Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:09-kor.

Heni

Kép
szheni

sziasztok,
bocsánat a nagy eltűnésért, kicsit összejöttek a dolgok nálunk. Milánra minden pillanatban oda kell figyelni... el tud játszani egyedül, csak épp szétbontja a lakást.
anyósom kórházban.. rosszindulatú daganat, hetek óta vizsgálják, de még mindig nem tudni mi lesz vele, műtik-e egyáltalán.
nekem itt fáj - ott szúr érzések, ami már csak azért is ijesztő mert Milánnál a szülés napjáig semmi ilyen nem volt, úgyhogy igyekszem többet pihenni.
be szoktam ám nézni, de mire írásra kerülne a sor, addigra mennem is kell valamiért, pedig annyi mindent írnék...
ja és a lányos tábort gyarapítjuk Szófiával! ;)

mia_snow

Jó reggelt!

Tudom már milyen amikor esik a hó! :lol: Ma reggel behavazott nálunk, tök jó!

Mis: örülök, hogy jelentkeztél! és gratulálok a kislányhoz! Anyósod meg remélem azért felépül! Jobbulást!!

Heni: sztem a Benitó is nagyon aranyos! olyan különleges!
Vendég

Tökmag: azért csökkentik a bérüket, hogy magának a cégnek csökkentsék a kiadásokat-gondolom én.

Amadea: mondjuk ha nem sokat használták a matracot..de én mindenképpen újat veszek, és szivacsot. Erre futja:).
remélem ma jobban vagy!
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek!
Mia, de jó, hogy jelentkeztél! Gratulálok Szófiához! :) Viszont nem jó hír, hogy anyósod beteg...Remélem, hamarosan jobban lesz. :( Az itt fáj-ott szúr érzések miatt ne aggódj, lehet, hogy most kicsit idegesebb vagy, mert összejöttek a dolgok, és persze ahogy hallottam, nincs két egyforma várandósság. És Nálad Milán után azért még elég friss lehet az élmény a szervezetednek. Viszont nagyon jól teszed, hogy pihensz. Vigyázz Magadra, és ha tudsz, gyere gyakrabban.

Képzeljétek, vettem ágyneműt Beninek Lenicitől. Meg is érkezett a postán, ma lementem érte, mert tegnap nem hozta ki a postás, legalább fél órát szobroztam a sorban, aztán otthagytam őket, mert apósék jöttek 9-re. (Apósom ma elmegy a gyerekekért, hétfőn jönnek haza. :) MÁr alig várom, hogy itt legyenek.:):):) ) Gondoltam, azért 8-tól csak elintézem, mert a posta kb 10 percnyi sétára van tőlünk. Szóval nem sikerült, de nem adom fel. Ha hazahoztam, lefotózom, és felrakom.

Vigyázzatok Magatokra ma is, és aki dolgozik, úgy álljon a munkához, hogy más is odaférjen. :)

Heni

Kép
szheni

köszönöm a kedves szavakat. :)

szóval kókuszmatrac: mi használtat kaptunk Milánnak, ingyen. ahogy ágyat is. illetve hát anyu szerezte az egész "kezdő szettet" (babakocsi, járóka, kiságy, pelenkázó, stb) 1-2 napi nagytakarításért cserébe egy ismerőstől. semmi gond nincs azzal ha használt - szerintem. egyébként kókuszmatrac a vaterán használtan 5-ezer körül van, újonnan meg az auchanban, corában 6-7 ezer ft, úgyhogy szerintem ez az, amire megéri áldozni. véleményem szerint nem is büdösödik be úgy, mint egy szivacsmatrac egy idő után, jobban tud szellőzni. mi most Szofinak vettünk újat a corában.

pihiszék: mi is kaptunk Milánnak de vagy 2szer 10 percet ha elvolt benne... neki nem jött be. szerintem ez gyerekfüggő lehet. jobban szeretett a játszószőnyegen lenni, vagy a hordozóban (ha már izeg-mozog, az is billeg és a fogójára lehet játékokat rakni, majdnem olyan mint egy pihiszék), vagy nagyon ritkán volt hogy rajtam volt a kenguruban amíg tettem-vettem a konyhában.

mosható pelus: megmondom őszintén, hogy én nem tartom praktikusnak. annyi dolgunk van még amúgy is, főleg az első hetekben... hozzánk nem hoznak "komatálat" mint ahogy az 20-30 éve divat volt.... nemhogy még pelenkát is mossak. meg ha elmegyünk valahová, akkor cipeljem magammal haza a csupaszar pelust? azt mondják környezetvédelem... amit a mosáshoz használunk víz és mosószer mennyiség, az sem épp környezetkímélő. szóval én maradok az eldobhatónál. :)

őssejt-levétel: sajnos mi arra jutottunk már Milánnál is, hogy nagyon lehúzás-szagú a dolog. úgyhogy nem vetettük le és most sem fogjuk. jelen pillanatban csak 1 féle dologhoz használható fel az őssejt, és csak a jövőre nézve vannak "ígéretek", hogy mire fogják tudni használni. egy ismerősömék levetették, a gyerekeknek súlyos bélproblémáik vannak, apukától örökölték. sajnos a génekben van, az őssejtekben is, úgyhogy nálunk pont amire kellene most, nem használható. amennyire én utánanéztem: nyugaton és a távol-keleten, ahol ennek már kiforrott gyakorlata van, úgy működik a dolog, mint nálunk pl a véradás. önkéntesen lehet őssejtet adományozni, tehát nem az őssejt-adó fizet érte. így mindenki akinek a gyógyításához felhasználják, másvalakinek az őssejtjét használják fel - így ha a beteg gyerek génjeiben van valami hiba, ezzel ki is lehet küszöbölni a dolgot. szóval én azért azt mondom, hogy nagyon ügyes a média és az őssejtbank (mindegyik), hogy lelkifurdalást, felelőtlen szülő érzetét kelti azokban, akik nem vetetik le. bár ha valaki úgy van vele, hogy ártani nem árt és telik rá... én azt is megértem. szóval ez nem lebeszélés, nehogy félreértsetek, csak a véleményemet írtam le.

ja és ha már vatera: nem kell valakinek vadiúj, gyári csomagolású tűzhely? inox, külön is beépíthető, villany légkeveréses sütő és gáz főzőlap. :)

mia_snow

Mia, sztem semmi baj nincs azzal, ha leírod a véleményed. Ezért vagyunk, több szem többet lát. Én meg tudom érteni azokat, akik levetetik az őssejteket, mert valószínű úgy gondolkodnak, hogy soha nem lehet tudni, mikor kell, és ha épp nincs kéznél, az ember a fejét a falba veri, hogy miért nem ért annyit a dolog, hogy megcsináltassák. Viszont lehet, hogy sosem lesz szükség rá, bár inkább ne legyen, és adjon ki az ember érte vmennyit. De megnyugtatásképpen ott van. Nálunk senkinek nincs a családban semmilyen örökölhető betegsége, legalábbis nem tudunk róla. De látod, az ismerősöd esetében hiába voltak őssejtek, nem segítettek vele semmit. Ráadásul nekem is volt egy kolléganőm, akinek azt mondták, vállaljon be egy babát, mert ez az egyetlen esélye van, hogy meggyógyítsák a korán felfedezett leukémiájából, természetesen az őssejtek segítségével. 3 hónapos volt a pici lánya, amikor elment... :(
Szóval azt gondolom, ha valaki úgy dönt, leveteti, akkor annak vszínű megvan az oka. Ha meg úgy, hogy nem, annak is. Mi nem vetetjük le...

Utánakérdeztem a matracoknak: a kókuszmatrac a védőnő szerint nem csak a tartás miatt jobb. Ő azt mondja, sokkal higiénikusabbnak tartja, mint a szivacsot. Bár gondolom, megvan a praktikája annak, hogyan kell pl egy büfit kitakarítani belőle, én semmiképp nem vennék használtat, ha már vennem kellene. Mi kaptunk a kiságyhoz, amiről kiderült, hogy egyáltalán nem volt használva. (Megkérdeztem tegnap a sógornőmet). Még az eredeti csomagolás van rajta. Így egyelőre szivacs lesz egy-két évig, aztán úgyis át kell alakítani a kiságyat gyerekággyá, így akkor jöhet a kókusz.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok :) Látom azért megvan mindenki. A tegnapi kiborulásért bocsi. Agyamra mentek a saját piti kis problémáim.

Nálunk az alsó szomszéd már lassan sajtot csinál a lakásából. Reggeltől estig fúr hetek óta. Csoda, hogy még nem szakadtunk rájuk. Náluk is baba lesz, még 4 hét van vissza. Gondolom átalakítják a lakást. Node reggel 8-tól este 8-ig? Sikít a fúró mint a fene a betonba.

Este elbeszélgettünk Roddal. Addigra én is lehiggadtam, Ő meg megnézte a jégkorong meccsét azért volt jobb kedve. Hát abban állapodtunk meg, hogy mivel a kiságy átalakíthatós egyenlőre veszünk szivacsmatracot. Megnézzük a bababörzén, március 15-én lesz. Hátha kapunk olcsón. Mert ugye kettő kell. Egyik idehaza, a másik a szülői házban lévő babaágyba. Aztán ha átalakítjuk gyerekággyá akkor újra megbeszéljük a kókuszmatrac ügyet.
Hintaszék gyorsan megoldódott. A csaj visszalépett. :( Mire megegyeztünk Roddal, addigra a csaj bocsánatot kért és leszedte, mert nem kap olyan hintát amilyent szeretne, és addig nem adja el.
Mondjuk megkaptam, hogy ha ilyen ügyesen tudtam spórolni, azt nem kéne elszórni haszontalanságra. :roll:

Ma pedig szép szíves macis képeslap, és saját gyártmányú szerelmes levél várt a kis asztalkámon. :) Hát nem sokat alhatott apjuk mire legyártotta. Aztán a második meglepetés, amikor bekapcsoltam a gépet. Ott egy újabb szerelmes üzenet. :) Húha apuka nagyon kitett magáért.
Vendég

Fiús mamiknak találtam egy nagyon édes versikét mindenféle szerző nélkül. :)

"Itt vagy velem, mint egy új remény
Az éjszakát felváltja a fény
Csak egy perce élsz, nézlek boldogan
Úgy vártam Rád, édes kisfiam"
Vendég

Sziasztok Lányok!

Megvagyok, de ma nagy a hajtás, már reggel 8 óta melózom...

Csillagtáncos neked jó utat!

Anuk, ez a Cserháti dalból van, aminek a címe: édes kisfiam...nem tudom ki a szerzője, de múltkor ment a rádióban, és mondanom sem kell bőgtem!

Nagyon kitett magáért Rod! :)

Mi ma este megyünk vacsizni, utána remélem romantikázunk!

Most megyek, mert fodrászhoz van időpontom, remélem még tudok jönni!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Amadea: így már érthető, hogy miért a sejtbankot választottátok. A részletfizetést én is néztem, de mi nagyon nem szeretjük a hitelt, úgyhogy inkább valahogy gyorsan kicsengetjük ezt a pénzt.
Egyébként nem tudod, hogy mi lesz húsz év múlva ezekkel a tárolt őssejtekkel? Mégegyszer ennyit ki kell majd csengetni…? Az egyik honlapon valami olyasmit írtak, hogy az akkori tárolási ktg- nek megfelelően állítják ki a következő számlát.

Én nem veszek használtan kókuszmatracot, mert akármilyen egészséges baba is feküdt rajta előtte, azért a pisi és egyéb dolgok belekerülhettek. Nekem ez a heppem, páromnak meg a mellszívó, pedig egy barátnőm felajánlotta, hogy odaadja, de abból is inkább újat veszünk majd.

Noémi: megköszönöm a sejtbankos kupont, ha neked nem kell, vagy kapsz majd másikat!! :)

Puszedli: de ilyet nem csinálhatnak, hogy kevesebb bért kap a férjed, mint eddig! Ezt a törvény is tiltja (naiv vagyok...?)!
Egyébként én a legjobbkor mentem el szülni: átszervezik a fizetéseket, és elküldtek jópár embert, akiknek szétosztják a munkáját…

Szia Mia! Nagyon sajnálom anyósod, remélem nem lesz baj! Szófia pont jókor jött, erőt fog adni neki a gyógyuláshoz!

Az őssejtes dologgal kapcsolatban egyetértek Henivel, és még annyit hozzátennék, hogy nem egyféle betegségre tudják már most használni, hanem legalább 40 féle betegség gyógyításához, és ez csak bővülni fog. Természetesen ez sem lesz megoldás mindenre, de sem nekem, sem a családomnak nem túl jó az immunrendszere, ezért valahogy megpróbálom bebiztosítani a kislányomat.

Anuk: megértem a problémádat, nálunk is az alsószomszéd totál felújítja a lakását. Mindent! Még a vízvezeték- csöveket is kicserélteti, ezért három napja nincs délutánig meleg- vagy hidegvíz- vagy egyik sem! És reggel hétkor már elkezdenek fúrni! Irtó bosszantó!!

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, ma már teljesen jól vagyok. Igaz gyakorlatilag átaludtam a tegnapot....

Ezt a kókuszmatrac-ügyet így kipihent fejjel én is úgy látom, hogy nem vennék használtat...

Mia!
Gratulálok a csajszihoz!

Anuk!
Ez nagyon szép volt Rodtól :wink:

Noémi!
Azért vigyázz magadra a meloban!!! Estére pedig jó szórakozást. Fodrász már nekem is kezd aktuális lenni...na majd a talira :D

Őssejt: akárhonnan nézem, ez lesz az orvostudomány jövője....azt nem tudom, mi lesz 20 év múlva, de addig még nagyon sokat fog fejlődni a világ....

Tökmag!
Mi is nagyon hitelellenesek vagyunk, főleg ebben a mai bizonytalan világban, de ez most így alakult...

KépKép
amadea

Anuk: ezt találtam Neked:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=novakgy5&pid=7754

Megjött az ágynemű Lenicitől. ANNYIRA ÉDES!!!!!

Kép

Ha vkit érdekel, priviben elküldöm Lenici címét, ahol rendelni lehet. 2500.-+ 680.- postaköltség

Heni

Kép
szheni

Tökmag, bár nekem sem fordult meg a fejemben, hogy használtan veszek matracot...elgondolkodtam. Rájöttem, hogy a gyereknél is úgy kell mindent csinálni, ahogy magunknál. Végül is mikor az ágyunkat vettük nekem sem fordult meg a fejemben, hogy használtat vegyek...akkor a gyerekemnél miért tenném?!
Ellenben magamnak nem veszek, csak néha-néha 1-1 turis ruhát, gyerekruhákból viszont a többsége onnan van. De az is igaz, hogy ezek nem mennek úgy ki a divatból, és csak rövid ideig horja őket mindenki...persze az is szempont minden használt cuccnál, hogy ki lehet-e mosni/fertőtleníteni.

Egyébként nekem is a mellszívó a "heppem" Én sem akarok abból használtat...bár én 2 barátnőmtől elfogadnám, az egyik előttem szül kb. 9 héttel...ha esetleg nem lesz fejni való teje (ikreket) vár, és felajánlja, tőle szerintem elfogadám...nem tudom, azt hiszem igen! Szóval idegentől semmi képpen sem, de még távolabbi ismerőstől sem. Ők viszont a legjobb barátnőim, tőlük igen.

Voltam fodrásznál, szerintem csini lettem! :) Már alig várom az estét, megyünk vacsizni!

Visszatérek a melóhoz, hogy időben le tudjak lépni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea köszi! (vigyázok magamra, igaz ma pörögni kellett, de Áron hálás volt a nyugiért a fodrásznál mocorgott a drágám)
Az őssejt témában egyetértek veled! Bár Te vagy szakmabeli, amit olvastam, meg hallottam tényleg ez az orvostudomány jövője. Annak ellenére jó lenne, ha itthon is levennék automatikusan...

Heni, édes az ágynemű. Ez csak ágynemű vagy ami benne van, azt is küldi?
Én igazából már vettem, csak úgy kíváncsiságból!

Jaj! Képzeljétek a fodrászom kislánya tavaly május 22-én született. Most is meg akartam nézni, de sajna nem volt ott, pedig jövőre nekem is ilyen korú lesz a kisfiam! Képzeljétek már pá-pát tud inteni! :) Olyan hihetetlen, hogy mi minden előtt állunk, és jövő ilyenkorra hol fogunk tartani! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok.
Mia: rózsaszínes óhajod teljesítve :wink:

Telefonom a héten megadta magát, egyszerűen nem hallottam semmit, max ha kihangosítóra tettem. Mivel garanciális, irány a szervíz. Névjegyeket előtte kimentettem, de ki a fenének jutott eszébe, hogy az előjegyzéseim is úszni fognak? Telefon megjavítva, persze azóta is töröm a fejem, hogy vajon milyen fontos előjegyzést felejtek el ennek köszönhetően?
Az előbb kapom az sms-t a pszichológusnőtől (első találkánk lett volna elsőszülött lányom kapcsán), hogy valami baj van, hogy nem mentem? Mondanom sem kell, a bőr a képemről sirült lefele. Na, ez a napom sem lett valami fényes.

No, de akkor hadd pakoljam a heti táblicskut:
már csak két fehér csíkocskánk van. No, meg hiányzó sorok, akik úgy látszik nem szeretnének szerepelni a "statisztikában". Ez van, nem vagyunk egyformák.

Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.14 09:19-kor.

Kép
kissmanó

Heni: ez az ágynemű! nagyon édes!
Nekünk kék alapon macis lesz. Majd megmutatom, ha egyszer csak megkapom anyósomtól:).

Kissmanó: köszi a táblát, szép színes.
:wink:
Vendég

hello Lányok!

Noémi: örülök, hogy meg vagy elégedve a fodrásszal, és remélem, fantasztikus estétek lesz:)
kókuszmatrac: ma voltam a védőnőnél, és azt ő is ajánlotta. egész jófej volt ( talán már korábban írtam, hogy ő ilyen kikent-kifent típus, ez őrült vicces egy védőnőtől. pl. hogy nem néz vizeletet, rossszul lett a gondolattól...:))szóval ő mondta, hogy mindenfélével behülyítik mostanában az anyukákat, meg nem kell ráparázni a dolgokra, de a kókuszmatrac jót tesz. +6 kilót mért, de azt mondta, vékonynak tűnök, és ne parázzak a mostohaanyós megnyilvánulásain. Vicces védőnőm van nagyon.Gyomorégésre azt mondta, normális, de szerinte nem lesz ez mindig ilyen durva. Ez egy nagyon jó hír.
ágy: én azt hiszem, az ikeából fogjuk venni. ezt néztem: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90115997
ágyneműk is nagyon aranyosak vannak.
Mia: anyósodnak jobbulást kívánok. apukám az ősszel esett át egy műtéten, átérzem, nagyon nehéz időszak lehet. Tartsatok ki.
mindenkinek verőfényes péntek délutánt! ( a főváros legocsmányabb utcája különben ma a korábbinál is mocskosabb)
üdv

mormota
mormota20

ja, szép új világ: http://velvet.hu/sztori/13090213/

Kissmanó: köszi a táblázatot, eggyel több a fiú egyelőre, mint a leány, épp.

na visszasüppedek...

mormota
mormota20

Mormota!
:shock: :shock: :shock:
Ez nagyon kész...valahogy teljesen hihetetlennek tűnik a dolog....

Kissmanó!
Egyre klasszabb a táblázat :wink:

KépKép
amadea

na, ettől a cikktől lehidaltam :shock: :shock: :shock:

Kép
kissmanó

Húúúú de nagyon szép ez az ágynemű :) Mondtam már, hogy én lenicitől vettem a szopipárnám. Imádom.

Ugye én anyagot vettem, és anyukám abból varrja-varrta a huzatokat. Mondjuk nyárra egy vékony pléd lesz arra húzzuk fel, télre meg van kispaplanja. A fejvédő a paplannal egymintás, de arra nem csinálunk külön huzatokat. Sőt az anyagokból kikerül kis tároló is az ágy elejére. Macis...minden macis...odavagyok a macikért. :oops:

Kép van ugyanilyen élénksárga alapon is nem rikító, de szép. sajna nem engedi feltölteni, pedig az már meg van varrva :(
Kép Heni ez pedig ugyanaz az anyag szerintem amiből neked is van az ágybavaló :D

Úristen megnéztem a videót meg a cikket! Mintha a testvére lenne! Hiszen még olyan gyerekek :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.13 15:09-kor.
Vendég

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ir ... -OW12.html

letölthetitek, s ennek segítségével az újraméretezésnél csak arra kell ügyelni, hogy a kép egyik oldala se haladja meg a 600 pixelt, s akkor tuti felengedi a babanet

Kép
kissmanó

Egyetértek, ez a cikk egyszerre hihetetlen, és "beszarás". Szörnyű...bár a családi körülmányek nem túl rózsásak, nem hiszem, hogy nagyon odafigyeltek volna az ifjú szülőkre!

Anuk nekem a vonatos nagyon tetszik! :)

Tök jó, szinte be is fejeztem a mai melót. Még megvárom a főnökömet és megyek haza! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk, ez az anyag nagyon aranyos! :) A zöld meg az, amit én is választottam. :)

Noémi, ez nem csak a huzat, rendesen töltve van. Majd utánanézek, hogy mivel.

Mormota, ez a cikk... kész vagyok tőle. A keresztfiam most volt 12... olyan kicsi még...

Heni

Kép
szheni

Már majdnem teljes a táblázat........ :D De jóóóóóóó!!!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kb.egy hete nem voltam,nagyon rossz hetünk volt.Összeszedtünk vlami hányós-hasmenéses vírust.Én igazából 1 nap alatt túlestem rajta,-bár az az éjszaka még engem is kimerített!-Ékest eléggé megviselte.Én hétfő hajnalban voltam igazán rosszul,de estére jobban lettem sokkal.Ékes pedig kedden éjjel gyakorlatilag egész éjjel hányt.Reggel megkaptuk a beutalót a László kórházba.Végül nem mentünk be,sikerült kibekkelnünk itthon,írt a doktornénink egy elektrolit-oldatot,amit szegénykémnek fecskendővel nyomogattunk a szájába,mert persze se inni,se enni nem volt hajlandó.Mindegy inkább,mint a kórház,volt benne részünk pont eleget.Most sincs túl jól,szörnyű hasmenéssel küszködünk és megküzdünk minden kortyért.

Viszont én idáig is kókuszmatrac-párti voltam,de most még inkább meggyőződtem a hasznosságáról.Tökéletesen,folt-és szagmentesen kiszáradt,miután kitakarította Apa az első váratlan "rókát" belőle...

Amadea!Én is a moshatópelusozás mellett vagyok.Engem is sokan néznek "hülyének"emiatt és sokminden más miatt is,de én ezzel nem szoktam foglalkozni.Pl.nekem meggyőződésem,hogy jobb a gyerekemnek,a környezetbarát tulajdonságokról nem is beszélve.A mosásról annyit,hogy vannak környezetbarát mosószerek,(nagyon olcsók is!)a víz pedig,amit elhasználunk,elenyésző és ráadásul tisztítható,az eldobható pelenkák viszont NEM bomlanak le.
Egyébként viszont nekem nem jelent súlyos áldozatot a mosás,a gyerekem gondozásához tartozik,főleg ezeket a pelusokat könnyű mosni.A kakihoz pedig van vékonyka,olcsó papírbetét,amit ki lehet dobni,így nem kell a kakis pelust hurcolászni.

Anuk!Küldtem privit,remélem megkapod.Pihenőszékünk nekünk is van,mi nagyon szerettük,amíg Ékes olyan pici volt,hogy ülni se tudott és főztem pl.,ebben vittem magammal a konyhába.Drukkolok,hogy találj ebből is megfelelőt,és vedd csak
meg,ha szeretnéd!!!

Este megyünk (ha minden igaz) 4D-re,szorítsatok légyszi,hogy megmutassa a Babácskánk,mi van a lábacskái között...Leírhatatlanul kíváncsi vagyok!
Erika

Kép

Kép
ékes+tesó

Erika, rendben, szurkolunk! De sztem bmit fog mondani a doktorbácsi, biztos, hogy nagyon boldog leszel.:D Ha kislány, azért, ha kisfiú, akkor meg azért.

Heni

Kép
szheni

Heni!
Ebben tökéletesen igazad van,CSAK ÉS KIZÁRÓLAG akkor leszek csalódott,ha megint úgy jövünk haza,hogy nem tudom milyen színűre kérjem a csíkocskánkat Kissmanótól...

Kép

Kép
ékes+tesó

Erika megkaptam a privit :D Okés Szorítok, hogy pocaklakó szépen beterpesszen :D Nagy élmény lesz az egész!

Nálunk iszonyat mennyire fúj a szél. Brrrrrrrrrrr ráadásul esik a hó megállás nélkül, és a szél hordja. Semmi kedvem kimozdulni, de muszáj lesz, ha Rod hazajön. Boltba kéne menni, cipekedni meg nem akarok. :( S ha belegondolok, hogy egész hétvégére ilyent mond...

Ma májgombóc leves van (fiúk szerint nyúlbogyó vagy kutyakaka attól függ mekkorát sikerül szaggatni :D ) töltött paprikával. Sógor utálja, de én nagyon megkívántam :) Egyszer kibírja...
Vendég

ez a cikk...húúúúúúúúúúú :shock: nemsemmi

hétfőn megyek cukorra, szorítsatok, mert tesómnak is rossz, meg anno anyunak is rossz lett, szóval félekkkk :cry:

Kép
Kép
mniki84

Niki, nem biztos, hogy Neked is rossz lesz. Csak állj úgy hozzá, hogy a Te eredményed tuti jó lesz. :D De nagyon szorítok majd. Én is aggódom, mert tudjátok, nekem az inzulinom nem jó, így gyógyszer nélkül meg gondolom, pláne nem, és most csak vércukorterhelés lesz szerdán. Nem tudom, mit fognak mondani... De én is úgy gondolok rá, hogy nincs semmi bajom, nem érzem rosszul magam, akkor miért lenne rossz az eredmény? :D

Erika, a 4D tényleg szenzációs... én nagyon imádtam... csakhát az én pici fiam sajnos aludt, hiába csokiztam és kóláztam előtte... :) Így aztán 4D-n nem láttunk kukit sem, és szinte alig vmit, de a pofija megvolt. :) Sima 2D-n viszont egyértelműen fiú látszott. Már a 3. orvosnál is. :):) Remélem, fogjátok látni, hogy ki van a pocidban. :)

Anuk, nálunk is pocsék idő van. Igaz, a hó csak szállingózik, de iszonyúan fúj a szél, és hideg van. A kutyusok vize megint befagyott... :( A cipekedéssel meg tényleg inkább várd meg Rodot...

Heni

Kép
szheni

Erika: remélem Ékes tesó megmutizza nektek a kis titkát, mert igencsak ki vannak hegyezve a színes cerkáim.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ha már a pelenka témánál tartunk:
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090206 ... us_nelkul/

Zsu

Kép
bvigh

Hát Zsu, ezt tényleg érdemes lenne kipróbálni. Nagyon jó lenne, ha összejönne... Én biztosan kipróbálom majd. Érdekes, hogy egy gyerek mi mindenre képes... Lehet, hogy a környezetemben csak azért van ennyi nem szobatiszta gyerek, mert a szüleik nagyon kényelmesek? Egyszerűbb egy nap többször pelust cserélni, mint minden percben a gyerkőc jelzéseit figyelgetni. Pedig sztem nagyon-nagyon jó dolog. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni: voltam ma az Asti Kids-ben. Az eladó nő nagyon kedves és segítőkész volt, ezer kérdésemre válaszolt és adott tanácsokat. Babakocsi téren az árak tényleg valamivel kedvezőbbek, mint máshol, és 50 ezer Ft feletti vásárlás esetén adnak egy 5.000 Ft-os kupont, amit ruhákra lehet levásárolni. Ha pedig a 25 ezer Ft-ot eléri a vásárlások összege (akár több vásárlás is lehet, a blokkokat kell összegyűjteni), akkor a nem akciós termékekből kedvezményt adnak (nem emlékszem pontosan, hogy 5 vagy 8 %-ot...). A ruhákat ők gyártatják, ezért kedvezőbb áron tudják adni,és tényleg szép és minőségi áru. Amit mindenképp tanácsolt megvenni az eladó, az a mellszívó (inkább az elektromos,mint a kézi), illetve a sterilizáló, ebből a mikrós is elég, ami harmad annyiba kerül, mint az elektromos, de ugyanolyan jó. Megkérdeztem ezt a cumisüveg dolgot is, hogy ekkora kínálatból mi alapján érdemes dönteni, de azt mondta, hogy végülis bármelyik jó, de ha egy márkát elkezdünk használni, akkor a baba ahhoz fog hozzászokni, tehát később már ugyanabból vegyünk, ha kell. Nem tudom, szeretne-e valaki Titi babakocsit, erről is pozitívakat mondott, rengeteget eladnak belőle, de nem volt még rá panasz. Kisebb és alacsonyabb mint más babakocsik, de ugyanolyan kényelmes és jó a babáknak.
Hú mennyit írtam :)
Megyek visszaolvasni amit ma írtatok :)
Magdi
magdii

Szerencses Pentek 13-at mindenkinek,

Ezt a bilis cikket mar en is olvastam korabban, hat nem tudom, mert korabban azt is hallottam, hogy a gyereknel 2 eves kora elott nem fejlodik ki a tudatos pisi visszatartas. Es a szobadisztasagot nem szabad siettetni. Persze lehet ez sem igaz.
Matraccal kapcsolatban, mi mikor megvettuk a butorok, ott arultak a kisagyakhoz valo kulonfele matracokat is. Kerdeztem a kiscsajt, hogy kokuszmatracuk van-e. Nezett ram tag szemekkel sosem hallott meg rola, persze ez jelent semmit, lehet mas uzletben aruljak. Na mindegy a vegen vegul megvettem a Pocoknak a leghiper szuperebb matracot, ami viztaszito,atka, es bakterium vedovel rendelkezik, tehat nem tudnak ezek a dolgok kialakulni a belsejeben. Rugos, mint ket oldala mashogy van kikepezve, 1/2 2 eves koranal majd meg kell forditani, mert a matrac masik fele ugy van kikepezze, hogy mar nagyobb sulyt tartson.
Na remelem jo lesz majd a kis babocanak. Eredetileg en is kokuszt szerettem volna, csak bepipultam, hogy mi az hogy nincs es mar le akartam tudni az osszes butort, ez meg tuti az a meret ami az agyhoz valo.

Ma valahogy annyira almos vagyok, amugy sem szeretem a penteket, legalabbis addig amig dolgozni kell, mert nekem ez a nap tunik a leghosszabnak.
Alig varom mar hogy lelepjek.

Ekesanyu szoritok, hogy megmutassa magat a babad.

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Na, ma is voltam tornán, tök jó volt!! Csak azt sajnálom, hogy nincs minden nap, pedig én úgy terveztem, hogy minden nap járni fogok. :?

Amadea- végülis az a lényeg, hogy le tudjátok vetetni az őssejtet, és szerencse, hogy van olyan lehetőség hogy részletre is ki lehet fizetni. Azt is megtehették volna, hogy egyben kérik az árát és akkor sokan nem engedhetnék meg maguknak.

Noémi: kimondtad a nagy igazságot- azt kapja a
gyerek is (minőségben), mint amit mi is megengedhetünk magunknak. :)
És én is szoktam néha turis cuccot venni, úgyhogy azzal
nem lesz problémám, hogy a baba is használtan kapja
a göncök nagy részét.

Kissmanó: nagyon jó a táblázat! :wink:

Szerintetek nagy hülyeség fehér ágyneműt venni a babónak?
Egy nagyobb minta lenne rajta (képet nem tudok mutatni), de igazából a fehér dominál. Vagy érdemesebb mintásat-
színesebbet venni, mert azon annyira nem látszik meg a folt?
Én viszont már nem akarok annyira színeset, mert elég sok
mesefigura lesz a gyerekszobában, nem akarom hogy émelygős
legyen.

Mormota: hű, jó ez az ágy! Barátnőm is fehéret vadászik, és ez tök jó árban van, átküldöm neki a linket! :)
Nagyon durva volt ez a 13 éves- apás sztori!!

Ékesanyu:
mi volt 4D-n?? Megmutatta magát a bébi?
És milyen volt mozizni? Mi jövőhéten szeretnénk menni...

Magdi: bejött valamelyik babakocsi az Asti- ban? Találtál valami jót?
Most megyek egy másikba, lehet hogy ott még kedvezőbb árak vannak, mint az Asti- ban, majd utána leadom az infót. :)

Kép
tökmag79

Magdi, nagyon aranyos vagy, köszönöm az infókat. :) A Titiről itt is nagyon jókat mondtak annak idején a lányok, és ha jól emlékszem, ennek Noémi volt a szakértője. :)
Ékesanya Erika, jöhetnél már, mert kifurja az oldalam a kíváncsiság, vajon láttatok-e vmit a babótok lába közt... megmutizta magát?

Heni

Kép
szheni

Kismanó csudiszép a táblázat! Köszönjük! :wink:
poker

Használt ruhát én is vettem már, teljesen jó állapotban vannak. És tényleg annyira kevés ideig jó a babákra, hogy nincs idejük elhasználódni. Ha mindenből újat szeretnénk venni, az anyagilag borzalmasan sokba kerülne... és sajnos tényleg véges a keret, bármennyire is szeretnénk, hogy ne legyen...

Tökmag: a Titi babakocsi jön be a legjobban, könnyű, kicsire összecsukható, és nem utolsó sorban nagyon jó áron van. Itt megint kipróbálgattam, könnyű tologatni, szóval valószínű ez lesz a nyerő :) Melyik boltba mész? Majd írd meg a tapasztalataid, remélem pozitívak lesznek itt is :) Én eddig egy bababoltból jöttem el úgy, hogy oda soha többet nem megyek vissza, az eladók átnéztek rajtam, alig lehetett megmozdulni, drága volt minden, szóval ott nem leszek törzsvevő :)

Kissmanó: a táblázatot köszönjük, nagyon szép színes már. Remélem Ékesanyu sora is színes lesz ma este :)

Mi is jövőhéten megyünk 4D-re. Már nagyon várom, remélem megint produkálja magát a babó, mint az előzőn, annyira édes volt :)

Jah, és az Asti Kids-ben a törzsvásárlói kártya pontosan: 25 ezer Ft összvásárlás után akárhányszor megyünk oda vásárolni, 8% kedvezmény jár.
magdii

Heni, remélem Nektek is bejön majd a bolt, ha elmentek körülnézni! Sokféle babakocsi van, lehet válogatni :)
Én most tényleg infók miatt mentem, de végül csak vettem két kis nadrágot, annyira édes volt, nem bírtam otthagyni :lol:
magdii

Megírtam priviben a topictali helyszínét. A névsor, akiknek küldtem:

Mormota
Heni
Csillagtáncos
Amadea
Tabati
Tökmag
Noémi
Süni
Cincibabus
Poker

Ha valakit kihagytam volna, szóljon és küldöm :)

Magdi
magdii

Magdi, örülök hogy tetszett a bolt, nekem is nagyon bejött! Szerintem több, mint egy órát voltunk bent párommal, és eléggé kikupálva mentünk ki! Egy csomó mindent elmagyarázott nekünk is az eladó nőci, nagyon kis aranyos volt! Sőt, lehet hogy bevisszük a saját kiskádunkat és belepróbálhatjuk az állványukba, hogy kompatibilis- e. :)
Melyik volt az az üzlet, hogy még véletlenül se tegyem be oda a lábam??
Most a BabyFun- ba akarok elmenni- tudod, ahol az a tök jó akciós légzésfigyelő+bébiőr+pelustartó van.
Barátnőm kislányának lesz a szülinapja és ott kinéztem neki egy kenguru labdát (http://babyfun.axiomarket.hu/item/kenguru-labda).
Kétéves a kiscsaj- ugye nem balesetveszélyes, van már egyensúlyérzéke egy ekkora gyereknek...?
Na mindegy, amúgy is körül akartam nézni ott, a honlapon egész jó árak vannak.

Kép
tökmag79

Ja, egy kérdés: ti vesztek pólyát?
Tudom, hogy már kiment a divatból, de egy csomó ismerősöm azt mondta, hogy nem hülyeség: jönnek a rokonok/barátok látogatóba, és olyan kis esetlen még a baba, sokkal kényelmesebb neki is ha pólyában veszik át egymástól...
Mi a véleményetek, szerintetek fölösleges?
Ezek a mostaniak nem is néznek ki annyira bénán, mint régen:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/multi ... okuszpolya

Kép
tökmag79

Tökmag, az az üzlet itt volt a 18. kerületben, Elefáni bababolt. Pedig ajánlották, hogy olcsó meg jó bolt... és én nem tartom magam könnyen felidegesíthető embernek, de ott azért sikerült kicsit kiakadnom. Mindegy végülis, a lényeg, hogy vannak még normális eladók és normális áron kapható dolgok :) Azt a boltot, ahol a légzésfigyelőt ajánlottad, én is szívesen megnézném majd, a honlapjuk szerint nagyon jó áron vannak termékek ott is. És a munkahelyemhez tök közel van, úgyhogy egyik nap biztos ellátogatok oda is :)

Pólya: én nagyon azon gondolkodom, hogy venni fogunk. Tényleg nagyon aranyosakat lehet kapni, és abban sokkal jobb a babának is, főleg, ha jönnek és kézről-kézre adogatják, nem?

Hú de késő van már... és én még alig vagyok álmos... pedig holnap reggel vezetni megyek, talán le kéne feküdnöm nehogy az utak réme legyek :D
magdii

Magdi- Nem mondod, hogy most csinálod a jogsit?? Én is most akarom elkezdeni!! :D
Párom nagyon sokat fog dolgozni akkor is ha meglesz a baba, és mobilis akarok lenni, szóval most nézegetem hogy melyik a legkedvezőbb- lehet hogy Mazsola lesz belőle.

Az Elefániról pedig jó dolgokat hallottam, bár a honlapjuk alapján nem mondanám, hogy nagyon olcsók lennének, úgyhogy ezt rég kilőttem a listámról. :)

Óó, most nézem, hogy ez az üzlet a Mammut mögött van! Ha nem lesz túlságosan rossz idő holnap, lehet hogy erőt veszek magamon és megnézem. :)

Kép
tökmag79

Nagyon nem olcsó bolt, eddig a legdrágább volt, ahol jártam... az eladók meg... lehet, rossz napjukat fogtam ki :)

Igen,most csinálom a jogsit, nemrég eresztettek ki a forgalomba :) Nem gondoltam volna, hogy egyszer még vezetni fogok, túl félősnek tartottam magam hozzá :) Én is azért csinálom,mert babával úgy gondolom, könnyebb autóval közlekedni, mint bkv-val... és páromnak nincs jogsija, így azért kell legalább egy sofőr a családba :) Esetleg nézd meg a Csigajogsit (www.csigajogsi.hu), én náluk tanulok, amikor kezdtem, őket találtam a legolcsóbbnak.

Magdi
magdii

Sziasztok!
Bocs,hogy csak most tudtam jönni,köszönöm,hogy vártatok!
Köszi mindenkinek,aki szorított nekünk,igen,már tudjuk,hogy KISFIÚ,KISFIÚ,KISFIÚ!
Annyira,de annyira boldogok vagyunk,azt hiszem,sosem kívánhattam volna szebbet,minthogy legyen egy kislányom és egy kisfiam!
Elsőre kislányt vártam,most pedig titokban picit fiút...És mint a mesében...!
A 4D Genesisben voltunk,nagyon meg voltunk vele elégedve.Családias hangulat,végtelenül kedves,lelkes szonográfusnővel.Türelmesen végigvizsgálta a Babácskánkat,mindenét többször is megnézte.A "férfiassága" teljesen egyértelmű,minden alkatrészével tökéletesen látható volt... :lol:
Jó nagy baba,méretei alapján egy héttel nagyobb is,mint a naptár szerint.Kb.675gr.
Egyvalami aggaszt picit,hogy látott az egyik veséjén tágulatot,bár Ő azt mondta,nem kell megijedni,gyakori ez,főleg fiúknál,99%,hogy el fog múlni.Azért szóljak a dokinak,hogy figyelje.És képzeljétek,megadta a mobilszámát is,hogyha gondolom,Ő is megnézi még,-csak hívjam fel-és teljesen ingyen!
Nagyon-nagyon kedves volt!Egy külön lemezre rakott nekünk 54 db képet is,hihetetlenül jól sikerültek!
Egészen elképzelhetetlenül hasonlít már most Ékesre...!!!
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom én is ezt a helyet,akinek persze távolságban elérhető.A 13.héten mi a Baross utcai 4D-s rendelőben voltunk,háááát....ez minden értelemben magasan felülmúlta azt.
Csodálatos volt megint meglátni valakinek az arcát,aki a MI gyerekünk...Nagyon vártam már,mert Ékest minden hónapban láthattam,mert az előző dokimnak volt saját 4D-s gépe.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek,aki gondolt ránk,most abbahagyom az ömlengést... :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
ékes+tesó

Ékesanyu, gratulálok a kisfiúhoz!!!! Örülök, hogy a 4D Genesisnél pozitív élményben volt részed, mi is ott voltunk, és ilyen véleménnyel vagyunk róla. Egyszerűen fantasztikusan kedvesek :)

Magdi
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?