Sziasztok,
ide még nem néztem be sohasem, és lehet, hogy most sem kéne irnom.
A helyzet az, hogy nekem három éve volt missed ab-m, kb.a 8. héten, és csak a 13. héten vették észre, mert akkor mentem UH-ra ... akkor aztán müszeres befejezés, és három hónap várakozást javasoltak, de végül nem fogtunk neki.
Elkezdtem enyhe fogamzásgátlót szedni, aztán múlt szeptemberben abbahagytam, hogy majd vigyázunk, mig kiürül.
Meg is történt, májusban megfogantam, és most múltam 14 hetes, úgy tünik, minden rendben van.
Sajnos a missed ab és a korai vetélés NAGYON gyakori. Mindig azt gondoljuk az ilyen tragédiáknál, hogy "De miért pont velem történik meg???!", és tényleg nagyon szomorú, de higgyétek el, még mindig jobb ez igy, mint beteg babát szülni. Nektek is jobb, és neki is, párotokról nem is beszélve.
Elég fellengzös lenne kijelenteni, de hiszem, hogy valami oka és valami célja biztosan volt a sorsnak ezzel a húzásával.
És amit az ismeretségi körömben tapasztaltam, az még az, hogy általában semmi hatása nincs a következö terhességre, egészséges babák születnek.
Lehet, hogy már valaki irta, de ha esetleg nem, akkor hadd mondjam el, hogy egy ilyen eset nagyon gyakran a baba betegségéböl, genetikai rendellenességéböl fakad. És ha beteg - csúnya szóval élve és bocs mindenkitöl -, "génhibás" sejtekböl létre tud jönni egy embrió, akkor az az illetö anya nagyfokú termékenységét jelzi szerintem.
Nati,
megértem, hogy ki vagy borulva...
ha nem értesz egyet velem abban, amit fent leirtam, tényleg menj el pszichológushoz, ha úgy gondolod, hogy ö jobban megnyugtatna. Ne vádold magad, semmiképpen. Az pedig szinte biztos, hogy a következö babát nem fogod igy elvesziteni! Nagyon szurkolok, hogy rendbejöjj
Gitta és mindenki,
nagyon sok kitartást kivánok nektek, és azt, hogy hamar költözzön be a pocakotokba a kis lakó, és ne legyetek elkeseredve - remélem, jövö nyárra mindegyikötöknél
ott toporognak majd a nagyszülök meg a védönö
Üdv és minden jót!!!
Kangi