Nanetto,
ugyanaz történt veled, mint ami velem régen!!!
kb 6éve suliban voltam, amikoris elkezdett fájni a fejem. ez egyre erősebb lett, úgyhogy kiküldött a tanár sétálni. de nem lett jobb, ezért mondta az osztályfőnök, hogy hívjam ide anyáékat, és vigyenek haza.
jó, bementem a titkárságra, adták a telefont, de nem emlékeztem a telefonszámokra. ekkor adtak egy telefonkönyvet, hogy a vezetékest keressem meg. Akkor már azt se tudtam, hogy hogy hívják anyát... úgyhogy a titkárnő kereste meg, hívta fel őket.
anya jött értem, azt hitte megfáztam, hazafelé végig azt hallgattam, hogy melegebben kellett volna öltözködnöm, stb.
amikor hazaértünk, anya és a nevelőapám leültetett az asztalhoz, mert már egyre szarabbul voltam, és megkérdezték, hogy mikor, hol kezdődött a fejfájás. én meg csak ott ültem, és nyögtem, mert beszélni nem tudtam.
na ekkor már ők is bepánikoltak, hívták a háziorvosomat, aki azt mondta, hogy azonnal vigyenek fel a salgótarjáni ideggyógyászatra, és ha esetleg útközben hánynék, értesítsék a kórházat is az érkezésünkről.
én végig szenvedtem az autóban, a fejem szétszakadt, nem tudtam beszlni, és sikerült hánynom is.
amikor megérkeztünk a kórházba, már járni se tudtam. nevelőapám vitt be, de ott már vártak hordággyal. és ahelyett, hogy csináltak volna velem valamit, felvittek egy pszichiáterhez, aki a reflexeimet vizsgálta, meg kérdéseket tett fel, én meg kb egy massza voltam, szóval amikor rájött, hogy velem nem megy semmire,
akkor vittek ct-re, amit persze meg kellett ismételni, mert elaludtam a vizsgálat közben, meg kis gumipöttyöket is raktak a fejemre (talán ez volt az MR?!), aztán beraktak az intenzívre, és egy napi infúió után, és alvás után mikor felébredtem, már jobban voltam, beszélni, meg mozogni is tudtam.
az orvosok nem tudták megmondani mi volt ez, mert az agyam rendben, semmi szervi elváltozás, ezért agyérgörcsként könyvelték el.
ezután 2évig gyógyszert kellett szednem, agyiér taágítókat, meg ilyeneket, és elküldtek pszichológushoz, mert rájöttek, hogy lelki eredetű a baj.
a pszichológus beutalt a Vadaskertbe (diliház 18éven aluliaknak), ott voltak aztán komoly arcok
aztán amikor onnan hazajöttem, megint pszichológus, aki szerint az egész az anyám hibája.az, hogy testi-lelki terrorban tartott, meg ilyenek
ekkor anya nem engedett többé pszichológushoz, holott a kórházi lapomon a mai napig az áll, hogy rendszeres pszichiátriai kezelésre szorul... persze nem azért, mintha olyan nagyon elmebeteg lennék, hanem mert a sressz rajtam migrénként jön elő.
szóval ezek után rengeteg migrénem lett, mindig akkor ha vmi miatt izgultam, szal stresszhelyzetben.
ekkor mentem el a stroke ambulanciára, persze az agyamnak megint nincs baja, de rájöttek, hogy ha sokat alszom, kevesebb a migrén.
közben leállították a gyógyszeres kezelést, aminek következtében gyóhyszerfüggő lettem, de ma már ilyen problémám nincs.
majd jött a fejfájás ambulancia, ahol a dokinő megállapította, hogy összetett migrénem van. másoknál a migrén egy max 2 elemmel társul, nekem az összes játszik. ez azt jelenti, hogy nálam egy migrén úgy kezdődik, hogy elkezd zsibbadni a kisujjam, ez végigmegy mind a 10ujjamon, ekkor már nem látok az egyik szememre, aztán erős fejfájás, majd nem tudom mozgatni és kontrollálni a végtagjaimat, hányás, nem tudok beszélni, stb.
általában ez egy olyan 1-2napos fekvéssel-alvással elmúlik, mert semmilyen bogyó nem használ.
ezt elkerülni nem tudom, de pl az egyik kiváltó oka a napfény, vagy az izzó fénye. ezt viszont el tudom kerülni. ha már egy picit is fénybe nézek, 5perc se kell, és már nem látok semmit, és jön a többi tünet is.
a múltkor az autóba nem vettem napszemüveget, épp sütött a nap, és hazavezetni már nem tudtam, mert migrénem lett, András hozott haza.
ja, és ez hormonális eredetű is lehet, pl gyakorta esett egyb 1-1 rosszullét a ciklusommal.
a terhesség első trimeszterében pedig nekem nem hányás, meg ilyen klasszikus tünetek voltak, hanem migrén kb másnaponta, ami miatt végig is aludtam ezt az időszakot.
mióta a második trimeszterben vok, egy migrénem sem volt
remélem ez a szülés után sem jön vissza, habár úgy olvastam, hogy igen..
na ezzel vmi magyarázatot akartam adni, hogy talán a napfénytől, vagy a hormonok miatt is lehetett ez neked Nanetto.
ellenszere sztem nincs, csak a sok fekvés, pihenés, alvás, ne olvass, ne ülj gép elé, és ne nézz világítóba.
remélem jobban leszel, én szorítok neked!!!