Új privát üzeneted érkezett!

Na asszem tejszines tonhalas tesztat fogok alkotni, annal gyorsabb kaja keves van es legalabb foeteknek szamit :) Es meg a gyerekem is szereti. Es barmily exotikusnak is hangzik, nem az, ide is irom hatha valakit esetleg erdekel:
eloszor is ugye megfozzuk a megfelelo mennyisegu tesztat :D En ehez spiralt szoktam, de elfogyott es penzemmeg nincs, igy kivetelesen asszem aprobbra tort spagetti lesz az aldozat.
Aztan vesz az ember lanya egy natur tonhalkonzervet, kinyitja es olajostul egy labasba zuditja. Fakanallal ossze szoktam torni, hogy ne alljon nagyon egybe. Aztan picit melegiteni kezdem, nem kell sem fozni sem sutni, csak ne legyen hideg. Es itt jon a kepbe meg egy hozzavalo, a 2 decis tejszin (minel tobb annal tobb a szosz) a kis doboz tejszint egy kanalnyi lisztel ossze szoktam keverni (leginkabb tupperes razokaban, hogy tenyleg jol elkeveredjen, de ez ugye lenyegtelen miben es hogyan) majd a mar melegedo halra ontom, meg is szoktam sozni, mert a tonhalkonzerv valahogy nagyon sotlan, es egy kicsit osszerottyantom, ep mig a tejszin a tejfoltol el kezd besurusodni. Es mar kesz is a szosz. Mondjuk ha 2,5 embernel tobben esznek ebbol (a fel ugye a gyerek) akkor lehet ket tonhalkonzerv ket tejszinnel, de meg az egy konzerv tobb tejszin verzio sem lehet rossz.) Es utana egybekel a teszta meg a szosz es kesz is. Az egesz kb annyi ido alatt megvan, mig a teszta megfo, mert az ido alatt a szosz kb haromszor is elkeszul :) Akkor szoktam nekilatni a szosz reszenek mikor a forrasban levo vizbe beteszem a tesztat, es meg igy is a szosz lesz kesz elobb :)

luna6

Itt napsutes az van, mondjuk meleg az nincs. Bar magyar ertelemben veve lehet meleg is van :)
Nos bevallom ferfiasan, en ezer eve nem porszivoztam :) Fuuu gaz mi? Ember neha szokott, akkor szoktam kibukni a technikajan, de mindig dog faradt vagyok, hogy en nekiessek. De lassan kene nagyon is. Vasalas: el vagyok kenyelmesedve, mert egy ido ota en sem vasalom az ember ingeit hanem csinalja o ahogy tudja. Eleinte rossz volt nezni, most meg mar nem nezem :D:D:D de o minden nap igben jar meloba, szal kell. No meg a gyerekemnek is van egy halom cucca ami vasalos, ami nem igenyli azt en sem vasalom am, szoval agynemu pl meg torolkozo (regen vasaltam oket) nem tema :) Kene nekem egy szarotogep nagyon, mert ott telen semmi sem szarad, es allitolag abbol nagyon sok minden 'vasalva' jon elo es a torolkozok is pihe puhak. Hat majd ha bevonzottam a sok penzt, akkor :)

luna6

Luna,
tudod, kicsit hülye vagyok, most nem értem, hogy tejföl is van benne?? A tészta része tiszta, a tonhal is, liszttel a tejszín is. De a tejföl????

Kép
Kép
hari

Ha fele ekkora lenne a lakas most azt se birnam szusszal szerintem, igy meg hogy total kilatastalan es orak kerdese, hogy a nyomok is eltunjenek lelkierom sincs nekilatni :) Hatranyos dolog a nagy lakas, ezt vallom egy ideje :)

luna6

Itt mivel nem lehet tejfolt kanpni, az nincs benne :) Csak a tejszin.... irtam valahol tejfolt? :) Az osszes hozzavalao a teszta, a konzervhal a tejszin es a so :) ennyi :) (lehet am, hogy amugy otthon hogy olcsobb legyen - olcsobb meg a tejfol mint a tejszin? azert talan igen - tejfollel is jo lehet)

luna6

Jah, amugy nem kell nagy doboz tonhalra gondolni, mint a szardinias. Megneztem most, az enyim 110g-os, ehez teszek egyszer 2 deci tejszint. Szoval semmi ipari kiszereles :) Es ehez csinaltam regebben egy picit tobb tesztat mint a fel kilo teljes zacsi fele.
A gyerekem ujabban ha tetszik neki a kaja irto sokat eszik, igy lehet ma lesz fel kilo teszta es ugyanennyi tonhalhoz masfel doboz tejszin megy majd (van egy bontott fel dobozom ugyanis :D szoval lesz kb 3 dl, aztan meglassuk mire jutunk)

luna6

[quote]m írta:ig a tejszin a tejfoltol el kezd besurusodni.

Erre gondoltam :lol:

Kép
Kép
hari

Nekem sajnos nincs itthon most se tejföl se tejszín. Pedig megcsinálnám, mert én biztos imádnám, talán a lány is. Apa nem, de ő kapna mást.
Így most kivettem a mélyhűtőből egy nagy darab szűzérmét, azt betekerem bacon szalonnába, megsütöm és csinálok hozzá hagymás krumplit. De csak vacsira. Ebéd kimarad :cry:

Kép
Kép
hari

Ok, akkor így már mindent értek! :lol:

Kép
Kép
hari

Nekem ezek mindig szoktak lenni elfekvoben, ilyen konzervek halban meg gyakran a tejszin is, hogy lehessen 15 perc alatt ebedet krealni :D:D ez a lustasag vagy a kenyelem kovetkezmenye :) (kis dobozos paradicsomle is szok lenni, mert a nom a sima szosz a natur tesztaval is siman megeszi :D)

luna6

Ja egen, van mindig natur (ugye mar fozott) babkonzervem is tartalekban es a kis dobozos (2 decis) paradicsompurek is. Bar ezt a gyerek nem eszi, en igen, ha nincs kedvem fozni de nagyon ehes vagyok, akkor egy babkonzerv (tenyleg, lencsem is van az is jo helyetette) kinyit, picit osszemelegit a paradicsomizevel (2 perc sincs :D) igeny szerint vagy bele kis cukor vagy nem, es mar van is ket nagy tal kajam :D:D:D Nagyon gaz? :D De van amikor annyira nincs kedvem magamra fozni pl, ezeket meg szeretem.

luna6

Baconrol jut eszembe (igerem utana elzarom magam) tesztahoz... az is gyors, csak egy fokkal lasabb mint a tejszines.

Hagyma (nem kell nagy) osszevag, bacon szinten aprora, olajon (nalam csak oliva van de mas is tokeletes) megdinsztel aztan ra a paradicsompure/le (konzerv vagy dobbozos :D) bele egy fel (ha sok a le akkor lehet egesz is, de a bacon is sos, jo vigyazni) eroleves kocka, osszeforral es kesz a tesztahoz az szosz :) Ha 'luxus' etek lesz es van otthon, mehet ra reszelt sajt is :)

luna6

Azt mondja a csajom mig szedtem neki a tesztat, hogy azt mondta az emberem anyja (anyos vegulis :D) hogy ezek a szervirozo eszkozok nem jok semmire amik nekem vannak :)
Na hat meg ilyet, eszem megallott :) Ami nekem itt van az meregdraga tupper es tan nem annyira draga IKEA muanyag szettbol mindenfele, amik igen jo minoseget kepviselnek, elnyuhetetlenek, nincs fa nyeluk sem ami amortizalodik, birjak a magas hofokokat es a gepet is siman, hibatlanok szepek es nem rozsdasodnak :D:D De hat nem jok ugye semmire :D:D:D:D

luna6

Na csövi!

Nem emléxem már ki hiányolt... itt vagyok... vagyis anyunál vagyunk két tesómmal meg a gyerekkel... tegnap jöttünk vonattal, holnap megyünk vonattal...
A géphez elég ritkán jutok, olvasni is nehezen tudtam, mert hugaimmal vetekszünk... de nagyon jó it anyuéknál, semmitevés, all incusive, és a csajok is itt vannak,, csak apa hiányzik...
Viszont gyerek szarul ébredt, sírva és vígasztalhatatlan volt, hiába próbáltam bármit. Majd apa hívott, adtam a gyereknek a telefont, erre a gyerek jól orrba baszott (szó szerint már bocs) és azt mondta hülye anya... hát kész voltam, hogy megüt az már előfordult, de még sose hülyézett le. szinte nem is beszélek csúnyán vele, mármint előtte... no mindegy. vagyis annyira nem, de én azért is akartam nagyon kistesót, mert a család egy része nagyon elkapatta a gyereket és én akarom, hogy tudja hogy nem ő az Isten a világon! remélem, hogy lesz benne egy picit ffelelősebb viselkedés, mert azért ennek is van jele, mármint sokszor meg pont túlszociálisabb mint mások. ez van, ő ilyen végletember.

Luna: én is úgy voltam, hogy minnél jobban rázott a kocsi annál jobb volt neki. :)
viszont nekünk sokszor volt, hogy a rugi mondjuk akár másnap is felvehető volt, mert ő nagyon ritkán büfizte le a ruháját, nála büfi max egy emberes böfögés volt, de semmi cucc nem volt hozzá. a kaki meg óramű pontossággal jött, illetve kb 5 hós korától elég ritkán. sőt én talán ágyat se nagyon cseréltem se pisi se fosi miatt, mondjuk x pelust (pampers) nagyon utáltam, nekünk az kifolyt mindig. meg aztán valahogy az evés dolog is úgy alakult, hogy semmi maszat és valahogy a nyálfolyás is kimaradt nála. volt ismerősünk, aki azt mondta, hogy egy idő után megutna, hogy fél pillanat alatt ez meg az volt a gyerek ruháján, de én sose panaszkodhattam, szóval van ilyen gyerek is, de biztos van pont az ellentéte is, lehet hogy most pont ilyet húztam :)
így nekünk otthon se volt "otthoni" ruhánk, én otthonra is szerettem szépen öltöztetni, mert azt akartam, hogy a fényképeken is jól mutasson, ha valamit gyorsan meg kell örökíteni. persze ilyen korban az udvar kérdés már más dolog, de azért ez se számott tevő, mert a fűtől nem lesz hú de koszos, a homok meg leporolható. ami gáz, hogy most azzal van bajom, hogy önállóan eszik/enne de mivel régen se volt pártedlije, így most se tűr semmit, így most ebéd után szokott ruha csere lenni, mert egyébként se ő se én nem bírjuk, ha valami van a ruhán :) ő se, ez a legjobb. de mondjuk én itthon se szeretek úgy lenni, hogy "fú senki ne lásson"- jó tréning ruha lehet, de azért az is legyen jó, és hát én smink és fésülködés nélkül is kész vagyok :) de én be is vallom, hogy számomra számít a külsőség, én inkább teszem a kukát máshova, mint ahol praktikus lenne, de ne rontsa a képet :) viszont ezzel az is jár, ha azért tényleg viszonylagosan minden patent. azért a vasalás nálam is mumus és hát a ház se totál kész, talán sose lesz olyan, mint egy kulcsrakész átvett lakás... de sebaj... azért a viszonylagos rend az számít :)

Luna én egyik nap pont ilyen tésztás napot tartottam, de mivel nem tudtam dönteni h mi ezért mind kettő volt: egyik: sonka kockák pirítva, rá tejföl és fokhagymakrém összemelegítve- ez ment a tésztára+kis sajt. másik: egy kis üveg paradicsomlé (házi), bele bazsalikom és cukor és rá egy kis sajt. nagyon ízlett. én nem tudtam dönteni így egyszerre szedtem mind a kettőből, de ember a paradicsomost választotta és maradék fasírtot evett hozzá. a paradicsomosba még egy kis gomba ismehett volna, de a fiúk nem szeretik a gombát :(
Én isszeretem a gyorsan összedobhat kajákat, deez lehet mondjuk pl.. jénaiba csirkecombok+üveges lecsóval kisütve... :) ráadásul én imádom a porból készült krumplipürét, de én mádom a menzát, meg a boltit ,meg mindent ami nem házi íz :)

Ja és Luna, ilyen napozókat én is néztem a tesz-veszen... de már nem akartam többet :)

Heni, nagyon csini vagy!!!

Fú ki vette a top ridert? jó az a kocsi és jó volt az ára is, ügyesek vagytok!

Hari te is csini vagy, úgy irigyellek titeket a keskeny csípőért!

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaj képzeljétek, hogy a babakocsi dolog úgy alakult, hogy a verzió volt az, hogy ha az álom espiro lesz a boltban... a b verzió pedig hogy egy üzletben 55ért hirdették a titi tritont, így tudtam vona sokat spórolni... viszont ma írt a nő a titi-ről, hogy kb 60 náluk most a titi, de még ez is függ a valuta árfolyamtól... + ugye a fztár, tehát olyan sokat még se tudtam volna spórolni... így már nem is fáj annyira az a pénz, így megérte akkor a 70 az én álmomért :)
viszont így márciusban szoros lesz a gatya. remélem jön a jó idő, hogy a kertészkedés elvegye azeszem és ne vásárolgassak :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Csatlakoznék, hogy ha lehet. :D

Alex a második babánk és vagy május végén, vagy júni elején fog érkezni.

Úgy látom tök jó kis csapat vagytok. :)

Hanna lánykámmal már régóta topikozom.

Nem ígérem, hogy az összes oldalt visszaolvasom, de megpróbálok képbe kerülni.

Köszönöm, ha befogadtok!

Üdv
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Bocs, hogy pár napig nem jöttem de kicsit sok volt így hétvégefelé minden . Grétikém beteg, nagyon csúnyán köhög :( Nekem is fáj a torkom, ráadásul itt voltak anyósék :?

Látom gyors kaja a téma. Én is azokat szeretem csinálni. Tegnap pl tepsiskrumpli volt, húsos és húsmentes változatban. kb 20 perc összerakni és aztán csak be kell rakni a sütőbe.

Luna ez a halas jól hangzik megcsinálom Grétiéknek.

Konkri gratula a kocsihoz, szupeül néz ki :lol:

Vok üdv itt, mondjuk én vagyok itt a kb egy hete :roll:
de biztos vagyok benne, hogy jól fogod itt érezni magad :wink: :lol:
Majd mesélj magatokról :)

A vasalás nekem is mumus :? Most is egy nagy halom vár rám.

Mennem kell. Sírva hív kiscsajom.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Eszter, üdv a csapatban!

Móni, mielőbbi jobbulást Grétinek. Ma nekem is vasalnom kell, de én nem útálom annyira. Hozhatjátok a tiéteket is! :wink:

A tonhalas tésztán én is gondolkodom, van is hozzá minden, viszont nálunk csak én enném meg. A párom a két kezemen össze tudom számolni, hogy miket eszik meg. Pörköltek, húsok szóba sem jöhetnek, annyit sikerült elérnem, hogy mára legalább már a nagyon vékonyra kiklopfolt csirkemellet hajlandó megenni a húsok közül. Nem ízlik neki semmi. Szóval én nem tudom annyira fejleszteni a főzőtudományomat, mert magamra bonyolultabb kajákat nem csinálok, a sültkrumpli meg 20 perc alatt kész van...
Na majd ha a picur is már eszik mindenfélét, akkor apa háttérbe szorul a finnyásságával. Habár megfőzi magának, amit szeret, ha arról van szó.
foltivspicur

Folti küld a címet és megy a vasalni való :wink:
apa is elég válogatós volt de szerencsére sikerült átformálnom.
Úgy eszi az ételeket ahogy én készítem, az anyja által főzött kajákat nem szereti. Túl zsíros és nehéz neki.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Luna,
kb egy bekezdést bírtam elolvasni az általad belinkelt oldalról, mert öcsém már éreztem is magamon az inkontinenciát.. szal lesz ami lesz, de most inkább még örülök annak ami van :D
jujj imádom a tonhalat, én saliban szoktam csinálni kukoricával, meg tejföllel, meg azzal, ami épp van, plussz pici tészták, de a te receptedet is ki fogom próbálni :lol:

Vok,
üdv köztünk :P
Vendég

Mi tegnap reggel indultunk anyáékhoz, aztán 1kor átmentünk mamáékhoz, ahol csicseri borsó leves volt farsangi fánkkal :lol:
kb 4-ig voltunk ott, megnéztük az esküvői videót, ugyanis még nem látták :oops: :oops:
meg begyűjtöttem a bókokat hogy milyen szép kismama vagyok, persze kép az nem készült 8)
aztán visszamentünk anyához, és kb 22:30-ra értünk haza.

ma meg tanulás, meg elmegyük a lakásba megnézni mi a helyzet.

Andrással tegnap este óta nem beszélünk, ma még egy szót sem szóltunk egymáshoz, itt nótbukozik meg játszik a kutyákkal velem szemben, kezd az egész vicces lenni :lol: :lol:
Vendég

Haliho mindenkinek! Beteg aproknak meg gyors felepulest!!

Geoo, en nem csak leirasbol tudom mi az, hanem a gyakorlatbol is :) de elmulik (meg nalam szerencsere ez nem allandosult eddig sosem, csak amolyan idonkenti tunet)

Ma aposom szulinapi ebedje leszen, de ugy tunik en nem megyek. Egyelore azt sem tudni etteremben lesz e vagy otthon naluk. Nos etteremben nem biztos, hogy mindenfele hatfajasok nelkul atveszelek egy helyben ulve 2-3 orat (oregszem vagy mi van, de neha ugy beleall a fajas a hatamba, hogy nem tudok ulni egy helyben, fel kell kelni vagy inkabb lefekudni kicsit) ha meg otthon lesz naluk nos akkor meg az 5 negyzeteteres ebedloben kellene szorongani ahol 8-an nem ferunk oda az asztalhoz csak szorongva (es a kilencedik, anyos ilyenkor nem is eszik, mert o meg mar be sem fer az 'ebedlobe') asztallabat labkoze veve, majd utana meg tortaeves es dalolas (es nem biiiiirom a portugal szulinapi tortakat, en aki menthetetlenul edesszaju vagyok, nem birom megenni :D) es utana meg x ideig kene ucsorognom a mikromeretu nappali meg kisebb es nem tul kenyelmes kanapejan...
lenne kedvem elmenni, lenne kedvem ahoz, hogy elemtegyek a kajat es jollakjak, de a korites asszem erost megviselne a derekamat meg a hatamat, ugyhogy asszem en ittmaradok es majd a tobbiek 'buliznak'. (itt, akarhany eves is a szulinapos, kotelezoen eleneklik neki a boldog szulinapot cimu darabot, perze portugalul, ket versszakkal... ilyenkor nem banom, hogy meg sosem kerdezte meg a csalad, hogy nekem vajon van e szulinapom :D:D)

luna6

Na, én idáig takarítottam. Hát nem nagyon látszik, most van olyan állapotban a lakás, amikor szerintem egy normál nő elkezd takarítani. De én feladtam. Feszül a pocim és elfáradtam.

Eszter,
üdvözlünk a csapatban, tényleg jó társaság, érdemes ide tartozni! :lol:

Geo,
tényleg, min vesztetek össze???

Tegnapi husi nagyon finom lett, még egy kicsi maradt mára, úgyhogy vacsira nincs gond. Lilinek csináltam sóskát :? Én nem nagyon szeretem, sose csináltam még, ez is mirelitből van. De neki nagyon ízlik és végül is ez a lényeg. Jó nagy adagot befalt tegnap este is, meg most is. Úgyhogy már megérte megcsinálni.

Végre süt a nap. Kicsit jobb a kedvem is. Azért kimenni nincs kedvem. De még a lakásban is jobb így, hogy nem zuhog kint az eső.

Most gyümölcsöt ennék, de nincs itthon. Remélem Andrisom hoz. Elment Anyukámékhoz, de azt mondta hazafelé vásárol. Mostanában a pomelo a kedvencem. Naponta megeszünk egyet Lilivel, persze leginkább én eszem. Na meg a bounty. Érdekes, mert amúgy nem szeretem, de mióta pocakos vagyok rettentően kívánom. Persze azt elfelejtettem kérni, de nem baj, holnapig kibírom.

Holnap bemegyek a munkahelyemre, mert főnököm és a kedvenc kolléganőm névnapot tart. Már jó rég voltam bent. Igazából nem is nagyon hiányzik, de ilyenkor olyan boldogan jövök haza, hogy nem kell bejárnom.

Kép
Kép
hari

Én is tegnap és ma délelőtt is takarítottam. Pont 2x annyi idő kell mindenhez, mint régen :? de legalább látszik belőle valami. Nem tudom, hogy lesz majd a baba mellett, tuti mindennel úszni fogok... mert amúgy meg nagyon szeretem a rendet, de méginkább a tisztaságot (ez nem jelenti azt, h mindig tiptop a lakás, sőt :shock: ) de mondjuk egy nagyobb takarítás után, amikor abútorok is át vannak törölve fénnyel, + ágynemű, és minden cserével együtt juj de jól tudom érezni magam.

Gyorskaja: télen én mindig tepsis buri + mellette sült valami kombót választom, krumplit nagyon szeretjük, és hozzá kolbászt sütni, vagy csirkeszárnyakat, combot, stb. Curryt, magyaros fűszerkeveréket, vagy dijoni mustáros mézes szószt keverek a húsra, ezeket váltogatva egész jól, jellegében különböző étkeket dobok össze viszonylag hamar. Desszertnek gyorsba vagy a legegyszerűbben puding, vagy muffin, vagy kikeverős piskóta gyümölccsel, vagy kiflikarikák mákkal egybesütve, ez utóbbi is tökjó, és nagyon gyors.

Ilyen Luna-féle halas tésztára még sosem gondoltam, pedig szeretjük a halkonzervet, biztos lenne sikere. Talán egyik péntek este bedobom, mert akkor nálunk húsmentes kaja van.

Vasalás: férjem ingeit én is vasalom, de magamra a legtöbb holmit nem kell, azzal sok időt spórolok, h a "kötelező" ingvasalás után pl. a saját pamutsztreccs topot (ah, top, hihi, lassan sátor méretű cuccokat hordok :roll: ) éppen csak meggőzölök a vállfán, és lehet is felvenni.

Geoo: tényleg, min veszekedtetek? Remélem, már vhogy megszólítottátok egymást, az első mondat mindig a legnehezebb, ill. ha nyitni akarzs, de a másik még betart és duzzog. Olynakor hamar a visszájára fordul a kezdeményezés.
Nálunk kipp-kopp jó ideje szent a béke. Szerencsére, mert én nagyon bújós vagyok, éjjel is vackolódok a férjem közelébe, ha megébredek, rémesen tudnék szenvedni főleg most, ha olyan időszak lenne, h nem viszonozná, vagy átnézne rajtam.

Ja, innen jut eszembe, amivel akartam "dicsekedni" végre nekem is kivülről is látszik a baba mozgása a hasamon. Tegnap reggel hosszú időn át csak csodáltuk, ahol különböző helyeken, mint egy domborzati térképen, hol hegy, hol völgy keletkezett, majd "elkezdett" lüktetni a köldököm mellett egy pont. Én ilyenkor nagyon boldog vagyok. Szinte felfoghatatlan, hogy velem EZ történik :)

Újaknak: Móni és Vok üdv, remélem, könnyen be tudtok csatlakozni.

Ki tud segíteni pólya témában? Talán Luna? Szeretnék, de nem tudom elképzelni, h a gyakorlatban hogyan is van ez. Egész nap pólyában a baba? Éjjelre levesszük? Vagy éjjel is? Kb. mennyi idős koráig lehet használni? Alatta tulajdonképpen akármit viselhet, ki sem látszik? És ha éjjel-nappal hordja, az nem olyan, mintha át sem öltöztettem volna? Ez elég hülye kérdés lehet :wink: plusz: tetszenek a fehér "habos" pólyák, de néztem a kókuszbetéteseket is. Utóbbiak viszont mintha melegebb anyagból lennének. Klel az egy nyári babának? Akinek van kedve, és tapasztalata, írjon már pár sort. Köszi.

Még egy ilyen nagy dilemma. Szeretnék Tummy Tub-ot fürdetéshez. Környezetünkben senki nem használta/ja. Ezért kapjuk is a nagy meresztett szemeket, mondván, h a kád az igazi, ott lehet csak jókat pancsolni, meg hasonlók, szóval ez más, ezért fura. A dézsát kb. 7300-ért, a talpat leárazva 5400 körül láttuk. Talp nélkül a "dézsa" tök szimpla vödörnek látszik, és nem is tudom, olyan bizonytalannak látszik, nincs az alján semmi csúszásgátló... Szóval egyben lenne jó, úgy meg elég drága, főleg, h biztonságképpen egy gagyibb kiskádat is gondoltam azért venni.
Egyik fórumon nagyon elgondolkoztató írást találtam. Azt írja egy Anyuka, h ők használták, és mennyire nem vált be, a gyereket a nyakánál tudták csak fogni, a baba sem élvezte, stb, végül rohantak kiskádat venni. Szerintetek?

detti_10

Hat lehet rosszul alltak hozza, mert belinkeltem mar ide egyszer egy videot, amin lathato, hogy a babak imadkak a vodros furdest :)
En speciel ezt fogok venni es csak ezt (kadat nem is tudnam hova tenni). Milyen csuszasgatlo kene az aljara? Belul ennek nem lapos az alja, nem vodorszeru, hanem ivelten kikepzett, a gyereknek nincs hova csusznia benne. Szoval nalunk ez lesz... na idekeresem megint a linket :
http://www.inutero.pt/banheira_shantala/~

polya: en allandora nem tartottam benne a gyerekeket. Leginkabb szoptatashoz hasznaltam. A nagyon nyari lanyomnak meg koztes idoben angolpolyaja volt. Nyari babanak boven eleg ala egy badi, ha nincsen hideg :) Szoval leginkabb en arra hasznaltam, hogy jobb fogas legyen a gyereken, meg egy-ket hetes korukig meg szeretik am a nagy korulbugyolalasokat, mert azt szoktak meg a pocakban, es nagyobb biztonsagban erzik magukat, nyugodtabbak. Agyban abban szerintem en sosem altattam egyiket sem. (de ha nyugtalanabbak voltak akkor jott a 'bugyolalas'm korbetekertem oket persze nem szorosna babatakaraoval, es mindjart otthon ereztek magukat :))

luna6

Ja igen, m,eg polya. Emlekeim szerint eleg rovid ideig hasznalhato, 1-2 honap, utana ahoz mar mozgekonyabba valik a ded. Szoval hacsak nem kapsz valakitol ajandekba egyet, en nem vennek a helyedben. Bar lehet hasznalnam az enyimeket ha itt lennenek, de igy tuti nem veszek, tenyleg minimalis a kifutasi idejuk.

luna6

Hari, én az elején voltam odáig a bounty-ért. Most már bármi jöhet, ami édes. :P

Megvolt a vasalás, meg a takarítást elkezdtem, de még nem látszik igazán. :roll: Most sül egy kenyér, aztán közben teszek-veszek.
Újra elkezdtem nézni a szex és new york évadait, így legalább feküdtem is valamennyit, az egyiken el is aludtam, ezért is nem haladtam úgy, hogy látványos legyen.

Pólyán én is gondolkodtam a fogás miatt, de jó lesz nekünk a babatakaró is, legalább egy dologgal kevesebb, amivel nem tudunk majd utána mit kezdeni.

Luna, már múltkor is néztem ezt a vödröt, amikor belinkelted, amit én tuti nem mernék: a bébi fülét teljesen a vízbe meríteni. Ezt szabad?
foltivspicur

Miert kellene a bebi fulet vizbe meriteni? Amugy hat vizben van az a pocakban is, meg ha megy babauszasra akkor is, nem hiszem hogy gond lenne (ove is zar ugy mint a mienk, es hat nem is vegyszeres uszodaviz lesz a vodorben) de en pl tuti kinn fogom hagyni a fejet, ahogy a babakadban is tennem :) (lehet van a filmben olyan aki fulig bemeritette a gyereket, csak nememlekszem ra? :D mindenesetre azert egy csecsemo annyira nem retkes (semennyire sem :D) hogy a feje bubjaig le kene suroljam :)

luna6

Jah emlekeztek talan, ez az elejen allandoan Whoppert kivantam es ettem (mondjuk hetente egyszer csak) es most jutott eszembe, hogy vagy 2 honapja legalabb eszembe sem jutott :D:D Meg birnam enni, de nem vagyok mar ugy rakattanva :) A Mancival is valahogy az elejen voltam oda az ilyen hamburgeres kajaert aztan kesobb mar nem. Asszem teljesen elmult a kivanossagom, bar az elejen nem vagytam kicsit sem edesre most meg gond nelkul minden mennyisegben johetne vegulis :) De mar nem akarok erte olni :D

luna6

Hát a bounty mellett persze minden más édességet megeszem azért :lol: A bounty azért fura, mert előtte azt egyáltalán nem kívántam. Régen olyan sokat ettem belőle, hogy mikor megláttam, eszembe nem jutott, hogy vegyek. Csak most.

Kép
Kép
hari

En meg ettem a heten vagy ketszer is negercsokot, es fuu de jol esett. Es babkremes sutit, na az otthon gyanitom nincs, mindenesetre jo sokat ettem, ugyhogy edesseggel nekem sincsenek gondjaim. Vagy ket hete errefele is megfordult egy zacsko Bounty, rovideletu volt :D

luna6

Én már akármit eszek, akkorára fújódik a hasam, mint egy lufi és feszül. :twisted: Nektek nincs ilyen tapasztalatotok?
foltivspicur

Enmost eppen csak egy bogre capuchinot ittam, es varras menten fogok kirepedni :) Vannak ilye idoszakaim minden nap, hogy ugy erzem lufi az egesz es szetdurran :) Es huzodik is... de a korabbi terhessegeknel is volt. Eves/ivas utan jellemzobb, de van, hogy csak a faradtsagtol vagy ki tudja mitol, ugy raero idejeben csinalja :D

luna6

pólya: én sosem használtam :roll:
ráadásul a nyár közepén fogunk szülni. Lesz majd 40 fok. Mindenki levetkőzik a picit meg beletenni pólyába? Hidd el, fogod tudni, hogy miként jó Őt tartani. Szerintem legalábbis :D
Altatást én hónapokig úgy oldottam meg, hogy a szopis párnával lekerekítettem neki a kiságyából egy darabot. Így nem volt neki olyan nagy terület de azért kényelmesen tudott mozogni (csak erre használtam a szopis párnát, meg míg iciri-piciri volt aludt benne, szopizáskor semmit hasznát nem vettem)

Vödrös fürdés: egy kedves rokonom imádta abban fürdetni a kisfiát. Ki a kádat szereti ki a vödröt. Ha azt szeretnétek akkor vegyél azt. Grétikém az első perctől kezdve élte/éli a vízet. Neki kevés lett volna a vödör. Mondjuk 3 hós kora óta heti rendszerességgel járunk vele úszásra épp a vízimádata miatt :D

Geooo: azért remélem azóta már szóba álltok egymással :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nalunk tuti nem lesz 40 fok juniusban :D (aztan nehogy meglepodjek) de mondjuk en sem tarolnab benne a gyereket. de azert egy ujszulottet nagyon levetkoztetni sem lehet meg, nem tul jo nemelyiknek a hoszabalyzokaja :) De hat valoban, ez az a tetel amit siman ki lehet huzni a listarol es enelkul is van elet :)

Szivesen kiprobalnam en is a babuszast majd. Illetve hat vigye mondjuk az apja :) A csajomat is akartam vinni, de mire lehetett volna en elkoltoztem es mar nem volt a kozelben lehetoseg. Most lesz szerintem, a nagy kerdes, hogy lesz e ra anyagi keret :)

luna6

Pólya: én sem szerzek be, mert meggyőződésem, hogy Bence is legalább akkora lesz, mint Lili. Viszont mikor Lili született, a mellettem lévő ágyon a lány olyan kis picurka lánykát szült, hogy alig merte kézbe venni. Neki volt pólyája és nagy hasznát vette. De szerintem ha bebugyoláljuk valami takarószerűbe, az is megfelel.
Remélem itt lesz 40 fok. De legalább 30.

A babaúszást én is kipróbálnám, de Lilivel is terveztem, aztán kimaradt. Pedig biztos jó dolog. Csak hát itt a környéken nem tudok róla hogy lenne, messzire meg nehezen indulok el.

Kép
Kép
hari

Én szerencsére nem puffadok, reggel feszül nagyon a pocim, de csak amíg el nem jutok a mellékhelyiségbe :lol:
Most már kezdek nagyon éhes lenni. Eddig Andrisomat vártam, de nem nagyon jön. Azt sem tudom hol van, a telefont sem veszi fel. Úgyhogy lehet, hogy nem várom meg a vacsival, hanem nekilátok egyedül. Lili már megevett egy nagy tányér sóskát, meg egy óriási szelet sütit. Jó étvágya van :lol:
Bár most meg mindjárt viszem őt aludni, úgyhogy a vacsora lehet hogy még várat magára, míg ő elalszik. Félő, hogy még az enyémből is szeretne enni, aztán már gurulni fog. :lol:

Kép
Kép
hari

Geo,
hova lettél? Vagy kibékültetek és ez ennyire lefoglal??? :lol:

Na, vége a mesének, megyünk aludni.
Jó éjszakát nektek is!

Kép
Kép
hari

Hat Hari, minden elismeresem a tied, ilyen gyorsan (ahogy nezem 2 perc alatt) agyba tetted, elaltattad a csajt, meseltel is es meg is vacsoraztal es elmentel aludni, ezt csinalja barki utanad!! :)
Amugy en imadom a soskat!! Mondjuk leginkabb ahogy anyukam csinalja, teljesen at van paszirozva es inkabb edeskes az ize. Nyammm!! Itt azt sem tudjak mi az :D
Es most vacsorazom en is, kiskecsket eszem :D:D

luna6

Luna,
félreérthető voltam ezek szerint. A mesének a TV-ben volt vége 8-kor. Akkor elmentünk fogatmosni, utána meséltem neki az ágyában, elkezdtünk zenét hallgatni és 9-kor jöttem ki. Akkor megvacsoráztunk Apával, most eresztem a fürdővizemet.
Én majd kb. éjfélkor megyek csak aludni. Még TV-zek is fürdés után és mikor nem bírom nyitva tartani a szemem akkor átvonulok a hálóba. Szóval annyira azért nem vagyok ügyes. Főleg, hogy ezek szerint még leírni sem tudtam normálisan, hogy mi a helyzet :lol:
Ja és persze közben bekukucskáltam ide, mert Apa még elment tankolni (meg ne kérdezzétek miért most), úgyhogy gondoltam megnézem mi a helyzet itt.
De most már tényleg nem jövök, megyek fürdeni, aztán TV és utána alvás.

Kép
Kép
hari

Csövi!

Geo tényleg bújj elő! Bár azt amúgy én nem vettem ki tisztán h össze is vesztetek vagy csak elfelejtett az urad beszélni veled :)

Pólya téma: sztem is ráfektetés céljára jó, így nyáron az angol pólya jobb lehet, viszont régebben találtam egy olyan terméket aminek az volt a neve hogy popolino- viszont most sehol se találom, de talán ha leírom milyen, akár egy ügyesebb anyuka el is tudja készíteni: tulkép ez egy "zacskó" szerűség, ami derékban gumis, mint egy nadrág. ennyi. így elég jó lehet sokáig, hisz a hossza nem gáz, ha nagyobb, mert végülis ez egy derékban gumis zsák. de így könnyű lehúzni pelushoz, egy bodyval akár kiváló is... és lehet vastagabb és vékonyabb is...

Móni: a szopi párnát szopihoz én se tudtam használni, és én is próbáltam a gyerek köré tenni hogy ne legyen olyan rideg az ágy, de nekem gáz volt vele, mert enyém gyerek bekúszott alá, ugyan úgy mint a rácsvédő mögé... veszélyes volt.

Pólya helyett amúgy tényleg jó a takaró ahogy Luna írja. De én erre láttam és volt is hozzá takarónk szuper megoldásban. Talán ez az egy dolog van amit kínaiban is láttam és jó volt: egy plüss takaró, ami kb négyzet alakú, viszont két szélér behajtva középre össze lehet cippzárazni illetve a tetejét felül lepatentolni. ez pl tök jó a babakocsiba is bugyolálásra, mert így alul felül véd és nem tudja lerugni, illetve puha és nem műszálas. de sztem ilyen cippzárazható takarót egy átlag bébi boltban is kani. nagyon hasznos. ja és amúgy télen az ágyba is használhatjuk paplannak... nekünk megvan még, de én állat, mikor már kicsi lett lebontottam a zippzárat hogy ne zavarja a gyereket. amúgy míg nem volt ez a taki, addig én is egy vastag plüss takiba bugyoláltam a gyereket...
amúgy én takarókat is úgy veszek, "csoportosítok", hogy van ami csak ágyban használatos és van ami kocsis, autós, kint stb... * 2 mert ugye vastag és vékony is kell.

Én ma vese beteg voltam és így vonatoztam haza az anyám általi pakkokkal + gyerek :) egész nap fájt, de most már elmúlt. most meg itthon vagyok és legszívesebben takarítanék... :)
ja és mire hazaértünk elolvadt a hó, juhéj, lehet hogy jövőhéten nekiesek az udvar/kertnek :) bár ahhoz kéne sódert+homokot is hozatni, de a hónpra a költhető keretet kimerítettem a babakocsi ügyben :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Uhhh. :D Jó sokat írtok. :d Nekem ennyi nem szokott menni :d

Pólya: Nekünk volt, kb 2x használtam Hannával. Nem jött igazából be. Hanna azóta se szereti, ha éjszaka be van takarva, ezért ő ruhában alszik. Mostanában kezd hozzám bújni éjjel a takaró alá, amivel szerencsésen le is rúgja, amit épp ér... általában a vesémet ... Izgi...
Hannával kb 1,5 éve alszunk együtt, addig külön aludt a saját ágyában. Kíváncsi leszek Alex milyen típusú lesz. :D

Szopi párna:
Hát, nekem alváshoz volt a legtutibb :D Meg Hanna eleinte istenieket aludt rajta. Szopihoz nekem nem volt jó, mert nem tudtam ülve szoptatni. Alexnek feltöltöm, ami van, azt hajrá :D Hátha vele majd ülve is megy :D

Angol pólya: Na, az a legjobb ruci a földön :D A Péterffyben azt adják a törpékre és nagyon megszerettem. Persze itthon egy darabom se volt... De nekem bejött. :D

Rólunk írok majd. De most melóznom kell. :d

Legyen szép napotok! :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Összeveszés:
felidegesítetté Andrást a kutyák, erre fogta magát, bement a nappaliba, és lefeküdt sziesztázni :shock: persze mindeközben én kint dumáltam hozzá a konyhában. aztán ha már ő szabadságot vehet ki bármikor, úgy döntöttem én is. és akkor megmostam a fogam, és lefeküdtem aludni. kb 10perc múlva benyit, és megkérdezi: te alszol? mondom ja. erre ő: és nem kéne elköszönni? mondom nem. és visszacsukta az ajtót. :D azán mikor ide írtam be, hogy összevesztünk, azért írtam, hogy kezd vicces lenni, mert tényleg az volt :lol:
mert másnap egymásra sem néztünk, de ő ,megágyazott, én kiteregettem, meg ilyenek. aztán leültünk egymással szemben netezni... :P azán valahogy mindketten a konyhában kötöttünk ki, na és ott egy pillanatra egymásra néztünk, és kitört belőlünk a nagy röhögés, szóval ennyi volt :oops: :)

Detti,
én az elején még nem fogom fürdetni a babát, max száraz fürdetéssel, de később valószínű kádazni fogok. előszöt nagyon belezútam a dézsába, de rájöttem, hogy úgy a haját sem tudom leöblíteni, (ne nem mintha nagyon akarnám samponozni). lehet, hogy ha nagyon nem szereti a fürdetést, és valamivel nagyobb lesz, szerzek neki egyet, hátha az jobban bejön, de káddal fogok kezdeni.

pólya: ugyanaz a véleményem mint Lunának. Max még arra fogom használni, ha öcsém majd meg akarja fogni, és a jobb fogás miatt. de persze már van egy kókuszbetétes macis pólyám :P
amit használtan vettem, de teljesen újszerű.

jól van látom ti is édesszájúak vagytok!! én mostanában annyit nassolok, hogy.. meg is látszik.. :twisted: de mától már nagyon vigyázok :wink:

Luna,
nemhogy emléxem rá, de nekem azóta a Whopper-ről mindig te jutsz eszembe :D

Foltivspicur,
ha sokat eszem, akkor este én is ilyen hasi gondokkal küszködöm.. :?

Húú, én már kb harmadik napja álmodom, hogy megszületett a kisfiam, és hogy gondozom, meg szoptatom, meg ilyenek.. :shock:

Vok,
a Péterfyben szültél?
én ott fogok majd :lol: meg Hari is :D
Vendég

Tegnap elkezdtem fordítani egy szöveget, na olyan eredménye lett, hogy a francia változatát jobban értem, mint az általam kreált magyart :lol:

viszont a Csengeryvel tök jól haladunk :lol: tegnap már megterveztük a konyhát, persze még kell rajta módosítani, ma be is fejezzük, aztán jöhet a rendelés!! 3hét és lehet költözni..

Most meg tanulnom kell, tornázni, aztán fél2-3-ig sulim van. meg könyvtárba kell mennem...

mindenkinek szép napot! 8) (tegnap jobb idő volt, most nem süt a nap..)
Vendég

Hat elvileg nekem is most sulim van, de megsenem :) Hiszen ez itt Lusitania... ugyhogy nincs ma iskola megsem :) Meg jo, hogy este megneztem a neten, hogy hanyas terembe kell menni, es akkor kiderult, hogy pentekhez kepest atvarialtak a csoportbeosztast es a suli kezdesi idopontjat is, igy majd 3.-an. Mondjuk, hogy errol miert nem kepesek szolni?! oke, tudom, mert ez itt ilyen vilag, de sosem fogom megerteni vagy megszokni, ugy erzem :) Pedig ismerik a mailcimunket, a teloszamunkat... es ma mehettem volna be tok feleslegesen (es ugye nem ingyen) az egyetemre, ha nem derul es ki tegnap este az internetrol.

luna6

Luna és többiek: köszi a pólyás információkat, gondolkozom még rajta. A fürdető vödrön én az alján (kívül) kerestem a gumi réteget, nem tud felborulni sehogysem? vagy megcsúszni?
Én úgy láttam, hogy az újszülöttet kell vállig, azaz, h a vállát is lepje el a víz, a nagyobbacskákat pedig ameddig jól esik, akár csak hónaljig meríteni. Fület szerintem nem feltétel ;-)
A kis gagyi kádat azért venném mellé, hogy amíg köldökcsonk van, meg mittudomén, tartalékba, pl. legvégső esetben jó lesz a mosott ruhákat beletenni, nemtom. Ahhoz nem is tervezek állványt, semmit, szerintem jól elfér a mosógépünk tetején. Széles, 7 kg-ot befogadó gépünk van, úgy néztem, jó lesz azon, ha használni kell.

Juj, én mosta annyira beszívtam az e-bayt. Volt egy eladó, hulla jó cuccokkal, mind 0,99Ł-on. Gondoltam, jó sok mindenre licitálok, hadd hozza el egyben a posta. Nézegettem, 2 súlyosabb adagra is 6 Ł postát számolt a múltkor egy másik eladótól, na mindegy szóval jól kikalkuláltam, h lesz max. 6 Ł-nyi a posta, szépen kiokoskodtam, h mennyire megéri, átlagoltam, leosztottam, még postával is minden milyen tuti áron lesz. Erre ma kiderült, hogy valóban én vittem el 8,74 Ł-nyi holmit, édesek, remélhetőleg szépek is, látszatra kiváló állapotban. Na, de ehhez 16 Ł-nyi postát igazolt vissza!!!!!!!! :shock: :(
Gyorsan kifizettem, h ne is lássam, és mielőtt még sokkot kaptam volna, kitaláltam egy önmegnyugtató számolást: egy jó adag másik cuccot is vettem, azoknak ezzel szemben a postája is reális. Na, lényeg, hogy ezeket a horror postával, meg azt a reális postával összegeztem, és úgy osztottam vissza, és így úgy tűnik, valóban nem jártam rosszul. Muszáj volt magamnak vmit kihozni belőle, mert eléggé tudnak bántani a dolgok, ha érzem, h balfék vagyok. Most is az vagyok, csak így kevésbé. Ha meg esetleg teljesen újszerűek a holmik, akkor magamnak is megmagyarázom, hogy pl. a Brendonnál mennyivel jobban jöttem ki, még így is, és egyébként is "vadiúj" rucik Angliából, na. :oops: Magamat kell átvernem, h jobb napom legyen.

Kaják: érdekes, én várandósságom alatt nem vagyok édes párti... még mindig hódít a citromos víz, most az alma a narancs helyett, a klassz, tartalmas levesek, és én bizony kívánom néha a szemét kaját: szinte érzem a bigmac és sültkrumpli illatát, ha belegondolok, és máris csorog a nyálam... szerencsére nehéz lenne beszereznem, egyedül is vagyok éppen, és amúgy is gatyaszorítás van, az ebay-es fullos vásárlásom miatt.

Jah, melyikőtök írta anno a Tommee Tippee termékeket? Én annyira rámoccantam, úgy tetszik a designe és minden, nagyon visszafogott kis finom kialakítású cumi, vagy a cumisüvegek. Meg is született a döntésem: T.T. kézi mellszívó, 2 cumisüveg, 2 kezdő etetőcumi, egy elektromos sterilizáló (nem mikrós), 2 játszócumi lesz a kezdő csomagom. Nah, tejtárolót nem is választottam bele... Egyébként egy olyan szettet láttam a Corában, ami Avent, 20e Ft-ba kerül: Isis kézi mellszívó + 2 tejtároló pohár, talán 1 cumisüveg is, mikrós sterilizáló, meg 40 eldobható melltartó betét van benne, valahogy így. Nagyon forgattam, hogy az megérné, de most T.T. lesz, és jobban örülök neki, bár olcsóbb végeredményben nem lesz, mondjuk szerintem a mikrós sterilizálónál jobb az elektromos. Ez mondjuk nem olyan izgi téma, le is veszem kisebb betűsre.

detti_10

Detti, a legtobb elado (azert nemmind) bele szokta irni a szovegbe, hogy tobb termek vasarlasa eseten kombinalja e a postakoltseget vagy sem. Es ha nem, akkor sem kellen automatikusan fizetni amit az ebay automatikus mailben veled kozol (mer az amit a myebayen latsz eloszor, jellemzoen a automatikus verzio) hanem irni kell egy mail, hogy ennyit nyertem, van e lehetoseg a postakoltseget aktualizalni (ezt pl licitalas elott is meg lehet kerdezni) es akkor ha azt mondja igen, akkor nem kifizetni amit az ebay automatikusan dob, hanem megvarni, mig az elado kuld egy ujrakalkulalt szamlat. Abszolut mukodik, mi mar tobbszor kaptunk ilyet. De ha nem iraj oda, hogy ossevonja a postakat akkor ra kell kerdezni elore, es akkor nem tortenik ilyen. (egyebkent van olyan, hogy tobb a postakoltseg mint az arui ara, ilyen nekem is volt, de ha osszeadom es kiszamolom, meg mindig megerte... ikyenkor felesleges bankodni :D)

Lehet nem is lesz szukseged semmilyen sterilizalora :) Gondolom te is szoptatni tervezel, akkor ezek a dolgok cumisuvegestul majd mehetnek kesobb eladasra :) (nekem nem is volt semmifele sterilizalom sosem, en foztem a cumilevest :D illetve a masodiknal hasznaltam de ey flakon sem fogyott el, Chicco hideg fertotlenito lotyiket)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?