Sziasztok!
Azta, ezek a későnfekvések, koránkelések
Nálunk is van valami - konkrétan fogzás, olyankor aztán rapszodikus az alvás... 11.45, 12.45, 4.30, 6.30 Állítólag a szemfog nagyon fájdalmasan nő ki. Hát nekünk mindegyik fog kínszenvedés...
Valószínű, hogy a tápszertől volt a kiütés, mert most már masszív egy hete HA-t kap, és nincs újabb kiütés, a régiek meg halványodnak. Leendő szomszéd anyukánk pedig mondta, hogy ő babája arra is érzékeny volt, amikor ő tejet ivott szoptatáskor, aztán HA tápszer kapott. Most nyáron két éves lesz, de a tej őt is "kiütötte" (tejtermékek nem ütötték ki). Van tejfehérje és tejcukor allergia is, ahogy mesélte az anyuka. Most voltak a Bethesda-kórházban, kaptak útmutatót, hogy miből hogyan főzzön. Ha szerencséjük van (most az odafigyeléssel) elhagyja majd a gyermek ezt az érzékenységet.
Mares, én épp ezért inkább most nyomatom a HA-tápszert, kerül, amibe kerül, de hátha kinövi ezt az allergiát - jó esély van rá! Én ebben bízom. Kristóf is sokáig HA-t kapott, neki semmi gondja nem volt a későbbiekben.
Sokan azt tartják, hogy tehéntejet 3 éves kor alatt nem is kellene adni. Ezt nem tudom...
Cici: a doki az sztk-ban gyorsan elintézett, és szerintem nem értette meg a probléma lényegét. Csak annyit, hogy abbahagytam a szoptatást, ezért most "kötött a mirigyállomány". Szerinte ez normális, el fog múlni, szoros melltartó éjjel-nappal, ha kell, borogatás, kevesebb folyadékbevitel. Azóta belenéztem Gaskin szoptatós könyvébe és az enyémhez egy kísértetietesen hasonló történetet találtam... Ott egy eldugult tejcsatorna volt a ludas plussz a gyermek harapása. Nálam is ez lehet. Ott sikerült tűvel (!), sok szoptatással, fejéssel átjárhatóvá tenni a tejcsatornát. De én már nem tudok szoptatni, se fejni, úgy eldugult... Lázas nem vagyok, de ez az egész hogy múlna el magától
Ráadásul érzem nagy néha a tejleadó reflex szúrását is, magyarul még mindig termelődik a tej és csak dugul el továbbra is.
A dokinál egyébként százan voltak, 2 órát vártam, és futószalag volt.
Mares, én is inkább arra tippelek, hogy begyulladt, csak épp lázas nem vagyok.
Bejelentkeztem a saját dokimhoz, de csak hétfőn rendel.
Jajjj...