Új privát üzeneted érkezett!

Benta :D Ez jó

Amadea Rod ragaszkodik hozzá, hogy legalább a vezetéknevét felvegyem. :( Még ezzel sem jutottunk dűlőre, mert én viszont ragaszkodom a sajátomhoz, ezzel a névvel ismernek, csináltam "karriert" persze kicsiben.

Nagy hülyeség, ha már most megvesszük a babaágyat? Amit kinéztünk Bogi kombiágy le van árazva, és mivel annyian de annyian érdeklődnek félek, hogy a készlet lassan kifut. (Tudjátok készlet erejéig) Ráadásul ki is szállítják (nem úgy a teszveszen, ahol drágább és persze neked kell elhozni) lapra szerelten, így tudnánk is hova tenni. Hú ahogy elnézem el is fogy az adó visszatérítésem. :D
Vendég

Kérek is a napból! Itt borús az idő:(, pénteken meg ugye százágra sütött a nap.

Azt a Mülleres cumis üveg csomit én is néztem, annyiért sztem is tök jó.
Vendég

Anuk, dehogy hülyeség!
Mi már karácsonyra megkaptuk, de már Csillagtáncos is megvette a teszveszen, sőt jópár embernek már megvan. (talán Amadeának és Heninek is)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép napot! :D

Védőnőn túl vagyok, +3 kgnál tartok, vérnyomim, vizelet ok. Megkaptam a beutalót a terheléses cukorra, és kértem toxoplazma vizsgálatot is. 1,5 óra múlva indulok a dokihoz, majd ő megmondja mikor menjek a cukorterhelésre, de valószínűleg jövőhét lesz belőle, mivel pénteken töltöm a 24.hetet. És jövőhéttől a dokim 3 hétre elutazik Amerikába, addig gondolom ha esetleg gond lesz a cukorral a védőnő és a diabetológia osztja az észt.

Tegnap papíron is lefixáltuk hogy akkor a jógaoktatóm lesz a dúlám és abszolút pozitív dolgokat mondott az Istvánról, neki császár volt az első kislánya mert farfekvéses volt, és a műtét után 20 perccel már együtt lehettek a babával, szopizhatott kedvére, a férje és az anyukája is bent volt vele a szobában amíg nem tudott felkelni, segítettek neki. és onnantól hogy lábra állhatott, egész végig vele lehetett a baba.Tatabányán ez nem így működik. Mikor megszületett odahozták a fejem mellé, aztán legközelebb 3 óra múlva hozták ki, akkor szopizhatott először, aztán ugye éjszaka nem hozták, és másnap 3 óránként láthattam, és szopiztathattam. (szerdán délután született, péntek délelőtt kerültünk át a rooming in-be, onnantól már non-stop együtt voltunk) A férjemmel meg a műtét után kb. 2 percet beszélhettem, aztán elküldték, be se jöhetett a kórterembe egy rövid időre sem. Úgyhogy ha császár is lesz, akkor is sokkal-sokkal jobbak lesznek a körülmények.

Müllert majd én is megnézem magamnak :wink:

Babakocsi ügyben nem tudok okos lenni, én is keresem továbbra is a tökéleteset.

Hú nem jegyzeteltem, pedig biztos hogy reagáltam volna még valamire :wink: :lol:

Kép
Kép
evicuska

Nekünk is megvan már a kiságy :lol: :lol: :lol: Na jó, ez csak vicc, mivel ugye Zalánét örökli meg Rozi :lol: De amúgy Anuk, szerintem is nyugodtan vedd meg a kiságyat, főleg hogy akciós, és hátha elfogy.

Kép
Kép
evicuska

Nekünk is megvan már a kiságy :lol: :lol: :lol: Na jó, ez csak vicc, mivel ugye Zalánét örökli meg Rozi :lol: De amúgy Anuk, szerintem is nyugodtan vedd meg a kiságyat, főleg hogy akciós, és hátha elfogy.

(sikerült kétszer is elküldenie, bocsi :oops: )

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Jó régen nem voltam már, de olyan beteg voltam múlt héten. Szegény férjem fázott meg valahol, és csak elkaptam tőle a náthát. Egész héten az ágyat nyomtam.

Aztán a munka is felhalmozódott :( Na de nem baj, márcsak áprilisig vagyok, az csak másfél hónap!! Annyit kibírok még.

A kisasszony már olyan jókat mocorog, csak szereti megviccelni férjemet, mert amikor odahívom, addigra abbahagyja, aztán kezdi megint :) Rékának fogjuk hívni szinte 90 %, de még tetszik a Virág és a Vanda is. Ti megvagytok már a nevekkel? :)

Olvasgattam vissza, láttam babakocsi vásárlásnál tartotok. Mi is most nézegetjük. Használtan veszünk valószínű, de nem tudom, hogy mi a különbség a fix és bolygókerék között? Melyik jobb vagy rosszabb. Tudtok tanácsot adni? És tudtok valamit a Bergon Cross babakocsiról?

Szép napot midnnekinek, itt süt a nap :)

Kép
chrisstha

Anuk, mi pénteken mentünk a zönkormányzathoz és semennyibe sem került maga a polgári esküvő. Most direkt betelefonáltam az ügy tisztázása végett az ügyintézőhöz, és a lakcímkátya cseréje 500 Ft, a személyié pedig 1500,- Ft. ezt kormányrendelet írja elő, szóval nem változik önkkormányzatonként.( én egyébként nem változtattam) Persze az más kérdés, ha valami egyéb ok miatt TE nem akarod az esküvőt, akkor persze ne. Csak, hogy az anyagi volumen, az a polgárinál nem olyan jelentős. Attól függetlenül, hogy persze 2000 Ft is szép pénz, főleg, ha nincs, szó se róla.
ez csak úgy kijött, persze, semmi közöm hozzá, csak ha már szóba jött.
itt is nagyon sütött a nap délelőtt, de most nem.
üdv

mormota
mormota20

Anuk, a mi kiságyunk is megvan, a padláson várja, hogy a harmadik kisfiú aludjon benne :lol:

Kép
benta

Én is az adóvisszaigénylésre várok, abból lesz kiságy és babakocsi is, meg a többi, ami még kell.

Anuk: az esküvő itt sem került semmibe, csak ha plusz szolgáltatást kérsz, zene, pezsgő, szülőköszöntés stb. Ha nevet változtatsz, akkor le kell cserélni sok mindent, sok helyen kell szólni, sajnos. Nekem volt olyan, pl. az adókártya, amit egy év után intéztem el, meg a taj- kártyát is.
Ez ezzel jár. Én örülök, hogy felvettem a férjem nevét:), nekem így tetszik.

chrissta: jobbulást!

most kérdezte meg a főnököm, hogy meddig maradnék még a munkában:).
Vendég

Adóvisszatérítés: én is álmodozok róla :lol: Valamennyit biztos visszakapunk, remélem minél többet :wink: meglesz a helye :wink:

Kép
Kép
evicuska

Anuk: miért ne lehetne megvenni a kiságyat? Mik a Rod kifogásai?

Noémi: most nem tudom nálad milyen hát- avagy derékfájás játszik, nekem tökéletesen bevált az előző pocisságomnál a Rhux Toxicodendron. S mert ezek szavatossági ideje hatalmas, így most is van készleten a régiből (egy részét apóséknak adtam, ők is panaszkodtak, s tetszett hogy kaptak rá bigyót tőlem), ha kell, akkor majd azonnal hasznosítom.
Egyébként ez olyan fájásokra való, mint mikor az ágyból felkelés nagyon nehezére esik az ember lányának, s majd csak alaposabb mozgásra "rodálódik".

Kép
kissmanó

kiságy még nekünk sincs meg, de hát nekem ugye olyan 170 eurós álmaim vannak, ráadásul az csak 9 hós koráig lenne jó. Még én is szokom a gondolatot, bár magam ismerve, ha a keret valahogy kikerül rá, akkor tuti olyan lesz.

Kép
kissmanó

Kissmanó: ment privi.
Mormota: neked is ment privi.

Heni:
nekem a Babyweltes jobban tetszik. Mindkettő egy funkciós vag + sportos? (vagyis autóshordozó nélküli). Még mi sem vettünk, úgyhogy engem is izgat a kérdés, jó az a leírás, amit küldtél arról, h mire kell figyelni! Mi szerintem boltban vesszük, mert ki szeretném próbálni, mi hogy működik rajta.

Nem is írtam, h elmentünk a kiságyért-olyan szép, majd ha hazamegyünk, rakok fel képet! A matracok is jónak tűnnek, az egyik vékony, a másik vastagabb.

Anuk: tényleg nem kerül sokba az esküvő, ha csak 2 tanús polgárisat akartok. Ha anyós bulizni akar, fizesse ki nektek a 100ezreket. Mondjátok meg neki, h nincs pénzetek. Nekem csak a személyiért+jogsiért kellett fizetni átiratásnál, a lakcímnél először feladatták a csekket, de kiderült, h névváltozásnál ingyenes a csere, így visszautalták!

Benta: vettünk 2 plédet (egy vastagabb, egy vékonyabb), bodykat, rugikat, pólót, pizsit, textilpelust, vízhőmérőt, orrszívót, sapit. Kb ennyi. De végre van már vmi alapruhatára, bár kisgatyót még mindig nem találtam.

Nem tudom, ki kérdezte, de még nem tudjuk, hova megyünk. Megnézegettem az eurorest honlapot, hát a jó nagyvárosokba persze nincs ajánlat, tavasszal meg nem olyan vicces pl. egy tengerparti Horvátország. Egyelőre a Bükkfördős ajánlat a legszimpibb. De két hétre tuti nem megyünk, mert páromnak nem marad elég szabadsága akkor a babázásra, illetve mindegyik helyen min. 5000 Ft-ot kell fizetni fejenként vmi alapdíjra- ami manapság nem túl sok, de egy féléves euróövezeti élet után egy keresettel nem állunk a legjobban. De remélem, vmi összejön. Én wellnesseset szeretnék.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Rod amolyan pató pál úr féle egyén. Szerinte ráérünk mindent akkor megvenni, ha megvan a gyerek. Én meg ugye mondogatom neki, hogy ja. (S közben megy fel a pumpa, mert én pörgős fajta vagyok) Május végén június elején szülök, jobb esetben nem fektetnek be április végén. Hazahozom a hátamra kötözve egy lepedőben a gyereket pucéron, azt futkoshat ő beszerezni mindent max 4 nap alatt. (4 napig tartják benn a császárosokat)
Na megnézném mi lenne belőle. :D Főleg, hogy semmit az ég adta világon nem tud egyedül elintézni. Mindig mindennek én jártam utána, legyen szó számlákról, ügyintézésről, nyaralásról, stb. Más dolga nem volt, csak hogy aláírjon, meg örüljön és élvezze a helyzetet. (Nyámnyili a szentem, de hát én amilyen határozott és erőszakos természetű vagyok jobb is)

Komolyan mondom mikor összekerültünk szerencsétlen pasi úgy le volt amortizálva, hogy az félelmetes. :oops: Élt a maga kis burkában, dolgozott/tanult hazajött evett olvasott vagy játszott aludt. Mindezt 29 éven át. Találtam olyan cuccokat mikor rendbe próbáltam rakni a lakást, hogy meg sem tudtam állapítani fedő-e vagy rozsdás köszörűlap. :shock: Most viszont már a fiatal csajok bizony megnézik, lassan félthetném, ha nem tudnám milyen a természete.

Viszont baromi ragaszkodó, ha akarnék sem tudnék tőle megszabadulni. (Lásd házasságmánia) Néha nem tudom eldönteni, hogy szerelmes, vagy kell neki valaki akit csak úgy megdajkálhat, mint egy kóbor állatot. Hihetetlen jó szíve van, csak hát a gyerekkora el lett cseszve. :(
Vendég

Chrissta, szerintem minden baba ezt csinálja. Nekem is mocorog, de mikor a férjem odajön, leáll. De ha türelmesen vár, akkor neki is mocorog, csak ugye ők sokkal ismeretlenebbek nekik mint mi, és ezért először szerintem megijednek. Én ezért szoktam Áronnak folyamatosan konferálni, hogy most jön Apa, mutassa meg milyen ügyes nagyfiú...stb.
A bolygókerék forog körbe-körbe is, így nagyon könnyű vele lavírozni, ráadásul ezt le lehet fixálni is, úgyhogy így-is úgy is tudod használni. Nekünk olyan van, és én azt javaslom!

Evicuska, az első szülésed, akkor nem volt épp ideális...sajnálom, de remélem ez a második majd kárpótol pozitívan.
(persze tudom, hogy Zalán a puszta jelenlétével kárpótolt, de mégis jó érzés, ha az ember 9 hónap után azt kapja amire készült, és a kedvesség, és odafigyelés igazán nem kéne, hogy pénz kérdése legyen...)

Mormota, egyetértek. Egy házasságnak nem pénzkérdésnek kell lennie...de sajnos sokat számít a mai világban. Igazából szerintem is elenyésző az átírási költség! Ja és én 2 év után írattam át a papírjaimat! :) Bementem az önkormányzathoz, és mikor megmutattam a házassági anyakönyvi kivonatot a nő megszólalt, hogy az esküvő két éve volt...mondta, hogy tudtam, hogy tv. szerint 30 napon belül át kellett volna iratnom?! Mondtam, hogy igen, de nászúton voltunk, kérdezte, hogy de 2 éve?!
Na mindegy, jót nevettünk...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Tabati: megértelek, elég gáz hogy szteroidokkal nyomják tele az embert, aztán meg csak a szívás van vele.

Heni, ha megszűnt a tandíjmentesség, tuti nem fogok továbbtanulni. Egyszerűen Nem térül meg, legtöbb helyre amúgy is a csókos ismerősöket veszik fel…! :?
Pedig jó lett volna, de hát ez van.

Csillag: jó minőségű ruhákat lehet kapni a Cora- ban??

Noémi: nekem csak pamut „bugyogóim” vannak, de szerintem beszerzek egy- két franciát is. Bár páromnak tökmindegy, nincs oda a csipke flancért… :roll:
Banyeeek… 30kg??
Képzeld, mikor egyik hétvégén (sajnos) bementem a kórházba ügyeletre, a csaj aki levette a vért tőlem, rám nézett szigorúan, és megkérdezte: szedsz Elevitet??? Izé, már nem, csak az első pár hétben ettem! Akkor jó! Ugyanis a nővérem 50- ről 90 (!) kg- ra hízott fel! Durva mi? :shock:

Amadea: kamillára allergiás vagyok, de a többit kipróbálom, köszi az infót!! :)
Magán dokihoz mész fogászatra? Én szinte már mindenhova privát megyek, és én sem tudom miért fizetem a TB- t… :(

Evicuska: nem mondod, hogy jógatanár lesz a dúlád? Ilyet még nem is hallottam, de ez nagyon jó!

Anuk: jól egymásra találtatok és biztos hálás a pasi, hogy így kikupáltad! :D
Az jó hogy ilyen ragaszkodó, tuti bármit megtesz majd a családjáért!

Ma voltam először kismama tornán és iszonyatosan bejött! Nagyon aranyos a csajszi aki tartja, és mindenfélét tanulunk! Még szülésfelkészítő légzést + intimtornát is! Hejehuja, minden nap akarok járni!! :)

Na, mentem németre...

Kép
tökmag79

Kismanó, igazából ez a derékfájás olyan, hogy előjön, de kb. fél óra úlva elmúlik. Szerintem a növekedés - csontok tágulása miatt is...amit írtál az homeopátiás golyó vagy krém?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag, elfelejtettem írni a sulival kapcsolatban:
Drága kormányunk, eltörölte a kismamáknak szóló tandíjmentességet, így már sajna fizetni kell. Úgy tudom - de ennek utána kell pontosan néznem - hogy a 2006. előtt beíratkozottakra vonatkozik a korábbi tv, tehát a tandíjmentesség. Mivel én ezek közé tartozom, remélem az utolsó 1 évet megúszom.

A bugyikat egyébként én is csak a magam szórakoztatására vásárolom. A férjemet nem érdekli, csak ami alatta van... :oops:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag: nyilván meg kell nézni, hogy milyen a minőség, de van pl. Disney márka- persze ez csak azért drágább, mert Micimackó figyel rajta... Én jó cuccokat fogtam ki, de többnyire csak az akciósakat néztem. A Tesco gázabb szerintem, ott semmit nem találtunk...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Úgy látom, ma sem tétlenkedtetek.
Én ma keresztgyerekeztem, így most pótolhatom az olvasást.

Sosi, biztos rendben lesz minden, jelentkezz holnap, ha megvan az eredmény.

Kismanó, tojásos agy? Hú nekem egy kicsit ez meredeken hangzik. Persze én olyan finnyás vagyok……….

Heni, nekem is az első babakocsi tetszik, de én csak a kinézetéről tudok nyilatkozni. Viszont árban is nagyon jók, amiket nézel.

Anuk, én is találtam egy jó pihenőszéket. Majd belinkelem. Azt hiszem az 6500.- újat. A párom mondta is,hogy rendeljem meg, annyiért jó áron van. De nem láttam,hogy dönthető-e a háttámlája, így még annak akarok utána járni.
Szóval szerintem se engedj mindenben Rodnak. Ő sem ért jobban a gyerekekhez, mint te, és ha szerinted valami fontos, akkor harcolj érte okosan. Nekem is sikerült meggyőzni apát a babakocsival kapcsolatban, és még úgy is jött le a dolog, hogy Ő döntötte el. Elvégre NŐK vagyunk, vagy mi….
Ne aggódj, lesz még pihenőszék, mire kell.
Mennyiért adják most a Bogi kiságyat?
És még ha belekotyoghatok valamibe. Rod nem olyan mulya ám szerintem, mint látszik. Nálunk is ez volt, hogy én vagyok a nagyszájú, erőszakos, és mindent én intéztem, meg mindenhol én beszéltem, mert nem bírtam kivárni, amíg a párom elnyögi mit akar.De aztán rájöttem, hogy neki is meg kell szoknia, tanulnia ezeket a dolgokat, és néha hagytam küszködni. Ez hatott is, ma már bárhova elküldhetem, elintéz mindent. Csak azt kellett megtanulnia,hogy ne féljen kinyitni a száját.(otthon ugyanis olyanok a szülei,hogy mindenbe beletörődnek, ahelyett, hogy utána járnának dolgoknak).
Bocs, nem okoskodni akartam.

Tegnap voltam dokinál. 5 perc volt az egész 6000-ért. De a múltkor mindent megbeszéltem vele UH-n, és most panaszom se volt, meg kérdésem se, akkor meg minek húzzam az idejét. Apa legalább már látta a fiát. Már rég volt velem UH-n.

Köszönöm a biztatást a hízással kapcsolatban. Tegnap, a doki és a párom ezt is kitárgyalták. Arra jutottak,hogy nem látszik rajtam,hogy híztam volna, egyek nyugodtan.
Ja, és a legnagyobb dícséretet is megkaptam tegnap. Apa olyan szemekkel nézett, amikor zuhanyoztam..... Körbe kellett forgolódnom neki, nem győzött dícsérni,hogy milyen csinos,és szép kismama vagyok. Ettől több szerintem nem kell egy nőnek.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Anuk, oks, jó nyaralást Nektek :) Ha mégis tudnál jönni, akkor szólj :)
(Amúgy kezdhetjük előbb is, ha gondoljátok!)

Anuk, a kiságyat én is megrendeltem. A Bogit :) Nagyon aranyos a nő, aki felvette a rendelést, megbeszéltük, hogy most annyi munkájuk van,hogy kb. 3-4 hét a szállítási idő (egyébként két hét lenne, de én mondtam, hogy ha sok a munkájuk, lehet több is, még nem most fog megszületni aki benne fog aludni :) ) Szóval, ha gondolod, szerintem nyugodtan rendeld meg!

Heni, köszönöm a babakocsi keresést :) Tényleg egyre bizonytalanabb vagyok, hogy melyik lenne jó. De tényleg, a felfújható kerekű nem lyukad ki???? A pierre cardin 682-es nagyon tetszik, de ilyenek a kerekei, és nem tudom, mennyire lenne jó, ha mondjuk pumpálni kéne vagy kilyukadna... komolyan ilyeneken filozofálok... :)

Noémi, írtam privit :)

A tandíjmentesség eltörlése engem is érzékenyen érint :( Szerettem volna másoddiplomát, gondoltam, ha gyesen leszek, elkezdem, mert különben olyan drága, hogy nem tudom megfizetni... erre eltörlik :( :(

Baba neve: nálunk sincs még eldöntve... három közül nem tudunk dönteni, de végülis még van időnk :)

Lejárt a munkaidő végre végre végre, úgyhogy húzok is haza :)
magdii

Csillagtáncos, én a Corában a mondókás ruhákból vettem csak.
Viszont érdekes, amit a Tescoról írsz, mi ott vettünk több dolgot. Persze ott is ki kell fogni, és a Szentpéteri kapui nagy Tescoban, és az Avasiban nem mindig ugyanazok vannak, sőt, nem is mindig egy árban.
Az orrszívót is néztük, a Corában, de ott drágább, mint a Brendonban, vagy a Tégelben.
Azt akartam még kérdezni,hogy hol vettél kismamanadrágot.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, nagyon édes amit írtál! Egyébként az én férjem is mindig halálra dícséri a pocakomat. (erre megkérdezem, hogy világszép? és azt felei rá, hogy igen! :) - dehát ennyi bók bőven kell)

Magdii, nyugodj meg a felfújható kerék nem lyukad ki. Inkább olyan mint egy autókerék, nem mint egy biciki kerék!

Tökmag, én még nem vettem ruhát a corában, de a barátnőm igen, és elég normálisnak tűnik a minősége...bár én inkább Tesco párti vagyok, mert nekem ezek a mesefigurásak nem jönnek be. Egyébként egyszeri mosás után tökéletesen tartják az alakjukat és még mindig finom puhák - többről egyenőre nem tudok nyilatkozni...illetve talán annyit, hogy amit turiztam Cheerokis (tescos) cuccokat, azoknak is mind jó volt a minősége még használtan is tartották az alakjukat!

Tökmag, azt hiszem veled beszéltük: képzeld pénteken megyek sushizni :) A férjem végre elvisz. Szigorúan csak vegát eszek, illetve majd utána meleg kaját, de úgy örülök neki, végre kimozdulunk és elmegyünk valahova! :) :)
Wasabiba megyünk, ott ugye annyit eszek, amennyit bírok! Már alig várom - ez lesz a mi valentín napunk - bár inkább csak kimozdulunk végre! :)

Én is mindjárt lépek! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Bogi kiságy most 39.000 a http://www.kindermobel.hu mi cseresznye színben kérjük és úgy is csak 40.000 a teszen a cseresznye színű lenne 55.000 szóval nagyon megérné. Hasonlót láttam máshol (a fene tudja merre :D ) mindenhol 60-70 e az ára.

Egyszer elküldtem Rodot, hogy vegyen fél kiló disznócombot és ha lehet daráltassa le. Úgy másfél óra múlva telefonál, hogy tényleg szükség van-e rá, mert a húsos pultnál nő van. :D Azt sem tudtam, hogy röhögjek, vagy sírjak. Ott tipródott a boltban annyi ideig, mert nem merte megszólítani. (egyébként máshol sem mer megszólalni, ha nőkkel van dolga) Mondtam neki, hogy igen kell, és ne izguljon. Eltelt újabb félóra, és hív a haverja, hogy mi kéne, mert Rod felhívta, már ott van a boltban. Sacc 2 óra alatt megkaptam a kért husit, amit két pasi intézett :D

Másik eset, hogy bankban voltunk. Digibankot szeretett volna nyitni, plusz lekérni az értékpapírjai egyenlegét. Mondtam neki, hogy ott ülök a váró részen a háta mögött, menjen csak. Azt vettem észre, hogy 10 perc után szó szerint rázni kezdte a lábát az asztal alatt, ami nála a legnagyobb idegesség és szorongás jele. Aztán olyan kétségbeesetten nézett rám, hogy odamentem segíteni. Az ügyintézőnő mindenféle befektetésre meg hülyeségre akarta rávenni (tudjátok milyenek), és nem mert nemet mondani, de aláírni sem akart. Velem már 5 perc alatt elintéztük az ügyet. :)

Ne higgyétek, hogy lejáratni akarom, mert imádom :) :oops: , de van még egynéhány eset amiből kiderült, hogy szegénykém olyan elnyomásban és nemtörődömségben élt, hogy ha nem akarom, hogy átverjék vagy kisemmizzék akkor nekem kell intézkedni. (Főleg ilyen anya mellett)
Vendég

Sziasztok!
Voltam ma uh és eltűnt a 2 héttel ezelőtti vesemedence-tágulat. Annyira örülök :D Egy tök jó képet nyomtatott ki a doki, épp integet rajta, látszanak az ujjacskái. Igaz, csak 2D-s, de így is klassz.

Kismanó, bár írtam privibe is, de engem lázba hozott a tojásos velő :D Bár mi nem hoz mostanába lázba...

Ma én is nézegettem a netet, hogy mennyi mindenre lesz még szükség. Nagyon durva: mellszívó, sterilizáló, cumisüvegek. Basszus, kezdek aggódni, hogy még sehol sem tartunk. Holnap kiderül, hogy mikor kezdik a nyílászárók cseréjét, utána már okosabb leszek. :shock:

Nevekkel még mi sem állunk sehogy, bár férjem megígérte, hogy még ebben a hónapban eldöntjük. Sajnos határozottan elutasította az én Ábel Mór-omat :( Na, de majdcsak kompromisszumot kötünk. :wink:

Ja, márc. 12-én megyek terheléses vércukor vizsgálatra. Nem kell vinnem semmit, ott adnak mindent. Azért lehet, hogy egy citromot azért viszek a bizti kedvéért.

Na, készülök én is hazafelé. Pussz mindenkinek!

KépKép
süni76

Anuk, Te most akkora örömet szereztél ezzel a linkkel. Van fehér is a Bogi kiságyból! Juhejjjjjjjj :D :D Lehet, hogy én is megrendelem, Anyuék ezt szánták nekünk :D Anyósom meg a babakocsit :D

KépKép
süni76

Bvigh: ment privi!

Anuk: akkor jó sok "munkád" van Roddal. Bár nem csodálom,h ennyire félős, azok után, amiket anyósról írtál... De azért muszáj egy kicsit önállósítani.

Nekem vki azt mondta, h kismamáknak valamelyik egyetemen adnak kedvezményt. Remélem, nekem adnak majd, mert különben nem tudom mi lesz a maradék 3 félévvel... Noémi, szerintem kérdezz utána a TO-tokon- tudom, h nem a legjobb informátorok az ottani nőcik, de hátha ki tudsz belőlük szedni valamit...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Nem is írtam, h valamelyik nap veletek álmodtam! A topiktali volt, az elején voltunk, és mindenki találgatta, h vajon ki kicsoda lehet! :lol:

A cumisüvegek kapcsán: a mostani Kismamában (és vhol a neten is olvastam már) van egy rövid írás arról, h az üveg cumisüveg jobb mint a műanyag, mert vmi kutatások kimutatták, h a műanyagból egy csomó káros anyag kioldódhat a gyerek italába. Persze nem mindegyikből. De állítólag az üveg-üveg a tuti. + A fogorvosok szerint is, mert a műanyag üveg kitolhatja a cumisüveg használati idejét- mivel ezt a gyerek is a kezébe kaphatja, és kényelmes...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Nyah megrendeltem a kiságyat :D A nőci azt mondta, hogy 3 db cseresznye színű van még! Úgy kértem, hogy jobbos-balos legyen, mert ki tudja hogyan tudjuk berakni. Lapra szerelten futár hozza 2 héten belül :D

Ja Rod nincs itthon, felhívtam mi a helyzet. Azt mondta jól van, ügyes vagyok. Pfffffffffff Ha úgyis én döntök akkor mire kellett várni eddig? :D

A kiságyhoz rendelhető kókuszmatrac is 6900 Ft. Nah hogy most van.-e ennél olcsóbb azt megmondom őszintén nem tudom. :) Arra emlékszem, hogy kibeszéltétek. Viszont mi is szivacsmatracon nőttünk fel. S nem mindegy, hogy 2500 vagy 6900 főleg a mai világban. Persze én is mindent meg szeretnék adni a prücsöknek amit lehet.

Megyek, megjött apjuk :D Most lesz a véres leszámolás, mert a beleegyezése nélkül intézkedtem.
Vendég

Anuk, kösz a linket.
Mi valószínű innen rendelünk:

http://www.helimexbaby.com/webaruhaz/in ... egoryID=52

Mert én olyat szeretnék, amelyiknek egybe fiókja van.

Zsu

Kép
bvigh

Nahh, a tojás kimaradt, mert elég volt mennyiségileg a hagyma meg az agyvelő. Ha tojást is teszek bele, akkor marad, de nem sok. Így nem szaporítottam.

Noémi: ez az említett homeós golyócska.

Kép
kissmanó

Kissmano: Sajnalom a nagyobbik lanyodat a bore miatt. En 8 eves korom ota szenvedek tole es igencsak okozott sok nehez idoszakot gyerekkoromban, meg termeszetesen most is, de talan mar 30 eves fejjel jobban el tudom fogadni.
En is apamtol orokoltem, van egy tesom neki semmi. Szoval nem feltetlenul oroklodik. Nagyon remelem, hogy Pocak Viki nem fogja orokolni, de hat elore sajnos ezt senki nem tudhatja.

Banka
Kép
banka79

Noémi: ahha, szóval bukta az ingyér suli. Hát mindegy, akkor majd „csak” babázom, az sem lesz uncsi szerintem. Most hogy utánanéztem, mintha olyat olvastam volna, hogy a kismamák kedvezménye a következő: plusz egy pont. Vagy kettő? :P
Na igen, én párocskám is ilyen: nem érdekli ha Triumph, vagy szakadt póló… :oops:
A shusiért megint utálhatlak?? :D
Azt hallottam, hogy a Wasabi nagyon jó kis hely, oda már mi is el akartunk menni. Nem fogod csorgatni a nyálad a sok fincsi halacska láttán?

Csillag, Noémi: köszi az infót, lehet hogy kinézünk mi is a Cora- ba. A mondókás cucc nekem is bejönne, Disney- től már hányingerem van (a szőnyeg és a függöny is Disney- mintás), tuti egy Micimackós vagy Malackás gönce sem lesz a gyereknek!
A Tesco- ban viszont tök jó a hálózsák szerintem, bár most nagyon drága! Karácsony környékén 1700ft- ért vettem barátnőm fiának, most meg mintha 3000 ft lett volna…

Bvigh: inkább a férjed legyen a kritikusod, mint a lökött védőnőd, szerintem jobban jársz vele. 8)

Süni: nagyon örülök, hogy minden ok!! :)
Kár, hogy nem tetszik férjednek az Ábel Mór, mert szerintem nagyon szép név! Ha fiúnk lett volna, egyértelmű volt, hogy az apja és apám után kapja a nevét, de ha mondjuk a második is fiú lett volna, akkor már neccesebb lenne a dolog, mert párom vezetékneve nem egyszerű, tehát ahhoz csak egyszerű nevet választhatnánk. A Zétény (tök ari a beceneve: Zéti) pl. tuti ki lenne lőve, mert nem menne hozzá, pedig nekem nagyon bejön! Vagy a másik: Hunor, aminek a beceneve iszonyatosan aranyos-Hunyó! :D

Egyébként nektek mi a véleményetek a sterilizálóról? Annyira megoszlanak a vélemények ismerősök körében is: valaki esküszik rá, és „tudod ki fog forralgatni”, mások meg azt mondják, hogy fölös pénzkidobás, kell a francnak.

Én is álmodtam már veletek, de mindig elfelejtem elmesélni, pedig nagyon poénos: valamelyikőtök összeállított egy kvízt, hogy ki mennyire van felkészülve az anyaságra. De olyan hülyeségek voltak, hogy „Válaszd ki a három típus közül, hogy melyik a legbiztonságosabb gyerekülés az alábbiak közül” (és fel volt sorolva szakszavakkal). Aztán: „Mi a kolosztrum magyar megnevezése”.
Komolyan mondom, úgy izgultam mint az államvizsgán! :D

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Nem tudtam mindent végigolvasni, majd holnap igyekszem pótolni.....

Anuk!
Én nem csodálom, hogy Rod fél a nőktől azok után, amit az anyukájáról tudunk...

Süni!
De jó, hogy megszűnt a vesemedence tágulat :D

Tökmag!
Én maradok a forralásnál. Ha már a kakis pelenkát hajlandó leszek mosni.....Próbálom a lehető legjobban kiküszöbölni a vegyszereket...de ez lehet, hogy csak az én mániám.

Másoddiplomát én is szerettem VOLNA (de ez egy darabig biztosan csak álom marad)

Holnap megyek a terheléses cukorra reggel 7-re :?

KépKép
amadea

Hát jól van Tökmag, útálhaszt...:) Már alig várom a péntek estét...ma befestettem a hajam, lábat gyantáztam, szóval nagyon készülök. Holnap még megpróbálok beugrani a kozmetikushoz, pénteken meg fodrász, úgyhogy szép leszek a wasabira.
Mi már többször is voltunk, tényleg nagyon jó hely, főleg emiatt a futószalagos megoldás miatt, mert bármit meg lehet kóstolni. Lehet, hogy majd csorgatom a nyálam...de végül nem is baj, mert a meleg kajákat sosem kóstóltam meg, most viszont majd végigpróbálom az összeset! :) Egyébként elég drága, mert a korlátlan fogyasztás 4990 Ft/fő, és ebben nincs ital. De decemberben voltunk utoljára valahol, szóval most végre újra kimozdulunk! :)

Süni, nagyon jó, hogy megszűnt a tágulat! :)

Képzeljétek ma az ikres barátnőm felhívott - síri hangon - hogy az őssejthez szükséges egyik vizsgálata pozitív lett. (cytomegalovírus IgG) Teljesen beszartunk, de kiderült, hogy ennek is a toxaplazmához van köze, és ez csak annyit jelent, hogy már átesett rajta, termel ellenanyagot a szervezete. Jó hogy most már ezt is tudom, és nem ijedek meg.

Amadea neked mi az első diplomád pontosan? Én mindig úgy gondolok rád, mint a mi kis házi doktornőnkre...:)

Tökmag, én vettem egy mikrós sterilizálót a neten 2000 Ft-ért. Én csak nagyon az elején gondoltam használni.
Meg vettem egy Chicco fertőtlenítő folyadékot, mert egy csomó játék (főleg később) nyitott dobozban van, és mindenki megfogdossa. És a kicsik mindent a szájukba vesznek, úgyhogy ezzel fogom - kizárólag első használat előtt - letörölni. Egyébként túlzottan nem akarom megóvni, mert kellenek a bacik... (ezt is csak azóta találtam ki, hogy hallottam mi minden van pl. egy bevásárlókosár fogantyúján...)

Megyek, mert még vizes a hajam! Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Végre itthon :)
Dokinál minden okés volt, csak szívhangot nézett, pedig már örültem hogy talán csinál uh-t :roll: de ő ugye nem az a nagy uh-fan, úgyhogy ez kimaradt. Legközelebb lehet hogy csak a 4d-n látjuk Rozit, azt pedig a 28-30.hét környékére tervezzük.
2 hét múlva kell mennem terheléses cukorra. és 4 hét múlva kell visszamennem a dokihoz.
Egyébként 6 hetes terhesen vizsgált meg doki utoljára, azóta nem piszkáltak (kiv. a férjem :oops: ). De nem is hiányzik annyira.

Igen, a jógaoktató dúlaként is műkszik, és lecsaptam rá :D

Süni, tök jó hogy eltünt a vesetágulat!

Én a Chicco ster.folyadékot használtam Zalánnál, de még mindig megvan talán a fél flakon :oops: nem vittem túlzásba a fertőtlenítést :lol: második gyereknél elméletileg még lazábban veszi majd az ember :lol:

Noémi, tök jó hogy kimozdultok. Mivel a férjem délutános, és valószínűleg szombaton is dolgozik, így biztos nem megyünk sehova, de febr. 26án lesz a torkos csütörtök (www.menjunkenni.hu), már foglaltunk asztalt :wink:

Na megyek, mert elfáradtam...Jó éjt!

Kép
Kép
evicuska

Amadea- hogyhogy nem eldobható pelust fogsz használni? Biztos beszéltéltek már anno, de tudod, én még újnak számítok. :)

Noémi: persze, ecseteld még, hogy milyen is jó lesz neked holnap! Aztán majd a mázsálásnál sírhatsz...! :twisted:
Érdekes amúgy, mert a japán- kínai konyháért egyáltalán nem vagyok oda, a shusi mégis más. Nyami. Kíváncsi leszek mit mondasz a meleg kajára, hogy ízlett!
Szerintem (ha korlátlanul kajálhatsz) annyira nem vészes ez a 4990 ft, azt hiszem a Trófeában is ennyi hétvégén a tarifa. Egyszer- egyszer kibírja az ember...
Figyu, egyszer írtad, hogy hajlamos vagy a toxaplazmára, vagy valami ilyesmi. Ezt honnan tudod? Vérvétel? És mikor kell elkezdeni az őssejtes vizsgálatokat, már most? Mert én azt hittem, hogy szülésnél majd leveszik, aztán majd intéznek minden bigyót, nekünk már nem kell semmivel foglalkozni. Te milyen céggel csináltatod?
A 2e ft- os sterilizáló nem is olyan vészes és én sem akarom sokáig csinálni- a babának bírnia kell a gyűrődést.
Belegondoltál már abba, hogy a fenébe maradhatott fenn az emberi faj, hiszen nem volt sem sterilizáló, sem szájpenész elleni ecsetelő, sem bimbóvédő, mosódió, stb...? :D

Kép
tökmag79

Noémi!

Orvosi diplomám van és szeretném megcsinálni mellé a homeopátiás vizsgákat is....immunológiával és fertőző betegségekkel foglalkozom(vagyis most már táppénzen vagyok).
Ellenanyagok:
2 félét nézenek: IgM- jelenleg áll-e fenn fertőzés? (Most)
IgG- régebben átesett-e rajta? (réG)

Amúgy a citomegalovírus nagyon szar dolog, sokkal rosszabb, mint a toxoplazma...szóval nagy mázli, hogy a barátnőd már átesett rajta, mert egy életben, csak 1x lehet elkapni.

KépKép
amadea

Tökmag!

Nekem szimpatikusabbak a mosható pelenkák, elsősorban az anyaguk miatt. Most lehet, hogy ezért hülyének fogtok nézni és az is lehet, hogy nem jön majd be, mindenesetre megpróbálom.
Utolsó kérdésedre a válasz:
Ami nem öl meg, erőssé tesz :wink:

KépKép
amadea

Jó reggelt!

Amadea,
egy kalappal a vizsgálathoz, szerintem nem annyira vészes! Én próbáltam a Monapelt /textilpelus/, van pár db. Állandó használatra nem jött be, de sok helyzetben jó. Pl.: fürdés előtt kicsivel betojt, kapott ilyet nem használtunk arra a kis időre el egy papírpelust. Vagy elég sokat medencézünk, víz előtt-után is jól jött. Elég sok helyen utána tudsz olvasni a gyakorlati tapasztalatoknak.

Tökmag, szerintem sterilizáló akkor kell, ha sokat cumisüvegeztek. Ha szopis baba, akkor felesleges. Majd meglátod, kell-e, és ráérsz venni. Most a teszveszen árulnak vagy 10-t.

Mennem kell reggelizni, egy jóképű fiatalember meghozta a friss kiflit. Gyerekek oviban/suliban, mi meg romantikázunk így kora reggel :lol: Benjámin is így készült.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt Lányok!

A topictalival kapcsolatban azon gondolkodtam, hogy írjam meg az utat hozzánk, hiszen mindenki másfelől jön. Arra gondoltam, hogy ha megírnátok priviben, hogy ki honnan illetve mivel fog jönni, akkor visszaírok, hogy hogy a legegyszerűbb eljönni hozzánk. Jó lenne ez így?:)

Magdi
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:07-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Én is akarok textilpelust használni. Ha otthon vagyunk, mindegy mit koszol össze, és az elején szinte eszi a pelusokat. Iszonyat mennyibe kerülne.

Nagyon mérges vagyok a férjem munkahelyére! Remélem a férjem talál magának másik munkahelyet, mert ennyi pénzért nem akarom, hogy ott dolgozzon. Szinte 350 Ft-os órabérért dolgozott, ami tavaly még elérte a 600-700 Ft-os szintet :shock: , legszívesebben rájuk borítanám az asztalt. Bár még örüljön, hogy dolgozhat.

Szép napot! vagyis szebbet!
Legalább sütne a nap:(.
Vendég

Sziasztok!

Én mindig eltűnős beugrok egy pillanatra.
A költözés megvolt, csak az új lakásban nincs még net és így gondban vagyok, laza 2 hónappal vagyok lemaradva.

De ezt most meg kell írnom: Bogink lesz, kislány, kislány, kislány!!!!!!! :) :) :D És minden rendben vele, most néhány nappal többnek tűnt, mint amennyi idős terhességet eddig számoltak, igaz Bius is 4000 g volt kereken, apa meg 5 kg (!), szóval azt mondták, ne számítsunk pici babára :)
Az új dokim is rendes, egy órán keresztül tartott az egész "vizsgálat", átnézte minden papíromat töviről-hegyire, mindent elmondott, h mi működik itt másképp, mint Pécsen, mik a szokások, stb. Szóval amennyire féltem a dokiváltástól, most annyira megnyugodtam.

És hát APA reakciója a kislányára... :) A rendelőben még vissza tudta fogni magát, de ameddig a recepción én megbeszéltem az új időpontot, meg a laborba-menetelt, addig ő kiment az utcára, már nyúlt is a telefonért és mi a recepcióssal csukott ajtón keresztül csak annyit hallottunk kintről, h KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY :) Szóval örült :) Meg hát én is. Nem mondtuk eddig ezt, mert persze, h az a legnagyobb lényeg, h egészséges legyen, de így utólag biztos, h mindketten tudatalatt megint egy kis hercegnőre vágytunk :)

Szóval légyszi légyszi rózsaszínezzetek be a táblában, köszi!!!!!

És jövő hét végére lesz netem is, onnantól jövök remélem sűrűbben is.

Sziasztok!

Kép
Kép
mimmi

Mimmi, nagyon örülök, hogy sikerült a költözködés. Meg hogy az új dokival is minden oké. Bogidhoz meg nagyon-nagyon gratulálok!!! :lol: :lol: :lol: Ha tudsz, gyere majd. :) Épp tegnap hiányoltalak, aztán eszembe jutott, hogy költözködtök, így nem is nagyon faggattam a többieket. :)
Érezzétek Magatokat jól az új lakásban/házban, és ne felejtsétek el megszámolni a sarkokat. :wink: :wink:

Heni

Kép
szheni

mimmi: gratulálok!!!

Ja, és még a kocsimon is elromlott a zár, tegnap nem bírtam kiszedni a kulcsot, persze nyitott autót hogy hagyjak ott, persze a férjem iylenkor ér később haza, persze, hogy 5 percenként pisilni kell...ÁÁÁ iszonyat ez a hét. Legszívesebben elaludnék és fel sem kelnék márciusig legalább.
Vendég

Mimmi, gratulálok Bogihoz!

Heni, én kipróbálás nélkül nem vennék babakocsit.

Kép
benta

Puszedli, meddig dolgozol még?

Kép
benta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?