Zsüci!
Na, hiperszigorú dokkernéni tanácsai:
HA leválsztás: első körben a gyümihez keverni is pár kanállal, ha másnapra nincsenek piros pöttyök a babán és nem változik a kakija, akkor mehet.
(én ugye ezt kihagytam, de mivel nem lett semmi baja, ezért ne kaptam ki
)
Gabona: A legutóbbi gyerekorvosi konferencián elhangzott álláspont:
Gabonaféléket (van hippes, nestlés ezek elég jók!) 6 hónapos kor és 9 hónapos kor között célszerű elkezdeni. A mostani lisztérzékeny babák statisztikája szerint a 4-5 hós kor előtt és az 1 éves kor után elkezdett gabona evő babák közül kerülnek ki 99%ban a lisztérzékeny gyerekek. (+ akiknél genetikus és a családban előfordul....)
Keményítő:
A természetes keményítők (krumpliban, gabonás tápikban) fogyasztása 6 hónapos kortól ajánlott.
Olaj:
A vitaminok felszívódása érdekében 6 hós kortól javallott. Pépbe, vagy tápiba keverni 1 kiskanállal! (sima napraforgó is jó, vagy olíva)
Ivás:
Elvileg elég a tápiban lévő! De 2 kaja között érdemes megkínálni melegített cukor nélküli babateával, ha a vizet nem fogadja el.
Másodlagos tejtermékek:
Kevésbé allergizálók, mint a tej....babajoghurt stb....7-8 hós kortól javasolják, nehéz megemészetni, de fokozatosan ajánlott 1 éves kor előtt elkezdeni a bevezetést, így kevésbé várható, hogy allergiás reakciókat mutat.
1 éves korig: NO CUKOR!!!!!!
Na, ha eszembe jut még valami, megírom...ezeket jegyzeteltem le.....