Új privát üzeneted érkezett!

Bogi, jó utat Szabolcsba!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Köszönöm az aggódàst. Még élünk, csak sok a dolog. Baluval délelőtt kb 12ig sétálunk, utána itthon szórakoztatom, majd 2-1/2 3 között elalszik, és fél4re megyünk Bálintért, így kevés a szabadidőm. Szóval velünk minden rendbe, kishapsi már sok mindent eszik, fixen délelőtt 9-9.30között, és délutan 5kor. Délelőtt csak gyümi, kb 140ml, délután sinkac és gyümi. Eszik barackot, almát, répát, sütőtököt. Hétfőn jön a krumpli, majd a cékla, és akkor ott marad egy kis nyugalom, ezekkel játszom majd.
Bálint kicsit köhögött, de egy kis Stodal-ra rendbejött. Eddig imádja a bölcsit, és ez most nekem minden szempontból jó. A héten befejeztem Balu adventi naptárjának hímzését, varrását, amis sok időmet elvette.

KépKép
KépKép
kat78

Hellomindenki! :)

Lehetséges, hogy a körte megfogta Picur hasát? Mióta eszeget, nincs kakavonat. Már 4. napja. Néha becsúszik egy-egy nyeles puki, de semmi egyéb. Nem nyűgös, meg a hasa is puha.

Monis, Bogi, a szószos tészták helyett mondjuk főzelékek, levesek, kakaóscsiga helyett alma, körte, ilyesmire gondoltam a kilók kapcsán. Én pl. séta közben szoktam Tigivel bohóckodni, futkározni, ezt Tigi is és Picur is nagyon élvezi. Sport nem csak az edzőteremben létezik. ;) Ok, én Picur mellett (szó szerint mellette) is kondizok, hasazok, edzek, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy akar-e erre időt "áldozni", vagy sem. Főzéssel én nettóban kb. 1 órát töltök a konyhában, és van leves, van második. Ha édességre vágyunk, az persze plusz idő, de az sem tart órákig. K-betűseket nyugodtan ehettek már, nálunk sem volt gond a székelykáposztával, már ettünk bablevest, borsófőzeléket, zöldbabos kaját, és nem okozott problémát. Báááár éjjel furán lebegtek a takarók... :D

Kat, szuper, hogy megvagytok, jól alakulnak a napjaitok! Teszel majd fel képet az adventi naptárról? Majd jövőre én is szeretnék készíteni Picurnak, kíváncsi vagyok a tiédre.

Bogi, jó utat, vigyázzatok magatokra! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur: a hozzátáplálás meg szokta fogni a székletet. Sôt besűrűsödik, és zöldül, és rettenetes büdös:)
Majd rakok fel képet, de majd ha megtömtem a zsákokat és felakasztottam, úgy látszik jól

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Facen még nem voltam, most ide jöttem először. Szerencsésen megérkeztünk. Kisebb megállókkal 5 és fél óra alatt értük el a célunkat. Egyszer álltunk meg szopizni. Fanni indulás előtt aludt fél órát, az úton meg 2x20 percet. Szegénykém az esti szopi után rögtön bealudt.
Érezte, hogy idegen helyen vagyunk, fél óra után felkelt, de utána szerencsére aludt fél 5-ig. Alig múlt fél 6 és már újra aludt. Kis ügyes babám! :)
Nekem a hátam nagyon fáj, alig tudok levegőt venni. Sok volt az 5 és fél óra. :(

Jó hétvégét mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Köszönöm, a hiányolásokat, gyors életjel rólunk.
Nagyjából azt tudom mondani, mint Kat:
Minden ok, velünk egy kis náthát leszámítva mindkét gyereknél, de iszonyat gyorsan telnek a napok és ha van egy kis időm, akkor játszóterezek vagy alszom inkább.

Valaki írta a Tesco-s játék akciót, köszönet érte, mert valamelyik nap elmentem és egy tök jó kis orvosos szettet vettem Lizának karácsonyra féláron.

Boti, legújabb produkciója, hogy felfedezte a lábát, azzal játszik egy csomót a zokniját is le tudja már venni és nagyon összenyálazza a zoknit/nadrágot így van amikor napközben ezért kell gatyát/rugit cserélni, mert tocsog a nyáltól.

csatlakozom az élesztőtől félők táborához, sőt bevallom én a zselatinnal is hadilábon állok...

Boti még nem kapott semmit az anyatejen kívül, de lassan elkezdem az almát adni neki.

Tegnap koncerten voltunk a férjemmel és a barátainkkal, így Boti mirelit kaját evett, de szerencsére nem volt gond, csak azzal voltam bajban, hogy mennyit engedjek fel neki, mert fogalmam sincs hogy mennyit eszik mostanában...

kedden voltunk dokinál, elvileg az Prevenal oltás miatt mentünk volna, de a nátha miatt nem kapta meg.
7,07 kg és 68 cm emlékeztek milyen pici volt amikor megszületett?
Sajnos a szemészetet most már biztos nem ússzuk meg , mert a nátha miatt megint elkezdett váladékozni a jobb szeme, valószínű folyamatosan lapang ott valami...
Kaptunk beutalót a szemklinikára, hétfőn hívom őket időpontért.

Röviden ennyi.

csajok, most akkor átköltöztök a Facebookra?

Kép
Kép
mmc

Kat, köszi az infót, és akkor most megálljak, és várjak a kakavonatra, vagy kapja továbbra is a körtét? Adhatok mellette már mást, esetleg almát, vagy zöldséget (répa, sütőtök)?

Mmc, masszíroznod kell még Boti szemét? Jobbulást nektek a takonykórból. :) Az élesztőtől ne féljetek, csak szórjatok minden hozzávalót egy tálba, gyúrjátok össze, oszt kész. Megkel a tészta így is! ;) Zselatinból meg 4 teáskanál kell 1 deci langyos vízhez, kevergetve felforralod, és felhasználod. :) Kihűlve dermed meg.

Gyertek, ha van kedvetek a Facebook-csoportba, oda töltöttünk fel videókat, páran már ott is beszélgetünk.

Ma kirándultunk egyet a közeli erdőbe, Picur annyira élvezte, sikongatott a hulló faleveleknek, Tiginek, viháncolt a babakocsijában, aztán evett, aludt, szóval szuperjó napunk volt.

Szép estét! :)

picuralmos

Picur,

ide is alig van időm írni, de azért benézek oda is.

Savaria, bejelöllek.

Kép
Kép
mmc

engem is! engem is! ;) :D

picuralmos

Sziasztok,

gondoltam azért benézek ide is..
itt jobban lehet írni, reagálni mindenkinek... (már aki még van itt)

Kat, de ügyes vagy hogy ilyeneket hímzel!! de rég hímeztem.. még a suliban... :)
majd küldj egy fotót hogy milyen lett hátha mi is kedvet kapunk..

Picur, lehet hogy a körte ilyen hatással van a pocakjára.. akkor inkább pihentesd a körtét egy ideig.. és kiderül..
bennem még az él, hogy a védőnő mondta hogy kerüljem a k betűs puffasztó zöldésgeket és a hüvelyeseket is..és a tejtermékeket mert allergizál.. szóval nem igen marad más zöldség.. ti tudok? de gondolom a hasfájás az első 3 hónapra igaz, akkor most már lehet enni.. megpróbálom... reméljük nem lesz hasfájós tőle..
de már áttértem a rozskenyérre a zsemléről.. szóval akkor most jönnek a zöldségek.. mozgás van, mert sétálok sokat gergővel, emelgetem és lépcsőzök mindig a lakásig... Nevetés de van szobabiciklim is...
a hasizmok közötti rés még megvan.. arra lehet hasprést csinálni? sebészhez még nem jutottam el vele...

mmc, gratula a méretekhez! szépen növöget.. milyen méretekkel született?
még mi sem kezdtük el hozzátáplálást, kivárom a 6. hónapot.. ráérünk...

Kat, mmc..  a facebookon savaria csinált egy májusi babák csoportot ott most aktivabb az élet..
küldjétek el a neveteket savarianak és megjelöl és felvesz a csoporta...

mmc, a fb-on elég ha löksz egy likeot... Nevetés

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, ha már nem hasfájós Gergő, nyugodtan elkezdheted ezeket a zöldségeket és tejtermékeket visszavezetni a saját étrendedbe. Fontos, mert az anyatejen keresztül érintkezik a baba is ezekkel az ételekkel, ízekkel és sokkal könnyebben fogja elfogadni is és a hasát sem fogja összezavarni az új étel, amikor már megkezditek a hozzátáplálást. Az egyoldalú étkezés sokkal többet árt a tej minőségének (és a babának), mint egy k-betűs zöldség... :)

Hasprés-rés, ha nem vagy biztos benne, inkább mutatsd meg egy sebésznek, vagy legalább a háziorvosnak, akik általában belgyógyászok, tehát némi rálátása azért van erre a dologra. És még beutalót is ad a sebészetre, ha tényleg oda kell menni ezzel a problémával.

picuralmos

Picur: nyugodtan adhatsz neki, szerintem, ha nem szenved, nem bántja. Én heti egy új dolgot adok neki, szépen, fokozatosan többet a hét folyamán

KépKép
KépKép
kat78

picur, már azért eszek tejterméket, sajtot, túrót (megcsináltam a sült túrógombócot, isteni lett)  meg zöldséget is néha.. rakott kel, borsóleves.. csak nem nagy mennyiségeket.. de akkor majd fokozatosan növelem..

voltam háziorvosnál, meg sem vizsgált.. annyit  mondott hogy a sebészetre nem kell beutaló.. menjek el..
ja csinált egy kontroll vérvételt, mert a terhesség végén vérszegény voltam, vasat kellett szedni.. és a kórházban is.. és ráírták a zárómra hogy vaspótlás, laborkontroll javasolt.. 
na szóval volt vérvétel, minden rendben, csak a vas egy kicsit alacsony.. adott vastablettát..  és képzeld csoki illatú és csoki ízű!!!!Vigyor
mondjuk a rendes csoki jobbbbbb Nevetés

reméljük holnap is szép idő lesz és tudtok nagyot sétálni, kirándulni!!!

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, 2660-al született Boti, a combján csak úgy lógott a bőr...
Ha a fb-on is megy a csevegés akkor mindent duplán írsz le? Előbb utóbb vagy ez a fórum fog elhalni vagy a fb csoport.

A hozzátápláláshoz még annyit hogy Lizának nagy kedvence volt még a gesztenye. Jól lehet fagyasztani és varriálni almával, krumplival, sütőtökkel. Most kezdődik a szezonja, de lehet kapni fagysztva bio, cukor nélküli változatot is ami már meg van főzve.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
Köszönjük hogy kerestetek, mi is jól vagyunk, csak a két Fiú mellett időhiányban szenvedek 8)
Ma végre elfogadta Lénó a gyümölcsöt, almát barackkal adtam Neki és kb. 6-7 kiskanállal evett, már nagyon vártam hogy egyen :lol:

Monis, én már voltam sebésznél és kiderült hogy a hasam ramaty állapotban van, decemberben megműtik :cry:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Hiányoltam a kakavonatot... Hát ma hajnal 4 órakor konkrétan kisiklott nálunk... Szó szerint nyakig kakás lett szegény gyerek, így villanyfény mellett le kellett vetkőztetnem, hideg nedves kendővel át kellett törölnöm, úgy sírt, olyan panaszosan, bánatosan, biztos nem esett jól neki, hogy kiszedtem a meleg vackából. Sajnáltam szegénykémet, de annyira komolyra sikerült az adag, hogy a szobába belépve, már a küszöbön megütötte az orromat a szag. Persze utána kapott egy jó nagy adag kaját, így megnyugodott, és aludtunk fél nyolcig. :)

Mmc, köszi a gesztenye-tippet, azt mi is nagyon szeretjük, megkóstoltatom Picurral, ha már megy a körte meg az alma rendesen. Ma sütök babakekszet neki, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá.

Monis, csoki ízű vastabletta, jól hangzik! :D A hasaddal ne várj, ahogy tudsz, menj el, nézesd meg, lehet, hogy elég egy egyszerű hasszorító, és nem kell majd műteni.

Szegény Magnoli! Szegény fiúk, hogy fognak akkor Anyán lógni? :) Már előre gyors gyógyulást neked!

picuralmos

hellocsajok,

én jobban szeretem ezt a fórumot mint a fb-ot! Nevetés
nem szeretem oda kiirni minden gondolatomat!! itt "egymás között" jobb... NevetésNevetés

mmc, akkor tényleg picurka volt Boti! Bezzeg gergő.. 4280gr.. ahhoz képest akkor gergő nem is hízott olyan sokat..
remélem azért nem fog elhalni ez a csoport.. ez csak rajtunk múlik..

de jó jogy Lénó már gyümölcsöt eszik..
magnoli, de ügyi vagy hogy voltál dokinál... mit műtenek rajta? a köldöksérvet? miért ilyen sürgős? az hasizmot is összevarrja?
leírod nekem hogy milyen volt a vizsgálat? mire készüljek?
miért kell ilyen gyorsan műteni? priviben is jöhet.
köszi szépen

azért nem mentem el a dokihoz még, mert 2 etetés közötti 3 óra alatt nem biztos hogy megjárom.. megvárom a hozzátáplálást és akkor más is tud  neki adni enni, ha nagyon éhes amig én a dokinál várok..
a fogorvoshoz is ezért nem mentem még el..
aki már járt dokinál, hogy oldotta meg az etetét? vittétek magatokkal a babát?

mindenkinek szép vasárnapot!

monis
Budapest XIII. kerület

Monis,
dokihoz járás:Boti már 4 óránként eszik, így jobban lehet tervezni.
Egyszer volt, hogy Lizával mentem dokihoz gasztroenterológiára, akkor az nagyon elhúzódott, anyu a mélyhűtőből telefonos irányítással felolvasztott tejet azt ette Boti. Engem viszont elöntött a tej egy idő után, hiába volt bent melltartóbetét az is átázott. Akkor még nyár volt egy kis vállpántos pólóban voltam ami átázott, nagyon ciki volt....

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
Köszi Picúr, sajna a hasi műtét után 4-6 hétig nem emelhetem majd a Fiúkat, ez okozza a legnagyobb fejtörést nekem :shock:
De már szervezem a segítséget, és a karácsony miatt szerencsére otthon lesz a férjem, aztán majd megoldjuk valahogy...

Monis, nem sürgős csak azért szeretnék mielőbb túl lenni rajta, hogy legalább Lénónak kevésbé fájjon a hiányom, 3 napig bent kell majd feküdnöm...
Mivel Lénóka tápis, az evés része könnyebben megoldható.
A részleteket inkább priviben, de a lényeg hogy sérv+teljes hasfal rekonstrukció lesz.
A vizsgálatra időpontra mentem, nem kellett várnom, persze magán rendelésre mentem...
Maga a vizsgálat abból állt, hogy a doki hanyattfekvésben végigtapintotta a hasamat majd a hasizmot kellett feszítenem és újból.

Kép
Kép
magnoli

Monis, a FB-os csoportot csak mi látjuk, mert zárt, ellenben ezzel itt, ezt bárki olvashatja, mert ez egy nyitott topik. Én mindkettőt szeretem.

Ez a hasi műtét nem hangzik túl jól, gondolom plasztika lesz, nyomot nem hagy majd, ugye?

Tegnap főztem rántott levest. Mára bedurrantak a melleim, annyi tejem lett, hogy a balos megint eldugult... Szegény Picurral megszenvedtünk, de a végén rendbe jött, szegénykém degeszre ette ma magát... :D

picuralmos

Magnoli,
jó az a december így nyárra már csúcsformában leszel.
Az egyik ismerősömnek is kellett egy ilyen műtétet csinálni és nagyon szép lett a hasa ( és lapos)

Kép
Kép
mmc

Köszi mmc, nekem csak az a lényeg, hogy visszakerüljön aminek bent kéne lennie és összevarrják ami szétszakadt :oops:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Szerintem a mélyebb gondolatok valahogy jobban ide valók, mert sokkal "több a hely", mint FB-on, viszont ezt tényleg bárki elolvashatja, szóval az intimebb dolgokat sokkal szívesebben osztom ott meg a zárt csopiban. Én is szeretem mindkettőt, de a FB-hoz több időm van, mert egyszerűbb a mobilomról oda felmenni, és írni, meg a telefonom a babanetet pl. tök apró betűvel hozza, nem is tudnék írni úgy telefonon keresztül ide.

A hozzátápit most abbahagytam... nagyon szépen ette Barnus az őszibarit, de valahogy úgy éreztem, hogy bántja a pociját, úgyhogy most egy-két hétig nem adok semmit, amúgy is ráérünk még. Az biztos, hogy az alma és a barack nem okoz különösebb gondolt.
Mit adnátok ezek után a babának???

magnoli, sajnálom a műtétet és a 3 nap kórházat! Majd megoldjátok valahogy a lábadozást is, van aki még tud segíteni férjeden kívül?

monis, nekem is kéne mennem fogászatra, de én sem tudom egyelőre okosan megoldani, mert Barnus bár 3-4 óránként eszik, de azért vannak extrém esetek, amikor 2,5 óra múlva valamiért csak a cici jó. Oké, ez ritka, de ha pont akkor van, amikor a fogorvosnál ülök... 

picur, nem semmi a kakaadag :D Nekünk az őszibaracktól volt egy iszonyat nagy, de nem az a folyós, persze pont úgy nézett ki, mint amikor bement Zavarban van

mmc, a FB-on inkább gondolatok megosztása van vagy hirtelen kérdések, és villámgyors válaszok :) Szerintem az pont amiatt jó, ez pedig azért, hogy jobban kifejthessük a dolgokat :) Nagyon szép kismama voltál, megcsodáltalak!!! Nagyon szépek a képek!
Szép a súlya Botinak, jól összeszedte magát! :)
gesztenyeeeeeeeee, Lotti imádta!!! Lehetett kapni fagyasztott gesztenyét, meg kellett főzni kis vízben és botmixerrel összetörtem+pipihusi, egyik kedvenc volt!

monis, én mindent eszek, nem láttam, hogy Barnusnak gondot okozott volna. Van egy jó csatolmányom, a végén kirakom, remélem meg tudod nyitni!

Bogi, nem semmi az 5,5 óra, az még nekem is sok, de ügyesen megoldottátok!

Na megyek kávézni, amíg babus hagyja!

Kép

Kép
nusildi

Kép

Kép
nusildi

Nusildi,
köszönöm, a dicséretet.
A hozzátáplálásnál én azt adnám amit Kat írt, ha akarod kiegészíthetetd még a gesztenyével. 5-6 kaját már tök jól lehet variálni, párosítani. A babáknak még nem baj, ha egymás után több nap is ugyanazt eszik, hiszen fél évig minden nap ugyananzt ették!!

Kat és a többiek, van valami jó módszeretek a sütőtök megpucolására? Én nagyon nehezen pucolom meg és mindig félek hogy elvágom a kezem. Sokszor ezért bedobom a sütőbe és inkább megsütöm és utána főzök belőle valamit, csak így azért macerés ( de legalább biztonságos ) csak én vagyok ilyen béna?

Kép
Kép
mmc

@magnoli: "Köszi mmc, nekem csak az a lényeg, hogy visszakerüljön aminek bent kéne lennie és összevarrják ami szétszakadt "

én is ezt szeretném, de én biztos nem vállalnám most be hogy 3 napig távol legyek gergőtől, (ő még csak cicis tejet eszik)  és 4-6 hétig ne emelgessem... szóval akkor "ráérek" elmenni a dokihoz is.. nem??
de örülök hogy te gyorsan túl leszel rajta és utána már teljes lehet a felépülés... (kicsit irigykedek is)

monis
Budapest XIII. kerület

hellocsajok

igen, igen.. egyetértek veled Ildi, a mélyebb, hosszabb gondolatokat inkább itt irom le...

igen a fogászat elég nehéz dolog.. ráadásul a tapasztalataim szerint ott mindig hatalmas csúszás van.. és mindig várni kell min fél órát a berendelt időponthoz képest...
szóval majd decedmber, vagy január..
olyan volt a barack kifelé mint befelé?? akkor nem sokat emésztett meg a pici gyomra...
köszi az étrendet, kipróbálom..  én szeretem a zöldségeket de a férjem az a tipikus hús krumpli típus.. és ennyit mindent nem tudok főzni gergő mellett..

mmc, üdv a fb-on.
van egy barátnőm a volksbanknál... illetve 3... budapesten laksz, dolgoztál?

savaria, megkaptad a hordozót? küldesz egy fotot róla?
budapesten lehet személyesen átvenni? még nem hívtam fel a csajszit..
képzeljétek apósom fényt kapott, kitalálta hogy vesz nekem (nekünk) egy hordozót... biztos látta az utcán hogy sokat igy viszik a babát... azt mondta válasszam ki és kifizeti... (pedig nem is mondtuk neki hogy akarunk egyet venni)
vannak azért rendes húzásai..

szóval már nagyon rajta vagyok..

monis
Budapest XIII. kerület

apósom fényt kapott, ááááááááááááááááááááááá 

monis, a barackpüré ugye olyan folyós, de azért masszívabb és Barnus kakija mindig nagyon folyós (bocsi), most pedig olyan nehezebb volt. Valahogy úgy érzem, hogy túl sokat evett, de nagyon ette, nem én erőltettem, csak úgy nyelte, mint kacsa... de mégis aztán 2 napig láttam rajta, hogy sokat tekereg+nem tudott kakilni... neki napi 3-4 kakija is van, most pedig 1 volt csak és az a barack volt. Szóval ezért gondoltam, hogy pár napig most csak a tej maradjon, végülis nem vagyunk elkésve, sőt, hamarabb kezdtük...

Kép

Kép
nusildi

Ildi,  szerintem jól teszed ha egy kicsit pihenteted a gyomrát, lehet hogy túl falánk volt mert nagyon ízlett neki a barack de még sok volt a gyomrának.. pár nap tejes diéta és jobb lesz!

picur, igaz hogy a fb egy zárt csoport, de ott csak "rövideket lehet" irni.. igaz hogy a babanet egy nyitott topik, de itt csak nicknevek vannak... semmi személyes adat... "senki nem tudja hogy ki az a monis, picuralmos, savaria...."

hogy csinálod a rántott levest? vagy egy jó recepted? átküldöd?

ezt a babakötvényt átbeszélhetnénk.. ildi, mi az hogy biztosítást kötöttél rá? a 42500 Ft-ra?
nekünk azt mondták hogy már nincs olyan verzió hogy havonta befizetek 6000- 10000 Ft-ot.. inkább javasolják az évi egy -két nagyobb összeg befizetését..és ezt az összeget az általunk kiválasztott államkötvénybe kellett befektetni, 2 évre, 7 évre... sokfajta van..
nektek mást mondtak?
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

mmc hogy vagytok? meggyógyultatok már?
szép nagy már Boti. :)
remélem megoldódik mostmár a szemprobléma is. azért kellett maszírozni, mert váladékozott? nem is könnyezik a szeme?

picur, nekem mindenki azt mondja, hogy ne adjak még körtét Fanninak. ennek ellenére megkóstolta szombaton. este jól meg is kínlódott a kakival, de sikerült. mondjuk aznap jó sok mindent összeevett. kezdte a kenyérhéjjal, jól megcsócsálta, aztán kiköpködte az összes morzsát, ami véletlenül levált a héjról. ezután folytatta a körtével. hihetetlen volt, hogy mit művelt vele. aztán még benyomta két almának a levét. a pépet nem tudom még adni neki, de így, hogy kínlódik a kakival, nem is fogom erőltetni. maradok az alma levénél, de azt se minden nap, esetleg egy kis répát adok még hozzá.
szóval picur, szerintem próbáld meg az almát. :)

tényleg az a gond, hogy a fórumra több időt kell szánni. én általában szopi közben tudok netezni, és akkor kevés időm van. inkább felszaladok facebookra, mint ide. sajna egyre rövidebbek a szopik. sokszor 10-15 perc alatt elintézi Fanni.

monis remélem nem lesz gond a hasaddal, összezárul a rés sebész nélkül is.
szerintem én is ezt a vastabláttát szedem. :) pont azért kaptam ezt, mert mindig is elutasítottam, és a nőgyógyászom úgy gondolta, hogy talán ez beválik. igaza lett. :)
nekem is el kéne már mennem laborba...

magnoli, sajnálom, hogy neked végül műteni kell a hasadat. :(
az nagyon jó hír, hogy Lénó végre elfogadta a gyümit. :)

picur, örülök, hogy csak megoldódott ez a kakadolog. csak nem okozott olyan nagy gondot a körte. :)
mikortól lehet adni a gesztenyét?

monis ezzel a fórummal az a gond, hogy ezt bárki olvashatja, a fb pedig zárt csoport.

nekem annyira érdekes Fanni. a kritikus távolléteket mindig végigalussza. a múltkor több mint 3 órára hagytam anyuéknál. végigaludta az egészet, és ezt már többszöt eljátszotta. ha elmegyek alszik, de ha megjövök, rögtön fent van. mintha tudná, hogy hazaért a kaja. :)

húúú magnoli, nem lesz egyszerű neked ez a műtétes, karácsonyos időszak...

hát ennyi időm volt most, majd még jövök, mert nem sikerült a végére érnem. :)
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

mmc: én veszek egy nagy sütőtököt, héjastul megsütöm a sütőbe, megvárom míg kihül, kikanalazom a husát, és pici vízzel összebotmixerezem, majd gyógyszertári tegelybe kiadagolva lefagyasztom. Előző nap kiolvasztom, és megy a gyümölcs, zöldsegbe, és ott újra összeturmixolom. vagy sonkatököt azojtam venni, azt könnyű karikátni, és úgy könnyenb karikánként körbepucolni.

Magnoli: ez a műtét a császárok miatt lett, vagy az előző műtétek miatt? Bár mindegy is, így se, úgy se hangzik jól. Bár biztos lelkileg könnyebben felgyógyulsz, ha tudod nem lehet elhagyni magad, mert a fiúk várnak. Azért jól tablázd be a segítséget, nehogy tipúlerőlzptesd utána magad

a körtével én is várok, nekem anno azt mondták, hogy az apró, daraszerű magokkal van a gond, az nehezen emészthető

nusildi: nekem a hozzátápi mindig megfogta a hasukat a fiúknak. Akkor nektek tényleg érdemesebb lassabban bevezetni, és betartania az 5-6kanál dolgot.

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli 3 nap kórház.... :( nem elég, hogy megműtenek, még távol is kell lenned a srácoktól, sőt utána is még hosszú hetekig kell pihenni, odafigyelni... tényleg nagyon nehéz. :(

Picur kérhetek egy rántott leves receptet? jó lenne megtölteni az én cicijeimet is. :)
még jó, hogy neked most nem lett durva dugulás és csomó.

Ildi Fanninak a barack komoly gondot okozott, meg a körte se volt igazán jó, de a pépet se fogadja úgy, ahogy szeretném, úgyhogy én se erőltetem ezt a hozzátáplálást. hízni úgyse hízik tőle jobban, és ugye Fanninál az a lényeg. :) próbáld a répát. Fanninak nagyon ízlett. :)
Na Ildi, Fanni kaka gyümi után ugyanaz, mint nálatok. :)

Monis én folyamatosan szoktatom Fannit a dolgokhoz. először kicsit eszek, majd egyre nagyobb adagokat. eddig csak a brokkoli okozott gondot, pedig ettem már mindent. K betűset is, babot is, füstöltet is, tejet, tejterméket, tojást, mindent.

mmc, ha felvágod a sütőtököt darabokra, és úgy pucolod, akkor nem könnyebb, mi így csináljuk. :) bár legtöbbször megsütjük, és ha megmarad, abból csinálunk valamit másnap.

a babakötvény engem is azóta foglalkoztat, mióta Fanni megszületett, csak nem volt időm utánanézni, de ha esetleg valaki megtette, akkor nagyon örülnék neki, ha megosztaná velünk mit hogyan kell csinálni.
Fanni apukájának már kéne rá fizetgetni, mert gyerektartás helyett azt mondtam fizessen számlára. így nyomon követhető, és meg is marad Fanninak.
hova kell menni intézni? már nem lehet akár melyik bankhoz bemenni...

Bogi

Kép
ether
Cegléd

jaj jut eszembe! megjártuk Szabolcsot! Fanni nagyon jó baba volt ott is. :)
odafele 5 és fél óra volt az út, 2x20 percet aludt, végig nézelődött, játszott, beszélgetett, de nem nyűgösködött. egyszer álltunk meg szopizni, azon kívül semmi nem volt.
hazafelé megálltunk Nyíregyházán rokonoknál, onnan jöttünk egyenesen. végig aludta a 3 órás utat. a különbség annyi volt, hogy ekkor sötét volt. megállapítottam, hogy vele sötétben érdemes utazni, mert akkor alszik. :)
szerencsére nem volt gond az idegen hellyel, jól aludt mindkét éjszaka, és napközben is jól viselkedett, mondjuk nagyon keveset aludt. jól bírta a sok idegen arcot, és az idegenek dajkálását is.
tényleg le a kalappal előtte. :)
magamról ezt már nem nagyon mondhatom el, szombaton olyan hátfájással ébredtem, hogy azt hittem túl se élem. egy csontkovács kezelés és két algopyrin vasárnapra meghozta a várt hatását, de addig elég kemény volt...

Bogi

Kép
ether
Cegléd

HelloLányok! :)

Mi ma Pesten voltunk, az elmúlt három napban alig voltunk itthon. Már elég lesz az utazásból. :)

Sütőtök-ötleteket köszönöm, jegyzetelem én is, mert szeretnék adni Picurnak, és eddig azon dilemmáztam, hogy mit csináljak egy hatalmas sütőtökkel, amíg ő kóstolgatja, és alig észrevehető mennyiséget eszik. Hát most megmondtátok, köszi! :)

Rántott leves, rémegyszerű:
- olaj
- liszt
- (fokhagyma) - ezt csak annak ajánlom, aki már evett fokhagymás dolgot, és a babát nem zavarta
- köménymag (én őrölt köményt használok)
- tojás
- pici vegeta, piros paprika, só, bors
Olajon lisztet megpirítom, rá a fűszerek, felengedem vízzel, felforralom, és bele a tojást, a végén egy pici petrezselyemmel megszórom, de ez nem mindig jut eszembe. Na ettől nekem annyi tejem lett megint, hogy két napig fuldokolt benne Picur... :D Én meg jajveszékeltem a kőkemény dudák miatt. Apa egyelőre letiltott a rántott levesről...

Monis, használd ki a fényt kapott apósodat (nyehhheheheheee), gyorsan rendeld meg azt a hordozót! ;)

Bogi, Fannikának egy nagy simi az okos kis buksijára, hogy ilyen ügyesen bírta az utazást, meg a rokonokkal járó forgatagot.

Hozzátápi, Picur kapott főtt pulykahusit, hát úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit! Evett főtt krumplit hozzá, és köszönte szépen lent maradt, és kért még! Csak lestünk Apával. Ennyit arról, hogy nem kell neki semmi. Igazi pasi, húúúúúúúús az jöhet! :D

picuralmos

Monis,
igen Pesten dolgoztam a központban.

Picur,
én fagyasztani is szoktam a maradékot, tudod a jégkockatartóba.

Látom mindenki süti inkább a tököt mint főzi, párolja, akkor nem vagyok egyedül.

Jövőhét csütörtökön lesz Botinak a könnycsatorna átmosása, ma kaptam időpontot a Szemklinikán.

Liza mai dumája: mézes tornát kérek, mire rájöttem hogy majonézes tormát mond, csak neki így értelmesebb

Kép
Kép
mmc

Picur köszi a receptet. Ezen a hétvégén igencsak megcsappant a tejcsim mennyisége. :(
Nem semmi Picur! Rögtön pulykahusival kezdi. :)

Mmc gondolok rátok csütörtökön. Remélem ez tényleg segíteni fog...
Nagyon cuki Liza. Aranyos ez a gyerekszáj, csak győzze Anya kitalálni, hogy mit akar mondani. :)

Fanni ma átaludta az éjszakát. Lehet nem kellett volna hagynom, de már a tejcsi miatt is jó volt. Este negyed 9-től fél 6-ig nyomta. Egyszer ébredt meg fél 4-kor, de csak a cumit kérte el.

A tejcsim mennyisége ijesztően kevés, aggódom is rendesen, ráadásu Fanni 140 után még éhes. Nem tudom mit csináljak. Szoptassak két ciciből, vagy adjak neki pótlást??

Bogi

Kép
ether
Cegléd

monis, igen, erre gondoltam én is, szerintem az lehetett a baj, hogy nagyon mohó volt Barnus! Az őszibarack nagyon bejött neki és egy bébiétel 1/3 része azért nem kevés egy 5,5 hónaposnak. Aztán lehet, hogy én dimenzionálom túl, nem tudom, de úgy éreztem, hogy a hasikája nem jó tőle. Szóval most nincs semmi "csak" cici megint, aztán szerintem jövő héten kipróbáljuk a sütőtököt. Bár a táblázatom a meggy és ribizlilét írja :O Szerintem ezeket kihagyom még, akkor már inkább a répa.

Aki ismer amúgy minket, az simán rájöhet, hogy mi vagyunk azok... gyereknevek, néha fotók, írások... ezt csak azért írom, mert képzeljétek, anno egy közeli ismerősöm (párom haverjának a felesége) olvasgatta, amiket írtam. Tudta, hogy fórumozok, hát rám keresett, biztos guglizott egyet... az volt a durva, hogy úgy derült ki, hogy róluk írtam valamit és hát nem tetszett neki, nem is tudtam jól a történetet stb. mindegy, nem is ez a lényeg, hanem, hogy utána írt priviben, hogy milyen rég nem látott már minket és gondolta, ránéz, hogy mi van velünk ... hahahaha a fórumban... és persze pont akkor, amikor róluk írtam, na ezt nem hittem el és aztán "kiléptem" a fórumból, a régiből, mert nem akartam, hogy sutyiban olvasgasson... ki tudja, még hány ismerősöm olvas (ha most olvas akkor NyelvöltésNyelvöltésNyelvöltés...), szóval ezekből a nevekből ha nem is, csomó másból simán rád talál aki akar :(

babakötvény, a bankban én havonta utaltam egy bizonyos összeget Lottinak (neki Start számlát nyitottunk a bankomban), annyit legalább, hogy az állami támogatást, a max. 6 e forintot megkapjuk, tehát legalább egy évben 60 ezret. Ott betéti kamat volt rá, nem volt rossz, persze akkor a jegybanki alapkamat jóval magasabb volt... szóval ott lehetett apránként. Most nem tudom, hogy ha marad a Kincstárban (mert ugye bankba már nem lehet nyitni-átvinni), ott hogy működik ez. Nagyobb összeggel nehéz, én szeretem az apránkénti gyűjtögetést. A biztosítást egy biztosítónál kötöttük, ahol van a lakásbizti, életbiztosításunk stb. Az teljesen független a babakötvénytől, viszont azt is a gyerek kapja meg ha 18 éves lesz és tényleg arra költi amire akarja... persze ezzel kapcsolatosan vannak fenntartásaim, mert nem szeretném, hogy elkótyavetyélje, de remélem tudjuk úgy nevelni, hogy majd értékelje, hogy rászakad a bank és ne költse el szép cipőkre, Barnus pedig ne csajozza el :D

Bogi, akkor most mégis esztek mást is, nem csak a tejet? :) Kenyérhéj :D Sütőtököt? Mert én abban gondolkodom most. 
Oké, a répát is kipróbálom, csak az a baj, hogy csomószor belefutottam olyan rossz ízű répákba, ott meg fontos lenne, hogy finom édes legyen :(
Babakötvény, írtam fentebb, de már nem lehet bankba átvinni, csak a Kincstárnál lehet számlát nyitni rá. De Fanni részére köthetsz megtakarítási számlát pl. a bankban és akkor oda fizethet be az apuka és talán jobban nyomon követhető a számlakivonat miatt (a Kincstár nem tudom, hogy küld-e és ha igen, hogy milyen formában).
Szuper, hogy Fanni ilyen jól aklimatizálódott :)

picur, de jó, köszi a levesleírást, én is megcsinálom, bár nem érzem, hogy kevés lenne a tej, de pszichésen mindenképp jól jön! :)
Pulykahús :) Tud élni picurod mondom én! :) 

mmc, jaj istenem, kitartást és sok erőt a csütörtökhöz! :(
Mézes torna :)

Bogi, nálunk is ilyen alvás volt, 21.30kor elaludt Barnus és reggel 7-kor kelt :)
Írtam FB-on is, de igen, simán szoptass 2 ciciből. Én szinte mindig megfordítom babót és megnézem, hogy a másikból eszik-e, ha éhes még, akkor szokott, de valamikor már be se kapja, egy próbát megér. És tényleg a folyadék nagyon fontos, napi min. 2 liter kéne, próbáld meg egy kisebb üvegbe tenni, nekem a lakásban több ponton is van ivóhelyem, konyha, szoptatási helyszín mellett, számítógépasztalon :D Igy sosem felejtem el, szemet szúr :D

Mi holnapután megyünk oltásra, most jön párom is, mert szabin lesz.
Na megyek, Barnus megint szépen alszik, tegnap így reggel 2,5 órát aludt :O

Kép

Kép
nusildi

Ildi a barack okozhat gondot, van amelyik baba nem bírja, nekem öcsém egész sokáig nem ehetett barackot, úgyhogy nem biztos, hogy te túlzod el a dolgot. Inkább próbálkozz mással szerintem, és majd később visszatértek  abarackra, úgy sincs most szezonja :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,
Megjöttünk az 5 hónapos oltásról, megint szépen viselte Lénó, persze picit sírt, de a szúrás után hamar megnyugodott és újra vigyorgott mindenkire :lol:
A hízása lelassult, de így sem "kicsi", 9 kg és 72 cm :wink:
Ja és kiderült, hogy a születési súly duplázása után már elég 100 ml-t ennie testsúlykilogrammonként, ettől megnyugodtam, mert mostanában "kevesebbeket" evett, de ezek szerint pont eleget...

Kb.3 napja Lénó végre eszi a barackot almával, persze még csak kis mennyiségeket, de tegnap már nyitotta a száját a kanál láttán, hát HURRÁ!!!...

Lányok, Ti mivel adjátok a párolt zöldségeket, mint répa, cékla, sütőtök?
Burgonyával?
És a gesztenyét mivel higítjátok, hogy ne legyen olyan "nyögvenyelős"?

Mindenkinek köszönöm a sérvműtétes drukkolást!
Kat a hasam a terhességek miatt szakadt szanaszét (izom+sérv), főleg a másodiktól...
Anyukám és Oli bébiszittere fog nap közben segíteni, remélem hamar össze tudom majd magam szedni, szerencsére nem vagyok az a "magamat elhagyós" fajta :wink:

Lehet hogy korai a kérdés, de Ti hogyan tervezitek a munkába való visszatérést?
Én szeretnék Itthon maradni Lénóval legalább 2 éves koráig...
Aztán persze majd meglátjuk hogy alakul?...

Kép
Kép
magnoli

Megint csak futtában néztem be, már indulnom kellene az oviba... Magnoli, én a gesztenyét tápszerrel kevertem anno Pálminak :)
Puszi :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Vera!
Jó ötlet, nagyon köszi :lol:
Majd írj arról is, hogy hogy van a "füvezős" Lányod?...
Korán kezdi, hahaha :wink:
Puszi

Kép
Kép
magnoli

Kedves Kismamák/Anyukák!

Szakdolgozatom elkészítéséhez kérném segítségüket, melynek témája a koraszülés és a fertőzések kapcsolata.
Ha Ön a 37.hét előtt hozta világra gyermekét , kérem töltse ki kérdőívemet.
A kérdőív névtelen , pár percet vesz igénybe!

Segítségüket előre is köszönöm!!
Szákovics Judit

https://docs.google.com/forms/
d/1c2fTo7xhX2tbvwomS8ob0_4BOM1S5ozb1ocpXQpikMk/viewform

Köszönöm előre is a segítséget!
szjudit

Még egy ötlet: anno vettem fagyasztott meggyet( Aldi, bio zöldséges). Ami pergősen van fagyasztva, így lehet csak pár szemet beletenni bármibe.
Én anno a gesztenyét is fagyasztva vette, szintén szemenként, sőt vettem anno a Kaiserbe a zöldeségespultnál főtt gesztenyét vákumzacskóba, az aszalt cuccoknál volt.
Én minden ami kicsit sűrűbb forralt vízzel higítom. A gesztenyét mindig kevertem valamivel, pl.: alma, az úgy is szaftos.

Keverni bármit bármivel, a babák mindenr szeretnek: Bálint anno kedvence az almád-krumpli volt. Unokahugom kislánya banán függő volt, mindent azzal kevert, pl: banános répa, pfujjj

Ha már ehetnek sárgabarackot, és nincs friss akkor érdemes venni aszaltat a dm-be van bio, be kell áztatni meleg vízbe, és utána viszi a botmixer

KépKép
KépKép
kat78

Kat, köszi, iszom szavaid-betűid, jegyzetelem a kisokosba! :) :) Holnap veszek sütőtököt, meg gesztenyét, aztán indulhat a turmix. Kíváncsi vagyok, Picur mit fog szólni az új ízekhez. Ma sütöttem babakekszet, reszeltem egy keveset az almájához, néhány kanálka lement. A kekszet megkóstoltam, úgy látszik jó almát vettem, mert cukor nélkül is finom édes lett.

Tegnap este másfél órán át ordított Picur, igazából nem tudtunk rájönni, hogy miért. Én a hasára tippeltem (tegnap ettem mangalica kolbászt, lehet az nem tetszett neki). Szerencsére mára visszatért a mosolygós kisfiam, napközben is 3 órát aludt a kertben, és már húzza a lóbőrt. Isteni idő volt ma, sokat voltunk a kertben, összeszedtük a lehullott leveleket, na mire összeszedtük, jött a szélvihar, most ugyanúgy néz ki a kert. :D :D

picuralmos

Sziasztok,
Tegnap hatalmasat kirandultunk a Fiúkkal a szép késői nyárban, Lénóka napozott a játszótér padján és csak pislogott az erős fenyben :wink:

Köszönöm az újabb szuper babakonyhai tippeket, ma megyek és be is vásárolok hozzá :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, fotóóóóóóót a sütkérező Óriásbébiről! ;)

picuralmos

Picúr, sajna nem tudtam képet csinálni, mert Lénó mellett ültem, nehogy leguruljon a padról, az Apja meg Oli után rohangált :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Adrikam a heten nagyon rahajtott a porgesre-forgasra, eddig csak ritkan fordult hasrol hatra, de ezen a heten mar produkalja a hatrol-hasra verziot is, es ezt most lelkesen gyakorolja :) Illetve annyira belejott a tolatasba, hogy mostmar pillanatok alatt letolja magat a nem kicsi (2 meter hosszu polifoamrol is... :) ...es forog korbe-korbe hason is a jatekok utan, ugyhogy nagyon beindult a kisholgy... el is gondolkoztam egy babakeritesen... kineztem egyet vateran, drukkoljatok hogy megnyerjem :) Kb. 180x180 centi, az azert jobb mint egy jaroka :)

Palminak anno nem kellett, mert gyerekbiztossa tudtam tenni a lakast, most viszont nem tudom Palmi millionyi kis mutyur jatekaitol maskepp tavol tartani Adrit...

Az a franya fog meg mindig nem tort at, pluszban ujabb mutatvany hogy feltolja magat a kisagy vegebe es beszorul es ki kell szabaditanom... meg nem olyan reg meseltem hogy Palmi csinalta ezt ujszulottkent es hogy a csaszarra fogtak, hat ezt mar nem lehet arra fogni, kicsit megkesett ahhoz kepest :) Csak nem 6 honaposan erett meg arra hogy kitornazza magat a szulocsatornan :lol:

Mas izgi nincs eltekintve attol hogy leteritett a natha par napja, a gyerekeken (meg) nem jott ki... hatha megusszak...

A tegnap ejszaka mindemellett "csodasan" telt, Palmi sirt 11-tol fel oran at, aztan ejfelig Adrit etettem. Majd Adri ebredt 1:15-kor, 2:45-kor, Palmi felsirt 4:25-kor, Adri 5:25-kor, majd 6-kor ugy dontott felkel (a szokasos 7 helyett...)... es akkor most lesz oraatallitas, akkor meg egy oraval korabban fog kelni... remelem sikerul atallitani hamar...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Veronika, jól beindult Adri a mozgással :lol:
Jópofa lehet ahogy tolat :wink:
Drukkolok a rács megnyeréséhez, a második gyerekre az első széthagyott dolgai miatt tényleg nehezebb vigyazni :shock:
Frankó éjszakátok volt :evil:
Pálmi miért sírt fel, lehet tudni?...

Nálunk is megy újra a hajnali- éjszakai dalolászás, tegnap "még csak" hajnali 5-kor, ma 2-kor gondolta úgy Lénó, hogy indulhat a nap, megkajált majd énekelni, táncolni, berregni kezdett a babakocsiban :oops:

Vera, úgy látom a Lányok átköltöztek a Fb-ra ahogy mmc jósolta, ketten maradtunk? 8)
Végülis együtt kezdtük ezt a Topicot, együtt is fejezzük be...
Mondjuk a nevének megfelelő témát már úgyis kimerítettük, sőt már itt vannak az új, a 2014-es májusiak is :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Veronika sajnálom a regnapi rossz éjszakát, remélem a mostani jobb volt és tudtál kicsit pihenni.
Aranyos lehet Adrika, mostmár még jobban kell figyelni rá.:) Jó ötlet a babakarám, így sokkal nagyobb tere lenne és te is nyugodtabb lehetsz. Szorítok, hogy te nyerd az aukciót. :)
Fanni még nem forog, csak az oldalára, onnan viszont már csak egy billentés és át is fordul. Mindegy, szerintem még nincs lemaradva. :)
Jobbulást neked!

Picur, remélem jól vagytok és nincs több pocakfájás.

Magnoli édes lehetett a napozó Lénó. Majd mesélj, hogy megy a hozzátáplálás. :)

Kat, köszi a tippeket. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?