Ircsi! Nálunk az összes első ünnep el lett rontva veszekedéssel
(Apa első apás szülinapja, első névnapok, első karácsony, első anyák napja), így azon a héten, mikor Bence szülinapja lesz, el szeretnénk menni nyaralni és hármasban ünnepelnénk meg, aztán majd utána hétvégén lesz nagy családi kertibuli is. Akár lesz sértődés, akár nem, én mondtam a Tominak azt a napot senki nem teheti tönkre, és aznap is csak hármasban (először kettesben
) voltunk, az a MI napunk!
Tortát én szeretnék sütni Bencének, még megálmodom milyet
, lesznek lufik az biztos
, már most jár az agyam, mi hogyan legyen, mi mindent kell beszerezni, szeretném, ha örök szép emlék maradna. És hát a pécsi közös szülinap is tervben van, csak még mindent meg kell terveznünk, addigra már Tominak is lejár a próbaidő, mehet szabadságra.
Barátnődéknek gratula!!!
Betti pont hétvégén volt téma nagyszüleimnél, hogy amikor a nemtudomki ennyi idős volt, csak úgy cuppogtatta a szál kolbászt
Pörköltszaft Bencének is ízlik, tudják mi a jó!
Jól vagyunk, megvagyunk, csak mindig rohanunk valamerre. Most hétvégén nagyszülőztünk,dédszülőztünk Komáromban, Győrben, előtte héten minden nap mentünk be valamiért Veszprémbe, azon a hétvégén babalátogatóban voltunk, meg Tomi mamájának a névnapját ünnepeltük. Most hétvégén szombaton lesz a szülinapom, vasárnap irány Sárvár pancsolni hármasban.
Nem unatkozunk.
Tomi május 9-én kezdett, tegnap voltak Szentesen, 6kor indultak, úgyhogy 2-re itthon is volt, nagyon szereti, még itthon is szokott rajzolni, gondolkodni a feladatán.
Bence meg igazi csibész, mászik mindenfelé a lakásban, ahol tud, feláll, rosszalkodik (növényeket akarja megigazítani, újságot olvasna, kábeleket enne, tányérokat lepakolná, laptopozna
), bár egyre jobban megérti, hogy nem szabad, azért még rendesen feszegeti a határait, s ha elviszed a nemszabad tárgyaktól van ám elégedetlenkedés. Napközben csak 1x akar aludni, van, hogy 8-10 órát folyamatosan pörög, és esze ágában nincs aludni. És be nem áll a szája. Foglalkozni kell vele, ha nem figyelek rá, már húzza a nadrágom s mondja hogy annyaannya vagy anna, jön utánam mindenhová, néha úgy tud sírni, mintha ölnék (pl. ha nadrághúzásnál nem veszem fel, nem lát engem, főzök és nem rá figyelek vagy pelenkázás, törölközés), de abban a pillanatban, hogy felemelem a popóját, elkezd vigyorogni, gond egy szál se.
Bezzeg ha elmegyünk babaklubba vagy vendégségbe, ő a mintababa, mindenki mondja, milyen nyugodt, jól eljátszik, bezzeg ha itthon látnák.
Máshol kisangyal, nem is igen hiszik el, hogy itthon meg ördögfióka.
Klári! A volt szomszédcsaj is úgy ment ki Németországba, hogy nem igen beszélt németül, most meg már a magyarját alig érteni... Mondjuk a férje német, így előnyben volt. Mi is szívesen mennénk Németországba, én jól tudok németül, mondjuk Tomi kevésbé, meg bátorságunk sincsen.
Fogamzásgátló: hát én nem tudom, sosem szedtem semmilyet sem. Nekünk volt/van rá saját módszerünk
, be is vált 2 és fél éven át, és amikor Bencét terveztük, annyira sokat nem is kellett várni, mert sikerült.
Szülés óta is ugyanazt alkalmazzuk, mint eddig, és sikeres (bár még nem menstruálok...
)
fogamzásgátlót én nem szedhetek, spirált nem szeretnék, óvszert úútálom, nehéz eset vagyok, na... Kistesóval mi is szeretnénk egy picit várni, míg ezt a tanfolyamot elvégzem -jó lenne, ha én is keresnék, hamarabb lenne saját otthonunk-, nagyon szeretnénk még 2 babát.
Micsoda kisautó! Ez nagyon tetszik!
És milyen ügyesen mászik Boti a videón!
Clárika! Örülök, hogy már otthon vagytok s jobban van a kicsilány!!!
Hűű mennyit megeszik!
Évi! Tomival egyszerűen nem bírok betelni!!! Annyira szép a képeken, látszik, hogy imádja a fényképező, gyönyörű képeket lehet róla készíteni!!!
Fogak: remélem hamar kibújnak!
Claire! Továbbra is csodálom, hogy ennyi gyerekkel ennyire ügyes vagy, és még a háztartásra is marad időd! Azt hiszem, megyek hozzád tanulni, tanácsot kérni, hogyan kell csinálni!
Nekem néha Bence is elég, könnyen lefáraszt, főleg mikor úgy csimpaszkodik rajtam, mint egy kismajom és le sem lehet tenni.
Zenefoglalkozás de jó lehet! Remélem egyszer eljutunk már mi is ringatóra! Bence a járássegítőjén zenél, és rázza a fenekét hozzá, nagyon édes!
Kubut mi is lehet kipróbáljuk, ezek alapján. Bence vizet mostanában egyre ügyesebben iszik és egyre többet, büszke is vagyok rá.
De amint leteszi a varázsitatót, jön cicit koldulni... Ez csak nálunk van így, hogy ennyire szeret szopizni? Befészkeli magát a karjaimba, és olyat tud sóhajtani, mintha sosem kapott volna előtte... Bár újabban még szopi közben is mászni akar, forog-pörög, feláll cicivel a szájában.
Mares Bátyádék
Leírhatatlanul sajnálom, én biztosan nem élném túl.
Reméljük a jövő kárpótolja őket!!!
Képek Gergőről nagyon tetszenek!!
Kánikula
nehezen, Bence éjjel folyamatosan lerúgja a takarót, vékony plédet is, sír, ahogy betakarom. Folyamatosan izzad, tiszta víz a háta, a haja, rengeteget törlöm, öltöztetem át.
Évi, mi már voltunk zokni és sapi nélkül
Bence igencsak élvezi!
Bévi! fizetés
Micsoda szemét emberek vannak, azt hiszik, a másik a semmiből is meg tud élni!
Sok vérvételt sajnálom!
Szerintem mielőbb tedd le a földre Lilit! Bence 2x borult le a nagyágyról, azóta nem teszem oda, mert még a szívem is megállt, inkább koppanjon a padlón néha a buksija! Én habtapira teszem meg egy paplan terítettünk le, de veszünk matracot, és azon szabadon mászhat. Igaz, hogy lemegy róla, de amióta fel tud állni, és megtanult elesni, mert párszor koppant a fejecskéje, azóta sokkal óvatosabb, és keresi a kapaszkodót, mielőtt leül!!! Meg kell tanulniuk esni is!! Nálunk is járólap van, ott mindig mögötte voltam, nehogy nagy baja essen, de a paplanon mikor elesett, annyira nem ütötte be magát, igaz votl sírás, de nem lehetünk mindig mögöttük s foghatjuk a kezüket!
Lábadnak jobbulást!!!
Tündi! Hosszúhétvége: de jó!
Zoé nagyon ügyes, hogy egyedül tud inni! Jó sokat iszik, én nem iszom annyit!
Babaimi! Nagyon ügyes Fanni! Gratula neki!!!
Woody! Hol vettetek ilyen úszógumit Lilinek? Mi is akarunk Sárvár miatt, de nem találtam eddig, pedig a Sparban is akciós volt, mégsem találtam.