Sziasztok!
Köszönjük, remélem gyorsan meggyógyul, ma is volt már 2 híg széklete.
Évi! Nyugi, nyugi, nyugi!!! Lehet, hogy problémásak a terhességeid, de van már egy egészséges kisfiad, a második babád elvesztésénél nem adtad fel, utánajártál, mi okozhatta, kezelik, megfogant a 3. babád és 12 hét múlva legelőbb egészségesen fog megszületni!!! Nekem a lepényem van közel a méhszájhoz, de nem akarok arra gondolni, mi lesz, ha, mert nem lesz és kész! Az tanított meg engem erre, amikor egy ismerősömnek problémamentes volt a terhessége, mégis a végén kiderült, szívbeteg a babája... Ezzel nehezebb együttélni, mert nem tud ellene mit tenni, hiába szeretne, mi tudunk pl. a görcsök ellen Mg-mal, pihenéssel... Nem tudom, mi játszódhat le bennük, már komoly műtétje is volt a kisfiuknak, sokat járnak kontrollra, de mégis nagyon pozitívak, és vidáman telnek a napjaik, gyönyörű mosolygós a kisfiuk is, így könnyebb átvészelni a gondokat, előre kell nézni!!! Szóval fel a fejjel és lesz még 3. babátok is!
Mares! Bencével én a 31. héten kinyíltam, nekem is sokat kellett feküdni, magnézium, Pipolphen-t is kaptam, nem szabad kétségbe esni, én megbeszéltem minden nap vele, hogy csak a 36. hétig maradjon odabent, aztán látod, még 4 napot rá is húzott.
Kitartás, minden ok lesz, ennyi Mg mellett!
Bili Tudja mi az, mire való, 1x már sikerült is neki belepisilni. De azóta nem, nem is erőltetem, néha megkérem tőle, mikor nincs pelusban, hogy ha érzi, hogy kell szóljon, és ráülünk a bilire. Szól is, de mellé még mindig jobban szeret, mint bele... Viszont sosem szabad leszidni érte, megdicsérem, hogy érezte az ingert, és megkérem, legközelebb a bilibe menjen. De még bőven van rá idejük!
(nálunk anyósom sietteti...
)
Melisch! Kistesóhoz gratulálok! Nekünk is a Dávid név tetszik, bár még nem tudjuk a nemét.
Kistesó féltékenység: most szereti Bence, igen. De nem tudhatom, mi lesz, ha megszületik a kistesó. Viszont azt tudom, egy-két dolgot hogyan szeretnék csinálni. Pl. majd születésekor hoz ajándékot Bencének, ha már itthon leszünk, nem fogom elküldeni, hogy csak a kicsivel lehessek, és úgy érezze, vele már nem is törődöm. Egy nemrég szült barátnőm módszere nagyon megtetszett: ahogyan mi is, egész terhesség alatt próbálták felkészíteni rá, milyen lesz, ha itt lesz a kistesó, vitték az uh-kra is, megfoghatta anya hasát, ha rúgott a tesó stb. Miután megszületett, megbeszélték, hogy az a jó mindenkinek, ha csendesen játszanak (nem kiabálnak, zenélnek hangosan,), nem járkálnak be a tesóhoz nyaggatni, mikor alszik, mert akkor anya nem tud vele lenni, a picivel kell lennie. És bejött, így mikor nem szoptat, pelust cserél anyuka, együtt tudnak lenni, nyomdáznak, rajzolnak, mesét olvasnak, kint vannak a kertben, nem érzi azt, hogy el van hanyagolva. Éjjel sem zavarják egymást, pedig a hasfájás miatt sokat sírt, és egy szobában alszanak a tesók.
Nálunk ez is szerencse, hogy sok barátunknál született kistesó, összejárunk, Bence is látja, hogyan mennek így a dolgok, mindig említem neki, neked is ilyen pici lesz a tesód, ilyen lesz. Jön velünk uhk-ra, imádja nézni a fotóit, újabban már simogatja is önmagától a pocim, puszit ad,múltkor kérdeztem tőle, mesélsz a tesónak? Hát azóta is leül mellém, fogja a pocim, mesél neki, mit csináltunk, mondja, hogy tesó nem válaszol, alszik.
Bár eddig is imádta a pici babákat, ezért is vállaltuk most a tesót, de az még a jövő zenéje később mit fog szólni, mikor már itt lesz köztünk!!! De pozitív vagyok, és megteszek minden tőlem telhetőt, hogy mindketten érezzék, törődök velük és szeretem őket! Egyébként érdemes elolvasni a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje! ill. a Testvérek féltékenység nélkül c. könyvet. Bencének meg megvettük az Anna, Peti Kistestvér érkezik c. könyvet (azt hiszem az Annakönyv, Kezdetekben is van talán a tesóról szó), szereti nagyon, mindig mondja, hogy Anna fogja Petit, Bence is majd tesót.
Ircsi! Régen raktál pocakfotót, olyan kíváncsi vagyok! Érzed már őket mocorogni? Én mintha pár napja Őt érezném, de még nem vagyok benne biztos, Bencének az első mozdulata elég határozott volt!
Bence is nagyon szereti Tomit, úgy örül, mikor hazaér, ugrik a nyakába!
Tündi! Zoé nem semmi a spenóttal!
Szépek a virágok, amiket készítettél! Féltékenység: ugyanígy vagyok, anyósommal... Mindent megenged neki, persze, hogy ő a sláger olyankor, sajnos ha együtt vagyunk, és nem engedek meg valamit, nagyon jól tudja, kihez kell szaladni...
Abból is elegem van, hogy akár nálunk, akár náluk, ők ketten játszanak és valamit bevesz a szájába Bence, azonnal rohan, hogy vegyük el tőle, vegyük el tőle. Múltkor már mondtam, hogy vegye el ő, mire: nem akarok gonosz lenni...
Aha, én legyek a gonosz anya, ugyanez van, ha nem szeretném, ha több sütit enne, akkor mi van? Anyával kell ezt megbeszélned, nem a mamival. Ő nem engedi... Mindig lesi a tekintetem, mit szólok, ha az ő karjába fut... Mikor elkísért minket a vizsgálatokra, nem akartam egyedül menni Bencével, nehogy elájuljak, rá meg nem tudok vigyázni, akkor is nem foghattam a kezemben a saját fiam (ez mindig így van, csak neki szabad, még a lányának sem engedi...), hiába akart hozzám jönni, úgy kell kitépnem ilyenkor a kezéből, nem tetszett neki, hogy velem sétálgat a folyosón, míg vártunk... Úgy érzem, most is a várandósságom csak egy jó ok arra neki, hogy ne adja át az én karjaimba, játszhassa a szupermamit mindenki előtt, mert én megszűnök létezni, minden kérdésre ő válaszol egyből, ő naná, hogy jobban tudja... Nem az a bajom, hogy szereti az unokáját, ennek örülök, de túlzásokba esik, és bántanak bizonyos tettei, félmondatai. (pl. mikor mindent jobban tud nálam is, de még az orvosnál, védőnőnél is) Úgyhogy teljesen megértelek, engem is mardos a féltékenység, szombaton, mikor mentünk az ügyeletre, én busszal akartam menni, Tomi meg hívta őket, hogy vigyenek kocsival, jól össze is vesztünk, nem érti mekkora fájdalmat tud okozni bizonyos mozdulatokkal, mondatokkal anyukája, csak akkor, ha ő is ott van, és látja... (múltkor megértette, mikor hozzá akart menni Bence, de anyósom neki se akarta engedni)
Évi! A szülinapi meghívást nagyon szépen köszönjük, de mi is kihagyjuk! Anyagilag most nem állunk úgy, hogy ki tudjunk ruccanni valahova pár napra. A kazánra most sok pénz elmegy, de legalább ez is meglesz!
Csak az EON-nak kell 63ezret fizetni a csatlakozásért, gázóráért, és akkor még nem beszéltünk a tervezésről, kivitelezésről, meg a kazán áráról, bár utóbbit részletre vesszük.
Sucer! Gratula Ilang bizonyítványához, nagyon ügyes! Köszönjük jól vagyunk, belaktuk egészen a lakást, és rájöttem, néha kevés a hely a sok cuccunknak, néha meg úgy el tud veszni minden.
Múltkor a hajszárítót kerestük égen-földön, mire kiderült, csak becsúszott az ágyneműtartóba, mikor kinyitottam.
Képek szuperek, Bence 3. mozdulata élete első fagyijánál az volt: ha megfordítom, vajon kiesik belőle?
Betti! Kórházat sajnálom!
De mi történt? Most már huss el sok betegség!
Szülinap Hát én szeretném, ha nálunk lenne, de anyósomék erőlködnek, hogy ott legyen, csak nem értik meg, én akarok készülni. (terhes vagyok, nem beteg...) Nehezebb lenne oda kicipelni mindent... Lassan arra jutok, hogy semleges helyre megyünk, aztán lehet duzzogni... Ajándék: futóbicikliben gondolkodom, és Bence odavan a buszokért, járművekért, könyvekért, azokat kap, ruha is jól jönne, még tervezgetünk, de örülnék, ha megint meg lenne kérdezve, mire van szüksége a fiatalembernek. (én pl. nem szeretnék 4 kerekű bringát, a futóbiciklit szeretném, aztán jöhet majd a 2kerekű, tapasztaltaktól tudom)
Barbi! Én is ezt akartam mondani, biztosan "túl jól csinálod", azért nem kapsz segítséget. Egyébként meg mindig azok kapnak, akiknek mindenük megvan, csak jól sajnáltatják magukat.
Ircsi a szülinapos képek nagyon szuperek! Milyen torta volt? Látom teljes volt az öröme az ünnepeltnek!
Teszek fel uh-s fotót, ez a 12. heti genetikai uh, kettőt is kaptunk:
Itt egy 12 hetes pocakfotó (az összehasonlítás miatt):
és itt egy mai pocakfotó, szerintem látványos a változás
És zsivány Bence:
ez itt az én kardigánom