Sziasztok!
Hoztam Nektek kis karácsonyi beszámolót...most itthon pihegünk:
Bár nekünk még 30.-án is van karácsonyi meghívásunk, meg addig is, kb. csak ma vagyunk itthon, mert Peti este ügyel....
Íme a 25.-e Tökölön, Péter családjánál:
Alap a 20 literes kondérban főzött falusi csirkeleves, aztán birka, bárány, 2 féle csirke rántott és sima grill, és persze min. 1 féle malacka, mellé 3 féle köret és 3 féle sali. Utána 5-6 féle süti, most volt képviselő fánk is, nyámi. Ezt végigeszük 4ig, utána 1 óra szuszó és át a másik családhoz, ahol detto kb ennyi féle cucc, csak még nyuszi és kacsa is volt ma. Szóval 1 hét is kevés lenne végigkóstolni, de én olyan rosszul vagyok hogy jaj!
"Szentreggel" jól sikerült. Mert ugye mi 25.-én karácsonyoztunk ügyelet miatt. Levi extázisba esett teljesen, főleg a távirányítós daru és a fabábukból álló pakolgatható Betlehem volt csúcs, de a többi játékkal is persze eljátszott volna, ha nem sietünk családozni...
Zéti meg kapott olyan pihepuha takarót, ami összecsatolható babakocsi pokróccá, meg amolyan kis pólyává.Nagyon szép puha és nekem is meglepi volt, még jó hogy nem rendeltem olyat anno....Levi is kapott ugyanolyan anyagú takarót csak nagyot. Meg dokitáskát, burago autópályát, szerszámkészletet és persze könyveket. Meglepiként egyik nagynéni meg megdobta egy duploszettel, amiben van teherautó meg betonsimító is. Ugye Levi imádja ezeket a melós-gépeket, szóval ettől is totál kész lett. Nagyon durván sok mindent kapott, de ezek olyan akciósak voltak hogy na. ÉS gondolkodtam hogy elteszem a felét máskorra, na de melyik felét? Most imád doktorosat játszani meg szerelni, lehet hogy 2-3 hónap múlva már nem kötné le...
Előre rettegek a holnaputántól, mert akkor megyünk keresztapámékhoz, mi vagyunk az egyetlen élő rokonai és imádják a skacokat és ha ők egyízer beszabadulnak egy játékboltba, jáj. Sajna ritkán talizunk és akkor azt gondolják, mindenképp fel kell vásárolni a hazai játékkínálat minimum felét. Hiába kérem hogy kicsit lassítsanak, nagyon édesek. Szóval még holnaputánig kell szereznünk egy utánfutót a cuccoknak sejtésem szerint.
Mi meg kaptunk mozijegyet, ezen nevetünk azóta, mert tavaly is ezt kaptunk, de akkor nekünk kellett volna választani, szóval csak egy levélke volt, de nem jött össze, ugye nem jártunk moziban 4 éve Péterrel, erre anyós és sógornő "bedühödött" és konkrét mozijegyet vettek, szóval nincs visszaút, szülinapi mozizás lesz most 28.án...
Meg kaptunk egy kosárpalánkot, Peti régen kosarazott, azt hittük ezt is Levi kapta de fel lettünk világosítva hogy tavasztól családi ugrabugri kezdődik a kertben....mert biza ez nekünk jött nem a skacoknak.
És amit még nem láttam, van muffinsütő is olyan mint a melegszendó meg a gofri....van vkinek? Tapasztalat?
Zéti kulcstartót, keljfeljancsit kapott még meg kis plüssöket, édesek.
Tegnap délután mentünk bátyámékhoz, aki közölte, hogyne lehetne hozzájuk feljutni a hegyre. hehe, tükörjégben mentünk fel, arra ráesett még 3-4 cm hó, abban szánkáztunk haza. Másfél órát jöttünk hazáig, a gyerkők is fél10 után feküdtek.
De oltári volt, Zéti végig sikongatta az elmúlt két napot, annyira örült mindenkinek....mellé mindennap délben hajlandó először elaludni, akkor is 20 percre, tegnap 6x aludt 15-20 perceket, hát ez van. Levi meg iszonyúan élvezte az unokatesókat, akik abajgatták egész délután. Rollerezett, ping-pongozott, csillagszórozott.
Mellé újra nem eszünk persze a Bütyökkel..100at alig bírom beletömni 3-4 óránként.
Továbbra is küzdünk a reflux banyával, ha nem lenne karácsony, tutter gyógyszert váltanék, sztem az nem kóser, mert Zéti most már minden reggel hány, ha üres a pocak akkor is, csak nincs mit. Sztem éjjel túl sok lesz a sava és ezért nem akar enni sem reggel, meg később sem.
De Levi újra jókat alszik végre!!!!
Kisregény befejezve...
Barbi, Boni, többiek? Meséljetek picit ha majd időtök engedi.
Julcsi már ezer éve akartam kérdezni, kertesbe költöztök vagy nagyobb lakásba? És helyben maradtok? Nagyon izgi. Lesz mindenkinek végre saját szobácskája? Rátok fér már gondolom!
Flóra pocakfájására meg lassan útilaput lehet kötni!
Szisz, olyan szép képeket tettél fel wiwre!