kismama ruhak: ram mar semmilyen nadrag nem jo egy ideje, foleg estére no meg a hasam. elovettem a régi terhes ruhakat, de azok még tul nagyok. viszont surgosen kell kényelmes melltartot beszerezni, mert a régiek, hiaba tettem el oket, tejesen elértek...
én is kb 3 kg-t hiztam, 164 cm és most vagyok 51 kg, pedig eszem allandoan. az elsovel 12-t a masodikkal 18 kg-t hiztam. akkor most 24 jonne...
terhesvitaminok szerintem ebben rengeteg a marketing. az orvos is olyat ajanl, amelyik cég orvoslatogatoja ugyesebb. régebben ilyen nem is létezett és mégis megszulettunk mi is. egészségesen.
Magnézium szedtem korabban is a terhesség kozepén, mert gorcsolt a labam. és most is fogok, mert kezd gorcsolni ejjelente. viszont az adagot az orvostol kérdezem meg.
Omega 3: nem szedtem és soha nem is hallottam elotte, hogy kellene szedni. mondjuk mi eszunk halat mostanaban elég sokat. A gyerekeim ennek ellenére nagyon okosak, a kisebbik a szellemileg tul koran éro gyerekekhez tartozik, nem egy mindennapi gyerek, elvittuk pszichologushoz és ott derult ki, hogy 132 az IQ-ja, ami ugyan olyan nagy bajja valhat késobb, mint a szellemileg fogyatékos, mert az atlag iskolarendszer nem tudja (és nem is akarja) kezelni az ilyen gyerekeket. A testvérét nem vizsgaltattuk ki. (Hibernia, ez egy pl, hogy utana sem sétalovaglas a gyereknevelés)
Egy gyerek "okossaga" nagy mértékben fugg a szuloi hozzaallastol. ha anyuka (vagy apuka) raszanja az elso két-harom évet és nem kerul 6 honaposan potmamamhoz vagy bolcsodébe, akkor nagyobb az esélye, hogy szellemileg stabil kisovodasokat kapunk.
Ann, szerintem a francia gyerekek viselkedésproblémajanak a nagy része abbol adodik, hogy nem szoptattak oket, vagy ha igen 2 honaposan elvalasztottak és utana rogton potmamahoz, bebysitterhez kerulnek. a szuloket csak elvétve latjak...
programozott csaszar: egyes orszagokban nagy divat. egyrészt szo szerint igy mindenkinek megfelelo az idpont (csak ugye a babanak nem valoszinu, de ez nem érdekel senkit) masrészt igy olyan datum lesz, aminek a csaldban jelentosége van (pl egybeesik mas szuletésnapjaval, vagy a nemzeti unneppel..). szerintem ez rohej.
kismama tanfolyam szerintem nagyon jo, mindenkinek ajanlom. én is szertnék majd menni megint
szoptato tanfolyam nem hallottam még ilyenrol a terhesség alatt. viszont a szuletést koveto elso két hétben, ha van egy csecsemos vagy egy védono aki mindent elmagyaraz és akit fel lehet akarmikor hivni, az aranyat ér.