Hogy én is mennyire örülök, hogy újra itt
Nono !!!
És annak is, hogy
Magikáról is tudtam olvasni,
tény, hogy a blogját is olvashatom, de más az, ha külön ír egy fórumba, mert ő nem írja le mindennapjait, gondolatait a blogba, csak tényleg a gyerekekről ír szerintem.
Kisfruzsi - még az is lehet, hogy Magyarországra költöznétek? cuki az Almás kép. Kis callgirl
.
Bevárjátok, hogy hol lesz jobb a helyzet? Most Szlovákia tuti jobb, de pár év (évtized
)múlva, ha esetleg sikerül ezt a gazdasági válságot okosan a javunkra fordítani, na nem ezzel az ügyes kormánnyal (vagy túl optimista vagyok?
)
Vagy munkahelyváltás előtt álltok?
Marci nagyon ügyes, hogy pár naposan már fogta a cumisüveget. Máté sem akarja, bár megfogja pár pillanatra, aztán belustul, elengedi.
Én ezzel rontottam el még jobban mindent, mert lustaságomban sokszor kipócoltam neki párnával (mert ő oldalt szeret enni - szopizás után így volt hajlandó cumizni), megszokta, hogy ott a szájába, én addig tettem-vettem és mikor bealudt rajta kivettem a szájából.
Szánom-bánom.
Az
alvás igény is mennyire változó mindenkinél. Nálunk amióta végigalussza az éjszakát már csak kétszer alszunk. Dél körül két órát, aztán délután 5-kor még egy órát. Jó esetben, persze vannak rosszabb napok, amikor inkább nyügizik, minthogy elaludna.
Képzeljétek ma mi történt velünk, pedig minden másodpercben Máté mellett állok, és olyan ügyes már, hogy nagyon ritkán esik el, ügyesen tud leülni, stb. Szóval van egy lépcsőféle az erkélyajtó előtt és imád oda felmenni, előtte hátranéz, nyújtja a kezét, hogy menjek utána, és mászik. Na, most pár másodpercet késtem. El kezdett mászni és látta az ablaküvegbe, hogy megyek utána, hátranézett és leesett
...fejre
...felemeltem és halálra váltan vettem észre, hogy behorpadt a kis homloka.
Remegett kezem-lábam, ő két másodpercig sírt csak, (én kb. fél órát) mert ahogy felkaptam és sétáltam vele, abbahagyta és vissza akart menni játszani. Semmi baja nem volt, mégcsak meg sem ijedt igazán. Azonnal hívtam a körzetit, beküldött a sebészetre röntgenre, sürgősen menjek, ha egészen jól van, akkor akár busszal, de azonnal, taxit hívtam, amúgy sem merek vezetni, nemhogy ebben a hóban. Apa meg pont ma tanít...Mire lementem a taxiba már kiegyenesedett a horpadás és a kórházba azt mondták, hogy meg sem röntgenezik, mert csak kékfolt, semmi probléma.
Annyira megviselt egész napra, hogy eddig is ott ültem mellette, már annyira anyás, de most még ha a kiságyban van is ott ülök mellette és nézem. Még mindig kivagyok.
Fürdés - mi nem fürdetjük minden nap. Az elején mondták, hogy még nem kell minden nap, aztán később a bőrkiütése miatt mondták, hogy elegendő kétnaponta, amíg nincs meleg, nem járunk ki, nem koszos. Csak a mancsát meg a fejét szoktam mosni, de azt meg rengetegszer. Ja, meg a fogát, mert amióta felnőtt kaját eszik azóta féltem a kis fogát, na meg az antibiotikum miatt is, mert állítólag az is elsárgásíthatja.
Evés - éjszaka egy kis tápszer
7 - tápszer 100ml
10 - gyümi - mostanság fél banán, fél alma (kicsit unom ezt a gyér kínálatot így télen)
12 - zöldséges bébikaja - általában húsos, én egy kicsit feldobom még valamivel, hogy kiadósabb legyen
14 - gyümi - a banán másik fele és az alma másik fele
17 - megmaradt zöldséges bébikaja
19 - egy kis adag babayoghurt vagy igazi activia gyümis yoghurt
20 - tápszer
Na, és általában mindegyik után nyom még egy kis tápszert, illetve elalvás előtt kötelezően tele nyomja magát még tápszerrel, úgyhogy tuti meg van a fél liter tápszerünk is egy nap.
Kis adagokat eszik, úgyhogy muszáj vagyok ennyiszer adni neki enni.
Azért gondolom, ha már velünk együtt fog enni, akkor ő is csak négyszer eszik majd, mert nem szeretném, ha hozzászokna a nasikákhoz. Olyan sok gyereket látok mindig, hogy akárhova megyünk majszolnak valamit vagy az normális?
Azért jó, hogy pont télen négykézlábazódnak, mert ha télen szültünk volna, akkor nyáron lennének ekkorák...homokozóba négykézláb, földön kint tepernének...hát azért csak jobb így, vagy hülyeség? Bár nekem a kicsi július végén születik, úgyhogy valamennyire megismerem majd azt is ám...
Egyelőre az ilyen általánosságokra reagáltam, majd még írok az egyediekre is. Jövök még, most bepótolom. Bocsi mindenkitől...nagyon belejöttem.