Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!!!!!!!!!!!

Csupa jó hírrel jövök.

1. nem kell mennem sehova, nem tudom, hova pakoltam ennyire :oops:
Most egy másik doki vizsgált meg (nő volt, olyan fura, még sosem voltam nő nőgyógyásznál), és azt mondta, ugyanaz a helyzet, de ő alaposabb volt. Azt mondta, 2*2 magne b6, ágynyugalom, és vett kenet mintát is, nem valami fertőzés okozta-e a nyílást. Meg is lepődött, hogy múltkor nem volt kenetvétel, meg a magnéziumot sem mondta a doki. Szóval örülök, habár melózni nem mehetek.

Olyan vicces volt, képzeljétek, nem tudták kiszámolni az asszisztensek, mennyi idős terhes vagyok. Forgatták azt a kör alakú papírt, erre a csaj: ezen melyik jelöli a menstruációt? A fickó nagy nehezen kitalálta, hogy mi van, de a doki végül inkább azt hitte el, amit én mondtam. :lol:

2. Isten meghallgatta az imáimat, visszakaptam a pénzemet a teszveszes csajtól!!!!!!!!! Csak nem tudom, miért csak a rendőri intézkedés hallatára. Gondolom megijedt attól is, hogy felfedeztem a vaterán is. A lényeg, visszajött a pénzem, be is fizetem a forgalmi vizsga díját. :wink:
foltivspicur

Luna: gondolom olyasmire esély sincs, ha megjön a csomag, megnézni rajta a postaköltséget, és ha nagyon nem az, amennyit fizettem, akkor kérni vissza belőle?! Azt látom, hogy nem csak automatikusan összeadott díjról van szó, úgy jóval többe kerülne. :shock: Teszveszen az ilyeneket huh, de komolyan veszik: múltkoriban fizettem a csak által kalkulált postát, majd elküldte a csomagot, és írt, h 340.-Ft-tal drágább volt a feladás, hogy kívánom rendezni? Na, persze, hogy azt mondtam, nézzünk még egy kisrucit, hozzáteszem a "tartozásomat" újra postadíj, és küldje. Pedig elméletileg vehettem volna úgy, h elküldte, itt van, miért nem számolt rendesen, és azért 340.-Ft hát na, nem egy egetverő összeg, és mégis.

detti_10

Teszveszen is lehet teljesen egyeni, hogy ki mennyit szamol fel postanak, mert van aki kalkulal csomagolasi dojat meg raforditott idot is... en nem tennem, de szabad a palya, ha meg nem tetszik, akkor ilyentol az ember ugysem rendel :) (lattam ilyet ebayen is, irta is, ha nem tetszik ne licitalj)
Olyanom volt ebayen hogy megmondta mennyi, kifizettuk, megis kevesebb lett es visszautalta. De ez egyedi dolog. Utolag kerni tole vissza, hat megprobalhatod, de nem hiszem, hogy orulni fog neked. (ha meg ez nem is az eredeti dij akkor lehet am, hogy tenyleg ennyi lesz a posta, lehet a suly miatt vagy ajanlva jon, majd meglatod) Mindenesetre ha sokallod akkor ezt azonnal kene kozolni szerintem, utolag atvetel utan mar nem biztos, hogy eredmenyes (bar ha odairta, hogy o semmi extrat nem szamol fel a postaert csak a postai dijat, es igy sem egyezik az osszeg, akkor ennek meg lehet eredmenye)

luna6

Folti: szerencse, hogy minden O.K. Én napi 1,5 Béres Magne B6-ot szedek alapból is, ha fáj a hasam, még többet. Te eddig nem is szedtél? Azért az nagyon jó, hogy a doktornő alapos volt.

Luna: én hagyom ezt a posta ügyet, vároma csomit, de ha éppen 2-3ezer Ft-tal kevesebb lesz ráírva mondjuk, lehet, megkérdem. Persz etudom, h előre kellett volna, de halvány gőzöm sem volt, hogy most hány kisrugit tudok leakasztani a végén, persze az összes tetszőre kalkuláltathattam volna. Aztán csodálkozom, hoyg miylen kevesen postáznak Magyarországra :-)
Volt kellemes eset is, mikor előre megkéredztem, szépen előr emegírta, és utána még kevesebbet is kért. Az ilyet szeretem, mert akkor én már vállaltam volna a többet. DE ott súlyosabb darabról volt szó, ezért nem mertem csak úgy a levegőbe licitálni. Ez van.

Megyek, pihenek kicsit, akkora a hasam...! És majd minden nap estére fáj a hátam is, meg elől a gyomorszájamnál vhogy a bordám. Hála égnek reggelre elmúlik. Igaz, törekszem a min. 8 órányi alvásra. Nekem az kell. Majd a bébi mellett! :?

detti_10

En is mentem, pihentem egy kicsit, el is aludtam az agyban a tevet nezve :) Bar nehezebb az ebredes igy delutan, nem is aludtam olyan ,leyen, de jo volt :) Lehet bevezetem :) Bar igazabol annyi kell csak hozza, hogy elmenjek az agyig, mert eddig ugy tunik akkor automatikusan bealszom. Meg az egyok macska is jott menet kozben csatlakozni, de ot meg otthagytam, o tovabb birja par korrel mint en :D

luna6

sziasztok kismamik...
Remélem mindenki jól van...

Luna van már eredmény a vv.-ről?

Csajok pénteken megyünk 4d uh.-ra...Már nagyon várom fél 5.-re megyünk nekem még nagyon izgalmas ez mert még nem voltam.Lesz végre képünk is Lali-babáról és cd.-nk...
Remélem az én kis drágám most is olyan aktív lesz mint múlkori vizsgálatkor bár a délután az ő mozgékony időszaka..no meg az esték és éjszakák..már a második éjszakát nem aludtam végig és jól mostanság annyira erősen rúg vagy költözködik.
Csajok vasárnap hajnalban 3-5 -ig voltam fenn persze kiskirályfi is és én mondom nektek a méhem minden mm.-ét bejárta ez a rosszcsont :D :D
csakhogy most már én is egyre jobban érzem és kicsit fáj meg feszít..a fekvés sehogy nem volt jó húzódott ha oldalra feküdtem...
Na jönnek már ezek a kellemes időszakok is úgy tűnik...

utána néztem mióta kismama vagyok a 4 hét 2naposan mértem magam először.akkor 53.5 kg voltam.most pénteken mérítkőzöm mert akkor van a hétforduló és 57.4 kg voltam...
eddig nem sokat híztam alig 4 kg...remélem azért nincs hiánya kicsimnek semmiből mert étvágyammal sincs baj...

geo meg volt a kibékülés??volt egyáltalán vita?

folti örülök hogy minden rendben van csak így tovább vigyázz magadra..
bibócska

Sziasztok,
nem tudom, hogy valaki hianyolt-e, mar nagyon reg nem jartam erre. A lemaradasom sajnos olyan nagy, hogy most mar remenyem sincs, hogy visszaolvassak.
Mindenesetre jol vagyunk, penteken voltunk uh-n:
430 gr, kb 25 cm es LEANY :D
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Na sziasztok!

Bocsi az eltünésért, de még jó pár barátnőmnek sincs időm írni. Asszem most egy kicsit várom, hogy befejezzem a munkát! :)

Próbálom/tam visszaolvasni a irományokat - bár sajna nem sok sikerrel.

Heni, nem tudom, hogy megkaptas-e, hogy még nem tudjuk, mi lesz a neve a kisfiúnknak. Talán Botond vagy Levente vagy Bence, de egyik se biztos. Ismerve a férjemet - majd a szülésnél. Ja meg kapjuk a nagyszülőktől, hogy ennek ez nem tetszik, annak az. De nem érdekes, elvégre a mi gyerekünk lesz.

Pár hete mi is megvettük a babakocsit, egy Peg-perego Pliko P3-at - álmaink babakocsiját - 170-180e helyett 110-ért a Babyoutletben - Brandon lerakata. Érdemes benézni, mi is csak beugrottunk, hátha van ilyen kocsi és volt. :) :) :) Itt értékcsökkent termékeket árulnak, erről a kocsiról hiányzott az esővédő és a pelenkázótáska, de ezt mind lehet pótólni fillérekért. Próbálom mellékelni a képet:

Kép

Itt van egy kicsit 'részletesebben' más szinben, de aki ismeri, annak nem kell:

Kép

Itt van a tesztje is, remélem jól átmásolja:

http://www.youtube.com/watch?v=uHjjo1aA ... re=related

Ugyhogy nagyon örültünk, mivel már hajlottunk arra, hogy nézzünk egy olcsóbbat - de szerencsénk volt. A férjem 1 napig 'játszott' vele. (Férfiak)

Láttam a pocakfotókat is, mindenki szépen kerekedik. Én is mellékelem az enyémet. Ez múlt héten készült:

Kép

Én is múlt csütörtökön voltam dokinál (22. heti). Minden rendben volt, a méretei a megfelelőek, vett kenetet is, nehogy vmi fertőzésem legyen és elindítsa a szülést. Majd csütörötökön kiderül. Meg magnéziumot is kell szednem , mivel 2 hete napokig nagyon fájt a jobb oldalam, ahol nagyon-nagyon régen lágyéksérvvel műtöttek - csak: úgy néz ki a Magne B6-ra allergiás vagyok vagy a gyerek - mert már szedtem és semmi bajom nem volt, most meg viszketek - így át kell térnem vmi Magnerotra. Majd elválik. Most szerdán meg megyek a cukorterhelésre. :( Hát állitólag nem vami jó, főleg, hogy nem vagyok édesszájú se, de reméljük túlélem. Meg találkozom a szülésznővel is. A hangja alapján szimpatikus, majd meglátjuk. Még jó, hogy megkérdeztem a dokit csütörtökön, mivel meg van határozva, hogy hány szülést vállalhatnak és az enyém is be van táblázva májusig. Őt amúgy ajánlották, a barátnőm szült nála, kedves, de határozott és nála fogja most áprilisban is a 2-at szülné. Hát reméljük jó lesz. Délután meg védőnőhöz megyek - így a szerda dokis nap lesz.

Mostanában elég fáradt vagyok, bár az órarendemen változtattam, de még áprilisig két projektet is csinálok, plusz magántanítványok. Lehet, hogy takarékra kéne már magamat venni(?), de még birom. Bár ez a lábamról nem mondható el, mert azért a bokám be-beszokott vizesedni, bár más bajom - lekopogom - nincs.

A kisfiam meg végre hetek óta jókat mocorog. Apukája is boldog, mert ő is érzi. Nekem általában nappal 'van fenn'. Azt mondják, hogy nappali gyerek lesz. Hát majd meglátjuk.

Nagyon cukik a babaruhák amiket felraktatok. Én sajna nagyon nem tudok mit felrakni, mivel a ruhák 90 százalékát kapjuk, csak el kellene menni érte. De azért mi is vásárolgatunk a Corás babahéten, de nem sokat: kókuszmatrac, mellszívó, egy két body, zoknik, cumisüvegek. Majd most fogok beindulni, úgyis após jelezte, hogy vmikor menjünk el babakelengyét venni, mert mindennek a vásárlásáról lemarad és ő is szeretne venni már vmit. Meg anyám és anyósom is vett neki cuccokat, de az náluk van vagy most hozza a sógórnőm külföldröl.

Sajnálatos esemény is történt, mivel meghalt a férjem nagymamája, így sajnos nem érte meg az első fiú dédunokát - ez lett volna neki a 4. :( Úgyhogy 2 hét múlva még temetésre is megyek, max. ha nem bírom az állást, kiülök az autóba.

Na így röviden ennyi történt. Megyek, mert szerdára kell készülnöm, mert attól még, hogy én nem leszek, a gyerekek nem lazsálhatnak.

Mindenkinek szép napot!

Detti
bhdetti

Bibocska, majd csutortokre lesz eredmeny, addig is buntetlenul eszem az edesseget :)
Geoo leirta az osszeveszes es a kibekules tortenetet, valahol atugrottal rajta :)

Megjott az iment osztrakiabol az elasztikus kendom, tiszta boldogsag ez a nap :) Egy het alatt ert ide, pedig GLS hozta :DD ahhh, egy tetel a listambol kihuzva :) es szep gyari origi dobozban van, nemet leirassal, perfekt! :)

luna6

Foltivspicur,
örülök, hogy ilyen jó híreket kaptál! :lol:

Bibócska,
a 4D felejthetetlen élmény lesz, az biztos!!!! megy az irigykedés :P képeket majd rakj fel :wink:
egyél csokit a vizsgálat előtt, akkor biztos aktív lesz :)
nagyon keveset híztál eddig, én már 7et.. :?

Gemini,
nagyon szép kis fotótok van :wink:

Már nekem is menni kéne lassan cukorra.. de én jobban tartok a vérvételtől, a löttyöt inkább benyelem, mint a tűt :shock: de mióta terhes vok nem ájulok el tőle :lol:

BhDetti,
sajnálom a férjed nagymamáját..
Vendég

Tenyleg Geoo, es akkor te is erzestelenites nelkul gondolod a szulest? csak mert ugye ott van aztan hatbaszuri (en speciel igen, de en ugye csinaltam mar olyat, megis sikerult eddig itt mindenkit kiakasztanom ezzel, a dokim is rendesen meglepodott, szerintem csak azert nemkezdett gyozkodni, mert gondolta van meg ido es ugyis meggondolom magam :D)

luna6

Geo,
nem riogatni akarlak, de nekem azt mondták, a Péterfyben még azt is "hátbaszúrják" aki a folyosón elmegy, nem hogy a szülő nőket. Mármint EDÁ-ra gondolok :lol: Na jó, biztos nem így van, csak engem riogattak vele.

Gemini, hiányoltunk már bizony! Gratulálok a lányhoz!! Jó, hogy előkerültél. Néha tessék bejelentkezni, nehogy azt képzeljük, hogy valami baj van.

Detti,
szép a pocid, és a kocsid is! Most már tényleg itt az ideje, hogy én is kinézzek egy kocsit. Sz..rok az elveimre!

Kép
Kép
hari

Lányok,
én ha lehet elkerülném a hátbadöfést :lol: , mert az utána való migréntől félek.. sokan mondták h migrénesként majd utána szar lehet.. :?

na én most kikapcsolok, mert tanulnom kell, mindenkinek szép estét! :P
Vendég

ja és Luna,
mióta felraktad a tonhalas tésztát, azóta arra éhezek.. :) vmelyik nap tuti megcsinálom :lol:
Vendég

Geo,
én migrénes vagyok, de nekem semmi bajom nem volt EDA után. Persze ez nem törvényszerű ettől még, de én ettől az egytől nem félek.

Tonhalas tésztát én is kívánom, holnap megyek Anyuval vásárolni, végre veszek tejszínt!!!!!

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!

Gemini gratulálok a kislányodhoz, gyönyörű a képen :D

Bibó szupi lett az új vonalzód!! Aztán majd gyere a képekkel :D

bhdetti gratula a szép babakocsihoz, ügyesek vagytok, nagyon sokat spóroltatok vele :D

Bár már nem aktuális, én is nagy könyvmoly vagyok. Vásárolni nem nagyon szoktam, könyvtárba menni annál inkább. Rosamunde Pilcher, Ken Folett nálam is befigyel, LLLawrence is, Lee Child sorozatát is nagyon szeretem, de a legkedvesebb kedvenc: Stephen King. Sajnos a gödöllői könyvtár összes King könyvét kiolvastam már, át kell iratkoznom másikba...

Hari milyen babakocsid lesz?

Folti gratula a jóhírekhez :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

A konyvmolysag mindig aktualis :) Odahaza en is konyvtaraztam, de nem annyira az amugy is kaphato muveket hoztam onnan hanem a mar nem nagyon beszerezhetoket. Hat itt ugye messzire nem jutok a konyvtarakkal :)
Ken Folettol en csak a Katedralist olvastam, valamikor a nyaron, szoval meg friss viszonylag, mas egyelore meg nincs meg tole :) Stephen King az ifjukori olvasmanyaim koze tartozott, szerintemmeg 20 alatt vagy akkorul, nem annyira szeretem mar az ilyen 'ijesztgetos' konyveket... LLL-t is akkor szoktam olvasni ha nagyon nincs mas, ha belekedek akkor vegulis visz a torneten lendulete es tetszik, es eleg sokat elolvastam, megsem vagyok igazan rajongo, minden egyes darabot ugy kaptam es nem en vettem oket :) Illetve a holdanyo fenyez arcat talan meg igen, de az is valamikor a 20-as eveim elejen vagy elott :)

luna6

Csövi!

Nem tudtam mindent olvasni, mert ma csak dolgoztam, aztán magne v, aztán dolgoztam, aztán magne b... :) milyen jó, ha az ember elmegy itthonról pár napig, hazajöttem és olyan dolgok tűntek fel, hogy ripsz-ropsz meg kell csinálni :) takarítás, főzés, mosás. no a vasalás kimaradt megint, de szépen összehajtottam a vasalni valókat és így nem is tűnik soknak. így mostam még hozzá 3 adagot, hogy akkor legyen értelme neki állni :) és aztán délután még az udvaron is rendet raktam, meg két virágot elültettem, amit az őszi dekorációból szedtem ki. ajtódísz is lecserélve tavaszira :) ó bár már sár se lenne és kapálhatnék...
így lehet hogy holnap csak főzök (rakott krumplit- ez 2 napra jó is lesz) + családozás. ember úgy is dolgozik szerdán és csütörtökön és 6 napot itthon lesz! juhéjj! :)
közbe meg kitaláltam, hogy nagy kínomban, spórolásos hónap lévén veszek festéket és pingálok vmit a gyerekszoba falára, mondjuk ufó-kat, így akkor nem gáz ha nem felismerhető állatka lesz :) ezzel elbíbelődhetnék, de az a baj, hogy a hossza munkát nem bírom, én azonnal eredményt akarok látni :)

egy témához szólnék hozzá:
Luna én sem kérek érzéstelenítést, azt se tudom mi az... de mivel az elsőnél se volt és én akkor azt mondtam, hogy nem is fáj annyira mint mondták sokan és egy nagy flash az egész... + apa is ott lesz elvileg, aki nekem nagy fájdalom csillapító... (nálunk szóba se került soha ez se a dokitól se a szülésznőtől...) nálunk inkább az oxitocint nyomatják és repülnek ki pár óra alatt az első szülött bébik is.

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok lányok! hát én majdnem elhulltam! jaj szörnyű napokon vagyok túl! és még lehe thogy nincs vége!képzeljétek elment a látásom a jobb szememre a ballal meg konkrétan semmit nem látok! hát én olyan pánikrohamot kaptam hogy csuda! persze a dokik vérvétel stb. stb. semmit nem állapítottak meg csak találgatnak de ma megyek még egy dokihoz! ... úgy néz ki hogy 2 dologtól lehet! miután iszonyat brutál módon terhességi frontérzékeny lettem úgy lezúgott a vérnyomásom (ez igaz is volt egész nap mérték sehogy sem tudták felpumpálni ...!) hogy az a szemidegeimre kihatott! B variáns: hogy a baba úgy nyomott egy ideget állítólag van ilyen is ami pont ott talált el! én ezt elég faszságnak tartom és megint nagyon kiszolgáltatottnak éreztem magam!!!!! nem tudok okos lenni! jelenleg jól vagyok! ágyban tartottak 4 napig aludnom kellett csukott szemmel léteznem a szemidegeim miatt és tényleg az jót tett! most minden rendben ... de hát csajok én teljesen kikészültem :-(

Luna adj valami okosságot!!!!
Vendég

Nanetto, erre nem tudok szolni sem :( Ilyet meg nem is hallottam. Az elsotetulest pillanatokra tudom, a csillagokat latast is, de hogy valakinek a latasa is total elmenjen, na ez nekem is total uj :( Fuhh, hat nem csoda ha ettol panikoltal.
Es akkor otthon kell fekudnod? Es vittek szemeszetre is meg ideggyogyaszatra meg mindenhova, vagy ezt a nogyogyaszaton allapitottak meg?

luna6

hát voltam neurológusnál - nődokinál - (ő vele telón csak) - meg voltam háziorvosnál - plusz voltam általános orvosnál :-) szóval a pánik rajtam volt rendesen! de senki semmit mert amúgy a vérem jó a baba jól fejlődik rúg mocorog meg minden de mindenesetre azért látom rajtuk hogy ők is értetlenül állnak a dolgok előtt inkább faszságokat találnak ki a nyugtatásomra - én úgy érzem mert hiányzik belőlük a határozottság! :-( tiszta tanácstalan vagyok! ma felkelhettem mert elmúlt a szem feletti görcs meg nem fáj ha kinyitom és látok! de csajok én olyat bőgtem tegnap és szombaton hogy avégén már saját magam nyugtattam hogy van akivel még ennél rosszabb is lesz ... mert sajnos olvastam vagy itt van Tahti és a babummal SEMMI GOND! és ne is legyen!!!! és imádkozom hogy tényleg ez csak átmeneti valami legyen! ...
mindenesetre nem hiányzott de nagyon! ja és most közölték hogy diétázzak! na erre varrjatok gombot!!!!! mondjuk csak 2 napig és azt be is tudom tartani de utána nem szeretnék diétázni igy is tiszta csenevész vagyok!
Vendég

MR akkor szoba sem jott. (bar azt lehet nem szabad terhesen, hirtelen nem is tudom) Meg egy jo szemorvos akkor hatra lenne, hogy kitalaljak mi ez. Lehet nem is a terhesseg az alapok, hanem valami mas amit a terhesseg hozott elo?
Es ez hirtelen jott elo? Vagy fokozatosan?

luna6

Sziasztok kismamik....
Ha jól számol a vonalzóm még 100 nap és anya leszek :D :D

Nanetto most komolyan ilyen is van??szegénykém biztosan jól megijedtél nem lehetett valami jó.
a dokik nem tudják mitől lehetett ezért kaptál ilyen esetleg emiatt..választ de örülök hogy már jól vagy..
méred a vérnyomásod minden nap?ha már felmerült ez a gond hogy képben legyél valóban alacsony-e?

köszi tallinkám hogy megy az alvás?
nekem az éjszaka is volt olyan hogy a hátamon ébredtem :D

Csajok ha már szóba került az epidurális....
hát mit mondjak én írtóra írtózom tőle :shock: :shock: :shock:
főleg azért mert a gerincemhez senki nem nyúlhat annyira utálom ha hozzá ér valaki(kivéve ha viszket)de amúgy a frász tudna elkapni ha valaki végig sétálna az ujjaival a csigolyáimon..
nem tudom miért van ennyire ellenérzésem de szörnyű.
szóval nem tudom még hogy lesz de ha császárra kerülne a sor én jobb szeretném ha altatnának...
a szüléstől való fájdalom is rémit na de nem tudom jobban tartok attól hogy egy tűt szúrjanak a gerincembe vagyis mellé na értitek.
hát majd elválik ha odáig jutunk de nyafka egy valami vagyok az biztos :evil:
bibócska

Nanetto,
eleg veszesen hangzik, amit irsz. Remelem, csak valami nagyon atmeneti dologrol van szo.

Kép Ilyet vettunk vegul...

Nem is mondtam aztan, hogy vegul ilyen Quinni kocsit vettunk, mi az e-bayen, hasznaltan, 75 euro penzert (szerintem igen jo aron). Mozest igazabol nem is akartam, de ha mar volt hozza, hat orultem neki. Kulonben meg a picivel ugyis kendozni fogunk, ez a kocsi nekunk inkabb mar tegnaptol kellett volna, mert az elozo mar nagyon tropa volt. Ha a ket lany megerolteti magat, es egy kicsit bekeben megvan egymassal, meg egyutt is belefer, olyan hatalmas (jo lesz vele majd tomegkozlekedni, megjegyzem...). A kep egyebkent meg az elado lakasaban keszult, nalunk messze nincs ilyen rend :roll:

A mult heten jol elvoltunk itthon a hanyos-hasmeneses virussal, foleg Zsofi meg en. Kulonben is eleg fekete hetunk volt. A vonatbaleset, ami egyebkent a hazunktol kb 1000 meterre tortent, nagyon levert minket. Nem szoktam azon a vonaton ulni, es ha nem lettem volna beteg, akkor sem valoszinu, hogy aznap regggel arrol az allomasrol mentem volna dolgozni, de a vonalon napi rendszeresseggel kozlekedek.
A tornaterem, ahova a sebesulteket hoztak, itt van mellettunk. Meg jo, hogy erom sem volt felkelni az agybol, igy nem mentem ki megnezni az egeszet.
A vonatkozlekedes egyebkent meg mindig csak csokkentett uzemmodban mukodik, az orankenti harom vonat helyett most csak egy megy, es azon az ominozus allomason meg mindig nem allnak meg a vonatok. Sajnalom, hogy a kisvarosunk neve ily modon vonul be a tortenelembe :cry:
Szerencsem viszont, hogy a 6. honaptol mar elso osztalyon utazhatok az en kis sima jegyemmel! Ez klassz dolog itt Belgiumban, foleg mivel a masodosztaly rendszerint nagyon tele van, es nem minden vonaton tud leulni az ember. Most mar nagyon vigyazok, hogy ne a vonat elejen szalljak fel. (Azelott mindig ott szalltam fel...).

Udv mindnenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hát képzeld vezettem haza - anyuval voltunk tök jó hangulat piacról jöttünk - mikor is mondom anyunak - anyu nem látom a kezem! mire anyám röhög! mondom ANYU NEM LÁTOK SEMMIT !!!! aztán hálaég ott már az utcánk jött és meg is érkeztünk! akkor anyu nyugtatott mert ő olyan típus! bementünk és nem tudtam beszélni de semmit! nem tudtam kimondani a párom nevét sem! na akkor anyám már látta ennek fele sem tréfa és hogy tényleg semmit nem látok ...és akkor a doki mondta hogy a nyomás leesett a szemembe ami sok minden előidézhet és azonnal feküdjek le polcoljam fel a lábaim és ne mozogjak több órán át! és akkor jobb lett és mikor felébredtem egész jól voltam meg minden! de tegnap nagyon brutálul jött elő! konkrétan ültem és a fejem begörcsölt mint állat! nem votl vérnyomásom és akkor jött megint az hogy látom hogy nem látok! nem is tudom elmondani leírni!
Vendég

Fuuu Gemini, ezt hogy csinaltad? Quinnit kvazi ingyen??? Ezt az angol ebayrol? Vagy van nalatok is helyben? Hat ez full jo vetel volt, ebbol en kettot is kerek :) (bar ugye nekem ez nagy meg szeles, de ettol meg nagyon tetszik ez a fajta quinny is, es ennyiert egy fonyeremeny, meg lehet a preferenciaimat is fealdnam erte :D:D)

Ez a baleset nagyon szornyen hangzik. Mindenhova kijut, nalunk ugye Madeiran van hasonlo gaz helyzet :( (bar az nem tolem 1000 meterre van ugye, de nemzeti gyasz es tarsai vannak)

luna6

Fuu ez szornyen hangzik meg igy leirva is :( En ugye kicsit sem vagyok jaratos a dologban (bar szemnyomas problemaim voltak/vannak es allando ellenorzesen meg latotervozsgalatokon veszek reszt) de en igy laikuskent nem vennek ra merget, hogy ez egyertelmuen a terhessegtol van. Adenoma pl nem merult fel? Nem ijesztgetni akarlak, ijesztgetted te most magad mar eleget (raadasul az nem rosszindulatu es kezelheto is) Irto ijesztoen hangzik, hogy kvazi egyik pillanatrol a masikra jon ez elo... vernyomas csinalna? Hat lehet, en magamon nem vettem eszre meg, hogy a vernyomas befolyasolna a szemnyomasomat. (de hogy en idegi alapon allitottam magamnak elo a nyomasproblemakat abban szinte biztos vagyok. az agybajommal egy idoben vagy parhuzamosan kezdodott es egy ido ota - kb miota jol vagyok - az ertekeim jok es nem valtoznak)

luna6

Luna,
sasoltam mar egy ideje a kocsikat a belga e-bay-en (Angliabol kicsit draga lenne mar csak a szallitas miatt is). Aztan tobb kocsirol lemaradtam, de igazabol nem voltam tul motivalt a megvetelukben, csak kivancsi voltam, meddig megy fel kb az aruk. Aztan egy ilyen koppanas utan meg fentmaradtam a neten, nezegettem az ujonnan feltett kocsikat, es lattam, hogy ott lapul ez a Quinny 75 penzert, azonnali vetellel. Szoval lecsaptam ra rogton. Aztan persze volt meg egy kis pitty-putty, mert a rendszer nem itelte nekem a kocsit, hanem ugy tuntette fel az egeszet, mintha en megtettem volna a licitemet, de a licit siman ment tovabb. Nem kicsit lettem ideges, rogton tanulmanyoztam a szabalyzatot, meg irtam az eladonak, hogy megis ez hogy van. Es vegul tok rendes volt a no, mert masnap reggel rogton valaszolt, hogy igen, a kocsi az enyem, es hogy valami virus kerulhetett a rendszerbe, hogy nem mukodott. (Ha masert nem is, de ezert mar biztos megerte franciat tanulni! :lol: )
En is nagyon orulok neki (a lanyokat mar nem is emlitem), mert a sima ilyen Quinny kocsik (minden extra felszereles nelkul) olyan 120-150 euroert mennek nalunk el hasznaltan.
Es meg a regi tesofelleponket is ra lehet csatlakoztatni, tehat ott is sporoltunk vagy 40-50 eurot minimum. :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Arrol nem is beszelve, hogy egy ilyen quinny bolti ara siman a 400 euros kategoria, megneztem en is, megsimogattam megszaglasztam :D De annyit nem adnek erte, plane, hogy nekem a parameterei nem is idealisak. Na de ennyi penzert a bolondnak is megeri, hat meg kisgyerekeseknek ugye :D Ennel meg a kis spor Quinny is jelentosen dragabb, hat boltban tobb mint a duplaja es akkor az csak egy nem dontheto sportkocsi.
Nagyon jo vetelt csinaltal!!!

luna6

Tegnap jott a postas. A ket tetelnek nincs egymashoz koze, a kendom Ausztriabol jott a ruci meg angoloktol :) Es ezennel bemutatkozik Geza is, aki csak az ellenseg megtevesztese vegett Geza, ugyanis lany :D
Kép

luna6

Nanetto,
nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul lettél!
De ügyes vagy, csak kicsit pánikoltál be ahhoz képest, hogy más miként viselkedett volna ebben a helyzetben.
Összetett dolog ez az emberi szervezet, szerintem nincs orvos, aki átlátja teljes tökéletességében.
A szemideg - mint a neve is mutatja, tényleg egy idegpálya, pihenj, mert a gerincre nehezedő tehertől, valóban vérnyomáson át minden okozhatta.
Szerintem igyál sokat, mert a szervezetnek szüksége van rengeteg folyadékra, hogy optimálisan tudjon működni, emellett javasolnám a szőlőcukrot (én a DM-ben veszem ízesített), mert gyorsan energiához juttatja a sejteket.
Remélem csak egy egyszeri, "érdekes" történet lesz ez a babaváró naplódban.
Sok ölelést küldök!
Vendég

Nanetto,
ugyanaz történt veled, mint ami velem régen!!!

kb 6éve suliban voltam, amikoris elkezdett fájni a fejem. ez egyre erősebb lett, úgyhogy kiküldött a tanár sétálni. de nem lett jobb, ezért mondta az osztályfőnök, hogy hívjam ide anyáékat, és vigyenek haza.

jó, bementem a titkárságra, adták a telefont, de nem emlékeztem a telefonszámokra. ekkor adtak egy telefonkönyvet, hogy a vezetékest keressem meg. Akkor már azt se tudtam, hogy hogy hívják anyát... úgyhogy a titkárnő kereste meg, hívta fel őket.

anya jött értem, azt hitte megfáztam, hazafelé végig azt hallgattam, hogy melegebben kellett volna öltözködnöm, stb.

amikor hazaértünk, anya és a nevelőapám leültetett az asztalhoz, mert már egyre szarabbul voltam, és megkérdezték, hogy mikor, hol kezdődött a fejfájás. én meg csak ott ültem, és nyögtem, mert beszélni nem tudtam.

na ekkor már ők is bepánikoltak, hívták a háziorvosomat, aki azt mondta, hogy azonnal vigyenek fel a salgótarjáni ideggyógyászatra, és ha esetleg útközben hánynék, értesítsék a kórházat is az érkezésünkről.

én végig szenvedtem az autóban, a fejem szétszakadt, nem tudtam beszlni, és sikerült hánynom is.
amikor megérkeztünk a kórházba, már járni se tudtam. nevelőapám vitt be, de ott már vártak hordággyal. és ahelyett, hogy csináltak volna velem valamit, felvittek egy pszichiáterhez, aki a reflexeimet vizsgálta, meg kérdéseket tett fel, én meg kb egy massza voltam, szóval amikor rájött, hogy velem nem megy semmire,

akkor vittek ct-re, amit persze meg kellett ismételni, mert elaludtam a vizsgálat közben, meg kis gumipöttyöket is raktak a fejemre (talán ez volt az MR?!), aztán beraktak az intenzívre, és egy napi infúió után, és alvás után mikor felébredtem, már jobban voltam, beszélni, meg mozogni is tudtam.

az orvosok nem tudták megmondani mi volt ez, mert az agyam rendben, semmi szervi elváltozás, ezért agyérgörcsként könyvelték el.

ezután 2évig gyógyszert kellett szednem, agyiér taágítókat, meg ilyeneket, és elküldtek pszichológushoz, mert rájöttek, hogy lelki eredetű a baj.

a pszichológus beutalt a Vadaskertbe (diliház 18éven aluliaknak), ott voltak aztán komoly arcok :D aztán amikor onnan hazajöttem, megint pszichológus, aki szerint az egész az anyám hibája.az, hogy testi-lelki terrorban tartott, meg ilyenek :lol:

ekkor anya nem engedett többé pszichológushoz, holott a kórházi lapomon a mai napig az áll, hogy rendszeres pszichiátriai kezelésre szorul... persze nem azért, mintha olyan nagyon elmebeteg lennék, hanem mert a sressz rajtam migrénként jön elő.

szóval ezek után rengeteg migrénem lett, mindig akkor ha vmi miatt izgultam, szal stresszhelyzetben.

ekkor mentem el a stroke ambulanciára, persze az agyamnak megint nincs baja, de rájöttek, hogy ha sokat alszom, kevesebb a migrén.

közben leállították a gyógyszeres kezelést, aminek következtében gyóhyszerfüggő lettem, de ma már ilyen problémám nincs.

majd jött a fejfájás ambulancia, ahol a dokinő megállapította, hogy összetett migrénem van. másoknál a migrén egy max 2 elemmel társul, nekem az összes játszik. ez azt jelenti, hogy nálam egy migrén úgy kezdődik, hogy elkezd zsibbadni a kisujjam, ez végigmegy mind a 10ujjamon, ekkor már nem látok az egyik szememre, aztán erős fejfájás, majd nem tudom mozgatni és kontrollálni a végtagjaimat, hányás, nem tudok beszélni, stb.

általában ez egy olyan 1-2napos fekvéssel-alvással elmúlik, mert semmilyen bogyó nem használ.

ezt elkerülni nem tudom, de pl az egyik kiváltó oka a napfény, vagy az izzó fénye. ezt viszont el tudom kerülni. ha már egy picit is fénybe nézek, 5perc se kell, és már nem látok semmit, és jön a többi tünet is.

a múltkor az autóba nem vettem napszemüveget, épp sütött a nap, és hazavezetni már nem tudtam, mert migrénem lett, András hozott haza.

ja, és ez hormonális eredetű is lehet, pl gyakorta esett egyb 1-1 rosszullét a ciklusommal.

a terhesség első trimeszterében pedig nekem nem hányás, meg ilyen klasszikus tünetek voltak, hanem migrén kb másnaponta, ami miatt végig is aludtam ezt az időszakot.

mióta a második trimeszterben vok, egy migrénem sem volt :D :D remélem ez a szülés után sem jön vissza, habár úgy olvastam, hogy igen..

na ezzel vmi magyarázatot akartam adni, hogy talán a napfénytől, vagy a hormonok miatt is lehetett ez neked Nanetto.

ellenszere sztem nincs, csak a sok fekvés, pihenés, alvás, ne olvass, ne ülj gép elé, és ne nézz világítóba.

remélem jobban leszel, én szorítok neked!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ha még lehet, szeretnék csatlakozni hozzátok. Elég régóta olvasgatlak titeket.
Magunkról: 31 éves vagyok, 2 éve szeretnénk babát a párommal. Viszonylag hamar sikerült is az első, de sajnos elhalt a 10.hétben. Második kis Pocakunk, hosszú viszontagságok után, tavaly októberben költözött a pocakomba, és június 27-re várjuk. Kislány lesz.:)
Mostanában nagyon tetszenek a témáitok, és sok hozzászólásom lenne, ezért is jöttem éppen most.:)

Remélem még nem késő, és csatlakozhatom hozzátok.

Nanettonak írnám addig is: A tüneteid tipikus migrénes tünetek. Én tini koromtól egészen a fogamzásgátló szedésének abbahagyásáig küzdöttem vele. Hormonális okai vannak, mint kiderült a végén. Nekem volt MRI vizsgálattól kezdve, pszichiátriai, valamint EEG vizsgálat, és semmit nem találtak.
Migrénkor az agyi idegek begörcsölnek, ezért nem látsz, és nem tudsz beszélni. Nekem is ilyen volt. A kezem, arcom, szám lezsibbadt, hánytam és iszonyatosan fájt a fejem. Erre a megoldás sajnos csak annyi, hogy besötétített szobában lefekszel aludni, és pár óra múlva jobban leszel. Én a végén már nagyon erős fejfájás csillapítókat szedtem, Cataflam, Kefalgin. Mivel kismami vagy, annyit tehetsz, hogy konyharuhába tett jégkockákat teszel a fejedre, és elalszol. Segít a vietnami balzsam is a halántékba dörzsölve. Gyógyászati boltban kapható rézszálas fejpánt is, ami felmelegíti az ereket, és tompítja a fejfájást.
Ez a ,,nem látom a kezem'' dolog...nekem dettó ezzel a tünettel kezdődtek a rohamok.
Tudom, hogy nagyon szar és ijesztő, de azért nem annyira élet-halál kérdése dolog. Gondolom, hogy akinek még nem volt ilyen, az nagyon megijed.
Geoo-nak is migrénje van, ha jól emlékszem, bár neki lehet, hogy nem ennyire súlyos.

Bocsi, hogy hosszú voltam! Konkri, köszönöm itt is a segítséget!!!!
Szép napot nektek!

Kép
jenny29
Mór

most megyek áfonyás-kivis muffint sütni :lol:
Vendég

Szia Jenny!

csatlakozni sosem késő :D :D

nahát, a migrénleírásod tökéletes!! neked ez most hogy áll, így a terhesség alatt?
Vendég

ja és nagyon rég írtam már migrénről, tök meglepődtem, hogy írtál róla :lol:

ha jól emlékszem Hari is migrénes..
Vendég

mármint azon lepődtem meg, hgy emlékeztél rá :oops:
Vendég

Jenny, udv a topikban!! :) gyere sokszor!! :)

Nahat a vegen kiderul, hogy ez valoban nem kifejezetten terhesseg okozta dolog. Tok jo, hogy egyikotoknel sem talaltak semmi elvaltozast, jo is ha ezt kizarjak az elejen es az ember lanya tudja hanyadan all sajat magaval. (nekem a panikzavarom miatt csinaltak egy-ket vizsgalatot, hogy tudjuk nem szervi eredetu a dolog, azota legalabb azzal biztathatom magam, hogy csak siman a magam ellensege vagyok, es nem a testem hanem az 'egom' csinalja velem azt amit :D illetve hat ugye en magammal :D ettol meg egy panikos roham is irto ijeszto tud lenni, ilyen migreneset meg nem probaltam de gyanitom, hogy ott is nagyon szar erzes lehet ismeretlenul benne lenni)

luna6

Szia Geoo!

Köszi! :D

Nekem hál istennek azóta nincs, hogy befejeztem a fogigátlót, 2 éve. Amúgy is 2-3 évente váltogattam a tablettákat, a nőgyógyászom javaslatára, és az utolsó, a Milligest már csak 1-2-szer hozta ki, nagyon lightosan. Valamilyen hormon volt a tablettákban, ami nagyon durva migréneket produkált. Volt, hogy 5 napig csak feküdtem a sötét szobában.
Ma már olyannyira jól vagyok, hogy évente 2-3-szor fáj csak a fejem, és egy Algopyrin el is múlasztja.
Örülök, hogy neked megszűntek a rohamok, így a 2. trimeszterre.
Szinte az elejétől olvasgatlak titeket, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, ezért is tudom, hogy te mennyit szenvedtél az elején.

Kép
jenny29
Mór

[quote="geooo"]m írta:geoooost megyek áfonyás-kivis muffint sütni :lol:

Nyitom az ablakot, kuldhetsz para fenypostaval, irto jol hangzik :) (bar a kaja tema enyhen tabu most, kivetelezen ma en is kiabaltam egy sort reggel... illetve hogy is fogalmazzak, mert ti szimplan osszevesztetek es nem szoltatok, en kiabaltam es kiakadtam :D:D gyakorolnom kell az onfegyelmet, de regi beepult mechanizmusaim elmossak az erolkodeseimet idonkent :D)

luna6

Luna, a pánik roham sem lehet sétagalopp.
A legszarabb az, hogy akárhol vagy, ez előjöhet, és senki nem érti, mi van veled, te meg nem tudod elmagyarázni, mert nem tudsz beszélni. :) Én mindig ettől rettegtem. Egyszer a buszmegállóban jött rám, és jegyet is alig tudtam kérni. Nagyon szar volt.

Muffin! Nagyon szeretem én is. Tegnap házi Milka csokit+házi Sport szeletet csináltam. Nagyon édességes lettem így az 5. hónapra. :lol:

Kép
jenny29
Mór

Marmint, hogy te csinaltad a csokikat?? :)

Nekem eletem elso panikrohama a vonaton jott. Derult egbol kvazi, elotte 'semmi bajom nem volt', ultem a vonaton es azt hittem meghalok ott menten, le is kellett szallnom es aztan ott boklasztam egy kihalt allomason vagy masfel orat... es nemcsak nekem nem volt fogalmam rola mi bajom van, utana meg a dokiknak sem... meg evekig, hosszu evekig nekem sem :)
Aztan egyszer egy bevasarlokozpontban akartam megint 'meghalni' na akkor azert mart sejtettem, hogy milyen iranyban kell elindulni. Attol fuggoen milyen szar a roham en azert tudok beszelni kozben, csak minek ugye, segiteni nemigen tud nekem olyankor senki :( (de miutan kitapasztaltam meg megtudtam mi ez mar elmult a 'nemasag' resz, de az teny, hogy sok jot nem jelent nalam sem ha nagyon csendben vagyok :))
Mostanaban teljesen oke vagyok, es igyexem nagyon kezben is tartani a dolgot, hogy nehogy eszrevetlenul elcsusszak megint egy bananhejon. de johetnek olyanok kozbe, mint pl a tavaszi vallmutetem (akkor biztos olvastad ezt is, meg hogy fajok tole meg macera) amikor az altatasbol ebredes utan jo fel nappal megint elojott a panik, na azt pl nem en csinaltam vagy csak reszben, az altato is provokalhatta a nem teljesen sima lelkivilagomat, mondta az ater. Ugyhogy en ilyenek miatt tartok pl mindenfele erzestelenitos meg altatos buliktol, hogy azok milyen mellekhatasokat tudnak elocsalogatni. (mellekhatas fobiam lett asszem :D azert mar sokkal jobb, de el nem mult meg) Egyszer a fogorvos altal beadott erzestelenitotol lettem rosszul, azota mindig szolnom kell neki, hogy en a lajtos verziot kerem szepen :D:D

luna6

Csövi!

Jó volt látni Gemini! Ügyes vagy 3 lánnyal! Szuper! Mi is 3an vagyunk lányok... És ügyes voltál, azért a quinnit 75 euróért... nem semmi!

Üdv Jenny! Mi már picit ismerjük egymást és megye földiek vagyunk :)
Akkor írj ide ha van fejlemény babakocsi ügyben!

Én nem is szeretem a rakott krumplit, de most itt ülök és az eszem savanyúval és kólával... szerencsére gyerek elaludt, de nem bánom, mert így délutánra mobilok leszünk és mehetünk ide-oda...
Apa meg még gyúrni van :) ha megjön én megyek el és itthonhagyom a kialudt gyerekkel :) még szerencse h kopasz, mert tépheti majd a haját :)

ja babakocsi ügy: nagyobbik annyira imádja a sport részt, hogy folyton tologatni kell...

Nanetto: szegénykém! mielőbbi gyors javulást!

Geo Luna: azért ti sem voltatok semmik...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, teljesen megértem, mennyire szar ez is. Én ebbe még bele sem gondoltam, hogy az EDA-nak milyen mellékhatása lehet fejfájás szempontból.
Igyekszem én is majd elkerülni a fájdalomcsillapítást, mert baromi nagy a fájd.tűrőképességem(ezt köszönhetem a migrénnek :D ) de feleslegesen nem fogok szenvedni. Ha nem megy, hát nem megy.

A csokikat igen, én csináltam. :lol: Tök egyszerű receptek, a Sport szelet kekszes-kakaós-rumos kotyvalék, a Milka csokis meg tejporos-margarinos-cukros álom. :D
Bele egy tepsibe, hűtő és lehet szeletelgetni és rájárni egész nap. :wink:

Kép
jenny29
Mór

[quote="jenny29"]L írta:jenny29una, teljesen megértem, mennyire szar ez is. Én ebbe még bele sem gondoltam, hogy az EDA-nak milyen mellékhatása lehet fejfájás szempontból.
Igyekszem én is majd elkerülni a fájdalomcsillapítást, mert baromi nagy a fájd.tűrőképességem(ezt köszönhetem a migrénnek :D ) de feleslegesen nem fogok szenvedni. Ha nem megy, hát nem megy.

A csokikat igen, én csináltam. :lol: Tök egyszerű receptek, a Sport szelet kekszes-kakaós-rumos kotyvalék, a Milka csokis meg tejporos-margarinos-cukros álom. :D
Bele egy tepsibe, hűtő és lehet szeletelgetni és rájárni egész nap. :wink:

Hat en ugye mar konnyebben dumalok, mert van gyakorlati tapasztalatom, hogy megy ez EDA nelkul is nekem :) (remelem nem csalodom :D)
Szerintem oszd meg velunk ezeket a recepteket ha nem titkosak, van itt rajtam kibvul meg jopar edesszaju kismama aki sorbanallna erte :)
Igaz a sport szeletnel nalam 'csak' keksz es rum nincs (na jo, kekszet lehet ugye itthon is zuzni, de errefele a sutorum az ismeretlen, nagy uveggel meg csaknem veszek emiatt :)) de a masik nalam is szoba johet :) (pont a cukros alomra van szuksegem a PCOSem melle :D:D:D)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?