, és nincs javulás az éjszakai keléseiben.
A Sedatif az mire jó?
fmarti

Jó reggelt!

[color=red]Nórinak boldog féléves szülinapot kívánok![/color]

Emmának boldog hófordulót!

Csuginak sok sok boldog névnapot!

Muffin nagyon édes Eliot! Szupi kép lett róla. Na és a karácsonyfa hát nem semmi. Nagyon jót nevettem mikor megláttam, de ha a történetét nézzük, akkor meg olyan kis aranyos egy fa!

Fmarti nagyon szép Lea!

Kike nektek meg jobbulást kívánok!

Én is elmegyek főzni, még nemtudom mit, majd kitalálom. Mindig ez a kaja. Néha az agyamra megy. :?

Kép
linda24

A Sedatif is homeós cucc, nyugtatásra jó.

http://www.almatlansag.hu/almatlansag_hazipatika.html
20150601134430

Én ma frankfurti levest csináltam, és kínai sülttésztát!

d.dodó

linda: Köszi a dícséretet. :) Nézz körül a mindmegette.hu oldalon, ha hirtelen nincs ötleted, mit főzz. Tudsz keresni hozzávalók alapján is a receptkereső menüben:

http://mindmegette.hu/index.php?apps=receptkereso

Viki: Köszi! Lehet, ezt is kipróbálom. Úgy látom, ártani nem árthat... :lol:
fmarti

Márti!
Lehet h már Iza hozzászokott a Viborculhoz.
20150601134430

Sziasztok lányok!

jaj, olyan jól esett a biztatás, olyan kedvesek vagytok, tényleg,nagyon-nagyon sokat segített :P

Úgyhogy most már jobb kedvem van.

Kike!
Hogy vagy?
Én is a széntablettát javaslom, az szerintem még a szopiba sem zavar bele.

Nórinak és Emmusnak boldog szülinapot!
Csugi, neked meg nagyon szép névnapot!

Bondi!

Sajnálom az ajándék-project kudarcát:)
Benned aztán van energia!

És a barátos sztorid ismerős. Sajnos.
csak az én barátnőmnél nem a vallás, hanem a pasik:(

Evelin!
Jó a karácsonyfa-sztori:):)

Tényleg, akkor most ki a kari angyalka????

Itt van egy szép kis kép, amiért ilyen kedvesek voltatok egy újonccal:)

Kép
Vendég

Bocsi Márti! Leát akartam írni. A barátnőm Izája szedte a Sedatifot.
20150601134430

Hehe....előbb csengetnek..kinyitom az ajtót (előtte kinéztem a kukucskálón, láttam valami szerelő). Első kérdése: Anyuka vagy apuka itthon van? Mondom igen, mert én lennék az anyuka :lol: ! Azt mondja, ja, jó....csak szólni jött fel, hogy 10 percre nem lesz áram, mert mérőórát cserélnek! De olyan jót röhögtem ezen. Remélem évek mulva is ilyen fiatalnak néznek! :lol: 8)

d.dodó

Bocsi csajok,de nem igazan van idom jonni.
Pocsekul telnek a napok.
Apaval tovabbra is sz@r minden,sot sz@rabb. A sok vitatol kezdjuk megutalni egymast. De az sem lehet hogy mindig en nyeljek.
Neki szerinte nem kell valtoznia,de ha en megvaltoznek akkor minden a regi lenne. Ezt en mar probaltam,de nala akkor se valtozott semmi,sot fel sem tunt neki.

Raadasul a fiuk is furak. SENKI nem valaszolt a fejrangatos kerdesemre. Pedig megorjit amit csinalnak. Elalvaskor jobbra balra rangatjak a fejuket es elotte olyan komasan tekingetnek mintha nem is ismernek fel hogy hol vannak. Neha csak neznek meredtem es barmit csinalhatok akkor is igy marad. Csaba raadasul befele nez a szeme sarkaba lefele. KATAK szerintetek ez mi lehet??????
Irjatok valamit mert megorulok,h mi bajuk lehet!!!!!!

Visszaolvasok,ez a kis kikapcs mindig olyan jol esik :D
Vendég

Mav!
Katusoknak írj privit m sajna ritkábban vannak.

Dokitokat, védőnőt nem kérdezted?
20150601134430

Tanuló kutyus a tescoban 12.-étől 6990ft lesz.

Kép
Kép
Kép
kike

Mav:sajnálom a sok gondot :(

Kép
Kép
Kép
kike

AKatus!
Tesód hogy van?

VKatus!
Dorcsi ugye nem lázasodott be a szuri után?

Bencuri Viki!
Hogy vagy?
20150601134430

Mav szerintem valaki válaszolt neked, hogy finoman lefogja a gyereket, ha rángatózik, mert kialakulhat egy rossz szokás.
Zsolti is szokta rángatni a fejét elalváskor, én olyankor magamhoz szorítom és megnyugszik.

Azt meg, hogy meredten néz és a fejem tetejére állhatok, éppen az előbb játszotta el. Na jó nem álltam fejre, mert nem tudok...

És gyere ki a gödörből!

Kép
Kép
patr

Jó reggelt!

Bugri Nórinak és Emmácskának nagyon boldog hófordulót !

Köszönöm szépen a köszöntéseket,nagyon aranyosak vagytok :lol: :lol:

Kike remélem most már meggyógyultok.Domit nem írtad,hogy hogy van.Mi 2 éve vettünk mű fát ,és én nem bántam meg.Egy kicsit babrás mindíg kiigazítani az ágait,de olyan szép formás,teljesen úgy néz ki mint az igazi ezüstfenyő.

Bondi neked még van energiád este10 után menni a tescóba?haláli egy csaj vagy :lol: :lol:

Szly sajnálom a babakocsi gondokat.Mi is így jártunk vele,mikor hazahoztuk,akkor vettük észre,hogy el van repedve a tolókája,utánna 1 hónap használat után szét pattant a rugó a kerekében,pedig a miénk is 60e volt.

Muffin Eliot nagyon édes és nagyon ügyes már a hasról visszafordulásban.Karácsonyfátok :lol: :lol:

Lea édes a borsófőzis pofikájával :lol:

Viki Lackód is nagyon szépséges :lol: :lol:

Kriszti én Mátét soha nem altatom hason,mert félek,hogy megfullad

Kép
csugi

Ja Zsolti sem lázasodott be (idáig) pedig ugye két szurit kapott , a négy hósat, és az első Prevenart.

Kép
Kép
patr

Mav!
Nekem válaszolt tegnap VKata erre a fejrázásra, szerinte egy rossz szokás, nálunk is megy, én is elég ijesztőnek találom.

De persze azért szerintem kérdezd meg az orvosod, hogy megnyugtasson, vagy várd meg a Katák válaszát!

Sajnálom, hogy ennyi probléma szakadt a nyakadba!
Remélem és drukkolok, hogy megoldódjanak.

Orsi
Vendég

Csugi:köszi az érdeklődést,Domi is fosikál,épp ma úgy,hogy a ruhája is olyan lett,de szopizik sokat.Nem is igazán tudom hogy ez a hasmenése mitől van,vagy elkapta,vagy ami szokott lenni hogy olykor előjön gondolom a foga miatt,nem mintha kibújt volna :twisted: Tegnap többször is ronda zöld volt a kakija,ebből azért gondolom a vírus,de fene tudja :roll:

Hason alvás:Domi amint itthon voltunk azóta hason alszik éjszaka is.Kristi is hason alvó volt,egyedül Vercsi nem szeretett hason aludni.
Mivel Domi ujjszopis,így egyszerűbb is volt,hamar megtalálta az ujját,és így aludt el.Attól meg nem félek hogy megmarad az ujjszopinál sokáig,Kristi is leszokott róla magától.

Kép
Kép
Kép
kike

Mi ez a nagy pangás ma itt?

Wera!
Te még nem is voltál ma!

Nálunk ebéd már kész, gyereknek főztem ebédre sütőtököt krumplival, majd ha felkel azt kap. Most aludt el! 8)

Esik a hó! (Kike! Nincs itthon a fényképezőgép)

d.dodó

Csugi!
Mátéról és a csacsika családról nem raksz fel képet?

Roni!
Merre jársz? Munkahegyek?
20150601134430

Dodó! Küldtem Püt! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na jo asszem sikerult visszaolvassni.
Most gyors utbaejtunk egy boltot es postat aztan reagalok,meg hatha elokerulnek a Kataim :D
Vendég

Muffin! Az a fenyő.... :lol:

Lea és Lacus és tündériek! :D

Mav!
Sajnálom ezt a sok gondot. :(

Andi! De jó, hogy mégis visszajöttél!

Mi voltunk oltáson. El voltak ájulva Levitől, most nagyon hozta a jó oldalát! Vigyorgott, kacarászott, nevetgélt. Persze szurikor volt pityergés.

Most itt nyávog az ölemben. Megpróbálom elaltatni. Mert pár napja szokásává vál napközben is aludni. kopp-kopp-kopp

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

kriszta!
Megkaptam! De irhattad volna nem Pü-ben is ;). De igy is jó! Örülök hogy örültök!

d.dodó

véda!
merre tűntél el?

d.dodó

Kriszti hozzátok Dodó Jézuskája ment?
20150601134430

Viki! Igeeen! :D Mindjárt lefotózom mit kaptunk! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

viki!
Azaz igen is meg nem is.....mivel kriszta nem volt benne az ajándékozásban, de én nem szerettem volna, hogy egy költözés miatt kimaradjon, így megajándékoztam őket.......
de amugy mást húztam! ;)

d.dodó

Szép napot :P

Most értem haza, egy ideje már olvasok, de még mindig van 2 oldal :shock: :lol:

Lilu nyílt napján voltam. Imádtam nézni őket!!! Lilu volt a legügyesebb olvasáson. M betűs szavakat kellett mondani minél többet gondolkodás nélkül. 5-öt mondott, de nem ám olyanokat, hogy maci, meg mama, stb. , hanem mignon, Monaco... Jót röhögött mindenki :lol: Tesin is ügyes volt a tűz, víz, repülő játékot úgy megnyerte, mint a szél, én meg dagadtam a büszkeségtől. Viszont mögötte ültem, és hogy mit összemolyolt óra közben :shock: Hajbirizgálás, irogatás, radírozás, lapozgatás, fészkelődés, vakarózás... Egy pillanatra nem állt meg. De közben figyelt, mert mindig tudta, hol tartanak.

Hazarohantam, Csabicimet megszoptattam, most írok, aztán rohanok ebédelni, Csabit tisztába tenni, jön Lilu is mindjárt...

Wera!
Tegnap még láttam Nóri maszatos képét! Így - is - gyönyörű, na 8) Viszont szopik még, ugye? Mert megütötte a fülemet, hogy már nem lehet. Vagy azt arra értetted, hogy a csak szopit nem lehet? Én emiatt nem aggódom, sztem, te se tedd. Lilu pl. 6-tól 7 hós koráig csak 2-3 kanál gyümit nyelt le, ugyanúgy szopizott, mint előtte, és a havi 40-50 deka így is megvolt, a jókedve meg ugyanúgy határtalan volt. Nem hajt a tatár, nyugi. Sztem szopiztasd ahogy szoktad, és mellette kóstolgasson. Előbb-utóbb rá fog kapni, ne félj :wink:

Na, szaladok!Később még jövök!

Véda
Vendég

Hű de jó! Az első Ajándék! Kép
20150601134430

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!

Bugri Nórinak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk! :lol:

Nekem kicsit vacak napjaim vannak, inkább nem részletezem, de összefüggésben van anyum depijével és a gyógyszer nem szedésével.
Ez már kezd elviselhetetlen formát ölteni...
Tudom, hogy egy gyereknek mindig minden helyzetben a szülei mellett kell állnia, de mi az a határ, egyáltalán van e, ameddíg minden rosszat el kell szó nélkül viselni... nem tudom. örlődöm.

Dodó!
Te egy angyal vagy! Olvastam, hogy aggódsz a Malév sztrájk miatt! Sajnálom, hogy ilyen gondok adódtak...amúgy az esti hírekben azt mondták, mégis lesz sztrájk... nem tudom, mert felületesen figyeltem csak..
Bízom benne, hogy minden rendben lesz. Amúgy Mór tőlünk csak néhány km... :roll:

Kike!
Nagyon sajnálom, hogy még mindíg betegek vagytok! Remélem, már gyorsan elmúlik!

Véda!
Gratulálok Liluhoz! Ügyes kislány!

Maverick!
Szerintem is csak rossz szokás. Amúgy emlékszem, amikor kérdezted, és arra is, hogy valóban válaszolt valaki. akkor én is rohanásban voltam, de mivel láttam, hogy írt rá valaki, én ezért nem.
sajnálom.

Ne haragudjatok, ha valakit kihagytam, de most sírás van.. folyt.köv.
Vendég

Dodó!
Egy tündér vagy!

Kép
20150601134430

Lilu nagyon ügyi volt! Kép
20150601134430

Szóval ezt hozta a Dodóangyalka futára:
Kép Levinek. Nem engedte jobban elvenni. :D
Kép És nekem ezt a szép saját kezűleg (!) készített láncot! :D

A legmeghatóbb az egészben, hogy nem én vagyok, akit Dodó húzott. Nem is veszek részt az ajándékozásban.
Csak nem akarta, hogy a költzés miatt mi ne kapjunk ajándékot.
Látjátok mennyi jószívű, önzetlen anyuka jött itt össze ebben a topikban!?

Én annyira meg vagyok hatódva! Akkor itt is szeretnénk még egyszer megköszönni ezt a fantasztikus meglepetést!
Potyognak a könnyeim...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kép ők a lányaim Kép a másik fiam Adrián Kép

AZ ÉN ROSSZCSONTJAIM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
csugi

Dodó!
Te milyen ügyi vagy! Bakker! Ebből a kézművességből simán megélnél!

Ha itthon élnél tuti rendszeres vevőd lennék!

Jutka!

Miért rejtegetted ezeket a szép szeműeket eddig! Nagyon szép Családod van!
20150601134430

Látom Dodó már leírtad, hogy mi a pláne! :D
Ja és természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi üdvözlőlap, svédül feliratozva! :D

Hát jó kacifántos nyelv lehet. :lol:

Ja és még köszönöm Védának, aki vállalta a cinkosságot!

Csugi, nagyon aranyosak a gyerkőcök! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na, itt vagyok újra...

Még Muffinnak akartam írni, hogy szuper a tavalyi karácsonyfás sztori! A fa pedig..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Kedves történet volt, köszönöm!
Most az ilyen szívet melengető dolgokra vagyok kiéhezve...

Dodó!
Te nagyon ügyes vagy!!!!

Emma ma fél 11-ig aludt... Tegnap este 9 óta.

Voltunk tegnap délután csavarogni. Egy másik kislánynál, aki 1 nappal fiatalabb Emmánál...
Furcsák voltak együtt...
Emma feküdt, mint egy kis liszteszsák, Csenge pedig pörgött-forgott...
Hát, hiába, aki sokat alszik, keveset él... :roll: 8)
Vendég

Én még képtelen voltam felrakni a talis képeket, de ami késik nem múlik!

Dodó, ez nagyon rendes húzás volt tőled!

Csugi, nagyon szépen a gyerkőceid, kérünk gyakrabban képet!!!

Viki, jobban vagy?

Kép
Kép
patr

Marcsi! El ne keseredj! Majd meglátod úgy lesz, mint Eliotnál, hogy majd egyszerre mindent csinál! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?