Sziasztok, lanyok!!
De orulok, hogy Ti meg megvagytok!
Azert gondoltam, benezek, ugyanis nosztalgiazom: ma 2 evesek a pici lanykaim. Es bizony az elso masfel ev soran a Ti biztatasaitok, a Ti eletetekbe valo bepillanthatas, es kedves szavaitok olyan, de olyan sokat segitettek! Ugyhogy ha mar el is felejtettetek
, gondoltam, leirom, mi van velunk.
Pannacskabol vilagraszolo csibesz lett. Iszonyu edesek mindketten, viszont Pannacska nem hagy ki ugy percet, hogy ne eszeljen ki valami ujabb zsivanysagot es ha nem tudok pont ra koncentralni (tehat lehetek epp pont mellette is), akkor biztos, hogy valamit epp osszefirkal (mar az osszes fal, padlo, ruha, borond, butor, stb, az o kis alkotasait viseli), vagy kiont (ez naponta legalabb 10-szer musorszam), vagy a tesok csokiraktarait roviditi meg; de kevesbe szerencses esetben a szunyogriasztot eszi, vagy a tisztitoszerrel kente be az arcat es bogyoet vastagon; stb...... Persze azert Bogyoka sem angyal, de valahogy o artatlanabbul teszi ezeket - pl. Dani biologiakonyvebe tegnap orakig elmelyulten alkotta a csigabigakat, mire felfedeztuk, es nem lehetett ra haragudni; vagy a tornabemutaton gyorsan szert tett egy ilyen vilagitos cuccra, es csak arra lettem figyelmes, hogy az olemben levo baba fuldoklik (kiragta es megette belole azt a vacak vilagitos folyadekot), stb stb stb......
a szobatisztasag nekunk sehol. nyar elott meg pannacska mindig bejelentette, ha kaka van; probalkoztunk is akkor bilizessel, de valahogy ettol megijedt, es most mar csak akkor szol, ha benne van a kaki a pelusban, es csereljem neki (mert arra kenyes...). Bogyo meg nem hajlando mostanaban pelust hordani (mint ahogy oltozni es semmit sem), de ez meg nem jelenti azt, hogy bilibe hajnaldo lenne tenni valamit - szepen a bugyiba/harisnyaba megy helyette.... Tehat nem jo alternativa igy telen.
Beszelni Pannacska mar nagy dumat lok (pl fogja a fejet es felkialt "Istenem!"); vagy sajnos eloszeretettel uvolti a tesora - es ram is - hogy "HULYE VAGY!!!" - ha valami olyan tortent, ami nem tetszik neki; de a legjobb, ha valami nem sikerul, akkor "NEMIGAZ!!!" a duma. amugy ragoznak, mult idoznek, stb - persze nem mindig jol, de nagyon cukik. panna rendszeresen "mesel" is a maga kis nyelven, belevonva par jo kis szot.
a betegsegekkel mazlink van, nem is ertem.... szinte sosem betegek. bogyon neha atmegy valami (pl. a mult heten egy nap), de altalaban 1 nap alatt tul lesz rajta; dokinal talan osszesen voltunk egyszer; kihivni sem kellett... Nem tudom eldonteni, hogy tenyleg ENNYIVEL kevesebbet betegek, mint a tobbiek voltak (azert havonta-kethavonta lattuk a dokinot), vagy csak en valtoztam meg, miota Ausztiraban nem is szabadott dokihoz vinni, amig legalabb 3 napig nem volt magas lazuk. Vegulis a betegsegek donto tobbsege ilyen, es 3 nap alatt tenyleg a legtobb megoldodik.
A munkahelyemen ma kell beadni, hogy meddig kerek fizunelkulit a GYES miatt. Nem tudom, ezt hogy lehet 5 evre elore megmondani. napra pontosan.... Ugyhogy meg most ejjel ki kell otolnom, mit irok a papirra... De egyelore nem tudnek visszamenni; ahogy Claire is irta, en most sokkal jobban le vagyok terhelve, mint mikor picik voltak a babak - tenyleg nincs mellettuk szabad masodpercem; a gep ele csak ejjelente tudok leulni, ha fennt tudok maradni...
Igazabol sokat gondoltam Ratok, es hogy Ti hogy tudtok gepezni ket ev koruli ikrek mellett... OK, nekem meg ott a tobbi 4, akikbol 3-nal beiskolazas/iskolavaltas van, igy van feladat rendesen.... De a babak azok, akik minden idom lekotik azert; mar aludni alig alszanak, es azt is szerencses esetben kulon, vagy csak az autoban, amig taxizom a nagyokat....
Abbey, Gratulalok, hogy levizsgaztal!!! Fantasztikus vagy!! Es kozben gondolom, makulatlan rendes a hazad!! Hogy csinalod a lanyok mellett es munka mellett....??!?!?! hihetetlen. De orulok, hogy van allasa a ferjednek!
Szivvi, remelem, hamar kilabaltok a betegsegekbol.... !!
Mindegyikotoknek meghitt, nyugis, bekes karacsonyt!!
zsebibabak