Új privát üzeneted érkezett!

Abbey
sztem ezeken "túl kell esni"...sajnos :cry:
vizsgádhoz grat!!!

Claire
mi volt a gasztrosnál? sztem az enyémek sem híznak, de jól esznek..

Nálunk nem lehet énekelni (!!! :roll: )...Mindkét mini egyből kiabál, hogy "anyaa neeeeeeeeeee" 8) nem tudom mi bajuk velem, Lilit pl a múltkor megdícsérték az oviban, hogy sok éneket tud, az első dallamoktól felismeri azokat és tudja folytatni..2 ilyen gyerek van a csopiban :)
Oli már 3 színt is tud, de ha pl a pirosat mondja először, akkor minden "piloty" :) ha ződ-ződ, vagy kík :)

KépKép

KépKép
szivvi

Na, mi a 4. hetet töltjük itthon. Szombat délután Lilu 7szer hányt. Már majdnem kórházba vittük, aztán hirtelen jobban lett. Én persze jól elkaptam tőle, uh a mai nap ellenségemnek sem kívánom. Semmi nem maradt meg bennem. Még a víz is kijött, hol itt, hol ott. :?
Komolyan ez a betegeskedés elég komoly visszatartó erő egy újabb csemetétől. Pedig mostanában gondolkodtunk rajta a férjemmel.

Nálunk 1 ének megy: bóly-bólya-kakikaaa :D

Eszti sem hízik igazán. 11kg körül van még mindig. Lilu már 13 majdnem.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey

Sziasztok! azt hittem enyém az utcsó bejegyzés, erre tessék, azt a figyelmetlen fajtámat!

Abbey! Grat a vizsgákhoz!
Betegségek :( ! A többedik gyerekek állítólag strapabíróbbak, ezt nem tudom, mert nekem a legnagyobb a sosem beteg gyerek kategória volt, ahhoz képest már csak többet lehet betegnek lenni. (bezzeg most, 14 évesen, ha beteg jól rájátszik, h lóghasson a suliból :roll: ).
Enyémek kicsit taknyosak, hurutosak, remélem itt megáll a történet. egyelőre orrszi-porszi, és baby-luuf.

Szilvi! Nálunk csak időnként egymást akarják leordítani, vagy engem, hogy most ők éneklik, csak én hagyom nekik, ők meg nem egymásnak :lol: . de elalváshoz, meg mindenhez énekelni kell, vagy zenét bekapcsolni. Most jöttünk éppen Diridongóról, azt is nagyon szeretik, csinálják, még táncolnak is, na azt imádom :D !
Nem tudom, h min műlik, de tényleg különbözők a gyereke, ebben is, lehet, h majd később megjön a kedvük. Nálunk még azt is szeretik, ha ilyen dalos gyerekkönyvet nézegetünk, és azokat énekeljük, ezt a nagyoktól is szívesen veszik. azt se szeretik, ha a tesójuk énekel?

Gastro: A dr néni nagyon elégedett volt velük (állaguk, bőrük, tónusuk, stb), így ránézésre semmi rendelleneset nem talált, vetetett vért, Nonónál gyanús, hogy vashiányos (erre én is gondoltam). De a vérből néznek allergiákat, lisztérzékenységet, stb is, remélem az mind negatív lesz! Drukkoljatok! Eredmény 3 hét múlva. (azaz mostmár csak 2) Ja, addig még1x kell írnom kaja-naplót, hogy ki tudja számolni, h kb mennyi kalóriát esznek.
(Súlyuk: Nonó 9,8 kg, Joni 12,6).
Megdöbbentő volt, hogy meg se nyikkantak a vérvételre, bezzeg az orrszi-porszira... :roll: !

Őszi szünetben nagy baráti látogatásokon voltunk, többek között Zsebiéknél is voltunk, végül nem jutottunk ki velük a szabadba, így 12 gyerekkel birkóztunk odabent :roll: . el tudjátok képzelni?Kaptunk fincsi ebédet, meg sztem mindenki jól elvolt, a legnehezebb a két kamasszal volt, akik éppen nem tudtak mit kezdeni magukkal, isten tudja miért! Érdeklődött felőletek, no, majd beszámolok!

Írjatok, ha ráértek, majd éberebb leszek, és időben válaszolok!

Claire
claire

Mi is voltunk vérvételen. Lányok sem mukkantak. Eszti nyüszögött, mert nem találták el elsőre a vénát, és bent kutakodtak, ami azért fáj. De tényleg hősök voltak. A pisivel többet szenvedtünk. Nem voltak hajlandóak pisilni, uh ott dekkoltunk majd 1 órát, végül egy kis fizikai behatásra sikerült.
Minden normális lett. Nincs vashiány sem. Bérest azért adom nekik továbbra is, attól kicsit jobban esznek. Mondjuk most megint fogytak :( Eszti 10kg, Lilu 12kg.
A héten visszatértünk a bölibe. Remélem néhány hétig maradunk is.
Lilunak jön most az uccsó nagyőrlője, eléggé megviseli. A többi pedig észrevétlenül jött ki.

Vizsga hivatalosan is sikerült, 81,5% :) 28-án szóbeli, és kész. Kemény 1 év volt. Nem kezdeném újra.

Köhögésre nekünk most a sinupret csepp vált be. Bár ki tudja, 4 hét után lehet magától is kiürült végre.

abbey

abbey

Tegnap megmutattam dr néninek, semmi gáz, nekünk is sinupretet javasolt, meg a torkukba tantum verdét. A vashiányt ő is mondta Nonónál, az az igazság, h tavasszal valszeg nem adtam elég ideig a vasat, akkor nagyon alacsony volt.
Vérvétel:nonónak végül a kézfejéből vettek, és még nyomkodták is, de ezt is eltűrte :shock: .
Pisi: ne is mond, Nonóét végül másnap vittük be, annyira nem sikerült :roll: ott, és akkor.
vizsga: szuper vagy, már tényleg a cél egyenees. És akkor most mi is lesz belőled?
Az én páromnak meg az angol felsőfokú írásbelije lett hasonlóan jó! :D
Te férjed: munka? főiskola?

képzeljétek: autónk téli átnézésen, meg műszaki is kell rá, hát arra, h fék, meg olaj, arra számítottam, de hála a jó utaknak, tönkre ment a hátsó lengéscsillapító.....egy vagyon :cry: .

Claire
claire

Lilu ismét otthon. Tegnap reggel 40°C-os lázzal vittem le a dokihoz. Kapott algopirin injekciót és 1 órát priznicelték. Végül láztalan állapotban engedett haza minket. Füle gyanús volt, elvittem fülészetre, van egy pangó fülgyulladása, arra kapott augmentint. Azóta teljesen jól van, virgonc. Tuti bölcsi undoritisze van. Na de ezzel mit kezdjek???
Eszti cuki, ő Lilu nélkül is menni akar. Tegnap is, ma is kérdeztem, hogy akar-e menni bölcsibe, kitartóan igent válaszol :) Állítólag nem is keresi Lilut. Kicsit anyátlanabb, többet van a dadusával, de amúgy jól érzi magát.
Vknek javaslat, hogy Liluval mit kezdjek?

Férjem dolgozik már 2 hónapja. Most épp pultos a Szépvölgyi úton.

Ha végzek, mérlegképes könyvelő leszek végre.

Autó: nekem is most kéne vinni. Nem várom... Motort is kell vinni, de ott van is már 1-2 dolog ami nem jó, uh arra biztos kell most költeni. :(

abbey

abbey

Sziasztok! Teljesen be vagyunk sűrűsödve!
Holnap megyek a kicsik gastro leletért, de már miondták telefonban, h semmi vészes, némi vashiány :D . Jól vannak, most már vissza adtam a máréeget, így legalább nem tudom, h híznak-e, előbb utóbb meg biztos fognak, nem vagyok én gyerek hízlaló :lol: .

Gimit keresünk a nagyobbaknak, nyílt napok, meg agyalás, a helyzetről meg senki nem tud semmit, de legalább az oktatási kormányzat sem :twisted: .

Örülök, h dolgozik a férjed. Hol pultos? Hogy bírja?

Mérleg képes könyvelő, hm, le a kalappal!

Claire
claire

Szerdán hivatalosan is letettem az utolsó vizsgám, könyvelő lettem. Munkát is kapok, uh elkezd a szakmai gyakorlatom is peregni. 3 év, utána leszek bejegyezve a kamarába, és már önállóan is végezhetem a tevékenységet, mérleget is aláírhatok. :) Nem kezdeném újra...

Manók most épp köhögősek, bölcsifertő már megint. Hála Istennek nem vészes. Talán kezdenek megedződni. Jó, mondjuk most elkezdtem neki nagy dózisban adni a C vitamint. 1000mg-os kapszula tartalmát feloldom vízben, és elfelezem nekik, napi 2szer.

Szilvik, mi újság?

abbey

sziasztok!
Abbey
grt nagyon ügyi vagy!!!

Nálunk semmi küli, nyomjuk a mókuskereket...
Nem tudom Lilinek is mi lesz a sulival...és senki nem tud semmit :shock: a törv szt mennie kell, de nem érett még..az óvóvő is ezt mondja, rem az ő szava számít majd..
Olcsi írtó sokat beszél, betojás..Emi most kezd szavakat mondogatni, de neki szinte egész nap a szájában lóg a dudó....így nehézkes :) megérteni.

KépKép

KépKép
szivvi

Oh, a duditól mi sem bírunk szabadulni. Bölcsiben csak alváshoz kapják meg, így viszont itthon szinte elvehetetlen... :?

Ja, ez a suli dolog elég furi. Úgy olvastam, hogy az óvodavezető által írt értékelés lesz a döntő.
Most Lili előkészítős vagy nagycsopis?
Mondjuk elég messze van még a szeptember, addig azért még bármi lehet.
Egyelőre a manók sem ovi érettek. Pelut sem akarják elhagyni. Beszéd is eléggé nyögve nyelős. Bölcsiben kikényszerítik belőlük, de én itthon azért ennyire nem vagyok drasztikus.
Ti hogy álltuk a pellussal?

abbey

Lili elvileg nagycsopis...Messze van a szeptember, de jan-februárban vannak a nyílt napok, akkor neki kell állnunk nézelődni....ilyen hülyén megcsinálni valamit is. ááááááááá
Pelus, ááá semmi fejlődés...kb 1x egy héten reggel belepisilnek a wc-be....Monnyuk Lili is 2 és 3/4 éves volt, amikor egyik pillanatról a másikra szobatiszta lett. Rem majd ezek is ráállnak lassan..olyan sok píz a dupla adag pelenka :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Jajj, nagyon drága a pellus. Itthonra is, bölcsibe is... borzasztó. Meg hát olyan macera. Bevallom őszintén, jobb szeretek inkább a bili mellett ücsörögni velük.
Lilunak megint fülgyulladása van :( Ráadásul nagyon köhög is. :( Annyira sajnálom szegénykémet. Megint (már 3szor) antibiotikumot kap. A fájdalomra cataflamot, a köhögésre meg sinecodot. Annyi szart szed már :(

abbey

jajj szegénykém :(

nálunk olyan szörnyű baleset történt, hogy még most is bőgök :cry:
Oli olyan szerencsétlenül esett el szombat este, hogy az egyik metsző foga 3 darabba tört, a másik meg vízszintesen félbe :( elrohantunk dokihoz, azt mondta nem szabad piszkálni semmiképpen, ha magától kiesik, akkor annyi, ha nem akkor így marad. de most annyira ronda, ami több darabban van, az alá bement a kaja és nem tudjuk kipucolni..muszáj lesz elvinnem dokihoz...közben meg elkapta egy igen durva fosós-hányós, igen cudar napunk volt tegnap :cry:
kicsit sok ez így nekem...remélem a csajok nem kapják el :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Jujjj Szivvi, ez nekem is nagy félelmem, nagyon sajnálom szegény Olit :(
Nekem egy barátnőm fogorvos, ő mondta, h a tejfogat nem lehet piszkálni, ha kiesik, és még "melegiben" vissza lehet nyomni, akkor vissza kell, hátha ott marad. Nagyon fáj szegénynek?
Basszus, pont most még ez a hányós is :( Hát jobbulást Nektek!!!!

abbey

megyünk a kórházba :( nem javul a pasi..

KépKép

KépKép
szivvi

Majd számolj be, mi az újság. Izgulunk értetek.

abbey

hali
24 órát voltunk bent, kapott 1 liter infúziót. Most sokkal jobban van, már eszeget. Viszont Emi és én is kidőltünk...És most már Lili hasa is fáj. iszonyú mit éltünk át tegnap..én annyira kivoltam, bele se merek gondolni min mentek keresztül a kicsik..Emi 12 órán át öklendezett..Kihívtuk az ügyeletet és azt mondta a nő, hogy ő nem szúr meg "csak úgy" 2 éves gyereket...kértem, hogy adja be nyugodtan, mert Oli is kapott, de nem...akkora paraszt volt :(
Kb 1 hete alig alszunk, mikor lesz vége?? Elegem van...

KépKép

KépKép
szivvi

Holnap lesz a zuram szülinapja, itt nézegetjük az emeletes tortáját...

KépKép

KépKép
szivvi

:(
remélem javultok. Saját tapasztalatból, sztem a gyerekeket kevésbé viseli meg, mint minket felnőtteket. Nálunk ez októberben volt. Én teljesen a halálomon voltam, Eszti pikk-pakk kijött, Lilu meg 6 óra non-stop hányás után jobban lett. És 2 hányás közt is a körülményekhez képest nem volt olyan szarul.
Mi még mindig a fülfájással és a köhögéssel küzdünk. Nem akar múlni :(
Isten éltesse az Urad! Jobbulást Nektek!!!
Ügyelet meg no comment, hozzánk ki sem jönnek, vigyem be én a gyereket, ha akarom. 40-os láznál sem jöttek ki, bevittem, és semmit nem adtak. Uh én oda többet nem viszem. Elmebeteg banda az egész. NEkem jó tapasztalatom még soha nem volt ügyelettel kapcs, akár gyerek, akár felnőtt...

abbey

sziasztok!
Eltűnt egy hozzáaszólásom, de drukkoltam kórház ügyben!
Ügyeletre én sem viszem, ha nem muszáj, inkább konzultálok a dokijukkal, és kuruzslom itthon. anno Jonit kellett vinni egyszer, de visszavittük a gyerekklinika ügyeletére, ahol előtte feküdt, ott azért más volt a helyzet.
Pelus: nálunk most az a módi, h amikor leveszem a pelus róluk, akkor kérik a bilit, és belepisilnek, meg szólnak, ha kakisak, ennyi.
Egyébként kiakadtam múltkor, egyik hónapról a másikra ua pelus uott 5ft-al ment fel/db!!!
Nálunk nagyon sűrű így karácsony előtt az élet, az összes gyerekemnek bemutatók, koncertek, stb. A két kicsi mellett készülődni most nehezebb, mint tavaly.
szóval, ha nem jönnék, akkor is gondolok rátok, jó egészséget, és békés szép ünnepeket mindenkinek.

(hétfőn drukkoljatok, megyek be a munkahelyemre, fogalmam sincs hogy állnak a dolgok, szinte naponta változik, bizots halljátok, h mi megy az egyetemek körül...)
claire

Sziasztok, lanyok!!

De orulok, hogy Ti meg megvagytok!

Azert gondoltam, benezek, ugyanis nosztalgiazom: ma 2 evesek a pici lanykaim. Es bizony az elso masfel ev soran a Ti biztatasaitok, a Ti eletetekbe valo bepillanthatas, es kedves szavaitok olyan, de olyan sokat segitettek! Ugyhogy ha mar el is felejtettetek ;-), gondoltam, leirom, mi van velunk.

Pannacskabol vilagraszolo csibesz lett. Iszonyu edesek mindketten, viszont Pannacska nem hagy ki ugy percet, hogy ne eszeljen ki valami ujabb zsivanysagot es ha nem tudok pont ra koncentralni (tehat lehetek epp pont mellette is), akkor biztos, hogy valamit epp osszefirkal (mar az osszes fal, padlo, ruha, borond, butor, stb, az o kis alkotasait viseli), vagy kiont (ez naponta legalabb 10-szer musorszam), vagy a tesok csokiraktarait roviditi meg; de kevesbe szerencses esetben a szunyogriasztot eszi, vagy a tisztitoszerrel kente be az arcat es bogyoet vastagon; stb...... Persze azert Bogyoka sem angyal, de valahogy o artatlanabbul teszi ezeket - pl. Dani biologiakonyvebe tegnap orakig elmelyulten alkotta a csigabigakat, mire felfedeztuk, es nem lehetett ra haragudni; vagy a tornabemutaton gyorsan szert tett egy ilyen vilagitos cuccra, es csak arra lettem figyelmes, hogy az olemben levo baba fuldoklik (kiragta es megette belole azt a vacak vilagitos folyadekot), stb stb stb......

a szobatisztasag nekunk sehol. nyar elott meg pannacska mindig bejelentette, ha kaka van; probalkoztunk is akkor bilizessel, de valahogy ettol megijedt, es most mar csak akkor szol, ha benne van a kaki a pelusban, es csereljem neki (mert arra kenyes...). Bogyo meg nem hajlando mostanaban pelust hordani (mint ahogy oltozni es semmit sem), de ez meg nem jelenti azt, hogy bilibe hajnaldo lenne tenni valamit - szepen a bugyiba/harisnyaba megy helyette.... Tehat nem jo alternativa igy telen.

Beszelni Pannacska mar nagy dumat lok (pl fogja a fejet es felkialt "Istenem!"); vagy sajnos eloszeretettel uvolti a tesora - es ram is - hogy "HULYE VAGY!!!" - ha valami olyan tortent, ami nem tetszik neki; de a legjobb, ha valami nem sikerul, akkor "NEMIGAZ!!!" a duma. amugy ragoznak, mult idoznek, stb - persze nem mindig jol, de nagyon cukik. panna rendszeresen "mesel" is a maga kis nyelven, belevonva par jo kis szot.

a betegsegekkel mazlink van, nem is ertem.... szinte sosem betegek. bogyon neha atmegy valami (pl. a mult heten egy nap), de altalaban 1 nap alatt tul lesz rajta; dokinal talan osszesen voltunk egyszer; kihivni sem kellett... Nem tudom eldonteni, hogy tenyleg ENNYIVEL kevesebbet betegek, mint a tobbiek voltak (azert havonta-kethavonta lattuk a dokinot), vagy csak en valtoztam meg, miota Ausztiraban nem is szabadott dokihoz vinni, amig legalabb 3 napig nem volt magas lazuk. Vegulis a betegsegek donto tobbsege ilyen, es 3 nap alatt tenyleg a legtobb megoldodik.

A munkahelyemen ma kell beadni, hogy meddig kerek fizunelkulit a GYES miatt. Nem tudom, ezt hogy lehet 5 evre elore megmondani. napra pontosan.... Ugyhogy meg most ejjel ki kell otolnom, mit irok a papirra... De egyelore nem tudnek visszamenni; ahogy Claire is irta, en most sokkal jobban le vagyok terhelve, mint mikor picik voltak a babak - tenyleg nincs mellettuk szabad masodpercem; a gep ele csak ejjelente tudok leulni, ha fennt tudok maradni...

Igazabol sokat gondoltam Ratok, es hogy Ti hogy tudtok gepezni ket ev koruli ikrek mellett... OK, nekem meg ott a tobbi 4, akikbol 3-nal beiskolazas/iskolavaltas van, igy van feladat rendesen.... De a babak azok, akik minden idom lekotik azert; mar aludni alig alszanak, es azt is szerencses esetben kulon, vagy csak az autoban, amig taxizom a nagyokat....

Abbey, Gratulalok, hogy levizsgaztal!!! Fantasztikus vagy!! Es kozben gondolom, makulatlan rendes a hazad!! Hogy csinalod a lanyok mellett es munka mellett....??!?!?! hihetetlen. De orulok, hogy van allasa a ferjednek!

Szivvi, remelem, hamar kilabaltok a betegsegekbol.... !!

Mindegyikotoknek meghitt, nyugis, bekes karacsonyt!!

zsebibabak
zsebibabak

Sziasztok! csak gyors bekukkantás a készülődés közben, mindenkit olvastam, és remélem mindenkinek igazán szép, békés karácsonya lesz, sok szép együtt töltött perccel! Kívánom, h sikerüljön minden rosszat kívül hagyni, és csak a jót adni-kapni!

Zsebi! Boldog szülinapot a lányoknak, és sok örömet bennük nektek! Őrület, hogy szinte még csak tegnap volt, amikor vártuk őket, meg születtek.

Köszi a kérdést, egyelőre úgy néz ki, h 2013. augusztustól mennék vissza, akkor kiadnák a szabimat, és utána kezdenék dolgozni. ez nekem jó így, de nekik igaziból nem, csak hát nem tudjuk nagyon máshogy csinálni, még így is elvesztem az ikres gyes felét, amikor visszamegyek. De nagyon megértőek, meg rendesek. Az viszont, h még akkor is meg lesz-e az egyetem, meg mi meg leszünk-e, hány embert építenek le, még mennyi pénzt vonnak el, no, ezt nem lehet tudni.

Most muszáj mennem, bocs:

claire
claire

Kép

Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

KépKép

KépKép
szivvi

Nektek is ! Nagyon édik a gyerekek!
Kinél hogy telnek az ünnepek?

Nálunk azt hiszem sok teli-találat ajándék volt, meg a végén a gyerekek egészen jól belejöttek a készülődésbe, takarítás, díszítés, nagyszülőknek ajándék készítés. Sűrű az élet, holnap Dávid fiam 12. szülinapja, jan 2-án Ábel14. Elvagyunk. (közben még egy régi ismerős meghívott az esküvőjére, dec 29....no comment!)
Voltunk velük, mármint a két naggyal, koncerten a Dunapalotában, baromi jó volt, Nettke, mi utána sétáltunk ki a BAzilikához, tetszett, csak irtó hideg volt. :-)
Ma koriztak egyet Óbudán. csak attól kapok hülyét, amikor ölik egymást :roll: .
A két kicsi tök cuki, Joni minden reggel újra örül a karácsonyfának, és néha elmondja, h "szeretem karácsonyfát!" :D!

Claire
claire

BÚÉK!
remélem 2013ban kicsit többet jöttök!
És remélem nem betegség miatt nem írtok, hanem vmi jobb elfoglaltságot találtatok!

Enyémeknek holnap már suli :( . Ma még megünnepeltük Ábel fiamat, 14 éves!!! Döbbenet! 28án meg Dávid volt 12!!!

Megmértem a két kicsit (is)
Nonó 10kg, 84cm
Joni 13kg, 92 cm! :shock:

Üdv: Claire
claire

Sziasztok
BÚÉK!

Sajnos nálunk ismét betegség van :( nagyon kivagyok....Oli fosik, Emi meg "csak" lázas...semmi más tünete nincs :?:
Az egész december egy rémálom volt, a fosós-hányós, volt egy haláleset, majd dec 30-án a 87 éves nagypapám combnyaktörést szenvedett :cry: és 31 óta ismét betegek a gyerekek...

Claire
sok boldogságot az ünnepelteknek!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Jobbulást. Nálunk is betegek a lányok. Tegnap Jánosban is voltunk. Nehezített légzés, fullasztó, hányó köhögés. Csináltak labort, mellkasrtg-t. Szerencsére vírus, így marad a lázcsillapítás, stb... Lilu szerda óta lázas, Eszti péntek óta, folyamatosan :( Evan... úgy látom király mindenkinek az évkezdés...

abbey

Abbey
uez nálunk is! Hétfőn hajnalban 2x hányt Oli, majd de belázasodott..2 napig ritkán ment 38,5 alá a láz (ideig-óráig a nurofen után..) szerdán elkezdett fosni..6-db ig meg sem állt..csüt-pét iszonyat gyenge volt és szombaton kezdte ezt a fulladós, öklendezésig tartó köhögést. Kijött a doki, tüdő negatív, torkának semmi baja...adtunk sinecodot, semmit sem segített!!! majd estére még rectodelt kúpot is+sinecod, így aludtunk, óránként csak egyszer kapott ilyen köhögő rohamot....ha fekszik, borzasztóan köhög, nappal semmi baja :?:
itt tartunk most, holnap beviszem a dokihoz.
Mert persze közben Emi is köhög, igaz ő meg olyan hurutosan, csak lesek..
Jobbulást a csajoknak is!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: mi most bronchipret szirupot kezdtünk. Elég jónak tűnik. Vény nélkül kapható, próbáljátok ki. Sinecod nem segített nálunk sem semmit. Nyilván azért köhög fekve, mert hátracsorog a garatjába a váladék,és az okozza a köhögési ingert.
Nálunk ma reggel keltek először láztalanul, Esztinek kis hőemelkedése volt csak. Nálunk lázra Esztinél csak a 250mg-os mexalen kúp használ, Lilunál meg a 200gr-os noraminazophenazol....
Olinál nem próbáltad a ventolint a rectodelt helyett? Jánosban azt mondták, hogy 3szor lehet ismételni, 2 puffot. Ártani nem lehet vele, max nem használ.
Lil reggel megint 3szor hányt a köhögéstől. Eszti meg esténként szokott fosni, fene tudja mitől. Én a sok slejmre tippelek, amit lenyelnek.
Viszont ami jó, hogy legalább megindult az orruk, lehet végre szívni, és jön dögivel.

abbey

Sziasztok!
Mindenkinek jobbulást !!
Nem akarom elkiabálni, h mi nem vagyunk betegek, jó lenne, ha maradna ez a helyzet!
Lassan jön a sulisoknak a félévi, és nem vagyok tőle lelkes, főként, h Dávid , aki eddig mindig közel kitűnő vagy kitűnő volt, most beszedett néhány 4est, persez pont olyan tárgyakból, ami beszámít neki a felvételibe.
Na, mindegy, majd kiderül, mindenesetre 18án drukkoljatok neki! :wink:

Ventolin: nálunk használt mindig, tök jól kijött utána a trutyi, és ha nincs babyhallered, akkor egy nagy pillepalackkal is megoldható.
sinecod: nálunk használni szokott, a másikat nem ismerem.

Trutyi oldásra: nálunk a sinupret volt legutóbb a nyerő!

Jobbulást és kitartást!

Abbey ilyenkor hogy dolgozol?

Claire
claire

Nálunk közben újabb visszaesés történt. Eszti tüdőgyulladást kapott. Neki elkezdtük az antibiotikumot. Plusz nepi 6-szor 2 puff ventolin. Ezt Lilunak is kell. 10 nap után végre lement a lázuk. Most elképesztő hurutosan köhögnek, de ez már jó.
4hét karantént rendelt a doki néni.

Meló: férjemnek megint nincs munkája, uh ő van otthon.

Sinupret tényleg jó, nekünk is használni szokott.

Lányok, segítsetek.
Eszti éjjel halálra rémült a szobájába rakott sátortól, és most azt hiszi, hogy egy "bácsi" volt nála. Nem mer aludni. Mit csináljak?

Abbey

abbey

Abbey :( :( :( ! Rátok jár a rúd.
Félelem: sokszor meg kell erősíteni, hogy nincs ott senki, és te vigyázol rájuk, stb. Meg talán ha kijátszhatja, az jó. Nem szokták a játékokat beszéltetni? Olyankor tök jól kijönnek ezek belőlük, és általában meg is találják ők a megoldást rá.
Nekem múltkor Joni félt. A bébi úszásra jött egy búvárruhás fotós, és lefotózta őket a víz alatt. Jonit először tökre érdekelte, aztán ahogy közel úszott a fotós masinához, talán túl közel is, vmitől megijedt, és utána el kezdett félni. Nem tudom mit hozott elő belőle, különben is nehéz nála tudni, mert 2 hónapos korából a kórházból is előhoz emlékeket néha, tiszta döbbenet. Lényeg az, hogy azóta is el kell mondani, vagy ő elmondja, h nem lesz ott a bácsi, és ez kell ahhoz, hogy eljöjjön úszni. Ott meg már tök jól érzi magát.
Ráadásul kezdenek is belemenni abba a korba, amikor nagyon tudnak mindenféle hülyeségtől félni. Az egyik unokatesójuk, aki tavaly még tökre élvezte szilveszterkor a tűzijátékot meg a petárdázást, most totál félt...
Ott maradsz vele, amíg elalszik?
claire

Egész éjjel ott kell lennem. Azóta nem fekszik be az ágyába. Uh matracon alszunk együtt. Eddig sose aludt velem.
Egész nap meséli, hogy "apa elvitte bácsi, bácsi nincs". Ettől függetlenül, ha besötétedik, még a saját árnyékától is megrémül. ÉS nyitott szemmel ücsörög a szobájában, és nem mer elaludni. Még úgy is nehezen, hogy ott vagyok mellette. Ha meg megmozdulok, egyből kipattannak a szemei, és még pisilni is magammal kell vigyem, úgy kiabál.
Holnap jön hozzánk egy gyerekpszihológus. Egyelőre azt mondja, hogy át kéne vinni másik szobába, de azt azért nem olyan könnyű. Uh első körben megpróbáljuk átrendezni a szobát, levenni a rácsokat az ágyról.

abbey

Szegény, biztos szörnyű neki! Arra már én is gondoltam, h mi van, ha átviszed magadhoz? És a tesó ezalatt nyugodtan alszik? Fura, h ha ennyit mondja, őt nem "fertőzte" meg.
az is lehet, h összekapcsol két dolgot...kíváncsi leszek, it hoz ki a pszichológus. honnan hívtad?
claire

Egy barátnőm gyerekpszichológus. Őt hívtam fel vasárnap este, hogy mit csináljak. Tegnap kérdezte mi van, mondtam, hogy semmi változás, és akkor mondta, hogy az lenne a legjobb, ha eljönne, és a helyszínen a sátorral, megnézné, hogy mi újság, mit csináljunk. Látatlanba nem tud sok okosat mondani azon kívül, hogy legyek vele.
Lilu amúgy tök nyugodtan alszik. Abszolút nem érti, hogy mi a baja szegény Esztinek. Azt, hogy sátor, bácsi, ő is mondogatja, de közben nevetgél, abszolut nem negatívan éli meg. Esztit is mindig kérdezgeti: "Eszti, mi baj?"
Azért nem tudom magamhoz átvinni, mert Lilu is akar jönni, nekünk meg 1,40-es az ágyunk, amin 3an is alig férünk el, 4en meg már egyáltalán nem férnénk. Uh így én alszom nálunk matracon. Lilu is ott alszik el mellettünk, de őt aztán beteszem az ágyába. Reggelig alszik.
Bár ma már 1 fokkal jobb volt, 10 körülre sikerült elaltatnom, és utána ki tudtam osonni mellőle, nem riadt egyből fel. És éjjel is csak 1szer ébredt meg, és elég volt megölelnem, vissza is aludt.
Egyébként is erre gondolok, hogy összekapcsol 2 dolgot. Egyik kollégám szerint lehet, hogy hókuszpóktól fél, mert mostanában többször néztek hupikéket, és szerinte az még nagyon félelmetes egy ekkora gyereknek. Végülis igaza lehet, de komolyan nem gondoltam, hogy egy mese kiválthat ilyet belőlük. Uh most marad a bogyó és babóca.

abbey

Én a nagyobbakal kb 5 éves korukig nem nézettem semmit, persze minél többedik, annál nehezebb. Most néznek néha a gépemen a kicsik, BogyóBabóca, meg Minimax gyerekdalok. Csak akkor vagyok pipa, ha a nagyok odaveszik őket az ölükbem amikor ők bámulnak vmit, h lefoglalják őket :twisted: . Ja, meg 1x megnézték a Garfield filmet, hosszú volt, ami szintén rossz, de félni nem féltek tőle.
Remélem ham,ar kiheveri, szegény.
claire

Most Kisvakond lett a menő. Az elég ártalmatlan :) Hupikéket meg leépítettem.
Lassan talán javul a helyzet. Most újabban kitalálta, hogy csukni kell a szobaajtót, ha alszik.

abbey

Az legalább megoldható. Nálunk Nonó szokott időnként nyöszörögni éjjel, meg át is jön hozzánk hajnalonta, odabújik, és alszik. Joni már nem jön mindig, amíg szopizni lehetett, ő volt mindig az első :lol:
claire

sziasztok!
Abbey
hogy vannak a csajok? Rossz volt még olvasni is ezt a sátoros dolgot :( Nálunk sajnos mindent néznek amit Lili is..Disney meséket, stb.
Bogyó babócában van a pókos rész..Lili azóta retteg a pókoktól :(
Nálunk a változatosság kedvéért Oli tegnap egész éjjel hányt, úgyhogy végre a doki is azt mondta muszáj kivizsgálni...Most már szinte hetente hányt :( Széklet vizsgálat, uh, étel intolerancia vizsgálat...

KépKép

KépKép
szivvi

Szegény Oli :( Majd számolj be mi újság. Ilyenkor csak hány vagy megy a hasa is?
Nálunk Esztivel volt a múlt héten. Szombaton hányt éjjel 2szer, aztán délben is egyszer. Semmi egyéb tünet. Arra gondoltam elcsapta a hasát, vagy túlette magát. Mostanában sajnos hajlamos rá. A sok betegség miatt nagyon lefogyott, és 2 hétig gyak alig evett, aztán mostanában meg folyton éhes, és anyu meg eteti is, és sztem néha kicsit túleszi magát. Tegnap is alig aludt éjjel, este meg jól bezabált tepertőből meg kolbászból... :?
Alvás terén nagyjából változatlan a helyzet. Az éjszakák nagy részét a kanapéjukon töltöm... :(
ami új, hogy mostanában a plüsseivel játssza azt, hogy félnek a "bácsitól", és sírnak.

abbey

hali
én is elkaptam :( 2 nap alatt -4,5 kiló :shock: iszonyat :cry:
Olcsi joban, bár sokat fájlalja a hasát. Amint lesz erőm, viszem uh-ra..
Olcsi is zabálna, de ilyenkor lájtos dolgokat adok, van az a laktózmentes parizer, kifli, próbálok egy hétig nem adni tejes dolgokat..Elég nehéz...

Eszti a plüsseivel valszeg "kijátsza" magából a dolgokat, az jó! Nekem legalábbis ezt mondták az óvónők, amikor Lili az első félévben állandóan szülésest játszott a babákkal az oviban...Így beszélik ki a dolgokat magukból! Kitartás!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Mi újság Szilvi? Oli hogy van?
Lányok ma mentek megint bölcsibe. A héten még félnaposok, hétfőtől teljes üzem amíg bírják.
Eszti tegnap kapta meg az új szemcsiét. Sokat romlott a szeme. -4-ről -6-ra, uh most -6;+2 a két szeme. Sokat fájlalta mostanában a fejét, reméltem, h azért mert erős a szemcsije, de sajna nem :( Evan...

abbey

szia
Oli jól van, ma kapott kakaót, kopp-kopp nem fosott...

Szegény Eszti, -6 az nagyon rossz, nem??

KépKép

KépKép
szivvi

hát ja, az eléggé... 30 cm-re lát el, onnan semmit, csak szemüveggel.

abbey

Sziasztok!
Most mi döglöttünk ki, még én is, remélem már kilábalóban vagyunk.
Nonó kezdte. Hányás szerencsére nem volt, láz, rossz közérzet, itt fáj-ott fáj, fül, szem, ízületek, kinek hogy. Némi hasmenés. de Nonó nem evett vagy 3 napig+egy kis hasmenés....alulról éri el a 10kg-ot, ni, mert eddig olyan dagi volt.
Joniról azt hittem megússza, mert szombattól csütörtökig bírta, de aztán tegnap ő is 38.7el nyitott...mára jobban lett, remélem így marad, mert ez ilyen több hullámban támadó vacak.

Szilvi! Remélem mostmár egyenesbe jöttök, már egészségileg gondoltam.

Abbey! Szemcsi: hú, az tényleg durva, meg marha nagy a különbség. És mitől romlik?Most azért nem nőnek olyan gyorsan!
Biztatnak valami javulással?
És Lillusé milyen? neked is ilyen erős van?

Claire
claire

Jobbulást Claire! Ennyi gyereknél csoda lett volna, ha elkerül titeket...

Azt mondják nő a szeme, és amiatt romlik. Javulással nem kecsegtetnek, ellenben felkészítettek, hogy lesz ez még rosszabb is. De ne csüggedjünk, ha felnő lehet majd műteni. :)
Nem, senkinek sincs a családban ilyen rossz szeme.
Lilué stagnál, +2,5 és +3. Szemcsi továbbra sem kell. Neki várható javulás.

Múlt héten voltunk 2 fél napot böliben, szombaton már csípett a pisi, vasárnap láz. Uh Lilu megint antibogyót szed, alsó húgyúti fertőzés. Tenyésztés még nem jött meg, uh nem tudni mitől, de legvalószínűbb az e-coli... pénteken pisilt a bölcsi wc-be... :roll:

abbey

Abbey!
Igen, ahogy nőnek a +-os javul, a -os nem, de én eddig inkább hiirtelen növésnél, pl kamaszkorban hallottam olyat, hogy -os lett, vagy romlott. Az ilyen kicsiknek inkább +szokott lenni :shock: .

Húgyúti izé: csinálj neki cickafarkos ülőfürdőt, az nagyon tuti erre. Anno nekem Eszter volt hajlamos ilyesmire, pedig nem is járt bölcsibe, neki sokszor csináltam az első legkisebb gyanúnál.

Nálunk nonó végül kapott antibigyót, mert sok még benne a hurut, Joni megúszta orrcseppel, de amúgy jól vannak, ma anyámnál voltak, míg mi síeltünk, és még Nonó is jól evett. :D
(Védőnő lemérte őket: Nonó 10kg, 84 cm, Joni 13,5 kg, 93 cm :shock:)

Szaladok: Claire
Jobbulást!
claire

Hali!

Mi újság? Kikeveredtetek a kórságokból?

Nálunk most viszonylagos a nyugi. Férjemmel mi taknyozunk, reméljük nem terjed át a Manókra.
Ma mennek először bölcsibe. Lilu nagyon nem akar. Olyan cuki, azt mondja: Lilla nem akar bölcsi, marad itthon, nem szeret Ági néni, senki nem szeret bölcsi. Eszter meg: Szeret Ági néni, megyek bölcsi. :)
Olyan szépen elkezdtek beszélni. Most hogy itthon voltak 2 hónapig, olyan sokat fejlődtek. Szinte folyékonyan beszélnek. Elképesztő cuki kórszak :) Nektek nem új ez, de én totál odavagyok érte.

Abbey

abbey

hali

Nálunk a szokásos :( Lili benyalta az influt...De vmi olyan erős vírus, hogy egyszerre döntött le az oviban 22-ből 19 gyereket + a dadát...3 napig magas láz, szerencsére nincs szövődmény.
Olival voltunk vérvételen a laktóz allergia miatt, befújásos vizsgálatra meg márc 20-ra kaptunk időpontot.

Nálunk Oli nagyon szépen beszél, Emi most kezd jobban dumálni. Jellemzően nem mondja az első betűket, így néha csak találgatok :) Néha ordít, amikor nem értem meg tizedikre sem, hogy örpöt kér, vagy okit :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Mi nem voltunk ugye múlt héten, uh a durva részét remélem átvészeltük. Annyit észleltem, hogy 25 gyerekből a lányokkal együtt 5-en vannak most a bölcsiben. Nem hiányozna még ez is.

Jajjj, sokszor én sem értem ám mit mondanak :D Amikor már elkeseredetten mondja-mondja, és még mindig nem értem, olyankor, rábólintok, hogy aha, szuper, ők meg boldogok, hogy megértettem :D

abbey

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?