Sziasztok!
Látom szóba került a toxémia
Nagyon kell vele vigyázni, nem csak a baba élete ilyenkor a tét! Bele halhat az anya is! Mik a jelei: vizesedés, hirtelen súlygyarapodás, vérnyomás 140/80 vagy a feletti értéke, fehérje vizelés. Természetesen ha valaki vizesedik, vagy sokat hízik, vagy magas lesz avérnyomása, az nem biztos hogy toxémiás is lesz! De jobb félni mint megilyedni! Ha bármit tapasztaltok magatokon, és aggaszt, azonnal hívni kell a védőnőt de legjobb a dokit. Nem kell azzal foglalkozni hogy hétvége van, vagy majd jövőhéten megyek dokihoz úgyis, nem ez a fontos, hanem az hogy ne legyen baja a babának. Ha meg nem elérhetőek és bajt sejtetek, azonnal irány a kiválasztott kórház terhesambulanciája vagy a szülészet! Nem parázni kell hanem menni. Jobb bemenni feleslegesen mint ne adj isten késő legyen az a jövőheti időpont a dokinál.
Természetesen senkit sem szeretnék kioktatni, mindenki maga érzi hogy mi van és mit kell tennie.
Látom pocisaink egyben vannak még
szurkolok a frontok kicsalogató hatásainak!!!!
Kicsit nosztalgiázok is
tavaly ilyenkor már én is a finisben voltam.
még 13 nap és hajnalban indulunk a szülészetre
apám, hogy be voltam tojva, most meg már úgy szeretném ismét átélni
Ja, igen, ebben az utcsó két hétben kezdtem el én is vizesedni a magas vérnyomásom mellé, úgyhogy rendszeres látogatója voltam a szülészetnek. Volt hogy délelőtt védőnő, délután doki, este szülészet. Mindig rendesek voltak a kórházban, betoppantunk hogy kéne ctg mert igen magas a vérnyomásom, vagy nagyon aktív a baba és örömmel megcsinálták, sosem küldtek el. Csak azért írom, hátha valaki fél egy kicsit bemenni a kórházba
Persze szerencsére rendben volt minden úgyhogy megnyugodva mentünk haza éjjel, de jó volt tudni hogy minden ok odabent!
Hogy mikor menjük kórházba? Hú én is sokat olvastam róla, védőnéni is felkészített, doki is, de le sem tudom írni mennyire paráztam, hogy nem veszem észre vagy már késő lesz.
Szerencsére nekünk egyértelmű volt
elkezdett folyni a magzatvíz
Bocsi a sok rizsáért
de ahogy olvastalak titeket újra átéltem az utcsó heteket, napokat, órákat...
most meg itt horkol apa mellett az ördögfiókám
Nem tudjátok, hogy a szoptatás alatti torna tényleg kihat e a tejcsi ízére??? Úgy tornáznék már, jó lenne gyorsítani a fogyáson de félek nehogy a tejcsi bánja. A mennyiség csökkenés nem lenne gond csak ne legyen pocsék íze és nehogy emiatt ne akarjon szopni a Ricsi
Na megyek, már bizti elegetek van az írásomból