Ircsi nem tom, az én felmérésem a közvetlen környezetemben található homokforrásokra volt csak kiterjesztve...
Vettem tegnap, mert rámtukmálta a magyar ajtónálló a boltban, 10 l (!) zott tejszínt 4 Euroért. Most fö egy kissé a fejem, hogy mi a fenét csinálok belöle!? Volt még itthon egy fél liter, azt felhigítottuk tejnek, mert elfogyott, de valahogy nem az igazi, szóval ez az út kilöve...
Megfontolandó a vajköpülési ötlet, mert azzal többet tudnék kezdeni, mint a tejszínnel. Csinálok azért egy amsel hans-ot (rigó jancsit fordítottam tréfából németre), kiszámoltunk, hogy ha zsírszegény tejet vennék eztán egy darabig, akkor 500 l tejre lenne elég, hogy feljavítsuk.
Ma összefutottam egy régi itteni barátnömmel. Beszélgetés közben odajön egy középgázul kinézö bácsika és kérdezi, hogy sokáig szándékszunk-e ott állni. Kis értetlenség után mondtam neki, hogy nem túl valószínü. Elballagott, majd rá pár percre visszajött: csak azért kérdezi, mert Dödönek akar egy labdát venni. Tudomásul vettem és ö elballagot újfent. Újabb pár percre rá visszajött a labdával. El voltam olvadva, de Dödö is. Aztán megint elment, mint aki jól végezte dolgát.
Voltam de. a belvárosban a 3x szülinapra ajándékot nézni. Ráment 3 órám még gyostalpaló üzemmódban is, de megvannak az apróságok. Zömmel leértékelt dolgokat vettem, de igényeseket.
Aztán jött egy régi barátunk spontán rövidlátogatni, csak átutazóban volt, kb. fél órát volt itt. Éppen akkor futott be a postás is egy csomaggal. Vettem még húsvétkor milka csokinyulakat müanyag tojástartóban. Az összes nyúlnak müanyag íze volt (ebböl következöen nem ettük meg), ezt meg is írta a párom a kraftfoods-nak, akik erre azt válaszolták, hogy küldje be a saját költségén és majd elbírálják. Erre írt egy csúnya választ a párom, hogy mégis mit képzelnek, még invesztáljon pénzt is a dologba, amikor ez egy hatalmas cég, stb.!? Csend egészen mostanáig, amikor is csomag jött tölük, benne egy nagy zacsi milka kakaópor, milka ceruzák, egy spaghetti szósszal és egy jacobs instant kávépor.
Máris jobb napom volt.
Voltam bevásárolni is, kaptam leértékelve a felére lazacot. Dödö imádja, a de a többiek se vetik meg, az volt az ebéd. Jó dolgunk van.