Rekuja, ja, rana békát jelent, nem direkt választottam, de nem baj, a békákat (is) szeretem!
Pár hsz-otokat olvastam az ikerterhességről, arra írtam azt, amit, biztatásul.
Sajnos sok rossz dolog történik (vetélés),
nem csak ikresekkel, nyilván minél több baba van a pocakban, annál nagyobb a rizikó, tudom. Én is úgy mentem neki, hogy gondolom majd koraszülöttek lesznek, meg hogy remélem, csak kibírjuk a 30. hétig, de ahogy telt az idő, tudtam, hogy semmi baj nem lesz (csak így szabad hozzáállni), és nem is lett. Történt sajnos szomorú eset a kórházban is míg bent voltam (be kellett feküdnöm a totális problémamentes terhesség ellenére, de ikrek ugye és lombikbabák, ezért rámsütötték, hogy veszélyeztetett, így meg beparancsolt a dokim a kórházba a 32. héten, én meg nem mertem ellenkezni, mert ha otthon történt volna vmi rossz, nem bocsátottam meg volna magamnak soha. Nagyon rosszul esett, mert én meg a kórházban nullát tudtam pihenni, na erről is lehetne mesélni) ikresekkel, így a dokik nagyon betojtak (meg amúgy is ugye, "jobb már nekik kint, mint bent", ezt sugdosták a fülembe) A férjem meg külföldön dolgozott akkortájt, és csak arra az 5 napra tudott csak hazajönni. Ráadásul Ajsi (ő volt az "A" baba) nem volt hajlandó kimoccanni a farvégűségből, Letti meg haránt volt, na a dokik mondták, hogy így kizárt a spontán szülés. Van egy kis esély, hogy befordult volna Ajsa, de Lettit lehet hogy akkor is belülről, kézzel kellett volna igazgatni (jujj...). Szal gondoltam ha így is úgy is császár, akkor már inkább úgy legyen, hogy itt van velünk Apa is (kivettünk egy fizetős szobát, így tényleg 5 nap 4 éjszaka éjjel-nappal együtt voltunk, nagy könnyebbség volt!). Na ez a programozott csaszim (bő lére eresztett
) története.
A mostani dokim (aki csaszizott, kiment közben külföldre) azt mondta, lehet spontán szülés is a mostani, csodálatos lenne... De nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel (mint a belinkelt történetben az anyuka), majd lesz, ahogy lesz, remélem ahogy a babának a legeslegjobb. Megint kiscsaj lesz, igen, és ő spontán babuci, és emiatt (is) nagyon boldogok vagyunk! (már gondolkodtunk azon, hogy visszamenjünk-e a Kaáliba a harmadik babáért)
Te írtad, ha jól emlékszem, hogy nincs konkrét oka, hogy miért kell lombikoznotok (miket vizsgáltak nálatok)?? Na mi is így vagyunk (voltunk) vele, sok hülye apróság volt (van), ami miatt a dokik szerint talán nem sikerülhet (Leiden mutáció, pajzsmirigy, zonapellucida, oligozoospermia), de egyértelműen egyik sem kizáró ok. Szal lehet, hogy nálunk is "lelki okai" voltak????
Mi sokáig nem mondtuk el egyik terhességet sem, félig-meddig babonából, de inkább azért, mert anyósomék már idősek, szívbetegek, nem akartuk őket is terhelni, ha vmi rossz történt volna (nekik azt se mondtuk el, hogy az ikrek lombikbabák).
Milyen gyógyit kell szedned hó végétől? Vagy már indul a long protokoll?? (Számomra még olyan messze van a február!!
) Akkor gondolom már nem szopizik a kislányod? Meddig sikerült szoptatni?
2kicsi+1pici felállástól parázok rendesen, ne is mondd.....
Ja, ilyen profi vagy spanyoból, vagy csak begugliztad?
Remélem a többiek is jönnek azért majd...