Új privát üzeneted érkezett!

ha megvannak az infok ezekrol a képzésekrol, tanfolyamakrol, kuldok egy privit caysee, ha érdekel. én tuti megyek a szopifelkészitore, bajom nem lesz belole, bàr én ettol sem félek éppen, de ajànlotta a dula. és lehet h a mentos felkészitore is, nem baj ha tudok ujraéleszteni ha van valami, abbol baj nem lehet, ha ilyeneket megtanul az ember. mondjuk ma azt hallottam h a statisztikàk szerint azok a babàk akik egy légkorben alszanak a szulokkel kisebb mértékben halnak meg bolcsohalàlban. de ha van légzésfigyelo, akkor ahogy azt hiszem Suzy is mondta, jo ha az ember tudja mit kell csinàlni, mert a sipolo vacak az nem kezd semmit a gyerekkel, csak szol h gond van esetleg. a jogara is januàrtol, az 1000%. a joga mehet most is, a tobbit majd februàrban boven elég elkezdeni, hogy friss legyen az info )

Suzy: sajnàlom, én elsiklottam az afpk felett, de gratulàlok Neked is és mindenkinek :) neked nem volt integràlt teszted vagy kombinàlt vagy mi a szosz?

valaki mondta h a férje hozta el az eredményeket, remélem a sotén is odaadjàk, jo lenne nem ezutàn szaladgàlni hazaérve, fàradtak leszunk.

a vassal tényleg vigyàzni kell, ezt is irtam màr, csak ugy beszedve nekem iszonyu fàjdalmaim voltak, egy szem vastartalmu ételtol, vagy vorosbortol egy kortytol màjgorcseim voltak, nagyon nem kivànom senkinek. szerintem nem szabadna automatikusan adni, kell a labor hozzà. meg ismerni kell magàt az embernek, nekem is igy derult ki h a vasat nem tudja ugy elpakolni ilyen mennyiségben a szervezetem, ahogy kéne. meg nem mindegy mit szed az ember. nekem olyat adtak egy sima hajhullàsra amit sulyos vashiànos terheseknek adnak... no comment, labort senki nem csinàlt.

nekem amugy nagyon bejott az, étkezéssel kapcsolatban, hogy kb délutàn 2ig eszek én mindent, utàna csakakkor eszek szénhidràtot ha tanitanom kell este, és vacsoràban nincs szénhidràt vagy csak nagyon kevés. én amugy is a husokkal salàtàt eszek esténként, sokkal jobban emésztek és nincsenek azok a gyomorgorcseim amik néha voltak/vannak (terhesség alatt gyakoribb, foleg délutàn szénhidràttol).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.14 20:32-kor.
Vendég

csopplàny: én is ugy usztam most meg a kabi kérdést h nagyanyàmnàl a raktàron talàltam anyuval egy irhakabàtot ami egyenes szabàsu és bele fogok férni igy ràér a téli kabàt ha talàlok leértékelésben, nem kell megvenni ami most van.
terhesnacit holnap igyekszem venni, mert màr nagyon kényelmetlen néha a gombos gatya és csak egyet tudok rendesen hordani, szoknyàim is csak ketten jok, illetve azok ruhàk... szoval muszàj ebbe befektetni, csak én arra gyurok h kinn benézhetek a kedvenc boltjaimba jovo héten :P
Vendég

lányok , a császár az végülis egy életmentő műtét, nem?akkor alkalmazzák, ha különböző okokból kifolyólag nem megy rendesen és muszáj segíteni az anyán és vagy a babán.
bizonyára vannak olyanok is akik ezt megtudják vagymeg akarják "vásárolni"maguknak, de egészségükre. ezzel azért be is vásárolnak rendesen :P :P szerintem ez külföldön divatosabb...
Vendég

Suzy:én észrevettem a jó afp eredményt,csak már elküldtem a levelet. :oops: Örülök,hog minden rendben.
én nem hiszek az afp-ben,nem is mentem el.a doki,védőnő grimaszoltak egyet, aztán békén hagytak.ismerik a 2 és fél évvel ezelőtti tortúrámat.A kombinált teszt jó lett, ez érdekel jobban.Januárban meg elmegyek majd az Istenhegyi Géndiagnosztikára és ott megnézetem a babát,4D uh-n.

Mindenkinek gratula a jó eredményhez.

Norci
Kép
Kép
norci2007

ann9:nekem olyan szempontból is nagy szerencsém van hogy a családban az elmúlt 5 évben 3 baba is született(2 fiú,1 lány),így nagyon sok holmit fogok örökölni.Egyedül a babakocsit nem fogadtam el a nagyobb dolgok közül,mert azzal szemben nekem elég nagy elvárásaim vannak :D De babaruhából mindent elfogadok,mert nézegettem üzletekbe hogy mennyibe kerülnek és hát... :shock: És ahhoz képest nagyon rövid ideig lesznek jók rá.Így maradok annál hogy a családi használt babaruhák meg esetleg ha rokonoktól kapok új ruhácskákat az teljesen meg fognak felelni.Én amit feltétlenül szeretnék megvenni és nem olcsó az a légzésfigyelő.De még így is elég magasra fog rúgni a számla ahogy összeszámláltam és szerintem még fel se írtam mindent :? De szerintem egy ilyen kis tünemény bármennyi pénzt megér :)
csöpplány

na, az afp olyan h aggaszt, ha màr csinàljàk, de mi a fenének csinàljàk? nekem nem volt màs tesztem sem és ez is olyan mintha csak az idegtépések lenn mert ha szar az eredmén az sem jelent tul sokat de elég ahhoz h ideges legyen tole az ember hirtelenjében... na mindegy, oep fizeti azt legyen, de ki kellett volna huznom magam alola ...

én is remélem megtalàljuk a babaruhàkat nagyiéknàl, engem nem zavar h nem uj, csak jo minoségu legyen és pamut :)
Vendég

cs-andi: na ez a bibi, hogy valahol automatice megy a csàszàr, ha kis bonyi van vagy elhuzodik, meg elore betervezik holott simàn is lehetne sokszor szulni.
van egy oldal ahol meg lehet nézni statisztikàkat h egyes korhàzakban mi hogyan megy, mennyi szulésre mennyi csàszàr van és az szokott mondani valamit, meg a protokolok is fenn vannak csak nem vagyok abban biztos h teljesen uptodate, de azért hozzàvetolegesen érdekes lehet

pl ikreket a legtobb helyen kb automatikusan csàszàrral szedik ki, ehhez képest sokszor teljesen simàn lehetne huvelyi is
vay ha nagyobb a baba sok korhàzban az is kb azonnal csàszàr, ugyanigy ha egy csàszàr volt akkor a màsodik is szinte automatikus sok helyen, bevett szokàs, nem feltétlenul tobbé és indokolt. messze nem életmento mutét màr, szerintem tul sokszor. én is ismerek két olyan sztorit ahol egyàltalàn nem volt valoban indokolt a csàszàr, de konnyebb és egyszerubb volt. meg olyn sztori is van a kornyezetemben ahol végig paràztattàk a kismamàt, a gyerek szuperul befordult stb, a kismamam félt mint fene, a gyerek keresztbe is fordult aznap h szulni kellett, ki sem nagyon akart amugy jonni, szoval inditottàk a szulést, meg volt mondva hànykor inditjàk, addigra a gyerek keresztbefekudt, lett is csàszàr mindjàrt. szoval sok mindenen mulhat sajnos, olyanon is amit el lehetne kerulni

és amugy nekem kifejezetten félelmet hoz az a gondolat h hasi mutét... de ez az én félelmem, a huvelyitol valamiért nem félek, mert természetes dolog, majd csak megy valahogy, és a végén ott a poronty :)
Vendég

Sziasztok,

Először is örülök a jó eredményekhez:)

AFP: nekem 2 nap alatt lett meg az eredmény, szerencsére nem kellett sokat várni rá.

Üdv az újaknak, és nekik is boldog babavárást:)

Apásszülés: nálunk nem lesz bent Apa, mert már jó régen beszéltünk erről, és nem igazán szeretné látni, hogy nekem fáj. És hogy őszinte legyek, azt hiszem, engem is zavarna. De a lényeg, hogy rá bizom, és ha mégis jönne, akkor megbeszéljük.

Császár: szerintem is az lenne a jó, ha elsősorban a hagyományos szülés lehetne mindenkinek, azonban ha baj van, akkor mindkettőnk érdekében el kell fogadni az orvos döntését. De csak ha indokolt. Viszont egy kérdés: honnan tudjuk, hogy nem indokolt? Ezt elsősorban azoktól kérdezném, akiknek nem az első babája érkezik, és császározták az előzőeknél. Ha van valami jó válasz erre, akkor szivesen fogadnám:)

Én még nem vettem kismama ruhákat, mert év elején sokat fogytam (nem eleget :) ), de az addigi ruháim mostanáig kitartottak. Most viszont hamarosan muszály, mert már kényelmetlenek a ruhák, nadrágok.

Alvás: ez nálam Manócskánk fogantatása óta probléma. MIndig is jó alvó voltam, de azóta éjszakánként 4 órákat tudok pihenni, a többi forgolódás, és eléggé kimeritő.

De kibirom, mert nagyon örülünk kis Manónknak:)

Jó pihenést nektek,

Mandula

Kép
mandula11

Csak gyorsan, mert láttam a vas volt téma, és közben meg dolgozom (majd egyszer csak időm is lesz ;) ) Szóval, a védőnőm szoptatás alatt vaspótlásra nekem puffasztott amaránt magot ajánlott, amit bioboltokban be is tudtok szerezni. (az más kérdés, hogy beszereztem, de aztán nem szedtem be - hihihi)
A másik, többen írtátok, hogy nehezen alszotok. Nekem egyik nap volt olyan, hogy éjfélig dolgoztam, aztán nem tudtam elaludni fél háromig ( :shock: ), úgy fel voltam pörögve. Másnap féltem, hogy megint nem sikerült, úgyhogy elszopogattam 5 chaomilla vulgaris golyócskát, és percek alatt elaludtam. Ez utóbbi jó lesz majd a gyerkőcöknek is fogzás idején, mert rájuk is nyugtatólag hat, és enyhíti a fogzás fájdalmait.

Holnap uh, kiváncsi vagyok, mennyire lesz most szégyellős a töpörtyű :) Az afp nincs kész, péntekre ígérték, a dokink pedig achilles-inát szakajtotta, úgyhogy doki nélkül maradtunk... de remélem/jük, hogy azért májusig csak felépül :)

Valamelyik nap próbálok reagálni is, hogy ne csak önzőzésből álljon az összes hozzászólásom... bocsánat, és mea culpa :)
linocs

Ja, és valamit elfelejtettem: beszéltünk a bébifigyelőkről, és szóba került, hogy ki és hová megy esetleg tanfolyamra. Nos, én megyek a Heim Pál Kórházba, ott minden hónap utolsó péntekén van oktatás, ahol 3 doki különböző szempontok alapján felkésziti a kismamákat. Szerintem ez is fontos a bébifigyelő mellé, hamár rákészülünk:)
(Az ára pár ezer forint, pontosan nem tudom, de kb 3-5ezer körül)

no jóéjt nektek is,

Mandula

Kép
mandula11

mandula11: gyorsan visszaolvastam még a te hozzászólásodat. Szóval nekem császár lett. Nem tudom, hogy indokolt volt-e. Elvileg az ok az volt, hogy a csajszi össze-vissza magára tekerte a köldökzsinórt, és mindannyiszor, mikor én nyomtam kifele, őt visszahúzta a köldökzsinór. Laikusként azt mondanám, hogy igen, indokolt volt. De mivel nagyon nehezen dolgoztam fel, hogy császár lett, és nem lettem igazából nő (biztos hülyén hangzik ez így, de ezt éreztem, hogy nem természetes úton született Fruzska), elég sokat olvastam utána, és találtam olyan születéstörténetet, ahol szintén ez volt a helyzet, és mégis sikerült, soha nem fogom megtudni, lehetett volna másképp... de nem is akarok ezen agyalni most már. Nagyjából elrendeztem magamban a dolgot, hogy megtettem, amit tudtam (amikor a doki kimondta, hogy császár, én még ragaszkodtam, hogy ne, és előtte vajúdtam 7 órát). Mondjuk, lehet, a helyeztet még nehezítette, hogy a lánykánk 37 cm-es fejjel, 4,25 kilóval, és 57 centivel született... szóval, nagy volt :) És ami még rádobott egy lapáttal a dologra, hogy a dokim oxytocint köttetett be, és nem folyhatott a szülés a maga útján... (ja, a dokim ott sem volt, mert a fiának meccse volt, és három órán keresztül nem lehetett elérni... :shock: :? :x )
A lényeg, most újból arra készülök, hogy hüvelyi úton születik az új jövevény. Az új dokim nem bíztat, és nem is zárkózik el. Remélem, most sikerülni fog :)
linocs

[quote="hibernia"][ írta:hiberniab]Mazsolita: Omega 3? Na erről még nem hallottam. :) (Már hallottam róla persze, de hogy tablettában lehet szedni, ezt nem tudtam...)

Hibernia: Látom te is Pregnacare-t szedsz. Én Pregnacare Plus-t szedek, az annyival másabb, hogy a dobozban van Omega 3 tabletta is. Így minden alkalommal két bogyót kapsz be.

KépKép
picilulu

Közben kiderült, hogy nekem cukorterheléses vizsgálatom csak a PCOS miatt lesz, egyébként nem lett volna :) Szerencsére állítólag semmi bajom a cukorral, egyedül ott jött ki a dolog, hogy nagyon nehezen jött össze a baba, na meg hogy amikor megjött a mikulás, akkor én azt hittem, hogy belehalok a fájdalomba. (Mellékesen megjegyzem, hogy hátha így túlélem a szülési fájdalmakat...) :D Charlottnak mint "sorstársnak" üdv és pacsi :)

Mokimama: Gratula a kisfiúhoz.

Caysee: Hát igen, "hála" a 24-i esküvőnek, csak 25-én fogunk tudni hazamenni.... na persze ha a BA elintézi, hogy legyen aznap járat mert most éppen sztrájkot hirdettek. A holnapi UH-ra megy a drukk!

Szia Mazsolita.

Szöszmöszke neked is megy a drukk holnapra. És gratula a mozgáshoz :D

Suzy: Gratula az AFP-hez.

Linocs: Szurkolok, hogy neked is holnap kiderüljön a nagy titok :)

KépKép
picilulu

picilulu: köszi a drukkot! :) remélem, tényleg nem lesz már annyira szégyellős, és megmutatja magát :)
Én is pcos-es, és nekem sem volt soha bajom a cukorral. Viszont! az inzulin-szintet is meg kellene nézni, nem? azért kérdem, mert nekem nem nagyon ügyelt különösebben senki az előző terhességnél arra, hogy én pcos-es vagyok, és a kutya nem nézette meg nekem az inzulint, illetve a cukrot is a zsemlés teheléssel nézték, amire az endokrinológus utána csak legyintett, hogy na, az nem ér semmit egy pcos-esnél... szóval telitett cukros löttyöt kellene innom most. Lehet, magánszorgalomból elmegyek valami magán vérvételre, hogy megnézessem így a cukrot.

Na, most már mindenkinek jó éjt! Mindenkinek jó babavárást továbbra is!
linocs

mandula: én ilyen elsosegély dologra azt hiszem ide megyek: http://www.babanet.hu/leghajo.pdf (ezt sikerult talàlnom)
dràgàbb de nekem tetszik, bàr a Heim Pàlosnak is utànanézek, hogy van-e kulombség
Vendég

linocs: én is hallottam ilyen szulésrol ami természetesen ment, de ez egyénileg is biztosan eldol, csak a nagy babàknàl meg koldokzsinor tekeredésnél szinte tuti h csàszàràznak, holott nem mindig kellene, gondolom, ha egyszer màs megszult ugy simàn.
és sokan akik ragaszkodnak ahhoz h elkeruljék a felesleges csàszàrt pl az USAban, ahol elég automatikus tud lenni, eleve nem hagyjàk az automatikus bekotését az infuzionak mert ha sokàig adjàk az oxytocint az sokszor vezet csàszàrhoz
Fetal distress: Overstimulated uterus, too frequent contractions, resulting in reduced ability of placenta/fetus to re-oxygenate and process waste products. This increases chances of Caesarean section.
- ez az egyik mellékhatàsa az oxytocinnak...

mondjuk a legundoritobb sztori amit hallottam az nem indokolt vagy ondokolatlan csàszàr volt, hanem egy apuka az inditott szulésrol (gyogyszerrel inditottàk, napra, oràra pontosaan, nem értem miért) - harmadik gyerek, nagyon sok viselkedési és érzelmi zavarral, vigyàztam rà és az apuka testvére terhes volt, beszélgettunk, ez kinn volt Franciaorszàgban. azpuka nevetett mikor kérdeztem h miért jo neki az, hogy ha inditjàk, egészséges baba volt, indok volt-e. nevetés kozben azt mondja: nekem jo volt, munka utàn mentem a korhàzba, nem kellett eljonni munkàbol, ki lett szàmolva az ideje, neki ez nagyon jo volt.
nem akartam megkérdezni, hogy és a gyerekre gondolt-e valaki, nem akartam h kitegyen, szerettem azért ott dolgozni ...de érdekelt volna h valojàban minek volt idozitett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.15 07:39-kor.
Vendég

Jaimee, nagyon szép kislány Réka!

Charlott, pihenj sokat! Sajnálom a a diétát.

Mokimama, gratulálok Gergőhöz!

Császár téma: Nekem az elsőnél az egyik kislányom életét mentették, nem volt kérdés, hogy indokolt-e, nem is éreztem magam ettől kevesebbnek, és nem jöttek nehezebben az anyai érzések sem. Amint kiengedtek az intenzívről (másnap) fejtem, így a tejem is beindult három-négy nap alatt. A sebem is viszonylag gyorsan gyógyult, ennek ellenére most szeretném megúszni az újabb vágást, dokim sincs ellene, aztán majd meglátjuk.

Judit

jucicuki

lànyok: aki szed omega 3at meg magnéziumot csak ugy (nem azért mert pl gorcsol vagy volt valami probléma) az mennyit szed?

Juci: van valami ujsàg felétek, mikor mész vizsgàlatra?
Vendég

Jó reggelt:)

Hát ma sajnos nem havazik de éjszaka esett valamennyi, viszont fogcsikorgató hideg van erre felé.
Caysee jó itt lakni meg minden, egész évben jó levegő és szép hegyek sok erdő nagy rétek stb.. de ha leesik pár centi hó az amúgy 30 perces utat amíg beérsz bp-re ca 2 óra alatt teszed meg a sok nyárigumis kocsistól:(

Suzy: grat az Afp-hez. Jó szégyenlős a babátok, biztosan lány lesz:)
Bezzeg kisfiam mindig széttárt lábakkal áll az ultrahang elé!
Bécsből hazafelé nem álltatok meg Parndorf-ba az Outlet-ben? Nagyon jó akciók vannak, főleg bébiruhák pl Benetton stb. üzletekben. Ott vásároltam be karácsonyra a család gyerek tagjainak 1Euro volt fiú pulcsi, ing, pamut poló stb.... Téli meleg baba overál 56-86-ig méretezve 10 Euro meg hasonló árak...
Én tervezem hogy január végén oda ill Shopping City Süd-be megyek Manónak vásárolni mert töredéke az itthoni áraknak.

Ann: Magne B6 reggel-este 1 db. Nem görcsölök nincsen semmi bajom de dokim mondta hogy szedjem így szedem, ártani nem árt.

Valaki kérdezte a terhes vitamint: 2-3 naponta veszek be 1 db-ot van hogy ritkábban, cserébe jó sok gyümölcsöt fogyasztok natúr és préselt változatban valamint gyümis joghurtnak is.
Sok savanyú káposzta és sütőtök ha ez nem elég akkor.......

Szülésen sajnos nem gondolkodom mert nálam mint már írtam gerincproblémáim miatt 99% hogy császár.Nem félek nem tartok tőle csak egészséges izgalommal nézek az események elé.

Kép
kicsyke77

Hopp méhlepény nekem is a mellső falon tapad, azt mondták ezért érzem még csak ritkán a baba mozgását :)

Kép
kicsyke77

Jó reggelt!

Picilulu és Linocs: üdv, sorstársaim! :lol: Gondolom nektek is kell diétázni, Ti hogyan csináljátok, milyen módszer alapján?

Más: hajnaltól fájdogál az egész hasam, hol fent, hol lent, hol oldalt és hányingerszerűség is kerülget. Ez normális?????

KépKép
charlott

Lányok köszönöm a gratulációkat. Csak én érzem rosszul, vagy most tényleg jóval több kisfiú érkezik?
Charlott- jó, hogy otthon Vagy és tudsz pihenni, nekem a 12. heti ultrahangon derült ki, akkor szinte azonal abbahagytam a munkát, itthon fekszem és úgy tűnik meg is van az eredménye
csics- tuti fiú, sikerült elkapni egy bukfenc közben amikor pont szétrakta a lábait, hát a jelek félreérthetetlenek voltak....

Kép
mokimama?

kismama ruhak: ram mar semmilyen nadrag nem jo egy ideje, foleg estére no meg a hasam. elovettem a régi terhes ruhakat, de azok még tul nagyok. viszont surgosen kell kényelmes melltartot beszerezni, mert a régiek, hiaba tettem el oket, tejesen elértek...
én is kb 3 kg-t hiztam, 164 cm és most vagyok 51 kg, pedig eszem allandoan. az elsovel 12-t a masodikkal 18 kg-t hiztam. akkor most 24 jonne... :(

terhesvitaminok szerintem ebben rengeteg a marketing. az orvos is olyat ajanl, amelyik cég orvoslatogatoja ugyesebb. régebben ilyen nem is létezett és mégis megszulettunk mi is. egészségesen.

Magnézium szedtem korabban is a terhesség kozepén, mert gorcsolt a labam. és most is fogok, mert kezd gorcsolni ejjelente. viszont az adagot az orvostol kérdezem meg.

Omega 3: nem szedtem és soha nem is hallottam elotte, hogy kellene szedni. mondjuk mi eszunk halat mostanaban elég sokat. A gyerekeim ennek ellenére nagyon okosak, a kisebbik a szellemileg tul koran éro gyerekekhez tartozik, nem egy mindennapi gyerek, elvittuk pszichologushoz és ott derult ki, hogy 132 az IQ-ja, ami ugyan olyan nagy bajja valhat késobb, mint a szellemileg fogyatékos, mert az atlag iskolarendszer nem tudja (és nem is akarja) kezelni az ilyen gyerekeket. A testvérét nem vizsgaltattuk ki. (Hibernia, ez egy pl, hogy utana sem sétalovaglas a gyereknevelés)
Egy gyerek "okossaga" nagy mértékben fugg a szuloi hozzaallastol. ha anyuka (vagy apuka) raszanja az elso két-harom évet és nem kerul 6 honaposan potmamamhoz vagy bolcsodébe, akkor nagyobb az esélye, hogy szellemileg stabil kisovodasokat kapunk.
Ann, szerintem a francia gyerekek viselkedésproblémajanak a nagy része abbol adodik, hogy nem szoptattak oket, vagy ha igen 2 honaposan elvalasztottak és utana rogton potmamahoz, bebysitterhez kerulnek. a szuloket csak elvétve latjak...

programozott csaszar: egyes orszagokban nagy divat. egyrészt szo szerint igy mindenkinek megfelelo az idpont (csak ugye a babanak nem valoszinu, de ez nem érdekel senkit) masrészt igy olyan datum lesz, aminek a csaldban jelentosége van (pl egybeesik mas szuletésnapjaval, vagy a nemzeti unneppel..). szerintem ez rohej.

kismama tanfolyam szerintem nagyon jo, mindenkinek ajanlom. én is szertnék majd menni megint

szoptato tanfolyam nem hallottam még ilyenrol a terhesség alatt. viszont a szuletést koveto elso két hétben, ha van egy csecsemos vagy egy védono aki mindent elmagyaraz és akit fel lehet akarmikor hivni, az aranyat ér.
s.orsi

Orsi: nekem is ilyen a nagyobbik unokatesom, 150es IQ, nem tud a tàrsadalmi és egyéb szociàlis viszonyokkal semmit kezdeni a suli meg leginkàbb unalmas neki... nem konnyu vele.
tàrsadalmi szinten sokkal nehezebben boldogul majd el az én majdnem zseni unokaocsém mert nem igazodik el és nem érti h màsok mit nem értenek dolgokon, nem tud bizonyos helyzetekkel semmit kezdeni. mondjuk anyjuk sem segit neki, nem viszi kozosségbe sulin kivul, hanem a szoknyàja mellé koti, baràtaik nincsenek a szomszédban, stb. szoval nagyon sok mindenen mulik ez az egész.
az én francia gyerekeim mind érzelmi problémàsak vagy viselkedés problémàsak voltak, kozben az ikreket a dada verte ha nem birt veluk (biliztetés ugy ment h hétvégeken a szulok untàk, szoval pelus fel, a dada kezdhette elolrol a dolgot hétfon, frusztràlt csalàdi élete miatt viszont a feszkot a gyerekeken vezette le. szoltam az anyukànak amikor ebbol elegem lett, hogy h)t néha kikapnak elég durvàn a semmiért a gyerekek, mire anyuka "nagyon?" nem àm azonnal elebeszélgetek a dadàval és kiteszem a szurét, nem, ujat keresni melosabb dolog). a picik reggel, mikor anyjuk elment és velem voltak egy oràt ott bogtek, és mikor màr tudtak pàr szot, mondtàk h "ne Natalie, ne Natalie" (a dada volt Natalie) mert tudtàk h fenekelés lesz pucér fenékre tenyérrel... az anyuka egyszer otthon volt veluk, ami ugy zajlott h iult a gyerekek szobàlyàba és ELLEt olvasott, a gyerekek leszarva. hétvége ugyanez, csak hozzà még a Figaro-t is kiolvasta a gyerekekkel toltott ido alatt. és mikor jott a nagy leàrazàs szerdàja kivették a megszokott szabadnapot, mint minden rendes francia arrafelé, de ugye bibi h aznap a gyerekeknek nem volt suli, hanem egész nap én voltam veluk. szoval elmentek otthonrol és nem tudhattàk a gyerekek h a szuleik nem mutatkoznak elottuk, pedig csak délelott vàsàroltak, délutàn szabadok voltak. nekem meg lett tiltva h elàruljam a gyerekeknek h a szuleik pl mialatt ok hittanon vannak otthon voltak... és ez sok csalàdban megy kinn igy, szoval nem csoda h sok problémàs és kotodéssel hadilàbon àllo gyerek van, még a legjobbszàndéku szulok gyerekei kozott is. az én pàromék tok normàlis csalàd, de eskudni mernék rà h nem szoptak pl, és az én pàrom mondjuk meg is halt szuletéskor, amivel nem foglalkoztak, h az az elakadàs a szulocsatornàban meg ujraélesztés milyen hatàssal lehet egy gyerekre - szoval most vannak memoriaproblémài meg figyelemzavara - ennek ellenére neki van egyedul érettségije a csalàdban (ott kinn nem olyan nagy kàzus ha nincs értettségi, ott még a szakmatanulàst nem verték szét, az értettségizik aki tovàbb akar tanulni), doktorizott, jo àllàsa van és okos, de ezekkel a problémàkkal ha torodtek volna és nem "àh, nehéz gyerek", amit még most is nekem mondanak, h miliyen nehéz lehet néha, persze mosolyogva, kedvesen, szoval ha ezzel foglalkoztak volna, lehet h kisebb gondjai lennének bizonyos helyzetekben, és nem hinné azt h ez egy egvàltoztathatatlan àllapot..

bocs, kicsit hosszu lett, de szerintem tanulsàgos lehet... remélem. bocsi

az omega 3 nem kotelezo amugy, az én dokim meg pàr màsik kiemeli h az nagyon jo, segit valamit a terhességben is, szoval én elkezdtem szedni. még a magnéziumon vaccilàlok. van kinn jo magnézium készitmény? az ittenieket is megnézem, kintre màr akarok, nehogy pont mondjuk Szenteste legyenek làbgorcseim ... ràadàsul Elzàszban az unnepnapok olyanok mint nàlunk szoval 2 napig minden zàrva lesz Karàcsonykor

a szoptato tanfolyam az rossze megfogalmazàs volt, felkészito a szopiztatàsra, tévhiteket, félelmeket oszlatni, ilyesmik, csak nem mindig talàlom a szavakat
Vendég

Sziasztok!

Én is megyek szülésfelkészítőre. A védőnőm a február végét és a március elejét ajánlotta. Minden hónap második és negyedik keddjén van itt nálunk ilyen felkészítő, egyszer szülésznő és gyermekorvos tartja, másszor nőgyógyász. Mindkettőre el fogunk menni a férjemmel.

Mi úgy beszéltük a férjemmel, hogy bent lesz, maximum, ha bizonyos részeknél úgy gondolja, hogy nem akarja nézni, akkor a fejemnél az ágy végénél fog állni.

Én jelenleg Elevitet szedek kétnaponta, és szintén kétnaponta kálciumtablettát. Semmi mást nem szedek. Az Elevitet is már csak januárban akarom szedni, utána átváltok a napi egy szem kálciumra, és ennyi. Magnéziumom van itthon, de azt nem szedem. Majd a vége felé a várandósságnak, ha görcsölni fogok.
Vasat nem szedek, mert jó lett az eredményem, és szerencsére a többi is.

Én is a természetes (hüvelyi) szülés híve vagyok, de megbízom az orvosomban, s ha ő majd úgy látja időközben, akkor nyilván "partner" leszek a döntésében, és úgy lesz, ahogyan ő mondja. Azonban van egy olyan érzésem, hogy minden rendben fog menni, remélem, ez tényleg meg is valósul.

Linocs, megértem az érzéseidet a császármetszéssel kapcsolatban.

Régebben nekem is voltak nagyon erős menstruációs fájdalmaim, ezt a húszas éveimre "kinőttem," de azért remélem, hogy emlékezni fog a szervezetem a szüléskor, és állni fogja a sarat. Az elmúlt pár évben epegörcseim voltak, igaz, csak párszor. Na, az is egy kellemes ízelítő a fájdalmak egyik típusából. Nem tudom, hogyan jöttek, de tartottak egy-két órán át.

Mi holnap megyünk 4D-re, nagyon várjuk már.
Tegnap már a férjem is érezte mozogni a picit, amikor a hasára tette a kezemet. Láttam rajta, hogy milyen jól esik éreznie. Olyan jó érzéssel töltött el.

Az én pocim még mindig viszonylag pici, illetve nem is tudom, talán olyan átlagos, hiszen itt 1-2 héttel ezelőtt is írtátok páran, hogy még szinte semmi nem látszódik a hasatokból. Persze, azért már van, de nem olyan nagy. Igaz, nekem a fundusban, illetve főleg a hátsó falon tapad a lepény (ez van az UH-s papírra írva), lehet, hogy ezért se olyan nagy.

Itt is esett a hó, jó lenne, ha megmaradna, de éppen csak meghintette a tájat.
Vendég

Ann, én néha be-be kapok egy-egy szem MagneB6-ot, pl. tegnap mikor babakocsiban toltam el a csajokat a boltig és visszafelé emelkedő. Ill. ha hosszú volt a nap, többet emelgettem, takarítottam, szóval inkább megelőzésképen szedem. Ártani biztosan nem árt.
Lányokkal anno az ötödik héttől szedtem 3*1-et, mert bevéreztem. Akkor a lombikos dokim írta elő.

19-én megyünk a 4D-re, remélem megmutatja magát a kis Huncut.
Lassan neveken is kellene gondolkodnunk.

Judit

jucicuki

lehet h akkor az ilyen rohanosabb napokon beszedek én is majd magnéziumot, estére elfàradok olyankor, meg pocak is... csak keresem még a jo féle tablettàkat...
Vendég

Sziasztok!

Nagyon régen nem voltam, de amikor tudtam olvastalak titeket. Örülök mindenkinek, akinek jó az eredménye! És remélem, hogy mindenki rendbejön, akinek pihennie kell! Jó látni az újakat is, már igazán sokan lettünk.

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, hiányolást.
Velem minden rendben, csak a melóm stresszes nagyon és próbálom túlélni, ezért nem tudok mostanában jelentkezni, majd talán ünnepek után.

Megérzéses tábla szuper ötlet! Én mindig úgy hittem, hogy elsőre lányom lesz. A 12. heti UH-ig így is éreztem, de már akkor mondta a doki, hogy vszleg fiú. A 18. hetin is szépen mutatta magát, úgyhogy itt is kisfiú van a pociban :) Úgy látom most ez a menő :) A név is megvan, kimondottan egyszerű nevet választottunk, András lesz. A vezetéknévhez is jól megy és mindenkinek tetszik is a családban.

Székrekedés: Ami nekem bevált, az a saját erjesztésű kefír. Ha iszom tudok wc-zni gond nélkül, ha pár napig nem, akkor egyre rosszabb lesz a helyzet. Ha valakit érdekel szívesen megosztok vele erről további infókat.

Növekedés: Nagyon megindultam, súlyban szinte nincs változás, de már egyik régi szoknyám, nadrágom se jó rám. Gyorsan ki is válogattam őket és jól elraktam, hogy ne is próbáljam már hordani őket. Csak a szívemet fájdítanám :)

Vitamin: Én B és C vitamint szedek, a doki most akar felírni vasat.

Sok sikert mindenkinek a dokinál és UH-n, látom mostanában is elég sokunknak ez a program :)

Jó készülődést az ünnepekre mindannyiótoknak - ha addig már nem tudnék jelentkezni...
És jó utat annak, aki utazik, vigyázzatok magatokra!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Császár: Velem több, mint 5 éve közölték az orvosok, ha bármikor is babát szeretnék azt csak császárral tudom világra hozni a gerincem miatt! Ezért is volt időm megemészteni és nincs bűntudatom ill. félelem bennem!

Felkészítések: Biztos elfogok menni én is 1-2-re, de a legjobb felkészítés nekem testvérem 3 hetes lánya 8) Alapos oktatásnak vet alá, ha épp az én kezemben kezd el teli torokból üvölteni :lol: Első pár ilyennél passzoltam is vissza tesómhoz, de már megtanultam hogyan kell nyugtatni :P

Kép
hné29

Ann: sajnos sok ilyen példa van. de minek ilyennek a gyerek????????
s.orsi

Orsi: minek az ilyeneknek 6 azaz HAT gyerek??????? én is folyton ezt kérdeztem magamtol és a gyerekek nagyon értékelték a torodést amit tolem kaptak, meg is mondta a kislàny 8 éves kis fejével . szegények ...
Vendég

megérzés: most lanynak érzem a picit, de a masodikat is lanynak éreztem és lett belole egy angyalarcu ordogfioka
mivel 4. szerintem mar nem lesz, orulnénk, ha kislany lenne. Nagymamaknak mindkét agon 3 ll. 4 fia volt. Anyam szerint nekem is 3 fiam lesz. remélem penteken kiderul.
s.orsi

sziasztok, jesszus annyit írtok , hogy képtelenség követni.
bocs ha valakit kihagyok, de nem tudtam mindent végigolvasni

jaimee: nagyon édes Réka, gyönyörű!

mokimama: gratula Gergőhöz, már én is nagyon várom, hogy kiderüljön a neme

suzy: gratula a jó AFP-hez :D Norcival egyetértve én sem tartom sokra, nem is mentem el a vérvételre.
Nem teszel fel egy képet Kristófról, hogy a sok kislány között legyen egy fiú is?

linocs: megvolt már az uh? Kiderült ki lakik odabent?

Vitamin: én a maradék Elevitjeimet eszegetem, ha éppen nem felejtem el. Meg C vitamint és néha Béres cseppet szedek. Amúgy a gyümölcsöt egyátalán nem kívánom, ami nagyon furcsa, mert mindig rengeteget ettem. De most valahogy meg kell erőltessem magam, hogy lemenjen ami szükséges. Sajna csupa vacak kaját kívánok, úgy mint pl. sültkrumpli, zsíroskenyér, szalonna, hamburger :shock: borzasztó

Aki fél a szülsétől ajánlanám Marie F. Morgan: Szülés, ahol én irányítok c. könyvét (angolul: HypnoBirthing, The Morgan Method) http://www.libri.hu/konyv/szules-ahol-en-iranyitok.html
Én nem vagyok egy nagyon befelé forduló, meditáló típus, bár próbáltam többször is gyakorolni a meditációt, nem igazán sikerül ellazulnom. De az biztos, hogy itt is nagyon sok minden fejben dől el. Ha valaki nagyon fél a szüléstől, fájdalomtól, akkor arra kondicionálja magát, hogy elviselhetetlen lesz. Biztos vagyok benne, hogy itt is nagyon sokat számít a pozitív hozzáállás, gondolkodás, és inkább arra kell koncentrálni amit valaki már írt itt előttem (sajnos a rengeteg hozzászólás között nem emlékszem ki :oops: ) hogy a testünk és a kisbabánk tudják mi a dolguk.
Vendég

most olvasom egy kulfoldi oldalon h a mi terhességi korunkban az alhasi szuro és nyilalo fàjdalmak, hasfàjàsok vele jàro dolgok

idelinkelem az angolosoknak, ha érdekel esetleg valakit: http://pregnancy.baby-gaga.com/calendar/week17
Vendég

Ann9: ez igaz!??? a hasfájás a fejlődés jele??? akkor örülök, mert amit éjjel átéltem az nem volt nyugis dolog. :lol:

KépKép
charlott

hàt nekem is este fàjdogàl és itt azt mondjàk h normàlis bizonyos fajta fàjdalom. alhasi, has, szuro, nyilalo is akàr, szoval ezek szerint normàlis, bàr nem tudom megmondani mi milyen mértékben normàlis, meg màs mindenki fàjdalomkuszobe is, szoval ezt is nehéz igy megmodani, én azért megemlitem a dokimnak, de legutobb is mondta h no a méh és kb havonta tanulhatok meg ujra leulni és felàllni, szoval szokjak hozzà. nevettunk egy jot, màst nem tehetunk :roll:
Vendég

Sziasztok!

Húúú! Egy pár napja nem voltam, nehezen követem így az eseményeket!

Tegnap voltunk 4D-s UH-on! Nagyon nagy élmény volt! :D Az orvos megvizsgálta mindenét, és minden rendben szerencsére! Nem akarta megmutatni a nemét, összeszorította a combját az elején, (gondoltam csak nem kislány?, mert én az elejétől fiút érzek!) de aztán ficánkolni kezdett és megmutatta a kukiját is jól láthatóan! Szóval úgy néz ki bejött a megérzés: Kisfiúnk lesz! Nagyon boldogok voltunk a Párommal! Őt is úgy meghatotta, azt mondta most még közelebbinek érzi ezt a dolgot, ahogy látta a ki ember formáját! Bár fiú létére elég széngyelős volt, mert végig az arca előtt matatott, egy perce sem állt meg. :wink: Hihetetlen, hogy milyen pici, de már hogy ki lehet venni a vonásait! Apa szerint tiszta apa!;) :D
Na jó befejezem, csak nem tudok betelni vele, és a boldogsággal!
Azt mondta az orvos, hogy a lepény úgy tűnik megindult felfelé a méhszájtól, és talán nem lesz vele baj, mert még úgy is mozog! Ez is megnyugtató volt!

Jamiee!!!
Nagyon édes a Kétévesed! :D Kis Tündérke!

Csöpplány!
Én is Elevitet szedek heti 2-3szor, +béres csepp, C-vitamin, és én is a mandarin, narancsra esküszöm! Nem oltattam, és nem is fogok nagy valószínűséggel!

Linocs!
Pontosan mi ez a chaomille vulgaris? Még nem hallottam róla, de hogy aludni tudtál tőle...Ez tetszik!;)

Ann!
Én is szedem a magnéziuomot és a Calciumot pezsgőtabletta formájában! A mg-ot a doki ajánlotta, és tényleg jó akár egy kis közérzet javítónak is, a calciumot, pedig a fogam védelmére iszom!

Sellon!
A kórházban van ez a felkészítő? Én is szeretnék menni!
Jó lesz a holnapi 4d nektek is biztos!:)

Kép
klaccc

ann9: hát, én úgy érzem, hogy a babóca feljebb költözött hajnalban, mert most alhasam puha és felül keményebb.
Nálad hogyan van ez?

KépKép
charlott

Klacc,
nem a kórházban van, hanem az ÁNTSZ épületében. Nem tudom, mennyire vagy ismerős Siófokon. Az ÁNTSZ egyébként csak egy ugrásra van a kórháztól. Hova jársz védőnőhöz? Érdeklődj nála, hátha tud adni siófoki szülésfelkészítőről egy papírt. A Koch Róbert utcában található az ÁNTSZ, itt szokott lenni a felkészítő. Nekem a védőnőm adott egy ezzel kapcsolatos kis papírt. Szerintem a tiéd is kellene, hogy adjon, ha érdeklődsz nála.
Vendég

Sellon!

Köszi! Tudom hol az ANTSZ épülete, de beszélek a védőnőmmel ez ügyben! Csak neki nem Siófok a területe ezért nem tudom, de megkérdezem!

Kép
klaccc

charlott: nekem reggel csak ébredéskor van kis fàjdalom meg kemény picit a poci, mert rosszul fordolok àlmomban sokszor. nagy hasba lélegzésekkel el szokott mulni, addig nem keel ki amig nem

este, vagy ha sokat vagyok reggel talpon màr kora délutàn szokott a bal oldalt szurni a méhem mellett, foleg ha eloredolog vagy megyek, ami lesugàrzik késobb a bal làbba, szoval nekem az olyan hatàssal van mint anno a mensis fàjdalmak, de nem mensis gorcs hanem inkàbb izomhuuzodàsosnak tunik. aztàn meg este az alhas, a pocak alatt, az szokott szurni kicsit. csutortokon megyek dokihoz, de azt hiszem megint legyint majd, és tényleg ha csak a méh meg a belso szervek pakolodnak, ahogy a babuci helyet csinàl meg no, akkor nem sok màst tehet. a gyoomor meg a tudo ugyis feljebb fog tolodni, nekem is màr a fél oràs emésztés heleytt 2 ora alatt kezdek el emészteni érdemben (ezért nem is értem h nem jonnek a kilok, Wcre is nehezen megyek), és ujabban bofogni is sikerul, ami nekem havonta egyszer ment eddig. nem mondom hogy nem megkonnyebbulés... :oops: szoval nàlam ilyenek vannak.
Vendég

Klacc, Bogme, örülök, hogy írtatok! :P

Klacc: Gratula a kisfiúhoz!!! Szupin alakul a lepénykéd is!!!

Bogme: Nektek is nagy gratula! Az András nálunk is nagy favorit.

Kali: Nekem is volt egy hamburgeres korszakom. :D Majd elmúlik, nekem volt almazabálós, joghurtfalós is, csak később. :wink:

Linocs: Uh-hoz drukk!!
Nekem nem lesz 18 hetes, csak 2 db 20 hetes uhum....így volt időpont a kórházban, nem gondoltam, hogy 1 hónappal előre kell időpontot kérni.....

Réka nevében köszönöm a dícséreteket!
jaimee1

Klacc,
bárki jöhet a szülésfelkészítőre, nemcsak helybéliek. Egyszerűen odasétál az ember és bemegy.

Neked mikor derült ki, hogy kisfiad lesz? Most már egyre többen vagyunk, akik tudjuk, mi lesz a baba.

Ann,
szerintem nyugodj le. Semmi probléma, ha néha érzed kicsit a hasadat, hiszen nő a méh, fejlődik a baba. Ez természetes velejárója az állapotnak. Én is azt szoktam csinálni, ha érzem, hogy fáradok, hogy ledőlök. Ekkor minden egy csapásra meg is szűnik.
Vendég

sellon: én nyugodt vagyok, de az ilyeneket sosem àrt megemliteni a dokinak, baj nem lehet belole.
ha olvasod a posztjaimat charlott kérdezte h mik a tunetek, hàt vàlaszoltam. neki fàjt eléggé a hasa, talàltam egy cikket ami szerint ez ok, ezért irtam le ;)
Vendég

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... 091215.jpg

klacc,gratula a kispasihoz és hajrá méhlepény fölfeléhúzódás!!na látjátok így megy ez!!
susy, neharagudj, kérlek!én is meg biztosan mások is csak konstatálom az eseményeket.iszonyú sokan lettünk és képtelenség mindenkihez hozzászolni legalábbis számomra.kiváltképp mert másik fórumot is olvasom :roll: de mindenki érdekel és el is olvasom...csak mire a véire érek már nem emlékszem kinek mit írtam volna :oops:a vizsgálatokkal meg úgy vagyok, hogy szükséges velejárója, de bizonyára minden rendbe van!!!!szóval én nem tulajdonítok nekik nagy jelentőséget :P

a táblázatot meg igyekszem folyamatosan frissíteni, de mindig lemaradásban vagyok :oops:

ja és még annyi, hogy én most készülődök dokihoz...
Vendég

Klacc, de szuper hírek, gratula Kispasihoz, meg a lepényhelyezkedéshez is.

Ha véletlen nem reagálok vkinek vmire, nem azért van, mert nem szeretem, de nagyon kevés az időm és tényleg néha mire a kismama agyammal végig olvasom, addigra elfelejtem kinek mit akartam írni :oops:

Lányaim úgy néz ki, elfáradtak délelőtt a városi sétában, mert hetek óta először végre sikerült elaltatnom őket ebéd után. Hurrá!!!!

Judit

jucicuki

Charlott - Picilulu és Linocs: üdv, sorstársaim! Gondolom nektek is kell diétázni, Ti hogyan csináljátok, milyen módszer alapján?

Omega 3-at én azért szedek, mert sajnos halra még ránézni sem bírok, plusz mást szem nagyon fogyasztok amiben lenne.

Sellon: Nektek is megy a drukk holnapra :)

Bogme: Totál nem emlékszem hogy gratuláltam-e már a kisfiútokhoz, úgyhogy immáron megteszem, max másodszorra. Klaccnak szintén gratula a kis kukishoz.

Úgy látom hogy egyelőre a fiúk vezetnek elég rendesen.

Jaj nekünk már "csak" 8 nap, de már úgy izgulok, haha.

Közben eszembe jutott valami azoknak, akik nem tudják rendesen megnyitni a táblázatos képet. Úgy mentsétek el, hogy a fájlnév után beírjátok, hogy .jpg
Úgy már simán meg fog nyílni.

KépKép
picilulu

Piciluli,
köszi! :D habár mi nem izgulunk, hanem nagyon várjuk az UH-t.

Én sem tudom megnyitni a táblázatot, amit cs-andi feltett. De majd megpróbálom megnyitni úgy, ahogyan te írtad.
Vendég

Picilulu: Köszi a gratulációt!

Cs.andi: Csúcs a táblázat! Névhez beírnád nekem az Andrást? Előre is nagyon köszi :)

Sellon: Mostanában hogy állsz a súllyal?

Lányok! Ki mit főz mostanság? Valami gyorsat kéne összedobnom ma este, de nincs ötletem!

KépKépKép
bogme

Bogme,
61 kiló vagyok. Te?

Én ma sajtos palacsintát készítek. Simán elkészítem a tésztát, majd reszelek trappista sajtot, camembert vékony szeletekre vágok, illetve medvesajtot is szeletelek, s mindegyikből teszek picit a palacsintára, majd félbe hajtom.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?