Sziasztok!
Tegnap nem volt kedvem részletesen leírni (semmihez sincs kedvem már), de sajnos ez van a leleten vagyis a beutalón:
Diagnózis: szekunder amenorrhoea - megkérdeztünk egy orvos ismerőst, ez annyit jelent, hogy mensi kimaradás nem terhesség, nem menopausa és nem még valami miatt. A neten válogatott "finomságokat" találtam ezzel kapcsolatban:
"A másodlagos menstruáció hiánynak számos oka lehet. A kiváltó okokat négy fő csoportra oszthatjuk:
-Hypothalamusz-agyalapi mirigy-petefészek hormonális tengely zavara
-Egyéb hormontermelő szerv zavara: pajzsmirigy, mellékvese, stb.
-Müller-csőből kifejlődő szervek és a hüvely elváltozásai
-Egyéb tényezők: egyes gyógyszerek, sugárterápia, egyes műtétek...Szekunder amenorrhoeák klasszifikációja:
I. Nem daganatos elváltozások miatt fellépő hypophysis elégtelenség,
II. Hypothalamo-adenohypophyseális dysfunctiok (melyek az LH, FSH ritka pulzációját idék elő),
V. Hypothalamo-hypophyseális daganatok okozta hyperprolactinaemiás állapotok (prolactinomák vagy
a hypophysis nyél kompressziója),
VI. Funkcionális hyperprolactinaemiák,
VII. Daganatok okozta hypophysis elégtelenség." Nem kell mondanom, hogy mennyire be vagyok sz.rva
Kérdőjelesen az a másik diganózis, hogy: Grav. extra ut? - azaz méhenkívüli terhesség.
Ma voltam vérvételen, holnap lesz eredmény és pénteken reggel 9-re megyek a kórházba. Valószínűleg másik fórumba kéne írnom lassan. Köszönöm, hogy meghallgattok!