Sziasztok!
Gratulálok a jó eredményekhez!
Lányok, mindegy az, hogyan szülünk, a lényeg, hogy mindenki és a babák is egészségesek legyenek! A szülés mikéntje egyáltalán nem meghatározója az anyaság fokmérőjének, és kifejezetten hülyének tartom azt, aki azt mondja, egy gyerekért meg kell szenvedni, az az igazi. Ugyan már! Hány olyan szülőről tudunk, aki eldobja vérszerinti gyermekét, és hány olyan szép példa van, aki ugyan fizikailag egyáltalán nem szenvedett a babáért, de példaértékűen nevelte fel más gyermekét? És szerintem ez utóbbi inkább anya, mint az, aki "megszenvedte".
Szerintem az oxytocint nem adják egyből, nekem nem volt fájásom, nem tágultam, a magzatvíz egy része pedig elfolyt, ilyenkor tehát már "nyitva a kapu", nem mindegy, mikorra fejeződik be egy szülés. Az oxytocin miatt viszont olyan fájásaim voltak, hogy a méhem szabályosan rácuppant, rákeményedett a babánkra, aki így nem tudott lefelé haladni. Erre kaptam az EDA-t, ami nagy megkönnyebbülést hozott, a kisfiunk azonnal el is indult kifelé, a tolófájásokat már simán éreztem.
Ez a pocakfájás most általános lehet, nekem is görcsölget, de ne felejtsétek el, irtó nagy frontok keringenek ám felettünk, mi így is megérezhetjük ezt! Kavar itt most hideg, meg meleg mediterrán front is, szóval ettől is lehetnek görcsök. nekem is azt mondta a doki, hogy amíg nem fokozódik, hanem egy idő után enyhül, illetve nincs vérzés, nem kell vele sokat foglalkozni.
nekem kb. egy hete hasmenésem van, de csak napi egyszer, a szokott idóben, előtte viszont olyan pocak- és bélmozgás, hogy hihetetlen. A dokik sem tudnak vele mit kezdeni, de a vasat abbahagytam, mert nekem elég feltöltött volt a raktáram, és a túlzott vasbevitel is lehet az oka a hasmenésnek.
Manókánk nekünk is csendeske, bár ma többször is mocorgott, de előtte két napig csend volt. Lehet, ő is lapított a front miatt.
A Maternától lehet "óriásbébiket" szülni (ez sem igaz mindenkire, de itt gyakrabban fodultak elő 4,5-5 kg-os babák), ezt ugyanis a bevándorló (mexikói) alultáplált, vitaminhiányos anyukák számára dolgozták ki az USA-ban, és a gyógyszer paramétereit nem dolgozták át az európai viszonyokhoz. A többi magzatvédő vitaminadagjait viszont európai mértékkel adagolták, egy átlagos, vegyes értendhez igazítva.
Ne féljetek a szüléstől! Nincs két egyforma élmény, tehát nem meghatározó, hogy mit mondanak az anyukáitok, testéreitek, barátnőitek! Igaza van azoknak, akik azt írták, hogy a pici szuszogó csomagocska úgyis kárpótol mindenért, és ezt viszont higgyétek el: néhány órával a szülés után már nem nagyon fogtok emlékezni a fájdalom milyenségére vagy erősségére. A természet nagyon jól kitalálta ezt nekünk: szépen "töröl" a memóriából, így újra és újra megyünk szülni. BÁTORSÁG!