Új privát üzeneted érkezett!

Ékesanyu, gratulálok a kisfiúhoz!!!! Örülök, hogy a 4D Genesisnél pozitív élményben volt részed, mi is ott voltunk, és ilyen véleménnyel vagyunk róla. Egyszerűen fantasztikusan kedvesek :)

Magdi
magdii

Gratula, Ékesanyu!!! Tényleg nagyon szerencsés vagy, a legtöbben biztos azt szeretnék (én is), hogy egy kisfia és egy kislánya legyen! Annyira örülök!! :D

Magdi: megnézem a Csigát is, majd csak összejön valamelyik. Egyébként neked sikerült minden elsőre?
Azért is most akarom csinálni, mert egy terhes nővel csak nem szívóznak?? :lol:
A pólyára visszatérve: szerintem mi is venni fogunk, mert nekem nagyon nem tetszik ahogy egyesek tök szerencsétlenül fogják meg szegény babákat. És amit kinéztem, kókusz. :wink:

Kép
tökmag79

Jó reggelt Lányok!

Megérkeztem a nagy zabálásból...még mindig tele vagyok! Nagyon jól éreztük magunkat, a pincér is írtó kedves volt: nézegettem a sushikat (illetve a makikat) hogy melyik vega, errre rögtön mondta, hogy csináltat nekem egy külön tálat! :)
A lényeg, hogy kettesben voltunk, és jót beszélgettünk...de még mindig majd ki durranok! :)

Magdii, a cumisüvegről azt olvastam a Suttogó c. könyvben, hogy ajánlatos olyasmi formájút venni, amilyen a mellbimbód. Nekem eredetileg tetszett a mam, de annak a cumi része tök lapos. Nézegettem és tovább és most a NUK tűnik legszimpatikusabbnak, mert annak nem túl vastag a cumi része - szerintem hasonlítunk! :)

Tökmag, szerintem jó a fehér ágynemű. Egy a lényeg, hogy jó anyagból legyen, és a bírja a mosást. Végül is mindegy, hogy mintás vagy egyszínű, ha lebüfizi a gyerek, úgyis ki fogod mosni. Nekem a másik heppen a fehér vászon lepedő. Egyszerűen utálom a gumisakat. Ki is néztem, hogy a Tescoban veszek egy felnőtt lepedőt kb. 2000 Ft-ért és megkérem anyósomat, hogy csináljon belőle kb. 3 bébit. Így lesz a legolcsóbb, és olyan amilyet én is szeretek. (ráadásul azt lehet fehéríteni is)

Ha már a mosásnál tartunk: Erika, milyen az a környezetbarát mosópor, ami még olcsó is? Leírod nekem, engem is érdekel!

A pólyáról: nekem van. Apukámat és engem is abban a pólyában hoztak haza a kórházból, így sokáig nekem is az volt az álmom. (gyönyörű szép fehér a huzat, madeirás szélű). De aztán rájöttem, hogy a gyerekülésbe sajnos nem tudjuk azzal beletenni, így valószínűleg csak fotózáshoz fogjuk használni.
Én egyébként úgy gondolom, hogy az első hetekben nem akarom, hogy kézről kézre járjon a gyerek...akkor még olyan kis törékeny, és elég lesz neki a külvilágot, és minket + a nagyszülőket megszokni.

Magdii, az elefániról nekem is ugyan ez a véleméynem. Én a XI-ben voltam. Egy pici szar bolt, nem lehetett semmit megnézni, az eladók meg kb. 20 évesek, fogalmuk sincs mi kell, segíteni sem tudnak, de amikor ott voltam, akkor sem próbáltak. Én egyedül egy játékot láttam, ami olcsóbb volt, de igazából nem szeretek olyan helyen vásárolni, ahol nem kedvesek - végtére is én költekezem!

Erika, gratulálok a kis kukishoz! A 4D-ben tényleg nagyon rendesek. Mondta is a szonográfus nő, hogy ha valami eltérést tapasztal, akkor a főnöke megengedi neki, hogy ingyenesen ránézzen azokra a babákra! :)
Mi ott voltunk a 14. héten, és a következőt is oda tervezzük!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!
Fogy-fogy a kék szín. Tompul a ceruza hegye :wink:

S mert a babanet még engedélyezte, hát visszementem a tegnapi táblázathoz, s utólag szépen beszíneztem az Ékestesó sorocskáját.

Csillagtáncos: nektek mikor lesz a legközelebbi esélyetek a kis szégyenlőstől megtudni milyen színű sor tetszene neki? (na jó, most akkor szépen a gyerkőc megüzeni, hogy neki valamelyik szín egyszerűen nem tetszik, s azért tartogatja a meglepit?)

Jujj, de bereggeliztem: juhtúrós gomba tepsiben sütve és töltött tojás. Most legjobb lenne visszabújni az ágyba, de a 19 hónaposom ezt nem hagyja jóvá.

Aki ma Bálint napozik, annak jó ünneplést, többieknek kellemes 7végét.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Erika!
Gratulálok a fiacskádhoz :D !!! A vesemedencetágulat el fog tűnni. Igazából akkor van csak baj, ha kétoldali....
Ékesnek sok-sok gyógypuszit küldök!!!
De jó, hogy valaki hasonlóan gondolkodik még én, már kezdtem magam csodabogárnak tartani :wink: ....

Tökmag!
Nekünk fehér lesz az ágyneműnk....
Pólya: korábban nagyon elleneztem, tulajdonképpen most is, de éppen az általad leírt okok miatt fogok mégis beszerezni egyet....alapból nem hiszem, hogy használnám, de a látogatóknál majd bevetem.....

Anuk!
Nagyon cukik az anyagok :D

Noémi!
Én is úgy tervezem, hogy megvarrom a lepedőt...

Kissmanó!
nem küldenél át egy kis töltött tojást?? :oops: Imádom :D
(lehet csinálok is holnap)

Kis unokaöcsém bárányhimlős és párom volt is náluk a napokban. Én ugyan már átestem rajta, de azért nem mondanám, hogy teljesen nyugodt vagyok....

Szobatisztaság:szerintem abszolút gyerekfüggő....1 éves koromra én is szobatiszta voltam, ismerősöm 3 éves kisfia még mindig nem...mondjuk úgy elég nehéz leszoktatni a gyereket, hogy a kicsi kint játszik az udvaron, ő meg bent internetezik....

KépKép
amadea

Lányok, most találtam a teszveszen egy titi babakocsit, 38 000 -ért!

Akinek még aktuális:

http://www.teszvesz.hu/item553162685_ti ... kaval.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Noémi, örülök hogy jól sikerült a tegnap estéd! Nagyon rendi volt a pincér, ha külön hozatott neked vega tálat! :)
Én a mosódióról hallottam: http://babyfun.axiomarket.hu/item/mosod ... lesben-is-
De jó, hogy így megőriztétek azt a régi pólyát! Biztos nagyon szép! Egyébként én úgy vagyok vele, hogy már minél előbb szeretném hozzászoktatni az emberekhez. Először úgyis csak a közeli ismerősök/rokonok jönnek majd fel hozzánk, és nekik szívesen oda fogom adni a babát (pólyával). Egy ismerősünk is ugyanezt csinálta, és tök jó fej, barátságos a kislánya, egyáltalán nem az az anyuhátamögébújós. :)

Fehér ágynemű: ok, azt hittem hogy csak én vagyok ennyire elvetemült, hogy ilyen kényes színűt akarok babánál használni. ;)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Tökmag: a kresz és a rutin vizsgán vagyok túl, azok elsőre sikerültek. Március elejére tervezzük az oktatóval a forgalmi vizsgát, illetve valamikorra be kéne még iktatni az egészségügy vizsgát... bevallom őszintén, ettől tartok a legjobban, annyira bénának érzem magam ezen a területen hogycsakna :)
Nem tudom, mennyire szívóznak a vizsgabiztosok, velem a rutin vizsgán nagyon normális volt, de másik két lánnyal vizsgáztam, azokat meghúzta, mondjuk az oktató elmondása és véleménye szerint jogosan. Ugyancsak az oktató véleménye, hogy nagyon normális vizsgabiztost fogtunk ki, vannak, akik nagyon khm szóval nem szeretik elsőre átengedni az embert, legyen az nő vagy férfi, állapotos vagy szőke (én ez utóbbi kettő vagyok pl. :D ) Szóval ehhez is kell egy kis szerencse...

Pólya: az első pár héten még én sem szeretném, ha átjáróház lenne a házunk, de szerintem utána is jól jönne, ha bárki átjön és kézbe szeretné venni a kisfiunkat... azért eltart egy ideig, amíg idegen kézbe szívesen odaadnám anélkül, hogy meg tudná rendesen tartani magát. Azt hozzá kell tennem, hogy nálunk sem családban, sem baráti körben nincs még senkinek kisbabája, így tapasztalata sem, tehát nyugodtabb lennék egy pólyával...

Noémi: mi végül Nuby márkájú cumit vettünk. Ennek sem lapos a cumi része, az nekem sem volt szimpatikus, bár gondolom nem nekem kell, hogy szimpi legyen :) Meglátjuk, hogy válik be, sajnos tapasztalati tanácsot senkitől nem tudok kérni, így a normális eladók tanácsaira hallgatok :) Az elefánival Te is ugyanúgy jártál?:( Tényleg borzasztóak voltak az eladók, még csak annyit sem mondtak,hogy ha segítsenek, szóljunk, inkább elvonultak az üzlet hátsó részébe. Nah, de végülis annyi bababolt van, megyünk máshová, ahol tényleg aranyosak, mert szerencsére ebből azért több van :)

Kaptam Valentin napra páromtól Babanaplót :lol: Már régóta szerettem volna, csak mindig kéket meg rózsaszínt láttam, és valami más színt képzeltem el. Ez nagyon szép színes, majd jól teleírom meg teleragasztom képekkel :) :oops:
magdii

:) Igen, a pólyának én is örülök, ez amolyan családi örökség!
Ezt a mosódiót én is néztem, bár fogalmam sincs mi ez. Őszíntén én a Sparos Splendorral mosok. Úgy vagyok vele - és többségében igaz is - hogy úgyis csak beleizzadunk a ruhába, meg az utca pora van rajta, azt meg kiveszi ez is. Erre mondjuk ma rácáfoltam, mert 2 folt még domestossal sem jött ki - de valószínűleg egy drágább mosószerrel sem...na mindegy!

Magdii, szerintem ne félj az eü. vizsgától. Bár én 10 éve szereztem a jogsimat, úgy emlékszem az a vizsga volt a legkönnyebb!
Nagyon édes a párod! Nekem még nincs babanaplóm, gondoltam várok még vele, hátha a szülésre valaki meglep vele...végül is olyan logikus ajándéknak tűnik! :)

Ma még alig csináltam valamit, ez az idő olyan álmosító!
Kár hogy ma ilyen lightosan írogattok...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csajok, én nem szeretem a Valentin- napot, de azért sok szeretettel küldöm Nektek ezt a dalocskát. Ha lejátszátok férjecskéteknek, tuti lesz a hatás :P

http://www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o

Magdi: nagyon ügyi vagy!! Mégsem lehetsz béna, ha elsőre sikerült minden! A vizsgáztatóval viszont tényleg szerencséd volt, én elég sok horror történetet hallottam már róluk... :S
Egyébként szerintem ez a látogatás- kézbeadás biztos ki fog majd alakulni, meglátod hogy mennyire szívesen vagy nemszívesen adod ki a bébit a kezedből.

Kép
tökmag79

Tökmag, köszönöm, ha tudnád hogy izgultam a rutin vizsgán... :) Még most sem tudom, hogy sikerült ennek ellenére mindent jól megcsinálnom. Ráadásul a saroktolatást húztam plusz feladatnak, azt utáltam a legjobban, még az oktatóm is mondta, hogy a vizsgán csináltam meg először hibátlanul :) A forgalom szerintem a rutinhoz képest sokkal jobb, annak ellenére, hogy több hibát is tud ejteni az ember, valahogy nem egy mű környezet, mint a rutin. Jó lenne, ha ebből is sikerülne elsőre átmenni, de az tényleg ritka, hogy nem húznak meg...

Jajaj Tökmag, ez a link :D :D A kommenteken jót nevettünk :D :D Én szeretem a valentin napot meg minden hülye kis ünnepet egyébként, még húsvétkor is díszítgetem a lakást kistojással meg barkával :D :oops:

Noémi, az egészségügy vizsgától azért tartok, mert sok rosszat hallottam róla... és én még azt a szerencsétlen bábut sem tudtam újraéleszteni, sehogy sem sikerült úgy lélegeztetni, hogy megemelkedjen a mellkasa :D A többiről ne is beszéljünk... béna vagyok, na :D

Megyek, adok férjuramnak ebédet, most végzett a fotózással :)
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:11-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni: azt vettétek meg amit mutiztál, s leütöttél? Melyik színben? A 3 kerekűt?

Pólya téma: nekem eddig sem volt egyiknél sem (elsőszülött gyermekem 2 hetes korában felajánlottak egyet, de akkor már nem érdekelt). Most sem lesz. Miért? Júniusban érkezik, kis szerencsével olyan hőség lesz, hogy jó ha a bodyn kívül egy kis rugit ráadok s kész. Pólyában valószínű sült husi lenne belőle.

Amadea: Katáról még most sincs több hír? 7végére vajon hazament már?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.14 18:41-kor.

Kép
kissmanó

De jó Heni! Végül melyik színt választottátok?

Tökmag, igazából most már engem sem érdekel a valentín nap. Kamaszként még nagyon, főleg ha hétköznapra esik, valahogy megbojdul a város, és akkor rossz teljesen kimaradni...vicces a klipp! :) :)

Magdii emlékeim szerint azt a bábut baromi nehéz úgy fújni, hogy megemelkedjen, de szerintem egy állapotos nőtől ezt nem is kérnék! Biztosan sikerülni fog, ha már minden megvan, nem ez fog a jogsid útjába állni!
Képzeljétek, ma végre hatott a Mira víz + a jamek és egyebek... :oops: Áron olyan hálás a sok helyért, hogy egész nap mocorog! Kintről is látszik!
Tök érdekes nekem mostanság alig nőtt a hasam cm-ben. Pedig Áron jó nagy, tehát valószínűleg egyre kisebb a helye. Olyan kíváncsi vagyok mekkora lesz a végére a hasam!

Unalmamban szüléstörténeteket olvasgattam is a társalgóban. Olyan megható volt, de ugyanakkor mint egy ébresztőóra. Mindenre fel kell készülni - eddig a fejemben a szülés bár fájdalmas, de olyan dolog volt, ami egy a fejemben meghatározott koreográfiaként zajlik. És mindenki úgy tesz mindent, ahogy én szeretném....hát jobb felkészülni, hogy érhetnek meglepetések!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Tökmag, a pólyán én is gondolkodom, de attól félek, hogy nyáron melege lesz benne. A panelba egyébként is olyan meleg van mindig. Én amiatt is szeretnék, mert a picik még olyan védtelenek, és jól érzik magukat bebugyolálva. Ez meg olyan jól körbefogná.

Erika, gratulálok a kisfiúhoz, nagyon szerencsés vagy! Én is arra vágyom, hogy legyen egy kisfiam,és egy kislányom, csak én most már fordított sorrendben.

Amadea, biztos, hogy gyerek, és szülőfüggő is a szobatisztaság. Pl. a keresztfiam is 2 1/2éves, és még nem az. Nyáron ugyan már elkezdték, és nagyon boldog is volt, hogy az udvaron pisilhet, de bilibe, wc-be nem hajlandó. A szülők meg nem erőltetik.

Tökmag, köszi a dalt, ettől sokkal romantikusabb hangulatba kerültem.

Magdi, azért kicsit fura nekem, hogy az oktatód azt mondja, hogy jogosan húzták meg a másik két lányt. Ha ő is még „bénának” látja őket, akkor minek viszi vizsgára??? Nekem ez kicsit lehúzás szagú. Így vehetik a plusz órákat.

Heni, örülök, hogy sikerült megvenni a kocsit. Gondolom mennyire várja már a férjed is a babát, ha már üresen is tologatja a kocsit. Édes lehetett.

Mi ma szétberheltük a folyosót. Leszedte a párom a díszeket a plafonról, meg a kábelekkel bűvészkedett. Most akarunk másik netet köttetni, amihez más kábel kell, így bontani kell egy kicsit. Persze,hogy mikor jönnek megcsinálni….Szépen nézünk ki.
Most meg indultunk volna barátnőmékhez babázni, meg masszíroztatni, erre a párom belázasodott. Nem tudom mi lehet vele, nem fáj semmi, nem köhög, nem taknyos, csak gyenge, és lázas. Remélem semmi nyavaja.

Zsu

Kép
bvigh

Heni, tök jó, hogy megvettétek a babakocsit! Én is kiváncsi vagyok, hogy melyik színt választottátok végül :)

Noémi, köszönöm a biztatást, én is remélem, hogy ez az egy vizsga nem akadályoz meg abban, hogy jogsim legyen!

Bvigh, nem úgy értettem a jogosant, hogy nem tudták a feladatot, csak arra, hogy nem kitalált vagy vélt hiba miatt nem engedte át őket a vizsgáztató, hanem azért, mert annyira izgultak, hogy nem jól csinálták a feladatokat. Egyébként mindkét lány már mindent megcsinált jól az órákon, de az izgalom sajnos ilyen irányban is hat az emberre... Persze, én ezt csak hallottam, nem voltam ott, és nem láttam a saját szememmel a dolgokat... az biztos, hogy nagy biznisz van ebben a jogosítvány dologban is... az is igaz, hogy hibát bármiben lehet találni, hiszen tíz óra vezetés után messze nem a legjobb sofőrök mennek rutinvizsgára :)
Remélem párodnak minél előbb elmúlik a rosszulléte!

Magdi
magdii

Erika gratula a kispasihoz! Tök jó érzés, ha tudod milyen babucit szeretnél és még az is teljesül ! :D

Pólya: először kategorikusan kihúztam a listáról, de aztán amiket olvastam itt elgondolkoztam. Tényleg szegény gyereket molesztálja mindenki a családból. Java része még gyereket nem fogott életében, szerencsétlen pocok csak nyeklik, meg meghúzhatja magát stb.
(Bár már most kijelentettem, hogy nekem nem fog az egész 50 fős család ide ömlengeni az első hónapban! Szegény babának még meg kell szoknia minket nekünk őt és a helyét is. Arról nem beszélve, hogy nem vagyok hajlandó sütni-főzni-vendéglátósdi, mert az eszükbe sem fog jutni, hogy a mamás látogatáskor kaját illik vinni, nem leterhelni a gyermekágyas anyukát)
A pólyában legalább biztonságban lesz a fejecskéje, gerince, meg az összes végtagja. Mivel panelban lakunk így csak látogatós időben rakom bele. (persze ha alszik, vagy épp más „programja” van Emmának, akkor teszek a látogatókra) Azt hiszem azt is megnézzük a bababőrzén. Rodnak már említettem is, és csodák csodája egyetért.

Szobatisztaság: Hát nem tudom, nagyon érdekes. Én már 1 éves koromra szobatiszta voltam, és járni is tudtam. Rod úgy másfél éves körül lett szobatiszta, viszont járni elég későn 2 éves kora körül tanult meg. Ez egy kicsit aggaszt, de annyira „talpraesett” Emma, reméljük ilyen szempontból az én génjeimet örökölte.

Most délután „játszottunk” is. :oops: Kislovacska felmegy a dombra. Kocogtattam neki. Abbahagytam, visszakocogott. Aztán előlről az egész. Vagy 20 percig szórakoztunk, aztán szerintem visszaaludt. :)
Vendég

Nézegetek véleményeket a pólyáról, hát kap hideget-meleget, jót, rosszat... bemásolok pár linket (remélem működni fognak), amit talán érdemes elolvasni, bár a sok ellentétes vélemény nem fogja megkönnyíteni a döntést, hogy legyen vagy ne legyen :) De végülis segítségünkre lehet :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... agyomanyos

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=18375

Itt a babaneten is téma volt egykor:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 39db55d155
magdii

Sziasztok!
Csak villámbekukk.
Ékesanyu, gratulálok a kukacoshoz!!! Megnyugtatásul: 2 hete nálunk is kiszúrta a doki a tágulatot, de a héten szépen csökkent 10 mm-ről 4 mm-re, ami állítólag normális és kisfiúknál tényleg gyakran előfordul. Úgyhogy no para, nem lesz semmi gond!

Mindenkinek további szép hétvégét!

KépKép
süni76

Szerintem a szobatisztaság gyerek és nem korfüggő. Magunkkal összehasonlítani egyáltalán nem lehet a babákat, hiszen gondoljatok csak bele, mi még textilpelushoz voltunk szokva. Ha este jól bepisiltünk egész éjjel, de legalábbis jópár órán keresztül ott volt a fenekünkön a hideg, nedves pelus. Ráadásul ki is csípte, tehát nem véletlen, hogy gyorsan leszoktunk róla.
De ezek a mai pelusok olyan tutik, hogy persze hogy a gyereknek kényelmesebb, ha nem kell a dologra figyelni.
Egyébként mikor menstruáltam, sokszor az órát figyeltem, hogy mikor kell tampont cserélni, mert az is olyan kényelmes volt, hogy én pl. simán megfeletkeztem róla...
Én most azt mondom, hogy 2 évesen szeretném majd leszoktatni Áront a pelusról...de majd meglátjuk...

Igazad van Kismanó, júniusban ha már meleg lesz, nem is lehet a pólyát használni. Pont most beszélgettem a fodrászommal, aki május 22-én szült. Azt mesélte, hogy mikor szült dög meleg volt, de mire kijöttek a kórházból már hűvösebb. Azt mondja ő is egy tonna ruhát vitt be a kórházba a gyereknek, mert nem tudta, hogy hogy is öltöztesse fel...

Ja egyébként visszatérve e jogsihoz: szerintem 10 óra után rutinra küldeni valakit hülyeség, ezért is buknak meg sokan. Aki életében még nem vezetett, annak a kocsit megszokni is pár órába telik, nemhogy a feladatokat megtanulni. Emlékszem, hogy első alkalommal, mikor 20al mentem, és én vezettem, megijedtem, hogy ez milyen gyors! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ékes: Örülök, hogy jobban vagytok! És gratula a fiúhoz!

Tökmag: oan ágyneműt veszel, amilyen neked bejön. Ha ez a fehér, akkor az. Én azért szeretem mert könnyű tisztítani és oan tiszta látványt nyújt.

Pólya: nekünk lesz, kolleganőmtől kérek kölcsön, majd huzatot veszek rá. Egyrészt azért mert abban könnyebb lesz megfogni, ha esetleg bénáznék+másnak is, ha másképp nem merné megfogni. Csak ha nagyon meleg lesz, tuti nem fogom ráadni.

Magdii: hajrá jogsi! Az eü.-et én szerettem, meg a vizsga is könnyű volt. Minden sikerült nekem elsőre, egyedül a forgalom nem, sajnos sok múlott a vizsgabiztoson.

Kissmanó: kérem a juhtúrós gomba receptjét!

Noémi: örülök, hogy jól sikerült a vacsi!

Vendégek: én csak június végétől szeretném őket fogadni, szóval szülés után 3 héttel. Persze anyukám jön hamarabb. Bár kicsit félek, hogy milyen lesz.. mármint nem akarom, hogy beleszóljon, csak segítsen, ha látja, hogy nem megy.

Apjuk eljátszott a gyerekkel 5 órakor, simogatta a hasam, nándi megérezte, mocorgott, a férjem kocogtatott neki, a gyerek vissza, elvoltak.

Átpakoltam du. a szekrényeket, tegnap kaptam egy csomó ruhát, elkezdtem őket kimosni, é rendszerezni akarom.

Tegnap voltunk a corában is.
Ezeket vettük:

Kép
Vendég

Magdi- lehet hogy Te is olyan vagy mint én: a pánik és az adrenalin a lehető legjobbat hozza ki belőlem. ;)
Úgyhogy csak így tovább- remélem hasonlóan jól fogom én is venni majd az akadályokat!! :S
A karácsony és a húsvét más... Biztos nagyon sokan másképpen gondolják, de nekem nem jönnek be ezek az amerikából majmolt ünnepek (ld.: Halloween), mert megvannak a sajátjaink. De hát mások vagyunk. :)

Noémi: mesélj nekem légyszi erről a Mira vízről... Tényleg ennyire hatásos? Drága?

Ááááááá, ez gáz:
"Pszichológus szerint jót tesz a pólya a baba lelkének, bár tényleg nem tud úgy mozogni benne..Nekem is a hagyományos van, mi is abban nőttünk fel.. "
:D
És akkor mi van a hálózsákkal? Végülis abban is korlátozva van... :P
Szerintem én is akkor fogom csak használni ha látogatók jönnek, amúgy nem mert fölösleges. Viszont akkor nagyon jó lesz, és mivel egyáltalán nem drága, nem érzem pénzkidobásnak. Mégegyszer felteszem a linket, hátha érdekel valakit:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/multi ... okuszpolya

Örülök, hogy tetszett a dal, ha gondoljátok van még pár hasonló a tarsolyomban. :lol:

Kép
tökmag79

Puszedli- a tehenes cucc nagyon bejön! Essszméletlen jól néz ki és poénos! :D
Egyébként igazad van, hogy tiszta érzést kelt az emberben a fehér szín. Amúgy pl. a nyári gönceim 90%- a fehér, annyira szeretem!

Kép
tökmag79

Nekem is fehér a nyári ruháim nagy része, és úgy szeretem. Télen meg vhogy a sötétebbeket.

Az a tehenes nekem is nagyon tetszik. Jó lenne majd pár poénosat találni még. Szeretnék egy punkos felsőt is. vmelyik kismama magazinban, vagy anyák lapjában láttam:).
Vendég

Puszedli, nagyon édes ruhákat vettél :) Holnap megyünk az Auchan-ba, már előre félek ha meglátom a babaruhákat... :lol:
Köszönöm a drukkot a jogsihoz :)

Tökmag, Te mikor szeretnéd elkezdeni a jogsit?
Még jó,hogy pólya kérdésben is kikérik a pszichológusok véleményét :D :D

Noémi, igen, a tíz óra rutin és a húsz óra forgalom nem valami sok... de nagyon sok függ az oktatótól is, meg gondolom a tanuló vezetőtől is, hogy milyen tempóban tudnak haladni... bár biztos,hogy kevés az, aki az előírt óraszám után elsőre átmegy a vizsgákon :)
magdii

Nemrég telefonált a férjem munkatársa, vagyis a volt kollegája, hogy babájuk lesz. És még csak 3 hónapja vannak együtt :shock: . Mondtam neki, hogy akkor nem nagyon védekeztetek :oops: , de szerencsére nagyon boldog :D. És én is örülök neki. Csak kicsit furi..meg szerencsés..ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mások mennyi ideig várnak egy ilyen pici csodára.
Vendég

Magdi: képzeld, én úgy megszívtam, mert mikor elkezdtem a forgalmat, beteg lettem-az orvosok szerint, mert én semmit nem éreztem, és épp ezért siettünk is az órákkal, 18 volt meg a forgalomból, megvolt a vizsgaidőpont is, amikor be kellett mennem a kórházba. Csak sajnos onnan meg nem löktek ki olyan hamar, mint gondoltuk, 18 napot voltam benn :shock: a semmiért szinte, és utána meg kezdhettem elölről, mire megint visszaszoktam:(.

És sztem is kevés az a 20 óra. Májusban lett meg a jogsim, szept.-ben vettük az autót, és kb. egy jó két-3 hónap minden napos vezetés után éreztem azt, hogy már megy.

Most is kirúgnának a forgalomból, de ha most mennék már tök simán menne.

De ügyes kislány vagy, menni fog!
:wink:
Vendég

Jaj, Puszedli, ez nem lehetett kellemes :( Akkor Neked azért nem sikerült elsőre a forgalom, mert el sem tudtál menni vizsgázni?
Egyébként tök jó fej oktatóm van, próbál ő is segíteni, hogy minél hamarabb meglegyenek a vizsgáim. Én azt hittem, a forgalmat majd szülés után tudom elkezdeni, de már kezdem elhinni,hogy pocakosan meglesz a jogsi :)

Három hónap után baba? Én ismerőseim között is volt már ilyen, igaz azóta megszakadt velük a kapcsolatom, de remélem még mindig együtt vannak :)
magdii

Az elsőt ugye le kellett mondani, a 2.-nál túlizgultam magam, és elcsesztem, a 3.-nál két vizsgabiztosom volt, az egyik át akart engedni, a másik nem. A 4.-nél egy nő volt, ott csak az volt a gáz, h sávot akartam váltani, persze T betűs, nem engedtek be:(. Az oktató szerint nem voltam hibás, a vizsgabiztos szerint igen. Az 5., ami a 4. volt meg már nem is érdekelt semmi, meg országúti vezetést húztam, így az sikerült szerencsére.

Mondjuk ahogy ismerem a srácot, meg ahogy mesélt a csajról, oan első látásra szerelem lehet, mindig áradozott róla, meg tök sokat együtt voltak, vannak. Bár sztem a baba kicsit korán jött, de remélem együtt maradnak még jó sokáig!

Meg mondta is a telefonban, hogy hiába volt együtt anno 7 évig a volt feleségével, ez a kapcsolata már elejétől fogva más.

És örülök is neki:). Meg kíváncsi vagyok a lányra is, még nem láttam.
Vendég

Huh, ezek a vizsgák :( Két vizsgabiztos??? És végül az 5. sikerült? Te szegény, tényleg ebből is látszik,mennyire sok múlik a vizsgabiztoson... hallottam sztorikat, de reménykedem, hátha sikerül valami normálisabbat kifognom. Majd elmesélem az élményeim, bár a vizsgám még nem most lesz, kb. egy hónap még...

Tényleg nem az évek számítanak egy kapcsolatnál, legalábbis nincs recept arra, hogy mikor "jön el az ideje" bizonyos dolgoknak... nekem is volt egy tíz éves kapcsolatom, a jelenlegi még három sincs, és zongorázni lehet a különbséget... a mostani javára persze :lol:
magdii

Végül is a 4. sikerült.
De a lényeg, h már megvan!
Mert az egyiknek épp nem volt vizsgája, ahelyett, h elment volna kávézni, vagy vmi, beült hozzánk :(.

Nekem is volt a férjem előtt egy 3 éves kapcsolatom, és ég és föld a kettő. Az előzővel össze sem költöztünk...Most meg...ment minden gyorsan, természetesen.
Vendég

Tökmag, a Mira víz egy gyógyvíz. Az íze pocsék, de most úgy érzem használ. Gyógyszertárban lehet kapni 0,75 l kerül kb. 400 Ft-ba. Én úgy indítom a napom, hogy kb. 1 dl mira víz langyosan, utána egy nagy kanál tamarin jam (ez is hajt), aztán egy 3:1 Jacobs, ezután egy frissen facsart grapefruit lé (persze a rostokat is megeszem) A férjem ilyenkor már rohan helyettem...én még iszom egy pohár narancslevet, és akkor - 2 naponta sikerül! :oops:
A mira vizből most ittam meg az első üveggel. Érzem, hogy használt, de egyenlőre nem annyit, hogy az is elég lenne...ja és nem mondtam, hogy emellett semmi vasat nem szedek...Azért remélem hamarosan beállok és elég lesz a mira víz is. (egyébként a terhességem előtt napi rendszerességgel, óramű pontossággal ment a dolog...)

Képzeljétek most ment egy Michael Jackson szám a rádióban - olyan jót táncoltam rá..:) Viccesen nézhettem ki pocakkal táncolva - de senki sem látott, én meg jól éreztem magam. (egyszer olvastam, hogy nagyon sok boldogsághormon szabadul fel önfeledt táncolás közben) Egyébként nekem ez az egy ami hiányzik...korábban sokszor tánciztam...most azért csak néha rázom a fenekem.. :) :)

Puszedli a bocis, tényleg nagyon cuki! :)

Mindjárt vége a szombatnak, és holnap már megint vasárnap...utána meg meló! De most valahogy örülök, mert a férjem ma egész nap dolgozott, holnap meg egész nap együtt leszünk...tudom ilyen a vendéglátósfeleségek élete...de kismamaként valahogy rosszabbul viselem az egyedüllétet...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Puszedli: múltkor voltam egy turiban és egy csaj éppen előlem halászott el egy tök jó halálfejes gyerek felsőt. Most ez így szörnyen hangzik, de tök jó volt rajta a figura, viccesen volt megcsinálva. :D

Magdi: én már minél előbb szeretnék vezetni, igazából már csak ki kellene néznem, hogy hol akarom…

Durva ez a három hónap…
Az egyik évfolyamtársamnak is három hónap után csúszott be a bébi, ők össze is házasodtak és tök jól megvannak.
De az unokabátyám és a felesége szétmentek, ott nem bizonyult tartósnak a dolog. :cry:

Erről a két vizsgáztatós dologról már én is hallottam, és szörnyű lehet! Ha az sem sikerül az ötödik sem, utána kell menni pszichológiai alkalmasságra, nem?

Noémi: Jéééézusom… Látom akkor Te is elvagy ezzel a szorulásos dologgal…! Terhesség előtt nekem sem volt semmi bajom- és elég volt egy nap egy pohár tejet meginnom és egész nap…
Én sem szedek vasat. És rengeteg gyümit eszem, és tornázom is és borzasztóan sokat iszom. Mi kell akkor még?!
Én is szoktam táncolni, de nem merem megnézni magam a tükörben! :D
Az én párom sincs még itthon, kb. fél egyre ér haza, ő is vendéglátós, Teljesen átérzem a problémád… :cry:

Kép
tökmag79

Puszedli: mi sem egyszerűbb....friss champignon gombát megmostam, kitörtem a szárát, tepsibe rakosgattam, a szártól megmaradt lukakkal fölfele, megsóztam picit, a lyukacskákba juhtúró, be a sütőbe. A mosásból fakadó víz kis pocsolyát eredményez a tepsiben, de aztán átpakoltam grillező funkcióra (turbó), így a víz java elpárolgott, s a túrós gombácskák szépen megpirultak.
Férjem vette a gombát, hogy hússal vegyesen készítsek pörit, de ha ecce én túrósan sütőben verziót kívántam.....

Jogsi: itt sem síma minden ügy, a vizsgáztatókhoz úgy álltam hozzá, hogy úgy is tök barmok, tuti elsőre elvágnak nagyjából mindenkit, hát akkor nosza rajta. Szépen visszapofáztam párszor, mire a végén azt mondta, hogy kis kegyelemmel, de átenged. Hát madarat lehetett velem fogatni. Ugyanis apám már rágta több mint 5 éve a füleim, hogy szerezzem meg a jogsit, de egyetemistaként más városban, egyedül......nem akaródzott utánajárni a dolognak. Aztán mikor hazakerültem, már a saját fizumból kellett kigazdálkodnom, de már ennek is 14 éve lesz.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Ez a juhtúrós gomba nagyon jól hangzik, majd megcsinálom.

Ha az 5. nem sikerül, utána kell pestre menni, pszihológiai vizsga+forgalmi asszem.

Noémi: sajnálom, hogy ennyire szorulásod van:(. Remélem a víz vagy a többi hat mielőbb, h naponta mehess! Én sem szeretem, ha már egy nap nem sikerül:(.

apjuk próbára megy nemsoká és havazik :shock: :) .

Szép napot!
Vendég

Tökmag, már nagyon várom a topiktalit, mert nagyon egy húron pendülünk! :)
Igen, mondhatjuk, hogy ez a szorulásos dolog - "elszórakoztat" egész nap! Gyümölcsöt én is eszek - télhez képest sokat - de semmi. Sőt néha jam után szoktam tejet inni...de az sem segít azonnal...na mindegy! Majd megoldódik ez is! :)

Puszedli, nem irígyellek a havazás miatt! Itt most egy kicsit süt a nap, de biztosan nagyon hideg van! Annyira várom már, hogy egy kicsit jobb idő legyen!
Azért már nincs olyan sok hátra, és szeretném végre elkezdeni az erkélybeépítést...de ilyen időben ezt nem lehet! :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

már itt is süt a nap, és olvad.

Ezek pénteken készültek, ekkora volt az a "nagy" hó:

Kép
Kép
Vendég

nem hiszem el! behalt a mosógépem! :evil:
Még jó, h a nagyját már kimostam.
Vendég

Sziasztok Lányok!
Elnézést, tegnap nem tudtam jönni már este, mert meghalt a számítógépem. Ma délután jönnek megcsinálni, ahogy tudok, jövök. Már vagy egy órája kínlódok, hogy lássalak Titeket, mert folyton kékhalált kap a gépem... Mindegy, remélem, most sikerül legalább pár szó. :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval a zöld babakocsit hoztuk el, tegnap este ki is mostam, rendbe tettem, és még mindig csodálatos. Nem bántam meg egyáltalán. :) Ha kész lesz a gép, teszek képet róla.

Szépek a rucik, amikről a képek vannak fönt. :)
Sőt, ez a havas táj is szép, viszont akkor visszavonom a múltkori "Itt a tavasz!" felkiáltásomat... :D

Szorulás: vmelyik nap mákos tészta volt ebédre... iszonyúan meghajtott. Lehet, hogy bejönne másnál is.

Egyelőre ennyi, de nagyon hiányoztok, úgyhogy tuti fogok sietni. :):):):)
Cupp!

Heni

Kép
szheni

Heni, tök jó a zöld! :)
Ez jó kisfiúnak és esetleg egy következő kislánynak is! :)

Én még nem mostam ki az enyémet, majd május elején, mikor már itthon leszek!

Puszedli, itt legalább nem maradt meg a hó, és megint kisütött a nap...de azt néztem, hogy jövő hétre nagyon hideget mondanak...de talán utána már egy kicsit melegszik az idő...március végén mondjuk már épp ideje...

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:12-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni: a múltkor apa kezdte, hogy olyan káposztát készítsek, mint a nagymamája (természetesen nincs kitől megkérdezni, mert már nem ismerhettem meg). Kezdi nekem, hogy rakott képoszta. Oké, vagy 10 napja (asszem) azt csináltam. Persze, hogy nem nyert. Mert ő édes káposztából akarta. Tegnap vett káposztát is, hogy rajta. Aha.....ma reggel vagy egy órán keresztül bújtam a világhallót, hogy hátha. Naná, hogy minden recetúra savanyú kápit irányzott elő. Aztán faggatóra vettem apát (semmi köze a főzéshez hivatalosan, de amúgy saját szórakoztatására finiket főz nagyon, s ha valamit nem tud, előveszi a szakácskönyvet, s úgy is elkészíti), s ő mondta, hogy emlékei szerint a nagymama egy pörit készített, majd szépen belepakolta a vágott káposztát, s úgy készítette el. Hát nekem nem volt ínyemre ez a variáns, uhhó a káposztát szépen külön megdinszteltem, s mikor a pöri is elkészült, akkor a pörit beleborítottam a káposztába, külön picit rotyogtattam, s kész. Hát nyami, finire sikerült. Persze legkisebbikem 3 villa után úgy döntött, hogy elég, mert paradicsomlevesből jól bezabált előtte. Gyerekeimnél ez a leves a favorit.
Nos, akkor meg lett volna a mai menü bemutatása is :wink:

Bébjárgány tényleg klassz, örülök, hogy eddig tutira meg vagytok vele elégedve.

Kép
kissmanó

http://www.vampiregang.com/catalog/

Sziaztok!
Csak gyorsan végigolvastam,miket írtatok,nézzétek meg ezt az oldalt,nekem ezek között vannak a kedvenceim!Azoknak ajánlom,akik szeretik a nem hagyományos babaruhát!!!! :D
Mindjárt jövök még,csak írok egy privit KISSMANÓNAK,tegnap vagy 3× próbáltam Neked válaszolni,csak vlamiért nem ment el...

Kép

Kép
ékes+tesó

Erika: ha nem tévedek, akkor most is sajna meg kell állapítsam, hogy átver a rendszer valahol.
nincs privim :evil:

Kép
kissmanó

Ékes: köszi a linket, ezt kerestem én is, meg is van a punkos:))).
Bár ennyi pénz érte:(.

Heni szupi a kocsi!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Huh, ez egy hosszú nap volt :) Délelőtt elmentünk Auchan-ba, szerencsére nem tetszettek a babaruhák, így nem válogattam órákig, párom ennek igazán örült :D Ebéd után elkezdtük összeszerelni a hálószoba szekrényt, amit két hete vettünk, de eddig nem volt időnk nekiállni. Mondjuk még csak elkezdtük, nem tudom, mikorra lesz belőle szekrény formájú valami :)

Heni: nagyon tetszik a babakocsi, amit vettetek, ez a zöld vagány szín :) Nekem az összes babakocsi, amit eddig kinéztem, zöld színben tetszett a legjobban :)

Jogsi: Én is attól félek, hogy mindenképp megbuktatnak, mert pénzt akarnak bevasalni... persze, ha nagy hibát csinálok, akkor jogos is lesz, de ha nem, akkor nagyon fog bosszantani, hiszen már nincs sok időm, szeretném, ha szülésig meglenne a jogsim, és anyagilag sem szeretnék több tízezret plusz órákra költeni... hát majd meglátjuk, hogy alakul...

Tegnap elkezdett fájni a torkom :( Remélem ennél több bajom nem lesz, nem lenne jó elkapni valami nyavalyás kórt... Még régebben írta valaki, hogy mit lehet szedni torokfájásra, ha esetleg emlékeztek rá, megírnátok nekem? Kaptam valami cukorkát, de olyan édes, hogy már rá sem bírok nézni :)

Magdi
magdii

Erika, köszönjük a linket. Nagggggyon vagány! :):) Megvan már a kisfiatok neve? Annyira kíváncsi vagyok, milyen szép nevet adtok Ékes Csillag után... :)

Magdi, ha gondolod, leírom, hol vettük, és ha nincs messze Neked Csepel, akár el is mehetsz megnézni. Nagyon korrekt volt a leányzó férje, mert végülis ő volt ott. Ha gondolod, van telefonszámom, így nem kell a Vaterán keresztül intézned. :)
Remélem, nem leszel Te is beteg...
Ne izgulj, nem lesz semmi gond a vizsgán. Mikor mész? Vagy van már vizsgaidőpontod?

Kissmanó
, ez nagyon jól hangzik. :) A töltött tojás hogy készül Nálad?

Heni

Kép
szheni

Magdii, Tantum Verde szopogatós cucc, Bioparox spré mehet torokfájásra.

Kép
benta

töltött tojgli?
semmi extra. főtt tojások kettényissz, sárgája összetör, tojglinként egy kiskanál vajjal összekavar, sóz, borsoz, s ezzel megtölti a fehérjék öregeit.
majonézet kavarok ki, s ha van tejszínnel, ha nem, akkor tejföllel lájtosítom (mint az alaptartárt...bár abba sokan kis fehérbort is tesznek).
Majonéz a tálba, rá a tojglik, s kész is van.

Kép
kissmanó

télleg, a tantum jó a torokfájásra, de preventíve nem árt az oscillococcinum sem.
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?