Sziasztok!
Hajni,
igen, nekem ez az elsõ terhességem, már régóta terveztük gondolatban, de a körülmények úgy tették lehetõvé, hogy csak nemrég léphettünk akcióba
, de nem is bánom, mert szerintem csak most értünk meg rá.
Most töltöttem be a 10. hetet szombaton.
Biga,
érdekes módon nekem is kicsit fura volt a hüvelyi UH, igaz nem közben, inkább utána éreztem egy kicsit, hogy a babónak nem igazán tetszett, pedig nem tartott sokáig. Úgy tudom, hogy a 12. hét elõtt csak hüvelyit csinálnak, mert csak azon látszik jól a baba. Nekem, amikor a nyaki barázda mérésére megyek a 12. héten (igazából 11 és fél), akkor is hüvelyit csinálnak majd, legalábbis ezt mondta a doki asszisztense.
A terheskönyvhöz meg nem kell a doki, legalábbis én egyszerûen felhívtam a helyi "védõnõközpontot" (én a Házi gyermekorvosi rendelõknél találtam meg a telefonkönyvben), és megkérdeztem, hogy a lakóhelyem alapján kihez tartozom (mert csak hozzá lehet menni), és elmentem. Kellett vinnem a személyit, meg az addigi laboreredményeket, és nem árt utánagondolni a családban elõforduló betegségeknek, mert nekem pl. ott hirtelen nem jutott minden az eszembe, de azt majd legközelebb beírja.
Szerintem ne félj az UH-tól, mert mindenki azt mondja, hogy nem árt, legfeljebb egy kicsit kellemetlen, és legalább megtudod, hogy jól van-e a baba. Ha viszont tényleg nagyon zavar, akkor nem hiszem, hogy baj lenne abból, ha visszautasítod, hiszen, mint fentebb egyszer írtam, nagyanyáinknak sem volt UH, mégis sok gyereket kihordtak.
Esetleg kérdezd meg a friss kismami topicban lévõket, õk azért tapasztaltabbak e téren.
Minden jót!
Zsizsa