Új privát üzeneted érkezett!

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:21-kor.

Heni

Kép
szheni

Jelentem behoztam a kétnapi lemaradásom és újból tájékozott vagyok! :lol:
anuk jobbulást neked, remélem hamar meggyógyulsz.
süni 76 nem semmi a főnököd, tartsd meg.... 8)
topictali: én is elég rugalmas vagyok, a 18. ker. meg (remélem jól emlékszem, hogy 18 volt) nagyon optimális, mert én Gyálon lakom, úgyhogy nekem közel van.
puszedli nem lesz éhgyomros vérvétel, de most ha jól látom szheninek is így csinálják és ő is az Istvánba fog szülni. Most kicsit megnyugodtam, mert már kezdtem azt hinni, hogy én értettem valamit félre. :oops:
Egy-két szúrást megúszunk talán........ :wink:
Jó éjszakát! :wink:
poker

Bár nekem is azt mondta a védőnőm két féle vizsgálat van, a neten utána néztem, és ott is azt írták:

A zsömlés tejes megoldás az végül is az étkezési utáni cukorszint. (ennek az ételnek pontosan tudják pl. a szénhidrát tartalmát, és így lehet viszonyítani.

A drasztikusabb megoldás: elsőként az éhgyomri vénásan vett vérből vércukormérést végeznek, ezután cukros oldatot itatnak a kismamával, majd két óra elteltével újabb vérvétel és vércukormérés következik. Ha az éhgyomri vércukorérték 7 mmol/l feletti, vagy a glükóztolerancia-vizsgálat során a vércukorszint a normálisnál lassabban csökken, diétára és/vagy inzulinos kezelésre van szükség.

Elvileg mindkettő megfelelő, de azt írják, ha az első féle képen csinálják és rossz az eredménye, akkor tuti lesz egy glükózos.

Heni az én barátnőm esküszik a sterimar-ra. Ő arra használja, hogy befújja a gyerek orrába, hogy ki tudja neki fújni. (hogy ne turkálja) Nem feltétlenül értek egyet - de ez most mindegy! (igazából szerintem könnyebb lenne neki zsepivel kiszedni, mint a megszáradt fikát megpróbálni annyira fellazítani, hogy ki tudja fújni...) Állítólag egyedül azért jó, mert ezt folyamatosan lehet használni, míg a többi orrspray-t csak 7 napig.
Egyébként baromi drága ennyiért!
Ék kamillateával szoktam inhalálni, nekem az nagyon bejön! (és nem mellesleg fillérekbe kerül, ráadásul mindig van itthon)

Mintha valaki itt írta volna, hogy otthon kell elkészíteni...de akkor félreértettem. Én úgy tudom, hogy ott fogom kapni. Legalábbis amikor még a meddőségibe jártunk, néha ücsörögtek ott a kismamák, és hallottam, hogy a laborból hozták nekik az oldatot...

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:22-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, barátnőmnek saját magának kellett elkészítenie a glükóz- szirupot (megadták, hogy miből mennyit). :)
Hát most már nagyon kíváncsi leszek, hogy NEKEM mit mondanak- ha harmadik variációt adnak elő, mi lesz?? :lol:

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Heni!Nagyon szépek a képek Beniről...Én is nagyon szeretnék már menni 4d-sre,szeretném látni a Babácskámát...

Anuk!Jobbulást kívánok Neked!(Hál'Isten én nagyon ritkán vagyok beteg,akkor is gyorsan túl vagyok rajta.)

Noémi!Nekem mondta a doki,hogy elkészíthetem otthon a cukros löttyöt egy fél citrommal,hogy az 1.vérvétel után csak meg kelljen inni.De én is rákérdezek majd ezek után mégegyszer...

Hát,olvastam,hogy ki hogy viseli a terhességet.Én ezek szerint jól.Ami meg nem olyan jó,azt próbálom elfogadni.Én így másodszorra is szeretek terhes lenni,nagyon.Előszörre az edzésrejárás hiányzott nagyon,most meg a tükörbe nem szeretek már nézni,de erre is próbálok úgy gondolni,hogy lesz ez még így se!Majd eljön annak is az ideje,hogy hasonlítsak a régi önmagamra.
Nekem semmi más gondom nincs,kicsit hamarabb elfáradok.Ennyi.
Bár Ékes mellett erre is kevés időm van.. :lol:
Amit utálok,az az,hogy még mindig mindenhol büdöset érzek...Ami meg kényelmetlen,hogy jobb oldalon van egy pont a hasamon,ami egyre jobban szúr,a doki szerint vlami összenövés lehet-a császármetszés után.

Gyereknél a tengervizes orrcsepp remekül használható,nem irritálja az érzékeny nyálkahártyát az orrocskájukban,másrészt ha el van dugulva,nem lehet anélkül ki orrszívó-porszívózni,hogy ne lazítanánk előtte fel ezzel.(Egyébként 3 hónapos kor alatt nem is ajánlanak más orrcseppet,csak ha nagyon-nagyon muszály..)Ők ugye még nem tudják kifújni,ellenben ha bent marad a trutymó,komoly szövődményei lehetnek...Felnőttnél pedig arra jó,hogy orrdugulásnál könnyebb kifújni,ha ezt is használ az ember.

Kép

Kép
ékes+tesó

Lányok: sajna tudom, hogy Mo-on nem beszerezhető a Stodal golyós és nem kanalas változata. Én tuti útálom a kanalast, mert egyik lány sem reagál rá. Megveszem, kibontom, adom nekik, ők köhögnek mint állat, majd az egész üveg lötyi mehet a kukába. Ellenben a bogyóktól olyan szépen gyógyulnak, hogy csak. Meg én is, nemrégiben próbáltam (sajna). De persze vannak sokan, akiknél a kanalas (is) bejön. Ilyen elven nem tudom elvetni azt sem, hogy a Sterimar valakinél nem válik be. Lehetséges. Ellenben Ékesanyunak (jól értettem? Erika a rendes neved?) abban tökéletes igaza van, hogy a Sterimar (Meg Fluimar és más hasonló tengervizes cucc) folyamatosan használható, nem öli meg az orrnyálkahártyát, naponta nem csak párszor lehet előkapni, s nem utolsó sorban pindurok is használhatják ha kell, s orrszívózás előtt (ha épp nem csurog a cucc mint az eresz) egy kis ilyen, s a masina is sokkal jobban megbírkózik, a gyereket is kevésbé molesztálva.
De aki nem ismeri, a homeopátiás cuccok között is található orrcsepp, Euphorbium Compositum a neve, a gyártó pedig a Heel csoport (tehát nem Boiron, Zeppenfeld Farma, vagy mittudomén melyik). Nos én úgy ezt a homeós orrcseppet, mint a tengervizeseket Mo-ról szerzem be. Homeóst itt nem forgalmazzák (nincs hivatalos importőre a Heel termékeknek), a tengervizesek meg minimum féláron, de lehet az is, hogy harmadáron szerezhetők be felétek (hozzánk képest).
A Sterimar szerintem meg azért is előnyösebb a Fluimarnál, mert előbbi tökéletes spray formában működik (nedves porfelhő formában kerülvén az orrjáratokba), míg ez utóbbin csak írja, hogy orrspray, de sokkal kellemetlenebb a használata.

Bocs azoktól akik tegnap várták a táblázatot, éjfél magasságában értünk haza, így az ágy fele, nem pedig a gép irányába vittek a lábaim. De akkor íme most:

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Na ez jó: most nézem, hogy ma febr. 7-ét írunk. A kettes számú vonalzóm elvileg úgy készítettem mint az elsőt, szóval szülést júni 8-nak adtam meg. De akkor hogy számolja, hogy kerek 4 hónap van hátra?
Dokinénim meg rendületlenül úgy tesz mint előző pocisságom alatt: rátesz egy napot, hiába adja ki a gép is ugyanazt mint amit én számolok.
Bár szép csöndben megjegyzem, hogy Grétikém azon a napon nézett először ránk amit a dokinéni előírt neki.
kissmanó

Sziasztok!

Noémi!
Még nem rendeltem meg, mert nincs hol tároljam...remélem lesz még jövő hónapban is...

A savasodás azt jelenti, hogy a vizelet pH kezd eltolódni savas irányba, ami lehet táplálkozási eredetű, vagy légzési (szerintem ez a legkevésbbé valószínű) vagy csinálhatja egy enyhe húgyúti fertőzés (amit valószínüleg észre vettél volna)....és lehet , hogy csak átmeneti...Szedsz valami C vitaminos készítményt?

Nekem azt mondták, hogy készen vigyen a glülóz-oldatot, de akkor inkább megcsinálom ott, minthogy gubanc legyen....

KépKép
amadea

A Sterimar sima tengeri sós víz....tulajdonképpen otthon is meg lehet csinálni, de ugyanolyan jó a sima sós víz is....1 dl vízbe kb. 4 kiskanál só...amúgy orrcseppet tényleg ne használjatok 7-10 napnál tovább, mert megduzzasztja az orrnyálkahártyát.....
A kamillatea nekem is mindig használ...
Amúgy a Sterimart kifejezetten gyerekeknek fejlesztették ki...nekem jó tapasztalataim voltak vele, amíg a gyermekkórházban dolgoztam.
Babáknál szerintem a legjobb orrcsepp az anyatej...

De jó színes már a táblázat :D

KépKép
amadea

Sziasztok!
Anuk, jobbulást Neked! Engem 2 nap alatt helyretett az Oscillococ.... Heni, talán még régebben Te adtad az ötletet, köszi!

Egy megjegyzés a terheléses cukor vizsgálathoz - bár lehet, hogy már írta valaki - a 2 vérvétel között, ne nagyon járkáljatok. Üljetek a hátsótokon, mert állítólag befolyásolhatja az eredményt. Egyesek szerint ezt kórházi körülmények között, ágyban fekve kellene megejteni.

Mormota, nekem a kellemetlen keményedés ahhoz hasonlítható, mintha meginnék egyszerre kb. 3 liter vizet és nem tudok utána mozdulni :) Tegnap este mosogatás közben jött rám, férjem látta az arcomon a szenvedést és el is zavart vízszintesbe...

A mi kis tökösünk is rengeteget rugdos. Érdekes, hogy fordulásokat nem érzek, el se tudom képzelni, mit művelhet odabenn. Azért remélem, nem lesz focista! :wink:

Na, megyek teregetni. Este szalagavatóra megyünk. De jó lesz, csinosíthatom ki magam :)

Ja, nem tudom Ti hogy álltak a kabátokkal, de én már ezen a télen minden létező meleg kabátomat kihíztam (illetve már nem tudom a hasamon összegombolni). Kolléganőm hozott hét elején egyet. Azt már jövőhéten nem tudom hordani. Venni nem akarok. Szerencsére unokatesóm is hozott tegnap kettőt :D Remélem kitartanak tavaszig. Már csak az a kérdés, akkor mit fogok felvenni :shock:

További szép napot!

KépKép
süni76

Amadea! a terheléses cukornál miért fontos hogy ott üldögéljél a két vérvétel között? a mozgással jobban elégetné a cukrot a szervezet nem? tehát igazából elméletileg nekünk az a jobb, ha nem tartjuk be ezt az utasítást. vagy?

Kép
Kép
evicuska

Rozi tegnap óta nagyon aktív :D a játszótéren is le kellett ülnöm a padra, mert azt hittem kijön a hasamon keresztül :lol:

Kép
Kép
evicuska

Szheni, nekem pont úgy lesz a cukros vérvétel, mint ahogy te is leírtad. :P Nekem csak márc. 5-e körül kell mennem.
Most ebben a hónapban csak egy védőnős látogatásom lesz.
Kismanó küldtem a táblázatba adatokat,még egy jó pár nappal ezelőtt, lehetséges, hogy ez sem érkezett meg? :wink:
Valaki írta egy pár nappal ezelőtt, hogy megvan neki a Kata száma és hogy majd felhívja. Nem derült ki azóta semmi? Remélem nincs semmi gáz........
poker

Poker: sajna, de tényleg nem kaptam meg. Valahol valami nagyon keresztbe tesz.
De akkor most egyezzünk ki: addig próbálkozzál, míg vissza nem írok, hogy megkaptam. Oké?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, én is rákérdeztem a cukorvizsgálatra, és azt a két megoldást mondta, amit Noémi is írt. Végülis én eldönthetem, hogy zsömle-tej vagy cukros víz. De majd csak a 26-28. hét között csinálják a vizsgálatot, nekem ezt mondta a doki, van, akinek előbb lesz?

Összeírtam, hogy ki tud, illetve nem tud jönni topictalira. Ha esetleg azóta változott valami, vagy valakinek a hozzászólását véletlenül nem láttam, légyszi írjatok priviben, úgy könnyebb lenne beírni a válotzásokat :)
Tehát aki tudna jönni:
Mormota
Csillagtáncos
Amadea
Tabati
Tökmag
Anuk
Kfnoémi
Süni76
Cincibabus
Benta
Gijane
Poker

És aki sajnos nem tud eljönni:
Puszedli
Preta
Kissmanó
Banka79
Evicuska
Bvigh

Poker, ha Gyálon laksz, az tényleg közel van hozzánk :)

Mit szólnátok egy március 13. 17 órához? Heni, ha esetleg lesz egy kis időd, írj Te is, hogy el tudnál-e jönni :)

Benta: én kérdeztem, hogy járt-e valaki a Brendon outlet üzletében, de végülis senki nem írta, hogy ismerné... én ma tervezem, hogy elmegyünk, de párom épp fotózik, nem tudom, mennyire lesz fáradt utána... egyik kollégám viszont mondta, hogy jó üzlet szerinte, ők nagyon sok dolgot vettek ott két éve, amikor a kislánya született. Ha eljutunk ma, megírom a tapasztalataim!

További szép hétvégét!
Magdi
magdii

Mi már voltunk a Brendon outletjében. Nem olyan szép rendezett mint mondjuk egy Brendon, de amúgy nem gáz, szerintem jó. És ki lehet fogni nagyon jó akciókat.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Nem kicsi megkönnyebbülés, hogy a terheléses vizsgálatnál lehet zsemle- tejet is választani a cukros lötty helyett! Inkább azt vállalom be!

Noémi, igazad volt: tuti a front miatt kómált be tegnap a bébi, mert most, hogy leesett az eső, megint virgonc! :)

Magdi, remélem, még nem mentetek el shoppingolni és el tudod olvasni: mi voltunk a héten a Brandon Outletben (ha a soroksári úti az...), és először totál hasraestünk hogy milyen szép és jó árak vannak, de tök véletlenül észrevettünk egy másik bababoltot (Asti Kids) kb. egy km- re az outlet előtt, ahol majdnem minden kb. egy ezressel olcsóbb!! Az utazós kiságy speciel feleannyiba került, mint a Brandon- outletben...
Egyébként nekem jó a március 13. 17 óra :)

Kép
tökmag79

Amadea, pont a vizeletvizsgálat előtt (és amúgy minden reggel) friss grapefruitot iszom. Utána itthon nem is csak ott voltam pisilni, és kb. pár csepp jött összesen (meg kellett dönteni a poharat, hogy a papírka beleférjen). Gondolom akkor ez lehetett....mondjuk másnap voltam a dokinál vérvételen és vizeletvizsgálaton, annak hétfőn kapom meg az eredményét. Gondolom, ha hugyúti fertőzés lenne a rendes laboratoriumi vizsgálat kimutatná, ugye?

MÉg egy kérdés, Amadeához, és mindenki máshoz: Az ikres barátnőm (most 30 hetes) pár hete használ heti 1 kúpot a felszálló hüvelyi fertőzés megelőzésére. Úgy kezdődött neki, hogy erős folyása volt, és emiatt azt hitte összeszedett valamit. Mivel vidéken hosszabb idő alatt van meg az eredmény, a doki felírta neki a kúpot, mondván, nehogy probléma legyen. Azt mondta, hogy pár darabtól normalizálódott a folyás. Aztán megjött az eredmény, és teljesen negatív lett, de úgy beszélte meg az orvosával, hogy maradnak a heti 1-nél, elkerülendő a fertőzést. Mi a véleményetek erről? Ő azt mondta, hogy az ilyen korban lévő terhességeknél a problémát sok esetben ez okozza...
Arra gondoltam hétfőn rákérdezek a dokimnál, de előtte kifaggatlak titeket is! Egyébként ti hogy álltok ezzel a dologgal? Nekem sokkal több mint terhessége előtt. Szerintem színe, szaga, normális, de tényleg meglennék nélküle is - néha olyan érzésem van, mintha bepisiltem volna... :oops:

Egyébként ma Áron is nagyon aktív! :) Megint arra keltem reggel, hogy rugdos. Aztán napközben is folytatta. Ebéd után ledőltünk egy kicsit, és vagy egy óráig - még félálomban is éreztem - hogy mocorog!
Reggel ma is és tegnap is mikor felébredtem volt egy tök furcsa érzés. Oldalt nyomom fel magam kb. 45 fokig, utána pedig felülök. Ekkor ott ahol mocorgott kb 1 tenyérnyi területen volt valami furcsa érzés: mintha valaki rácsapott volna a hasamra, és bezsibbad de csak pár másodpercre. Nem kellemes. Ilyen volt tegnap és ma reggel, és most is egy kisebb szunyókálás után. Szerintetek ez mi? Túl gyorsan kelek fel?

Ja és ki írta - talán Anuk - korább, hogy az ágyékánál nyomja a gyerek az egyik eret? Szerintem valamit nálam is megtalált, mert ma egész nap kellemetlen ott...

Már nagyon kíváncsi leszek hétfőn mekkora ez a kölök...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: én már egy hónapja tisztasági betétet
használok emiatt... :S
Ha van rá valami kence- kúp, szívesen használnám, mert
eddig azt hittem, hogy ez nomális, a terhesség velejárója (mint ahogy a barátnőim is ugyanezt élték át, ők is betéteztek)- én is meglennék nélküle!

Ezt a bezsibbadós érzést még nem tapasztaltam! De fura lehet!

Kép
tökmag79

Sziasztok :)

Kicsit zavarnék, ha lehet!
Mivel már gondolom mindenki tudja, kisfiú, avagy kislány lakozik-e a szíve alatt, gondoltam belesek megint, és megmutatom mennyi gyönyörűséges ruhánk, és kiegészítőnk van, amit lehet egyszer sem, vagy csak alig 2-3 alkalommal használtunk! (ennek oka, hogy rengeteg dolgot örökölt is a kicsi a nagytól, és mindemellett még vásároltam is kilószámra a ruhákat :oops: )
Mivel kisebbik lánykám májusi, a méretek részben egyeznek :wink:
Érdemes körbenézni, és néha visszalesni, mert folyamatosan kerülnek fel új dolgok!

http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Ha bármi elnyeri a tetszéseteket, nyugodtan szóljatok itt priviben, vagy az emailemen, nem kell ezért teszveszen regisztrálni, és licitálni sem!

Köszönöm, hogy benéztek, további szép babavárást, és jó egészséget kívánok Nektek :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Tökmag - én is már a kezdet kezdetétől! Mondjuk tudom, hogy ezzel jár...csak így au ember lánya nem biztos benne, hogy valami nem stimmel esetleg...

Igen, nagyon furcsa érzés, szerintem valami összehúzódás, keményedés lehet, mert csak most kezdtem érezni. Ha valakinek van sejtése, örömmel venném az ötleteket. Lehet, hogy valaki nem zsibbadáshoz hasonlítja...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Felugrottam visszaolvasni. Igazából már feküdni meg ülni sem jó :( Szedem a gyógyszert, kamillázok, légéskönnyítőzök, de annyira tudok szenvedni. Utálok beteg lenni. Ilyenkor utálom magamat, a világot, nyűgös vagyok stb. Itt voltak anyukámék, hoztak ebédet ne kelljen főznöm, meg ugye köszöntötték Rodot. Egyből aput mi is, mert neki is most lesz a szülinapja.

Megnéztük a babás képeket, meg a videjót. Háááát apukám nem volt különösen elragadtatva. Szép meg aranyos meg minden, legyen egészséges. Épp csak azt nem mondta ki, de hát csak lány. :roll: TESZEK RÁ! Mi lányt akartunk, és az is lesz! Majd megszokja ha meglesz és punktum!

A tesóm felvásárolta a fehérvári fél bababoltot. :? Persze egy szem halványkék rugi-felsőt vett, minden más tulirózsaszín :cry: Miért? Kérdem én. Miért kell egy szerencsétlen gyereket csak mert lány barbinak öltöztetni?! (Elnézést, de én baromira ellenzem, hogy egy kislány csak és kizárólag rózsaszín és piros ruhát hordhat, viszont nagyon sok lányos anyukát láttam a környékben akik rajonganak érte, hogy hercegnő lesz a gyerekük. Mi lesz később, ha megnőnek???)

Megmutiztam a képeket a babakocsiról, mindenkinek nagyon tetszett. Végre valami :)

Emma amióta beteg vagyok felettébb nyugodt. Vagy nem is tudom. A szokásos nagy rajcsúrozások elmaradnak, apró motoszka van. Már a hallgatót sem bizergálja vissza. Remélem nincs vele semmi probléma. A doki szerint csak ő is érzi, hogy nincs rendben valami azért csendesebb.

Megyek, megetetem a malackákat, aztán bekucorodom a tévé elé megnézek valami zenés mesefilmet. Azokat szokta szeretni a babuci.
Vendég

Tökmag, köszönöm, hogy írtad a másik boltot, legközelebb, ha arra járunk benézünk oda is :) Már elindultunk, amikor írtál, így nem tudtunk róla, és annyira figyeltük, hogy megtaláljuk az outletet, hogy nem vettünk észre másik bababoltot. Egyébként tényleg nem nagy durranás az outlet, vannak nagyon aranyos dolgok jó áron, de azért sokminden iszonyú drága... pl. babakocsik, mi egyet sem láttunk, ami a számunkra normális keretek között lett volna anyagilag... a ruhák is édesek, de nem valami olcsók, persze azért ki lehet fogni egy-két db-ot jó áron. Szóval megér egy látogatást, de nem leszünk törzsvásárlók azt hiszem :)

Magdi
magdii

Magdi- de ugye egyre gondolunk, a Soroksári úton voltatok? Nem ám aztán máshova irányítalak :)
Én pl. láttam abban a másikban tök jó (szoptatós) hálóingeket, pedig barátnőm mondta hogy ő anno nagyon nehezen talált. Meg annyira édes ágynemű garnitúrák vannak, és a szoptatós párna is legalább ezer ft- tal olcsóbb volt, mint az outletben. Na mindegy, majd megnézitek, nekünk nagyon bejött, szerintem onnan vesszük meg a legtöbb dolgot. :)
tökmag79

Sziasztok!

Ma már megint úton voltunk. Ilyenkor, mikor a párom végre itthon van, útra kelünk,és bejárjuk a fél várost.

Anuk, jobbulást neked!
Egyébként még meg sem köszöntem neked, hogy ajánlottad a tesz-veszen a szopis párnát. Nagyon szuper,és az ára is nagyon jó volt. Szóval köszönöm szépen.

Lányok, még jó,hogy tegnap írtam, hogy élvezem a terhességet. Én ma úgy elkeseredtem,hogy megint csak sírhatnékom van. Ma reggel ráálltam a mérlegre. Hááát közelítek a 60-hoz. Így jövő héten +4kg-t fognak mérni, amiért ismét le leszek tolva. Nem tudom,hogy, de +2kg tuti egy hét alatt jött fel. Én tényleg nem eszem kettő helyett, csak annyit amit kell. Néha el is felejtek enni, így nem tudok mit csinálni.Sok gyümit eszem, (főleg almát), és az édességet is csökkentettem a múltkori mérés, és letolás óta.
Szerintetek most kezdjek el fogyózni???
Én egyébként is mindig adtam a súlyomra, és most sem érzem még a ruháimon sem a hízást, de már komolyan teljesen kikészülök emiatt. Ha nem lenne a mérleg, azt hinném,hogy csak a hasam nő.
Olyan irigy vagyok, amikor írjátok, hogy csak pár kilót híztatok. :oops: :( :( :(
Ez tényleg ennyire gáz?

Bocs,hogy csak magamról írok, de már komolyan mondom, nem tudom mit tegyek! Nem akarok ártani a babámnak!!!!!!!!!!!!!

Zsu

Kép
bvigh

Tökmag, igen, egyről írunk :) Egyre jobban érdekel ez a másik bolt, remélem lesz időnk minél előbb elmenni oda is :) Bár páromnak még nem mondtam, ő nagyon nem szeret vásárolni, ezt a mai napot is már neccesen bírta végig a Brendonban :) De hát mit csináljak, imádom nézegetni a babaholmikat :oops:

Bvigh, ki tol le a plusz kilók miatt? A védőnő? Szerintem semmiképp ne kezdj el fogyókúrázni! Én a héten találkoztam a védőnővel és a dokimmal is, mindketten megkérdezték mennyit híztam. Védőnő reagálása: még négy kilót lehet, a dokim reagálása: meg vagyok dicsérve. Mindezt 5 kg plusz után. Szerintem semmiképp ne keseredj el, én nem gondolom, hogy ártasz a babádnak, főleg, hogy nagyon sok gyümölcsöt eszel!
magdii

Zsu, nehogy egy ilyen baromság miatt elkeseredj!
Én 54-ről kezdtem, és most 60,5 mutat a mérleg. Egyáltalán nem érzem magam kövérnek, sőt! Most néztem egy fotót, és mutattam anyukámnak is, azt mondta, hogy ha letakarjuk a pocimat, nem is látszik, mert nem híztam sokat - pedig 6,5 kg, az több mint + 10 %.

A 4 kg-od az 5. hónap végére, tökéletes! Nehogy eszedbe jusson fogyókúrázni! Azt ilyenkor szigorúan tilos. A fogyókúrával méreganyagok jutnak a szervezetebe, ami árthat a babának is! Gondolj arra, hogy majd visszaszerzed az alakodat a szülés után! Úgyis nyár lesz, jönnek a fincsi saláták, gyümölcsök! Most fő az egészség, és a baba egészsége!!!

Egyébként az anyagcseréd is lassul, ami szintén pluszt jelent, ráadásul gondolj bele, hogy a gyerek + lepény + magzatvíz már legalább 1-1,5 kg összesen.

Ne aggódj! Élvezd továbbra is a terhességet! Ha a védőnő packázik, kérdezz rá, hogy mégis mit vár? Szüljél úgy gyereket, hogy ne hízz?
Ez van a könyvemben: Normál súly esetén (BMI 19-26 között) az egészséges súlygyarapodás 11,5 - 16 kg. Ez a következőképen oszlik meg:
Baba: 39%
Vér: 22%
magzatvíz: 11%
méh: 11%
méhlepény: 9%
mell: 8%
Ha megnézed, a szülés után egy csomó lejön, ami marad, azt meg szépen leadod! Szóval ne aggódj!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magdi, én nagyon szívesen elmegyek veled nézelődni, ha a férjed nem ér rá és nagyon meg akarod nézni a boltot :)

Csatlakozom Noémihez: abszolút jó vagy Bvigh! Én 6-7 kg plusznál tartok, és noha én azért nemcsak a pocimon érzem (hátsó fertály + comb is nődögélt), nagyon jól érzem magam!! És tudom, hogy le fogom adni ezeket a pluszkilókat szülés után. ;)
Milyen gány védőnőd van!
De erről Magdi is tudna mesélni, ugyi? :D

Kép
tökmag79

Hja,a védőnők a kilókra specializálódtak gondolom :) Most kilenc hónapig a mi plusz kilóinkkal vannak elfoglalva, szülés után meg a babáéval :D Én már nem is törődöm vele, mivel szükséges, elviselem, de tényleg nem egyszerű az a védőnő sem, aki nekem jutott :) Szóval Bvigh, csak semmi szomorúság, elkeseredés! Próbálj meg nem foglalkozni azzal, amit mond Neked!

Tökmag, megemlítettem férjemnek a boltot, amit ajánlottál :) De úgy mondtam, hogy végül rábólintott, hogy ha lesz időnk, elmegyünk. Jól rémlik, hogy ott néztél ki egy babakocsit? Lehet, hogy nem, akkor bocsi :)
magdii

Lányok, most jöttem az ügyeletről. Tlyog van a mellemben, meg kell műteni. Nagyon félek. Összepakoltam, mennem kell, légyszi szorítsatok.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Magdi!

Nekem is jó az időpont amit írtál! :wink:

Zsu!

Én is osztom a lányok vélemyényét, a fogyókúrával kapcsolatban! Ráadásul ha anyukád is azt mondja, meg te is csinosnak látod magad, akkor nehogy egy idegen szavára adj! Én az elején azon aggódtam, hogy nem hízom. Most meg a védőnő mérlege szerint már 2 kilót híztam, de az itthoni szerint 4et. És én még csak a 20 hét környékén vagyok! Viszont én sem látom kövérnek magam. És nagy igazság, hogy nyáron majd ehetjük a jó nagy adag salikat össze vissza, meg a gyümölcsöket!! Nyami-nyami!! :lol:

Anuk!

Jobbulást! :( Pihizz sokat!!

Amúgy én is ellene vagyok, hogy a kislányból Barbie babát csináljunk, de hát így van ez, nálunk is a rokonok mindig kérdezgetik, hogy tudjuk e már (mi nem szeretnénk tudni) csak hogy rózsaszínt avagy kéket vehessen a babinak. :lol: A mi babánk sárgában lesz, meg fehérben, mert ha semleges színt keresek, akkor csak ilyeneket találok. Ha más szín előfordul még a kéken és a rózsaszínen kívül, akkor tuti van rajta egy auto, vagy egy csipke ami lányossá, vagy fiússá teszi a rucit. :lol:

Heni!

Nagyon édes Beni a képeken. nem is baj, hogy nem mosolyog, olyan tipikus kisbabás alvós feje van. :D És tényleg!!!! :shock: A haja már lassan belelóg a szemébe! :lol:

Folyás!

nekem is van, de semmi különös más tünet mellé. Dokim még anno a 12. heti uh-on azt mondta, hogy felírhat kúpot, ha beteg babát szeretnék... :roll: Aztán elmondta, hogy hanyadik héten szokta kezelni (amit már elfelejtettem, de biztos lesz kenetvétel, s ha gáz van akkor kezelik) először, meg a szülés előtt szokott még kúpot adni. Amúgy meg marad a tisztasági betét. Engem nem zavar annyira, csak elcsodálkozom, hogy mennyi tud belőlem kijönni... :shock: :oops: :lol: Éjszaka néha megijedek, mert félálomban az a rémképzetem van, hogy elfolyt a magzatvíz... :oops: Szóval ennyi kellemetlenség, de kibírható.

Én inkább az első 3 hónapot bírtam nehezen, de azt sokan nem bírták gondolom... Aztán mostanában jön az, hogy már kevesebbet bírok, mint eddig, meg néha keményedek, de én is megvettem a Magnerot tablettát (már nem tudom, ki írta, remélem nekem is beválik. Én nem szedem folyamatosan, vagy kellene kúraszerűen?)
Aztán ennyi, úgyhogy ezek szerint én jól viselem a várandósságot... :roll: :) Ja! Ekcémám jött ki még jobban, mint szokott, de ez is azért, mert nekem a tejre kijön, és most vedelem a tejet, nem bírom megállni, biztos kell a szervezetemnek, mert pl. a múlt héten is két fogamat be kellett tömni. Szóval inkább krémezem magam, meg vakaródzom néha (ezt nem szabadna :oops: ), de vedelem továbbra is a tejet. :lol:

Kép
Kép
tabati

Benta!

Drukkolunk, legalább megoldódik a problémád!! Gondolom csak pár napig leszel bent, majd írj, hogy mi volt! Kitartás, ha még olvasod!!

Kép
Kép
tabati

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:22-kor.

Heni

Kép
szheni

Benta[b] egy kalappal...., nem lesz semmi baj.
Magdii, nekem a 24. héten csinálják ezt a cukros vérvételt. Egyébként Gyál tényleg közel van és elvileg nekem is jó az időpont. Ma is megyek arra, a Lőrinc Centernél a Mc-be viszem a lányomat egy szülinapra. :lol:
Bvigh,szerintem a 4kg egyáltalán nem gáz és nem kell foglalkozni a védőnőkkel. Amit az orvosod mond az a lényeg. Velem a múlt hónapban közölte,hogy szerinte a tanga bugyik gusztustalanok és hogy a terhesség alatt ne hordjak olyat, mert nem egészséges. Ja és persze tisztasági betétet se hordjak, mert az is egészségtelen. Egyik fülemen be, a másikon ki....... lesz@rom.
Természetesen a "néni" nem a mi korosztályunk............
Kismanó, akkor majd próbálkozom megint a küldéssel....... :wink:
poker

Bocsi nem akartam ennyit vastaggal írni, csak a neveket, de úgy látom elfelejtettem levenni a "vastagítót"..................... :oops:
poker

Na most akkor kérdezek egy hülyét. Újra elküldtem a Kismanónak az adatokat a táblázathoz. Ugye a múltkor írtam ilyen privit először, rányomtam,hogy pü. megírtam, és utána "elküld". Gondoltam, hogy hát ez elég egyértelmű meg minden. Ennek ellenére Kismanó nem kapta meg és most hogy néztem még mindig ott van az üzenet a "kimenő fiókba", meg amit most újra elküldtem az is a kimenő fiókban van és kérdem én miért nem az "elküldöttek" között? :?:
És mi a különbség az elküldött és a kimenő között? Bocsi........., hogy ezzel fárasztalak titeket. :oops:
poker

[quote="evicuska"]A írta:evicuskamadea! a terheléses cukornál miért fontos hogy ott üldögéljél a két vérvétel között? a mozgással jobban elégetné a cukrot a szervezet nem? tehát igazából elméletileg nekünk az a jobb, ha nem tartjuk be ezt az utasítást. vagy?

Evicuska!
Ezt nem én írtam...elvileg a mozgás segít felvenni az izomsejteknek a cukrot, tehát csökkenti a vércukorszintet. Nem véletlenül ajánlják a mozgást cukorbetegeknek! Én tuti nem tudok 2 órát egy helyben ülni, úgyhogy részemről ez a kérdés megoldódott :wink:
Egyébként szerintem azért ajánlják az ücsörgést, mert sok kismami kiájult....

Folyt. köv.,

KépKép
amadea

Sziasztok!

Magdi: gratula a női rábeszélőkédhez! :D
Igen, ott néztük ki a babakocsit, szerintem tök jók vannak! Mikor mentek?

Benta: kitartás és szorítunk Neked!

Tabati- Te is ekcémás vagy?? Én kb. napi másfél liter tejnél tartok (amúgy utálom a tejet!!), nem értettem mi a fenének jött ki rajtam már megint, mikor nem is nyúlok vegyszerhez, nincs dögmeleg, stb.
Szóval a tej miatt... :S
Te mit használsz rá? Én az Elocomot, bár most nem merem magamra kenni...

Kép
tökmag79

Poker!
Katát nem érem el telefonon, ki van kapcsolva, csak nem akartam ijedtséget okozni....azért még próbálom...

Noémi!
Valószinüleg a grapefriut volt a bűnös....
Na ez a folyás-dolog nagyon ismerős nekem is....a laktobacillust tartalmazó kúpok nem ártanak, de segítik a normál hüvelyflórát és ezért tényleg jók a fertőzések ellen....és ettől még senkinek nem lett beteg babája....
Haszsibbadás: szerintem Áron megtalált egy bőrideget :wink:

Zsu!
Az a +4 kg nem sok...és eszedbe se jusson most fogyózni!!!

Benta!
Ez nem jó hír :( ....drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

Poker!
Írtál tárgyat? Ott van a címzett alatt, ha nem töltöd ki, nem küldi el.

KépKép
amadea

Amadea, rosszul fogalmaztam, nem úgy gondoltam hogy te írtad :D Zalánnal egyébként én sem maradtam ott, és akkor ráadásként vettek 1 órás vért is, meg 2 órásat is, és eljöttem. Most sincs kedvem ott üldögélni. Eleve Zalánt is le kell passzolnom, nem hiszem hogy két órát kibírna a rendelőintézetben. Bár ha elvinném magammal, akkor tutira nem kéne egy helyben ülnöm :lol:

Benta: én is drukkolok és gondolok Rád!

Kép
Kép
evicuska

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Benta, szoritunk, nem lesz semmi gond!

Anuk kitartást és mihamarabbi jobbulást kívánok! Remélem hamarosan túl leszel ezen a csúnya betegségen!

Tökmag, köszönöm :) Valószínű szombaton tudunk legkorábban elmenni. Megkérdezhetem, hogy milyen árban vannak a babakocsik? Egész jól eldöntöttem végre, hogy a Titi babakocsit vesszük meg, de annyira bizonytalan vagyok, már kezdem azt érezni, hogy nem vagyok normális :)

Poker, nekem a 26. héten kell újra dokihoz mennem, és akkor küld cukros vérvételre. Rákerestem a neten, ott azt írják, a 20-24. hét között szokták ezt, úgyhogy nem értem, nálam miért később lesz...

Topictali: akik eddig írtak, hogy jó az időpont:
Tabati
Tökmag
Poker
Heni
Aki tud jönni írjon :)

Magdi
magdii

Magdi: én 50e ft- ért láttam Pierre Cardin- okat, először azokat nézegettem (nagyon jól néznek ki és elég strapabírók), végül mégis a másik mellett (Giordani) döntöttünk mert nekünk az praktikusabb. Arra nem emléxem, hogy Titi van- e, de lehetséges, mert mintha láttam volna ahhoz hasonlót.

Anuk, jobban vagy már?

Nincs is jobb a vasárnapi ebédnél + ráadás: betöltöttük a 22. hetet. :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Magdi! Nekem is jó az időpont, köszönjük a "szervezést" előre is!

Még sajnos nem tudtam visszaolvasni, egy picikét lemaradtam itt a házépítés finishben, de azért vagyok, még ha passz van is!

Puszi Nektek!

Cynthia

Kép
cincibabus

Helló Lányok!

Benta, nagyon drukkolok neked! Az orvosok remélem nagyon figyelnek Rád és Benire! Amint tudsz, jelentkezz!

Tabati, csodálom a kitartásodat, hogy nem akarod megtudni, hogy kisfiú vagy kislány...régebben én is így voltam, de aztán megváltozott a véleményem..meg persze ki sem bírtam volna! A 14. héten tudtuk meg, hogy a babánk kisfiú - a 17. ig kellett volna titokban tartani (karácsonyig), de persze még aznap elmondtuk mindenkinek!

Nekem konkrétan mondta a védőnő, hogy azért nem szabad sétálgatni a terheléses cukor alatt, nehogy rosszul legyek, sőt, ő azt mondta vigyek magammal szendvicset és még ott ülve egyem meg a 2. vérvétel után. (ezzel szemben pl. az ikres barátnőm hazament a 2 vérvétel között - más kórház, más szokások)

Amadea, köszönöm a "szakvéleményt". Sokat segít nekem, hogy tudom, illetékestől kérdezek! Egyébként ma már figyeltem nagyon felkelésnél, és nem volt semmi...

Magdi, bocsi elfelejtettem írni, de nekem is jó az időpont...végül is én tudok alkalmazkodni. De melyik nap is volt? március 13?

Mi is jót ebédeltünk, anyósomnál voltunk, sólettel csinált, Igaz én csak egy kis adagot ettem, nehogy nagyon felpuffaszon, de az isteni volt! :)

Holnap megyek a dokihoz 3-ra nagyon kíváncsi vagyok Áronra! Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag, köszi a babakocsi infót, 50 ezer Ft-ért a Pierre Cardin tényleg nagyon jó áron van, persze ez tipus függő is, tudom :)

Noémi, igen, március 13. lenne az időpont, 17 óra :)

Tabati, Anuk: mi már tudjuk, hogy kisfiúnk lesz (legalábbis a 15. heti 4D uh szerint), de még így is nagyon kevés kék dolgot vettünk :) Én is kész vagyok attól, hogy ha kislány, akkor rózsaszín, ha kisfiú,akkor kék... úgyhogy veszünk mindenfélét, de kéket a legkevésbé :) Annyira édes színes cuccokat lehet kapni, persze a legtöbb azért rózsaszin és kék, de nem adom fel, és mindig keresem a narancs, zöld stb. színeket :D

Magdi
magdii

Topictali résztvevők (eddig) :)

Tabati
Tökmag
Noémi
Süni
Cincibabus
Poker
Heni
magdii

jajaj elnéztem, Süni még nem írt vissza, bocsika :)

Így heten vagyunk eddig :)
magdii

Sziasztok!

Itthon vagyok, nem kellett műtét. Nincs tályog, csak egy durva gyulladás, de sajna még lehet belőle. Holnap is mennem kell UH-ra meg a sebészetre, kötözésre. Remélem, nem lesz semmi baj. Iszonyúan fáj, de az a legkevesebb. 5 orvos látott, 2 kórházat is megjártunk, de le a kalappal a személyzet előtt, mindenhol nagyon kedvesek és korrektek voltak.

Puszi csajok, köszönöm a drukkokat!

Benta

Kép
benta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?