Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy hogy mindenkinek egyforma a vonalzója????

Foltivspicur: Én is így jártam a teszveszen egyszer, ráadásul szegedi illetővel, aki közölte velem, hogy nem mehetek személyesen a cuccért, csak postázni tudja a megnyert terméket. 3 utcányira lakott tőlünk. Gondoltam, na jó, akkor legyen posta. Utaltam neki a pénzt, és a csomag azóta sem érkezett meg. Ennek már kb. fél éve. Ja és szintén felfüggesztették a fiókját. Többször írtam neki, semmi válasz. Mikor a telefonnal próbálkoztam, azt jelezte, hogy nem kapcsolható. Az ilyen minek tölt fel egyáltalán bármit is eladásra. Nem mondom, jó pénzkereset átverni másokat. Fúúúúúúúúj, undorító!!!

Teszveszezem most is, de csak szegeditől vásárolok, és csak olyantól, akitől személyesen át tudom venni a holmit. Ez a biztos. Adom a pénzt kapom a terméket.
Vendég

A ruhákkal kapcsolatban: van köztük egész kicsi, meg picit már nagyobb is. Amennyiben valakinek tetszik, örülnék, ha az egész csomagot egyben vinné, mert akkor egy postázással megúsznám. Már ami a csomagolást meg a postára menetelt illeti.
Természetesen ez a csomag is ingyen van, mint Henié, remélem valaki hasznát veszi.

Kép
Kép
hari

Hari: Szupi a pocakfotód! Tényleg van hasonlóság!!!

Szépek a holmijaid is, és elvinném őket szívesen, ha hasznát tudnám venni.
Vendég

Nekem szerencsére még nem volt ilyen rossz tapasztalatom rendeléssel. Bár most pont párom dühöng, mert elutaltuk a pénzt, az illető már értékelt is minket és írta, hogy elküldte az árút. De sajnos mi vagyunk a hibásak, mert sima levélként kértük, tehát még utánajárni se lehet :cry: De így jár, aki spórolni akar.

Kép
Kép
hari

Nem tetszik ez a vonalzó-dolog. Most visszaáll magától, vagy szerkesszem újra?
Vendég

Hari, köszi a biztatást, de eddig is csak bizakodtam, ma már aludni sem tudtam, mert ezen járt az agyam, hogy hogy lehetek ennyire pech-es.

Nanetto, valami technika, hogy feldolgozzam? :wink:
foltivspicur

Heni,
én is azt várom, hogy hátha visszaáll. Egyáltalán mitől lett mindenkié egyforma? De lehet hogy megvárom, míg mindenki megváltoztatja és akkor már csak az enyém lesz ilyen :lol:

Kép
Kép
hari

Kedves Felhasználóink!

2010. február 19-től megszüntettük általános vonalzóinkat. Mostantól kizárólag egyedi vonalzókat készítünk nektek, természetesen továbbra is ingyenesen és a jövőben sem kell érte fizetni!
Küldjétek el saját választott képeteket e-mailben, az info@nagyonbaba.hu e-mail címre, és hamarosan saját, egyedi vonalzóra tudjátok cserélni a most látható átmeneti vonalzókat.

Megértéseteket köszönjük!
Vendég

Javaslom, hogy készítsetek új vonalzókat, vagy kérjetek egyedit, mert úgy néz ki, ez már nem fog magától visszaállni.

A felhívást a nagyonbaba oldaláról másoltam be.
Vendég

Honnan lehet leszedni a jelenleg anyakönyvezhető nevek listáját? Átböngészném szívesen, és akinek van netes listája a népszerűségről, azt is örömmel venném.

detti_10

mutatok egy egyveleget az újonnan szerzett rucikról: van benne 2 cipellő, szoknya, rugi, bodyk, pulcsik, naci, és egy úszónaci is 6-9-ig, gondoltam, ha csak egyszer vesszük majd fel (0,99 Ł volt, igaz, majd ha összesítünk, kierül a kombinált posta) már klassz. Kicsinyítettem, h ne terheljem nagyon a fórumot, de így nem tudom, emnnyire élvezhető. Lényeg, h nekem az, folyton fogdosom, pakolászom őket. 8)
Kép
detti_10

Szep napot!!

Na megvolt a terheleses vervetel, ehgyomri cukrom legalabbis rendben vn a tobbi meg majd kiderul.
Jajj ugy be van allva a jobb karom (az operalt, az izmok tok be vannak megint gyulladva, elegge bir fajni).

Emlekeim szerint a nem adhato nev kervenyezese nem kerul penzbe vagy ha igen minimalisba. Bar nem kizart, hogy ez azota valtozott, en a nagyobbikomnal kerelmeztem a dolgot bar nem tudom tulkep minek is, mert nala kvazi mindent lehetett adnom :) Meg egy kicsit santit is az az info, hogy kervenyezni kell es az anyakonyvvezetonek nincs beleszolasa, csak ugy megsugom, hogy ez igy nem teljesen igaz, csak ok nem vallaljak fel a felelosseget :) (nekem a nagyobbik egyik neve sem adhato Magyarorszagon, es az egyik nevet pl az akademia el is utasitotta, es lass csodat, megis anyakonyvezve van :D)
Olyat viszont anyakonyvvezeto sem tehet es nem is fognak engedni, hogy magyarul letezo nevet angol irasmoddal beirni. Tehat peldakent, ha van ugye Mariann meg Marianna, akkor a Marianne verziot nem fogjak elfogadni. Magyar helyesiras szabalyai mindenek elott. (ezert lett a Jessica is Dzsesszika... brrrr)

luna6

Detti, nagyon edik a rucik! Azert valamennyi rugdalozot s kerekitsel meg, irto edesek vannak csajosban abbol is :) (ha masra nem alvasra tuti kell majd :D) A frudobugyi meg valami vellneshotelben akar tobbszor is rakerulhet a lanyra (mashol ugye nem nagyon, a meretet nezve :))

luna6

Jah, jotanacskent akartam irni, hogy soha de soha smemit ne kerjetek teszrol vagy sehonnan sima postan, ez Magyarorszagon egyenlo azzal, hogy megajandekozod a postat. Minimalis aranyban er oda barmi is sima levelkent, ezen nem szabad sporolni tenyleg :( (eloszor az itteni postaban sem biztam, de aztan evek alatt kiderult, hogy en itt pl DVDket is siman feladhatok siman :D (ez jol hangzik igy :D) mert tuti odaernek. Mindig es minden, orszagon belul. Aztan lehet itt is van hibaszazalek, olyan surun nem levelezek, de neha szoktam mas magyaroknak hozni ezt azt es feladom az orszag masik vegebe siman, es odaer. De most Angliabol is minden teljesen epen es egeszsegesen megjott. Ellenben barmit adtam fel otthon ide (vagy adtak fel nekem) es erezhetoen nem csak sima level volt a boritekban, az soha nem erkezett meg :(

luna6

Luna,
hát valószínűleg igazad van. Eddig ugyan minden megjött, amit levélként küldtek, de ez most úgy néz ki nem. Én mondjuk még reménykedem, de minden esetre ezentúl semmit nem kérek, vagy küldök sima levélként.

Ma van a farsang, hát láttátok volna ezeket a csajokat reggel az oviban!! Fantasztikus volt, legalább is én nagyon élveztem. Majdnem mindegyik ugyanúgy nézett ki persze, de egyik aranyosabb volt, mint a másik. Sok pici szárnyas tündérke! Állítólag az egyik anyuka csinál majd minden gyerekről fényképet és kapunk belőle. Ha így lesz, akkor teszek majd fel. Csajom nagyon élvezte a reggelt. Már fél 7-kor felébredt és kérdezte mikor lesz már reggel? Mondtam, hogy már az van, nyugodtan felkelhet. Olyan boldog volt!

Kép
Kép
hari

Luna,
karoddal ilyenkor nem is lehet semmit csinálni? Úgy értem borogatni, vagy valami. Mert gondolom gyógyszert az nem nagyon tudsz rá bevenni.

Kép
Kép
hari

De benuront vehetek be ra, azt lehet fejfajasra is, igy aludtam ma egeszen jol :) Neha ejjel jobban faj. Borogatas ezen nem segit, nincs feldagadva. Gyanitom a hormonalis vatozasok kezdik ki ilyenkor az operalt izuletet, de nem za faj direktben hanem a felkarom azon izomcsoportjai amik a mutet uitani felepulos honapokban is :( de nem stagnalo fajas, hol jobb hol roszabb, majdcsak elmulik. Csak hat ugye jobb kar... sebesseget kell valtani, a hatramenet a legroszabb meg az otos :D

luna6

szia Luna, vannak rugik, bodyk is, hát mennyi is, kb. 5-10 db, rugi pedig talán 10-nél is több. igaz, össze kell hasonlítgatnom őket, és méret szerint csoportosítani, emrt nem mind 56-os. Vajon mennyinek illik lennie, mint kezdő készlet? Tehát mondjuk hány legyen 56-osból, és hány a következő méretből? Eléggé nehezen kéozelem el a ygakorlatban, h pl. napjában többx is váltunk rucit, vagy hogy lesz?
detti_10

Pedig valtasz :) Van, hogy 10 perc utan, van hogy fel ora, van, hogy 3-is... :D:D szerencse kerdese is a dolog, es ahogy no talan ugy lesz kevesebb de sokaig nem mulik, mert bufizni, bukni, kajat szajabol kiturmanyolni/csorgatni vigyorogva, hajaba ruhajara es korletre kenni... nos ezeket sokaig tudja abszolvalni am egy ded :) Mi tobb, a zart pelenkabol valo kipisilest is, valamint a hata kozepeig felrottyantott lenyegi dolgokat is :D:D:D

luna6

sziasztok! becsatlakozom! szóval a tegnap... torkos csütörtök!
S O H A T Ö B B E T! nagy csalódás volt!ahhhhhh a fenébe is!!!!
szóval tök kikészültünk hideg kaja kevés választék halas dolgok és édesség étlapról levéve! félreütött számla amivel majdnem a pasim ütötték ki (20 rugóról szólt 5 helyett :-)) és szar KAJA felvizezett utánzatok!!!ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na de ma már ma van és minden nap egy tiszta nap nem szennyezi hiba! tehát pasim megszerelte az ágyat amit összetört! ma is imádom és péntek van és a hétvégén jó sok jó programom lesz úgyhogy a kedvem sem sötét :-)

Luna: irtó cuki cuccokat szereztél be!!!!

Folti: hát lenne ötletem de ha leírnám szerintem röhögnél egy nagyot! de amúgy erre az esetre azt "tanultuk" hogy le kell menni Alfába vagyis kicsit ki kell engedned a gőzt lenyugodni halk zene és becsukott szemmel azt kell gondolnod hogy : teszveszes csávóka (nőcike) vagy nickname megnevezés: kérlek szépen küldd el nekem a megrendelt és megvett árút! ettől a te lelked is könnyebb lesz és örömet okozol egy babának valamint nekem !
persze hinned kell benned!!!! :-)
a méreg a negativ dolog akár amit érzel is hogy felrobbansz a dühtől csak neked / nektek árt! de ehhez spirituálisabban kell foglalkozni ezekkel a dolgokkal és most nem is megyek bele! a lényeg hogy amosoly a pozitivum mindig megold MINDEN gondot! még mi is tanuljuk ezt az "életmódot" bár a párom már 98%-kal űzi talán ezért imádom mert hihetetlen miket tanulok tőle :-)
szóval igenis van esély hogy megküldjék a pihenőszéket!!!!!!!

amúgy meg anyukám ment az utcán reggel és azt mondja: nem jobbra indulok hanem balra! kb. 20 éve nem indult el balra mert arra kerülővel lehet eljutni a megállóba! de nagy késztetést érzett! aztán kiért az utca végére és ott figyel 20 000 forint! :-) basszus úgyhogy elment a Tescoba és vett előkét meg néhány Bodyt meg a c und a -ba is vett valami szettet és utána bement a mekibe és megebédelt és még van 12 000 forintja :-) hát csúúúúcs!!!!!

(még átgondolom én ma merre induljak haza úgy látom!)
Vendég

En a minap meggyoztem magam, hogy meggyozom magam rola, hogy tobb a bevetel mint a kiadas. Ket nap mulva talaltam 2 centet :D:D:D a haz elott, de ugy dontottem, ez kezdetnek pont jo is lesz :D Aztan kiderult, hogy emberem elszamolta a villanyszamlat es valami 30 euroval kevesebb lesz, hat ez meg folytatasnak is remek :) Ja, a ketto kozott a szemkozti benzinkuton kedtek egy akciot, hogy ha 25 euro felett tankolunk (ezert 26-ert tankoltunk is) akkor ebbol 5 eurot levasarolhatunk a szupermarketben :D Es ma.... hat a ma a csucs, talaltam elfeledett 10 eurot a penztarcamban, egy eldugitt rekeszben :D:D:D:D:D alakul ez, csak meg jobban bele kell eljem magam :D:D

luna6

Nah kozben lett orarendem is, hethotol es hetfon es szerdankent napi 1 orara (egyetemi ora, szoval 2 orara :D) leszek megint iskolas :) hatha ragad ram valami ott is :)

luna6

Sziasztok

Konkri Tök jó a babakocsi!!!! Én is azt akartam, de most nincs egy büdös szavam se :D
De tényleg csak 4 kg-os a váza? Olyan szép színe van!!!

Heni Tényleg tartozom még egy fiú névvel: Arnold Ágoston (csak megszoktuk ezt a nevet :lol: )
Nagyon szép pocakod van már :D

Hari Várjuk a képeket a farsangról :D
Neked is nagyon szép pocakod van már :D

Detti, Luna nagyon aranyosak a babarucik :D

Bibó köszi, akkor most a hátonfekvés témában egy kicsit megnyugodtam.

Nanetto mekkora mákja volt anyukádnak :shock: gratulálok!!
Nekünk sem sikerült a legjobban a torkos csütörtök, de nekünk inkább vicces volt, mint bosszantó, bár 2 órát vártunk a kajára :roll:

Köszönöm, amit a babakocsiról írtatok, örülök, hogy nektek is tetszik :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nanetto: én csak alap agykontroll tanfolyamra jártam, ezer éve, de az is szuper volt. Jó dolog ez a programozás, csak sajnos amint kiesel a lelkes gyakorlatokból, minden odaveszik. Mikor a Secretet is olvastuk, gondoltam, én is kitöltök egy pénzteremtő csekket: http://www.atitok.hu/download/Download/csekk.jpg beragasztottam egy füzetbe, minden este megnéztem. Nem akartam "nagyravágyó" lenni, 2 milláról állítottam ki. Nevetgéltünk rajta, nem is volt egy idő után már téma, aztán pár hónap múlva előkerült a füzetke, nézegettem, hogy milyen jó is lenne most az a 2 millió, és akkor ugrott be, hogy az esküvő után kiszámoltam a komplett költségvetést, és hogy meg voltam lepődve, majdnem fillérre annyira jött ki. Mivel a csekket még esküvő előtt töltöttem ki, lehet úgy is értelmezni, hogy összejött rá pont a 2 milla, ami előtte jó soknak tűnt, meg sem mertük saccolni. Szolgáltatásokat tekintve nem volt mégsem irreálisan sok (csak kifizetni) mert ebben a násznép egy részének ide szállítása, többeknek szállás biztosítása is, stb., mindenféle benne volt.

detti_10

ami kimaradt, h jaj, milyen jó lenne is most az a 2 millió, de a fele, sőőt, negyede is :-) lehet kitöltök egy csekket :-)
detti_10

csajok! ma bemutattam a lábszáram a lányoknak! amióta terhes vagyok ugyanis egyáltalán nem nő rajta a szőr! :-)
kész vagyok!!!!! :-)
Vendég

Nanetto,
azt hittem hülye vagyok, vagy vak. De akkor nem. Nekem sem nő a szőr a lábamon!!! Illetve egy picit, de csak pár vékonyka, ami nem is látszik, max. nagyítóval. Érdekes :lol:

Kép
Kép
hari

Megjöttünk az oviból, de gondolom ez egyértelmű, hisz itt vagyok. Lány nagyon boldog, jól érezte magát. Jól sikerült a bulijuk, úgyhogy én is az vagyok. Most bevonult a szobájába mesét nézni. Párom meg dolgozik. Úgyhogy szabad vagyok! :lol: Festenem kéne, de már alig tudok a hasamtól. Persze azért nem adom fel, csak lassabban megy.

Kép
Kép
hari

Nahh en meg bealudtam :) Gyerekem szerint jo sokat aludtam, persze o mindig ezt mondja, de lehet, hogy tenyleg volt ez jo masfel oralegalabb :) Ilyenkor praktikus am a nagy gyerek, en alszom, o mellettem/korulottem tevet nez, olvas (napozik, zaklatja a macskakat :D) es biztonsagosan alhatok mert o mar nem csinal galibat, ellatja magat veceileg, ivaszatilag es ha nagyon ehes meg akkor is megoldja ha lel alapot a hutoben :)
Magneztem a csoportomat, eleg vegyes tartsaag (mondjuk az egesz evfolyamon en vagyok egyeduli magyar, tehat a csoportban is) konnyitesre vagy eppen eletem bonyolitasara van a csoportban 3 nemet, 4 spanyol es egy perui, igy ez mar a fel csoport akivel egyeb nyelveken is szot tudok erteni, mint a portugal. Na nem mintha ez gondot okozna persze, marmint a portugal :)
Tok erdekes konyvet olvasok, jo volt elutni az egy orat a vervetelen (tovabbra is szabaly, hogy terheles kozben nem szabad sem elmenni sem nagyon helyben maszkalni, nyugton kell maradni :D) es kerdezte a vertvevos neni, hogy portugalul olvasok e :) Dehogy, nem bonyolitom tul az eletemet :D:D (tenyleg, csak en vagyok ilyen konyvmoly a tarsasagban?)

luna6

Terepjáró:
anyáéknak mindig terepjárójuk volt, így amikor nekem meglett a jogsim én is azokat vezettem. Meg most is az egyik autónk terepjáró.
Az ilyen autók többsége városi. Terepen, versenyeken, semmi ilyen helyen nem láttam egy olyat sem, amilyenek az utakon vannak, és TEREP terepjárót se nagyo az utakon, mert két különböző kategóriájú gumi kell rájuk, más a terephez, más műútra. Versenyeken gyakoriak a rendszám nélküliek is, mert azt csak feldobják a trailerre, vagy kamionra, és viszik-hozzák. A mi Grand Vitaránk is városi. Én majd Toyota Rav4et szeretnék, de na a bazi nagy álom, ami valószínű mindig csak álom marad, az a citromsárga Hummer!!!! egyszer András elintézte, hogy vezessek egy ilyet, na az komoly volt.
de ez valóban az a kategória, amit havi egyszer tudnék elővenni, mert a hónap többi részében meg a benzinre gyűjtenék. és ez így gagyi, egy picit.
Na ezzel azt akartam mondani, hogy terepjárónak hívják, de ezeket az autókat nem igazán vinném ki terepre, max sárgyorsulásra, de karcolós, szétcseszősre már nem. és nem is viszik őket. A régi LandCruiserekkel még járnak, de azokon rengeteg már a tunning. Az új LandCruiserről meg ne is beszéljünk, mert ha azt valaki városon kívül vinné, nyomban bőgni kezdenék.
És nagyon biztonságosak. Meg ami jó, hogy ha nem megy a hóban, csak felezőbe teszem, és nem csúszkálok úgy, mint pl az Alfával.
Na tehát: a legtöbb terepjáró városra van kitaláltva, és akkor viszi az ember őket terepre, ha már valamelyik cégnél felkészítették. értem ezalatt az emelést, a bukókat, kagylóülést, stb..
és a fogyasztásuk sem vészes, persze ha a Hummert nézzük, vagy egy Bmw-t, de egy 4Runnerrel, meg ehhez hasonlókkal simán el lehet bánni.
Gyerekek, mostanában nagyon mondani akarom, de nem nagyon tudom megfogalmazni amit akarok… szenilis vagyok picit..

Hari,
nagyon aranyos pocid van!

Lányok,
a ruhák nagyon jók
Luna,
én is nagyon sokat olvasok! Imádom az oroszokat, a Bröntéket, stb. mióta fiúcska a pociban van, lényegében csak babás könyveket, illetve most már suli mellett arra sincs időm..
Vendég

Lányok, talán kicsit nekem is visszább állt a szőrnövekedésem, d emég mindig nem állt meg teljesen. Eléggé gond is, mert epilátorral egyre nehezebb szenvedni, a "fazon" közelébe meg már fizikailag sem tudok vele menni, és a fájdalmat sem tűröm túl jól. Amióta babát várok, kozmetikába sem mentem, a borotva meg nekem azért korán sem nyújt tartós megoldást, csak alkalmanként használom, és csak a fazonhoz. Lassan muszáj lesz a rossz érzésemet félretenni és kozmetikushoz menni, mert gyors mozdulatokkal tartósabb eredményt ér el, csak vhogy a vetkőzés, na, ez fura lesz.
Én is bealudtam nemrég, azt sem tudtam, milyen napszak van, mikor megébredtem. Du-i alvásnál midnig nagyon fura az ébredés nálam, nem tudom, hol vagyok, rossz a kedvem, fázok, idő kell, míg helyre rakom a dolgokat, h tulképpen jót pihentem.
Luna. olvasni én is szeretek, de vhogy a baba óta, ha leülök, babás könyv, babamagazin, gyors és könnyű újság, amit be tudok fogadni. Vhogy a "rendes" könyvek most háttérbe szorultak, túl nehezek, vagy sajnálom az időt, merthogy nekem most baba témák _kellenek_? Nem tudom, lényeg, hogy mostanában nem olvasok. :?
Neked mi az ízlésed? Mi az a könyv, amit most olvasol?

detti_10

Én nemrég értem haza, és hulla vagyok.

Iszonyat sokat kell tanulnom, készülnöm a sulira...

ma is fél9kor indultam, volt 3 órám egyhuzamban, és fél3kor végeztem, de akkor még forgatni mentem két csoporttársammal.

úgyhogy most picit halálomon vagyok, de a hétvégén megpróbálok regenerálódni, mert ez így kemény..

ráadásul ma kiderült hogy feljelentették Andrásékat, (bamakos dolog), sztem vki csak próbálja őket kifúrni.. szegény tök ki van bukva, azt mondta abbahagyja az egészet, és vmi felelősség nélküli munkát fog végezni.. ja persze.. megpróbálok neki minél több nyugalmat biztosítani legalább itthon.

holnap megyünk Pásztóra. mamáéknál lesz ebéd, meg ott lesznek nagynénémék is, felköszöntenek szülinapomra, meg mindenki kíváncsi a pocakomra, úgyhogy csiniben kell lenni..

most megyek is hajat mosni,

mindenkinek kellemes hétvégét!!

Konkri,
téged nem láttalak, hogy ma írtál volna. mi jót csináltál?
Vendég

Na vannak itt azer rejtett konyvmolyok megiscsak :) Mar meglepodtem, hogy a minap a konyvvasarlos egetvero problemaimmal elijesztek it tmindenkit, mert senki nem osztotta azon sajnalakozasomat, hogyszegeny en nem kapom meg azt a konyvet amit akarok :D:D:D (biztonsagos terep ez a Portugalia, mert itt nem koltom az utolso petakjaimat is konyvre, nos ugyanez otthon mar nem volt ervenyes... bar az olcsobb forrasokat mindig is igyekeztem felkutatni :D)
Es nyugi, en sem olvasok mindig klasszikus szepirodalmat (Hesset pl nagyon szeretem, bevallom, az oroszokat nem annyira ismerem, de van itt meg nem olvasott kortars orosz ami allitolag nagyon jo, d emeg nem jutottam hozza) valamint nekem is vannak idoszakaim, most legutobb szerintem vagy 3 honapig nem nagyon volt mas a kezemben mint amolyan ezoterikus irodalom (eld az eleted, meg Tolle osszes, agykontrol is lett volna, de azom meg nincsen :D)
En amolyan mindenevo vagyok, hol ehez van kedvem hol ahoz. Ehez merten igyexem kovetni (es akarmilyen kamaszos leanyregeny nekem bejon) a twiligthot, kell az embernek az ilyen konnyen emesztheto, 16 eves kori almodozas agysejtolonek :D Most fogom megvenni a harmadik reszt csak... es a True Blod elsot is olvastam (azt talan odahaza tobben neztek sorozatban, azt en nem lattam) az sem egy magasztos lelekemelo olvasmany de vonatra, metrora, vervetelre pl idealis :)
Kicsit komolyabb kedvenceim pl Rosamunde Pilcher (imadom a borongos szomorkas angol tajleirasait, meg illata is van) meg Joanne Harris konyvei, Daniel Keyest is birtam nagyon, Dan Brownokat is olvastam (a legujabbat meg nem), Erich Segal is bejovos. Es bevallom, azert a terhessegeim idejen mikor tenyleg csak agyragcsanak kellett akkor kolcsonbe baratnomtol volt nalam egy csomo Daniele Steel meg LLLawrence is :) Nekem emelle siman befer Goethe is (jajj az ifju Werther szenvedesit pl nagyon szeretem) es Patrick Susskind.
Naszoval eleg mindenfeleket szoktam szeretni, es ha valamit nagyon felkapnak akkor en kivancsi szoktam lenni, hogy ez most azert siker e mert tenyleg jo vagy csak divat :) Hat igy olvastam en a nagy 'portugal' szerzotol aki most nagyon meno Paulo Coelho (Nyul Pal, milyen nev!! :D:D), es nekem o pl nem tetszik, valamint amit szinten emiatt vettem a kezembe aztan gyorsan el is adtam, az Fejos Eva volt... jaajjj, na az nagyon nem jott be nekem :) De pl amit tudok meg, hogy nem nekem irjak az a Fantasy, szoval a vegtelen tortene es a gyuruk ura nem nekem irodott :)
Es akkor hogy most mit olvasok: Vagy es vezekles, ebbol meg latom keszult valami nevezetes film is (na pl filmek teren elegge ovis szinten allok muveltsegileg), mindenesetre a regeny maga igy feluton nekem tetszik :)

luna6

detti,

Az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónevek jegyzéke:
http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... index.html

Top 100 (csak 2008-as adatot találtam):
http://nevnaptar.eu/keresztnevek_statis ... jszulott_l

Nekem is top 10-es név tetszik, de azért nem hívom Xidóniának, hogy ritka név legyen.
Második névnek adnék "extrát" (semmi extra nincs benne "Natalie", de európában egy "e" van a végén, a párom rokona után kapná, de persze nálunk az "e" lemaradt a végéről, igaz, kint sem ejtik, de nekem kell a végére az az "e" ... )
Vendég

anya maci, na ez az a vagy amit nem fognak engedelyezni szerintem, a magyarban is letezo nev idegen irasmodja :( Ehez meg az anyakonyvvezetonek is ragaszkodnia kell (pedig ahogy irtam, nekik sokkal nagyobb jatekteruk van am, hoy mit irnak be mint amit bevallanak. azt szoktak mondani szinte mindenre, hogy nem, mert nekik igy az egyszerubb es biztosabb, illetve kuldenek ugye az akademiahoz :))

luna6

még mindig itt rohadok a gép előtt, nem bííírok felkelni..

sztem is jobb a Natália, mert nekem a Natali-hoz nemcsak az e kell, hanem a külföldi kiejtés is. magyar a betűvel olyan fura.. az az á hang kell hozzá, hogy szép legyen. sztem.

na tényleg megyek :)
Vendég

Geooo, penteken delutan (ott meg mar este is van) engedelyezek neked lazitast, ne tanulj!!! :))

No igen, en amugy ritkanev rajongo vagyok (de nem tudom megnezni a belinkelt listat a topnevekrol mert lefagy tole a bongeszom) de nem abban az ertelemben, hogy idegen modon irva, mert nehezseget jelenthet egy eletre... amit magyarul ki lehet olvasni azt ki isolvassak (mas orszagban is) es akkor a Natalie igy kimondva mar messze nem ugyanaz valoban, ezen tuti mindenki fennakadna. Enyim nagy nevei pl meg a linkelt MTAs elfogadhatonak minositett listaban sincsenek benne (oke, az egyiket ok nem javasoltak :D:D) ugyhogy az is egy olyan lista, hogy amit egyszer elfogadtak de nem oromkodtek felette azt nem tettek bele, nehogy masok is verszemet kapjanak :) Valamint mind a ket neve egyertelmu leirva es kimondva is, nincsen benne 'maskep irjuk maskep ejtjuk)

luna6

Na, úgy látszik csak én csubakkásodok itt a topikban. :lol: :lol:

Képzeljétek, a csajt, aki átvert, megtaláltam a vaterán is, rengeteg cuccot futtat. És még képes volt írni egy sajnáltató levelet... Állítólag hétfőn vagy kedden visszautalja a pénzt... hát erre rohadtul kíváncsi vagyok.
foltivspicur

Hova tűnt mindenki? :roll:
foltivspicur

sziasztok kismamik...
kívánok mindenkinek kellemes hétvégét...
megnézem már sikerült-e a vonalzóm....
kár hogy a babanet megszüntette az előre gyártottakat nekem nagyon tetszett.
bibócska

na talán most??
bibócska

három a magyar igazság....
bibócska

bibocska, en mar a masodiknal is lattam, nalad nem jelent meg? :) (az elsonoel meg nem voltam itt :D) jo kis vonalzo lett.

picur, neked meg hajra, hogy befusson a penzed!!

luna6

Köszi Luna, azért nem élem bele magam, és a pozitív dolgokra összpontosítok inkább. :wink:

Megtaláltam a hálóingemet amit 4 napja keresek!!!! :lol: :lol: :lol: A babaruhák közé keveredett, amiket már 3x átnéztem. Ki akarom mosni, és a kórházi cuccokhoz tenni.
foltivspicur

Na nalam meg nincsenek korhazi cuccok :) A heten sikerult megkaparintanom egy terhes/szoptatos haloinget de meg nem hozta a posta, ezen felul nekem nem nagyon van haloingem (ami van az a celra nem jo) es bar anyosomtol kaptam egyet karacsonyra, egyreszt nem zardaba keszulok, nem erzem magam meg eleg idosnek a dizajnjahoz :D valamint nem is telen keszulok a korhazba, szoval pontosan eltalalta mire is van szuksegem :)
Vannak korhazak ahol viszont szulesnel nem preferaljak ugye a pizsamat (pedig azt mennyivel jobban szeretem) igyhat meg kell kerekitenem vagy ket haloinget, vagy addig megtudakolom mi az abra ebben a korhazban :)

luna6

Sziasztok!
SZÉP ÉS KELLEMES HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK!!!

Kép
rozsa1979

Huhhh, idonkent hohetetlen mennyire nem birom a hazimunkat. (nem lelkileg, ugy sem persze :D:D:D) Semmi igazan extrat nem csinaltam, konyhapultot igyekeztem kevesbbe haborus ovezette alakitani, ulve lemostam harom konyhagepemet mert ki sem latszottak a mindenfelebol... es meg le kene suvockolni a tuzhelyet (leginkabb le kene cserelni lapra, hogy ne legyenek ilyen eldugott helyei ahova befolyhat kifolyhat minden es csak nagytakaritassal ferek hozza) meg a konyhapultot (azt is szivem szerint lecserelnem) es mar erzem a hatamat, huzodik a hasam... es meg ki kell teregetnem es berakni ujabb mosast... es akkor meg tenyleg semmit nem csinaltam ezen a 160 negyzetmeteren aminek lenyegi latszatja lenne, es mennek vizszintbe :) (a gyerekszoba nem tudom masoknal hogy nez ki, de nalunk kb ugy mint ahova valami bomba csapott be, labujjhegyen kupacokat kerulgetve majd fejest ugorva lehet mondjuk elerni az agyat :D es hegyekben all a vasalnivalo is, es meg fozni is kene... na csak, hogy felviditsam a nepet ha masnal is van ilyen el ne keseredjen, hogy egyedi :D:D:D)

luna6

Luna,
én 10-ig ki se szálltam az ágyból, mert tudtam mi vár a konyhában. De akkor jöttek hozzánk, úgyhogy ki kellett mennem rendet rakni. Amúgy a többi nem nagyon érdekel. Tegnap összeporszívóztam, de nem látszik, mert Lili már mindent összemorzsázott megint. Majd délután talán megcsinálom. Én nem vasalok semmit, úgyhogy ilyen problémám nincs, mosni kéne, de nem vészes, még rá lehet nyomni a tetejét a szennyestartónak. Főznöm viszont kéne valamit, de ahhoz sincs kedvem. Valahogy semmihez nincs. Aludnék max. Olyan vagyok mint akit fejbe kólintottak. Talán ez az idő? Mikor jön már a tavasz? Meleget szeretnék, napsütést, jóidőt!

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?