Encsike, ez a pénz dolog is olyan, hogy hidd el, mellétek állna a családotok, ha arra kerülne sor! Mi is úgy lezdtük, hogy mi magunk álljuk, s ha felajánlanak anyagi segítséget, az örömmel elfogadjuk. S a végén úgy jött ki, hogy egyetlen fillért se nekünk kellett állni, hanem a szülők adtak bele s így még több is jött ki, mint amennyibe az egész esküvő került. De még ha aggódik is a párod, arra gondoljon, hogy a tánc majd visszahozza az árát (legalábbis nálunk ez volt). De többnyire ez van, s akkor nullszaldóra jön ki az egész.
Én már annyira várom, hogy legyen saját házunk. Most is eszembe jutott a sok szép ajándék, meg azok a dolgok, amelyeket még évekkel ezelőtt kaptam, főzőkészlet, poharak, tányérok, konyharuaszettek, stb... már annyira használnám őket. Igaz, most is van, de az igazán szép, minőségi dolgaimat már szeretném látni.
Egyébként egy jó tipp neked, Tabati, mivel nemsoká lesz az esküvőtök. Ha valaki kérdezi, hogy mit szeretnétek ajándékba, akkor előtte gondoljátok végig, hogy mi az, amire szükségetek lesz, és ami áránál fogva kérhető (tehát pl. nem mosógép). Tőlünk is kérdezték, és én kávéscsészekészletet mondtam, mivel az nem nagyon van, hiszen nem iszunk fekete kávét, de közben eszembe jutott, hogy jobb lett volna étkészletet mondani. Persze, már mindegy. Azt majd megvesszük!
Na, szóval, legyen egy lista, amiről tudsz mit mondani, ha rákérdeznek, hogy ne érjen váratlanul a kérdés. De nálunk a legtöbben megkérdezték, hogy mit szeretnénk, mi pedig megköszöntük a kérdést, és mondtuk, ha választhatunk, akkor inkább pénzt kérnénk.