jmaris, én holnap megyek a háziorvoshoz, mert engem meg a nőgyógyász hajtott el amikor vérvételre kértem beutalót... védőnőnél voltam, de az is csak véletlen. Nem vagy lemaradva semmiről még, az infókat gondolom úgyis beszerzed innen-onnan
Milyen érdekes, hogy mindenhol más a rendszer, nehogy már egyszerű legyen. Ez a negyedik gyerek, és minden alkalommal újra kell tanulnom, hogy most éppen hogyan, az is igaz, hogy mindegyiket más dokinál, más kórházban.
bozsofi, sajnos nem a vérnyomás miatt szédülök, nem tudom, miért. Van, hogy rámjön, általában 6-8 órát eltart, hogy felkelni sem tudok, mert forog a világ, aztán elmúlik. De nem vérnyomás, az a szokásos 100/60 körül van ilyenkor is. Meg amikor jól vagyok, akkor is. Szóval nem segítenek rajta ilyen praktikák, sőt, a koffeintől általában inkább rosszul vagyok.
Pénzeknél én úgy tudom, hogy az előző naptári évit nézik, kivéve, ha nincs meg a nemtudomhánynap. Nagyon sokat jártam utána, mert én egy nap kaptam meg a felmondásomat és a pozitív tesztet, így sok múlik azon, hogy mit tudok intézni. Az biztos, hogy a legtöbb könyvelő nem ért ezekhez, csak aki TB ügyintézőit végzett. Ha valakinek konkrét kérdése van, legjobb bemenni az OEP-be, és ott feltenni, akár a konkrét papírokkal. Mivel ők folyósítják a TGyÁS-t és a GyED-et, ők egészen pontosan el tudják mondani, hogy mi hogy van. Annál is inkább érdemes utánajárni, mert van egy ismerősöm, aki úgy járt, hogy szülés után kiderült, 3 napot be kellett volna mennie dolgozni a munkahelyére ahhoz, hogy max gyedet kapjon, így meg vagy 30 ezer forintot utalnak neki... Érdemes rászánni egy délelőttöt.
Gyedre pedig annyi napig jogosult mindenki, ahány nap jogviszonya (vagy munkaviszonya, vagy mi?) volt az előző két évben. De ebbe pl. beleszámít az álláskeresési járadék is. Ha a gyes, gyed alatt nincs munkaviszony - fizetés nélküli szabival -, akkor azt hiszem, az nem számít. De ezekben nem vagyok egészen biztos, csak így értelmeztem.
Én nem szülök, császár lesz. Ahogy a többi 3 is