Még nincsen reggeli Zsófi. Azért egy kicsit gyanús!
Sziszka annyira sajnálom a kocsit, hozzunk alkatrészt vagy egész autót? Most hogy van buszunk, van egy kis helyünk is...
Mosógép mit nem csinál? Annak a szerelésében is lassan profik vagyunk, nálunk szerelö még nem járt ilyesmi miatt - sem.
Mazska nagyon boldog születésnapot kívánok én is! Legyen szép a napod!
Itt pl. havazik egyfolytában, de legalább a meleg barlangunkból kinézve szép látvány. Azt a házat, amit megkaphatnánk, inkább nem kérjük, nem tudunk összebarátkozni a goldolattal, hogy egy nem túl jó környékre költözzünk egy igazság szerint bontásra váró házra, de mivel nincs keret építésre, így azt kéne renoválni, de a belefektetett pénzt sose látnánk viszont, így tárgytalan. Viszont a mi környékünkön egy nagyon jó fekvésü helyen tegnap jött be az új hírdetés egy többcsaládos bérházról, amit bérlökkel együtt adnak el és 500 nm-es telek van hozzá, arra lecsapunk. A párom göz erövel nekiállt kitalálni, hogy honnan szerzünk pénzt, mert ez pont a szíve csücske negyed, ebbe megéri befektetni, egy jó polgári környék és az is fog maradni közép- ill. hosszútávon is. Kimértük a lakásunkat is, hogy meg tudjuk saccolni az ideális helyigényünket. Jelenleg adott 70 nm ferdén tetö alatt, a cél olyan 180 lenne.
Ez a ház 100 nm alapterületi lakásonként, tehát már egy lakást lakva is javulna a helyzetünk. Mondjuk sokat kell ott is renoválni és a falakat részben átrakni, hogy igazán lakható legyen, de valamit valamiért.
Aztán voltunk pénteken az adventi barkácsoláson, szombaton pedig megint kirándultunk. Karlsruhe Zentrum für Kundt und Medien volt a cél, azon belül a kortárs müvészek múzeuma, de az nem jött be nekünk ill. ami jobb volt, az a médiák múzeuma, ott jól kitombolták magukat a gyerekek. Volt Mozart-Kocka (Mozart müveinek egyes taktusait lehetett szabadon kiválasztani egy egér segítségével, abból a 20 taktusból valamit összekombinálni és a trükk az benne, hogy akárhogy kombinálja az ember, mindenképpen élvezhetö marad a melódia), voltak sok zenével kapcsolatos mókás lehetöségek, pl. minden forma más hangszer, amit az egér segítségével a monitoron elrendez az ember. Ha egymásra kerülnek részben, ebben a sorrendben lesznek lejátszva, ha hely van köztük, akkor szünettel, ha többet ugyanabból a formából egymásra rak az ember, több hangszer szólal meg ugyanabból, ha megnyújtja az ember, hosszabban szól, stb. Nagyon vicces volt. Sokféle elektro-installáció, videóprojekciók és egyebek. Pl. volt egy nagy mozivászon, amire egy bimerrel és egy számítógépes programmal szappanbuborékokat vetítettek. Az emberek nem jöttek rá, hogy mi a poén ebben, de nekem rögtön feltünt. A gyerekeket küldtem a szappanbuborékokat az árnyékukkal szétdurrantani és lám, müködött. Ha az árnyék kezük rácsapott, szétdurrant, ha a fejükkel értek hozzá, lepattant, szóval jól elvoltak. Voltak képek fraktálokról, digitális grafikák még a számítógép öskorából, atomárok, mindenfélék. A 3d-s programok kicsapták nálam a biztosítékot, rosszul lettem töle. Szegény agyam nincs a térbeli élményekhez szokva, fura volt nekem, hogy ez müködik egy szemmel is. Az is jópofa volt, hogy mit tanult az építészet a természettöl.
A múzeumozás után átugrottunk a franciákhoz a határmenti Carefour-ba szalámiért. Jaj de nagyon finom is az!
Tegnap pihi volt, mert az éjszakák már 4 napja pocsékok. Dönci megint erösen kruppos, miután már a 100-as rectodelt sem használt, kapott epinephrint inhalálva (adrenalin), az legalább hatott. Edöt is megferözte, szegénykémnek szintén küzdenie kell, inhalálni a bandát, stb. Eni hasfájásra panaszkodik, Imi is köhög szívszorítóan. Tegnap ráadásul Dönci kis magasságból fejre esett, utána olyan apatikus és falfehér volt, hogy mindkettönk ereiben meghült a vér. Már öltöztem, hogy megyek vele a kórházba, amikor egy kicsit feléledt, de aztán be is aludt és én is vele, utána úgy kelt, mintha mi sem történt volna.
Enit magához hívatta a matektanárja holnap suli utánra, mert gyakorolni akar vele. Aranyos volt, pénteken hívott, hogy közölje szándékát, mert bosszantja, hogy szerinte Eni a legjobb matekosa, de a jegyei nem ezt tükrözik, mert figyelmetlenségböl hibázik és így csak közepes. Engem megbeszélésre péntekre hívott. Tényleg nagyon kedves, hogy így törödik Enivel! Arra is próbál rávenni minket, hogy a párom tartson az ö óráján (mivel ö zenét is tanít) elöadást a hangszerekröl vagy a kottázásról. Majd egyezkedünk. Nagy szám lenne, ha rá tudnám venni a páromat, mert ö olyan szinten rüheli az iskolákat és a tanárokat, hogy az már rémes.
Hát ennyi történés volt most az elmúlt napokban.
Megyek, mert vár a vasalnivaló és társaik. Végre szeretnék a fiúkkal sütni is.
Barbi